Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 11:29   #4501
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
maxa szlag trafi chyba
kurde szkoda, ciekawe co tam wymyślą później w losach Alicji

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.

Czy ktoreś słoiczki, które w Lidlu są w promocji są godne uwagi? Chodzi mi o skład

Pozdroooooo
no to brawo za ząbki, teraz już może będzie lepiej skoro już wyszly

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam kamieniste i skaliste wybrzeza. Chociaz dla dzieci moze i faktycznie piasek lepszy - mozna zamki budowac
Na wyspie Rab są piaszczyste plaże na pewno
ja byłam na Pag, w miejscowości Novalja, piękna wyspa i plaża piaszczysta też jest, znaczy kamienie tam gdzie się leży niestety ale jak się wejdzie do wody to po paru metrach piasek

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
blender http://m.allegro.pl/okazja-czarny-bl...925952186.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o dziękuję

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja do Pepcko chodze bardzo rzadko więc mozliwe ze te juz były duzo wczesniej.kupiłam brokatowe w kolorze złotym i miętowym a takze szare w czarne groszki z koronką ale one to chyba są 3/4 ..juz sama nie wiem..
to ja brokatowe to mam takie łososiowe już trochę przykrótkie i chciałam większy rozmiar kupić takiego samego koloru bo ładnie Ola w nim wyglądała a złotych i miętowych nie widziałam, fajnie!
my na rozm. 74 mamy czerwone, w panterkę i szare także jeszcze jakieś się dokupi

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....

Nie mam jakoś mocy ostatnio odpisywać.

Motyl, tassia, joasiek cieszę sie, ze na wizytach ok, joaśku ćwiczenia i do przodu będzie dobrze !

Młody mi tak wojuje brzy butelce, że aż mi się płakać chce, wczoraj popłudniu to płakałam z nim.
ojej
Stary 2014-02-11, 11:30   #4502
Little_Spark
Raczkowanie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
a nie jest tak ze woda jest cieplejsza od mleka?
wiesz co mleko podgrzewam, żeby było ciepłe, więc w sumie nie powinno być chłodniejsze od wody
ale dokladnej temperatury nie znam bo podgrzewacz aventu, wiec tak "na oko"
Stary 2014-02-11, 11:30   #4503
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O rany A jak mu się wytłumaczy żeby samodzielnie się napił to nie skutkuje? Na pewno sama jesteś specem od Edzika, ale jakby wyjaśniać o co chodzi - żeby tak nie rozpaczał, bo nic strasznego się nie dzieje, rodzice są obok, malutka siostrzyczka się obudzi itd - to bez zmian?

Współczuję też wyprowadzki tż. Rozumiem, że chodzi o to żeby złapać sen przed wyjściem do pracy, ogarnąć Edzika, ale może uda się znaleźć jakieś rozwiązanie.
Chyba przeceniasz możliwości percepcji obudzonego w nocy z płaczem niespełna 3-latka
Mi się po prostu marzy, żeby już spał całą noc ewacia daje mi nadzieję, skoro Adi miał tak samo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:31   #4504
butterfly20
Zakorzenienie

Matal nie poznaję Cię z tą Jill w avku

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:32   #4505
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
matal nie poznaję cię z tą jill w avku:d
:d

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:33   #4506
your Angel
czyli Endżi

Szykuje Wam się coś specjalnego na Walentynki ?

Tż (oczywiście) w robocie cały boży weekend więc zapewne obejdę się smakiem na jakąś porządną randkę Podobno szuka fajnej oferty na jakieś wspólne wyjście na ciekawe zabiegi kosmetyczne, ale to i tak wypadłoby po Walentynkach. Takie opóźnione świętowanie nie cieszy
Ja kupiłam już ekstra czekoladki z Mount Blanc a dziś mascarpone w promo więc z tego drugiego jakiś sernik upiekę i tyle

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:34
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:37   #4507
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
za zimna za ciepła woda??

si:
Probowalismy juz roznych i mu zadna nie odpowiada

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość

hehe, aleś wymyśliła
No tak to wyglada, jak wychodze z wanny to o n od razu usmiech i szczesliwy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:38   #4508
your Angel
czyli Endżi

Maharet, może faktycznie kwestia temperatury wody. Julek lubi nieco chłodniejszą niż wszystkie termometry wskazują jako optymalną do kąpieli.
A może w wanience mu niewygodnie?
Mój mały parę razy zaliczył ryk w kąpieli, bo tż wlał dużo za dużo płynu do kąpieli i chyba Julka skóra gryzła albo zapach drażnił.

A co do testu ciążowego to mi dwa pierwsze podejścia nie wykazały ciąży. A robiłam w dniu spodziewanego okresu i chyba 2-3 tygodnie później. Do dziś nie mam pojęcia jak to możliwe.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:39
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:41   #4509
butterfly20
Zakorzenienie

ja nie obchodzę walentynek, głupie święto my sobie bez okazji robimy niespodzianki itp. i nie potrzebujemy do tego hamerykańskich wymysłów

Stary 2014-02-11, 11:42   #4510
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Angel, moj woli cieplejsza, bo inaczej sie tzrzesie,ale i tak i tak jest awantura.

W walentynki bede w pl i bez meza wiec nic nie palnuje.

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze jak mam wyjsc te 3 dni pod rzad z domu to nie bede miala sie w co ubrac, czeka mnie chyba suszenie na kaloryferze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:42   #4511
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak lezy, ale sie z nia bawisz to tez jeczy? Bo moja teraz tak ma wlasie, ze potrzebuje mojej uwagi co by nie robila - ja to uznalam za taki okres i po prostu siedze i sie z nia bawie jak jeczy. A jak sie zdarzy ze pobawi sie sama troche to ja zostawiam i nieingeruje

Przytulam Cie mocno bo ciezko masz naprawde.
No leży spokojnie jak ktoś jest z nią,albo na rękach

No leży ,musi mieć towarzystwo

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
fajnie, że jesteś z wizyty zadowolona i lekarz was trochę uspokoił
Miłek też ma obwód głowy mniejszy o 3 cm od obwodu klaty

a w biedrze też są jakieś ubranka?

a jak długo tam się od nas jedzie?
nakręciłam się na jakiś dalszy wyjazd i muszę teraz męża trochę pomolestować, a potem ewentualnie Cieie pomęczę o namiar na jakies noclegi

bić nie będę ale chyba lepiej jak już nie będziesz tej paczki dopalać?
ale wierze, że jest ciężko ja w swoim życiu może pół paczki wypaliłam i to było takie popalanie w liceum, więc mega dawno, ale jak ze dwa lata temu była u nas teściowa i zostawiła przez przypadek w szafce paczkę fajek to mnie często ciągnęło żeby z jedną zapalić ale jakby mój mąż zobaczył albo wyczuł to bym się ze wstydu spaliła

współczuję, że tak ciężko Lilkę uspokoić ciekawe czy to naprawdę skok, bo z naszym Miłkiem też ostatnio ciężko, marudny jest, nie śpi i ma jakies ataki płaczu, wczoraj skończył 19 tyg. i lepiej nie jest

a próbowałaś już kiedyś podawać z butli odciagnięte mleko czy to w ogóle pierwsze podejście do butelki?
może trzeba powoli jeszcze próbować, a może być i tak że wcale butli nie zaakceptuje jak mój starszy syn

To Było Pierwsze Podejście Do Butli
To było pierwsze podejście do butli,mam TT może jej nie pasuje
masakra współczuję naprawdę, ja bym tego psychicznie nie wytrzymała

może jeszcze za wcześnie?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

a może Helence ząbki wychodzą? Smarujesz Jej czymś?

Nie smaruję niczym.Zęby to chyba nie są,bo dziąsła nie są rozpulchnione
tam zawsze coś jest ale właśnie dużo było rajstopek

Ogłaszam, że BioGaia działa Pierdki są mniejsze, kupka codziennie, a nie raz na kilka dni

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:53
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:43   #4512
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Maharet, może faktycznie kwestia temperatury wody. Julek lubi nieco chłodniejszą niż wszystkie termometry wskazują jako optymalną do kąpieli.
A może w wanience mu niewygodnie?
Mój mały parę razy zaliczył ryk w kąpieli, bo tż wlał dużo za dużo płynu do kąpieli i chyba Julka skóra gryzła albo zapach drażnił.

A co do testu ciążowego to mi dwa pierwsze podejścia nie wykazały ciąży. A robiłam w dniu spodziewanego okresu i chyba 2-3 tygodnie później. Do dziś nie mam pojęcia jak to możliwe.
mojej koleżance z kolei test wyszedł pozytywnie, a w ciąży nie była

Stary 2014-02-11, 11:43   #4513
nephelim89
Rozeznanie

Hej
po wczorajszym lekarzu nie mialam sily juz nic pisac. Okazalo sie ze kropki ktore maly ma na glowie to jakis mieczak zakazny- wirusowe swinstwo podchodne ospy. Prawdopodobnie zaraził sie w szpitalu. Jestem zalamana bo jesli to samo nie zniknie a ma zniknac do okolo roku to czeka nas niemile wyciskanie lub wycinanie.
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Melduję,że próba podania mm zakończona fiaskiem.Mała nie chciała pić.Albo jej nie podpasowal smak,albo nie umie pić z butli.No to teraz w ogóle mam problem,bo jak odpukać kp padnie,to co zrobię?

oj biedna ja bym pokombinowala z innym typem butelki albo faktycznie lyzeczka.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
Cytat:
Jeszcze sie przyjrze, chociaz przeczytalam, ze a przypadki, ze testy wychodza nawet dopiero 2 tygodnie po terminie @, albo mam jakas ciaze urojona.
Pani w aptece sie dziwnie patrzyla ma meza jak kupowal test, bo go kojarzy i wie, ze niedawno urodzilo sie dziecko, w drogerii tez jakos dziwnie patrzyli, bo kupowalismy mleko poczatkowe, sloiczki od 4tego miesiaca i test ciazoowy heheheheh
Moj mlody na poczatku taką bardzo blada krecha byl ze pod swiatlo bylo tylko widac. Kupilam te elektronicznie z clearblue i dopiero na tym jak byk wyszedl pozytywny wynik.

Wszystkiego dobrego dla Jasia i Julka za 5 miesiecy i dla Erniego za 4

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:45   #4514
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj Biedaku
Może akurat ma taką fazę na te rączki - skoro przedtem pod tym względem było ok.
Może bawcie się też na leżąco - Ty blisko niej.

Super styl Miki Żeglarz

Współczuję Z każdym wybudzeniem Michaś był głodny?

Kurczę, wygląda na to, że woda kojarzy mu się negatywnie
Może też przy okazji niecierpliwi się, że mama się nim nie zajmuje tylko ma czelność się kąpać

Ojejku, co się stało ?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Mama dobrze karmi
Też się tak bawimy,chodzi i wieczory i ranki,kiedy się budzi i nie chce zasnąć,to wyje weźmiesz na ręce to spokój

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:57
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:46   #4515
karolson
Zakorzenienie

promocja w rosku na produkty babydream

Endżi pisałaś niedawno że Julek się nie najada marchewka... mój dziś zjadł juz:
4.40 - 180 mm
8.40 - 140 mm)
11.20 - 125 zielonego groszku bobovity, ale dalej jakiś maruder z nieznanego mi powodu wiec zrobiłam jeszcze 120 mm i wciągnał przed chwila... czyli ten groszek to taki deserek, nawet zupy nie chce więcej ale za godzinke czy dwie mleczko, owoc zje
Stary 2014-02-11, 11:47   #4516
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też chciałam.
i to łysego
A ja wlasnie chcialam dziewczynke i caly czas czulam, ze wlasnie bedzie "ona" a tu niespodzianka

brawa dla wszystkich dzieciaczkow za ukonczone miesiace

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Tassia placze Macius przy tych cwiczeniach?
Moj jak go nimi meczylam darl sie w nieboglosy.
I przez te cwieczenia porzucil cyca:cry-tego nie moge sobie do tej pory daowac...
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Jestem pewna,ze to od tego.
Neurolog u ktorego bylam mi to powiedail.
Matka dla dziecka to poczucie bezpieczenstwa, cieplo.
Ja robiac mu te cwiczenia na sile i jak sie okazalo niepotrzebnie to poczue bezpieczenswa muzabralam.
Moj zapach zaczal mu sie kojazyc z czyms zlym no i sie zbuntowal. Cyc stal sie beeeeee
Przykro mi bardzo, ze tak sie u Ciebie stalo z karmieniem

U nas byl straszny wrzask przy Vojcie, ale za rada rehabilitantki, nie okazywalam, ze te cwiczenia to zlo konieczne, nie wspolczulam mu przy nich, ani sie go nie zalowalam i nie pocieszalam,bo nie wolno tego robic. dziecko wyczuwa nasze emocje, wiec jedyne co to go dopingowalam, a zaraz po zabieralam go w ulubione miejsce (do swiatelek ledowych) i szybko zapominal o wszystkim. pewnie gdyby nie jego gardlo to dalej bysmy tak cwiczyli.
Tez sie strasznie balam, ze bedzie kojarzyl mnie z tym placzem przy cwiczeniach, ale nic takiego sie na szczescie nie stalo.
W trakcie cwiczen zawsze byla przerwa i przytulanie i mysle, ze maly wiedzial, ze nie robie mu w ten sposob krzywdy, bo bardzo szybko sie uspokajal, tylko ze jestem dla niego oparciem.
Jak juz psychicznie bylam bardzo zmeczona i podlamana tymi cwiczeniami
to plakalam, ale nigdy w trakcie cwiczen, zeby nie widzial, tylko po.
Spotkalam sie z opiniami i sama tez wiem,ze jest to niestety nieludzka metoda ale efekty byly swietne i niemalze natychmiast widoczne.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
placze ale nie zawsze
najlepiej jak tz jest w domu bo jedna osoba zabawia
mamy dwa cwiczenia i przy drugim nie placze
jak to odrzucil piers? pewna jestes ze z tego powodu?

motyl jasne ze zostalam przeszkolona ale i tak sie obawiam czy robie to dobrze

Tez zawsze zastanawialam sie czy wykonuje je dobrze, dlatego wykonywalam je tez przy rehabilitantce, zeby ewentualnie mnie poprawiala, ale bylo ok.
Stary 2014-02-11, 11:47   #4517
butterfly20
Zakorzenienie

AAa zapomniałam, najlepszości dla Jasia, Julka i Erniego!!

Nephelim o kurczaki I nie da się z tym naprawdę nic zrobić?Trzeba czekać?

Stary 2014-02-11, 11:50   #4518
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie, ma już wszystkie dłuższy czas

Z doświadczenia powiem Ci, że musisz znaleźć na Was sposób. Ja np. zaczęłam w nocy spać z Eda, bo i cyc szybciej i on lepiej spał. Potem obstawilam łóżko z każdej strony i ja spalam, a on się bawił tak, spalismy z mnóstwem zabawek
W dzień usypialam na rękach i opracowałam metodę odkładania po 4 mcach prawie non stop z nim na rękach. Będzie lepiej

No musze coś wykombinować,bo zwariujemy.Dzięki
Ma zawsze butelkę z woda koło łóżka, tz już zaczął sypiac z nim w pokoju... ale nic nie pomaga. A on budzi sie i wyje wnieboglosy, wiec i Elene czasem budzi. A ona jak śpi, to śpi. Ale jak się obudzi, to 2-3 h aktywności murowane

Stary 2014-02-11, 11:53   #4519
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
ja nie obchodzę walentynek, głupie święto my sobie bez okazji robimy niespodzianki itp. i nie potrzebujemy do tego hamerykańskich wymysłów
No, mądre nie jest, ale co tam
Ech, ja niestety prezentów bez okazji nie dostaję

Cytat:
To już chyba w ogóle mega rzadka sytuacja
Stary 2014-02-11, 11:54   #4520
dodinha
Wtajemniczenie

Kasiunia to było oierwsze podejście do butli.Mam butelki TT może jej nie pasuja
Jaika nie sądzę,że to zęby,bo dziąsła nie są rozpulchnione
Stary 2014-02-11, 11:57   #4521
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
Ciekawe co wyjdzie w końcu?

Cytat:
Janek dzisiaj konczy 5 misiecy

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....
Boże...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mój Julian kończy dziś 5 miesięcy

...
Kurde, u nas ten problem, ale nasłuchałam się, że te wszystkie probiotyki właśnie są na biegunki Zwariować można

U nas biogaia sprawdza się świetnie Młody robi kupy jak za noworodka. I to zawsze tak było. 3-4 dziennie robi.

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Erni kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
Probowalismy juz roznych i mu zadna nie odpowiada
A próbowałaś kąpać się z Jankiem?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
po wczorajszym lekarzu nie mialam sily juz nic pisac. Okazalo sie ze kropki ktore maly ma na glowie to jakis mieczak zakazny- wirusowe swinstwo podchodne ospy. Prawdopodobnie zaraził sie w szpitalu. Jestem zalamana bo jesli to samo nie zniknie a ma zniknac do okolo roku to czeka nas niemile wyciskanie lub wycinanie.
O kurczę

Madziuchna, zabieraj ten śnieg ode mnie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:59   #4522
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
promocja w rosku na produkty babydream

Endżi pisałaś niedawno że Julek się nie najada marchewka... mój dziś zjadł juz:
4.40 - 180 mm
8.40 - 140 mm)
11.20 - 125 zielonego groszku bobovity, ale dalej jakiś maruder z nieznanego mi powodu wiec zrobiłam jeszcze 120 mm i wciągnał przed chwila... czyli ten groszek to taki deserek, nawet zupy nie chce więcej ale za godzinke czy dwie mleczko, owoc zje
Wiesz co, te pojedyncze warzywka w słoiczku mają małą objętość (125 gramów) w stosunku do obiadków. Dużo też chyba zależy od rodzaju warzywa, wydaje mi się, że np ziemniaczek z masłem byłby bardziej sycący niż marchewka czy groszek.

No i Fifi i Julek to duże chłopy, chyba mają większe możliwości przerobowe
Stary 2014-02-11, 11:59   #4523
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dokładnie
kurzce jeszcze raz zważyłam teraz ale wczoraj ważyłam na golasa przed kąpielą i było 9,5 a teraz w pieluszce , body o i ogrodniczkach i wyszlo równe 10 kilo a ja byłam przekonana cały czas że waży 8
no to pięknie mamusia karmi

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
aha i teraz na to nic Wam nie dali, maści, nie wiem czegoś cokolwiek? tylko czekanie? eh
oby zeszło
Stary 2014-02-11, 12:01   #4524
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze on nie lubi kapania i mysli, ze dla mnie to tez jest takie straszne i rozpacza nad moim losem
Moja też wyła w kąpieli,przestała jak skończyłam jej myć i pobierać sfery intymne chyba ją bolało,bo za mocno szorowalam.Może u Ciebie podobnie coś mu przeszkadza jak go myjesz

Stary 2014-02-11, 12:01   #4525
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Nie jestem z Nowego Sącza
Z Limanowej niewielka pomyłka
a tak mi się jakoś skojarzyło, że kiedyś mówiłaś , że z Nowego Sącza a tam gdzie mieszkasz rodzice mają dobrych znajomych i mój ś.p. nauczyciel matematyki tam miał (ma?) szkołę
Cytat:
Witam się!

Kurde, u nas ten problem, ale nasłuchałam się, że te wszystkie probiotyki właśnie są na biegunki Zwariować można
wszystkiego dobrego dla Juleczka
matall Ci napisała, wcześniej niż ja, ale tylko potwierdzę, że probiotyki regulują
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Erni kończy dziś 4 miesiące Podpinam się pod imprezujących i gratuluję.
Gratki też dla Erniego
Cytat:
Myslalam, ze gniecie butelki do karmienia dziecka
hehe Twoje teksty mnie rozwalają
Stary 2014-02-11, 12:05   #4526
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Biedaku
Może akurat ma taką fazę na te rączki - skoro przedtem pod tym względem było ok.
Może bawcie się też na leżąco - Ty blisko niej.

Super styl Miki Żeglarz

Współczuję Z każdym wybudzeniem Michaś był głodny?

Kurczę, wygląda na to, że woda kojarzy mu się negatywnie
Może też przy okazji niecierpliwi się, że mama się nim nie zajmuje tylko ma czelność się kąpać

Ojejku, co się stało ?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Mama dobrze karmi
Nie z kazdymz trzy razy tylko smoczek,z piec razy karmilam,u niego to prze temperzture po szczepionce lub od zabkow ,pewna jeszcze ich nie jestem wiec raczej po szczepieniu,dobrze ze maz na urlopie to mi pomogl
,bo inaczej tez raniutko wstaje jak Twoj tz,bo o 5

Cytat:
Witam się!

Z tej okazji wstaliśmy przed 10
Blee... dziś czeka na wizyta duszpasterska Kasa już przygotowana

Współczuję

Boże

Śpi ok

Endżi, w Lidlu czasem rozmiary z metki nie zgadzają się z rozmiarami rzeczywistymi. Koleżanka nieopatrznie kupiła dresy takie, że dół był 74 lub 80, a góra 68 A spięte były tą ich żyłką...

Boże, ale tragedia

cio tam, Misiu?
Brawo dla Julka za 5miesiecy
Strasznie pozno macie ksiedza, u nas jest tak ze do 2lutego musza sie wyrobic dlatego w wawie w niektorych parafiach zaczynaja przed swietami

Cytat:
maharet a moze sprobowalabys kapac sie z nim? Moze bedzie to dla niego jakas atrakcja i przyzwyczai sie do wody

My na wakacje do nas nad morze chcemy jechac razem ze znajomymi i maluszkami w podobnym wieku Szukamy noclegow gdzies w okolicach Dziwnowa, moze macie namiary na cos fajnego?
O tez chcielismy tak jechac,ale ja mam mega kompleksy zwiazane z rozstepami i jak sie mie zmniejsza to nigdzie nie jade,bo wstyd mi sientak na plazynpokazac a uwielbiam polskie morze

Cytat:
Myslalam, ze gniecie butelki do karmienia dziecka
No i juz test Ci nie potrzebny,budyn ciazowy sie ujawnil

Cytat:
Ooo nie slyszalam nigdy wsrod znajomych o takim przypadku,wiem ze jest to mozliwe ale nikomu u mnie sie nie zdarzylo

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:07
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:09   #4527
your Angel
czyli Endżi

Mój blender powinien być dziś do odbioru z Paczkomatu. Oj, trochę się stracham tego samodzielnego gotowania dla pana Juliusza Słoiczek jest (powiedzmy) pewny, a przygotowywanie to już poważna zabawa...

Myślałam, że moja mama już odpuściła wciskanie nam swoich widzimisię żywieniowych, bo starcie słowne było solidne. A parę dni temu ni stąd ni zowąd gada, że powinniśmy już zacząć wprowadzać mleko krowie No masakra jakaś

Zostawiłam jej na wszelki wypadek kilka słoiczków dla małego i mówię, że jakby mi coś wypadło, to niech poda. No a ona, że nie ma takiej potrzeby, ona sama coś ugotuje Nie, dzięki, właśnie o to chodzi żebyś nie gotowała kobieto...
Stary 2014-02-11, 12:17   #4528
kaska87
Zakorzenienie

Misia straszne

chłopaki na spacerze a ja mam luz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:18   #4529
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny czym sie rozni avent od avent natural? zastanawiam sie ktora butelke wziac na gemini
avent ma standardoey snoczek a natural imitujacy piers
ja polecam classic
zreszta laktacyjna tez powiedziala ze lepszy classic dla utrzymania laktacji
choc wydawalo mi sie to nielogiczne to miala racje

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
maharet mam takie 2 pajace ze smyka, które po pierwszym założeniu popruły się na szwach i to mogę jeszcze zszyć, ale własnie też porwały się przy zatrzaskach i też w smyku kupiłam trzypak bodziaków, które wydawały się ok a po pierwszym upraniu, jeszcze przed załozeniem dziecku, rozlazły się tak przy szyjce, że ich wcale nie użyłam

Wszystkiego najlpeszego dla Igi i Mateuszka z okazji skończonych miesięcy

ja niedocenialam wyprawki ktora dostalam z wloch
wiekszosc ciuchow jest nijaka
biale glaskue body
szare dresowe spodenki itp
ale jakoscjest kosmiczna
wygladaja jak nowki a przeciez to juz drugie dziecko nosi ($a unisexy nawet trzecie)
nie widzialam tych marek w polsce ale to jest brums, prenatal, chicco, jana

jakby ktoras z was widziala je w jakimssklepie to polecam jakosc i chetbie pobiore informacje czy mozna je dostac gdzies w pl

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:29   #4530
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ale smoczki się różnią,tak? Liczę, że może ta zassie

Tak, różnią się
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a tak mi się jakoś skojarzyło, że kiedyś mówiłaś , że z Nowego Sącza a tam gdzie mieszkasz rodzice mają dobrych znajomych i mój ś.p. nauczyciel matematyki tam miał (ma?) szkołę
Wczoraj np. pisałam ze jade na zakupy do Sącza
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości