![]() |
#571 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Rozeznanie
|
Jak sobie pomyśle ze mam termin na 23 marca i teoretycznie jeszcze miesiac przede mna to az mi skóra cierpnie
![]() Ja już naprawdę ledwo sie ruszam. Poczekam chyba jeszcze dwa tygodnie az bede miec donoszoną ciążę i chyba bede robic eksmisje lokatora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Wtajemniczenie
|
![]() o tak, bardzo dobry pomysl ![]() ![]() szczesciara, moj juz dawno w pracy
![]() |
#574 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my wczoraj popadaliśmy jak muchy przy filmie, ocknęłam się, wyłączyłam telewizor, szturchnęłam ślubnego i powlokłam się do łóżka. Za chwilę on mnie budzi: "a gdzie pilot do ledów?" No i zaczęło się szukanie, pilot wielkości karty bankomatowej, a ważny jak cholera bo bez niego nie da się wyłączyć listwy ledowej przy tv. Przetrzepaliśmy mieszkanie, a nawet Marcela na śpiąco, odsuwaliśmy meble, szukałam w śmietniku i lodówce, mąż schodził do piwnicy bo może wyniósł razem ze skrzynką z narzędziami... po pół godzinie młotek jeden przypomniał sobie, że położył go NA lodówce, żeby Marcel się nim nie bawił ![]() ![]() ![]() A dzisiaj zamiast dac mi się wyspać z rana, to zbudził mnie zapytać gdzie jest skierowanie do poradni, jakby mu mózg urwało i nie wiedział, że od lat wszystkie dokumenty dot. zdrowia trzymam w zielonej teczce ![]() Cytat:
Od skurczy może się szyjka skracać? to może nie brać nospy? Jak ja się wczoraj na leżance u gina rozmarzyłam, gdyby mi się szyjka tak zaczęła skracać to mnie ofuknął, że za wcześnie, więc mu odfuknęłam, że jeśli w ogóle raczy się skracać to może już teraz, przynajmniej bym wiedziała, ze jakieś postępy ku porodzie sn robię. Oczywiście podczas badania na samolocie okazało się, że mogę sobie pomarzyć Za to położna pocieszyła mnie, że planowane cc wykonuje się wcześniej, więc nadzieja, że zdołam go namówić aby mnie pociął 1,5-1 tydzień przed terminem, wtedy na wielkanoc byłybyśmy z Pisanką już w domu ![]() A i dostałam kartę ruchów płodu, nie ogarniam jak się to dziadostwo wypełnia, sa tam niby jakieś instrukcje, ale nic nie kumam, help Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-11 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie liczyłam ruchów płodu i też nie wiem za bardzo jak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
znalazłam błąd dlaczego mi wychodzi u lekarza mniej tygodni niz jestem na jednej wizycie położna wpisała jeden tydzień mniej byłam po 5 tygodniach a wpisała tak jakbym była 4 tygodnie wcześniej jestem boska muszę jeszcze ją uświadomić :P
#578 |
Zakorzenienie
|
doczytałam całość i z czystym sumieniem mogę odpisywać
![]() Cayenne - GRATULACJE ![]() bardzo ładne imię wybraliście ![]() Virginia, Nadzwyczajna - trzymam kciuki, żeby wszystkie Wasze problemy wreszcie poznikały. Amelko - jak dobrze, że to nie cholestaza ![]() gratuluję odchodzących czopów i zbliżających się terminów porodu. ![]() Smaritta - ja będę rodzić w Knurowie, o ile płytki mi na to pozwolą. byłam dziś w Lidlu, faktycznie te ubranka nie powalały na kolana. wzięłam tylko płatki kosmetyczne i Lovelę do kolorów. z tym praniem zamierzam zrobić, jak przy Ewci - wykorzystać dzieciowe proszki do końca, a potem stopniowo przejść na nasze. idę prasować, bo mi sterta urosła. dobrze, że teraz przynajmniej można sobie urozmaicić ten czas zerkaniem na olimpiadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Niestety z liczeniem ruchów nie pomogę - mam nadzieję że ja czegoś takiego nie dostanę... No chyba, że chcą mnie codziennie na IP widzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Dobry! Na razie nie odpisuje, bo leze jeszcze w lozku i mi sie nie chce
![]() Współczuję Wam tych nocek i łącze się w bólu. Mnie dodatkowo budzi rwanie w rękach, wrrrrr. Ide na kawusie i roszponke z feta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#581 | ||
Zadomowienie
|
![]() Witam się przy kawie. Jednak wyspana ![]() Co prawda zasnęłam grubo po 1 w nocy, ale obudziłam się sama po 8. Wstawania nocnego do toalety już nie liczę- ale zauważyłam, że budzi mnie teraz zawsze skurczybyk i trochę ciężko zwlec się z łózka- najpierw trzeba przeczekać aż przejdzie. Jutro rano mam wizytę, więc sie nie powyleguję. Cytat:
![]() 2.Nospa działa przeciwskurczowo, więc teoretycznie powinna pomagac na skracanie szyjki. Cytat:
![]()
![]() |
#582 |
Moderator
|
Kobietki - a Wy wszystkie już jesteście zdecydowane jak bierzecie macierzyński?
Bo ja wciąż nie wiem... W pracy najlepiej by było gdybym wróciła za pół roku, bo ta dziewczyna co mnie zastępuje ponoć niebardzo sobie radzi... ale malucha nie mam komu zostawić więc do żłobka to chyba lepiej byłoby rocznego bąbla oddać? Sama nie wiem co robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pół nocy nie spałam, a nad ranem Kuba do mnie przyszedł i mnie obudził, teraz jestem zombie ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- jeszcze co do tego macierzyńskiego - u mnie w pracy nie wiadomo ile będzie roboty za pół roku, może się okazać, że jest mało i nie chcę słyszeć tekstów, że po co wróciłam, jak powinnam z dzieckiem siedzieć, a z drugiej strony jak będzie nawał roboty i mnie nie będzie to szef znajdzie kogoś kto mnie zastąpi i potem mogą mnie nie chcieć, więc będę monitorować na bieżąco co się dzieje Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-11 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do liczenia ruchów również mam kartę i już Ci mówię co i jak. Według instrukcji: " Obserwację zaczynamy codziennie o 9 rano i kończymy o 21. Kiedy kobieta poczuje 10ty ruch, wówczas na karcie odnotowuje aktualną godzinę przez zaznaczenie odpowiedniego kwadratu. (moja karta wygląda jak taka 'siatka' podzielona na tygodnie ciazy, dni tygodnia i godziny co 30min) W dniu w którym zaobserwowano 10 ruchów kończy się obserwację i do końca dnia nie liczy się już ruchów (ja licze ale jestem chora na tym punkcie :P). Dopiero nastepnego dnia nalezy ponownie od 9 rano podjąć kolejne liczenie ruchów dziecka." Czyli w praktyce od 9 liczysz ile razy Maluch sie poruszył, jeśli naliczysz 10 ruchów zapisujesz to na karcie i następne liczenie zaczynasz następnego dnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A i znowu jest promocja na pampersy z rossmana z kartą ![]() ![]() te promocje z Tesco też fajne, oczywiście w moim zadupiastym mieście jest Tesco ale cale gowno w nim jest i tych promocji nie ma ![]()
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() współczuję Wam nieprzespanym nocy, u mnie co druga jest nieprzespana dziś było ok. paulina fajnie masz z mężem, mój zawsze wstaję jak ja śpię...;/ co do macierzyńskiego, to boję się brać roczny bo potem może nie być dla mnie powrotu a z drugiej strony nie będę miała z kim dziecka zostawić także raczej napewno będę siedziała w domu a potem jak to mówi mąż staramy sie o drugie od razu ![]() miłego dnia i przyjemnego prania prasowania itp ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- co do pampersów ile macie kupionych 1? ja mam pampersa 43szt 1 i paczkę bella happy 2 38 szt. Ile jeszcze dokupić 2? bo chyba jedynek się nie opłaca
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Macierzyński-ja idę od razu na rok, skoro można skorzystać to się nie zastanawiam. bebe a jak napisali w instrukcji? bo są różne metody liczenia i nie wiem co Ci poradzić |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Chciałam Was nadrobić ale chyba nie dam rady, z chwili na chwilę stron do nadrobienia coraz więcej a ja zaraz muszę lecieć załatwiać sprawy, po południu znów kursy, wieczorem chcę iść do gina. Pogratuluję więc szybko Cayenne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim z Was, które zmagają się ze złymi wynikami, problemamy finansowymi itp - ![]() ![]() Wszystkim z udanymi wizytami, super wagami maluszków i dobrymi wynikami ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że wczoraj trochę się wystraszyłam tego bólu podbrzusza i stwierdziłam, że nie ma co odkładać pakowania torby i dziś (jak zdążę) chcę kupić potrzebne na szpital rzeczy (podkłady, wkładki laktacyjne, podpaski itd.) A propo's któraś z Was pisała, że w Biedronce jest przecena na pieluszki - dobrze doczytałam? I rzucam jeszcze pytanie na sondę: Natalka czy Hania?
#588 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No jak będziesz miała umawianą cc to pewnie umówi Cię przed świętami, bo chyba na święta to mało kto umawia. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Natalka
![]() |
#589 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-02-11 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Raczkowanie
|
z tego co doczytałam to w rossmanie promocja. a imię Hania jak dla mnie, kiedys nazwę tak córeczkę
![]()
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania! to był mój typ na córeczkę, niestety był, bo ktoś w rodzinie już tak nazwał dziecko i następnym razem musze szukać nowego imienia Maggie jak tam torba do szpitala? wyciągnięta chociaż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zadomowienie
|
Hania mam na pierwsze, Natalia na trzecie.
Chyba nie pomogę, bo oba mi się podobają ![]() Dzis dzień przy żelazku i maszynie ![]()
#593 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi sie czesto tak slabo robi i tchu nie moge zlapac... Dzisiaj wracalam od przystanku dwa razy dluzej niz zwykle...tak mnie w tych pachwinach boli i chyba spojenie lonowe tez, dobrze ze w piatek mam wizyte ![]() Cytat:
Popsute cycki ![]() Sama nie wiem, chyba Hania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#594 | ||||
Zakorzenienie
|
Jak to całą jak po 5 już pisałaś na wizażu?
![]() Cytat:
![]() Specjalnie JEDNĄ zostawię ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale tak bez żartów to współczuję tego nocnego szukania. Cytat:
![]() Natalka Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#595 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z CC to chyba tak, 2 znajome mamy w ostatnim półroczu miały cc jedna 2 tygodnie przez TP, a druga umowione 1,5 tygodnia przed, ale Młody zaczął wychodzić jeszcze wcześniej, więc przyspieszono. Cytat:
![]() I u mnie też olimpiada na okrągło w TV ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
no to ja miałam podobne typy Natalia / Julia / Hania
przy czym TŻ odrzucił Natalię, więc zostało Julia / Hania, dla mnie te trzy imiona są śliczne. Może jak się urodzi to będzie wiadomo?? przy Kubie i Mateuszu to dużo wcześniej wiedzałam jak będą mieć na imię, nie miałam takich problemów |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Virginia - ja obstawiam Hanie
![]() Ewcia miala byc Hania, ale nie udalo mi sie tego przeforsowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu po roku nie miałabyś gdzie wracać? Umowę chyba dostałaś?
![]() |
#599 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z karta nie pomoge ![]() chyba nie musze pisac ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Rozeznanie
|
Witam się nie z rana
![]() ag9, elunka88, mmhym, olakola Biorę żelazo (Biofer foliv) już 1,5 miesiąca + tabletki z buraka, a teraz jeszcze świeży sok warzywny oraz zajadam się wołowinką i buraczkami, ale nie ma znaczącej poprawy jak widać. Ginka za bardzo się tym nie przejęła, przed ciążą też miałam najwyżej 11,5-12. Może zwiększę sobie żelazo i bardziej przypilnuję diety…. Dzięki za rady! ![]() cayenneOna Wielkie gratulacje dla WAS! Świetnie, że Julek ma się dobrze – duży chłopczyk z niego, mam nadzieję, że z Tobą też wszystko ok i szybko dojdziesz do siebie ![]() amelka2006 Uff.. Dobrze, że to tylko uczulenie… A baba z biedrony – brak słów, bezczelna jakaś ![]() bebe97 Gratulacje za wizytę ![]() agunia4ever Ja też nie biorą żadnych przeciw bólowych, a nospę wzięłam 2 razy w ciąży na skurcze raczej… Bezsenność opanowała wątek… Dla mnie najgorsze jest to że rano nigdy nie wiem czy wstanę cała obolała czy może tym razem będzie ok… dziś za to nie byłam w nocy na siku i myślałam ze nie zdaze rano do kibelka ![]() Widzę, że temat czopa jest na tapecie… Właśnie nie miałam przyjemność z tym zjawiskiem w poprzedniej ciąży…Chyba dopiero na sali porodowej się rozstaliśmy:P W ogóle to wyczytałam ze tylko 15% rodzących wcześniej odchodzą wody, więc może mnie ominie jak poprzednie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.