![]() |
#631 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() u mnie jest parę takich górek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- w ogóle dziewczyny, macie jakieś ciekawe informacje na temat 'objawów'porodu? Któraś wcześniej pisała o puchnącym nosie i ustach ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Tez sie zastanawiam nad ta opcja... Tylko 60% to potem troszke malo... Cytat:
Pamersow mam na razie 30szt Babydreamow jedynek, a jeszcze w czwartek kupie ta mega pake Dady dwojek i mysle ze styknie - TZ potem bedzie latal po pieluchy ![]() Cytat:
![]() Myslalam ze to falszywe plotki byly zeby w ciazy zapisywac... Zlobkow jest u mnie sporo takze chyba jutro podzwonie i popytam. A ceny za panstwowy to chyba tak 400-500zl wychodzi - prywatny 1000 wiec to sie na pewno nie oplaca... Kurcze wspolczuje Ci tych "urokow" malej miejscowosci ![]() Wole sie na gorsze nastawic i ewentualnie byc milo zaskoczona ![]() Cytat:
U Ciebie jeszcze o tyle trudno ze to w pewnym sensie Twoja wielka szansa. Cytat:
U mnie tez po prostu sugeruja ze fajnie by bylo gdybym wrocila szybko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez tak sie teoretycznie umowilam, ale czuje jakies dziwne wyrzuty sumienia czy czasem nie przytakneli, a pomysleli sobie co innego... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się że Ci nie leci ![]() ![]() bebe97 współczuje tych poszukiwań. Ja nienawidzę takich sytuacji, w ogóle jak mnie ktoś obudzi/rozbudzi tom gotowa zabić ![]() virginia Hania Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Moderator
|
To tak jak ja
![]() Ja juz w ogole mam super umowe bo na czas nieokreslony - ale wiadomo na kazdego znajdzie sie paragraf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
Witam Was w ten pochmurny dzień.
Dzwoniłam dziś do zaufanego gina do Wrocławia, żeby mu przeczytać moje wyniki. No i mnie zasmucił. Powiedział, że za tydzień mam powtórzyć te badania, bo to może jednak być początek cholestazy, skoro tak bardzo się drapię. Powiedział też, że mam za dużo leukocytów w moczu i we krwi. Jeżeli sytuacja się nie poprawi, to zabierze mnie do siebie na oddział na obserwację. Sugeruje też ze względu na moją przeszłość chorobową, żeby jednak ciążę rozwiązać nieco wcześniej przez cc. No i tyle było z mojej radości. Ale nie będę się zamartwiać na zapas. Wszystkim mającym problemy ze snem współczuję bardzo. Sama wiem jak to jest. Mam przespane dwie ostatnie noce. A wcześniej był jakiś koszmar. Teqiba ja wiem, że na pewno wykorzystam cały macierzyński i rodzicielski. Jeżeli tylko masz taką możliwość, to może zastanów się nad tym. To jest moje zdanie i nikogo nie chcę przekonywać do niego. Z Amelką byłam w domu 18 m-cy i osobiście uważam, że taki czas spędzony z mamą dzieciom się należy. W tym wieku Ama była już na tyle duża, że mogła zostać z nianią, a i tak początki były ciężkie. Do przedszkola poszła jako 3 latek i świetnie sobie już radziła. Sama pracowałam przez rok w żłobku (zanim podjęłam pracę w zerówce przy szkole podstawowej) i wiem jak bardzo ciężko jest takim maluszkom bez mamusi. Jak bardzo potrzebują, by je ktoś przytulił, a nie zawsze osoba, która to robi podoba się szkrabom. Dlatego polecam zostać z dzieckiem w domu tak długo jak się da Z drugiej strony rozumiem osoby, które nie mają wyjścia. Trzeba z czegoś żyć, a nie każdy szef jest wyrozumiały. Jak trzeba oddać dziecko do żłobka, to trzeba. Początki są trudne, ale z czasem wszystko się staje łatwiejsze. Paniom, które tam pracują zależy na tych szkrabach i chcą dla nich jak najlepiej, dając im tyle ciepła, ile są w stanie. Przynajmniej ja takie spotkałam w swojej pracy. Także musisz wziąć pod uwagę wszystkie "za" i "przeciw" i podjąć decyzję. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |||
Rozeznanie
|
Hania. Zdecydowanie. ![]() Cytat:
Co do chłopców Filip, Mateusz, Kacper. Ciagle te same imiona. Cytat:
Cytat:
![]() Znam dwie male Natalki. Jedna jest super grzeczna i madra. A ta druga diabel wcielony...:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-11 o 12:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
monkaa no ja już nie mam przerwy między żebrami a macicą od jakichś 2-3 dni i schylić się już rady nie daje nawet przy stole. Też mogłam spokojnie położyć rękę między żebrami a macicą a teraz kończą się ebra i od razu zaczyna macica i dupsko małego
#638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz o Tesco w Chełmie? ja tam byłam i mam dużo rzeczy z promocji dzieciowej ![]() Cytat:
![]() 7 lat temu wróciłam do pracy z mokrymi oczami (i cyckami) a Marcel miał 5 miesięcy. Ten rok to naprawdę spory przywilej dla matek teraz i szkoda, że nie wszystkie możemy sobie na to pozwolić. Chętnie bym sobie jeszcze pobyła dłużej na wychowawczym, gdyby chociaż dawali zasiłek... ale za dużo zarabiamy żebyśmy go dostali, a za mało żebym mogła całkiem z kasy zrezygnować A znasz inną niż napisała mi Martyna? Dawaj ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie lepsza Hania! ![]() Cytat:
A z cc widac to norma że wcześniej. Dzięki dziewczyny, czuję się uspokojona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rany prawie druga a ja w piżamie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do przerw na karmienie, super sprawa jak ktoś pracuje np. 8 godzin, ja mam zmiany po 5 godzin i już widze moją dyr która musi kogoś dawać za mnie na to pół godziny - bo tyle by mi sie należało kiedy ja sie urywam na karmienie ![]()
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podczytuje was ale zaginelam gdzies w 3czesci i trudno sie teraz wbic. Juz niedlugo i wszystkie bedziemy mamami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Zanim Was poczytam, mam do Was pytanie:
jakie i ile pieluszek (tych najmniejszych) kupujecie? Z tego co zauważyłam teraz są promocje na: Pampers mini 3-6kg, 72 szt. 34/35zł w Lidlu Pampers różne rozmiary, midi są za 74,99 za 132 szt. (nie wiem jak pozostałe rozmiary) Dada mega paka 49,99 (tylko nie widzę w gazetce na kompie ile ich jest dokładnie w mini ale chyba coś koło 100? może któraś z Was wie?) ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Które się najlepiej opłacają?
#644 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny ide do dentysty na 16.30, mam taka mega dziure ze az sie boje....
![]() |
#645 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sama nie umialam nazwac o co mi wlasciwie chodzi, a Tobie udalo sie zrobic to bezblednie ![]() Dokladnie tak - czuje sie zobowiazana wrocic wczesniej. Bo przeciez w razie co, zaoferowalam sie ze pomoge od wrzesnia, ale jezeli bedzie taka potrzeba, a nie ze 8 godzin bede siedziec nierzadko bez sensu przy biurku... Ale to poczucie obowiazku mi zyc nie daje ![]() Ale dzisiaj smecenie mi sie wkrecilo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w piżamie chodzę całe dnie od jakichś 2 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 5godznna zmiana, to i tak nieźle. Odwalisz 5 godzin i będziesz w domu. Moja koleżanka musiała wrócić do pracy po 3 miesiącach i to było masakrycznie mało. To nawet pół roku to jest naprawdę super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że przynajmniej masz postawioną diagnozę i się już leczysz ![]() Cytat:
![]() Fajny ten bezrękawnik ![]() Naprawdę super data ![]() Trzeba przycisnąć gina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Dada najtaniej wychodzą, bo 32 grosze za sztukę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
czbasia mi lekarz kazał brać GAVISCON mleczko, potwierdzam, że daje rade w Iszym trymestrze mi migdały pomagały, teraz nie Cytat:
![]() Cytat:
wewillrockyou może tak boli bo macica się do góry przesuwa ? ![]() bebe97 też poluję na 14.04.2014 (poniedziałek) - i liczę, że się uda, bo będzie CC planowana Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-11 o 13:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Też myślę o Dadzie? Tylko 1 czy 2 kupujecie? Doczytałam już mini jest 156 a midi 128.
#652 |
Zadomowienie
|
poryczałam się super mama
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-11 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Mmhym nie zostalam w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze nieregu.wiec bez sensu mi tam siedziec skoro nie wiadomo ile to potrwa jeszcze. Podobno to dopiero byly przepowiadajce, same skurcze nie byly straszne ale spiety brzuch i slabe ruchy corci nie dawaly mi spokoju i dlatego pojechalam.Ogolnie bol krzyza i ciezkosc brzucha sprawiaja ze moglabym juz rodzic, mala jest tydzien starsza z pomiarow wiec niby moge ale z drugiej strony moze jiech jeszcze posiedzi przynajmniej te 1,5tyg
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mnie potrafi zawstydzić taki jeden niespełna siedmiolatek, wraca do domu, przewraca oczami i mówi: "Mami a ty JESZCZE w piżamie?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem co ona tam robi, ale niech przestanie, bo nie wyrabiam ![]() i to kłucie w kroczu i twardnienie brzucha, no oci*ieć można ![]() martorka ![]() ![]() ![]() amelka2006 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
Ja mam paczkę pampersa 1 43 szt. którą biorę do szpitala. W czwartek kupię tą wielką pakę Dady 2. I nie robię więcej zapasów. Jak się mały urodzi to będę wiedziała czy dokupić 1nek czy wystarczą te 2ki.
Wszystko zależy ile będzie ważył mój wielkoludek ![]() Chcę już urodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepiękne są wszystkie ![]() amelka2006 ![]() virginia ja mam dady 156szt za 50zł w rozmiarze 3-6kg (wyszło mi 0,32gr/szt) martorka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie Natalka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaraz lecę do fryzjera i nadal nie wiem czy podciąć końcówki (włosy za ramiona) czy może skrócić mocno.... Jakieś pomysły? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#660 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem czy to ta pogoda, czy przegięłam z chodzeniem po okresie niechodzenia ale jest mi niedobrze i chyba będę wymiotowała i scięlo mnie tak z nóg że spałam teraz godzinę i nie dam rady się podnieść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.