Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 17:26   #3001
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
my też w lidlu byłyśmy i nic nie było już:/ kupiłam jedynie rajstopy, skarpetki i oliwkę
brawa za nockę!

a i zapomniałam.
podchodzi do mnie facet i mi mówi, że CHYBA ma syna w podobnym wieku do mojej córki i szuka czegoś dla niego. to się pytam ile ma syn a on, że CHYBA jakieś 8 miesięcy to się pytam jaki rozmiar nosił, on że nie wie bo widział go 3 miesiące temu. no nóż się w kieszeni otwiera normalnie
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

No tak, ten czas tak szybko leci, że Pan Tatuś nie zdążył wcześniej.
a dlaczego wrzuty na ojca? Moze ma pop.ierdol.ona eks ( jak moj tz ktory syna nie widzial ponad rok) i nie pozwala mu sie spotykac z synem? Moze nie chciala powiedziec nawet kiedy rodzi? Nie lubie takiego stereotypowego myslenia ze ojciec to ten zly i ma dziecko w dupie. Matki bywaja jeszcze gorsze, do tego nie potrafia rozgraniczyc relacji dziecko-ojciec a matka-ojciec.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Znaczy sie, ze lubisz deszcz? Ja bym sie chetnie zamienila. Z roku na rok chyba coraz bardziej mi sie teskni za Polska

Jeszcze co do wozka to po wielu przymysleniach zdecydujemy sie chyba jednak na ten: http://www.boots.com/en/Mamas-&-Papa...7D&cagpspn=pla
Troche drogi ale mysle, ze wart swojej ceny
mieszkasz na parterze? pieknu ale 10 kilo wydaje mi sie sporo patrzac na to, ze dzieci stale przybieraja na wadze Mi ciezko jest wniesc 7 kilo wozek i 10 kilo kluski na 1 pietro

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
O rety, wymiary modeleczki, moj ma 79cm i 11,5 kg

Debrah ta nocka, moze faktycznie tak jak pisze nancy ma cos wspolnego z zelazem, bo nas lekarze wielokrotnie pytali o poziom tego pierwiastka w zwiazku z naszymi problemami, tak czy siak ogromnie zazdroszcze

Nawijko gdyby nie tz i to, ze on czuje sie rownie odpowiedzialny za opkieke nad synem jak ja, to ja juz dawno pisalabym do was z wariatkowa
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
niestety ale mój syn nie daje sobie fotki zrobić
kawal chlopa

Mloda mnie szczypie po boczkach!! nie wiem moze chce mi powiedziec zebym schudla? :P

Wiecie co, mialam farta z tym przeniesieniem. Ludzie z mojego starego dzialu, ci ktorych nigdzie nie rozrzucili beda robic przez miesiac same nocki!! Na moim nowym dziale :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:38   #3002
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
powiedz, że to dla starych ciotek z wizażu
jakich starych, wypraszam sobie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

oo, kciuki!!!
jak wyglada tam prawko? podobnie jak u nas?
nie dziekuje dziewczyny

Wyglada podobnie ale podobno latwiej zdac. Oby

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
mieszkasz na parterze? pieknu ale 10 kilo wydaje mi sie sporo patrzac na to, ze dzieci stale przybieraja na wadze Mi ciezko jest wniesc 7 kilo wozek i 10 kilo kluski na 1 pietro

Mloda mnie szczypie po boczkach!! nie wiem moze chce mi powiedziec zebym schudla? :P

Mieszkam na piatym pietrze Ale mamy winde

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:53   #3003
Delicjanka
Zakorzenienie

A ja kolejny raz ogladam gotowe na wszystko, aj kocham ten serial. ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:27   #3004
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam się po ciężkim dniu.

Nasza noc super, bez pobudek, kolejna z resztą

Kocham moje dziecko, jest taka pocieszna teraz, cały czas się śmieje, bawi, ustawia wszystko, coś tam po swojemu gada. Cały czas się przy niej uśmiecham

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie!!
TZ sie sfoszyl, bo gadalam na skypie z tata, w tym czasie tv byl wylaczony, wiec on nie mogl obejrzec mjm!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o rany, doczytałam, ze wszystko jest ok
dobrze, ze tylko na strachu sie skonczyło a ja jak usłyszałam o tym w tv to pierwsza mysl jaka mi przeszła przez głowe to było: Żeby to nie był pociag którym Fewcia jezdzi....
Jesteś kochana

Mam nadzieję, że dzisiaj miałaś lepszy dzień z Małym

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

z mniej fajnych rzeczy: bylismy dzis na wazeniu. Przez 2 msce Kubus przybral, uwaga, szalone 290g....
Pediatra juz nie ma pomyslu, Kuba ma apetyt, duzo je, wszystko zbadane, wyniki ok, a tu takie numery...
.
może ma szybka przemianę materii?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Wczoraj pierwszy raz Oliwka autentycznie cieszyła się jak wróciłam do domu, na początku że niby mnie nie zauważa, ale jak poszłam do łązienki to stała pod drzwiami i krzyczała i potem jak jej obiad grzałąm to samo, ręce wyciągała do mnie. Zjadła duży słoiczek taki po 1 roku i jeszcze się domagała z mojego talerza. Potem wsunęła pół piernika i ze 3 winogronka. Na noc zjadła 210mm+4 miarki kaszy, nic nie zostawiła. Nie w iem co jej się stało,skąd taki apetyt, nawet na nią to było dużo. W nocy jedna pobudka
Ciekawa o której wstała?
A widzisz?

Cytat:
U nas to samo. I wtedy około 16-17 jest już tak śpiąca, że nie umie sobie znaleźć miejsca, wszystko szybko ją nudzi i w ogóle to nie wie, co jest grane.
o to to

Cytat:
a i zapomniałam.
podchodzi do mnie facet i mi mówi, że CHYBA ma syna w podobnym wieku do mojej córki i szuka czegoś dla niego. to się pytam ile ma syn a on, że CHYBA jakieś 8 miesięcy to się pytam jaki rozmiar nosił, on że nie wie bo widział go 3 miesiące temu. no nóż się w kieszeni otwiera normalnie
Strasznie zorientowany

Cytat:

Tak jak moja praca.

Do wieczora, miłego!
Czym się zajmujesz? Już kiedyś miałam pytać i zapomniałam

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45089811]Magda! biedna ty, nie zdążyłaś do kibelka?
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja mówiła prawdę , że ok roku zmieniają się drzemki na mniej i dłuższe oraz noce lepsze się robią trochę.
Oby tak zostało, oby chociaż jedna noc na kilka była tak przespana.
Drzemki mamy 1 lub dwie. Jesli dwie to jedna ok godziny, a druga 1 - 1.5h (choć wczoraj spała 2h, ale za to do 18:00;/ bo wszystkie drzemki o czasie ominęła bo poza domem byłysmy). To ogromna zmiana po tym jak spała 15-20 minut, po parę razy na dzień.
Jest mi tak zdecydowanie lepiej.
Może faktycznie coś w tym jest, bo Blanka ma od ponad tygodnia jedną drzemkę w ciągu dnia, ok. 1h 10 min. Przy jej drzemkach 40 min to jest postęp

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ania, jak ja Ci zazdroszczę, że mieszkasz w UK.
ehhh... ja też "prosi:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
hello,
byłam dziś z Ola na szczepieniu. Powiem Wam tylko, że waży 9kg i ma 84cm wzrostu, lol

idę sprzątać, poki diabeł drzemie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może byś się tak odzywała częściej?
Piękny wzrost! W szpilkach ją mierzyłaś czy w kapeluszu?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

u nas nocka średnia. Ale to dlatego że znów wychodzi nam ząbek- dolna dwójka. Wczoraj w dzień był mega marud. W nocy to samo było. Dopiero jak wzięłam ją o 5.00 do nas do łóżka to wtulona we mnie zasnęła...
ja straszni ubolewam nad tym, że Blanka nie potrafi już spać w naszym łóżku I nie ma u nas sytuacji takiej, jak czasem Wy opisujecie, że wzięliście dziecko do siebie i zasnęło

Cytat:
Ania: nie wiesz ile kosztuje przesyłka z uk do PL? Taka nie duża, np do 5kg lub mniejsza?
JEDYNY () plus tego, że siostra pojechała do uk jest to, że będę miała dostęp do Sleeka (kocham paletki), i rzeczy dziecięcych z Promarku i NExta.. ale się zastanawiam czy przesyłka jest bardzo droga.

Czy rzeczy z Primarka faktycznie mają taką kiepską jakość?
Cytat:
Debrah, to niby nic pewnego ale ja prawdopodobnie będę wysyłać paczkę taką 30kg z angli, bo do podręcznego na bank nie zmieścimy, więc jak będziesz chciała to coś kupię Ci tam... tylko nie wiem jakbyś to widziała ?
Ja też chcę na zakupy do UK

Cytat:
Wczoraj moja córka była bardzo grzeczna, ale trzeba wyrównać bilans, więc dzisiaj wyje i wyje. Bez powodu, nic nie pasuje. Ehhh.
Mój szwagier mówi zawsze, że równowaga w przyrodzie musi być
Tulę mocni! Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, dla równowagi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:37   #3005
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
WItam się... Nadrobiłam wsio...ae nie cytuję-bo nie mam czasu.
Wczoraj zaczęłam pracę nad pomponami...i tak z serwetek jest żmudna robota i trza uważac żeby nie podrzeć-więc dokupiłam jeszcze tiulu i będa same tiulowe.
Baner jest już prawie gotowy-brakuje jeszcze naklejonych literek.

MIKAAAA...do kiedy jesteście w CZD??? NIc się nie odzywasz!!! myślałam że się jakoś zobaczymy...co prawda mamy okres przedroczkowy ale chętnie Was ugościmy na kawce..a Julek pobawiłby się z Antoniem,HĘ????? Pomyśl o tym!!!!BARDZO WAS SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!

Lecę jeszcze do k... i potem prasować
a zdjęcie baneru gdzie?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane nadrobię Was później bo t. przychodzą a mam sodomę i gomorę w mieszkaniu

tylko na szybko wam chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy dostałam propozycję pracy, i jestem już właściwie zdecydowana, tym bardziej, że są to takie dni i godziny, że nie będę musiała bąbla oddawać do żłobka, więcej napiszę w k. no i co najważniejsze będę robiła to co kocham i jeszcze mi zapłacą za to
gratulacje!

Cytat:
Dziewczyny, szaleństwo - kupiłam żele i tipsy. Będę robić żelowe pazury.
Grunt to się rozwijać Ja lubiłam bardzo robić tipsy, ale potem szał na to minął więc i ja z tym skończyłam. A miałam sporo chętnych

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

czy ja gadam sama ze sobą? No cóż, z mądrym to dobrze podyskutować
Stary 2014-02-11, 18:42   #3006
bokeh
Zakorzenienie

Fewciu zgłaszam się do dyskusji

bo Hania dziś dostała, no i musze jej wykluczyć białko krowie i nie wiem co jej dawać np na śniadanie bo do tej pory chętnie zjadąła mi kaszkę...
Stary 2014-02-11, 18:50   #3007
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Obejrzałam dziś ten film
http://www.filmweb.pl/film/Czas+na+m...87-2013-644432
POLECAM !
no właśnie on czeka na mnie. Tż jutro wyjezdza więc sama sobie obejrzę
Cytat:
jeszcze Wam napisze, że byłam z Hanią ulekarza z tymi plamami na nózkach, podejrzenie skazy, dostałyśmy pepti.... masakra boona pratycznie na mleku i kaszkach jedzie

-
oj biedna
Cytat:
niestety ale mój syn nie daje sobie fotki zrobić
z zaskoczenia

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Witam się po ciężkim dniu.

Nasza noc super, bez pobudek, kolejna z resztą

Kocham moje dziecko, jest taka pocieszna teraz, cały czas się śmieje, bawi, ustawia wszystko, coś tam po swojemu gada. Cały czas się przy niej uśmiecham
strasznie, strasznie się cieszę, że te nocki się u Was tak poprawiły

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 18:52   #3008
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Co do filmów. Ja ostatnio wreszcie obejrzałam film "Nietykalni". Gorąco polecam genialny film.
Potwierdzam. Suuuper!
A, i przy okazji filmów - Hope, ja jeszcze oglądam za free na iptak.pl i na ☠☠☠☠☠☠☠. Mozna coś fajnego znaleźć

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

ultra nam z tz "Grawitacja" bardzo sie podobala, ale w kinie w 3D ogladalismy. Taki film tylko na duzym ekranie

Yae je sama czesto, jedzenie laduje na podlodze, pozniej z niej zjada. Tylko czasami rozdepcze cos
Też myślę, że w kinie byłby inny odbiór, ale póki co rzadko do kina chodzimy. Ostatni raz chyba rok temu

Co do jedzenia z podłogi - to samo Generalnie wygląda to tak, że Młoda przechodzi, patrzy "o chrupek", bierze i zjada Staram się ogarniać te jej resztki na bieżąco, ale jakoś specjalnie nie robi mi to, że zje chrupka czy kawałek owocu, który wylądował na podłodze.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tylko na szybko wam chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy dostałam propozycję pracy, i jestem już właściwie zdecydowana, tym bardziej, że są to takie dni i godziny, że nie będę musiała bąbla oddawać do żłobka, więcej napiszę w k. no i co najważniejsze będę robiła to co kocham i jeszcze mi zapłacą za to
za pracę!

Cytat:
Wiesz - jeżeli sama czujesz że kp to już nie dla ciebie z wielu różnych przyczyn to masz do tego prawo. Ale inni nie mają prawo ci mówić w jaki sposób i jak długo karmisz swoje dziecko.

Ja też się ostatnio z tym spotkałam: raz szok zaliczyła koleżanka mojej t. Przez telefon rozmawiały i moja t. zaczęła się...tłumaczyć! zdaniem, że " do 1.5 roku "się karmi"" - no tak, rzeczywiście mam się tłumaczyć przed jakąś obcą babą z mojego kp, jakbym była dziwadłem jakimś... no sory.

Jeśli ktoś nie ma wiedzy o kp - bo sam nigdy nawet nie spróbował karmić swoich dzieci - żaden to autorytet.
Bardzo mądrze napisane!!!
Wspominałam już zresztą, że wkurzają mnie uwagi w stylu "no ale chyba już będziesz odstawiać, co?".
Ja nie wiem, jak długo będę jeszcze karmić. W ogóle od początku zakładałam, że jak wyjdzie, to fajnie, a jak nie, to też ok. I jakoś tak bez spiny i większych przebojów nam poszło. Wolałabym, by to Młoda zdecydowała, że już nie chce kp, ale na razie chyba żadna z nas nie jest jeszcze na to gotowa.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nom, akurat nie mówie...ale... Amelka mówi cycy i mnie rozbiera/ciągnie za bluzke i samo wychodzi
O to to! W ogóle jak przyjdę z pracy, to jest buziak, przytulas i łapka w dekolt

Cytat:

jeszcze Wam napisze, że byłam z Hanią ulekarza z tymi plamami na nózkach, podejrzenie skazy, dostałyśmy pepti.... masakra boona pratycznie na mleku i kaszkach jedzie [COLOR="Silver"]
:-(

Cytat:
a dlaczego wrzuty na ojca? Moze ma pop.ierdol.ona eks ( jak moj tz ktory syna nie widzial ponad rok) i nie pozwala mu sie spotykac z synem? Moze nie chciala powiedziec nawet kiedy rodzi? Nie lubie takiego stereotypowego myslenia ze ojciec to ten zly i ma dziecko w dupie. Matki bywaja jeszcze gorsze, do tego nie potrafia rozgraniczyc relacji dziecko-ojciec a matka-ojciec.

Little, nie chodziło mi o to, że ojciec to zawsze ten zły, a matka to ta dobra. Wiadomo, że różnie się życie plecie. Fakt, w pierwszym odruchu wkurzyłam się po prostu i pojechałam stereotypem, ale chyba każdemu zdarzyło się wydać pochopny osąd, niezależnie od tego, czy dotyczy kolesia czy laski.

Cytat:

Czym się zajmujesz? Już kiedyś miałam pytać i zapomniałam
Ja jestem "od zawsze" z branży media/internet/wydawnictwa. Od ponad roku rozkręcamy z bardzo fajnymi ludźmi własny biznes związany z rynkiem mobile, także dla dzieci. Raczkujemy dopiero, ale mamy fajne projekty na tapecie, tak więc jestem dobrej myśli

A tak w ogóle to dobry wieczór! Mała śpi, a ja zastanawiam się, co by tu na kolację wciągnąć
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:58   #3009
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
powiedz, że to dla starych ciotek z wizażu
A czemu tak?
Marsi powiedz że to dla super ekstra laski, która się w Nim zakochała

Cytat:
Fewciu zgłaszam się do dyskusji

bo Hania dziś dostała, no i musze jej wykluczyć białko krowie i nie wiem co jej dawać np na śniadanie bo do tej pory chętnie zjadąła mi kaszkę...
Witaj! Powiedz coś o sobie

Blanka je kaszki na Nutramigenie.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
strasznie, strasznie się cieszę, że te nocki się u Was tak poprawiły

Cytat:
Ja jestem "od zawsze" z branży media/internet/wydawnictwa. Od ponad roku rozkręcamy z bardzo fajnymi ludźmi własny biznes związany z rynkiem mobile, także dla dzieci. Raczkujemy dopiero, ale mamy fajne projekty na tapecie, tak więc jestem dobrej myśli

A tak w ogóle to dobry wieczór! Mała śpi, a ja zastanawiam się, co by tu na kolację wciągnąć
To trzymam kciuki!
Stary 2014-02-11, 19:00   #3010
Ultra81
Rozeznanie

Dziękuję
Przyda się!
Zwłaszcza, że teraz trudno mi sobie wyobrazić, że miałabym pracować jak wcześniej, ale wiadomo, że czasami nie ma zmiłuj
Stary 2014-02-11, 19:09   #3011
bokeh
Zakorzenienie

no Fewciu, bo tak śmiać mi się chce, że takie "stare" my dla Samiego stare:P chcemy se jego fotkę obczaić

aha, czyli kupujesz bezmleczną i robisz na tym mleku skazowym... wybacz za p[ytania ale ja zielona

Najbardziej mnie zastanawia czy te różne suche i szorstkie mijesc co miałą kieydś to też było to... ale jak w lato pytałam to usłysząłam, że to pewnie od ubrań i że mam smarować, swoją drogą nie miała tak jak teraz ma, no ale jednak :/
Ciągle słysząłam tylko, że smarować. A teraz nagle te czerwone plamy i że skaza

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Hania własnie kilka razy przeszła długośc mieszkania pchając wózek
Stary 2014-02-11, 19:09   #3012
iffonka7
Zadomowienie

Melduje sie

Po 8 egzaminach mam 1 poprawkę

U Bartusia wszystko ok, powoli myślimy o roczku i ma już 6 zębów.

fewciu już dawno miałam się spytać czym smarujesz Blance chlebek jak masełka nie może
Stary 2014-02-11, 19:12   #3013
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Dobra, uciekam, kolacja przyszła
Stary 2014-02-11, 19:14   #3014
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
no Fewciu, bo tak śmiać mi się chce, że takie "stare" my dla Samiego stare:P chcemy se jego fotkę obczaić

aha, czyli kupujesz bezmleczną i robisz na tym mleku skazowym... wybacz za p[ytania ale ja zielona

Najbardziej mnie zastanawia czy te różne suche i szorstkie mijesc co miałą kieydś to też było to... ale jak w lato pytałam to usłysząłam, że to pewnie od ubrań i że mam smarować, swoją drogą nie miała tak jak teraz ma, no ale jednak :/
Ciągle słysząłam tylko, że smarować. A teraz nagle te czerwone plamy i że skaza

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Tak, kupuje bezmleczną, Blanka je Holle.
wiesz co, chyba Lenovie (no własnie, gdzie Ona?) dermatolog mówił, żeby plamami się nie przejmować i wprowadzać mleko normalne powoli, obserwować tylko czy brzuszek nie boli. Ja się jednak mimo wszystko boję.

dla Hani! U nas od pierwszego "spaceru" z pchaczem do pierwszych kroków minęły może dwa-trzy dni.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
fewciu już dawno miałam się spytać czym smarujesz Blance chlebek jak masełka nie może
masłem roślinnym lub delikatnie skrapiam oliwą z oliwek.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

Dobra, uciekam, kolacja przyszła
Sama przyszła? Smacznego
Stary 2014-02-11, 19:19   #3015
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki moje kochane
Nie odzywam się ostatnio bo... Jakiś kryzys przechodzę . Ostatnio byłam tak zmęczona życiem? że nie miałam sił ruszyć się z łóżka (jak się pierdykłam wieczorem w ramach relaksu tak nie mogłam już wstać,autentycznie). Ogólne zmęczenie plus choroba łącznie z alergią mną zawładnęły. Dziś nawet na poprawę humoru zrobiłam sobie makijaż ale stwierdziłam że lepiej dla ludzi którzy mnie będą oglądać jak jednak go nie będzie. Już nawet umalować się nie umiem jak człowiek bo i tak wyglądam jak pół dupy za krzaka. Tyle kosmetyków się marnuje w mojej szufladzie Wracając do tematu - żeby nie było że o was zapomniałam to spiełam poślady i postanowiłam napisać coś.
Czytam was na bieżąco więc wiem co się dzieje na forum. Filmiki też wszystkie nadrobiłam.

Cóż więcej... Może się jakoś wbije do was

Mój Oskar nie jest dla mnie ostatnio wyrozumiały Strasznie broi,dziś wyrzucił mi worki na śmieci z szafki(rozciągając je po całej chałupie). Wyrzucił wszystko z kosmetyczki(takiej dużej). Zabrał się też za ubrania. Ogólnie zrobił syf na kółkach
I tak jest CODZIENNIE. Jest dosłownie wszędzie i wszędzie zostawia po sobie burdel na kółkach,czasem go nie ogarniam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 19:21   #3016
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, kupuje bezmleczną, Blanka je Holle.
wiesz co, chyba Lenovie (no własnie, gdzie Ona?) dermatolog mówił, żeby plamami się nie przejmować i wprowadzać mleko normalne powoli, obserwować tylko czy brzuszek nie boli. Ja się jednak mimo wszystko boję.

dla Hani! U nas od pierwszego "spaceru" z pchaczem do pierwszych kroków minęły może dwa-trzy dni.

masłem roślinnym lub delikatnie skrapiam oliwą z oliwek.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Sama przyszła? Smacznego
tylko, że ona te nogi miała takie straszne... no takie jakby hm... czerwone plamy szorstkie, a gdzieniegdzie tak jakby aż lekko peknieta skóra, tzn naskórek raczej, i całe nogi takie...to co ma niby takie mieć?
Stary 2014-02-11, 19:23   #3017
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie odzywam się ostatnio bo... Jakiś kryzys przechodzę . Ostatnio byłam tak zmęczona życiem? że nie miałam sił ruszyć się z łóżka (jak się pierdykłam wieczorem w ramach relaksu tak nie mogłam już wstać,autentycznie). Ogólne zmęczenie plus choroba łącznie z alergią mną zawładnęły. Dziś nawet na poprawę humoru zrobiłam sobie makijaż ale stwierdziłam że lepiej dla ludzi którzy mnie będą oglądać jak jednak go nie będzie. Już nawet umalować się nie umiem jak człowiek bo i tak wyglądam jak pół dupy za krzaka. Tyle kosmetyków się marnuje w mojej szufladzie Wracając do tematu - żeby nie było że o was zapomniałam to spiełam poślady i postanowiłam napisać coś.
Czytam was na bieżąco więc wiem co się dzieje na forum. Filmiki też wszystkie nadrobiłam.

Cóż więcej... Może się jakoś wbije do was
U mnie podobnie. Czytam, ale nic nie piszę, bo też jakiegoś doła mam Czuję się jak potwór - jak patrzę w lustro to widzę tylko fałdy tłuszczu i przez to nie mam ochoty na nic

A tak w ogóle to właśnie witam się

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:26   #3018
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewciu, robiłaś tipsy? Ja chcę robić przede wszystkim sobie, nie jakieś brokatowe czy coś , tylko kolorowe, jakieś czerwone, czarne, żeby moje paznokcie jakoś wyglądały, a nie wiecznie krótkie i połamane...

Cytat:
Ja też.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:34   #3019
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooo super, gratuluję już nie mogę doczekać się szczegółów

kciuki,oby wszystko było dobrze

wiesz co, nie wydaje mi się,żeby to miało mieć wpływ ale dla Twojego spokoju odczekaj może kilka dni.

Debrah wiesz żelazo to jednak jeden z ważniejszych makroelementów, zawsze jakiś wpływ jest
może odczekaj z tą pokrzywą...
o, właśnie czekałam aż się wypowiesz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
super!!!!
nie wiem kedy nadrobie klub, az sie boje tam zajrzec

sobie czy komus?

mialabym to w doopeczce bardzo gleeeeeeboko!

o matko, POWODZENIA!!! badz dzielny maluszku!

chetnie oddam, jeszcze doplace

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

czekam caly czas

ja tez

zdrowka dla Juleczka!

oo, kciuki!!!
jak wyglada tam prawko? podobnie jak u nas?

u nas bylo bardzo podobnie, waga bodajze 9,5, wzrost 84

śliczna jest!

no to mamy podobne małe tłuścioszki, ha ha

Cytat:

Wiecie co, mialam farta z tym przeniesieniem. Ludzie z mojego starego dzialu, ci ktorych nigdzie nie rozrzucili beda robic przez miesiac same nocki!! Na moim nowym dziale :P
co racja co racja.

ha! taka karma

Cytat:

uwielbiam, też miałam znowu oglądać ale teraz nie mam czasu na seriale

Cytat:
a zdjęcie baneru gdzie?

gratulacje!

Grunt to się rozwijać Ja lubiłam bardzo robić tipsy, ale potem szał na to minął więc i ja z tym skończyłam. A miałam sporo chętnych

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

czy ja gadam sama ze sobą? No cóż, z mądrym to dobrze podyskutować

rozbawiłaś mnie

Cytat:
Melduje sie

no to gratulacje za sesję, ktoś tu chyba marudził, że nie da rady i nic nie rozumie

NETI Ty masz domek na mazurach?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:39   #3020
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierdziu, mam nadzieję,że on tego nie czyta
Cytat:
Melduje sie

no braaawa, ale zdolna jesteś

Cytat:
sweet- wiesz może masz racje bo też się dziś zastanawialam nad tym czy może to nie wina kobiety ale jeśli facet wspolżyje z kobietą to "miej więcej" powinien wiedzieć kiedy dziecko sie urodzi nawet jesli kobieta nie chce zdradzić terminu porodu
poza tym też nie ma co myślec stereotypowo że eks jest taka czy owaka bo owy pan mogl być w szpitalu, w wiezieniu, za granicą itp
więc myślę,że te nasze porównania to coś jak dyskusja o wyższości kiły nad rzeżączką

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Fewciu, robiłaś tipsy? Ja chcę robić przede wszystkim sobie, nie jakieś brokatowe czy coś , tylko kolorowe, jakieś czerwone, czarne, żeby moje paznokcie jakoś wyglądały, a nie wiecznie krótkie i połamane...

Ja też.
ja od czasów ciąży regularnie żeluje pazury, tragedia a zawsze miałam takie piękne

pokazę Ci moje ulubione
http://www.boska.pl/beauty/1043/Loub...szpilkami.html
a te robię najcześciej,tylko na krótszych
http://pamperedandpolished.co.nz/wp-...lf-moon-ma.jpg
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:43   #3021
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
tylko, że ona te nogi miała takie straszne... no takie jakby hm... czerwone plamy szorstkie, a gdzieniegdzie tak jakby aż lekko peknieta skóra, tzn naskórek raczej, i całe nogi takie...to co ma niby takie mieć?
Kurcze,dobrze nie pamiętam,ale dermatolog kazał Lenovie smarować
emolientami. Ja mimo wszystko nie daje nabiału. Raz dałam jej odrobinę jogurtu to wieczorem już była cała w plamach.

Cytat:
Ja też kupiłam zestaw aby robić sobie,ale jak koleżanki na studiach zobaczyły moje paznokcie to też chciały I tak się kręciło. Sobie robiłam zawsze krótkie,z białą końcówka lub mleczne.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Mała,Ewik mam nadzieję że szybko karta się odwróci na dobre

Stary 2014-02-11, 19:44   #3022
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

ja od czasów ciąży regularnie żeluje pazury, tragedia a zawsze miałam takie piękne

pokazę Ci moje ulubione

A ile takie zele sie trzymają? ja to w ogóle nie mam pojęcia o tych zelach, tipsach itd.

W ogóle musze sie zabrać za siebie. Ide na siłownie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:50   #3023
misiaeel
Wtajemniczenie

little wiem, że to matka,babka czy ciotka mogła zabronić się spotykać z dzieckiem czy jeszcze miliard innych sytuacji ale widzisz faceta, który zadaje Ci takie pytanie, kiedy dla Ciebie to powinno być oczywiste to od razu przychodzi Ci na myśl, że to z jego "winy". jeszcze tekst, że chyba ma ok 8 miesięcy.

Cytat:

Cytat:
Melduje sie

no brawo!!
Cytat:
ja pierdziu, mam nadzieję,że on tego nie czyta

no braaawa, ale zdolna jesteś

sweet- wiesz może masz racje bo też się dziś zastanawialam nad tym czy może to nie wina kobiety ale jeśli facet wspolżyje z kobietą to "miej więcej" powinien wiedzieć kiedy dziecko sie urodzi nawet jesli kobieta nie chce zdradzić terminu porodu
poza tym też nie ma co myślec stereotypowo że eks jest taka czy owaka bo owy pan mogl być w szpitalu, w wiezieniu, za granicą itp
więc myślę,że te nasze porównania to coś jak dyskusja o wyższości kiły nad rzeżączką

pokazę Ci moje ulubione
ojaaa te pierwsze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:50   #3024
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, piękne, własnie o takie mi chodzi. Sama sobie robisz, czy chodzisz do kogoś?

Ja mam tragiczne paznokcie, nawet odżywka 8w1 od Eveline im nie pomogła, odżywiam się poprawnie, włosy zdrowe bardzo, a paznokcie - dupa blada...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-11 o 19:53
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:52   #3025
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu, najpierw sobie, ale potem - zobaczymy. Muszę się najpierw nauczyć, nigdy nie robiłam tipsów, tylko hybrydy, ale to banalne. Więc na razie kupiłam 2 żele, paczkę tipsów, gilotynę, klej i palec do ćwiczeń za 35zł z przesyłką. Ostra inwestycja.

Cytat:

ja straszni ubolewam nad tym, że Blanka nie potrafi już spać w naszym łóżku I nie ma u nas sytuacji takiej, jak czasem Wy opisujecie, że wzięliście dziecko do siebie i zasnęło
kobicie to jednak nie dogodzisz

Cytat:
Potwierdzam. Suuuper!
A, i przy okazji filmów - Hope, ja jeszcze oglądam za free na iptak.pl i na ☠☠☠☠☠☠☠. Mozna coś fajnego znaleźć

a na tym iptal sa tez normalne filmy czy tylko te zbereźne?

Cytat:

[/COLOR]Hania własnie kilka razy przeszła długośc mieszkania pchając wózek

chwila moment i bedzie dreptac

Cytat:
Melduje sie

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:00   #3026
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku chodzi mi o to że nie potrafi spać Przytulona do mnie

Lecę,mąż mnie wola . Buziaki skarby!

Stary 2014-02-11, 20:01   #3027
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
A ile takie zele sie trzymają? ja to w ogóle nie mam pojęcia o tych zelach, tipsach itd.
żel to twoj naturalny paznokiec ale utwardzony
jak sie robi odrost to widac
czasem moga odprysnac jak paznokcie sa b slabe,rozdwojone

Cytat:
Marsi, piękne, własnie o takie mi chodzi. Sama sobie robisz, czy chodzisz do kogoś?
mam taką magiczkę od pazurkow, ona jest stylistką paznokci, robi takie cuda,ze leb odpada, w tym także wzorki z akrylu
i do tego bierze malo
teraz mam frencza a na dwoch malowane granatowe roze coś ala tatoo- kurde nie mam jak fotki zrobic bo u mnie teraz ciemno jak w du...pie
Stary 2014-02-11, 20:07   #3028
hope01
Zakorzenienie

Aniu od naszej Kiji WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKO

Black ja chyba będę brać od mamy jej rzeczy do paznokci tylko palce muszę kupić (Pstryniu )

Little, nie unoś się, ja akurat od razu bym pomyślała co za facet, Ty masz inne doświadczenia, wiec możesz inną opcję rozważać.

Marsi no musisz się po prostu zaczaić na syna

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:10   #3029
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kocham

Cytat:

Cytat:
U nas od pierwszego "spaceru" z pchaczem do pierwszych kroków minęły może dwa-trzy dni.
Daria już ponad miesiąc chodzi z pchaczem ale sama to tak szybko chyba nie zacznie
Cytat:
Hej kochana
Cytat:
Kurcze Daria też ma takie plamy
Raz się pojawiają , raz znikają teraz znów ma
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie. Czytam, ale nic nie piszę, bo też jakiegoś doła mam Czuję się jak potwór - jak patrzę w lustro to widzę tylko fałdy tłuszczu i przez to nie mam ochoty na nic

A tak w ogóle to właśnie witam się
trzymaj się!
Stary 2014-02-11, 20:14   #3030
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Aniu od naszej Kiji WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKO

dołączam do życzeń słodkiego mleczka, beztroskich zabaw i dużo pomyślności w życiu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości