|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Moja też nie haczy.Cytat:
Też mam z kamyczkami.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem dla Was pełna podziwu, że tak planujecie śluby z każdym najmniejszym szczegółem, wszystko jest przemyślane i przedyskutowane. My podchodzimy do tego bardzo na luzie, także nerwów nie ma wcale, poza właśnie drobną kwestią gości, czy słusznie pewne osoby zostały zaproszone. A poza tym zaraz opiszę w czym problem. Już tyle lat jesteśmy ze sobą, że ślub to dla nas w zasadzie formalność Ciągle mnie ktoś pyta, czy się denerwuję, a ja naprawdę jestem oazą spokoju. Bardziej niż o ślubie myślę o synku, czy zdrowo rośnie i czy dobrze mu w brzuszkuJeśli chodzi o ten problem, to z mojej strony będzie około 100 gości, a jeden wuj (z ciotką, ale on nią rządzi i nie ma nic do gadania) potrafi popsuć krew za pozostałe 98. Na weselach moich braci był i też trzeba było z niego na siłę ciągnąć czy łaskawie się pojawi, w tym na jednym weselu powiedział, że nie przyjdzie z ciotką, a się pojawili!!! Dobrze, że właściciel lokalu przewidział takie sytuacje i postawił dodatkowe nakrycia! W zeszłym roku był ślub naszej kuzynki i ciocia dzwoniła do niego jeszcze z godzinę przed ślubem gdzie się podziewają, a on jej powiedział "że już krawat wiąże" a swoją drogą nigdy w życiu nikt go w krawacie nie widział, na ślubie ani na weselu się nie pojawili, a miejsce zapłacone Dlatego teraz ma nagadane, że niech mówi w tą lub w tamtą, krótka piłka będzie albo nie będzie.A on kręci i mota, że zobaczy, że na ślub przyjedzie a później zobaczy, jakieś farmazony wstawia i się nie idzie z nim dogadać. Uprzedzając pytania - pieniądze i czas ma, stary i schorowany nie jest. Tylko to człowiek typu, że robił specjalnie swoim dzieciom wesela w remizach, żeby pokazać jaki to on panisko nie jest, bo dla niego to wstyd prosić o potwierdzanie i tego zwyczaju nie uznaje. Bardziej niż ślubem przejmuję się zdrowiem rodziców. Słuchajcie 2 tygodnie temu mój tato, nie dość, że ma rozwalony kręgosłup i potężne problemy w związku z tym, to jeszcze poślizgnął się na lodzie, nie przewrócił się, ale ratując się przed upadkiem poczuł, że coś mu w nodze "pękło". Pękł mu mięsień dwugłowy uda i tak od 2 tygodni leży w domu, nie wolno mu nigdzie chodzić poza za swoimi sprawami do łazienki i się najeść, pomału dochodzi do siebie ale szału nie ma, tak się martwi, żeby na ślub córki jako tako się ogarnąć. swiat_katarzyny, aż przewertowałam wątek, żeby zobaczyć za co te pochwały i jestem pod wrażeniem i pewnie przegapiłaś, ale kiedyś tu pisałam, później zniknęłam i wracam, bo nasz ślub za 2 tygodnie, a miał być w sierpniu |
||
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obydwie ładnie czeszą ale Ania ma dwa dodatkowe plusy- przyjeżdża do domu i można się do niej już zapisać. Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4508519 6]Dziewczyny od dzisiaj możecie mówić do mnie pani inżynier [/QUOTE]Gratulacje ![]() bardzo ładnie wyglądasz Cytat:
|
|||
|
|
|
#3904 |
|
BAN stały
|
Ja nawet nie pamiętam co nam w zaproszeniu
![]() O kurde to muszę zastanowić się czy kupić cole czy pepsi ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio 3 na 7 - boskie
muszę zacząć stosować Justynkie a Ty też masz pierwszą przymiarkę dopiero miesiąc przed ślubem? dziewczyny, wiem, że kiedyś był wrzucane takie strony, ale nie mogę teraz znaleźć. poszukuję darmowych, ślubnych grafik do wydrukowania, emblematów itp. pomożecie?
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszło na to, że kupujemy we własnym zakresie, bo żadna z sal tego nie ma w ofercie. Najlepsze jest to, że mój TŻ rozróżnia każdy z napojów ( pepsi, coca-cola, hop-cola i inne), a nawet jest w stanie ocenić czy pepsi pochodzi z jednej partii czy nie...
|
|
#3907 | |||
|
Rozeznanie
|
Heh dziękuję
![]() Cytat:
OMG muszę dziś dopytać właściciela czy będzie pepsi czy coca cola i poinformować rodziców, może 2 tyg przed ślubem salę będę zmieniać Cytat:
Widziałaś takie może w złotej oprawie? ![]() I cieszę się z fryzjerki, że zadowolona jesteś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3908 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może rzeczywiście to bez znaczenia ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Przepięknie !!!! ![]() I dziewczyny mają rację, masz dobrą rękę do makijażu i śliczną twarz ![]() Naprawdę żałuję, że nie mieszkam bliżej
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zajrzyjcie do klubu na offtop prosze
|
|
|
|
#3910 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z ang słaba jestemWysłane z telefonu |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://offbeatbride.com/2012/06/diy-wedding-printables http://www.intimateweddings.com/blog...ing-templates/ http://www.lovevsdesign.com/printables/wedding ![]() Zgadzam się z nim w 100%. Olać i tyle i głowa do góry!
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję wam kochane!! zaczynam prace nad księgą gości
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za fryzjerske rady
Cytat:
Super! Tylko musisz teraz dbać, żeby Ci się ładnie zagoiły, przemywaj spirytusem/wodą utlenioną i pilnuj, żeby kolczyki nie były za ciasno zapięte. Ja miałam uszy z 4 razy przekłuwane pistoletem u kosmetyczki i zawsze mi mega ropiały i koniec końców zarastały... a będąc w liceum przekłułam sobie 4 dziurki zwykłą igłą do haftowania i się pięknie goiło ![]() Pysia, współczuję akcji z teściową... masakra, jak tak bardziej się wtrąca niż pomaga. A co do rodziny zza granicy to może ona nie chciała źle, wg mnie w tym co mówi, jest trochę prawdy... jakbym miała jechać na ślub za granicę i spać u babci panny młodej to bym odpuściła, albo sama opłaciła sobie hotel, ale co, jeśli nie byłoby mnie stać? Wg mnie jak rodzina nie jest w bliskiej zażyłości to noclegi w domu u kogoś są kiepskim rozwiązaniem... |
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4508630 6]w sezonie piwonia to koszt okolo 2-4 zl za szutke. mysle ze w sierpniu to bedzie ok 5-6 zl. 25 to jak chcesz piwonie w styczniu
[/QUOTE]Ja bym chciała piwonie we wrześniu czyli mam na to szanse ?
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
Miła obsługa w Madonnie? Zadowolona jesteś?
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu już nie mogę się doczekać przymiarek, już trochę zapomniałam jak wygląda moja suknia dziewczyny, czy wstążki satynowe na allegro są dużo tańsze niż stacjonarnie? zastanawiam się, czy opłaca mi się zamawiać z internetu. znam ceny na all, ale nie wiem jak to wygląda stacjonarnie.
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam rolki satynowych wstążek za ok 10 zł/szt w takim centrum kwiatowym, coś w stylu hurtowni florystycznej |
|
|
|
|
#3919 |
|
BAN stały
|
Ja kupowałam na allegro wstążki, nawet nie wiem gdzie bym stacjonarnie dostała to co chciałam, bo taki odcień miał tylko jeden sprzedawca (wcześniej kupowałam na próbe u innych i z tych też korzystam ale nie do winietek i zawieszek bo się gryzie)
![]() Ja następna i ostatnia przymiarke mam w środę przed ślubem ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
jestem zadowolona
Pani Kasia na Wilczej jest najlepsza ! na Marszałkowskiej też miło ale na Wilczej jest super klimat w salonie, polecam
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Kaes Gratuluję obrączek
![]() Kamilka Buty świetnie wyszły - mam słabość do takich brokatowych obcasów ![]() enzunio Ale przejścia ![]() Anesthesia Piękne realizacje florystki, bardzo mi się podobają Trzymam kciuki za spotkanie.swiat_katarzyny Straszne te ceny u florystek. Mnie pani wyceniła sam dojazd poza Krk do sąsiedniej miejscowości (naprawdę sąsiedniej) za 200zł. Za 100 zł miałabym 2-3 kompozycje z trzech kwiatów w słoiczku Myślę, że nie ma co szaleć z bardzo drogimi dekoracjami, to co zrobią na sali będzie wystarczające. hihihi Piękna bransoletka Na jaką fryzurę się zdecydowałaś?Ines Oby reszta przygotowań poszła na luzie I mocno trzymam kciuki za zdrowie taty ![]()
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo tańsze. Ja w pasmanterii za 1 mb płaciłam coś koło 1 zł (zależy od szerokości).
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w miesiąc bardzo sylwetka się nie zmieni, a wcześniej nie ma potrzeby poprawek, ja odbiorę suknię w środę albo czwartek przed ślubem dopiero
|
|
#3924 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny z 30.08 Zostało 200 dni do ślubu!
|
|
|
|
#3925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy od wstążki, ale u mnie od 40 gr/m w górę różnicy (zależy od szerokości), więc jak coś szyję, to zamawiam z neta, bo biorę np. 100 m i mi przesyłka gratis wychodzi Z 2 miesiące temu kupowałam stacjonarnie o szerokości 1 cm. po 1,50 lub 2,00 zł.. zwykłą niebieską.
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kilka minut temu zajrzałam na stronę mojej sali i cena podskoczyła im o dychę w umowie miałam, że cena może wzrosnąć maksymalnie o tyle, więc pewnie i ja zapłacę więcej. Niby w menu dojrzałam dwie nowe pozycje, dodatkowy rodzaj mięsa do obiadu i roladki z wędzonego łososia w ramach przekąsek, ale chyba wolałabym bez tej szynki i łososia, a o 800 zł taniej
|
|
#3927 |
|
Konto usunięte
|
Dziekuje Dziewczyny za gratulacje
![]() ja to bede penie oblewac dopiero za tydzien we wtorek. bo w poniedzialek czeka mnie jeszcze rozmowa kwalifikacyjna na uw na magisterke
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa Jak masz podpisaną umowę, wg mnie nie powinnaś się martwić, jest to prawdopodobnie cena dla nowych klientów, z nowymi daniami. Chyba, że chcą podliczyć za wzrost ceny żywności, ale to już powinni Was poinformować z wyjaśnieniem.
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziara889 Ines3037200 Elrosa Cytat:
dziękuję wam wychodzi na to, że nawet z przesyłką wyjdzie taniej zamawiając na allegro
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-02-11 o 11:08 |
||
|
|
|
#3930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kombinują jak mogą... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Oj, dziękuję ![]() Zaraz dzwonię i wypytam co i jak
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

śliczna! za duża o jedno oczko, spróbuję zmniejszyć
czekam na kolczyki jeszcze 

wszystkiego najlepszego dla waszej trójki
Ciągle mnie ktoś pyta, czy się denerwuję, a ja naprawdę jestem oazą spokoju. Bardziej niż o ślubie myślę o synku, czy zdrowo rośnie i czy dobrze mu w brzuszku
Dlatego teraz ma nagadane, że niech mówi w tą lub w tamtą, krótka piłka będzie albo nie będzie.
i pewnie przegapiłaś, ale kiedyś tu pisałam, później zniknęłam i wracam, bo nasz ślub za 2 tygodnie, a miał być w sierpniu
Bo szczerze - nie widzę w nim większego sensu 

jestem juz na wyczerpaniu...