|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Wtajemniczenie
|
napisałam dłuuugaśnego posta i mi się skasował!
![]() ![]() a więc: dzień dobry! ![]() witam się z biblitoeki w katowiacach ![]() ![]() ![]() Black - co za toooort ![]() Fewciu - ![]() Bokeh - mój tż też jedzie w delegację, a u nas nieodkładalność najwyższego stopnia, nawet posiłku jej ni emogę podgrzeć, nie mówiąc o jego przyrządzeniu ![]() ![]() Hope - masz anielską cierpliwość! Mój tż i mi pomaga, i robi wszystko przy małej, i w ogóle jest kochany, a ja i tak ciągle warczę o byle pierdoły ![]() ![]() marsi - kciuki! i super że pampki się sprawdziły! u nas Anna ma niestety uczulenie na nie, używamy Dad, ale nie raz w nocy też je przesika :/ Debrah - Amelcia to jednak Twój klon ![]() więcej nie pamiętam, a miałam tyyyle do powiedzenia! ![]() w ogóle to chcuałam się pochwalić, że w sobotę Anusia została z t. a my wy ![]() ![]() ![]() ![]() Mój TŻ nagrał filmik pytając każdego czego mi życzy, ludzie byli już po % więc taki śmiechowy wyszedł że szok. Ale że dziewczyny rzuciły się na jednego kolegę i zaczęły go rozbierać nie nadaje się do publikacji ![]() Zmykam do pracy, ale będę podczytywać! ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- ahhh, no i po drodze do kato obskoczyłam już 2 lidle - w żadnym nie było już dresów! ![]() ![]()
![]() |
#2793 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() U nas Wiosna!! ![]() Illusion, ale Igorek pięknie chodzi ![]() hope, bardzo wospółczuję że tż Ci nie pomaga ![]() ![]() marsi, ![]() Cytat:
![]() Co do trzymania się za rękę. My często tak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Darii zawsze czeszę włoski szczotką, a ostatnio z kosmetyczki wyciągęła swój grzebyk (którym nigdy jej nie czesałam) i zaczęła czesać sobie sama włosy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2794 |
Rozeznanie
|
![]() Iwfka ja juz jakiś czas temu zauważyłam dziwną politykę tesco. Jeżdżę tam po kilka rzeczy które są dobre i tanie i generalnie chyba przestanę, bo zawsze są puste pudełka a ja potem musze szukać po innych sklepach. To samo z promocjami. Po prostu udają że nie widzą, że się skończyło... Laski zaraz szlag mnie trafi. Tż miał wziąć dziś urlop żebym się zarejestrowała w up. Oczywiście nie wziął (miał tylko tydzień urlopu w lipcu a tak to nic) zresztą w piątek tez miał wziąć to wymyślił ze nie może bo ma szkolenie co okazało się nieprawdą. Niestety dla niego widać rodzina juz nic nie znaczy, jak młody miał urodziny to wziął takie wolne ze w domu był o 18... No ale nic. Dziś zadzwonił do szefa ze będzie o 10, o 8 byłam w urzędzie 63 w kolejce, wzięłam przedostatni numerek. Jest po 11, jeszcze 30 osób przede mną. .. ![]() ![]() Hope, u Ciebie jest podobnie jak u mnie, tyle ze u mnie gorzej - wstyd mi więc nawet Wam nie pisze. Dzieckiem juz nie zajmuje się wcale a w sobotę zostałam zbluzgana ze budzę go o 12 - wychodziłam do pracy. Biedak do 3 w nocy książkę czytał. Ja do 3 obrabialam fotki a od 7 na nogach bo on do dziecka nie wstanie. I już w ogóle się nim nie zajmuje wręcz widać ze go irytuje, siedzi przed kompem i ucisza dziecko bo mu przeszkadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma przydomowa ale pełna profeska: szynki, boczki, kiełbasy wędzi. Mój stawia taką na wiosnę ![]() Cytat:
![]() Yellow współczuję Tż, na mojego dużo narzekam jednak nie jest taki najgorszy. Jak się męczysz to może lepiej byłoby Ci faktycznie bez niego, atmosfera inna i wogole. A może przejżałby na oczy. Dziewczyny zastanawiam się nad prezentem dla Oliwki. Zresygnowałam z lalke hand made bo cały czas mam nadzieję że znajde czas i sama jej uszyję i myśłałam nad taką karuzelą: http://prezentynachrzciny.pl/karuzel..._,p,15615.html ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A i jeszcze Wam napiszę: moje dziecko po polskiemu nie mówi nic, tylko po swojemu, albo pokazuje palcem i yyyyyy.
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się strasznie marzy wędzarka w ogrodzie i piec chlebowy,widziałam w necie jak lidzoe robią- grill, pod spodem piec i z boku wędzarka Twój TZ to taka złota rączka,że sam będzie robić? a wiesz co ja muszę wypróbować? ostatnio czytałam jak laska wędziła rybkę w puszce po ciastakach a na top chefie wędzili gołębia, w garnku :eee: tylko garów żal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zadomowienie
|
ewulkaaa super, ze impreza sie udala i sie porzadnie wyszalalas
![]() Ifwka o jaaa ![]() ![]() Yellow szokens... skad sie w ogole biora tacy faceci ![]() ![]() Wspolczuje ![]()
![]() |
#2798 | ||||
Zakorzenienie
|
Bokeh, film "zaczarowana" chyba tylko raz widziałam i nawet już za bardzo nie pamiętam o czym był. Musiałabym znów go obejrzeć.
Ultra, super że imprezka udana ![]() ![]() Debrah, śliczne butki. A Amelka prześliczna!!!! Taka słodziutka że schrupałabym ![]() ![]() mika, zdrówka dla Juleczka ![]() ellmi, super że babeczki wyszły ![]() marsi, super że wreszcie pieluszka nie przemokła. U nas Dady sprawdzają się w 100%. Całą noc bez przebierania. Pielucha pełna, waży chyba 100kg , a nic nie przemaka nigdy. Cytat:
Współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też kocham jak Daria sama od siebie daje nam buziaki. Słodkie to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tak czytam i się zastanawiam jaki Igorek ma urodziny ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam robi tą wędzarnie. Z racji tego że mieszkamy na wsi często sobie np pół świni kupujemy i trzeba się prosic żeby ktoś uwędził a tak to sobie sami zrobimy jak chcemy. Chleb taki na zakwasie ( tylko że w piekarniku) piecze często moja mama. Jeszcze: -ksiazeczki w auchan faktycznie w rewelacyjnych cenach: 2, 4, 6 zł. Kupiłam Oliwce 10. Ubranka w lidlu max rozmiar 86-92 nie na wszytkie dzieci roczne wejdą. Lepsze są 86-92 rozmiar ale już z tych większych. Chociaz nie mówię sama na body z długim rekawem poluję.
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Cześććććććććć!!
Jestem..żyję.... MISIA dzięki za pamięć!! Nawet nie wiecie jakie to miłe, że któras z Was coś tam skrobnie na pw- z zapytaniem gdzie się podziewam..dzięki-MIŁE TO! CZYLI TĘSKNICIE ![]() mam padniety telefon,nowego na razie nie mam jak wziąc-więc zostaje mi tylko laptop do kontaktu-a tutaj to tylko z doskoku..ale jestem..k. na bierząco-także ten tego ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam w lidlu po 9...oczywiście większość przebrana...i same małe rzeczy, bluzeczek NIET...ale było kilka spodenek dresowych-fajne -wzięłam jedne,jedne skarpetki z abs..tz wybrał te żarówiaste
![]() a mama kupiła teraz ANtoniowi 2 pary rajstop coolclub i są świetne jakościowo.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Marsii, wędzarka to super sprawa! my juz mamy na działce
![]() ![]()
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem co to znaczy..szczeólnie jak jesteśmy na Mazurach...sielawa prosto z wędzarni...albo węgorz....mniammmmi teraz tz mnie męczy żeby zrobić...własnie po to by mieć swoje wędzone mięsko-ale jakoś mnie nie przekonuje, bo ja się na tym nie znam..nie wiem co i jak???to chyba sporo roboty..
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego że przebrane... u mnie przed 7 już kolejka przed lidlem stoi i jak chcę coś upolowac to też stoję..ehhh ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Dziewczyny, Szajka to chyba Ty, wrzucałyście tekie gotowe schematy na girlandę, tak żeby literki wstawić, nie moge znaleźć. Poratuje ktoś ![]()
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurna, ale spac mi sie zachciało. Amelka usnela w samochodzie i nie obudziła sie jak ją wynosiłam, ba nawet ją na spiocha rozebrałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie cosik takiego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, serio tylko leżąca i półleżąca pozycja? To dupa w takim razie... To może jednak zastanowię się nad wersją podstawową...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
heloł
rzucił mi się tylko post bokeh sprzed paru stron, podpisuję się rękami nogami a nawet d.upą ![]() ![]() Musiałam dojść do siebie po tym co mi powiedział ten fizjo w sobotę mieliśmy z małżem poważną rozmowę ja się zryczałam jak głupia on też ale jest już wszystko w porządku. Dzisiaj mam w planach 15km ![]() Nie wiem, jak was nadrobię ![]()
#2811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas pampersy czasem w szpitalu przemakają po kroplówce, ale to ze 3 razy sie dopiero zdarzyło... Kwiaty dziś jadą do rodziców.... Najbardziej szkoda mi mojej mandarynki wychodowanej z ziarenka.... No, ale.... Współczuję znajomej.... Cytat:
Nie wiem już co mamy robić... Szukać noweo mieszkania czy remontować te??? Zdecydowanie wolelibyśmy tutaj zostać, tylko pytanie czy da sie je wyremontować zeby ta pleśń nie wychodziła.. Narazie nigdzie jej nie widać poza tym regałem... może nie było przepływu powietrza no i ten regał stał na ścianie zewnętrznej, za bardzo przysunięty do ścinany może dlatego???? Miałam pauline wiosną nauczyć spać w łóżeczku, ale chyba już teraz zacznę ją oduczać spania z nami... łatwiej będzie wynieść i przewietrzyć jej materac niż ten nasz ogromny.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
DELI...zrobienie wędzarni to żaden problem...bardziej chodzi mi o mięsko..o jakies przyprawienie..solanki itepe..u nas nikt tego nie robił..musiałabym zasięgnąć języka...bo faktycznie taka wędzona szyneczka mniammmm...zapach tej wędzonki z drzewa..mmmmmmmmmm
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to już moja tesciowa i tesciu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo to i tak go uwielbiam, a Hania to woli do przodu niż na mnie patrze ć. :P ,
![]() |
#2818 |
Wtajemniczenie
|
gojka - ja się nie znam zupełnie, ale ja bym zmieniała mieszkanie
![]()
![]() |
#2819 |
Rozeznanie
|
Dalej siedzę w urzędzie. Zdążyłam jechać do domu, nakarmić i położyć małego, wrócić tu a jeszcze 18 osób... z 2 godziny. Szanowny wrócił do pracy a z małym babcia. Zaczynam go nienawidzić. Dlaczego akurat mnie taki się trafił? Na wątku żaden go chyba nie pobije. Nie wiem co się stało bo był super tatą... najlepszym. Wszystko zepsuł i przez niego dziecko nie będzie miało pełnej rodziny. Jeszcze ja z tym otwieraniem firmy, myślałam że będzie mnie wspierał, ehh, może do k. zajrzę się wyspowiadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy sesję roczkową Hani w niedzielę ![]() ![]() a dzisiaj idę do gina po tabsy bo mam dość stresów co miesiąć ![]() a i polećcie jakieś zabawki do kąpieli? bo te, które mamy już się znudziły ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.