|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Cytat:
|
|
|
#2702 |
|
Przyczajenie
|
Jestem ze świętokrzyskiego. Ale ja nie mówię o jakiś wielkich plantacjach, pracę w polu znajdowałam bez polecenia, sama się dowiadywałam kto, gdzie potrzebuje i naprawdę nie miałam problemów z jej znalezieniem a wręcz jeszcze na prośbę właścicieli szukałam chętnych wśród znajomych i rodziny jak ktoś chciał sobie dorobić. w niektórych gospodarstwach nawet była możliwość zakwaterowania, ale ja wolałam dojeżdżać. próbuje Ci tylko podpowiedzieć, pomóc w jakiś sposób radami...
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już w sklepie siedzę, termometr wskazuje oszałamiające 11 stopni, jak przyszłam było 9 chyba cieplej by mi było n zewnątrz na słoneczku Ale dogrzewam się farelką, więc dam radę
|
|
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam takie wrażenie. I też czuję, jakby wszyscy dookoła mnie mieli pracę, tylko ja nie. Moze i nigdy nie grzeszyłam zbytnią pewnością siebie, ale widziałam też ludzi mniej rozgarniętych niż ja, a jednak oni mają pracę, a ja nie. Kurczę, nie wiem już naprawdę na czym mój błąd polega. Mam wrażenie, że te moje dokumenty aplikacyjne trafiają w niebyt dosłownie. Staram się wysyłać w pdf-ie, ale już zaczęłam paranoicznie myśleć, że może nikt nie może ich odczytać?... Nie wiem, szukam póki co kolejnego już w życiu stażu. Na razie pracodawca ma się zastanowić, bo oni wcale nie są teraz tacy chętni jak muszą dać warunek zatrudnienia. Inna sprawa, że potem mogą się z tego jakoś wykręcić, bo to przerabiałam. Zobaczymy czy coś wyjdzie i czy urząd pracy mi w ogóle przyzna jak coś. Z drugiej strony trochę mi wstyd, że mam tyle lat a zero stabilizacji zawodowej - od stażu do stażu i nic stałego. Powodzenia dla Was wszystkich w tym tygodniu! Abyście znalazły pracę, a przynajmniej by ktoś zauważył Wasze CV w tym stosie innych
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam meilową odpowiedź, że do dalszej rekrutacji muszę rozwiązać testy kompetencji manbase. Rozwiązywała któraś? Ja dzisiaj rozwiązałam i poszły mi średnio, nie sądzę żeby do mnie zadzwonili. Ehhh, mógłby ktoś w końcu zadzwonić. :/
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już przypuszczałam muszę zawiesić intensywne poszukiwania ze względów zdrowotno- rodzinnych
Będę zaglądać w ogłoszenia, ale moje ambitne plany siadły. Luka w CV rośnie, a ja nie wiem kto mnie później przyjmie... Mam jakieś czarne myśli na temat przyszłości. Ostatnio byłam taka roztrzęsiona, że w końcu musiałam sobie kupić tabletki uspokajające. Szkoda gadać ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- a wy wysyłacie CV jako pdf czy doc?
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako doc.
Jaka cisza tutaj czyzby wszystkie dziewczyny znalazły pracę? ![]()
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z radośniejszych wieści, jadę do swojego chłopaka na 10 dni i może mi to jakoś pomoże, polepszyć myśli.
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno pomoże, ja jak jestem weekend z moim TŻ jest mi duuużo lepiej, nie myślę i nie martwię się aż tak. Najchętniej bym się z nim nie rozstawała.
![]() Zazdroszczę Ci rozmowy ja od 3 tygodni gdzieś nie miałam żadnej rozmowy, żadnego telefonu, czyli 0 nadziei. :/ |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w PDF, bo wiem jak wygląda CV wysłane w doc jak ktoś ma inne oprogramowanie.
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja dołączę do kręg fajnych ale bezrobotnych wizażanek
w czerwcu się obroniłam i ukończyłam studia licencjackie planowałam iść na mgr zaoczne ale dałam sobie czas i stwierdziłam że może znajdę jakaś pracę a na mgr pójdę za rok ale się przeliczyłam ![]() Cytat:
chciałabym iść do pracy zacząć zarabiać mieć jakieś fajne życie i jakieś cele a tu |
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem po mgr, doświadczenia dużego nie mam, w zawodzie wcale. Nie wiem co będzie, gdyby nie rodzice to już dawno byłabym pod mostem.Doora, powodzenia Kdjdfn, pewnie wstyd, że nie wiem, ale co to takiego manbase? ahh juz doczytałam,że testy kompetencji chyba słońce u mnie za bardzo przygrzewa![]() Ja zawsze wysyłam dokumenty jako doc,pdf wygląda bardziej profesjonalnie czy z innego powodu wybieracie pdf? Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2014-02-10 o 15:50 |
||
|
|
|
#2715 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
w wielu ogłoszeniach jest dopisek aby cv było wysyłane w pdfie, dużo zamawiałam też w sklepach internetowych i wszelkie reklamacje musiałam wysyłać w pdfie, niektórzy mają różne oprogramowania na tablecie mogą nie mieć worda a pdfa udaje się otworzyć na różnego rodzaju urządzeniach.
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi właśnie pdf się jakoś wolno wczytuje przy otwarciu, a nie mam za bogatego CV.
Sama ostatnio wysyłałam jako doc, bo na moim wspaniałym komputerze pdfy lubią się otworzyć w połowie puste
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
.doc to ryzyko, bo ktoś może mieć starszego worda, trochę inne ustawienia i np. my sobie ładnie zrobimy cv, a u kogoś się rozkrzaczy i będzie wyglądać nie fajnie.
Poza tym w takim .doc łatwo manipulować... Bezpieczniej jest wysyłać w pdfie po prostu
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Oj faktycznie, dzięki dziewczyny. Nigdy nie pomyślałam o tym pdfie.
|
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Nikt do mnie oczywiście nie zadzwonił. Jestem zła, wyczerpana, bez humoru. Tata patrzy na mnie jak na śmiecia, więc uciekam przed nim, co w mieszkaniu w bloku nie jest łatwe. Wstydzę się wyjść na ulicę z rana, bo o tej porze tylko emeryci, patologia, pijacy, wagarowicze, bezrobotni i JA chodzimy po ulicach. Aż wstyd. ZWracając ze sklepu spotkałam koleżankę pracującą w kwiaciarni. Zauważyła mnie w ostatniej chwili, chciałam iśc dalej, zeby z nią nie gadać, ale ona się zatrzymała i po prostu nie mogłam pójść dalej jak skończona świnia...Cóż, starałam się na wszystkie sposoby uniknąć pytania o pracę, i chociaż produkowałam się jak idiotka, to i tak w końcu padło magiczne "PRACUJESZ?". No i zaczęło się usprawiedliwianie...Skute cznie zepsuła mi humor. Chociaż wiem, że nic złego nie miała na myśli. To spoko laska, zna bezrobocie, realia, nie jest przemądrzała. Ale i tak zepsuła mi humor tym pytaniem i koniecznością rozmowy na ten temat...
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
To ja też się dołączam. Wstyd się przyznać, ale czytam ten wątek codziennie od października zeszłego roku
Moja historia jest taka, że po wielu nieprzespanych nocach i płaczach obroniłam w czerwcu kierunek, który w miarę lubiłam, ale się do niego zupełnie nie nadaję psychicznie. W międzyczasie poszłam na inny, na którym czuję się, jak ryba w wodzie, no ale jestem dopiero na drugim roku. Przy czym po obronie przeprowadziłam się na drugi koniec Polski i żyję sobie z narzeczonym u jego rodziców. Myślałam, że znajdę jakąkolwiek pracę w przeciągu miesiąca, maksymalnie dwóch, a tu się wszystko przedłuża. Do opłat się nie dokładam, bo nie mam z czego Mam już ponad 26 lat, więc żadnych ulg potencjalni pracodawcy nie mają. Doświadczenie zerowe. Do prac, gdzie się trzeba pokazać (w sensie jakieś promocje) to już trochę za stara jestem. Jedyna nadzieja, że się jakoś wcisnę w ten drugi kierunek, inaczej czarno widzę moją przyszłość. |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Doc mają to do siebie, że jak ktoś ma inną wersję to się rozjeżdża np. na 2 strony, zdjęcie przeskakuje na inną stronę i w ogóle. Jak zrobisz w pdf to chyba małe szanse że coś się z nim stanie, chyba że ktoś nie ma programu do otwierania takich plików.
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie najbardziej wkurza to że czasami ktoś bez żadnej szkoły pracuje na stanowisku i się głupio jeszcze panoszy
mam taką koleżankę rok młodszą studiuje pedagogikę i pracuje w biurze rachunkowym i się zaciesza ja jestem po rachunkowości mam też szkołę średnia w tym kierunku i mnie nie chcą bo nie mam doświadczenia dużego mam tylko 2 m-ce praktyki ze szkoły średniej i 2 m-ce praktyki ze studiów ale w tym kierunku a ona jest po lo i nie ma nic oprócz 1-mca praktyk w przedszkolu ze studiów i oto porównanie ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
i chcą abym robiła mgr i oni będą mi płacić w takiej sytuacji też mieszkam w bloku na szczęście nikt mnie w nim nie wypytuje o pracę bo wyglądam na mniej lat i we wrześniu nowo wprowadzony sąsiad pyta się mnie jak w szkole nowy rok szkolny zaczęłam czy dużo mam lekcji ja na to że ja do szkoły nie chodzę i właśnie w czerwcu studia skończyłam ![]() on buraka zrobił i mówi że myślał że ja mam tak z 18 lat bo widział że mam prawo jazdy |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
żebym Wam powiedziała jakie "inteligenty" pracują w szpitalu jako pielęgniarki to byście się przeżegnały, nawet tekstu z gazety nie umiała przeczytać, aż czułam się zażenowana. No ale zarabia, ma pracę, podrze się na ludzi i jej leci.
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Życie prywatne-klapa totalna, co raz to nowy problem, kolejna porażka.
Życie zawodowe-BRAK Jak żyć?
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracy brak faceta obecnie brak
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zła na siebie, system i wszechświat, że nie mam pracy. Przez to się czuję, jak dzieciak z gimnazjum, a nie jak osoba dorosła czasami
|
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czuję się orkopnie, jak jakiś bobas, ostatnio tak żyłam mając 4-5 lat, gdy jeszcze nie chodziłam do zerówki i cały dzień siedziałam w domu lub się bawiłam. I pamiętam jak bardzo chciałam iść już do szkoły...Teraz bardzo chcę iść do pracy, ale niestety, o ile szkoła, to obowiązek, to praca jest już przywilejem.
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to że jestem zaangażowana w pomoc dla nich daje mi ciekawe zajęcie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

chyba cieplej by mi było n zewnątrz na słoneczku
Moje życie nie ma sensu, każdemu się jakoś układa, nawet moim średnio rozgarniętym dużo młodszym kuzynkom i kuzynom, ja to jakiś debil jestem
. I w ogóle jaka afera, TŻ stanął po mojej stronie, kłótnia, krzyki, no masakra.
Będę zaglądać w ogłoszenia, ale moje ambitne plany siadły. 

Ja jestem po mgr, doświadczenia dużego nie mam, w zawodzie wcale. Nie wiem co będzie, gdyby nie rodzice to już dawno byłabym pod mostem.
ahh juz doczytałam,że testy kompetencji