|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
u mnie też jakiś wysyp przyszłych mamusiek Wspaniała garderoba I widzę, że mamy podobne typy imion takie tradycyjne. U nas króluje Adaś, a dla dziewczynki marzyło mi się Anna albo Alicja ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mamy dzieciaczki pod sercem, dla których nie warto psuć sobie nerwów [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45075318]Witam się dziś z beznadziejnym humorem ![]() studiuję administrację i piszę pracę na temat: "Organizacja Biura Ochrony Rządu" A raczej mam zamiar zacząć ją pisać ![]() zazdroszczę grilla... Moje dziecko robi mi właśnie armagedon w domu... Próbuje wepchnać swoje auta pod segment, co się nie udaje, więc zaczyna krzyczeć i rzucać wszystkimi zabawkami, które wpadną mu ręce [/QUOTE]Chyba jakieś złe fluidy nad nami krązą, biomet niekorzystny, nie wiem złe ciśnienie czy co??? Coś musi być w powietrzu, że tak nam humory nie dopisują... Co do tematu pracy to gdzie szukałaś książek? Jakbyś miała problem to daj znać może Ci pomogę mam zboczenie zawodowe na tym punkcie Czyżby Twój synuś już uczył się parkować? szkoda tylko, że tak nerwowo ![]() A z mężem to chyba trzeba zrobić za w czasu porządek jak słyszę, że oni idą sobie na piwko i wracają nad ranem to aż mnie trzepie. Mój też tak potrafi tyle, że człowiek po 1 się martwi i nie śpi, a po 2 gdy już będzie dzidzia to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Normalnie z wałkiem bym czekała Cytat:
Cytat:
ciekawe czy 6 zmysł tż się sprawdzi ![]() Dotk4 fajnie, że jesteś gratulacje Dziewczyny ja nie wiem co się dzieje z naszymi chłopami i jak z nimi dojść do ładu. Nie mam pojęcia jak ogarnąć i przemówić do rozsądku dorosłemu facetowi... mój zachowuje się jak dziecko... totalna regresja.... jest chyba na poziomie 8 latka nie licząc wlewanych piw w siebie...
|
|||||
|
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Komoda prosta ale b. pojemna
![]() Cytat:
Na majowym wątku dziewczyny pokazywały ciuszki z lidla z rozm. 62/68 porównując do rozm. 74 i były wielkościowo takie same. Cytat:
"Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu wyjdą z nich maluszki. cz.II" Cytat:
|
|||
|
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
coś nie bierze mnie na sen dziś zgaga mnie męczy ![]() ale naskrobałyście ! co do luteiny ja juz sie przyzwyczailam chyba... od świat biore 2x2 ale nie mam jakis wiekszych problemow z nia ![]() do lidla nawet sie nie wybierałam bo stwierdzilam, ze to niebezpieczne z obawy o staranowanie ciezarnej ale ciuszkow juz mam całą komodę od rodziny i znajomych ![]() nazwa wątku bardzo mi sie podoba aah i zazdroszcze Wam dziewczyny wynikow glukozy, ja dzis dostałam skierowanie ale mam zrobić na poczatku marca, bo moj lekarz twierdzi ze najlepiej robic od 24 tc. no i jestem przekonana, że wyjdzie mi cukrzyca ciążowa, jakies takie przeczucie ![]() byłam dziś na wizycie, lekarz słuchał serduszek maluchow ![]() Cytat:
są urocze
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mamusie czerwcowe 2014, cz.II "
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to i ją dołącze się do Was do wojny z facetami. Nie dość że przez dzień uprzyksza mi życie to nawet i w nocy musi się od mną kłócić. Bo ją nie mogę nic raz powiedzieć żeby mnie posłuchał. Muszę 3 razy mówić żeby dotarło iprzyokazji się wkur... I pokłócić. Jak dziecko.
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie rana.
Tytuły wątków rymowanie świetne! Macie talent dziewuszki ![]() Facetami sie nie przyjmujcie,chyba hormony im buzuja.Przejdzie im,bądźcie twarde Ide jeszcze polezakowac potem nadrobie wieczorne posty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
|
#4658 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie zostawiaj nas ubranka fakt rozmiar rozmiarowi nie równy, te z lidla 50/56 są ogromne ![]() za wizytęco do lidla to ja jestem zadowolona z zakupów ale Ty już masz wystarczająco ![]() Tak Adrian ładnie ale mój ukochany oczywiście będzie do niego mówić Ardian co mnie wyprowadza z równowagi Cytat:
za zakup komody i ubranek, oczywiście chętnie pooglądam Twoją listę zakupową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw się maluszki są już duże może ten jeden zagłuszał drugiego jak lekarz nie zwrócił na to uwagi to nie ma się czym martwić Mam głupie pytanie jak mam prać ubranka dla dzieci? przecież nie wymieszam biało-kolorowych z niebieskimi i czerwonymi ubrankami a niestety nie rozsądnie kupowałam i mam różne kolory a przecież po 2 bodziaków nie będę prać w pralce. Wy każde ubranko pierzecie osobno?
|
||||||||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba muszę w tym tygodniu pochodzić po sklepach dziecięcych. Szybko lecą te tygodnie a ja mam dopiero kilkanaście ciuszków w dziwnych rozmiarach, potem obudzę się w 30tyg z wielkim brzuchem i będę się wkurzać, że na ostatnią chwile zostawiłam
może wyciągnę męża do tego Lidla wieczorem, choć tam już pewnie pustki ![]() Cytat:
Ups... przepraszam ![]() U mnie najdroższy był za 160zł. W sumie od 80 ale sprzedawczyni mówiła, że one bardzo mało się różnią, te droższe są porostu bardziej znanych firm. Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-02-11 o 08:32 |
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przystojnego synka będziesz miała ![]() nie chcę tych z gryka, kokosem, chciałam taki pianka-lateks, w sklepie stacjonarnym widziałam taki za 140 zł, nie drogo, tylko tam mam 30 km i nie zawsze jestem, jade teraz w piątek, przy okazji, to kupie musze kupić, bo nawet na all jest drożej ![]() znam ta komodę, moja siostra ma, ja osobiście bym jej nie kupiła, zbyt płytko otwierają się szuflady, trzeba uważac jak sie otworzy więcej niz jedna szufladę, bo juz mojego chrzesniaka przygniotła ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- tym babom w sklepie pomyliło sie chyba z ceną samego lateksowego, bo te tyle kosztują ale nie pianka lateks, gdzie 1/2 to gąbka, a lateksowa warstwa to kilka cm, no ale cóż łańcuchy to łańcuchy Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-11 o 08:40 |
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, no to ładne problemy mamy z tymi Tż-tami naszymi, ja na szczęście już po burzy, przegadaliśmy wszystko i już jest ok, zobaczymy jak długo
![]() Kurcze tak mówicie o praniach zakupach, ja puki co stanęłam w martwym punkcie, nie będę prać teraz ciuszków dziecięcych bo poczekam z tym na nową pralkę, no ale to jeszcze potrwa dopiero mąż mój zaczął normalnie pracować po przerwie zimowej więc z kasą puki co bywało różnie, no ale teraz będzie już tylko lepiej mam nadzieję
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekko niebieskie prałam z białymi a i czasami róż wrzuciłam do białego i było ok. ale poczekaj jeszcze z praniem ciuszków, aż Ci się uzbiera trochę, zawsze z białymi bodziakami jeżeli masz ich mało możesz pieluchy wyprać - mówię tu o pierwszych 2 praniach, bo potem to ja wrzucałam jak leciało, sama bawełna nie farbowała jeżeli chcecie powoli zacząć kupować to ja tutaj : r_p77 zaopatrywałam się w większość rzeczy: butelki TT, przewijak no i pieluchy tetrowe są świetne ze Smyka albo mothercare nie dość że sporo droższe to sie do tych nie umywają |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz powtorze dodajac,to co dopisalyscie:
czyli chetne takie : Malin Berenika pol chetne Pater Mala_Czarno_Biala Propozycja tytułu : 1.Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II 2. Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu wyjdą z nich maluszki. cz.II 3. Mamusie czerwcowe 2014, cz.II 4. A ja rosnę i rosnę ,w czerwcu z brzuszka wyrosnę- Mamusie czerwcowe cz.II
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
co Ci Wasi partnerzy wyprawiają, to Wam hormony powinny buzować a nie im czasami chyba lepiej to co mówią puścić mimo uszy, nie patrzeć co robią, żeby się nie denerwować, a w chwilach spokoju zacząć wychowywać mój na razie odpukać nie szaleje (obym nie zapeszyła) ![]() Wiecie, że ja dalej nic nie mam dla dziecka, nawet pół pieluchy czy skarpetki, dosłownie nic Wy takie piękne rzeczy pokazujecie, ja oglądam, zazdroszczę i na tym się kończy, muszę poważnie zacząć myśleć o kompletowaniu wyprawki, ale jakoś się (nie wiem) boję
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu pisałyście o Loveli. Ja ją miałam i nadal mam. Sprawdzę datę ważności i wykorzystam może teraz przy następnym. Moją nie uczulała. Szybko jednak przerzuciłam na zwykły proszek, bo nie dopierało mi plam po kupkach ( pomimo zapierania mydłem). Może i moja nie jest alergikiem, ale wydaje mi się, że jaki proszek/ płyn byście nie kupiły to dobre płukanie to podstawa. Staram się prać wszystko na normalnych programach, nie skróconych. |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Propozycja tytułu : 1.Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny za rady odnośnie prania |
||
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że wydaje mi się, ze wszystko mam, ale będą pewne rzeczy do dokupienia i żebym się nie obudziła z ręką w nocniku, że noworodka będę musiała ubrać w pampersy rozmiar 4 Tak naprawdę to nie jest problem kupić całą wyprawkę, można to pewnie zrobić w jeden dzień przez neta Kwestia tylko tego, że czasem można trafić na okazje i czy ma się na to przeznaczoną gotówkę. ![]() Ja wyprawkę, poza ubraniami i paroma rzeczami, które dostałam w spadku kompletowałam na początku trzeciego trymestru. Jak lubisz sobie pochodzić też po sklepach to takie dłuższe wyprawy proponuję jednak zaplanować nie później niż wtedy, bo potem może być już Ci ciężko, choć to oczywiście też indywidualna sprawa
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja założycielka myślę, że jak zostanie ta sama, to będzie dobrze |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odnośnie prania różnych rzeczy razem, ostatnio dowiedziałam się, że jest do kupienia w rossmanie takie coś, nazwa się chyba DOMOL, są to takie chusteczki, które wkłada się do pralki razem z praniem i wyłapują kolor (nie wiem czy nadają się dla dzieci). Ja nie próbowałam, ale moja mama zawsze daje to do prania i mówi, że super się sprawdza, nic nie szarzeje, ani się nie odbarwia. Używa tego nawet po to jak pierze rzeczy, które same w sobie są kolorowe czy biało jakieś tam i wtedy ładnie kolory się zachowują (a biały nie szarzeje), więc może warto spróbować
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
może na walentynki? |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Ja dzisiaj przeżyłam chwilę grozy - listonosz przyniósł mi list z ZUSu, kurde myślę sobie, że wzywają mnie na kontrolę, otwieram zestresowana, a tam PIT ![]() Co do tż to teraz mam spokój, wyjeżdża rano jak jeszcze śpię, wraca o 17, je obiad, jedzie na budowę, wraca o 21, je, myje się i idzie spać Nawet nie ma kiedy się pokłócić, bo o co, to się zawsze znajdzieCytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sprawuja się jakoś super rewelacyjnie, uprałam dla testu białą podkoszulkę z ciemnymi i zrobiła się szara ![]() ale jak prałam no. coś wielokolorowego z czyms co farbuje, to nie pofarbowało, a chusteczka była ciemna - przejęła nadmiar barwnika z wody... dla mnie to trochę pic na wodę ![]() używam sporadycznie i nie piore ciemnych z jasnymi
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prowadzącą zostawie Tobie do wyboru a tytuł to mi się najbardziej podoba 1.Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 | |||||
|
Konto usunięte
|
No i pięknie, mój Adaś się rozchorował... Narazie tylko katar, ale noc z głowy..
Tak więc jak on już jest chory, to i ja niedługo będę, a potem tż i znów będzie to choróbsko tak krążyć przez kilka tygodni Cytat:
i co mówili??Cytat:
mój synuś ma pełen kosz zabawek, które zazwyczaj służą mu tylko do rzucania po całym pokoju, jak się wnerwi, bo bawi się tylko samochodami ![]() no najgorsze jest to, że mogłam sobie wtedy do niego pisać, wydzwaniać i nic to nie dawało, nie odbierał nawet, a odpisywał, że zaraz będzie i tak mijała godzina za godziną... Pamiętam jak raz Adaś miał taki atak kolki, że płakał strasznie, od kilku godzin, była już 24 w nocy, prośby i groźby kierowane do tż w smsach, żeby łaskawie wrócił do domu nic nie dawały. Siostra wtedy pracowała do 24 właśnie (całe szczęście, że mieszka piętro nade mną), to zadzwoniłam do niej z płaczem żeby przyszła mi pomóc, bo ja już nie daje rady. Przyszła, wzięła ode mnie małego, wymasowała mu brzuszek, uśpiła go, a potem zeszła na dwór, gdzie pił mój mąż, jej mąż i jeszcze kilku kolegów. Zezwała mojego męża, jeszcze chyba dostał płaskiego od niej i w 2 minuty był w domu.... gdzie kupiłaś i za ile?? Cytat:
Cytat:
Ale są brązowe, szare, czarne, białe, niebieskie i zielone i jest ok ![]() Cytat:
Jeszcze w kwestii tżta. Napisałam mu smsa, że musimy poważnie porozmawiać, na co on, że to nieciekawie. A niech się teraz martwi i stresuje o co mi chodzi. I mu nagadam dzisiaj, bo już mam tego dosyć. Nie dość, że tylko chodzę i wiecznie sprzątam, bo pomijając już dziecko które bałagani, no ale jemu się przecież nie przetłumaczy, to jeszcze mąż bałagan tylko robi. Wiecznie jego ubrania wszędzie rozrzucone, od pewnego czasu nie sprząta nawet już po sobie. Wchodzi w ubłoconych butach do pokoju, nie zmywa po sobie, nie chce mu się nawet zetrzeć okruchów z szafki, po tym jak robi sobie kanapki np do pracy... Do tego ta sprawa z dzieckiem. Adasiem się zajmuje, nie powiem że nie. Ale w kwestii drugiego dziecka zero zainteresowania. Dlatego, że pierwszego synka urodziłam 8 dni po terminie, to jest święcie przekonany że teraz też tak będzie. Na remont umawia się z moim tatą na koniec maja, tylko ciekawe gdzie ja się podzieję z dwójką dzieci, jak urodzę ciut wcześniej. Jakiekolwiek zakupy rzeczy dla dziecka go nie interesują. To samo imię. Przecież to jeszcze tyyyyllleeee czasu. Nie dociera, że w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej, niż w poprzedniej. Bo wtedy mogłam sobie dźwigać, biegać po sklepach, i to do samego końca. Nie bolało mnie nic oprócz kręgosłupa. Teraz przejdę kawałek i tu jakieś kolki, dół brzucha zaraz mnie ciągnie, w krzyżu łupie... Sam nawet zauważył, że brzuch mam już sporo większy, niż przy pierwszej ciąży na tym samym etapie. Jak próbuję z nim porozmawiać to już w ogóle jest katorga jakaś. Bo on jest wiecznie zajęty a to oglądaniem tv, a to siedzi na necie, a to gra na telefonie, albo musi iść na siłownię... A ja przecież zawsze coś mówię do niego jak on jest zajęty. No to kiedy mam mówić??? I właśnie jest tak, że zaczynam jakąś rozmowę, to on mnie nawet nie słyszy, nic nie dociera. Dochodzi nawet czasem do tego, że jak coś od niego chcę, to muszę mu napisać smsa (to zawsze usłyszy)... No to się wyżaliłam.... |
|||||
|
|
|
#4678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się dobrze sprawowała ![]() A wrzuciłabyś listę co chcesz kupić jak podzieliłaś sobie wydatki ? Cytat:
Nie denerwuj się serduszkiem pewnie jeden maluch ułożył się troszkę dalej od sądy Cytat:
![]() Juz myślisz o praniu? Mi się marzą dziecięce ciuszki rozwieszone na wiosennym słońcu ale pewnie w tym roku to nawet sznurka na pranie nie będzie gdzie powiesić na ogródku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamusie widziałyście termometr jaki będzie w Biedronce http://gazetki.biedronka.pl/g254,aka...mia%20formy/20 co myślicie? |
||||||
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo on jest dziwny jak całe jego rodzina oczywiście wie że mnie to denerwuje to przekreca literki zamiast kołdra mówi kordła, zamiast Adrian -Ardian i gdy tylko o tym imieniu wspomniałam przy rodzinie TŻ to każdy ale to każdy powiedział o Ardianek jak fajnie jeszcze nie będę prać ale wczoraj jak segregowałam ubrania jakoś tak mnie dziwnie natknęło jak ja to będę prać ![]() a czemu nie będziesz mieć gdzie powiesić sznurka na pranie? łóżeczko już masz? |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak czytam o tych Waszych problemach z facetami to mi się włos na głowie jeże...No jak dzieci we mgle po prostu!!! Wystarczyłoby troszkę zainteresowania z ich strony, zrozumienia i rozmowy, a wszystko by było dobrze. No jak ręką w stół nie uderzysz to nic nie dotrze! Przecież nie wymagacie, żeby Was traktowali jak księżniczki, tylko żeby byli dla Was partnerami, wsparciem i podporą, a to i tak za dużo
![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Ale jak absolutnie nikt się nie zdecyduje, to ja mogę, tylko nie wiem czy umiem... No i nie macie co liczyć na taką opiekę jak ze strony bazile, nie ma mowy żebym dopisywała kolejne usg i takie tam, za rzadko mam czas. 
takie tradycyjne. U nas króluje Adaś, a dla dziewczynki marzyło mi się Anna albo Alicja
wczoraj jeszcze przed snem pokłóciłam się z mężem no niby się pogodziliśmy ale jakoś ciężko mi zapomnieć, mam wrażenie że odkąd dowiedział się o dziecku chce sobie "odbić" i zachowuje się jak dzieciak, myślęże chce wykorzystać czas żeby sobie teraz jeszcze troszkę poużywać bo później to już szansy nie będzie. Nie robi może nic takiego złego ale strasznie mnie irytują jego zachowania, i jak go proszę o zmianę to wychodzi z tego od razu jakaś kłótnia
Dobrze, że mamy dzieciaczki pod sercem, dla których nie warto psuć sobie nerwów

A raczej mam zamiar zacząć ją pisać 

za dobre wyniki. Bardzo fajne imię, na czasie teraz
za sesję.

jak mam prać ubranka dla dzieci? przecież nie wymieszam biało-kolorowych z niebieskimi i czerwonymi ubrankami a niestety nie rozsądnie kupowałam i mam różne kolory a przecież po 2 bodziaków nie będę prać w pralce. Wy każde ubranko pierzecie osobno?

i co mówili??