|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
No to był tam u Was wybór ![]() Ja takich cudów jak piszesz nie widziałam ![]() A bramek brakło? Czy kasy brakło? ![]() Ja chciałam kupić tą matę ale moj tata stwierdził że bez sensu a poza tym nie było beżowej. Zabezpieczeń się nie doszukałam może jak TŻ wróci to podjadę jeszcze raz. Ale coś mnie zbiera na heftowanie :/ oby nie to co przechodziła niejedna z Was ![]() Cytat:
Ja mam tak zaplanowane że Barta drzemka wypada właśnie na spacerze i śpi zawsze. I boję mu się wogolepokazać że w wózku można siedzieć ![]() Dopóki się nie dre to tak będę robić ![]() Cytat:
A u nas zaś mówią że lepiej dla kręgosłupa jak nie ma poduszki... Co kraj to obyczaj?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Diabli a pościel rewelka mnie by się przydała z kołdrą 200x220 sztuk 2 ciekawe czy takie mają, muszę oblukać ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() A moze zaczekaj do tego momentu ewentualnego powrotu do starej pracy + w miedzy czasie rozsylaj cv po interesujacych ofertach. Jak nie bedziesz miala do czego wracac i nie bedzie kompletnie odzewu na twoje poszukiwania, wtedy wlacz plan b pt.przekwalifikowanie sie? Pierogi zjedzone, wszyscy zachwalali a dla mnie byly mdle i bez smaku... Jednak twarogu nic nie zastapi :niee: Diabli masz racje, wybiore sie do lekarza jak tylko wrocimy. Szczerze mowiac sama mnie martwi to jaka ostra postac przybrala ta przypadlosc najbardziej to odczuwam jak musze Sofie podniesc no i przy chodzeniu, schylaniu sie itd dobrze, ze juz mi ten wirus zoladkowy odpuscil chociaz Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i 100 latCytat:
zagadka jest, ale i tak jest dziwnie osłabiony i nie chcial mleka [za to wtranżolił pół jogurtu a potem go zwrocil ] takze do konca dobrze nie jest
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Miejsce w obecnej pracy - zanim odeszłam byłam ukochana przez moje szefowe. Każda podwyżka, każda premia była moja. Chwalona byłam na prawo i lewo. Jednocześnie wiedziałam już wtedy, że nie przepadają one za osobami, które idą na macierzyńskie, L4 ciążowe i L4 związane z chorobami dziecka. Mówiły to wprost. No i ja zaszłam w tą ciąże. Oficjalnie oczywiście są dalej miłe, ale docierają do mnie komentarze za moimi plecami. Oczywiście to mogą być plotki, ale znam je i pracowałam z nimi kilka lat, widzę też sama ( gdy odwiedzam pracę) jak obecnie ze mną rozmawiają. Dodatkowo dochodzi fakt, że ja już nie wrócę do obecnej pracy, bo jej nie będzie. Przejmuje nas inny bank i naprawde nie wiadomo czy będą miejsca dla wszystkich czy będą zwolnienia grupowe. Obserwując je i znając ich zachowanie wiem, że jeśli dojdzie do zwolnień w obecnej sytuacji nie będą o mnie walczyły ( w sumie jedna idzie na emeryture). Jeśli nie będzie zwolnień to nie wiadomo co się ze mną stanie bo mojego stanowiska na pewno już nie będzie ( tzn. w nowym banku jest, tyle,że obsadzone)Tak więc na pewno wracam na wielką niewiadomą: albo zwolnienie albo jakieś stanowisko do d...( np. sprzedażowe w którym się nie czuję) albo jakieś fajne stanowisko. Nie zmienia to faktu, że uważam i wolę mieć jakiś dod.pomysł niż wracać z niczym 2. Możliwość trafienia do innego banku z podobnym stanowiskiem i możliwością awansu. Oczywiście, że dopuszczam, że mi się uda. Baa...wręcz jestem pewna, że robiąc kolejne studia będę być może pracowała na podobnym stanowisku, ale uważam, że kwalifikacji nigdy za wiele. W sumie to mój tato mocno mnie dopinguje. Uważa, że dodatkowe kwalifikacje nigdy nie zaszkodzą. Tato jest kierownikiem i pracuje w Niemczech od lat, jest dla mnie też jedną z najmądrzejszych osób jakie znam, więc ufam mu. Mnie dodatkowa wiedza nie zaszkodzi i z chęcią się nauczę pewnych rzeczy. A osobiście uważam, że szukanie pracy i dodatkowe kwalifikacje najlepiej zdobywać jak ma się jakieś zaplecze, a nie gdy już mnie zwolnią. Tym bardziej, że akurat na kształcenie mam zaplecze finansowe. Generalnie ja naprawdę nie wiem jak się los potozy i oczywiście uważam, że jest margines na zaskakujące zachowania. Osobiście idealnie byłoby rozpocząć te studia, mieć drugie dziecko, wrócić do nowego już banku po drugim dziecku i pewnie po okolo 1,5 r.studiów a tam dostać szansę pracy w zawodzie...ale zobaczymy. Mnie egzaminy i nauka nie strasna. Lubię to i uczę się szybko. Na pewno nic mi nie zaszkodzi. A czy pomoże to się okaże
|
|
#335 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie szukam czegokolwiek tzn będę szukać ... może na razie poza ulotkami i telemarketingiem itp. jakakolwiek praca biurowa, zzl, sklepy .... najchętniej pracowałabym w agencji pośrednictwa pracy, miałam tam praktyki i niesamowicie mi się podobało, ale tam chcą z doświadczeniem ![]() Cytat:
![]() u nas taka jedna jest luzem, w przedpokoju, właśnie zleciłam mężowi naprawę ![]() Cytat:
![]() Przemek też uwielbia risotto ze słoiczka, nie nadążam z nabieraniem na łyżeczkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale to się rzadko zdarza.ale przy przejściach dla pieszych często się samochody zatrzymują jak stoję z wózkiem ![]() mam pytanie a propos BLW. nie stosowałam tego nigdy wcześniej, wiadomo, czasem tam dostał jakieś kawałki banana do pysia czy coś tam. dziś mieliśmy brokuła, ziemniaczki i mięsko na obiad więc też dostał, na małym talerzyku w małych kawałeczkach. w ogóle nie wiedział że może to wziąć do pysia, jadł tylko go karmiłam a tak się bawił a w końcu miał jakieś większe kawałki to wszystko zwymiotował :P wszystkie dzieci tak zaczynają? ;> myślałam że chociaż załapie że może sam jeść ....
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-10 o 18:20 |
|||||
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak śpi to po co go sadzać, jak zacznie marudzić to pokażesz świat i będzie ok. Cytat:
![]() Ja kupiłam: - miętowe spodenki 68 (będą na wiosnę, większych już nie było) - niebieskie spodenki 74 - 2xdwupak bodziaków różne rozmiary - rajstopki - dwupak spodni dresowych - dwupak bluzek, ale 68 i idą do zwrotu bo takie na teraz się okazały po przymierzeniu w domu do jej aktualnych bodziaków, a większych nie było już, chciałam te łososiowe ale też małe zostały
|
|
#337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
troszkę ponadrabiałam, cały dzień na raty, ale już prawie jestem na bieżąco
![]() Współczuję wszystkim chorób, nieprzespanych nocek i marudnych dni.. Gratuluję dzieciaczkom nowych umiejętności a zwłaszcza Florkowi raczkowania ![]() Wiktorek chyba już jako jedyny został który nie raczkuje i nie pełza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i życzę żebyście żeby problemy z chorobą i ząbkowaniem jak najszybciej minęły Cytat:
![]() skąd macie otulacz? Szukałam wszędzie takiego na całe łóżeczko i nie mogłam znaleźć, w końcu kupiłam w ikei, ale Twój ładniejszy ![]() Cytat:
Cytat:
ale nie mogło być inaczej, ja to wiedziałam ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- pospałam prawie godzinkę z Bączkiem i zregenerowałam siły po nocce. Wstaliśmy o 17.30 i od tamtej pory jest mega marudzenie jak tak dalej pójdzie to znowu zabraknie mi sił na nockę
|
|||||
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale duże te ciuszki, spodenki 74/80 sa na Nele sporo za duże.
|
|
|
|
|
#339 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żart Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tylko słoiki ale sporo ich wziełam, deserki , bo u nas jak jesteśmy poza domem, lub u koleżnaki jakiejś w porze podwieczorku to się przydają ![]() Cytat:
Lonely powiedz co to za hotel o którym pisałyście, ten nad morzem
|
|
#340 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz a ja właśnie chcę żeby mi spał na spacerze dlatego go wożę na leżąco. Watpię że by zasnął jakby był na siedząco ![]() Cytat:
Heh dzięki mamuśka ![]() Taki mam plan, jak zacznie się marudzenie to wtedy go posadzę ![]() Ja kupiłam: -body beżowe 86/92 które wymieniłam na 74/80 bo tamte ogroooomne -śpiochy welurowe tak samo jak body wymieniłam bo strasznie duże -rajstopy dwie pary -skarpetki Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
bo się zamknę w sobie i co będzie? ![]() Ja nie wiem co tym starym babom odbija z wiekiem?? Mam nadzieję ze taka nie będę :/ co za ludzie no!! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Bardzo duże te rozmiary. Ja kupiłam 86/92 i pojechałam wymienić bo Bart by chyba miał na 2 latka ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wzięłam ziutce body to 86/92 i nie jest wcale takie duze ![]() ![]() No i oklaski za zęby, pełzanie etc...
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my bedziemy siedziały na starość i tu będziemy biadolić na wizażu
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bylam zaraz po osmej, kolo 9 już pewnie wszystko przebrane, bo nalot mamusiek/brzuchatek/babc był ogromny ;D
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Tiaa ![]() Lepsze to niż zatruwanie życia porządnym ludziom przez tetryków złośliwych ![]() Swoją drogą zastanawiam się ile jeszcze takich wątków pociągniemy... Ciekawe ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas właśnie też ja i TŻ a mam pod swoją jednego małego gościa ![]() Heh ja pojechałam wymienić ciuchy i coś tam dokupiłam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
to by tłumaczyło jego reakcję. ale kupił i 62/68 i 74/80, także poszalał
![]() gorączki nie ma, jest osłabiony i ma zmniejszony apetyt. po kąpieli zjadł połowę tego co zwykle i padł. wcześniej pogardził kaszką i wolał mleko. jak do rana się nie zregeneruje to pójdziemy do lekarza najprawdopodobniej, choć nie przypuszczam że powie mi coś mądrego bo opcje są 2: albo dziecko jest zdrowe i tak reaguje na zęby, albo ma wirusa i mamy nawadniać a w razie wu do szpitala.
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladne, fajny material. nie będzie mi szkoda jak po tygodniu będą dziury na kolanach :Pniebieskie i zielone tez mnie kusily wzielam sobie rozowe 74, miętowe 80, zielone 86 i granatowe 92 kurcze, szkoda, ze nie wzielam bluzek - bylyby dla Paulinki. miałam odlozone 74 i 80, ale skupilam się na spodniach, bo wszystkiego innego mamy za dużo. mnie dzisiaj lidl milo zaskoczyl, dużo wszystkiego, ludzie w miare kulturalni nie bylam wcześniej na ich "tygodniu dziecka", ale znajome opowiadaly, ze baby się bija o lepsze kaski (kurtki np.) myslalam, ze będzie zabawa, a w sumie nuda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
oj nie watp Nela dzisiaj znow padla i zorientowalam sie dopiero jak jej glowa opierala sie na drążku tez kiedyś wolalam żeby spala na spacerze teraz ciesze się, ze na zewnątrz podziwia wszystko wokół, widze to "łaaaaał" w jej oczach, wracamy do domu, idzie spac, a ja mogę w spokoju zrobić obiad, zjeść i mieć chwilę dla siebie
|
||
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam po 9 i było dużo ludzi. Brałam po kilka różnych do koszyka po czym na boku przejrzałam co właściwie upolowałam i odłożyłam co niepotrzebne.
|
#350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodnie będziemy szpanersko podwijać ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
w kato ale nie wiem gdzie, dopytam
![]() Agnes - super że konik znowu się pojawił ![]() Mysia - dobrze, że Piotruś zdrowy
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się nazywa ten szczurek z Ikei? Zalinkujecie? Bo nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie zadek jest święty więc wina tż...autobus chciał go staranować i musiał uciekać i puknął samochód przed sobą :/ niestety nie pomyśleli by sprawdzić na rozkładzie jazdy jaki to był autobus i zgłosić :/ pff a myślałam, że w kwestiach bezpieczeństwa tylko mój robi olewkę ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co zrobilybyscie gdyby w przedszkolu Waszego dziecka były urządzane WYBORY MISS...wlosy mi się dzisiaj zjezyly, kiedy znajoma zapytala czy jest dziwna, ale jej się to nie podoba. niby dziewczynki swietnie się bawia rywalizując, ale według mnie to przedszkolanka miała kiepski pomysl. rozumiem na czasie - olimpiada, jakiś konkurs talentow, ale wybory miss?
chyba interweniowalabym, bo na taka rywalizacje dziewczynki maja jeszcze czas corka znajomej wrocila do domu i oznajmila, ze następnego dnia musi mieć lepsza fryzure, zalozyc sukienke i blagala mame o pomalowanie paznokci. brrrr. przedszkole prywatne. jak Wy to widzicie? czepiam się? podobno chłopcy w tym czasie "siedza i bija brawo" |
|
|
|
#355 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas czasaaami jest jedna drzemka w ciągu dnia, czasami nie może usnąć w domu, marudzi i w końcu koło południa idziemy na spacer, tam spi bez problemu, w domu już nic. Tylko kurcze... ehhh nawet nie chce mi się myśleć o żłobku...Cytat:
Tylko zastanawiam się, czy nie zrobić jakiegoś kursu z płac, bo teraz w kadrach bez płac chyba nie szukają, raczej w oczy rzucają mi się oferty kadry + płace...Cytat:
Bo z tym jedzeniem to u nas tak sobie, gdyby nie obiad to w sumie króluje cyc... |
|||
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego 2 razy załapałam się na kontrolę pipu i 2 razy zusu - czysta przyjemność siedzieć weekendami, przyjezdzać na 5 rano i przygotowywać zestawienia które instytucje sobie zażyczyły przecież jednocześnie musiałam wykonywać codzienne obowiązki, ale co to pip obchodzi że siedzi się więcej godzin w pracy niż ustawa przewiduje---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
pewnie dzięki tej poprzedniej ja od początku zapinam pasy małej w spacerówce
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
ja byłam w lidlu koło południa i nie było NIC poza rajstopkami z rozmiaru powyżej 86 :/ więc nic nie kupiłam a chciałam te spodenki dresowe i może 3pak koszulek ....
ale słoiczki z deserkami kupiłam, Przemek uwielbia mango z twarożkiem
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie ma pupy
od mysłowickiego spotkania ciagle się wspina, probuje wstawac...o siedzeniu nawet nie myśli. do kontroli bioderek miałam zglosic się jak dziecko usiądzie i nie wiem czy juz mogę
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

)
)

no i 100 lat
07.07.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no i daje nam nieźle popalić
mam nadzieje, ze szybko Ci przejdzie.
jak tak dalej pójdzie to znowu zabraknie mi sił na nockę 

chyba interweniowalabym, bo na taka rywalizacje dziewczynki maja jeszcze czas
corka znajomej wrocila do domu i oznajmila, ze następnego dnia musi mieć lepsza fryzure, zalozyc sukienke i blagala mame o pomalowanie paznokci. brrrr. przedszkole prywatne. jak Wy to widzicie? czepiam się?