|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Kate, do wywoływania jeszcze sporo czasu
Tej mojej koleżance, która urodziła w styczniu mieli wywoływać poród w czwartek a w środę o 22.00 odeszły jej wody co prawda musieli jej skurcze podrasować oxy, ale urodziła w 6 godzin i mówi, że da się przeżyć Dla Was |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ponadrabiam Was wieczorem bo niedawno skończyłam kursy i drukowanie na nast.lekcje, od 18 dalej uczę ale dogrzebałam się do mojego aparatu i kliknęłam kilka fotek, zerknijcie czy taki zestaw wystarczy na wyjście ze szpitala (dla maluszka oczywiście). Propozycja pierwsza: 1. body 2. śpioszki 3. śpioszki bez stópek (rampersy? dalej gubię się w tych nazwach) welurkowe 4. sweterek 5. kombinezon 6. ew. buciki czapeczek zapomniałam obfocić Super, nie mogę załadować tych zdjęć nie wiem czemu
|
#483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 6 godzin, to ładny wynik ![]() nastawmy się pozytywnie, a tak właśnie będzie! |
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
cayenneOna gratulacje!!!!
nadzwyczajna przykro mi z powodu waszych problemów. U mnie też jest niewesoło i wiem, jak to się przekłada na relacje z mężem... Ostatnio też zdarzają mi się bóle brzucha jak na @, nie trwają jakoś strasznie długo ale są bardzo nieprzyjemne. Zmagam się też z dosyć poważnym bólem pleców, szczególnie jak dłużej jestem w jednej pozycji. Moi rodzice zajechali do lidla i kupili właśnie ten otulaczek o który któraś pytała. Wzięli mi ten szaro/beżowy. jeśli świetny, mięciutki, przyjemny w dotyku. Ja sama pojechałam później po proszek i przy okazji pooglądałam te ciuszki. Na zdjęciach wyglądają oczywiście dużo lepiej. Kupiłam tylko body (niestety bez napów), dresik i skarpetki. Mama kupiła jeszcze welurowe body. byłam mega zawiedziona jakością ogrodniczek. Na zdjęciu były boskie- niestety tylko na zdjęciu. Odniosłam wrażenie, że wszystkie ciuszki mają strasznie zawyżoną numerację. Rozmiar 62/68 wydawał mi się bardzo duży. Głodna się zrobiłam, codziennie wieczorem jem sałatkę owocową. Dzisiaj kupiłam sobie do niej nawet kiwi
|
#485 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję po wizycie
Pisanka jest sportsmenka już w brzuchu, dziś miała pozycję jak na starcie przed biegami, głowa pochylona do dołu, nóżki podkulone w pozycji kucznej, a potem wyprostowała jedna nogę i waliła nią prosto w mój pęcherz. Buzi nawet nie odwróciła w stronę matki ![]() Rośniemy obie, dziś kończymy 30 tygodni Pisanka z wagą 1540 gram a ja +13,5 Mmhym jakbyś mogła uzupełnić tylko wagę Małej, moją raczej chwalić się nie zamierzam
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże ale bym zjadła śledzie w sosie musztardowym z Biedry!!! nigdy śledzi nie lubiłam, a teraz na koniec ciąży mam takie zachcianki
Cytat:
![]() Trisdom czop? już? ![]() bebe za wizytę
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-10 o 18:14 |
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
O, mi to samo, i jedno i drugie. Na bóle pleców pomaga mi masaż i jazda na rowerku stacjonarnym. Na bóle brzucha jęczę ale nic nie biorę, mimo, że gin zezwolił nospe.
|
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Te oklaski to dla mnie? za to, że tak podtuczyłam Małą?
![]() eee no to dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#495 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wersja stringi mówisz ? Dobre ja dzisiaj kupiłam podpachy bella jakieś extra maxi żeby mieć po porodzie, ledwo mi sie w siatke zmieściły nie mówiąc już jak ludzie na mnie patrzyli za wizyte ! a ja już dziś dwiema nogami w 8 miesiącu zaczynamy 32 tc
|
|
|
#496 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() I pamietaj ze zgodnie z filozofia mojego gina musisz tuczyc mala, a samej chudnac - nie odwrotnie
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
cayenone gratuluje ![]() Ja po wizycie rzeczywiście odszedł mi czop śluzowy ale z wodami wszystko ok muszę sie trochę więcej oszczędzać rozwarcie też już mam na palec ale w poprzedniej ciąży też tak miałam na KTG nic nie wyszło następna wizyta 3 marca i już dostnę skierowanie do szpitala tylko kurczę lekarz jakoś tak mi dziwnie liczy tygodnie nie wiem czemu na moich suwaczkach już początek 35 tygodnia a u niego 33 i 3 dni i nie wiem co myśleć ktoś mi to wytłumaczy może?
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
wewillrockyou Czyżbyś chciała już rodzić? Wszystkie objawy na to wskazują
Kate ja miałam poród wywoływany w 43 tc. Po podaniu oxy poszło szybciutko. Nie było to wcale takie straszne. Do dzisiaj mówię, że wolę rodzić dzieci, niż do dentysty chodzić. I nie miałam bóli krzyżowych. Nawet liczę na to, że jak mi się Emi jednak odwróci główką w dół i będę mogła rodzić dn, to dostanę oxy na przyspieszenie ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:A ja dopiero niedawno dotarłam do domu z tego szpitala cholernego. Ale na takie wieści warto było czekać. Nie mam cholestazy A drapię się, bo musiałam się na coś uczulić. No i przypomniałam sobie, że zmieniłam proszek na kapsułki ariel. I to chyba jest przyczyną Oczywiście w moczu mam leukocyty i liczne bakterie, ale nic dziwnego, skoro cała rodzina jest chora, a i mnie ból gardła już łapie. Morfologia też bywała lepsza, ale nie ma co narzekać Ogólnie jestem przeszczęśliwa Nadzwyczajna mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży i finansowo i między Wami. Świetnie rozumiem co czujesz. Ja teraz też pragnę bliskości jak nigdy wcześniej. A mój tż pracuje po 16 h i jak wraca do domu, to nawet nie wpadnie mu do głowy, żeby mnie choć przytulić. Sama sobie powtarzam, że muszę być cierpliwa i Tobie w tej sprawie też doradzam wyrozumiałość. Tyle nam zostało, choć to denerwuje ![]() A teraz sytuacja z Biedronki: Stałam w dłuuugiej kolejce, żeby zapłacić za kawę tż. Gdy już swoje odstałam, to wchodzi przede mnie babka i pyta: -Czy mogę się przed panią wepchnąć, żeby kupić papierosy? No mało mnie krew nie zalała!!! I mówię: - A nie widzi pani, że jestem w zaawansowanej ciąży i mam tylko jedną rzecz i też czekam? Na co ona wrzasnęła: - Nie wiedziałam, że to choroba i odeszła. Nie miałam nawet szansy jej odkrzyknąć, bo tak szybko zwiała. Ja ją mam przepuścić i to po to, by mogła papierosy kupić!!! Ale się wściekłam!!! To już szczyt wszystkiego. |
|
|
|
|
#499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar ubrać w: body, śpioszki, kombinezon, czapka i ewentualnie koc. Nie ma co ubierać za ciepło, ludzie różnie mówią - tyle warstw, co mama albo o jedną więcej. Poza tym ile to dziecko będzie na zewnątrz? Ze szpitala do auta albo innego sprzętu i z auta do domu. Cytat:
nawet nie pamiętam, kiedy jadłam...Na ból pleców polecam: Ty układasz się na czworaka, ale rozkładasz szeroko nogi i głowę opuszczasz, Tż klęka za Tobą i uciska bolące miejsca - pozycję pokazywali nam na SR i baardzo mi pomaga. za zakupy lidlowskie ![]() Cytat:
Brawa za półtora kilograma! Twoją mogę wpisać, ale przez nieuwagę tylko 2 ostatnie cyfry Ja się wczoraj ważyłam u rodziców i coś mi się zdaję, że 20 kg pęknie niedługo ale kogóż winić?
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-02-10 o 19:08 |
|||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sytuacja w sklepie żenująca! co za babsko! |
|
|
|
|
#501 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Super!
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=martyna141;45081934
a ja już dziś dwiema nogami w 8 miesiącu zaczynamy 32 tc Cytat:
![]() Matko, rozwarcie już masz? To dość wcześnie jednak? I wizyta dopiero za miesiąc? jesteś oazą spokoju - ja bym się wystrachała A z tymi tygodniami to nie wiem. Może dziecię wychodzi troszkę mniejsze na USG? Poza tym kilka mam tutaj mówiło, że ich lekarze stosują metodę kogoś tam do obliczania TP i wtedy to jakoś inaczej wychodzi niż na suwaczkach ![]() Cytat:
A baba... nie poświęcaj jej ani jednej więcej myśli - matko święta, co to się dzieje teraz z tymi ludźmi.
|
||
|
|
|
#503 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna
dla maluszka Amelka brawa za brak cholestazy Sytuacja z biedry mnie powaliła a ona chora była, że chciała byś ją przepuściła? No chyba bym się na nią rzuciła ale mnie wkurzyło babskooooo....Cytat:
![]() Cytat:
Przyzwyczai się pewnie Cytat:
też lubię mieć wszystko zaplanowane...Cytat:
ALe już się poprawiam ![]() Niestety pracuję tam gdzie mój tż i wiem, że od lutego zawsze są zwiększone zamówienia, więc mnie nie oszukuje ![]() Cytat:
ale jeszcze pewnie czas Ja dzisiaj byłam na GBS i położna co pobierała próbkę powiedziała, że szyjka ładna i żaden czop nie podchodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie tak to tłumaczę
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Bebe
za udaną wizytę ![]() Bebe hahaha wersja string dobre xD Paulina czop już? Jak wygladalo to? Amelka super wieści ![]() Ja dzisiaj się przeszlam do dentysty z gnojem 8 :/ znowu truciznę założyła bo sie okazało że tamta nawet nie zadziałała :/ i stwierdziła że tak już będzie dopóki nie usunę po ciąży oczywiscie. A jutro wizyta u gina wieczorem strach się bać, bo nawet nie wiem co z pessarem zrobi bo niby w 34tc miał ściągać ... Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A baba z biedronki szurnięta na maksa i chamka, zamiast przeprosić to jeszcze mordę wydarła ![]() Cytat:
ja tam wolę się nie wypinać, wiadomo co temu zbokowi do głowy wpadnie2. Dziecko oczywiście! przecież sama z siebie byś tak czekolady i pączków nie jadła co nie? ja się zmieniam w foke tylko przez Pisankę, gdyby nie ona jadłabym wyłącznie zdrowe i nietuczące rzeczy![]() Cytat:
![]() No to wg zaleceń oszczędzaj się, a zaraz po 3 marca możemy spodziewać się Niespodzianki?
|
|||
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
bebe
za wizytę!Cytat:
![]() Na rehabilitacji mówili mężowi że najbardziej rozluźniającym ćwiczeniem na ból kręgosłupa jest położenie się na twardym podłożu, podniesienie nóg, ugięcie ich tak aby między udem a łydką było 90stopni i położenie ich na czymś. Nie wiem jak to opisać dokładnie. Takie krzesełko jakby Odciąża to kręgosłup dużo bardziej ni długi masaż. amelka2006 ciesze się, że to nie cholestaza! Też się bałam że to mam, ale u mnie wysypka była chyba od mleka. Od kiedy przestałam je pić, wysypka minęła. Co do sytuacji w biedronce- baba burak i tyle. Ja dzisiaj zajechałam kupić pampersy dla bratanka, wzięłam też trochę owoców i inne pierdoły. Podeszłam do kasy, zaczęłam wykładać te zakupy i podeszła do kasy dziewczyna, miała w ręku jeden jogurt i wodę. Mówię do niej- wejdź przede mnie, u mnie trochę dłużej zejdzie. Ta się na mnie spojrzała jakbym jej co najmniej milion dolarów zaoferowała i pyta- ale naprawdę?????? Skinęłam głową. Mi się nie akurat nie spieszyło ![]() paulina_radom czop ci odszedł, a wizyta prawie za miesiąc? a ja myślałam, że to już całkiem niedługo do porodu od odejścia. Muszę się ewidentnie dokształcić. Ja mam wizytę w następny poniedziałek (32tc) i tym razem poproszę chyba, że kolejna nie była po miesiącu jak do tej pory. Mimo, że wszystkie wyniki mam ok to jakoś coraz bardziej się cykam. Gdyby gin zaproponował teraz kontorol co 2 tygodnie bez wahania bym przytaknęła! A co do wizyt agunia- dzisiejsza kici i jutrzejsze cayenne chyba nieaktualne, co?
|
|
#507 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=lutien;45075801 Widziałyście wkładki laktacyjne w Lidlu za 5,99zł? U nas niestety już pusta półka [/QUOTE]A ja nie mogłam ich znaleźć i nie kupiłam... Cytat:
Tymbardziej że rodzimy marzec/kwiecień to już mega mrozów nie powinno być.Cytat:
![]() Cytat:
Tygodnie policz sobie od dnia OM, no tu wielkiej filozofii liczenia raczej nie ma więc nie wiem co ten twój gin liczy.Cytat:
Tylko TZ mi w końcu wręczył kluczyki i mowi "idź do auta" i stwierdził że już woli sam jeździć na zakupy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 | |||
|
Zakorzenienie
|
no ba
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale moja siostra też taka była, wyła non stop. Cytat:
A sytuacja z biedronki no ręce opadają... co za babsko. Dobrze, że zareagowałaś bo mnie by chyba to tak zaskoczyła ze bym puściła
|
|||
|
|
|
#509 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
też byłam go zobaczyć, ale w celach tylko fotelikowych i mnie nie przekonał ze względu na to że miał za mało dziur na pasy i ja nie dałabym rady poprawnie go umocować, ale jakościowo był OK Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio bez "przysmaku Grycana" nie mogę wyobrazić sobie życia Cytat:
Cytat:
Patrz, wystarczyło się tłuszczykiem pokryć a wszyscy biją brawo Gratulacje za wizytęCytat:
Cytat:
![]() Zbliża się moja godzina, a raczej piotrusia, idę pod ścianę i zaraz będzie chyba stanie na rękach bo znowu będzie wkładał rękę do mojej pochwy. Ja już nie wiem co mam robić żeby to dziecko było choć chwilę grzeczne. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-10 o 19:29 |
|||||||||
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Nie da się napewno pomylić z upławami taka przeźroczysta galaretka lekarz mi powiedział że jak nie jest zabarwionyy krwią to nie ma się czym martwic bo to nawet miesiąc przed porodem może odejść dopiero jak się krew pojawi to zapowiedź rychłego porodu a tak tylko uważać na siebie nie dźwigać i takie tam w nagrodę w środe idę do fryzjera a jutro będe miała trochę spokoju bo moi chłopcy idą do kina na lego przygoda
mmhym ja oaza spokoju co Ty a jeszcze się dzisiaj przed wizytą nasprzątałam po remoncie wreszcie koniec a tak po za tym nawet nie mam jednego ciuszka upranego i serio nie wiem w co mam ręce włożyć od czego zacząć masakra a mam leżeć chyba tżt weźmie wolne i będe nim dyrygować sama nie wiem dzisiaj to jestem zmęczona i idę zaraz spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Tej mojej koleżance, która urodziła w styczniu mieli wywoływać poród w czwartek a w środę o 22.00 odeszły jej wody
co prawda musieli jej skurcze podrasować oxy, ale urodziła w 6 godzin i mówi, że da się przeżyć

właśnie znalazłam pierwsza część słynnego czopusia. Na razie bez podbarwionych części... ja generalnie to jeszcze z tydzień bym poczekała szczerze mówiąc. A przynajmniej do środowej wizyty

klask i:

wersja stringi mówisz ? Dobre

nawet nie pamiętam, kiedy jadłam...
ale kogóż winić?