Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 13:51   #4201
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nawiedzona ciotka TŻta znowu u mnie byla.....czy ja sie od niej uwolnie? w tamtym tyg byla 3 razy widze ze w tym tyg tez od poniedzialku zaczyna
To następnym razem udawaj, że Ciebie nie ma

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale super
Znowu muszę to napisać: szkoda że u mnie nie ma lidla
Zawsze możemy Ci kupić i wysłać
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:51   #4202
nephelim89
Rozeznanie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
a w ktorym robilas wczesniej jesli pamietasz?

Bylam z Jankiem e pediatry, bo maz u niego wyczul jakis maly guzej wczoraj na szyjce.Ale okazalo sie, ze to wezel chlonny, nie pisalam, zeby nie siac paniki na forum.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Dzieki za opis, tez skorzystam bo musze kupic.
Dobrze ze ten guzek to nic powaznego.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
eh mnie lidl dziś ominie bo mam daleko a w zeszłym tygodniu teściowie kupili dzinsy jakies w lidlu dla Filipa 10 cm za długie i 10 cm za wąskie więc mieli dziś iść oddać więc pewnie wymienią na coś innego z tego co od dziś będzie..\

moze tym razem nie kupią dla Filpa różowych body <brzydal>

moja mama kupila kiedys Wiktorkowi rozowo fioletowe półspiochy

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
dziewczyny jak czyścicie uszka swoim maluszkom?Patyczkami,myje cie w kąpieli,czy używacie jakichś sprayow i tym podobnych?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

patyczkiem małżowine a reszta w kąpieli

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

dziekujemy za wszystkie trzymane kciuki
Chrzciny sie udaly, bylo wprost rewelacyjnie

Jakub 1/3 mszy przespal, a pozostala czesc wielkimi oczami obserwowal kaplice i wszystkie swiatelka nawet razu nie zaplakal, tylko jak ksiadz za dlugo gledzil na koniec to krzyknal glosno ejjj
W ogole msza byla bardzo ladna. caly czas ksiadz zwracal sie do nas i Kubusia, a po ochrzczeniu kazal nam wejsc na oltarz i byly oklaski dla malego
Na sali tez byl jak aniolek, tylko raz zaplakal jak mama spoznila sie z mlekiem. bo wczoraj byl karmiony butelka z moim odciagnietym pokarmem. nie musialam z nim nigdzie wychodzic i szukac miejsca do karmienia, a poza tym moglam sobie pojesc
no i wszyscy nie mogli sie nadziwic, jak on moze byc taki grzeczniutki

teraz jedziemy ogarniac sale i spakowac jedzonko, a zostalo tak duzo, ze bedziemy jesc z miesiac
no i czekamy na zdjecia od fotografki, ktore beda moze juz za tydzien

przeppraszam, ze tylko o sobie, ale nie mam czasu nadrobic, zrobie to jak wroce

super ze chrzciny sie udały

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
My juz po szczepieniu, Michas nawet nie zaplakal ! Dumna jestem bo zdarzylo mu sie to pierwszy raz :p wazy 6650g
Lekarz radzil zaczac rozszerzanie diety od soczkow,pierwszy raz slyszlam taka opinie i nie bede tak robic ,wole trzymac sie rozpiski od poloznej
Maz na tatusiowym,Michas spi po szczepieniu a ja w lozku was nadrabiam,u nas leje wiec pogoda poscielowa

Super ze juz ok,dobrze ze Majusia zdrowa

A dobrze przybiera?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

brawo- dzielny Michaś

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił

Ja już po egzaminach
Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna!

Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych!
No to jesteś miszcz kierownicy bo nie dosc ze londyn to jeszcze samochod z pl. Ja bym ze strachu na pieszo poszla

My zaraz smigamy na wizyte do lekarza z malym bo mam kilka rzeczy ktore mnie niepokoja i musze tez w koncu obgadac z lekarzem co zamiast szczepienia mmr. Wyspalam sie dzis za wszystkie czasy maly wstal o 6 ale tz sie nim zajal bo ma urlop wiec spalam do 11
Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:53   #4203
Madziuchna27
Zakorzenienie

Zasnął!
Tylko za godzinę powinien jeść, więc pewnie nie na długo

Gorgulek, fajnie się prezentowały te spodenki, ale nie wzięłam ich, bo jakieś takie wąskie w pasie i bioderkach Nie potrafiłam sobie wyobrazić siedzącego w nich dziecka

A ja kupiłam dużo Bluzeczki brązowe i te błękitne, dresiki brązowe, body brązowe i te w paski i z traktorem

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:55   #4204
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja wzięłam między innymi spodnie dresowe 86/92, ale nie oglądałam w sklepie jak wyglądają Jaka masakra, one są podejrzanie wąskie w pasie Już obczaiłam, że można podwijać nogawki. Chyba będę zakładać teraz z podwiniętymi, bo przecież z takim obwodem to będą obciskać brzuszek większego dziecka
no to wyobraź sobie mojego wielkoluda 2 lata i 9 miesiecy, ktory w tych lidlowych dresach 86/92 jeszcze czasem po domu chodzi i w pasie sa ok a tylko ciut przykrótkie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nawiedzona ciotka TŻta znowu u mnie byla.....czy ja sie od niej uwolnie? w tamtym tyg byla 3 razy widze ze w tym tyg tez od poniedzialku zaczyna

Cytat:
dziewczyny jak czyścicie uszka swoim maluszkom?Patyczkami,myje cie w kąpieli,czy używacie jakichś sprayow i tym podobnych?

myję w kąpieli, a patyczkiem tylko na zewnątrz od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Właśnie się zważyłam i waga przedciążowa czyli 62kg. Ale się cieszę, bo w sumie ostatnio nie miałam mocy na siłkę, więc to chyba te spacery Teraz tylko jeszcze max. -4kg , wyrobić sobie trochę brzuch i będzie gites
super

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Też chcę 62

Nie wiem
Eda jeszcze nie miał
a ja chcę 52 i na chceniu się kończy

aha, pytam bo tak slyszałam, że trzydniówkę ma się tylko raz a moja znajoma twierdzi, że wszyskie jej dzieci miały po dwa razy, choć lekarze nie mieli pewności, że to to

nadrobiłam i idę na pizzę, siostra zrobiła więc taką domową to mogę

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:58   #4205
Brydzia_
Zakorzenienie

my byliśmy dziś prywatnie u neurologa bo na nfz termin na maj
ale wreszcie młody został porządnie przebadany, kobieta nam wytłumaczyła co i jak... no i Igor ma asymetrie
stwierdziła że to nie jest żadna patologia 'ten typ tak ma' i mamy się uzbroić w cierpliwość bo będzie później raczkował, później siadał, później chodził... i że mamy sobie schować swoje chore myślenie że on coś musi do kieszeni bo jak będzie gotowy to zacznie to robić... łatwo się mówi każdy chce żeby jego dziecko wszystko szybko robiło :P aha no i że rodzice przychodzą do niej z problemem 'bo moje dziecko nie siada' i ona wtedy pyta a co rodzice zrobili żeby dziecko siadało?
mamy milion zaleceń jak kłaść jak nosić... wszystko robiliśmy źle i tylko mu szkodziliśmy czuje się okropnie
przez to ma teraz asymetrie, siedzieliśmy tam z 40min i aż mnie głowa boli od nadmiaru informacji
i jeszcze okazało się że wcale nie ma osłabionego napięcie w linii głowa tułów - tylko urodził się za dużą głową w stosunku do reszty ciała i ponieważ ma ją taką ciężką to jej nie ciągnie co jest w tej sytuacji zupełnie normalnie
z jednej strony mnie uspokoiła a z drugiej daaaaleka droga przed nami

ale co najważniejsze na usg głowy wyszło że miał lekkie niedotlenienie podczas porodu ale nie ma to żadnego wpływu na jego rozwój psycho-ruchowy
i z czasem się wyrówna
i dowiedziałam się że żółtaczka przyczynia się do tego że powstaje wzmożone napięcie mięśni grzbietu
czemu pediatrzy o czymś takim nie mówią kazali nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało
dodam że bujaliśmy się z problemem 1,5 miesiąca a wystarczyło od razu iść prywatnie a nie tracić czasu na nfz

teraz moją główną lekturą będzie Zawitkowski a raczej jego filmiki
no i musi zacząć ćwiczyć żeby zamieniać tkanke tłuszczową na mięśnie
i wszystko teraz zależy od nas....
zna ktoś rehabilitanta na śląsku ?
na nfz wiadomo jakie są terminy więc pozostaje nam szukać prywatnie znowu :/

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:00   #4206
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jestem!
Moje dziecko nie śpi od 7.30 Leży w bujaku i lampi się na mnie zamiast zamykać oczka

Byłam i ja w Lidlu W sumie też kupiłam, co chciałam, aczkolwiek rozm. 74-80 jest mega, więc dresiki wzięłam 62-68 i tak są za długie, bluzki też wielkie w tym rozmiarze

Endżi, ja po wpadce ze spodenkami supermena sprawdzam szerokość w pasie Teraz wzięłam te brązowe w paseczki i Julek będzie je nosił teraz, choć są za długie
...

Ja wciąż w lesie, bo mi dziecko nie chce spać
Też bym chciała ćwiczyć w dzień, a udaje się dopiero wieczorem.
Iwona, a Ty jak ćwiczysz rano, to ile czasu mija jak potem karmisz Miłosza?
Miłosz chodzi jeszcze w tych z supermanem rozm. 62
Ja kupiłam dresy 74/80 a spodnie 80. Będę podwijać jak coś ale wg mnie nie są aż tak długie chyba, że Miłosz ma długie nogi.

No akurat rano ćwiczę 15 min tabaty, więc wiesz
Nie porywam się na dłuższe treningi bo nigdy nie wiem w jakim dzieć będzie humorze i jak szybko zapragnie mleczka. No i to co ćwiczę to niektóre dochodzą do 1,5h więc w ogóle kicha rano Zaczynam dopiero wieczorem 21/21.30 - prysznic i lulu mam pewność, że młody nie będzie chciał jeść i nikt mi wtedy nie przeszkadza
Stary 2014-02-10, 14:01   #4207
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Też tak pomyślałam o tym. Ale chciałabym na żywo zobaczyć te ciuszki i zobaczyć na rozmiar
Ale dzięki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:04   #4208
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No akurat rano ćwiczę 15 min tabaty, więc wiesz
Nie porywam się na dłuższe treningi bo nigdy nie wiem w jakim dzieć będzie humorze i jak szybko zapragnie mleczka. No i to co ćwiczę to niektóre dochodzą do 1,5h więc w ogóle kicha rano Zaczynam dopiero wieczorem 21/21.30 - prysznic i lulu mam pewność, że młody nie będzie chciał jeść i nikt mi wtedy nie przeszkadza
Dlatego ja ćwiczę 30-40 minut, bo wiem, że tyle En mi śpi pierwszą drzemkę
Szczerze to nie mam pomysłu, kiedy ćwiczyć, jakbym chciała p90x. Bo wieczorem oni czasem o 22-23 usypiają, to ja jeszcze 1,5 h nie dam wtedy już rady

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:05   #4209
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulek, fajnie się prezentowały te spodenki, ale nie wzięłam ich, bo jakieś takie wąskie w pasie i bioderkach Nie potrafiłam sobie wyobrazić siedzącego w nich dziecka

A ja kupiłam dużo Bluzeczki brązowe i te błękitne, dresiki brązowe, body brązowe i te w paski i z traktorem
Coś Ty. One nie są w ogóle wąskie Ja bym nawet węższe wolała ale podobały mi się i wzięłam
Zuzia jeszcze niedawno chodziła w spódniczkach rozm.92 ale zrobiły się przykrótkie

Ja wolę body zapinane, te zakladane się rozchodzą na ramionkach i wszystko gołe.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
aha, pytam bo tak slyszałam, że trzydniówkę ma się tylko raz a moja znajoma twierdzi, że wszyskie jej dzieci miały po dwa razy, choć lekarze nie mieli pewności, że to to
Ja też słyszałam, że niby tylko raz ale znajomej syn miał dwa razy ponoć
Stary 2014-02-10, 14:06   #4210
Madziuchna27
Zakorzenienie

Gorgulek, też mamy tez z supermenem w takim samym rozmiarze, co Wy, tylko Julian ani razu ich nie założył właśnie przez wąski pas No, na jego brzucho nie wchodzą, a nie chcę żeby dziecku cisnęły Szkoda, bo fajne są

Stary 2014-02-10, 14:06   #4211
nephelim89
Rozeznanie

Zapomnialam zapytać czy wiecie gdzie mozna kupić "w paryzu dzieci nie grymasza" z wysylka za granice ? Bo znalesc nie moge

Stary 2014-02-10, 14:14   #4212
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to nie mam pomysłu, kiedy ćwiczyć, jakbym chciała p90x. Bo wieczorem oni czasem o 22-23 usypiają, to ja jeszcze 1,5 h nie dam wtedy już rady
1,5 h to w sumie tylko joga.
Reszta 1h lub 1h 15 min. I te ponad 1h to laczone, np brzuch i cos jeszcze. To moze wtedy te laczone na raty?

Cytat:
Gorgulek, też mamy tez z supermenem w takim samym rozmiarze, co Wy, tylko Julian ani razu ich nie założył właśnie przez wąski pas No, na jego brzucho nie wchodzą, a nie chcę żeby dziecku cisnęły Szkoda, bo fajne są
No szkoda.
Stary 2014-02-10, 14:17   #4213
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Mój właśnie zasnął i teoretycznie mogłabym teraz ćwiczyć, ale jak Julian się obudzi o 15 i od razu będzie chciał jeść to lipa, także wieczór najbezpieczniejszy jest, aczkolwiek ciężko się skacze o 22

Cytat:
Coś Ty. One nie są w ogóle wąskie Ja bym nawet węższe wolała ale podobały mi się i wzięłam
Zuzia jeszcze niedawno chodziła w spódniczkach rozm.92 ale zrobiły się przykrótkie

Ja wolę body zapinane, te zakladane się rozchodzą na ramionkach i wszystko gołe.
Co do body to fakt, ale te które teraz Julek nosi z Lidla sprawdzają się ok. A spodenki serio jakieś takie niepodatne się wydawały, nie znam się Może trzeba było brać spodenki zamiast dwóch paczek body

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

TŻ właśnie dzwonił, że nasza fura coś nawala Akurat teraz, kiedy mamy dwie wizyty u lekarzy w ciągu najbliższych dni

Stary 2014-02-10, 14:18   #4214
Aaamelkaa
Zakorzenienie

jesteśmy już po spacerku
cukiernia zaliczona
wpadłam tez do ciucha i była wyprzedaż -50% kupiłam Małemu świetny sweterek,jak skończę karmić to wrzucę foto

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć, ze jest ktoś, kto ma podobne dylematy.

U nas tez przed chwila wyszło słonko, a juz myślałam, ze cały dzien bedzie lać.
Smacznego serniczka
dzięki,będzie do popołudniowej kawusi
my chyba z tych samych okolic?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:22   #4215
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej laseczki
Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił

Ja już po egzaminach
Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna!

Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych!
gratuluje i zazdroszczę imprezki
Stary 2014-02-10, 14:23   #4216
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

nephelim jak zadowolisze sie wersja elektroniczna to moge wyslac na maila
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:30   #4217
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no ja z młodą wczoraj walczyłam 3 razy... dzisiaj na razie raz. jedynie jak wstanie po nocy np 6 czy 7 to zje ze smakiem. a tak w ciągu dnia masakra. wcisnę jej np 3 razy po 120 ale ryk jest jak nie wiem co... no chyba, że łyżeczka i Tobie tak samo doradzili wcześniejsze rozszerznie tak jak nam... jedziemy na jednym wózku
w przyszłym tyg mam wizytę to zapytam czy mają na to jakieś rady czy czeka mnie łyżeczka dopóki nie zacznie pić kubkiem
a no i wodę/herbatkę też łyżeczką tylko wypije. Zastanawiałam się nad tym kubkiem z tt od 4 miesiąca
ja po prostu jak nie chce jeść z butelki, a nie płacze że głodny to mu nie wciskam.
U nas to samo w nocy spoko zje i 160, wieczorem też, o tej 5 czy 7 jest też ok. A od 10 się zaczyna jazda.
ja wodę podaje z takim dziubkiem jak ma kubek niekapek, ale to dostałam z próbkami, w kaszkę i obiadek łyżeczką.
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale super
Znowu muszę to napisać: szkoda że u mnie nie ma lidla
u mnie jest, ale nie ma nigdy niemowlęcych

dostałam przesyłkę z apteki, pomylili się w zamówieniu i zamiast jednego biooila dostałam dwa, zamiast 5 obiadków dostałam 7, zamiast jednej szczoteczki dostałam dwie..

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

I nie wiem czy dzwonić do tej apetki czy jak

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:30   #4218
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
nephelim jak zadowolisze sie wersja elektroniczna to moge wyslac na maila
Ooo poproszę zaraz wysle email na pw

Stary 2014-02-10, 14:30   #4219
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
tylko ytzreba mieć jeszcze do tego predyspozycje... a i tak umięśniony nie będzie na pewno. w sensie, że sześciopak

ostatnio dziadek od tż opowiadał, że byli w biedrze jak byłapromo na jakieś mięso czy coś, -20% chyba. No i był taki szau, że jakaś masakra! kobieta się tak rzuciła na ostatnią paczkę jakiegoś indyka że dziadkowi paznokieć złamała

Nina odrzuca mi butlę właśnie podałam 150ml łyżeczką więc to chyba nie wina mleka... avent, tt i nuk odpada... z kubeczka nie potrafi jeszcze, a łyżeczką to chyba nawet chrzan by łyknęła... przeca ja się wykończę!
dobre
Stary 2014-02-10, 14:38   #4220
Asiek84
Wtajemniczenie

pocytowałam i tż siadł na chweilę i mi wszystko wyłączył...

moja maruda od wczoraj nie bardzo śpi, najdłuższa drzemka trwa 30 minut, wczoraj tak spał 3 razy, przy cycu się rzuca, więc zrobiłam trochę mm i chciałam sprawdzić jak z butlą będzie i to samo... nawet jak pod karuzelką leży to musi ktoś nad nim sterczeć żeby widział ze nie jest sam
Stary 2014-02-10, 14:46   #4221
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

to samo pomyślałam
i jeszcze raz ślicznie Ci dziękuje za dobre chęci i przepraszam za zamieszanie

tak przy okazji tego dzisiejszego lidlowego szału, myślałam o Diorishy, bo jak ostatnio były ubranka dziecięcie 22 sierpnia to miałam jej stanik do karmienia kupić ale już nie zdążyłam, bo się skurcze zaczęły
ciekawe, co u niej

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:48   #4222
niebede
Raczkowanie

P90x zaczynam od dziś, wieczorem jak uśpię młodego, bo skoro tż i tak ciupie na konsoli to ja poruszam się trochę.
Przed ciążą ćwiczyłam z tego zestawu tylko nogi i były niezłe rezultaty. A dzisiejsza waga dodała mi motywacji

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:50   #4223
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chorwacja

no moja z tych nie płaczących,wiec może dlatego da się to zrobić.

dzisiaj idziemy do neurologa...
a jak bylo na basenie??? bo byliscie wczoraj nie??? (chyba zejuz pisalas bo nadrabiam powoooli
Cytat:
Dziewczyny, czy któras z Was orientuje się jakie powinnam mieć obuwie na siłownie?
Przeglądałam różne strony i z tego,co widzę to są specjalne do biegania, fitnessu,itp. Nie wiem czy kupować specjalne do ćwiczeń,czy może wystarczą takie zwykłe, o na przykład takie http://www.sportsdirect.com/adidas-n...rainers-275697 ?

Ma ktoś jakieś pojęcie w tej kwestii?
raczej nie takie...
najlepsze takie fitnessowe chyba ze planujesz duzo po biezni to do biegania
wazne zeby mialo membrane rozkladającą równomierniernie obciazenie ciała na całej stopie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:55   #4224
papuga_69
Zakorzenienie

Kurde nie mamy lidla w okolicy a takie fajne te ciuszki

wróciliśmy ze spacerku

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:11   #4225
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Do biegania muszą być do biegania.
Do reszty mogą być zwykłe, ale oczywiście najlepiej specjalne, drogie
Byle nie ćwiczyć boso
no wlasnie ja popelniłam mega błąd za co zostałam okrzyczana przez tż bo w domu cwiczyłam bez butów i o ile jakies lajtowe cwiczenia gdzie sie nie podnosi nóg, czy lezy to owszem nie ma znaczenia, ale cała reszta ma olbrzymie
juz ubieram buty i sama sie sobie dziwie ze cwiczyłam boso (w koncu to nie joga

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zła jestem!
byłam w lidlu po 10 i już nic z tego co chciałam nie było
później ponadrabiam, ide prasować
moja mama pojechala dzis ok 10 30 i kupiła dresik, bluzeczki, spodenki i pajaca
fajne te ciuszki; ale rozmiarówka kosmiczna... 62-68 jest wielkosci 74 innych producentow
nawet jest duuuzo wieksze od 68 z HM ktore sa zawyzone
za to nie bylo sliniaków jednorazowych

Cytat:
nie wiem sama,tyle się pisze o zaletach kp,nje chciałabym przestać.Poza tym boję się,że jak,zasmakuje mm z butli,to nie będzie chciała mojego,no i kp jest wygodniejsze mimo wszystko
kochana ale argumentacje na tak zeby sprobowac z mm napisałam ci ja czyli laska ktora totalnie zakreciła sie na punkcie kp
uwazam ze trzeba sprobowac bo bedziesz meczyc bułe
ja uwazam, ze mm jest dla ludzi i jesli okaze sie (w co naturalnie watpie) ze ci dziecko bedzie po tym spac 6 h to czmeu by nie podawac na stale wieczorem ?? matka tez musi odpoczac... a reszta karmien oczywiscie kp

natomaist ja bym sprobowala jeszcze inna rzecz... na wieczor dałabym kaszke na swoim mleku...
ja tak podaje Mackowi (150ml odciagnietego mojego mleka + kaszka jaglana)

Cytat:
Hmm w słońcu mam dzisiaj 24 stopnie hehe
A tak na serio to jest ciepło i wiosennie i się zastanawiam czy pod dżinsy dawac jej rajstopy jak pojedziemy do lekarza (autem, w foteliku). raczej n nie?

ze znajomymi, sami zamówimy apartament, a pojedziemy busem mojego męża
my tez jedziemy sami...ale przeraza mnie 20h samochodem z dzieckiem juz w maju
ale dmay rade!!!!
czego sie nie robi dla słońca i wakacji
a moja mama wybiera sie we wrzesniu na chorwacje i zastanawiam sie czy nie pojechac z nia to beda ostatnie 2 tyg macierzynskiego

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:12   #4226
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Kurde nie mamy lidla w okolicy a takie fajne te ciuszki

wróciliśmy ze spacerku
u mnie wiatr 45km/h

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:20   #4227
nephelim89
Rozeznanie

maharet- dziękuję ale coś nie umiem otworzyć pliku teraz zbieramy się do lekarza a później TŻ poproszę, żeby zobaczył co i jak.
Stary 2014-02-10, 15:21   #4228
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
chorwacja

dzisiaj idziemy do neurologa...
aj chorwacja marzy mi się już od jakiegoś czasu. Może za rok, albo za dwa... W te wakacje może do Zakopca pojedziemy, a w czerwcu na Mazury pomoczyć tyłki w basenach

Kciukam za pomyślną wizytę u neurologa

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o kurcze biedny Szymuś, już lepiej z nim czy nadal tak?
dziś tak jakby trochę lepiej (póki co)

Cytat:
Właśnie się zważyłam i waga przedciążowa czyli 62kg. Ale się cieszę, bo w sumie ostatnio nie miałam mocy na siłkę, więc to chyba te spacery Teraz tylko jeszcze max. -4kg , wyrobić sobie trochę brzuch i będzie gites
no to brawo za wagę! też bym chciała 62. W sumie nie dużo mi brakuje, ale leniwa jestem i waga stoi w miejscu

Cytat:

w trakcie kąpieli myję, a czasami też patyczkiem jak zauważę, że "coś" się zbiera albo już wyłazi

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my byliśmy dziś prywatnie u neurologa bo na nfz termin na maj
ale wreszcie młody został porządnie przebadany, kobieta nam wytłumaczyła co i jak... no i Igor ma asymetrie
stwierdziła że to nie jest żadna patologia 'ten typ tak ma' i mamy się uzbroić w cierpliwość bo będzie później raczkował, później siadał, później chodził... i że mamy sobie schować swoje chore myślenie że on coś musi do kieszeni bo jak będzie gotowy to zacznie to robić... łatwo się mówi każdy chce żeby jego dziecko wszystko szybko robiło :P aha no i że rodzice przychodzą do niej z problemem 'bo moje dziecko nie siada' i ona wtedy pyta a co rodzice zrobili żeby dziecko siadało?
mamy milion zaleceń jak kłaść jak nosić... wszystko robiliśmy źle i tylko mu szkodziliśmy czuje się okropnie
przez to ma teraz asymetrie, siedzieliśmy tam z 40min i aż mnie głowa boli od nadmiaru informacji
i jeszcze okazało się że wcale nie ma osłabionego napięcie w linii głowa tułów - tylko urodził się za dużą głową w stosunku do reszty ciała i ponieważ ma ją taką ciężką to jej nie ciągnie co jest w tej sytuacji zupełnie normalnie
z jednej strony mnie uspokoiła a z drugiej daaaaleka droga przed nami

ale co najważniejsze na usg głowy wyszło że miał lekkie niedotlenienie podczas porodu ale nie ma to żadnego wpływu na jego rozwój psycho-ruchowy
i z czasem się wyrówna
i dowiedziałam się że żółtaczka przyczynia się do tego że powstaje wzmożone napięcie mięśni grzbietu
czemu pediatrzy o czymś takim nie mówią kazali nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało
dodam że bujaliśmy się z problemem 1,5 miesiąca a wystarczyło od razu iść prywatnie a nie tracić czasu na nfz

teraz moją główną lekturą będzie Zawitkowski a raczej jego filmiki
no i musi zacząć ćwiczyć żeby zamieniać tkanke tłuszczową na mięśnie
i wszystko teraz zależy od nas....
zna ktoś rehabilitanta na śląsku ?
na nfz wiadomo jakie są terminy więc pozostaje nam szukać prywatnie znowu :/
dobrze, że poszliście. Będziesz spokojniejsza. Teraz już wiecie, co i jak, jak postępować i pielęgnować, więc będzie wszystko dobrze My też wiele rzeczy robiliśmy przy Szymku niewłaściwie. Dopiero 2 tygodnie staramy się wykonywać wszystko, tak jak nas poinstruowała rehabilitantka.

Pięęęęękna pogoda, normalnie wiosną czuć Zaliczyliśmy 2,5 godzinny spacerek, odpoczęłam trochę, a Szymeczek sobie pospał. Dziś mamy wieczorem neurologa, więc prosimy o mocne kciuki
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:23   #4229
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no wlasnie ja popelniłam mega błąd za co zostałam okrzyczana przez tż bo w domu cwiczyłam bez butów i o ile jakies lajtowe cwiczenia gdzie sie nie podnosi nóg, czy lezy to owszem nie ma znaczenia, ale cała reszta ma olbrzymie
juz ubieram buty i sama sie sobie dziwie ze cwiczyłam boso (w koncu to nie joga

moja mama pojechala dzis ok 10 30 i kupiła dresik, bluzeczki, spodenki i pajaca
fajne te ciuszki; ale rozmiarówka kosmiczna... 62-68 jest wielkosci 74 innych producentow
nawet jest duuuzo wieksze od 68 z HM ktore sa zawyzone
za to nie bylo sliniaków jednorazowych

kochana ale argumentacje na tak zeby sprobowac z mm napisałam ci ja czyli laska ktora totalnie zakreciła sie na punkcie kp
uwazam ze trzeba sprobowac bo bedziesz meczyc bułe
ja uwazam, ze mm jest dla ludzi i jesli okaze sie (w co naturalnie watpie) ze ci dziecko bedzie po tym spac 6 h to czmeu by nie podawac na stale wieczorem ?? matka tez musi odpoczac... a reszta karmien oczywiscie kp

natomaist ja bym sprobowala jeszcze inna rzecz... na wieczor dałabym kaszke na swoim mleku...
ja tak podaje Mackowi (150ml odciagnietego mojego mleka + kaszka jaglana)
fajnie, że jeszcze tyle udało się kupić
a co do pogrubionego... ja np wzbraniam się przed regularnym dokarmianiem (i w ogóle przed dokarmianiem) bo obawiam się, ze to spowoduje że dziecko w przeciągu powiedzmy 2 miesięcy zacznie sie od piersi odstawiać. tak sie zadziało z moją starsza córką... a ja chciałabym jeszcze tak gdzieś do maja-czerwca pokarmić, więc póki co wstrzymuje się z podaniem mm, choć nie powiem, są sytucje w których mogłoby to się okazać dobrym rozwiązaniem
choć u mnie druga strona medalu jest taka, że Hania butelki nie zassie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:23   #4230
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój właśnie zasnął i teoretycznie mogłabym teraz ćwiczyć, ale jak Julian się obudzi o 15 i od razu będzie chciał jeść to lipa, także wieczór najbezpieczniejszy jest, aczkolwiek ciężko się skacze o 22
...
TŻ właśnie dzwonił, że nasza fura coś nawala Akurat teraz, kiedy mamy dwie wizyty u lekarzy w ciągu najbliższych dni
No ciężko ale jakoś trzeba kombinować.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to samo pomyślałam
i jeszcze raz ślicznie Ci dziękuje za dobre chęci i przepraszam za zamieszanie

tak przy okazji tego dzisiejszego lidlowego szału, myślałam o Diorishy, bo jak ostatnio były ubranka dziecięcie 22 sierpnia to miałam jej stanik do karmienia kupić ale już nie zdążyłam, bo się skurcze zaczęły
ciekawe, co u niej
Nie ma za co bym zwróciła bo mozna

Cytat:
P90x zaczynam od dziś, wieczorem jak uśpię młodego, bo skoro tż i tak ciupie na konsoli to ja poruszam się trochę.
Przed ciążą ćwiczyłam z tego zestawu tylko nogi i były niezłe rezultaty. A dzisiejsza waga dodała mi motywacji
Mamy wątek w klubie, widziałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości