|
|
#601 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
chociaż wszystko mam ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [/COLOR] Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
też chciałabym zacząć ćwiczyć jak najszybciej żeby na lato już jakoś wyglądać ah, młodzież w brzuchu chyba uciska, że oddechu nie możemy złapać ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
ja się turlam po łózku w nocy do kibela też, tżta to trochę wkurza, bo go budzę, no ale co poradzę, że ciężko mi się wstaje ![]() ja poprasowałam 2/3 i nadal w kołysce widzę mnóstwo rzeczy do prasowania ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
potem przy Małym nie będziesz miała problemu ![]() ja za to potrafię spać po 12-13h i cięęęęężko, oj ciężko będzie się przestawić ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
mój tż miał ponad 4 kg jak się urodził.. i też jakoś tak się nastawiam.. ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Teqiba ja biorę na rok
![]() Virginia Hania a pieluchy są od 13 lutego ![]() Ja dzisiaj po relanium spalam jak zabita ;D Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
boziu laski, jak mnie żebra bolą..
chcę już rodzić ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- i coś na wykurzanie lokatorów http://www.ffmoda.com/pl/oferty/biel...ielizna-nocna/
|
|
|
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak mam i w dołku pod mostkiem, nie mogę głębiej pooddychać. Dopadł nas kryzys najwyższego umiejscowienia macicy. Ciekawe ile to będzie trwało ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- wiecie co, tak sobie pomyślałam, że jak moje dziecko będzie ważyło ponad 4 kg to ja chce cesarkę na życzenie a wchodzą tylko w grę prywatne kliniki niestety. Mój szpital nie uznaje czegoś takiego jak duża waga urodzeniowa wskazaniem do cc;/;/
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam ofertę pracy od września i też się zastanawiam, bo to praca zgodna z moim wykształceniem i to to, co chcę robić. I tylko 5 godzin dziennie bym spędzała w pracy ![]() Hania |
|
|
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w moim szpitalu też nie uznają modlę się tylko, żeby Mały nie był jakiś kolosem, bo nie podołam
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Virginia moj typ to Natalcia Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem. Mam dużo znajomych które rodziły dzieci powyżej 4 kg i każda dała radę. Znam też taką co przy dziecko 3 kg cała popękała, więc to nie zalezy od wagi dziecka. Raczej od jego szerokości, od miednicy ciężarnej i takie tam.
Cytat:
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z Emi zostanę około roku
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko u mnie czesc obowiązków przejęły osoby z firmy a część sobie czeka. Co najmniej raz w tygodniu mam telefon z pracy że czegoś potrzebują. Co więcej 3 miesiące po mnie rodzi druga dziewczyna z firmy, z którą do tej pory się nawzajem zastepowalysmy. Dodam że jest to firma 10-osobowa. Więc sytuacja jest kiepska. Muszę pogadać z szefem jak on to widzi, no ale logicznym jest to że będzie chciał żebym wróciła jak najszybciej. 6 miesięcy na pewno. Może 8. Może mojemu TZ uda się wziąć jeszcze 2. A potem myślę może o jakiejś opiekunce do roku i żłobek. Przeraża mnie to trochę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej lub gorzej, ale się uda ![]() No właśnie jest problem z kim zostawić, bo do żłobka nie chcę oddawać takiego maleństwa, a jedyna niepracująca osoba z mojej i Tż rodziny to moja siostra ![]() Ale jest jeszcze dużo czasu, zobaczymy jak to się ułoży |
|
|
|
|
#612 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak tak, to szkoda by bylo, taka okazja moze sie nie powtorzyc Cytat:
Ja to pewnie bede siedziec w domu az mala nie pojdzie do przedszkola U nas nie ma zlobkow, chlop caly dzien w pracy, rodzice daleko, tesciowie schorowani a na opiekunke sie nie oplaca robic ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
czyli nie masz z kim zostawic
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
DZien dobry
Jakos nie mam weny do pisania. Okropnie sie czuję. Non stop mnie muli i okropna zgaga. A nie dalej jak w piatek bylam w pracy i kol pyta czy nie mam zgagi bo ja tak strasznie meczyla. To zgodnie z prawda odp ze wogole. A w soboete jak dopadlo to juz nie wiem co robic. Migdaly, mleko nic nie pomaga. Boje sie cokolwiek zjesc bo wszystko zaraz do przelyku sie cofa.. Dzis od rana pol bulki z maslem i teraz herbata i nawet po herbacie meczy.. JEszce do soboty zeby skonczyc ten 37tc i ja chce rodzic!!!!! I nie ma ze sie boje.. Virginia - Natalka |
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Virginia mój typ to Natalka. Gdybym miała córeczkę byłaby Julia albo Natalia. Wczoraj na SR położna mówiła o mózgu ciążowy i że jak się karmi piersią to się jeszcze utrzymuje ![]() Dziś miałam ciężka noc. Mały się cały czas kręcił ja nie mogłam spać, no to wstałam o 2:30 i poszłam z psem na krótki spacer. Od razu pomogło Ah i zostało mi 29 dni do terminu porodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-11 o 12:28 |
|
|
|
#617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak - szyjka może się skracać od skurczy U mnie w szpitalu cc też robią wcześniej: w 38tc+4dni. Cytat:
Natalka U nas też żłobek to koszt ok 1000zł. W sumie to nie wiem czy będziemy próbować do żłobka państwowego się dostać, bo strasznie mam go nie po drodze Choć z drugiej strony różnica w cenie jednak jest znaczna...
|
||
|
|
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak się składa, że tylko my z siostrą takie gapy bez pracy
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ciągle ta sytuacja z tym zostawianiem dziecka dobija
Cieszę się ogromnie, że zrobili rok macierzyńskiego. Jakby to było pół roku, to by mnie z Wami nie było No, ale to nie zmienia faktu, że po roku dalej ![]() Na moją mamę nie mam co liczyć, ale nie chce o tym pisać. No i oczywiście na bezpłatny opiekuńczy nie mogę iść, bo na rachunki braknie, a co dopiero jedzenie
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
kup sobie Gaviscon, bezpieczny w ciąży i mnie uratował przed zgagą
|
|
|
|
#623 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie lekarka mi zmieniała rodzaj, co opakowanie lub 2. Ja to bym chyba chciała, żeby odeszły, bo to wtedy wiadomo na 100%, że poród musi się odbyć w miarę szybko - wszytsko jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koziemleko, może do tego czasu znajdzie się ktoś do opieki. Nieraz po sąsiedzku można znaleźć opiekunkę za nieogromne pieniądze, a jeśli praca wydaje się naprawdę fajna, to można trochę kasy przeznaczyć Ja dzisiaj 36t0d Mam cykora przed wizytą ale nie wiem czego się boję właściwie
|
|||
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
Wczoraj u dermatologa okazało się, że te plamy to liszaj biały ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Virginia - Natalia jest piękne
Córcia ma tak na imie ,jest tyle zdrobnień tego imienia ! I Natalki to takie bystre ,grzeczne dziewczynki Sama się tym kierowałam 3 lata temu ![]() U mnie w pracy w przedszkolu wszystkie Natalki to mądre dziewczynki ![]() Cytat:
Starszą córką po macierzyńskim zajmowała się moja EKS już bratowa przez rok czasu , a kolejny rok teściowa wszystko super tylko musiałam nadrabiać drogi zawożąc córkę do teściowej a i czasu mnóstwo to zajmowało ![]() a tak to żłobek jest w pobliżu pracy,także jedna do żłobka druga do przedszkola i jakoś to bedzie............... w między czasie może uwijemy jakieś gniazdko w miejscu w którym pracujemy i dojazdy odejdą
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
skończyłam pranie i prasowanie
i pokazuję mój ukochany bezrękawnik za to 15 pajacyków
|
|
|
|
#627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A przechodzi Ci trochę w ciągu dnia, czy cały czas tak samo nawala? W których miejscach najbardziej?
Ja jestem realistką, nie wierzę w umowę już teraz mnie nie ma miesiąc i sobie słabiej dają radę, a jakby mnie miało nie być rok to po prostu by kogoś zatrudnili za mnie. A przez rok w ubezpieczeniach będzie tyle zmian, że ogarnianie by mi zajęło kolejny rok teraz jeszcze na bieżąco staram się szpiegować maila służbowego i ewentualne zmiany. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pod pajacyki bedziesz zakładała body kr a z długim zostawisz do spodenek jakiś i będzie ok ![]() Mnie położna zawsze mówiła że aby nie przegrzać dziecka to na rączki jedna warstwa a na brzuszek dwie zawsze tak robiłam i żadnych potówek nie było
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szybkie leczenie
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to chyba Bioprazol jest bez chyba recepty- ratuje życie przy zgadze ![]() /www.aptekaslonik.pl/ prod_info.php?products_id =6658 za wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

chociaż wszystko mam 

też chciałabym zacząć ćwiczyć jak najszybciej 
mąż mi powiedział ze byłoby fajnie jakbym małą choć raz w każda rzecz ubrała

chcę już rodzić 

Tylko u mnie czesc obowiązków przejęły osoby z firmy a część sobie czeka. Co najmniej raz w tygodniu mam telefon z pracy że czegoś potrzebują. Co więcej 3 miesiące po mnie rodzi druga dziewczyna z firmy, z którą do tej pory się nawzajem zastepowalysmy. Dodam że jest to firma 10-osobowa. Więc sytuacja jest kiepska. Muszę pogadać z szefem jak on to widzi, no ale logicznym jest to że będzie chciał żebym wróciła jak najszybciej. 6 miesięcy na pewno. Może 8. Może mojemu TZ uda się wziąć jeszcze 2. A potem myślę może o jakiejś opiekunce do roku i żłobek. Przeraża mnie to trochę.

klask i:

ale nie wiem czego się boję właściwie
za szybkie leczenie