|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Hej
![]() My juz po imprezie roczkowej. Bylo bardzo milo, Mloda biegala, TZ gotowal, goscie zadowoleni, ja zreszta tez. Mala dostala fajne prezenty, glownie ciuchy i ksiazki (hmmm... zupelnie jak ja na swoje urodziny ![]() Zmeczona jednak jestem troche, bo to jednak dlugi dzien dla nas byl, wiec tylko na szybko przeczytalam, co u Was. Z tego, co pamietam: - Black - smakowity torcik ![]() - Marsi - kciuki za mame! - Silver - fajnie, ze juz po remoncie i trzymam kciuki, by z Twoja praca cos sie wyjasnilo - Hope - beznajdziejna sytuacja ![]() - Illusion - alez Mlody biega!!!! Ide spac. Mycha zasnela na noc o 18:00, wiec spodziewam sie pobudki raczej wczesniej niz pozniej ![]() Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() na moje szczęście za dużo nie naprodukowałyście przez weekend, to mam szansę nadrobić; u nas od dzisiaj katar i już dwa razy się budził, także noc nie zapowiada się ciekawie wczoraj przyjechał mój brat z Lolkiem i próbowaliśmy zrobić maluchom jakieś wspólne zdjęcie w ogrodzie jak sobie chodzą, ale ledwie kilka się udało, bo jak jeden szedł w prawo, to drugi w lewo i tak na zmianę ![]() no i piekłam wczoraj babeczki cytrynowe i normalnie w szoku jestem, bo mi wyszły i były mniaaaaaaaam ![]() ![]() Cytat:
![]() jak ostatnio Filip próbował psa gonić, to tak wyrżnął, że w zębach miał ziemię i trawę ![]() Cytat:
![]() świetny, widać, że sama zamawiałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie dzisiaj szkoliłam Filipa w tym temacie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj pojadło by się parmezanu i prosciutto ja ostatnio odkryłam gospodarstwo które robi sery i robią wlaśnie coś na wzór parmezanu, jeju szokens takie pyszne jednak polak potrafi ![]() Cytat:
moze dlatego takie tarcia? jak w scenach Vicki Cristina Barcelona ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię 5 minut temu poszło spać!
![]() ![]() Sprostowanie co do butków dla dzieci z promocji - to nie było ccc tylko deichmann - pomyliło mi się, źle zrozumiałam mamę. Obie ze 119zł przecenione, fajne ![]() Zaraz Was będę nadrabiać, tylko pospamuję paroma fotami spacerowymi, dziś pierwszy raz tuptała w parku i na placu zabaw, trochę sama, trochę za rączkę z Tż (baliśmy się bo ślisko). Chciała po zjeżdżalni raczkować, nie rozumiała czemu niet ![]() I filmik, sekund parę, samodzielnego chodzenia nie złapałam, bo do telefonu chciała, eh;p Także niestety tylko za rączkę tutaj, sto lat za murzynami ![]() Widać butki przy okazji jedne. http://www.youtube.com/watch?v=797o8...u-LWKocNh72-IA A teraz idę was czytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tak w ogóle, to powinien niezły wpier.ol dostać, to by mu się odmieniło Cytat:
![]() Cytat:
fotek niet, bo zżarli za szybko ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Zadomowienie
|
Debrah piekna Amelka!
![]() ![]() elllmi brawa za muffinki ![]() ![]() Ultra, super, ze impreza udana ![]() ![]() Zawsze wiem, ze cos jeszcze mialam pisac i nigdy nie moge sobie wszystkiego przypomniec ![]()
#2769 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
U nas od rana wesolo, Yae chodzi i sie pieni a z buzi pachnie jej zelem pod prysznic... Chyba musiala sie poczestowac, kiedy spalismy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nie śpimy od 5.30 ![]() ale coś zaczyna oczy trzeć więc mam nadzieję na jakąś drzemkę swoją i Jej ![]() od dzisiaj w lidlu tydzień maluszka ![]() QUOTE=marsi11;45068767]Hope- co do Tz to tak jak Sylwietta napisała,brak słów bo można powiedzieć za wiele a szkoda by nas banowali mop obrotowy powalil mnie na lopatki u nas hitem jest miotła a jak znajdzie pieniązka (TZ z kieszeni jak wypadają) to od razu tatusiowi zanosi hehee ale wczesniej tarmosi w lapce i przyglada mu sie baaaardzo dlugo dziewczyny trzymajcie kciuki moja mama ma jutro rozmowę o pracę- ONA NIGDY NIE PRACOWAŁA!!!!- to jej być albo nie być ![]() Igi- kochanie, duuużo zdróweczka, rośnij nam zdrowo i bądz zawsze pocieszką dla rodziców, buziaki ogromne[/QUOTE] kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2771 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Co ja przezyłam rano... Mała dzisiaj wstała bardzo wcześnie. M. poszedł już na pociąg, bawimy się i włączyłam wiadomości. Słysze informację że pociągi KM i SKM zderzyły się w drodze do Warszawy. Tak się okropnie zdenerwowałam, że nie potrafiłam wybrać numeru M. Dobrze, że Blanka miała w ręku kanapkę, więc była zajęta. Dodzwonić się nie mogę do TZta, najczarniejsze myśli w głowie, w wiadomościach zero informacji, łzy mi ciekną po policzkach ![]() I wiecie co sobie uświadomiłam? Że kocham Go najmocniej na świecie i są z Blanką całym moim światem... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45067053] [/COLOR]Dziewczyny, ostatkiem sił bluzgi trzymam w gębie: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45067123[/QUOTE] Czytałam wczoraj i się zastanawiałam co tak spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nic Jej nie będzie. Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam ale napisałaś to w tak zabawny sposób że nie moglam się nie uśmiechnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() no wiem właśnie i planuję dziś lidla. Cytat:
![]() ja też miałam podobnie jak wczoraj w radiu o jakimś wypadku mówili tam gdzie pojechał. Szaja, ale mnie ta panna wqrwiła z tego wątku do którego linka rzuciłaś MASAKRA i BRAK SŁÓW po prostu. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-02-10 o 07:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
Debrah, pamiętasz jak Ci mówiłam o mojej serdecznej koleżance, która miała identyczny problem z jedzeniem swojego Synka, co Wy z Amelcią? Jedyna różnica polegała na tym, że Mały pił mleko z butelki, Ona odstawiła Go gdy mały miał rok. Ale nie o to chodzi. Jej synek nic nie jadł, nic. Przybierał na wadze odpowiednio, mieścili się w siatce, ale jeść
![]() ![]() Także Kochana, wierzę, że i na Ciebie przyjdzie czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam słów do tż i jego braciszka :/ masakra :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45056370]Hope, braciszek dziecko machnie i też na twojego będzie... :/ masakra. Chybabym nie zniosła takiej "rodziny".[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja poszłam wczoraj spać przed 2, o 2:15 Kubuś się zbudził, pół godz. nie szło go odłożyć, potem kimnęliśmy się a o 3:15 znów pobudka z płaczem i znowu problem z odłożeniem ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oja, ale mialam dreszcze jak to czytalam, ufffffffff dobrze ze to nie ten pociąg!! ![]() U nas nocka ok!!!!! wreszcie sie wyspałam, pomimo ok 5 razy uu ;p Amelka wstała z zatkanym nosem(posmarowalam pod nos masc majerankowa) i tak mi niepokojąco kaszlnęla dwa razy. UWAGA PULNEO JUZ NIE JEST NA RECEPTE. Bardzo dobry syrop na kaszel, ale ohydny w smaku. Pozniej musze jechac z mloda do miasta, taka pogoda ze najchętnej bym została w domku. Tzt pojechał i sobie siedzimy z Amelusią same.. Acha bym zapomniała, Amelka wczoraj sama z siebie dawała całusy tztowi!!!!!!!!!!!! <3 cudowny widok a w nocy sie w niego tak cudownie wtuliła. Wiecie tak mnie to rajcuje, bo ttzt w domu tylko na weekendy itd;D ajjjjjjj <3
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-10 o 07:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
nancy wystarczyloby kilka dni i tez zaczelabys odrozniac tutejsze Kasie, Basie i Ale ;-)
Dzieki dziewczyny, Yae nic nie jest i juz sie nie pieni. hope przeciez napisalam, ze u nas wesolo, to prawidlowo, ze sie usmiechnelas fewciu dobrze, ze tylko strachu sie najadlas |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||
Zakorzenienie
|
Nancy co nie? Ale zbrodnia
![]() btw wczoraj jeszcze t. wypaliła do TZta że żałuje że nie pojechali w tygodniu bo wtedy mało ludzi i weekend nie jest rozbity. Ona przecież cały tydzień na popołudniu chodzi to by mogli jechać. Na co TŻ do niej że on do pracy chodzi na rano dzień w dzień a ta do niego że mógłby sobie wziąć od czasu do czasu wolne przecież ![]() i z tego miejsca ![]() ![]() Cytat:
to ciekawe czy eurespal też nie jest na receptę teraz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
w reklamie mówili;p AAAAAAAA Tzt zaliczył sesje! hurra ![]()
![]() |
#2780 | |||||||
Zakorzenienie
|
hEJKA!
bylismy wczorak u tesciow i zapomnielismy o kapciach ![]() po rodze wstapilismy do biedry, kupilam mlodemu ksiazeczki. a ze nie moglam zdecydowac sie ktore to kupilam 7 ![]() jakis obcy pan pochwalil kube w biedrze ze taki grzeczny a sam bidak meczyl sie z cora ciut starsza od Kuby-wija sie jak pstrag ![]() Kuba 2 dzien z rzedu budzi sie o 6 rano ![]() Cytat:
fotki jakies beda? ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem, na czystej rownej powierzchni sie nie przewrocil jeszcze a jak wychodzimy za bramke na podworko ( gdzie sza resztki sniegu i bloto, bloto, bloto ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymma kciuki zeby wszystko bylo ok ![]() jej, az gesiej skorki dostalam, brrrrrrr Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- ![]() Cytat:
![]() Szaja - watek masakra, przeczytalam pierwszy post, reszte zostawie sobie na popoludnie ![]() ![]() Cytat:
mika - zdrowka dla Juleczka, i pozostalych chorowitkow, przepraszam nie pamietam juz kto jest chory ale wiem ze takie babeli sa... zdrowka!!!! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-10 o 08:20 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam! I spóźnione życzenia dla Igorka na urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
następna złośliwa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to dzisiaj szaleństwo ![]() Cytat:
![]() też widziałam reklamę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2783 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Zaczęłam powoli nadrabiać i ku*wa oblałam się herbatą a mam dzisiaj biały sweter na sobie
![]() Cytat:
Co do chodzenia to jak ostro mi pisały dziewczyny na temat prowadzania i przyznaję im rację, na wszystko przychodzi czas i jak Hania będzie gotowa to będzie chodzić ![]() A co do wygladu, to jak z katalogu wyglada Haneczka ![]() Cytat:
A jaki macie fotelik, już ten przodem montowany?? U mnie Oliwka najczęściej śpi a jak nie to patrzy przez okno ![]() Cytat:
Co do pampersów to polecam pampers activ baby. Też miałam problem z przesikiwaniem ale te się sprawdzają. Moze za mały rozmiar używacie, to też mi sie przytrafiło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Zaczęłam powoli nadrabiać i ku*wa oblałam się herbatą a mam dzisiaj biały sweter na sobie ![]() Cytat:
Co do chodzenia to jak ostro mi pisały dziewczyny na temat prowadzania i przyznaję im rację, na wszystko przychodzi czas i jak Hania będzie gotowa to będzie chodzić ![]() A co do wygladu, to jak z katalogu wyglada Haneczka ![]() Cytat:
A jaki macie fotelik, już ten przodem montowany?? U mnie Oliwka najczęściej śpi a jak nie to patrzy przez okno ![]() Cytat:
Co do pampersów to polecam pampers activ baby. Też miałam problem z przesikiwaniem ale te się sprawdzają. Moze za mały rozmiar używacie, to też mi sie przytrafiło. Cytat:
Ja jednak będę robić, tzn mama robi a na mojej głowie dekorowanie; wczoraj wydałam 60 zł na dekoracje na te torty, nic nie robie tylko siedze i przeglądam all i te dekoracje …ehhhh
![]() |
#2784 |
Wtajemniczenie
|
fewciu - masakra, współczuję przeżyć. Dobrze że wszystko w porządku z TŻtem
![]() Ja bardzo dziękuję za życzenia dla Igorka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A jeszcze napiszę bo może jeszcze ktoraś z Was się pokusi o własnoręczne robienie tortu na roczek. Nie polecam zamawiania niczego na allegro u tego użytkownika http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28203500 1,5 tygodnia przed urodzinami zamówiłam co potrzebowałam, od razu zrobiłam przelew i przesyłka miała być priorytetem więc 1,5 tygodnia to wystarczający czas. Przesyłka przyszła tydzień po urodzinach i na dodatek zupełnie nie to co zamawiałam. Sprzedający nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Wszczęłam spór, bez odzewu. Czekam teraz na reakcję allegro.
#2785 | ||
Zakorzenienie
|
No. Moje dziecko się grzecznie bawi w kojcu, najedzone, napite, przebrane, o 11:00 na spacer, a teraz mam chwilę, żeby coś napisać, sprawdzić pocztę itp itd.
![]() A tak w ogóle, to hejo. ![]() Dziewczyny, kłeszczyn do Was - któraś ma, jak dobrze pamiętam, Quinny Zapp? Dobre to to? Fajne? Chcę kupić wersję Extra z przekładanym siedziskiem, bo ten mój słoń Saturn to jest wielki, ciężki i w ogóle mam ochotę go schować na strych. ![]() ![]() ![]() ![]() Illusion, super tort! ![]() Ultra, fajne prezenty - jak osoba dorosła, faktycznie. ![]() Cytat:
![]() A co do TŻ, to pamiętasz, jak kiedyś rozmawiałyśmy na face? Moje zdanie się nie zmieniło i masz niezłą cierpliwość... Jakby tak było pomiędzy moim mężem, a mną, to już dawno dostałby kopa na rozpęd, kazałabym mu wracać do Krasnego i się zastanowić nad sobą, a potem ewentualnie wrócić, jak zmądrzeje... Nie wytrzymałabym takiej atmosfery, jak używanie jakichś dziwnych określeń wobec siebie wzajemnie, czy faktu, że facet nie pomaga przy dziecku - o nie, nie. Przecież Dadol to Wasze WSPÓLNE dziecko. Cytat:
![]() ![]() A co do reszty, to się zgadzam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | ||||
Zakorzenienie
|
Jezu,piękne te buty, ale cena kosmiczna dla mnie. Sobie takie drogie raz w życiu kupiłam i chodze w nich 8 lat
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Moje kochane, chciałam Wam serdecznie podziękować za radę odnośnie pieluszek na noc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kupiłam wczoraj pampers baby active i co???? mały spal bez przerwy do 5, potem już go wzięłam do siebie i spaliśmy do 7, suchutko, noooo w końcu ![]() ![]() wiecie co, znaczy się,że reszta pieluszek jest naprawdę beznadziejna Boże bidulko, wiem co czułaś Mój ojciec pojechał kiedyś służbowo do Moskwy i wieczorem Ruscy mieli go gdzies zabrać na zwiedzanie. A w telewizji podawali,że teatrze był zamach terrorystyczny ![]() ojciec nie odbierał, potem były przeciążenia na sieci i wiecie co? Tata mój pochlał z Ruskimi i o bożym świecie zapomniał, nawet nie wiedział,że jest zamach ![]() a my z mamą umierałyśmy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Tzta ![]() ![]() marsi kciuki za mame! ![]() Budzik mi dzisiaj nie zadzwonil ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() marsi, super, ze zmiana pieluszek pomogla ![]()
![]() |
#2789 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hah no zrobić zdjęcie jednemu to wyczyn a dwóm ! Dobrze ze ci wyszły babeczki bo by przypal był ![]() Hahaha wyobrażam sobie jak biegł o ta ziemia w buzi ![]() Cytat:
wiem co czulas... Kiedyś jak był alarm bombowy u D. W pracy a ich nawet porządnie nie ewakuowali... Masakra ! Cytat:
Eh no wiem ale też długo czekacie a już sie dawno doczekalyscie :p ale w sumie już o tym nie myślę, tylko jak wklejacie zdjęcia a na nich czarujace uśmiechy zabkowe ![]() illusion ja też sie zastanawiałam jaki Igorek miał urodziny ![]()
![]() |
#2790 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też to zadziwia jak szybko łapią i jakie ida za tym zagrożenia tzn jak łatwo przekazać zły wzorzec. I jeszcze już kiedyż pisałam jak z mozołem milion razy układałam na wannie zabawki i mówiłam że to nasze zoo itp i jak któregoś dnia poprostu sama zaczęła to robić. Dzieci to małe papugi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasami właśnie dlatego ciesza się że Tż ma taką przeszłość jaką ma, dziecko, była żona, bo wie jak źle może być i jak to jest być samym z dzieckiem. Chyba go wystraszyłam porządnie jak się wyprowadziłam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że jej nie zaszkodzi. Cytat:
Jeszcze z nadrabiania: Meneq oglądałyśmy z mamą ten filmik co Yae pije z kubeczka, ale słodko. Jakby nie włosy to wg mnie byłaby mało japońska. Oczka ma eiropejskie a to one chyba najbardziej decyduja o takim japońskim wyglądzie. Moja Oliwka chodzi za jedną rączkę i to tak szybko że nie można za nią nadążyć ![]() ![]() ![]() Sytuacja z wczoraj, wózek schnął na tarasie po spacerze a ona stoi przy drzwiach balkonowych, krzyczy i uderza rączkami o szybę, i za chwilę buch, jak walnęła głowa i nosem, od razu łzy jak grochy, żal straszny, dobrze że szybko dała się uspokoić. Ale ona taka boidupka, lalki dalej się boi, obchodzi ją szerokim łukiem ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() NA imperzie dzieciowej ma być fotografka i trójkę będzie mieć do uwiecznienia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.