Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 10:49   #601
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dostałam gazetkę Tesco mają duzo produktów dla dzieci w promocjach
http://itesco.pl/pobierz/gazetki/51/...hm/gazetka.pdf
coś się wybierze na pewno chociaż wszystko mam

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Dla wszystkich mamuś, które kupiły coś dzisiaj w lidlu, rossmanie, u rp_77 etc - kupiłam dzisiaj 3 bluzki - SOBIE

Przymierzyłam jedną i stwierdziłam, ze średnio ma to sens wzięłam wszystkie jak zwykle -XS

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Mi takie metamorfozy siostra podsyla, zebym nie staracila weny do cwiczen, ktore zamierzam zaczac jak tylko bede mogla :0
Mi sie czesto tak slabo robi i tchu nie moge zlapac... Dzisiaj wracalam od przystanku dwa razy dluzej niz zwykle...tak mnie w tych pachwinach boli i chyba spojenie lonowe tez, dobrze ze w piatek mam wizyte
też chciałabym zacząć ćwiczyć jak najszybciej żeby na lato już jakoś wyglądać
ah, młodzież w brzuchu chyba uciska, że oddechu nie możemy złapać

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A propo's któraś z Was pisała, że w Biedronce jest przecena na pieluszki - dobrze doczytałam?
od 13.02 jest promocja

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry oj widzę ze większość ma problemy ze snem, współczuję... Ja przynajmniej na finiszu sie wysypiam, choć nie powiem w nocy wstaje kilka razy do wc, a podnieść sie z łóżka coraz trudniej:/ dalej piorę i prasuję, mam wrażenie ze trochę przesadziłam z tymi ciuszkami mąż mi powiedział ze byłoby fajnie jakbym małą choć raz w każda rzecz ubrała
odnośnie łóżka i prasowania
ja się turlam po łózku w nocy do kibela też, tżta to trochę wkurza, bo go budzę, no ale co poradzę, że ciężko mi się wstaje
ja poprasowałam 2/3 i nadal w kołysce widzę mnóstwo rzeczy do prasowania

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja wieczorem zasypiam bez wiekszego problemu, za to budze sie stanowczo za wczesnie...
Moze organizm sie przestawia na brak snu?
ciesz się potem przy Małym nie będziesz miała problemu
ja za to potrafię spać po 12-13h i cięęęęężko, oj ciężko będzie się przestawić

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
co do pampersów ile macie kupionych 1? ja mam pampersa 43szt 1 i paczkę bella happy 2 38 szt. Ile jeszcze dokupić 2? bo chyba jedynek się nie opłaca
ja mam też te pampersy 43 szt w rozmiarze 0, potem coś ponad 150 szt 1, 3-6kg i kupię jeszcze w biedzie te 150 szt, ale to już chyba rozmiar od 4 kg.
mój tż miał ponad 4 kg jak się urodził.. i też jakoś tak się nastawiam..

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A ja pierwsza noc od tygodnia przespalam
No,ale pewnie tera bede miala problem by zasnac znowu, Bo chyba nie musze mowic,ze cala obolala jestem
też wszystko mnie boli

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:51   #602
BeautifulLie
Zadomowienie

Teqiba ja biorę na rok

Virginia Hania a pieluchy są od 13 lutego

Ja dzisiaj po relanium spalam jak zabita ;D

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:55   #603
wewillrockyou
Rozeznanie

boziu laski, jak mnie żebra bolą.. normalnie nie mogę wysiedzieć.. i plecy po lewej stronie na wysokości żeber.. kuź*a porażka jakaś.. najgorsze, że nic nie pomaga, stanie, leżenie, siedzenie, nic chcę już rodzić

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

i coś na wykurzanie lokatorów http://www.ffmoda.com/pl/oferty/biel...ielizna-nocna/

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 11:01   #604
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
boziu laski, jak mnie żebra bolą.. normalnie nie mogę wysiedzieć.. i plecy po lewej stronie na wysokości żeber.. kuź*a porażka jakaś.. najgorsze, że nic nie pomaga, stanie, leżenie, siedzenie, nic chcę już rodzić

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

i coś na wykurzanie lokatorów http://www.ffmoda.com/pl/oferty/biel...ielizna-nocna/

też tak mam i w dołku pod mostkiem, nie mogę głębiej pooddychać. Dopadł nas kryzys najwyższego umiejscowienia macicy. Ciekawe ile to będzie trwało

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

wiecie co, tak sobie pomyślałam, że jak moje dziecko będzie ważyło ponad 4 kg to ja chce cesarkę na życzenie a wchodzą tylko w grę prywatne kliniki niestety. Mój szpital nie uznaje czegoś takiego jak duża waga urodzeniowa wskazaniem do cc;/;/

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:01   #605
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Kobietki - a Wy wszystkie już jesteście zdecydowane jak bierzecie macierzyński?
Bo ja wciąż nie wiem... W pracy najlepiej by było gdybym wróciła za pół roku, bo ta dziewczyna co mnie zastępuje ponoć niebardzo sobie radzi... ale malucha nie mam komu zostawić więc do żłobka to chyba lepiej byłoby rocznego bąbla oddać?
Sama nie wiem co robić.
Ja jestem bezrobotna więc nie pomogę
Ale mam ofertę pracy od września i też się zastanawiam, bo to praca zgodna z moim wykształceniem i to to, co chcę robić. I tylko 5 godzin dziennie bym spędzała w pracy

Cytat:
I rzucam jeszcze pytanie na sondę:
Natalka czy Hania?
Hania
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:03   #606
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
też tak mam i w dołku pod mostkiem, nie mogę głębiej pooddychać. Dopadł nas kryzys najwyższego umiejscowienia macicy. Ciekawe ile to będzie trwało

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

wiecie co, tak sobie pomyślałam, że jak moje dziecko będzie ważyło ponad 4 kg to ja chce cesarkę na życzenie a wchodzą tylko w grę prywatne kliniki niestety. Mój szpital nie uznaje czegoś takiego jak duża waga urodzeniowa wskazaniem do cc;/;/
jak najkrócej, to jest taki 'niewygodny' ból, jak się ułożę tak źle

w moim szpitalu też nie uznają modlę się tylko, żeby Mały nie był jakiś kolosem, bo nie podołam

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 11:07   #607
agayka111
Raczkowanie

Cytat:

Haha to dzisiaj moje haslo chce juz rodzic nie moge siedziec na d... dzisiaj tak mnie tam wszystko bolica co mam jakis skurcz czuje parcie i lece na kibelek hihi

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Virginia moj typ to Natalcia

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 11:08   #608
Ela87
Zakorzenienie

A ja nie wiem. Mam dużo znajomych które rodziły dzieci powyżej 4 kg i każda dała radę. Znam też taką co przy dziecko 3 kg cała popękała, więc to nie zalezy od wagi dziecka. Raczej od jego szerokości, od miednicy ciężarnej i takie tam.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale mam ofertę pracy od września i też się zastanawiam, bo to praca zgodna z moim wykształceniem i to to, co chcę robić. I tylko 5 godzin dziennie bym spędzała w pracy
Jak tylko 5 godzin i ma kto przypilnować malucha na ten czas, to ja bym chyba poszła

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:09   #609
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Jak będziesz mogła dziecia z kimś zostawić, to jasne- będę trzymać kciuki, bo sama będę wtedy szukać nowego stanowiska.
Ale z Emi zostanę około roku
Stary 2014-02-11, 11:13   #610
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Bo ja wciąż nie wiem... W pracy najlepiej by było gdybym wróciła za pół roku, bo ta dziewczyna co mnie zastępuje ponoć niebardzo sobie radzi... ale malucha nie mam komu zostawić więc do żłobka to chyba lepiej byłoby rocznego bąbla oddać?
Sama nie wiem co robić.
Mam identyczną sytuację Tylko u mnie czesc obowiązków przejęły osoby z firmy a część sobie czeka. Co najmniej raz w tygodniu mam telefon z pracy że czegoś potrzebują. Co więcej 3 miesiące po mnie rodzi druga dziewczyna z firmy, z którą do tej pory się nawzajem zastepowalysmy. Dodam że jest to firma 10-osobowa. Więc sytuacja jest kiepska. Muszę pogadać z szefem jak on to widzi, no ale logicznym jest to że będzie chciał żebym wróciła jak najszybciej. 6 miesięcy na pewno. Może 8. Może mojemu TZ uda się wziąć jeszcze 2. A potem myślę może o jakiejś opiekunce do roku i żłobek. Przeraża mnie to trochę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:16   #611
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
A ja nie wiem. Mam dużo znajomych które rodziły dzieci powyżej 4 kg i każda dała radę. Znam też taką co przy dziecko 3 kg cała popękała, więc to nie zalezy od wagi dziecka. Raczej od jego szerokości, od miednicy ciężarnej i takie tam.

Jak tylko 5 godzin i ma kto przypilnować malucha na ten czas, to ja bym chyba poszła
Jakoś te dzieci urodzimy Lepiej lub gorzej, ale się uda

No właśnie jest problem z kim zostawić, bo do żłobka nie chcę oddawać takiego maleństwa, a jedyna niepracująca osoba z mojej i Tż rodziny to moja siostra
Ale jest jeszcze dużo czasu, zobaczymy jak to się ułoży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 11:17   #612
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
a bedziesz miala z kim dziecko zostawic ??
bo jak tak, to szkoda by bylo, taka okazja moze sie nie powtorzyc

Cytat:
tez mi sie tak wydaje

Ja to pewnie bede siedziec w domu az mala nie pojdzie do przedszkola U nas nie ma zlobkow, chlop caly dzien w pracy, rodzice daleko, tesciowie schorowani a na opiekunke sie nie oplaca robic

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
No właśnie jest problem z kim zostawić, bo do żłobka nie chcę oddawać takiego maleństwa, a jedyna niepracująca osoba z mojej i Tż rodziny to moja siostra
o matko czyli nie masz z kim zostawic

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:20   #613
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny
Chciałam Was nadrobić ale chyba nie dam rady, z chwili na chwilę stron do nadrobienia coraz więcej a ja zaraz muszę lecieć załatwiać sprawy, po południu znów kursy, wieczorem chcę iść do gina.
Pogratuluję więc szybko Cayenne klask i:!!!!
Wszystkim z Was, które zmagają się ze złymi wynikami, problemamy finansowymi itp - :przytu l:
Wszystkim z udanymi wizytami, super wagami maluszków i dobrymi wynikami klask i:
Powiem Wam, że wczoraj trochę się wystraszyłam tego bólu podbrzusza i stwierdziłam, że nie ma co odkładać pakowania torby i dziś (jak zdążę) chcę kupić potrzebne na szpital rzeczy (podkłady, wkładki laktacyjne, podpaski itd.) A propo's któraś z Was pisała, że w Biedronce jest przecena na pieluszki - dobrze doczytałam?

Natalka czy Hania?
Natalka

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:21   #614
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Haha to dzisiaj moje haslo chce juz rodzic nie moge siedziec na d... dzisiaj tak mnie tam wszystko bolica co mam jakis skurcz czuje parcie i lece na kibelek hihi
jak milutko, że nie jestem sama

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 11:22   #615
czbasia
Zakorzenienie

DZien dobry Jakos nie mam weny do pisania. Okropnie sie czuję. Non stop mnie muli i okropna zgaga. A nie dalej jak w piatek bylam w pracy i kol pyta czy nie mam zgagi bo ja tak strasznie meczyla. To zgodnie z prawda odp ze wogole. A w soboete jak dopadlo to juz nie wiem co robic. Migdaly, mleko nic nie pomaga. Boje sie cokolwiek zjesc bo wszystko zaraz do przelyku sie cofa.. Dzis od rana pol bulki z maslem i teraz herbata i nawet po herbacie meczy.. JEszce do soboty zeby skonczyc ten 37tc i ja chce rodzic!!!!! I nie ma ze sie boje..

Virginia - Natalka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:24   #616
filupka
Rozeznanie

Witajcie.
Virginia mój typ to Natalka. Gdybym miała córeczkę byłaby Julia albo Natalia.

Wczoraj na SR położna mówiła o mózgu ciążowy i że jak się karmi piersią to się jeszcze utrzymuje

Dziś miałam ciężka noc. Mały się cały czas kręcił ja nie mogłam spać, no to wstałam o 2:30 i poszłam z psem na krótki spacer. Od razu pomogło

Ah i zostało mi 29 dni do terminu porodu

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:28
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:30   #617
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale masz jednak leżeć plackiem czy nie?

Od skurczy może się szyjka skracać? to może nie brać nospy?
Jak ja się wczoraj na leżance u gina rozmarzyłam, gdyby mi się szyjka tak zaczęła skracać to mnie ofuknął, że za wcześnie, więc mu odfuknęłam, że jeśli w ogóle raczy się skracać to może już teraz, przynajmniej bym wiedziała, ze jakieś postępy ku porodzie sn robię. Oczywiście podczas badania na samolocie okazało się, że mogę sobie pomarzyć

Za to położna pocieszyła mnie, że planowane cc wykonuje się wcześniej, więc nadzieja, że zdołam go namówić aby mnie pociął 1,5-1 tydzień przed terminem, wtedy na wielkanoc byłybyśmy z Pisanką już w domu

A i dostałam kartę ruchów płodu, nie ogarniam jak się to dziadostwo wypełnia, sa tam niby jakieś instrukcje, ale nic nie kumam, help
Mam leżeć, ale już mogę wstawać częściej niż tylko na siku. CO mnie cieszy, bo już w tym łóżku wyleżeć nie mogę
Tak - szyjka może się skracać od skurczy Ja biorę no-spę jak mam więcej niż 1 skurcz na godzinę.

U mnie w szpitalu cc też robią wcześniej: w 38tc+4dni.

Cytat:
Sama nie wiem co robić.
Ja biorę rok a to dlatego, że mam własną działalność i przysługuje mi tylko zasiłek a nie urlop. Znaczy to tyle, że mogę pracować a i tak kasę dostaję.

Cytat:
Natalka czy Hania?
Natalka

U nas też żłobek to koszt ok 1000zł. W sumie to nie wiem czy będziemy próbować do żłobka państwowego się dostać, bo strasznie mam go nie po drodze Choć z drugiej strony różnica w cenie jednak jest znaczna...
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:33   #618
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
DZien dobry Jakos nie mam weny do pisania. Okropnie sie czuję. Non stop mnie muli i okropna zgaga. A nie dalej jak w piatek bylam w pracy i kol pyta czy nie mam zgagi bo ja tak strasznie meczyla. To zgodnie z prawda odp ze wogole. A w soboete jak dopadlo to juz nie wiem co robic. Migdaly, mleko nic nie pomaga. Boje sie cokolwiek zjesc bo wszystko zaraz do przelyku sie cofa.. Dzis od rana pol bulki z maslem i teraz herbata i nawet po herbacie meczy.. JEszce do soboty zeby skonczyc ten 37tc i ja chce rodzic!!!!! I nie ma ze sie boje..

Virginia - Natalka
Czbasia położna na SR polecała na zgagę po każdym posiłku zjeść małą łyżeczkę musztardy. Nie wiem czy pomaga bo ja mam problemy ze zgagą tylko po kawie sypanej więc jej poprostu nie piję (piję rozpuszczalną )

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:37   #619
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
o matko czyli nie masz z kim zostawic
Tak się składa, że tylko my z siostrą takie gapy bez pracy

Cytat:
Mi na zgagę pomaga picie mleka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 11:49   #620
Ela87
Zakorzenienie

Mnie ciągle ta sytuacja z tym zostawianiem dziecka dobija
Cieszę się ogromnie, że zrobili rok macierzyńskiego. Jakby to było pół roku, to by mnie z Wami nie było
No, ale to nie zmienia faktu, że po roku dalej Ja mam o tyle lepiej, że może uda nam się z tż wbić na inne zmiany i w sumie potrzebowalibyśmy tylko kogoś na ok 1 godzinkę dziennie jak będziemy się zmieniac w pracy, ale nie wiem czy nam się uda. Żłobka u mnie nie ma, w innym mieście nie ma miejsc, a ja jako spoza miasta mam nie dość, że drożej, to jeszcze nie mam pierwszeństwa. Całkiem możliwe, że jakieś papiery do żłobka złożę, może się uda, ale jak nie to, nie wiem
Na moją mamę nie mam co liczyć, ale nie chce o tym pisać.
No i oczywiście na bezpłatny opiekuńczy nie mogę iść, bo na rachunki braknie, a co dopiero jedzenie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:57   #621
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mi na zgagę pomaga picie mleka
A mi po nabiale i mleku chrzanem się odbija
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:03   #622
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
A mi po nabiale i mleku chrzanem się odbija
kup sobie Gaviscon, bezpieczny w ciąży i mnie uratował przed zgagą

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 12:04   #623
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Witam się nie z rana
ag9, elunka88, mmhym, olakola
Biorę żelazo (Biofer foliv) już 1,5 miesiąca + tabletki z buraka, a teraz jeszcze świeży sok warzywny oraz zajadam się wołowinką i buraczkami, ale nie ma znaczącej poprawy jak widać. Ginka za bardzo się tym nie przejęła, przed ciążą też miałam najwyżej 11,5-12. Może zwiększę sobie żelazo i bardziej przypilnuję diety…. Dzięki za rady!

W ogóle to wyczytałam ze tylko 15% rodzących wcześniej odchodzą wody, więc może mnie ominie jak poprzednie
Podejrzewam, że to sprawa osobnicza, co działa najlepiej, ale na moim żelazie biofer ani tardyferon nie zrobiły najmniejszego wrażenia i pomogł dopiero ascofer Ogólnie lekarka mi zmieniała rodzaj, co opakowanie lub 2.
Ja to bym chyba chciała, żeby odeszły, bo to wtedy wiadomo na 100%, że poród musi się odbyć w miarę szybko - wszytsko jasne

Cytat:
Wskazaniem chyba jest waga powyżej 4,5 kg - ponoć od wagi większe znaczenie ma obwód główki, tak jak mówi Ela. Nie ma co się nastawiać na wielkoluda też w sumie, jak popatrzysz na wagi np dzieci z wątku noworocznego, to rzadko które waży 4 kg

Cytat:
Okropnie sie czuję. Non stop mnie muli i okropna zgaga. A nie dalej jak w piatek bylam w pracy i kol pyta czy nie mam zgagi bo ja tak strasznie meczyla. To zgodnie z prawda odp ze wogole. A w soboete jak dopadlo to juz nie wiem co robic. Migdaly, mleko nic nie pomaga. Boje sie cokolwiek zjesc bo wszystko zaraz do przelyku sie cofa..
Zapytaj Trisdom, ona wspominała o jakimś leku, który jej i Cayenne pomógł - niestety nie pamiętam nazwy.

Koziemleko, może do tego czasu znajdzie się ktoś do opieki. Nieraz po sąsiedzku można znaleźć opiekunkę za nieogromne pieniądze, a jeśli praca wydaje się naprawdę fajna, to można trochę kasy przeznaczyć

Ja dzisiaj 36t0d Mam cykora przed wizytą ale nie wiem czego się boję właściwie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:07   #624
mara86
Raczkowanie

Hejka!

Wczoraj u dermatologa okazało się, że te plamy to liszaj biały Leczenie długotrwałe jednak nie jest zakaźne. W moim przypadku takie małe plamki białe na ramionach. Mam nadzieje, że szybko się tego pozbędę. Oczywiście wydaję mi się, że odkąd smaruję, czyli wczoraj są już mniejsze

Cytat:
Sama nie wiem co robić.
Ja biorę roczne. Dogadałam się z pracodawcą, że w miarę możliwości będę im pomagać, oczywiście dorabiając sobie do macierzyńskiego w ten sposób. Do dziś z resztą pracuję mimo, że jestem na l4. Zawsze dodatkowa kasa, ale też motywacja do zdjęcia piżamy i umalowania się
Stary 2014-02-11, 12:19   #625
Enia_
Zadomowienie

Virginia - Natalia jest piękne Córcia ma tak na imie ,jest tyle zdrobnień tego imienia ! I Natalki to takie bystre ,grzeczne dziewczynki
Sama się tym kierowałam 3 lata temu
U mnie w pracy w przedszkolu wszystkie Natalki to mądre dziewczynki

Cytat:
Cieszę się ogromnie, że zrobili rok macierzyńskiego. Jakby to było pół roku, to by mnie z Wami nie było
No, ale to nie zmienia faktu, że po roku dalej Ja mam o tyle lepiej, że może uda nam się z tż wbić na inne zmiany i w sumie potrzebowalibyśmy tylko kogoś na ok 1 godzinkę dziennie jak będziemy się zmieniac w pracy, ale nie wiem czy nam się uda. Żłobka u mnie nie ma, w innym mieście nie ma miejsc, a ja jako spoza miasta mam nie dość, że drożej, to jeszcze nie mam pierwszeństwa. Całkiem możliwe, że jakieś papiery do żłobka złożę, może się uda, ale jak nie to, nie wiem
No i oczywiście na bezpłatny opiekuńczy nie mogę iść, bo na rachunki braknie, a co dopiero jedzenie
Też się ciesze że jest rok macierzyńskiego, mam nadzieje że jak mi się on skonczy wezmę urlop zaległy do tego i Mała będzie miała te 15 miesięcy bo od tego wieku przyjmują u mnie w żłobku niedaleko miejsca pracy, będe musiała chyba dać tam...................
Starszą córką po macierzyńskim zajmowała się moja EKS już bratowa przez rok czasu , a kolejny rok teściowa wszystko super tylko musiałam nadrabiać drogi zawożąc córkę do teściowej a i czasu mnóstwo to zajmowało męczące to okropnie było
a tak to żłobek jest w pobliżu pracy,także jedna do żłobka druga do przedszkola i jakoś to bedzie............... w między czasie może uwijemy jakieś gniazdko w miejscu w którym pracujemy i dojazdy odejdą
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:21   #626
wewillrockyou
Rozeznanie

skończyłam pranie i prasowanie chwalę się!
i pokazuję mój ukochany bezrękawnik już się nie mogę doczekać aż go założę Małemu zorientowałam się, że mam tylko 3 szt bodów z długim rękawem za to 15 pajacyków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140211_131053.jpg (114,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140211_131100.jpg (78,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140211_131125.jpg (117,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140211_131202.jpg (125,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140211_131220.jpg (108,5 KB, 45 załadowań)

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 12:26   #627
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Te dłonie... U mnie tez nic lepiej.
A przechodzi Ci trochę w ciągu dnia, czy cały czas tak samo nawala? W których miejscach najbardziej?

Cytat:

A czemu po roku nie miałabyś gdzie wracać? Umowę chyba dostałaś?
Ja jestem realistką, nie wierzę w umowę już teraz mnie nie ma miesiąc i sobie słabiej dają radę, a jakby mnie miało nie być rok to po prostu by kogoś zatrudnili za mnie. A przez rok w ubezpieczeniach będzie tyle zmian, że ogarnianie by mi zajęło kolejny rok
teraz jeszcze na bieżąco staram się szpiegować maila służbowego i ewentualne zmiany.
Cytat:
też chciałabym zacząć ćwiczyć jak najszybciej żeby na lato już jakoś wyglądać
Wdrapujesz się na jakąś górkę, zwalniasz hamulec z wózka a potem starasz się go złapać -ale byśmy chudły
Cytat:
ŻŁOBEK ZDECYDOWANIE!!!

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość

Wczoraj na SR położna mówiła o mózgu ciążowy i że jak się karmi piersią to się jeszcze utrzymuje

Cytat:
A może na tą jedną godzinę dziennie udałoby się kogoś zalatwić? Jakąś sąsiadkę,kuzynkę, koleżankę? Kurcze, to tylko 1 h. Szkoda by było płacić za żłobek, albo isć na bezpłatne wolne.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 12:26   #628
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
skończyłam pranie i prasowanie chwalę się!
i pokazuję mój ukochany bezrękawnik już się nie mogę doczekać aż go założę Małemu zorientowałam się, że mam tylko 3 szt bodów z długim rękawem za to 15 pajacyków
Cudny bezrękawnik
pod pajacyki bedziesz zakładała body kr
a z długim zostawisz do spodenek jakiś i będzie ok
Mnie położna zawsze mówiła że aby nie przegrzać dziecka to na rączki jedna warstwa a na brzuszek dwie
zawsze tak robiłam i żadnych potówek nie było
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:26   #629
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Hejka!

Wczoraj u dermatologa okazało się, że te plamy to liszaj biały Leczenie długotrwałe jednak nie jest zakaźne. W moim przypadku takie małe plamki białe na ramionach. Mam nadzieje, że szybko się tego pozbędę. Oczywiście wydaję mi się, że odkąd smaruję, czyli wczoraj są już mniejsze
za szybkie leczenie

Bąbelek
Stary 2014-02-11, 12:27   #630
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Zapytaj Trisdom, ona wspominała o jakimś leku, który jej i Cayenne pomógł - niestety nie pamiętam nazwy.

Ja dzisiaj 36t0d Mam cykora przed wizytą ale nie wiem czego się boję właściwie
Omeprazol- ale w Polsce od lekarza go nie dostaniesz, bo nie ma wskazania dla ciężarnych jeszcze w ulotce.
Z tego co wiem, to chyba Bioprazol jest bez chyba recepty- ratuje życie przy zgadze

/www.aptekaslonik.pl/ prod_info.php?products_id =6658

za wizytę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości