|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Magiusa, skoro się martwisz o pracę, to nie lepiej wrócić na rok i dopiero drugi dzidziuś? gdzieś się rozwinąć, może zmienić pracę, awansować? albo chociaż wrócić do tej. Nawet jak od razu w ciąże zajdziesz to spokojnie przynajmniej pół roku popracujesz i już Twoja sytuacja będzie inna
|
|
|
#302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
jak tak to wiesz może gdzie?Cytat:
|
||
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#304 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Nina się zaczęła brać, i wznowila robienie konika, dłużej i pewniej, jest nadzieja, że zanim skończy rok nauczy się raczkować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mnie ostatnio przemyslenia na rodzienstwo wzięły, jak widzialam dwie cory od mojej chrzestnej, 2 lata róznicy maja teraz naście lat i trzymaja razem Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajna masz grupe osobiscie uwazam, że dziecko od lat 4 zaczyna byc fajne, kumate i mozna sie dogadać -------------- No nic czekam az moja diva wstanie i brykamy na spacer tradycyjnie do tesco i biedronki, będziemy czcić dzisiejszy dzień bo dziś 10! Matki Boskiej Pieniężnej ![]()
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas nocka całkiem spoko, tylko, że zakończyła się o 6:35 a ja do tego nie przyzwyczajona bo zawsze spałyśmy do 8
![]() Lena od tygodnia ma problem z drugą drzemką i raczej ma tylko jedną dziennie (1,5h) i dziś walczę z tym tak, że poszłam w porze jej pierwszej drzemki na spacer (po 10) i dzięki temu spała krócej no ale jednak marudna była - niewyspana Ale od 14 śpi drugi raz Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hotel zapewnia wszystko co potrzebne małemu dziecku: podgrzewacz, łóżeczko, małe szlafroczki, zabawki do kąpieli, wanienkę... wszystko ! a za dodatkową opłatą można wynająć nianię ![]() Cytat:
takiego mleczka to ja jeszcze nie widziałam Cytat:
To sobie Wiktorek miejsce wybrał Chcemy więcej zdjęć !!! ![]() Cytat:
![]() 2. naszemu też się zdarzy. Ostatnio robił konika w łóżeczku i tak zasnął - z dupcią w górze. Dzieci lubią spać w różnych dziwnych pozycjach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
heja darcia się ciąg dalszy
![]() jak mąż wróci to go zabije...mówiłam, że mała ciągle demontuje listwy...a że są raczej poukładane niż zamontowane to nie robi jej to większego problemu :/ przed chwilą miała w buzi 3 cm śrubę - pod listwami są zatrzaski takie jakieś do których ta listwa ma być przymocowana, te zatrzaski są śrubami wkręcone do ściany, no ale najwidoczniej nie wszystkie są wkręcone i niektóre śrubki sobie latają. Nie chce myśleć co by było gdyby połknęła
|
#308 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też obniżyliśmy i nie ma opcji jak go przekładam z łóżka żeby się nie obudził. Jak jeszcze było wysoko to dałam go radę tak wziąć. A plecy :/ masakra :/ też cierpię przez te moje 10kg :/ Cytat:
Ło matko, daj przepis ![]() Kiedy to było że ja się wyspałam... Sto lat za Murzynami... Bart dziś w nocy budził się chyba z 15 razy :/ Cytat:
A jak podasz tą kaszkę wieczorem to dłużej spi?? Też byłam w lidlu. Ale słoiki obiadki po 7mc dostałam aż 2 rodzaje... Cytat:
Mam to samo, całość rozmiar ok a brzuszek troszkę został. Jak pomyślę tylko o ćwiczeniach to już się męczę. Niedobrze bo przydałby mi się jakiś ruch... Kiedyś chodziłam na fitnes nałogowo a teraz... Ech :/ Cytat:
Oby to był epizod bo chyba nie ma nic gorszego. Zdrówka ![]() Cytat:
No to super ![]() A nam paluszek zaropiał :/ wycisnelam tego trochę i zawinęłam rivanolem. Znalazłam u nas w mieście podologa, jestem umówiona na środę. Fajna babka, już przez tel poradziła jak Bartowi ulżyć. Niech to się już skończy ![]() Cytat:
Oj to dobrze że z Twoim TŻ wszystko ok i tylko tablica ucierpiała. A z czyjej winy stłuczka? My tak mieliśmy - nowy samochód z salonu. Był piątek, w sobotę rano wylatywaliśmy do Egiptu. TŻ wracał do domu i na światłach na pasie do jazdy na wprost jakiś facet zaczął zawracać i to bez kierunkowskazu :/ patafian :/ TŻ się tego zupełnie nie spodziewał i puknął mu w zadek :/ no ale że dupa jest święta to wina TŻ była. Ojj ile to nerwów kosztowało :/ Cytat:
No to super że już zdrowi jesteście. Czyli większa dawka leków podziałała ![]() Cytat:
A jaki to hotel???? Tak mi się marzy morze. A jeszcze jak napisałaś że jest pro-maluchowy to już zupełnie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Ojj to dobrze że zauważyłaś!! Mój TŻ też ma taki zapał - 2 tyg się prosiłam żeby odkręcił uchwyty w meblach. To on uparty kupił piankę czerwoną i je zalepił. A Bart jak tylko zobaczył że uchwyty nie są srebrne to jazdaa i otwiera szafki :/ No to dziś kupił magnesy, zobaczymy czy zdadzą egzamin. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie Was :P prawie 200zl w lidlu pooooszlo. a my przecież wszystko mamy!
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej jeszcze mąż nafaszerował I. naparem z suszonych borówek, i ta mikstura miała uleczyć szalejący żołądeczek Ignaśka. no i albo podziałało, albo znowu jakiś dziwny epizod z winy zębów czy czegoś ![]() Cytat:
ja to w pracy przynajmniej odpocznę trochę, także podziwiam
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Kończymy dziś 8mcy <3 z tej okazji podsumowanie:
- Bart ma od wczoraj 1 ząbek ![]() - pełza jak szalony, odległości mu nie są straszne ![]() - siedzi ładnie, stabilnie. Co prawda sam nie siada ale brakuje mu do tego bardzo niewiele - wcina grudki pod warunkiem że są ze słoika ![]() Tyle najważniejszego ![]() A dopiero co był malutkim okruszkiem... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Pochwal się co kupiłaś ![]() U mnie też ponad 100 poszło ale to chyba nie koniec. Wyślę TŻ żeby dokupił danie risotto z brokułami bo Bart wciągnął całe że aż nie nadążyłam mu do dzióbka wkładać... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha no to mój mąż poszedł na spacer do lidla Cytat:
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te suszone borówki to jakie? Z apteki coś?? Dobrze że mu lepiej ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#314 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
macie teraz zagadkę o co chodzi ;( Jak w domu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aż strach sobie wyobrazić co byłoby gdyby...zabij męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taa fajnie miałaś wyczucie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. moze sie zaloguje i sprawdze, ale nie wierze, ze sa tam wskazowki na taka robote jaka mam ja i cala kupa moich znajomych ze studiow. a tak jak ty to ludzie uporzadkowani, analityczni i wiecznie chcacy sie rozwijac. ja po prostu tak tylko sobie mysle... w liceum rozbijalam sobie leb pytaniem, co chce robic. i wydawalo sie, ze wybor jest taki: nauczyciel, lekarz, ksiegowa, sprzedawca, ... a gdzie cala masa zajec o ktorych ludzie nie maja pojecia? gdyby nie moj nauczyciel matmy, w zyciu nie zdecydowalabym sie na moje studia, bo myslalam, ze moglabym potem byc tylko nauczycielka a on mi opowiadal, co robia jego znajomi, i tak zapalil mi swiatelko w tunelu.2. co by to nie bylo, niech bedzie wybrane z glowa. nie zrozum mnie zle, nic mi do tego chcbys miala do smierci studiowac. z reszta uwazam, ze fajnie jest jak ludzie ida do przodu, szukaja czegos co lubia i sie w tym kierunku ksztalca. tylko ze w dzisiejszych czasach ciezko sobie pozwolic na takie cos co pare lat na nowo. znaczy sie mysle, ze ty chcesz faktycznie dotrzec do celu jakim jest satysfakcjonujaca praca za rozsadna kase. i jesli tak jest, to trzeba dobrze przemyslec i wybrac. 3. nie to mialam na mysli. ale to tez fakt. tylko ze taka ksiegowa moze robic co innego, bo czesto nie ma wyjscia - dostosowuje sie do rynku pracy i robi gdzies prace biurowe ogolne na przyklad. ale papier z ksiegowosci jest jej niepotrzebny. chyba lepiej, jak by ten czas poswiecila na nauke czegos, co konkretniej jej sie przyda. 4. nie chcialabys chociaz sprobowac w takim razie isc w kierunku kadr? jakies rozeznanie w tym zrobic? wiem, ze w niemczech o taka prace trudno w wiekszych firmach, bo to pozadana i mila robota. ale w polsce chyba nie moze byc sytuacja trudniejsza niz z ksiegowoscia...? przemysl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Tak tu czytam o wożeniu maluchów w spacerowkach...
Ja Barta wożę od początku stycznia i cały czas na leżąco. Nie protestuje bo prawie od razu śpi. Nie chcę go sadzać w wózku bo już nie bedzie chciał zapewne na leżąco. Czy ja jestem niedobrą matką? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki.bylam w końcu zlozyc wniosek o dowod. w długiej kolejce nikt nie wpadl na to, ze moznaby matki z wozkami przepuscic...trudno :P oprócz nas był tez 10mies. chłopczyk, w parasolce. tata dość długo trzymal go na rekach, w końcu wsadzil do wozka. mama upomniała żeby zapial pasy..."stoje obok, przypilnuje". minelo może 10 min i huk bidulek poleciał prosto na glowke. ogromny guz rosl i rosl ale mi go było szkoda. tatuś miał wyrzuty sumienia, tulil, przepraszal, a stare baby w kolejce i tak musiały mame (cierpliwa jak nie wiem ) podpuszczać "a mowil, ze przypilnuje i co?" wrrr. pilnujcie dzieci...guz jak mandarynka, sporo placzu, strasznie było mi go zal. Nela z wrazenia wcisnela smoczek do buzi i nie wiedziała co robic. chyba tez miała ochote się rozplakac ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
nie wiem komu mocniej bic brawo, Tobie czy Pawelkowi hehe
|
||
|
|
|
#320 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matko. Dobrze, że nic się nie stało. Zagoń męża do przymocowania tego jak najlepiej. --- Niedawno wróciłam z Lidla. 100 poszła w zapomnienie Piszecie, że u Was wiosna U mnie całą noc i ranek padało. Teraz nie pada ale szaro i smutno na dworzu. Plus taki, że prawie cały śnieg się rozpuścił Julka załatwiła mi laptopa Wejście do ładowarki jakoś się spierdzieliło i raz ładuje raz nie ładuje. Ehhh ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Ash na hemoroidy słyszałam, że dobra jest nasiadówka w wodzie z korą dębu. Ja nie mam ale moja mama ma i często właśnie się tak moczy.
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojoj biedny maluch. Jak widać pasy to podstawa jak dzieć siedzi. W sumie taki upadek to może się źle skończyć...Co do przepuszczenia w kolejkach... Panuje wszechobecna znieczulica :/ jak byłam w ciąży to może z 2x mnie ktoś przepuścił. A tak to udawali że nie widzą :/ Jak byłam z Bartem na zakupach i stałam w kolejce to dopiero jak się rozdarł to mnie ludzie przepuścili :/ kultury zero!!!! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po powrocie do domu marsz do lekarza! bo sobie narobisz problemów.aaa i najważniejsze - ale rozpieszczasz rodzinke - ruskie w Dubaju ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Wiktorek zadowolony?
|
||
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po szalonym weekendzie
![]() od dawien dawna poszliśmy do klubu, ale było świetnie, wytańczyłam się za wszystkie czasy! mały został z dziadkami, po naszym wyjściu już się obudził ale babcia dała radę wiec mam nadzieje, ze takich wypadów będzie więcej ![]() u nas pogoda piękna, no może nie tak jak u Was na południu no i lidl się nieźle dziś obłowił byłam w sklepie o 8.10, otwierają o 8 a tam dzikie tłumy, większość poprzebierana ale jakoś znalazłam bodziaki i spodnie większe dla młodego bluzek w ogole nie dostarczyli
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hela demolka |
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas to samo było... Jakieś tam ochłapki zostały i na coś się załapałam. Robią tydzień maluszka a już dziś nie ma prawie nic. Niech to lepiej nazwą dzień maluszka albo 2godziny maluszka :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-byłam, tylko trochę za duzo wydalam. -to ile? - eee, yyy, noo (a to mi się raczej nie zdaza -aha. czyli bramke kupilas? -oj wlasnie nie ![]() mamy: ROZOWE spodenki z kwiatkiem (74) mietowe spodenki z kieszonkami serduszkami (80) dwupak cienkich dresowych spodenek (tez rozowych )dwupak bodziakow (jeden wsciekle rozowy )2 pary cienkich rajstopek dwupak grubych dresowych spodni (86/92) seledynowe w serduszka i szare (przydadzą się...do przedszkola )6 paczek roznych zabezpieczen: lodowka, piekarnik, kontakty, szuflady, szafki sloik obiadowy (z burakiem) i deser (z twarożkiem) poza tym widziałam piekna pizame z myszka miki, ale wzielam L, ale była ogromna. po chwili nie było już ani jednej :P (widzialyscie te posciele z myszka? ) http://allegro.pl/posciel-mickey-min...959325507.html kazda za 80zl...cudne nie?
|
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
nasza pielegniarka kazala zeby dziecko nie mialo krzywej glowki
|
||
|
|
|
#330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt można zacząć od asystentki i iść dalej, tylko, że najpierw trzeba trafić do dużej firmy, która widząc w Tobie potencjał proponuje Ci inne możliwośći. Ja w pierwszej firmie tak miałam i to było super. Niestety w obecnej nie za bardzo tak mam gdyż są głównie stanowiska sprzedażowe, a tych nie chcę. Może jakieś możliwości ukażą się po przejęciu, ale tego nie wiem. Cytat:
A odnośnie powrotu i dziecka. Takie rozwiązanie oczywiście byłoby super gdyby nie przejęcie. W sytuacji przejęcia mój powrót mnie w żaden sposób nie ratuje gdyż wracałabym dokładnie w momencie zmian czyli nie zdążyłabym na nowo odpracować swojego grzechu jakim było macierzyństwo i zrehabilitować się w oczach szefowych, a tym samym jeśli w trakcie zmian będą zwolnienia grupowe to nikt mnie nie obroni. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

i jesli juz chcesz sie doksztalcac to moze jak Mysia pisze w bezplatnych policealnych?
i to da Ci jeszcze inna perspektywe.

jak tak to wiesz może gdzie?
mlody mial takie w klinice, noga sie przyciskalo pedal, a lozeczko jezdzilo do gory, do dolu, pochylalo sie... 

Też mnie ostatnio przemyslenia na rodzienstwo wzięły, jak widzialam dwie cory od mojej chrzestnej, 2 lata róznicy maja teraz naście lat i trzymaja razem
ciekawe czy w domu się to powtórzy i czy to wirus czy znowu taki epizodzik na początek tygodnia :/
a za dodatkową opłatą można wynająć nianię
Chcemy więcej zdjęć !!! 

"
aż strach sobie wyobrazić co byłoby gdyby...zabij męża
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
bidulek poleciał prosto na glowke. ogromny guz rosl i rosl