Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 15:58   #2551
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ewelika - a miewałaś już takie skurcze? fajne co nie?
Miałam ale delikatne tak bolącego jeszcze nie, normalnie uczucie cudowne

Małgosiu jednak byłaś nacinana, to pewnie nie polecasz masażu krocza?
Super, że coraz lepiej poznajecie się z Kacperkiem. Mądry z niego chłopiec i wie, że musi dać co jakiś czas wypocząć rodzicom

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Daj znać jak już znajdziesz swój typ

za zdrowy brzuszek Marcelka

Właśnie wrzuć zdjęcie z chrztu Pisz jak tylko będziesz miała chwilke jak nie w temacie to o Was
Bardzo się cieszę że Wam się wózek sprawdził i liczę że u nas będzie tak samo (wiesz może gdzie mogę dokupić do niego folię przeciwdeszczową i moskitierę? Wy macie? I jak to fotelik nie pasuje do wózków sklepowych?

za piątek

Chyba już po kryzysie oby było Wam coraz lepiej

To może i Tobie lepiej będzie jechać bezpośrednio 190?
Nie mogę się doczekać Waszej wyprawki
Już takie mocne skurcze?

A ja coraz częściej czuję taki "ciężki" brzuch
Folię i moskiterę widziałam kiedyś na allegro np. tutaj http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...966080528.html i tu http://allegro.pl/moskitiera-uniwers...885654570.html

Sprawdziłam ten 190 i faktycznie bym miała dobry dojazd, zaraz się zapisze i na ten drugi dzień.

Napewno maluszek robi się coraz większy

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Te chłopy za grosz wyobraźni nie mają, nic a nic. Tż ma drabinkę do malowania a musi przy suficie trochę poprawić i co? Zamiast na drabinkę to wlazł na Nadii łóżko i je złamał . Chłop kuźwa 84 kilo pcha się na łóżko kilkulatki która waży 13 kilo. Gó...o mnie to obchodzi ma je teraz naprawić tak żeby było dobrze, bo dziecko na czym będzie spać, co za idiota.
O matko naprawdę świetny miał pomysł
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:12   #2552
Malgos_12
Zakorzenienie

Ewelika - u mnie ta sytuacja z nacięciem to troszkę inna sprawa, bo były używane kleszcze, więc to nie postępowało tak jak powinno, tylko przyśpieszono, mimo to nie było siniaków i wielkiej opuchlizny i bardzo ładnie się goi, więc może jednak to coś dało... ciężko mi stwierdzić ale myślę, że warto. A poza tym ja zaczęłam go robić troszkę za późno o jakieś 2-3 tyg i przez czas biegunki też odpuściłam...

Fikusek - faceci są "pomysłowi" i często myślą, że sobie ułatwiają życie ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:08   #2553
Aldrin
Zakorzenienie

kasiunka fajnie, że do nas zajrzałaś i też chetnie pooglądam zdjęcia ze chrztu

Cytat:

Aldrin - ja body z długim rękawem nie używam i zdecydowanie polecam dokupić pajaców i body na 56 nawet do sztuk 20. Mój jeszcze trochę pochodzi w tym rozmiarze, więc ostatnio tż dokupił trochę bo jednak miałam za mało. Spokojnie zużyjesz, a będziesz prała co 2dni a nie co dziennie, choć tak jak pisze Justii chłopcy uwielbiają sikać jak zdejmujesz mu pieluszkę ja kładę wtedy na jego brzuszek i siusiaczka pieluszkę tetrową ale zdarza się tak, że pomimo to trzeba przebrać.
Kacper urodził się z wagą 3kg, a Marcel 3800 i obydwaj noszą ten sam rozmiar, więc polecam się zaopatrzyć w większą ilość, te ubranka 62 są zdecydowanie za duże i to też nie jest komfortowe ubierać dziecko w nie, bo nogi mu latają i jakoś tak nie wygodnie.
dzięki za informacje o ubrankach, Tobie Justiii też, zawsze można na Was liczyć

Cytat:
Te chłopy za grosz wyobraźni nie mają, nic a nic. Tż ma drabinkę do malowania a musi przy suficie trochę poprawić i co? Zamiast na drabinkę to wlazł na Nadii łóżko i je złamał . Chłop kuźwa 84 kilo pcha się na łóżko kilkulatki która waży 13 kilo. Gó...o mnie to obchodzi ma je teraz naprawić tak żeby było dobrze, bo dziecko na czym będzie spać, co za idiota.

no to tylko przysporzył sobie roboty teraz
Stary 2014-02-11, 18:11   #2554
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Ja dziś w zdecydowanie lepszym nastroju pospałam 2,5 godz do 5 i zmieniłam tż-ta, ale potem jeszcze zasnęliśmy wszyscy razem. Nawet Kacperek tak strasznie nie marudził, z tym że przysunęłam sobie łóżeczko i jak coś "kwilił" (jak to mówi mój tż ) to głaskałam go po buźce i wstaliśmy dopiero koło 9.00
Już weszłam na obroty, posprzątałam, po odkurzałam, zmyłam podłogi, zrobiłam śniadanie (choć dopiero o 1 po południu ... no i położna u nas była, ale wizyta dość szybko minęła.

Aldrin - ja body z długim rękawem nie używam i zdecydowanie polecam dokupić pajaców i body na 56 nawet do sztuk 20. Mój jeszcze trochę pochodzi w tym rozmiarze, więc ostatnio tż dokupił trochę bo jednak miałam za mało. Spokojnie zużyjesz, a będziesz prała co 2dni a nie co dziennie, choć tak jak pisze Justii chłopcy uwielbiają sikać jak zdejmujesz mu pieluszkę ja kładę wtedy na jego brzuszek i siusiaczka pieluszkę tetrową ale zdarza się tak, że pomimo to trzeba przebrać.
Kacper urodził się z wagą 3kg, a Marcel 3800 i obydwaj noszą ten sam rozmiar, więc polecam się zaopatrzyć w większą ilość, te ubranka 62 są zdecydowanie za duże i to też nie jest komfortowe ubierać dziecko w nie, bo nogi mu latają i jakoś tak nie wygodnie.

Pradip - to wózek jest używany? czy coś źle przeczytałam?
Widać już po postach że odżyłaś
Dzięki za rady odnośnie ubranek
Tak wózek wzięliśmy od znajomych (w tym wypadku doceniam że są pedantami )
Cytat:
hahaha no tak mężczyzna teraz bierz mała do Waszego łóżka a on niech śpi na połamanym
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45097136]
Folię i moskiterę widziałam kiedyś na allegro np. tutaj http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...966080528.html i tu http://allegro.pl/moskitiera-uniwers...885654570.html

Sprawdziłam ten 190 i faktycznie bym miała dobry dojazd, zaraz się zapisze i na ten drugi dzień. [/QUOTE]
Dzięki za linki ciekawe czy one pasują do różnych modeli
Czyli co spotkamy się?
Cytat:
Ewelika - u mnie ta sytuacja z nacięciem to troszkę inna sprawa, bo były używane kleszcze, więc to nie postępowało tak jak powinno, tylko przyśpieszono, mimo to nie było siniaków i wielkiej opuchlizny i bardzo ładnie się goi, więc może jednak to coś dało... ciężko mi stwierdzić ale myślę, że warto. A poza tym ja zaczęłam go robić troszkę za późno o jakieś 2-3 tyg i przez czas biegunki też odpuściłam...
Nam położna mówiła żeby masować dopiero od 36tc więc jeszcze później
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:45   #2555
Izetka_
Zadomowienie

Witam sie wieczornie

Coś dzisiaj miałam jakiś taki byle jaki dzień i weny mi brak

Fajnie, że mamy na pokładzie świeżo upieczone Mamusie to mamy kogo się radzic

Kasia-dobrze, że się odezwałaś

Fikusek-to mąż się popisał

Justii-bardzo się cieszę, że Maleńkiemu już lepiej

A tutaj link do poradnika o żywieniu dzieci, który można sobie ściągnąc na kompa jakby ktoś chciał poczytac to i jest dla kobiet w ciąży fajne opisane w przyszłosci przyda się zapewne:

http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:54   #2556
kasiunka8998
Raczkowanie

Ewelika o moim brzuchu lepiej nie będę się wypowiadac, bo wstyd ale zaczęłam dietę i ćwiczenia to mooże jakos wrócę do formy

Malgos o którym znieczuleniu mówisz?? Podczas porodu nie miałam znieczulenia a cc miałam pod narkozą

Pradip nie mam folii ani moskietery. A fotelik nie pasuje do wózków sklepowych w tym sensie, że nie da się go "przymocować" do rączki wózka. Napewno widziałaś dzieci w fotelikach w hipermarketach. Pod spodem fotelika masz take wycięcia - one są właśnie do wozenia w wózkach sklepowych. Te w jego są jakos źle wyprofilowane

a zdjęcia jakos któregoś dnia do klubu wrzucę
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:40   #2557
Izetka_
Zadomowienie

Mam pytanko puszczałyście lub puszczacie jakąś konkretną muzykę dzidziusiowi w ciaży i już po ciąży???

znalazłam radio dla kobiet w ciąży , ale chyba mnie to nie relaksuje tylko bardziej wkurza

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-11, 22:36   #2558
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - nigdy w życiu nie powiedziałabym że to używany wózek - super, bo widać, że nie zniszczony, a wy zawsze coś zaoszczędzicie.

co do masażu krocza to w większości źródeł widziałam około 34 tyg i myślę, że to ma sens bo wiele dzieci rodzi się np w 38tc a 2 tyg masażu to wydaje mi się troszkę za krótko, bo nie musisz robić go codziennie.. no ale ja się tam nie znam i mówię tyle co poczytałam

Kasiunka - pytałam o znieczulenie zewnątrz oponowe... a więc nie miałaś... to ci współczuję, bo ja ostatnią fazę porodu czyli około 9h to sobie spokojnie leżałam i nic nie czułam oprócz napinania brzucha a ty się bidulo namęczyłaś

Muszę pochwalić mojego syneczka za dzisiejszy dzień. Nawet sobie po odkurzałam, posprzątałam i pospałam. On sobie spał, jadł, nawet dzisiejsza kąpiel nie była mu straszna i tylko troszkę pod koniec ubierania zaczął marudzić, ale mam na niego sposób - kładę mu pieluszkę jak ma główkę na bok i przykrywam połowę twarzy i bardzo go to uspokaja... to samo jak mam na niego oko to na czas snu. Może i noc będzie lepsza?
Teraz zjedliśmy kolację i relaksujemy się przy kompie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Izetka - ja puszczałam mu Boba Marleya - three little birds i teraz też czasami i mam wrażenie, że czasami tak wsłuchuje się i wycisza przy tym
Stary 2014-02-11, 22:43   #2559
Izetka_
Zadomowienie

Małgoś- Kacperek to grzeczny synuś

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-11, 22:50   #2560
Fikusek82
Wtajemniczenie

A my jeszcze się z pokojem Nadii meczymy, gdyby nie to łóżko to już by było po robocie eh.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:55   #2561
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetka - mam nadzieję, że mu tak zostanie a jeśli nie, to zawsze miałam ten jeden dzień na małą regenerację.
Stary 2014-02-12, 01:58   #2562
Malgos_12
Zakorzenienie

jeszcze przypomniało mi się coś na temat ubranek w rozmiarze 56... niestety rozmiar rozmiarowi nie równy i ja kupuję takie co niby na nich jest do 3,2kg (odpowiednik 56) i pomimo tego że Kacper prawie tyle ma to jeszcze ma dużo luzu... a kupiłam w PL takiego pajaca na 56 i jest idealny albo nawet leciutko przyciasny więc wiele w nim nie pochodzi...
ale pewnie Justii, Kasiunka czy Magalska będą wam w stanie powiedzieć w jakich sklepach te rozmiary są odpowiednie
Stary 2014-02-12, 08:33   #2563
Pradip
Zakorzenienie

hej
dziś idę po raz ostatni do pracy i mi smutno bo nie chce się z nimi żegnać...
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
A tutaj link do poradnika o żywieniu dzieci, który można sobie ściągnąc na kompa jakby ktoś chciał poczytac to i jest dla kobiet w ciąży fajne opisane w przyszłosci przyda się zapewne:

http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf
Szkoda że od roczku ale przyda się na przyszłosć
Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Pradip nie mam folii ani moskietery. A fotelik nie pasuje do wózków sklepowych w tym sensie, że nie da się go "przymocować" do rączki wózka. Napewno widziałaś dzieci w fotelikach w hipermarketach. Pod spodem fotelika masz take wycięcia - one są właśnie do wozenia w wózkach sklepowych. Te w jego są jakos źle wyprofilowane

a zdjęcia jakos któregoś dnia do klubu wrzucę
Acha czyli być może to zbędny gadżet.
No niby nie raz widziałam fotelik na wózku sklepowym ale nigdy nie myślałam o tym no nic trzeba będzie sobie radzić
Wrzuć koniecznie
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Mam pytanko puszczałyście lub puszczacie jakąś konkretną muzykę dzidziusiowi w ciaży i już po ciąży???

znalazłam radio dla kobiet w ciąży , ale chyba mnie to nie relaksuje tylko bardziej wkurza
Ja słucham zwykłego radia. To dla kobiet w ciąży widziałam i tylko się uśmiałam bo jak wrzuciłam kanał do snu to mały się rozszalał w brzuchu
Cytat:
Pradip - nigdy w życiu nie powiedziałabym że to używany wózek - super, bo widać, że nie zniszczony, a wy zawsze coś zaoszczędzicie.

co do masażu krocza to w większości źródeł widziałam około 34 tyg i myślę, że to ma sens bo wiele dzieci rodzi się np w 38tc a 2 tyg masażu to wydaje mi się troszkę za krótko, bo nie musisz robić go codziennie.. no ale ja się tam nie znam i mówię tyle co poczytałam

Muszę pochwalić mojego syneczka za dzisiejszy dzień. Nawet sobie po odkurzałam, posprzątałam i pospałam. On sobie spał, jadł, nawet dzisiejsza kąpiel nie była mu straszna i tylko troszkę pod koniec ubierania zaczął marudzić, ale mam na niego sposób - kładę mu pieluszkę jak ma główkę na bok i przykrywam połowę twarzy i bardzo go to uspokaja... to samo jak mam na niego oko to na czas snu. Może i noc będzie lepsza?
Teraz zjedliśmy kolację i relaksujemy się przy kompie
O to cieszę się że na zdjęciu też widać że poprzedni właściciele dbali o niego strasznie Wózek i tak chciała kupić mama ale będziemy od niej pożyczać kupe kasy na dach i skoro się trafiło No i mama zapowiedziała że o elektroniczna nianię mamy się nie martwić
Ja tam tez bardziej bym się przychylała do Twojej daty rozpoczęcia masażu
Kacperek musiał się przyzwyczaić brawa dla niego
Cytat:
A my jeszcze się z pokojem Nadii meczymy, gdyby nie to łóżko to już by było po robocie eh.
No to trochę Wam się zeszło ale daliście radę naprawić?
Stary 2014-02-12, 11:05   #2564
Fikusek82
Wtajemniczenie

Tak mąż naprawial on zepsuł niech on robi. Pokój już prawie skończony jeszcze tylko maznac farbą koło kontaktów trzeba i koniec popoludniu wrzucę zdjęcia bo teraz szykujemy się do lekarza.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 14:38   #2565
Fikusek82
Wtajemniczenie

Nirstety diagnoza skaza bialkowa i atopowe zapalenie skóry.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 14:53   #2566
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - co do Kacperka to pewnie jeszcze nie raz się rozwrzeszczy

Fikusek - o kurcze... a pewna jesteś diagnozy tzn dotyczącej skazy? bo np moim znajomym u córeczki też tak zdiagnozowali, a potem się okazało, że jednak jej nie ma. Jeśli jednak rzeczywiście ma to mam nadzieję, że szybko z tego wyrośnie... widziałam że nie możesz znaleźć mleka zastępczego... jak to możliwe?
Stary 2014-02-12, 15:23   #2567
Fikusek82
Wtajemniczenie

Narazie to jest metoda prób jak zacznie się poprawiać to znaczy że to to. Wole dać jej mleczko zastępcze niż ją męczyć. A co di mleka to szkoda gadać nigdzie nie ma. Na zamówienie mam nadzieje że już jutro będzie jak obiecali.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 15:36   #2568
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Nirstety diagnoza skaza bialkowa i atopowe zapalenie skóry.
Jej ale mi szkoda malutkiej
Cytat:
Pradip - co do Kacperka to pewnie jeszcze nie raz się rozwrzeszczy
A niech ćwiczy płucka tylko oby nie za często

A co tu taka cisza?
Stary 2014-02-12, 16:33   #2569
Malgos_12
Zakorzenienie

Fikusek - a pewnie, wiadomo, że nie ma co męczyć dziecka. Tak tylko mi przyszło na myśl... biedny maluszek...

Pradip - dziś ma bardziej marudny dzień, ale co tam damy radę!
Stary 2014-02-12, 18:02   #2570
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki chyba za bardzo się rozleniwilam
Pradip mialam tak samo z pracy bylo mi strasznie przykro. Jak zanioslam L4 dziewczyny czekaly na mnie z goframi. Kochane.
Fikusku przykro mi ze mala ma takie problemy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:16   #2571
Fikusek82
Wtajemniczenie

Obiecane zdjęcia. W rzeczywistości pokój wygląda lepiej, zdjęcia nie złapały koloru i wygląda na nich że jest burdel a wcale tak nie jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7815_zmniejszacz-pl_670477.jpg (95,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7816_zmniejszacz-pl_768091.jpg (105,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7817_zmniejszacz-pl_867680.jpg (104,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7819_zmniejszacz-pl_740183.jpg (92,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7820_zmniejszacz-pl_241720.jpg (97,7 KB, 15 załadowań)

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 18:25   #2572
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - dziś ma bardziej marudny dzień, ale co tam damy radę!
Pewnienasza pogoda tak na niego dziś działa bo u nas od rana siąpi deszcz
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki chyba za bardzo się rozleniwilam
Pradip mialam tak samo z pracy bylo mi strasznie przykro. Jak zanioslam L4 dziewczyny czekaly na mnie z goframi. Kochane.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miło z ich strony
Cytat:
Obiecane zdjęcia. W rzeczywistości pokój wygląda lepiej, zdjęcia nie złapały koloru i wygląda na nich że jest burdel a wcale tak nie jest.
Ale dzieciowy pokoik i ile zabawek super Wam wyszło
Stary 2014-02-12, 18:36   #2573
Izetka_
Zadomowienie

Hejka

Dziewczyny ja jestem przez cały czas głoda nie wiem już co mam robic zapycham sie wodą i dalej ssak się włącza lipa mówię Wam...a tak w ogóle to już wczoraj nie spałam pół nocy ze strachu przed usg a dzisiaj mąż idzie na noc do pracy to w ogóle będę się walac całą noc bo wiecie ja sraczka przeżywaczka jestem

Fikusek-śliczny pokoik a Malutkiej szkoda z tą skazą przerąbana ta dieta dla dzieciaczków...nic praktycznie przy takiej diecie nie można

Papryczka
-a to dopiero początek leniuchowania ja juz dostaje świra od siedzenia w domu

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-12, 21:00   #2574
Izetka_
Zadomowienie

Dziewuszki wstawiłam nowe fotki w klubie

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-12, 21:09   #2575
Fikusek82
Wtajemniczenie

Justii ty jesteś tak do siostry podobna, nawet uśmiechy macie identyczne.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 22:05   #2576
papryczka160
Wtajemniczenie

Fikusku pokój śliczny, kolorowy i jasny !

Stary 2014-02-12, 22:10   #2577
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - mówisz gofry??? mniam.. ślinka mi cieknie
Pradip - zmiana pogody mówisz? możliwe - my mieliśmy dziś wszystkie możliwe pory roku: świeciło słońce, za chwilkę sypał śnieg, potem był deszcz, a teraz leje ...
Izetka - będzie dobrze na usg -obiecuję
lecę do klubu
Fikusek - fajny pokoik, taki wesoły - dziecięcy a Nadia cieszy się ze swojego kącika?
Stary 2014-02-12, 22:20   #2578
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś ona chyba nawet nie zauważyła różnicy.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-12, 22:43   #2579
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka - mówisz gofry??? mniam.. ślinka mi cieknie
Pradip - zmiana pogody mówisz? możliwe - my mieliśmy dziś wszystkie możliwe pory roku: świeciło słońce, za chwilkę sypał śnieg, potem był deszcz, a teraz leje ...
Izetka - będzie dobrze na usg -obiecuję
lecę do klubu
Fikusek - fajny pokoik, taki wesoły - dziecięcy a Nadia cieszy się ze swojego kącika?

Gofry przepyszne z bita śmietaną i dżemami własnej roboty

Muszę kupić sobie gofrownicę

Izetko będzie dobrze zobaczysz !!!!

Stary 2014-02-12, 23:12   #2580
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka- ty mi już nie opowiadaj o tych gofrach... wiesz jak ciężko tutaj je kupić? zawsze jak jadę do PL to szukam gofrów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości