Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 21:41   #4351
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

dziekujemy za wszystkie trzymane kciuki
Chrzciny sie udaly, bylo wprost rewelacyjnie

Jakub 1/3 mszy przespal, a pozostala czesc wielkimi oczami obserwowal kaplice i wszystkie swiatelka nawet razu nie zaplakal, tylko jak ksiadz za dlugo gledzil na koniec to krzyknal glosno ejjj
W ogole msza byla bardzo ladna. caly czas ksiadz zwracal sie do nas i Kubusia, a po ochrzczeniu kazal nam wejsc na oltarz i byly oklaski dla malego
Na sali tez byl jak aniolek, tylko raz zaplakal jak mama spoznila sie z mlekiem. bo wczoraj byl karmiony butelka z moim odciagnietym pokarmem. nie musialam z nim nigdzie wychodzic i szukac miejsca do karmienia, a poza tym moglam sobie pojesc
no i wszyscy nie mogli sie nadziwic, jak on moze byc taki grzeczniutki

teraz jedziemy ogarniac sale i spakowac jedzonko, a zostalo tak duzo, ze bedziemy jesc z miesiac
no i czekamy na zdjecia od fotografki, ktore beda moze juz za tydzien

przeppraszam, ze tylko o sobie, ale nie mam czasu nadrobic, zrobie to jak wroce
fajnie że się wszystko udało i że już PO

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mam.blender zelmer nero 7500
jest mega
cena nie jest najnizsza
sam.blender jest w dobrej cenie ale zestaw z dostawkami wszystkimi juz troche kosztuje
kupilam.kolezance na prezent i tez mega zadowolona

kupujac blender najwazniejsze zeby ta koncowka byla metalowa bo mozesz blendowac na cieplo i nie zafarbuje ci od marchewki czy curry
i zeby mial jak najwiecej mocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurcze nie mogę znaleźć tego modelu
z nerro mi się czajnik bezprzewodowy podoba więc by mi 'pasowało' może

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił

Ja już po egzaminach
Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna!

Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych
gratulacje studentko i bojatoja Tobie też gratki

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiecie co, parę dni temu podczas mojej standardowej nocy - co najmniej co 2 godziny podnoszenie Julka z łóżeczka - coś mi pizgło w plecach. I to tak, że myślałam, że mi kręgosłup na pół pękł Co za ból! Tak w części piersiowej, u góry, nie mogłam oddechu złapać. Jakoś dopełzłam potem do siebie, ale dalej bolało. Za jakieś 2-3 godziny potem kolejna pobudka i wtedy już przystawienie do cyca. Skumajcie to, że straciłam czucie w całej klatce piersiowej. Mały jadł a ja w ogóle nic nie czułam. Spanikowałam, szczypałam się po drugim cycu i nic!
Chyba jakiś nerw mi się przygniótł czy co
Na całe szczęście rano przeszło, ale przygoda była niezła

o kurcze, no ja bym się wystraszyła pewnie bardzooo!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

od czwartku dady w promocji
dwa opakowania za 50zl
o super, trzeba kupić

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
dziś tak jakby trochę lepiej (póki co)

Pięęęęękna pogoda, normalnie wiosną czuć Zaliczyliśmy 2,5 godzinny spacerek, odpoczęłam trochę, a Szymeczek sobie pospał. Dziś mamy wieczorem neurologa, więc prosimy o mocne kciuki
to dobrze że lepiej oby tak zostało a nawet było jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
pamietam jak o tym pisałas i jak martwiłas sie o Ole
widziasz jak szybko wszystko sie zmienia
no, także nie warto oceniać

Cytat:
Mowie do meza ze w B snieg pada,a ten do Michasia
,,widzisz Synku. na wizazu nawet pogode nadaja``

hahaha

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo.U Nas skok daje nam ostro w kość..
Ja w Lidlu byłam około 10 i sie niezle wkurzyłam bo nie było juz tego co chciałam..za to zrekompensowałam sie w Pepcotrafiłam na tanie bodziaki,bluzeczki i fajowe leginsy dla Lilci
zapomniałam Wam wczoraj napisac ze jestesmy po wizycycie u orto i chirurga naczyniakowego.Lila ma asymetrie biodra ale to juz wczesniej wiedzielismy najwazniejsze ze zwapnien juz nie mau chirurga tez poztywnie-naczyniaki powoli zanikają

wgl to po 5 latach bez nałogu znów zaczęłam popalać...ale ciiii naprawde nie wiem co mi odbiło..

ululam Lile to nadrobie dzisiejszy dzien
Poli nie pal

też muszę wybrać się do pepco po legginsy, fajne są jakie kupiłaś? może coś nowego rzucili wsumie już nie byłam tam z 1,5 miesiąca
Stary 2014-02-10, 21:43   #4352
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tylko cofam sie z tej sałatki sledziowej
To ja się cofam z tej Chorwacji! Haha żartuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:46   #4353
tassia
Zakorzenienie

blender http://m.allegro.pl/okazja-czarny-bl...925952186.html

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:48   #4354
Madziuchna27
Zakorzenienie

Motyl oglądasz "Życie bez wstydu" ????
Mi kopara opadła, jak zobaczyłam tą laskę z rozstępami

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
Wow!
Majeczka piękna

Cytat:
ja karmilam ostatnio w aucie bez problemu
na plazy opatulisz sie pareo
wg mnie mozna spokojnie w domu wczesniej pocwiczyc

ja podgrzewam w podgrzewaczu
ale jak podgrzewasz swoje mleko z lodowki?
tak samo
40 stopni to po prpstu cieple a nie gorace
1. na ostatnich wakacjach nad wodą widziałam jak babka karmiła córeczkę leżąc na boku i zakryła ją i pierś pieluszką - nic nie było widać, wszystko tak naturalnie wyszło Inna historia, że jak zobaczyłam tę kobietę, to pomyślałam: o, babcia i dziadek zabrali wnuczkę i wnusia nad wodę Serio, babka była dobrze po 40-stce

2. podgrzewam w podgrzewaczu, ale nie mam pomiaru temperatury - to podgrzewacz z Aventu hi! jakoś dam radę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:50   #4355
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
My juz po szczepieniu, Michas nawet nie zaplakal ! Dumna jestem bo zdarzylo mu sie to pierwszy raz :p wazy 6650g
Lekarz radzil zaczac rozszerzanie diety od soczkow,pierwszy raz slyszlam taka opinie i nie bede tak robic ,wole trzymac sie rozpiski od poloznej
Maz na tatusiowym,Michas spi po szczepieniu a ja w lozku was nadrabiam,u nas leje wiec pogoda poscielowa

Super ze juz ok,dobrze ze Majusia zdrowa

A dobrze przybiera?

brawo, dzielny chłopak

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jeju miałam to samo Ola bardzo rzadko się chichra na głos, narazie takie chichranie spektakularne odbyło się 3 razy i ze 2 razy tak chwilkę tylko i za każdym razem ja płakałam? dziwne

o to to, z włosami mam to samo

nie gotowałam jeszcze ziemniaka czy marchewki, ale chciałam dać Oli w sobotę starte jabłuszko, słodkie było a ona miała odruch wymiotny taki jak przy zupce jarzynowej bobovity i w końcu otworzyłam jabłuszko z dynią i zjadła cały słoik, zdziwiło mnie to bo myślałam że jej posmakuje

a jakbym gotowała to jednak chyba nie dodawałabym kleiku bo by zatwardziło jeszcze bardziej pewnie
no bo to takie piękne, że aż łzy radości do oczy napływają

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:50   #4356
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa a wiecie co najpiekniejsze w tym ząbkowaniu????

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
gratulacje
i cudne podsumowanie dwoch kreseczek
Cytat:
My
slicznie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka
nie rób sobie wyrzutów z tego powodu.

u nas zasypianie zakończone fiaskiem po 30 min. pobudka i mega płacz. uspokoił się dopiero przy piersi i zasnął mi na kolanach. pyt.jak go uśpię jak zdecyduje się pójść spać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:51   #4357
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my byliśmy dziś prywatnie u neurologa bo na nfz termin na maj
ale wreszcie młody został porządnie przebadany, kobieta nam wytłumaczyła co i jak... no i Igor ma asymetrie
stwierdziła że to nie jest żadna patologia 'ten typ tak ma' i mamy się uzbroić w cierpliwość bo będzie później raczkował, później siadał, później chodził... i że mamy sobie schować swoje chore myślenie że on coś musi do kieszeni bo jak będzie gotowy to zacznie to robić... łatwo się mówi każdy chce żeby jego dziecko wszystko szybko robiło :P aha no i że rodzice przychodzą do niej z problemem 'bo moje dziecko nie siada' i ona wtedy pyta a co rodzice zrobili żeby dziecko siadało?
mamy milion zaleceń jak kłaść jak nosić... wszystko robiliśmy źle i tylko mu szkodziliśmy czuje się okropnie
przez to ma teraz asymetrie, siedzieliśmy tam z 40min i aż mnie głowa boli od nadmiaru informacji
i jeszcze okazało się że wcale nie ma osłabionego napięcie w linii głowa tułów - tylko urodził się za dużą głową w stosunku do reszty ciała i ponieważ ma ją taką ciężką to jej nie ciągnie co jest w tej sytuacji zupełnie normalnie
z jednej strony mnie uspokoiła a z drugiej daaaaleka droga przed nami

ale co najważniejsze na usg głowy wyszło że miał lekkie niedotlenienie podczas porodu ale nie ma to żadnego wpływu na jego rozwój psycho-ruchowy
i z czasem się wyrówna
i dowiedziałam się że żółtaczka przyczynia się do tego że powstaje wzmożone napięcie mięśni grzbietu
czemu pediatrzy o czymś takim nie mówią kazali nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało
dodam że bujaliśmy się z problemem 1,5 miesiąca a wystarczyło od razu iść prywatnie a nie tracić czasu na nfz

teraz moją główną lekturą będzie Zawitkowski a raczej jego filmiki
no i musi zacząć ćwiczyć żeby zamieniać tkanke tłuszczową na mięśnie
i wszystko teraz zależy od nas....
zna ktoś rehabilitanta na śląsku ?
na nfz wiadomo jakie są terminy więc pozostaje nam szukać prywatnie znowu :/
mamy podobny problem więc łączę się
trochę czasu, ćwiczeń i wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Właśnie się zważyłam i waga przedciążowa czyli 62kg. Ale się cieszę, bo w sumie ostatnio nie miałam mocy na siłkę, więc to chyba te spacery Teraz tylko jeszcze max. -4kg , wyrobić sobie trochę brzuch i będzie gites

Stary 2014-02-10, 21:51   #4358
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dlatego ja ćwiczę 30-40 minut, bo wiem, że tyle En mi śpi pierwszą drzemkę
Szczerze to nie mam pomysłu, kiedy ćwiczyć, jakbym chciała p90x. Bo wieczorem oni czasem o 22-23 usypiają, to ja jeszcze 1,5 h nie dam wtedy już rady
To mozna podzielic na pol, ja bym nie dala rady 90 min non-stop cwiczyc

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
maharet- dziękuję ale coś nie umiem otworzyć pliku teraz zbieramy się do lekarza a później TŻ poproszę, żeby zobaczył co i jak.
Mi otwiera Okular, ale pod linuksem
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:54   #4359
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy, ogólnie byliśmy u pana doktora jakoś z 40 minut jak nie dłużej. zrobił najpierw dokładny wywiad, potem zbadał Natalkę. Ogólnie idealnie nie jest, na wszystko mówił,że "w normie" albo "w miarę ok" i mnie tylko stresował:P W nóżkach ma trochę obniżone napięcie, chociaż pięknie nimi wierzga, w rączkach jest ok (a myślałam,że to z nimi będzie problem przez te niegdysiejsze większe problemy z zaciskaniem piąstek).No i jak ją podnosił za ręce do góry to podnosiła głowę,ale podobno nie jakoś super, bo miała ją zdecydowanie dźwignąć do góry, a nie robiła tak.
Ogólnie mówi,że jest ok,mamy tylko pilnować,żeby jak najwięcej leżała na brzuchu (a to akurat robi, ona nie lubi leżeć w dzień inaczej, nawet jak ją przebieram i przewijam to mi się wyrywa,żeby być na brzuchu). Te małe problemy wynikają z jej niewielkiej masy urodzeniowej no i dalej jest drobna,także tego...
to wyginanie w mostki i łuki to podobno normalne dlatego,że ona bardzo chce się przekręcać a czasem jej nie wyjdzie i tak oto stara się mocno.
Nie wiem co tam jeszcze... ogolnie mam nadzieję,że można mu ufać bo podobno świetny specjalista, najlepszy w moim mieście.

Dużo nam poopowiadal o prawidłowym noszeniu, a siadaniu i chodzeniu dzieci, o pielęgnacji. Także wizyta warta chyba swojej ceny (120 zł...)

Ogólnie Natka się mu bardzo spodobała, a ona z kolei ciągle się do niego śmiała i zaczepiała.

A w poczekalni były inne dzieci, ale mniejsze i nie reagowały jak Natka się do nich uśmiechała. A potem przyszła taka Zuzia 3 miesiące starsza i już się pośmiały i "pogadały"
Ciesze się, że lekarz nie zawiódł.
No i najważniejsze, że wszystko dobrze a nóżki wyćwiczy

Stary 2014-02-10, 21:55   #4360
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Motyl oglądasz "Życie bez wstydu" ????
Mi kopara opadła, jak zobaczyłam tą laskę z rozstępami
ja oglądam
straszne te roztępy, współczuję tej kobiecie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:56   #4361
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To mozna podzielic na pol, ja bym nie dala rady 90 min non-stop cwiczyc
To bez sensu, musiałabym robić i rano, i wieczorem... Poza tym pewnie efekty byłyby mniejsze, bo po coś to tyle trwa
Zobaczymy, to jeszcze ze 2-3 miesiące, może En będzie wtedy inaczej sypiać

Chcę powiedzieć, że ladan super się prezentowała na scenie i w ogóle na żywo jest jeszcze ładniejsza

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:56   #4362
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
uff wreszcie moge spokojnie napisac co tam u pediatry

1. Maciej waży 7100 (wiec mało przybral, ale lekarka policzyla ile powinien od urodzenia przybrac i stwierdzila, ze jest nawet ponad norme )
2. Maciej mierzy 65cm ...wiec tez malo bo od urdozenia w 5 miesiecy tylko 9 cm urósł
3. Gluten mamy zaczac wprowadzac za tydzien (jak bedzie rowne 5 miesiecy) ale musze to zrobic ostrozniej niz normalnie...czyli podawac pol dawki glutenu
dla normalnego dziecka (tzn bez mamy uczulonej na gluten)
4. Pani doktor pochwaliła mnie za wiedze ... wiec dziewczyny uklon w wasza strone bo to dzieki wam
5. Mam dawac sloiczki... pani doktor powiedziala ze przy btakich zaparciach warto wczesniej rozszerzac diete bo najczesciej przechodza zaparcia...wiec po co meczyc dziecko.... skoro inne sposoby zawiodły
6. I najwazniejsze szczepienie odroczone jeszcze conajmniej na 5 tygodni
brawo dla Macieja duży chłopak nie gadaj

wiem że jestem łajza bo ten temat był poruszany z 1000 razy ale jak wprowadzać ten gluten?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
aaaa no to luz blues

cudnie

ja robię mm tak: około 1/4 wrzątku + 3/4 wody przegotowanej zimnej, mieszam z mm i sprawdzam na nadgarstku czy jest ok, jeśli tak to podaję, jak za ciepłe to trochę jeszcze schładzam i już. bo takie gotowanie za każdym razem wody i czekanie aż będzie miała 40 stopni, potem jeszcze schładzanie żeby dziecku pyszczka nie poparzyć to zajmuje tyle czasu, że Szymek się wydzierał w niebogłosy- bo tak robiliśmy na początku, eh.

poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka
bolą Cię piersi gdy karmisz?

Stary 2014-02-10, 21:57   #4363
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja z tych spodenek supermana jestem zadowolona, bodziaków akurat wtedy nie kupowałam ale przy starszym tak i ich jakość jest różna, niektóre rzeczywiscie od razu się rozciagają, ale czasem są z innej bawełny i wtedy są ok, ale z reguły wąskie; za to takie większe spodnie dresowe czy bluzki dobrze się nam noszą

dniu
Kupilam niedawno rajstopki w lidlu i mam nadzieje, ze beda dobrej jakosci
Stary 2014-02-10, 21:58   #4364
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.

Czy ktoreś słoiczki, które w Lidlu są w promocji są godne uwagi? Chodzi mi o skład

Pozdroooooo
a to niespodzianka
ostatnio jak kupowałam Antkowi ubrania to załamałam się tymi rozmiarówkami, wszędzie co innego piszą na tych metkach

Stary 2014-02-10, 21:59   #4365
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

A czy ja tez moge o nia prosic?

blizej.
Jasne, wyslij maila mi, najlepiej na pw, bo na forum moge cos niedoczytac
Stary 2014-02-10, 22:00   #4366
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę powiedzieć, że ladan super się prezentowała na scenie i w ogóle na żywo jest jeszcze ładniejsza
Długo pobyłyście razem?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:00   #4367
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Taśka, nie wiem czy w naszym wypadku można mówić o zaparciach (nawet czasem 4, 5 dni bez wypróżnienia - co podobno na kp jest ok, ale mały mi się męczył okropnie), ale faktycznie stałe pokarmy podziałały super. Niby gotowana marchewka zapiera, "zestala" kupę, ale przez 3 dni podawania poszła codziennie giga kupa i widać, że mały spokojniejszy [COLOR="Silver"]
zygi:
U mnie tez wiecej kup jak zaczal dostawac sloiczki. Ostatnio to bardzo duzo, wczoraj 4, dzisiaj 3 nie wiem co to dziecko sie tak rozrsralo
Stary 2014-02-10, 22:03   #4368
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
To bez sensu, musiałabym robić i rano, i wieczorem... Poza tym pewnie efekty byłyby mniejsze, bo po coś to tyle trwa

super
zazdroszcze wypadu

matal rozdzielac nie ma co. tez mysle ze w takim treningu to efekt bylbybmniejszy
rozdzielac mozna mel b bo sa osobne treningi na partie ciala

ale en nie da ci pocwiczyc jak nie spi?
bo u mnie spoko
maciej mi sie przyglada i sie smieje

[/RIGHT]
Stary 2014-02-10, 22:04   #4369
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
w sensie w lekarzach>???

jestem dziwna...
czytam pierwszy watek...w ktorym maharet zarzekała sie ze to ej ostatnia ciaza; bajka twierdziłas ze najwczesniej za 5 lat przeprowadzka
ladan ze marzy o córce, a lola o blizniakach
ewacia chciała córke do parki ale czuła ze bedzie chłopak.... normalnie gtez nasz wątek to jak serial
Ale Ladan chyba marzyla o synku i troche ich scielo jak sie dowiedzieli, zr corka.Przynajmniej mi sie tak wydaje, albo pomylilam bohaterke
Stary 2014-02-10, 22:05   #4370
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ale Ladan chyba marzyla o synku i troche ich scielo jak sie dowiedzieli, zr corka.Przynajmniej mi sie tak wydaje, albo pomylilam bohaterke
masz racje

[/RIGHT]
Stary 2014-02-10, 22:08   #4371
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a co do rozkmin...to o co chodzi z tym technicznie???
ja jade w maju do wloch, w czerwcu do norwegii i w sumie nie myslalam o kwestii technicznej...bardziej bym sie martwila jak technicznie z mm

P
Dokladnie, kp jednak praktyczniejsze w podrozy, bo wystawiasz cyca i karmisz, a z mm to dopiero problem.Oczywiscie jak leci z tego cyca normalnie, nie ma kryzysow ani nawalow.
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie mam termosa zeby wziac wode ciepla na rozrobienie mleka w podrozy,
Stary 2014-02-10, 22:08   #4372
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Długo pobyłyście razem?
Niestety krótko
Ale już jesteśmy umówione na kolejny raz!

Cytat:
super
zazdroszcze wypadu

matal rozdzielac nie ma co. tez mysle ze w takim treningu to efekt bylbybmniejszy
rozdzielac mozna mel b bo sa osobne treningi na partie ciala

ale en nie da ci pocwiczyc jak nie spi?
bo u mnie spoko
maciej mi sie przyglada i sie smieje

No niespecjalnie, muszę co chwila smoka dawać i a nie ćwiczę, bo więcej chodzę do niej i z powrotem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:10   #4373
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo.U Nas skok daje nam ostro w kość..
Ja w Lidlu byłam około 10 i sie niezle wkurzyłam bo nie było juz tego co chciałam..za to zrekompensowałam sie w Pepcotrafiłam na tanie bodziaki,bluzeczki i fajowe leginsy dla Lilci
zapomniałam Wam wczoraj napisac ze jestesmy po wizycycie u orto i chirurga naczyniakowego.Lila ma asymetrie biodra ale to juz wczesniej wiedzielismy najwazniejsze ze zwapnien juz nie mau chirurga tez poztywnie-naczyniaki powoli zanikają

wgl to po 5 latach bez nałogu znów zaczęłam popalać...ale ciiii naprawde nie wiem co mi odbiło..

ululam Lile to nadrobie dzisiejszy dzien
za wizyte
a za fajeczki
choć wiem ze cieżko

Cytat:
w sensie w lekarzach>???

jestem dziwna...
czytam pierwszy watek...w ktorym maharet zarzekała sie ze to ej ostatnia ciaza; bajka twierdziłas ze najwczesniej za 5 lat przeprowadzka
ladan ze marzy o córce, a lola o blizniakach
ewacia chciała córke do parki ale czuła ze bedzie chłopak.... normalnie gtez nasz wątek to jak serial
będę musiała tam zajrzeć
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
rano, po południu, wieczorem i w nocy kp, reszta to stałe posiłki
ale koło 8-9 miesiąca rano doszło jeszcze mm, potem koło 10-11 mm wieczorem i po chyba 2-3 tygodniach kp się skończyło....i skończyły się pobudki w nocy
u nas wyglądało to tak, że mogłam karmić i karmić bez końca. W kwietniu, gdy Ania miała 7 mc zdecydowałam, że w wakacje chciałabym nacieszyć się bikinii bez martwienia się ze mi piersi wybuchną. Całe 3 miesiące stopniowo odstawiałam Anię od piersi zastępując mm. Jak kończyła 10mc pewnej nocy nie chciała już piersi wziąć, pokarm już się nie produkował więc nie musiałam nawet odciągać.
Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.

Czy ktoreś słoiczki, które w Lidlu są w promocji są godne uwagi? Chodzi mi o skład

Pozdroooooo
łaaa , choć bidula namęczyła się przeokropnie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

papuga zwaliłaś mnie z nóg
mariiasia ma guza i nie może karmić bo go pobudza, musi zrezygnować z kp i źle jej z tym
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:12   #4374
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
My
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
brawo dla Macieja duży chłopak nie gadaj

wiem że jestem łajza bo ten temat był poruszany z 1000 razy ale jak wprowadzać ten gluten?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

nie bolą mnie, muszę przerwać bo mam guza przysadki
Cytat:

ja dziś miałam zacząć ćwiczenia i dupka, Szymusiowy humor zmienił plany...

o co chodzi z ladan i sceną?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

o właśnie, logoasia świetnie podsumowała moją syt

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:14   #4375
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Maly jadl dzisiaj sliwke z gruszka hippa, a mam jeszcze sliwke z jablkiem.
Stary 2014-02-10, 22:17   #4376
mariiasia
Zadomowienie

pytanie za 100 punktów- do jakiego czasu trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku/płynie?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:17   #4377
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
za wizyte
a za fajeczki
choć wiem ze cieżko

będę musiała tam zajrzeć

u nas wyglądało to tak, że mogłam karmić i karmić bez końca. W kwietniu, gdy Ania miała 7 mc zdecydowałam, że w wakacje chciałabym nacieszyć się bikinii bez martwienia się ze mi piersi wybuchną. Całe 3 miesiące stopniowo odstawiałam Anię od piersi zastępując mm. Jak kończyła 10mc pewnej nocy nie chciała już piersi wziąć, pokarm już się nie produkował więc nie musiałam nawet odciągać.

łaaa , choć bidula namęczyła się przeokropnie

papuga zwaliłaś mnie z nóg
mariiasia ma guza i nie może karmić bo go pobudza, musi zrezygnować z kp i źle jej z tym
boże.. przepraszam. tak mi głupio, że dziś już nic nie napiszę.

Stary 2014-02-10, 22:19   #4378
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ladan jest baletnica i Matal miała dziś okazję ją oglądać na scenie czego BARDZO zazdroszczę. W ogóle zazdroszczę wam tych spotkań.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:20   #4379
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

wybacz. nie wiem dlaczego, ale nie wiedziałam. mam nadzieję, że nie sprawiłam Ci przykrości

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

dobranoc.............

Stary 2014-02-10, 22:22   #4380
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ladan jest baletnica i Matal miała dziś okazję ją oglądać na scenie czego BARDZO zazdroszczę. W ogóle zazdroszczę wam tych spotkań.
My też się możemy kiedyś spotkać np.w Manchesterze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości