|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() Zawsze możemy Ci kupić i wysłać
|
|
|
|
|
#4202 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Cytat:
moja mama kupila kiedys Wiktorkowi rozowo fioletowe półspiochy ![]() Cytat:
patyczkiem małżowine a reszta w kąpieli Cytat:
super ze chrzciny sie udały ![]() Cytat:
brawo- dzielny Michaś ![]() Cytat:
![]() My zaraz smigamy na wizyte do lekarza z malym bo mam kilka rzeczy ktore mnie niepokoja i musze tez w koncu obgadac z lekarzem co zamiast szczepienia mmr. Wyspalam sie dzis za wszystkie czasy maly wstal o 6 ale tz sie nim zajal bo ma urlop wiec spalam do 11 ![]() Wysłane z mojego HP Slate 7
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnął!
Tylko za godzinę powinien jeść, więc pewnie nie na długo ![]() Gorgulek, fajnie się prezentowały te spodenki, ale nie wzięłam ich, bo jakieś takie wąskie w pasie i bioderkach Nie potrafiłam sobie wyobrazić siedzącego w nich dziecka A ja kupiłam dużo Bluzeczki brązowe i te błękitne, dresiki brązowe, body brązowe i te w paski i z traktorem
|
#4204 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja chcę 52 i na chceniu się kończy ![]() aha, pytam bo tak slyszałam, że trzydniówkę ma się tylko raz a moja znajoma twierdzi, że wszyskie jej dzieci miały po dwa razy, choć lekarze nie mieli pewności, że to to nadrobiłam i idę na pizzę, siostra zrobiła więc taką domową to mogę
|
||||
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy dziś prywatnie u neurologa bo na nfz termin na maj
![]() ale wreszcie młody został porządnie przebadany, kobieta nam wytłumaczyła co i jak... no i Igor ma asymetrie stwierdziła że to nie jest żadna patologia 'ten typ tak ma' i mamy się uzbroić w cierpliwość bo będzie później raczkował, później siadał, później chodził... i że mamy sobie schować swoje chore myślenie że on coś musi do kieszeni bo jak będzie gotowy to zacznie to robić... łatwo się mówi każdy chce żeby jego dziecko wszystko szybko robiło :P aha no i że rodzice przychodzą do niej z problemem 'bo moje dziecko nie siada' i ona wtedy pyta a co rodzice zrobili żeby dziecko siadało?mamy milion zaleceń jak kłaść jak nosić... wszystko robiliśmy źle i tylko mu szkodziliśmy czuje się okropnie przez to ma teraz asymetrie, siedzieliśmy tam z 40min i aż mnie głowa boli od nadmiaru informacji i jeszcze okazało się że wcale nie ma osłabionego napięcie w linii głowa tułów - tylko urodził się za dużą głową w stosunku do reszty ciała i ponieważ ma ją taką ciężką to jej nie ciągnie co jest w tej sytuacji zupełnie normalniez jednej strony mnie uspokoiła a z drugiej daaaaleka droga przed nami ![]() ale co najważniejsze na usg głowy wyszło że miał lekkie niedotlenienie podczas porodu ale nie ma to żadnego wpływu na jego rozwój psycho-ruchowy i z czasem się wyrówna i dowiedziałam się że żółtaczka przyczynia się do tego że powstaje wzmożone napięcie mięśni grzbietu czemu pediatrzy o czymś takim nie mówią kazali nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało ![]() dodam że bujaliśmy się z problemem 1,5 miesiąca a wystarczyło od razu iść prywatnie a nie tracić czasu na nfz teraz moją główną lekturą będzie Zawitkowski a raczej jego filmikino i musi zacząć ćwiczyć żeby zamieniać tkanke tłuszczową na mięśnie ![]() i wszystko teraz zależy od nas.... zna ktoś rehabilitanta na śląsku ? na nfz wiadomo jakie są terminy
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam dresy 74/80 a spodnie 80. Będę podwijać jak coś ale wg mnie nie są aż tak długie chyba, że Miłosz ma długie nogi.No akurat rano ćwiczę 15 min tabaty, więc wiesz ![]() Nie porywam się na dłuższe treningi bo nigdy nie wiem w jakim dzieć będzie humorze i jak szybko zapragnie mleczka. No i to co ćwiczę to niektóre dochodzą do 1,5h więc w ogóle kicha rano Zaczynam dopiero wieczorem 21/21.30 - prysznic i lulu mam pewność, że młody nie będzie chciał jeść i nikt mi wtedy nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak pomyślałam o tym. Ale chciałabym na żywo zobaczyć te ciuszki i zobaczyć na rozmiar
Ale dzięki |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nie mam pomysłu, kiedy ćwiczyć, jakbym chciała p90x. Bo wieczorem oni czasem o 22-23 usypiają, to ja jeszcze 1,5 h nie dam wtedy już rady
|
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nawet węższe wolała ale podobały mi się i wzięłam ![]() Zuzia jeszcze niedawno chodziła w spódniczkach rozm.92 ale zrobiły się przykrótkie ![]() Ja wolę body zapinane, te zakladane się rozchodzą na ramionkach i wszystko gołe. Cytat:
|
||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, też mamy tez z supermenem w takim samym rozmiarze, co Wy, tylko Julian ani razu ich nie założył właśnie przez wąski pas
No, na jego brzucho nie wchodzą, a nie chcę żeby dziecku cisnęły Szkoda, bo fajne są
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnialam zapytać czy wiecie gdzie mozna kupić "w paryzu dzieci nie grymasza" z wysylka za granice ? Bo znalesc nie moge
![]() Wysłane z mojego HP Slate 7
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszta 1h lub 1h 15 min. I te ponad 1h to laczone, np brzuch i cos jeszcze. To moze wtedy te laczone na raty? No szkoda. |
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- TŻ właśnie dzwonił, że nasza fura coś nawala Akurat teraz, kiedy mamy dwie wizyty u lekarzy w ciągu najbliższych dni
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy już po spacerku
cukiernia zaliczona wpadłam tez do ciucha i była wyprzedaż -50% kupiłam Małemu świetny sweterek Cytat:
my chyba z tych samych okolic?
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zazdroszczę imprezki
|
|
#4216 |
|
BAN stały
|
nephelim jak zadowolisze sie wersja elektroniczna to moge wyslac na maila
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo w nocy spoko zje i 160, wieczorem też, o tej 5 czy 7 jest też ok. A od 10 się zaczyna jazda. ja wodę podaje z takim dziubkiem jak ma kubek niekapek, ale to dostałam z próbkami, w kaszkę i obiadek łyżeczką. u mnie jest, ale nie ma nigdy niemowlęcych ![]() dostałam przesyłkę z apteki, pomylili się w zamówieniu i zamiast jednego biooila dostałam dwa, zamiast 5 obiadków dostałam 7, zamiast jednej szczoteczki dostałam dwie.. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- I nie wiem czy dzwonić do tej apetki czy jak
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz wysle email na pwWysłane z mojego HP Slate 7
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
pocytowałam i tż siadł na chweilę i mi wszystko wyłączył...
![]() moja maruda od wczoraj nie bardzo śpi, najdłuższa drzemka trwa 30 minut, wczoraj tak spał 3 razy, przy cycu się rzuca, więc zrobiłam trochę mm i chciałam sprawdzić jak z butlą będzie i to samo... nawet jak pod karuzelką leży to musi ktoś nad nim sterczeć żeby widział ze nie jest sam
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
to samo pomyślałam
![]() i jeszcze raz ślicznie Ci dziękuje za dobre chęci i przepraszam za zamieszanie tak przy okazji tego dzisiejszego lidlowego szału, myślałam o Diorishy, bo jak ostatnio były ubranka dziecięcie 22 sierpnia to miałam jej stanik do karmienia kupić ale już nie zdążyłam, bo się skurcze zaczęły ![]() ciekawe, co u niej
|
|
|
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
P90x zaczynam od dziś, wieczorem jak uśpię młodego, bo skoro tż i tak ciupie na konsoli to ja poruszam się trochę.
Przed ciążą ćwiczyłam z tego zestawu tylko nogi i były niezłe rezultaty. A dzisiejsza waga dodała mi motywacji
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najlepsze takie fitnessowe chyba ze planujesz duzo po biezni to do biegania wazne zeby mialo membrane rozkladającą równomierniernie obciazenie ciała na całej stopie
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie mamy lidla w okolicy
![]() wróciliśmy ze spacerku
|
|
#4225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o ile jakies lajtowe cwiczenia gdzie sie nie podnosi nóg, czy lezy to owszem nie ma znaczenia, ale cała reszta ma olbrzymiejuz ubieram buty i sama sie sobie dziwie ze cwiczyłam boso (w koncu to nie joga ![]() Cytat:
fajne te ciuszki; ale rozmiarówka kosmiczna... 62-68 jest wielkosci 74 innych producentow nawet jest duuuzo wieksze od 68 z HM ktore sa zawyzone za to nie bylo sliniaków jednorazowych ![]() Cytat:
czyli laska ktora totalnie zakreciła sie na punkcie kpuwazam ze trzeba sprobowac bo bedziesz meczyc bułe ![]() ja uwazam, ze mm jest dla ludzi i jesli okaze sie (w co naturalnie watpie) ze ci dziecko bedzie po tym spac 6 h to czmeu by nie podawac na stale wieczorem ?? matka tez musi odpoczac... a reszta karmien oczywiscie kp natomaist ja bym sprobowala jeszcze inna rzecz... na wieczor dałabym kaszke na swoim mleku... ja tak podaje Mackowi (150ml odciagnietego mojego mleka + kaszka jaglana) Cytat:
juz w maju![]() ale dmay rade!!!! czego sie nie robi dla słońca i wakacji ![]() a moja mama wybiera sie we wrzesniu na chorwacje i zastanawiam sie czy nie pojechac z nia to beda ostatnie 2 tyg macierzynskiego
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wiatr 45km/h
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
maharet- dziękuję
teraz zbieramy się do lekarza a później TŻ poproszę, żeby zobaczył co i jak.
|
#4228 | |||
|
Zadomowienie
|
aj chorwacja marzy mi się już od jakiegoś czasu. Może za rok, albo za dwa... W te wakacje może do Zakopca pojedziemy, a w czerwcu na Mazury pomoczyć tyłki w basenach
Kciukam za pomyślną wizytę u neurologa ![]() dziś tak jakby trochę lepiej (póki co Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też wiele rzeczy robiliśmy przy Szymku niewłaściwie. Dopiero 2 tygodnie staramy się wykonywać wszystko, tak jak nas poinstruowała rehabilitantka.Pięęęęękna pogoda, normalnie wiosną czuć
|
|||
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego... ja np wzbraniam się przed regularnym dokarmianiem (i w ogóle przed dokarmianiem) bo obawiam się, ze to spowoduje że dziecko w przeciągu powiedzmy 2 miesięcy zacznie sie od piersi odstawiać. tak sie zadziało z moją starsza córką... a ja chciałabym jeszcze tak gdzieś do maja-czerwca pokarmić, więc póki co wstrzymuje się z podaniem mm, choć nie powiem, są sytucje w których mogłoby to się okazać dobrym rozwiązaniem ![]() choć u mnie druga strona medalu jest taka, że Hania butelki nie zassie
|
|
|
|
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bym zwróciła bo mozna Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Nie potrafiłam sobie wyobrazić siedzącego w nich dziecka
Już obczaiłam, że można podwijać nogawki. Chyba będę zakładać teraz z podwiniętymi, bo przecież z takim obwodem to będą obciskać brzuszek większego dziecka 

kazali nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało 

więc to chyba nie wina mleka... avent, tt i nuk odpada... z kubeczka nie potrafi jeszcze, a łyżeczką to chyba nawet chrzan by łyknęła...