Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 20:15   #4681
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

no dobra, nadrobiłam,ale nie mam mocy więcej cytować i odpisywać.

Młoda usnęła przy cycu, ale co się przy tym biedna nastękała...widać,że ją męczy. Więc wróżę nam ciężką noc. wcale się z tych zębów nie cieszę, chcę,żeby miała zdrowe i teraz się martwię,czy się psuć nie będą.

W każdym razie ja się żegnam na dzisiaj, bo mnie ten dzień wykończył

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:15   #4682
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post42970594

odnosze wrazenie ze "mame z klasa" maja za zbirowisko bezmozgich yeti
bajla zaczełam czytać przez ciebie to forum i zaniedbałam nasze

ale dużo juz ząbków u nas się pojawiło gratualcje klask i:\

miałam wam jeszcze wczoraj napisac kolejny mądry tekst adriana.
otóż pojechaliśmy do t. stoimy pod klatka i a
adi; oooooooo jjjjjjjjjaaaaaaaaaaa jaki wielki budynek
tż; tak adi to jest blok
adi; taaaaaaaaattttoooo nieeeeeeeeeeeee to musiałoby być miasto
tz ; w smiech no tak GAMRAT to nie miasto

t. mkieszka w bloku na osiedlu jasła ale oddalonym od miast o 4km...takie to dziwne

dobra mykam n a NW i pewnie zasne razme z adim i dopiero tż mnie obudzi jak wróci z ptracy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:18   #4683
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba przeceniasz możliwości percepcji obudzonego w nocy z płaczem niespełna 3-latka
Mi się po prostu marzy, żeby już spał całą noc ewacia daje mi nadzieję, skoro Adi miał tak samo
Sorry, że tak z opóźnieniem, uciekł mi ten post.

Z autopsji doświadczeń oczywiście nie mam, natomiast to rozwiązanie z piciem koło łóżka to patent na 2-letnie dziecko moich znajomych. Też budziło się często w nocy, ale wprowadzili opcję samodzielnego picia. Chłopiec pije i nie budzi rodziców.
Stąd też moja wypowiedź, myślałam, że pomocna.
Stary 2014-02-11, 20:19   #4684
kaska87
Zakorzenienie

Madzia w mam tą kasę, pół roku bez starego i jeszcze stres czy go ktoś nie uciupie ja mu tutaj poligon zrobię, jakieś granaty z kupy Mikiego czy coś

Bajka wiesz, że dzisiaj widziałam plakat i też myślę WTF?! ale spoko Ty masz córki więc raczej nie będziesz musiała oglądać tego typu hitów

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:19   #4685
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Boże, moje dziecko nie spało cały dzień, a po kąpieli i butli zrobiło mega wielką awanturę Już kolejny taki dzień Zębów - według mnie - ni widu, ni słychu, więc nie wiem, co mu jest Zasnął dopiero przy cycu, choć wytrąbił z butli 200 ml.

Jutro obadam jeszcze raz te zębiska

Ha! Zaraz ćwiczenia, choć mam takie zakwasy, że chyba zdechnę

Mój kolega z LO był i wrócił bardzo zadowolony - w sensie finansowym i chyba takiego jakiegoś prestiżu

Ściągaj, pobudzaj laktację, będzie dobrze
A jaki sprzęt?

graty

Sama pamiętam ten ból Moje wypociny liczyły 177 stron
Ściągam,ściągam,kupiłam Tommee Tippee ręczny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-11, 20:28   #4686
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Kurczę, to Ty masz rehabilitację?[COLOR="Silver"]
dziś właśnie mieliśmy wizytę kwalifikacyjną. Marcin zaczyna jutro rehabilitacje także często będziemy w miasteczku i chętnie do was kiedyś wpadniemy na kawke
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:30   #4687
MsLullaby
Zakorzenienie

Niech to moje dziecko nauczy się już mówić bo nie wiem o co mu chodzi. Tak sobie upodobał fotelik samochodowy że nigdzie indziej nie chce spać! Znów darł się w łożeczku, tylko wsadziłam go w fotelik i zasnął w minutę. Ale czemu akurat fotelik

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:34   #4688
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, że tak z opóźnieniem, uciekł mi ten post.

Z autopsji doświadczeń oczywiście nie mam, natomiast to rozwiązanie z piciem koło łóżka to patent na 2-letnie dziecko moich znajomych. Też budziło się często w nocy, ale wprowadzili opcję samodzielnego picia. Chłopiec pije i nie budzi rodziców.
Stąd też moja wypowiedź, myślałam, że pomocna.
Spoko, po prostu Edi od zawsze budzi się z wyciem. I jak nie docierało za niemowlaka, tak i teraz nie dociera. Sam picia nie weźmie, jest histeria. Chociaż ma na wyciągnięcie ręki, to najszybciej mu je po prostu podać. Jasne, że mogę się zaprzeć i nie dać, weźmie sam w końcu. Tylko czy ja chcę słuchać jego wycia 2-3 h i nie reagować?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:35   #4689
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Promotor zatwierdził mi plan pracy magisterskiej
Teraz trzeba zabrać się za pisanie Jutro znów wybywam do czytelni. Mam zamiar napisać w lutym chociaż jeden rozdział A byłoby super napisać dwa (ale raczej jest to awykonalne)
super, powodzenia w pisaniu
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Młoda usnęła przy cycu, ale co się przy tym biedna nastękała...widać,że ją męczy. Więc wróżę nam ciężką noc. wcale się z tych zębów nie cieszę, chcę,żeby miała zdrowe i teraz się martwię,czy się psuć nie będą.
ale wiesz, Tusia już nie jest taka malutka, 5 miesięcy to nie jakoś mocno wcześnie jak na ząbki
a poza tym wg mnie jednak przy zębach najważniejsza jest higiena i sensowna dieta

jako że moje dziecko młodsze biło rekordy w jedzeniu słoiczkowego żarełka (1/2 słoiczka w ciągu 3 dni i te z bólem na twarzy ) postanowiłam jej dziś dać jabłuszko made by mama wciągała aż miło
jutro ugotuje mafefke

coś nie mam weny

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:37   #4690
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz trzeba zabrać się za pisanie Jutro znów wybywam do czytelni. Mam zamiar napisać w lutym chociaż jeden rozdział A byłoby super napisać dwa (ale raczej jest to awykonalne)

Filipek zasnął a my odpalamy z tż The big bang theory
dzielna mamuśka
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Niech to moje dziecko nauczy się już mówić bo nie wiem o co mu chodzi. Tak sobie upodobał fotelik samochodowy że nigdzie indziej nie chce spać! Znów darł się w łożeczku, tylko wsadziłam go w fotelik i zasnął w minutę. Ale czemu akurat fotelik

ciesz się, mój mały nienawidzi fotelika i jak gdzieś jedziemy to jest jedna wielka masakra ostatnio
Stary 2014-02-11, 20:38   #4691
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu laktator.Wydaje mi się,że moje dziecko się nie najdało.Po ściągnieciu z obydwóch uzbierałam niecałe 120ml,a ona mm bez problemu wypiła 120.Także bidulka chyba głodna wciąż byłą.
Ale wiesz, że laktatorem ściągacz mniej niż ściągnie dziecko?

Cytat:

Który sezon? Ja jestem za bieżąco, ale drażnią mnie ciągłe przerwy. Ostatni odcinek słodki :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-11, 20:38   #4692
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się
widac ze weekend sie skonczyl bo jest duzo do nadrabiania,zachwile się zabieram
my bylysmy dzis na szczepieniu i Jula strasznie sie darla
poza tym mierzymy juz 63cm i wazymy 6700

TŻ chce mnie jutro wydrzec do Krk do ikei po mebelki a od nas to daleko wiec sie zastanawiam...nie mam ohoty ani chyba nie dam rady Julki zostawic z tesciem na tyle godzin
za wagę i długość
jakoś się nie dziwię, że nie chcesz Julki zostawić z teściem

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzisiaj ponowiłąm próbę podania mm.Najpierw sobie wycisnęłam (ręcznie,bo nie kupiłąm jeszcze laktatora) 100ml mleka i jej podałam,później dokarmiłam mm,wypiła około 40ml.Problem był w tym,że nie wiedziała jak ssać smoczek od butelki,co się nawyła przy tym,ale w końcu chyba załapała.I chyba potrzebuje jednak więcej niż jest w stanie wyssać z jednej piersi,bo wypiła 140ml.Więc dziś na noc podam mm,zobaczymy
a po dokarmieniu mm była spokojniejsza, lepiej spała?
a do tej pory podawałaś jedną pierś na karmienie? może jakby piła z obu piersi to byłoby lepiej? pewnie wiesz, że dziecko więcej wyciagnie niż laktator i na pewno więcej niż uciagniesz ręcznie
no a może akurat dokarmianie mm rozwiąże wasze problemy

Cytat:
normalnie net mi się wyłączył:P

Wróciłam, byłyśmy u lekarza. Dwa ząbki idą, widać je już tak myslałam,ale pewna nie byłam.także już wiadomo skąd taka maruda.

no ale była inna lekarka niż moja i ogólnie dostałam opierdziel,że nie wiem jak trzymać do adania ucha (a pierwszy raz miała) no i mnie trochę wyśmiała o ten problem co w K... bo się okazało,że to śluzówka, no ale widać młoda ma taką budowę. Też mi co, mogę nie wiedzieć. Mamy synków mają problemy, to ja tez mogę mieć:P
za ząbki
świetna ta lekarka, nie ma co

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ogladam sobie Panorame z Hanna Lis w przerwie Soczi a tam na stole paczka Malboro i zapalniczka i nikt jej nie powiedział haha przez większokon czasu nie było widac ale na koncu to juz tak konkretnie było i jak skonczyla mówić to dopiero z czaiła, próbowała schować za szklanke i sie za głowe złapała.. ciekawe co jej zrobia za to
szkoda, że nie widziałam

Cytat:

powodzenia w pisaniu

Chłopaki śpią, ale mlodszy już się zaczyna wiercić, a ja mam zamiar dziś oglądać tenis Tylko jeszcze muszę do teściowej zadzwonić, bo wcześniej dzwoniła i obudziła mi Miłka Pewnie by chciała jutro zabrać Dawidka do siebie

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:42
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:39   #4693
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oooo
bluzeczki ten 3-pak, body i spodenki te elastyczne (2 szt), wszystko rozowe i 74-80
Hihi to to co ja chciałam no mi na szczęście się udało wsio kupić do tego jeszcze po południu poszłam z sis do pepco i obkupilam malutka na 74 bo nic praktycznie nie mam a trzeba powoli kupować na większe bo w czym będzie później chodzić :p
Stary 2014-02-11, 20:40   #4694
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dzielna mamuśka

ciesz się, mój mały nienawidzi fotelika i jak gdzieś jedziemy to jest jedna wielka masakra ostatnio
No w sumie z dwojga złego wolę żeby lubiał ale był tak zmęczony że jak go przenosiłam do łożeczka to nawet oczu nie otworzył

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-11, 20:40   #4695
papuga_69
Zakorzenienie

hejka
Byłam dziś z Antkiem w biedrze, cała wyprawa zajęła nam 3h, nakupiłam pół zamrażalnika mięsa i wiozłam do do domu, do tego z 15 słoiczków w efekcie nie czuje kręgosłupa a nogi wchodzą mi do tyłka
Jutro prawdopodobnie wpadnie nas odwiedzić moja mama.

!Zauważyłam, że moje dziecko od jakiegoś czasu nagle zaczyna gwałtownie kręcić głową na boki, tak jakby pokazywał "nie". Pokręci tak z 5 sekund, może mniej i przestaje.. Wygląda to trochę dziwnie więc zaczęłam się martwić.. Wyczytałam, że to mogą być objawy padaczki i jestem przerażona
Czy wasze maluchy też tak robią?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:42   #4696
MsLullaby
Zakorzenienie

No nic, cichych dni ciąg dalszy, ja w sypialni leże a TŻ na kompie w salonie a jutro mamy jechać do jego znajomych na kawę, bal się że w ostatniej chwili odwołam ale ile można w domu siedzieć, jadę mimo że ich nie znam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-11, 20:42   #4697
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
mojej koleżance z kolei test wyszedł pozytywnie, a w ciąży nie była
a to dopiero dziwne

Stary 2014-02-11, 20:43   #4698
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hejka
Byłam dziś z Antkiem w biedrze, cała wyprawa zajęła nam 3h, nakupiłam pół zamrażalnika mięsa i wiozłam do do domu, do tego z 15 słoiczków w efekcie nie czuje kręgosłupa a nogi wchodzą mi do tyłka

!Zauważyłam, że moje dziecko od jakiegoś czasu nagle zaczyna gwałtownie kręcić głową na boki, tak jakby pokazywał "nie". Pokręci tak z 5 sekund, może mniej i przestaje.. Wygląda to trochę dziwnie więc zaczęłam się martwić.. Wyczytałam, że to mogą być objawy padaczki i jestem przerażona
Bartek tak robi gdy próbuje usnac. Kobieto, nie stawiaj diagnozy przez internet!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-11, 20:43   #4699
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Szykuje Wam się coś specjalnego na Walentynki ?

Tż (oczywiście) w robocie cały boży weekend więc zapewne obejdę się smakiem na jakąś porządną randkę Podobno szuka fajnej oferty na jakieś wspólne wyjście na ciekawe zabiegi kosmetyczne, ale to i tak wypadłoby po Walentynkach. Takie opóźnione świętowanie nie cieszy
Ja kupiłam już ekstra czekoladki z Mount Blanc a dziś mascarpone w promo więc z tego drugiego jakiś sernik upiekę i tyle

ta już widzę jak mój coś szykuje :/

Stary 2014-02-11, 20:44   #4700
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Bojatoja - ja mam pierwszy rok studiów magisterskich, mam już plan zatwierdzony od miesiąca i muszę oddać końcem marca pierwszy rozdział... Taką mam promotorkę hardcorową, choć może to dobrze, że tak gna

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:46   #4701
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

rusałka popukaj łyżeczką, albo pod palcem powinnaś czuć jak coś jest
póki co tylko oglądąłam te dziąsełka i nic podejrzanego nie widizałam.
Jutro spróbuję popukać

Cytat:

no to powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Boże, moje dziecko nie spało cały dzień, a po kąpieli i butli zrobiło mega wielką awanturę Już kolejny taki dzień Zębów - według mnie - ni widu, ni słychu, więc nie wiem, co mu jest Zasnął dopiero przy cycu, choć wytrąbił z butli 200 ml.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:46   #4702
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Zgniata do śmieci.

Erni kończy dziś 4 miesiące Podpinam się pod imprezujących i gratuluję.
brawo dla wszystkich chłopaków za skończone miesiące

Stary 2014-02-11, 20:46   #4703
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja w WALENTYKI będę walić tynki TŻ mi da kilo gruzu, ja mu młotek, żeby mógł walić A tak serio, to TŻ pracuje 3 dni pod rząd :/

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:48   #4704
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....

Nie mam jakoś mocy ostatnio odpisywać.

Motyl, tassia, joasiek cieszę sie, ze na wizytach ok, joaśku ćwiczenia i do przodu będzie dobrze !

Młody mi tak wojuje brzy butelce, że aż mi się płakać chce, wczoraj popłudniu to płakałam z nim.
serce pęka

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
bol gatdla taki ze slowa nie noglam tztowi powiedziec.
kaszle mnie i nasakra
moje dziecko zaczyna mnie zloscic o poranku
jest udowny bo pomimo ze wstaje wczesnie (7) to potrafi sie soba zajac tylko czemu akurat spiewem i proba glosu?

policzanka mozd za duzo cytujesz i ci ucina. ja zawsze jak mam duzo do nadrobienia to na raty po 5-7cytowan max

w krk mozna by zrobic male spotkanie, ja, ja, papuga, ja ika, cotynato? mariasia, niebede hmmn chyba dobrze pamietam
jeszce ktos z nowego sacza jest ale mnie sie zawsze myli

jeeezuuuu jakie dzwieki
jak baba tz wczoraj go uczyl ze ma nie piszczec tylko robic jak wojownik A UU
ale widac ze nie przyswoil wiedzy i nadal jest aiiiiiiiiii uiiiiiiii ehhhheeee laijejeje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja droga ja mogę nawet jutro!

Stary 2014-02-11, 20:49   #4705
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
gdzueś czytałam, że dzieci się tak stymulują, a dokładnie stymulują układ przedsionkowy.
często robią tak np przed snem
stymulacja układu przedsionkowego wpływa na rozwój mózgu, dzieci czasami domagają się większej stymulacji, np przez noszenie, bujanie albo robią to same kręcąc właśnie szybko głową.
taki sam efekt uzyskuje się np na placu zabaw - bujanie, huśtanie, zjeżdżanie na zjeżdżalni - wszystko to rozwija mózg dziecka.
co ciekawe, dzieci mam które w ciąży musiały dużo leżeć często domagają się większego bujania, by sie właśnie dostymulować, czyli uzupełnić to czego zabrakło w życiu płodowym
innymi słowy - raczej nie ma się czym przejmować, ale oczywiście warto wspomnieć lekarzowi

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:53   #4706
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
widzę, że znów mamy coś podobnie- główka dziecka mniejsza od klaty
za udaną wizytę u neuro. ja jutro będę ustalać termin, zobaczymy na kiedy jak się okaże, że trzeba czekać lata świetlne to chyba pójdziemy prywatnie

papuga widzę, że jesteś z Krakowa, to kiedyś zrobię Ci na nalot na chatę na kawę i będziemy kwita a tak poważnie to wracaj i nie smutaj, bo teraz to mi jest głupio

uciekam spać, bo jutro badania więc rano trzeba wstać. kolorowych snów!
rób nalot upiekę popisowe drożdżówy na przeprosiny. wybacz na prawdę mi głupio. aczkolwiek nie pytałam złośliwie tylko z ciekawości.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Wariacie come back smieszne to bylo mialas prawo
Lece spac.spijcie dobrze

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Matall wg mnie mozesz sobie darowac takie programy jak do dzinsow, czarnych ubran i poscieli i inne cudaczne.Mialam takie u tesciowej i i prawie sie ich nie uzywalo, moze raz na sprobunek zeby tylko uzyc.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Dostalam @

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jas pluszwe zabawki piore w mydle antybakteryjnym i wlasciwie to tyle, w rekach, a mata do pralki
a ja pluszowe grzechotki wrzucam do pralki razem z ubrankami, mate też

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post42970594

odnosze wrazenie ze "mame z klasa" maja za zbirowisko bezmozgich yeti
co za głupie dzidy wyczuwam ból doopy

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
czego to ludzie nie wymyślą:
http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

uuu to Hania wtopę zaliczyła...
wtf

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Ladna?
mi się bardzo podoba

Stary 2014-02-11, 20:53   #4707
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
gdzueś czytałam, że dzieci się tak stymulują, a dokładnie stymulują układ przedsionkowy.
często robią tak np przed snem
stymulacja układu przedsionkowego wpływa na rozwój mózgu, dzieci czasami domagają się większej stymulacji, np przez noszenie, bujanie albo robią to same kręcąc właśnie szybko głową.
taki sam efekt uzyskuje się np na placu zabaw - bujanie, huśtanie, zjeżdżanie na zjeżdżalni - wszystko to rozwija mózg dziecka.
co ciekawe, dzieci mam które w ciąży musiały dużo leżeć często domagają się większego bujania, by sie właśnie dostymulować, czyli uzupełnić to czego zabrakło w życiu płodowym
innymi słowy - raczej nie ma się czym przejmować, ale oczywiście warto wspomnieć lekarzowi
Właśnie w ten sposób w końcu wyjaśniłaś mi moja zagadkę życia dlaczego moje dziecko nie chce być bujane, ma dosyć po swoim życiu płodowym bo ja leżałam tylko gdy spałam w drugiej ciąży będę mniej aktywna haha bo fajnie od czasu do czasu tak sobie polulać

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-11, 20:56   #4708
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Bartek tak robi gdy próbuje usnac. Kobieto, nie stawiaj diagnozy przez internet!
wieeeem, tak czytałam z ciekawości a teraz głupia mam stracha

Stary 2014-02-11, 20:56   #4709
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

tez myśle, że potrzeba mu stymulacji. Nie martw się na zapas, przy najbliższej okazji zapytaj pediatre, a na razie obserwuj najlepsza do stymulacji jest huśtawka w domu, możesz ją zrobić nawet z kocyka i pobujać malutkiego

patrzcie co znalazlam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-08-851.jpg (67,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-02-11, 20:56   #4710
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
wieeeem, tak czytałam z ciekawości a teraz głupia mam stracha
I na co Ci to było

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości