![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45103687]Tego też próbowaliśmy, wszystko było ok dopóki Ala nie znalazła się w wodzie. Do tej pory nie płakała przy kąpieli tylko RAZ, gdzieś w pierwszym tygodniu, i do tej pory nie wiemy dlaczego - nic specjalnego nie stosowaliśmy.[/QUOTE]
hmm a może zdarzyło sie coś co jej sie teraz źle kojarzy z kąpielą,wodą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za rady i wsparcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Lela - współczuję przejść z Alkiem. Kurcze, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ja też nie miałam idyllicznej wizji macierzyństwa a jednak czasem jest mi cho.lernie trudno. I wiesz co... gdy jestem na skraju, gdy czuję frustrację, gdy nie wiem jak pomóc cierpiącemu dziecku zamykam na moment oczy i myślę o LejdiAdze... Otwieram oczy i czuję nową siłę do walki
![]() Gosiu - no cóż. Pierdyknął cię zaszczyt, teściowa w domu, nerwy w konserwy. Powodzenia! Justien - przypomniało mi się jak w szkole rodzenia położna mówiła, że są dzieci, które PO PROSTU nie tolerują kąpieli. Ona sama do trzeciego miesiąca myła swoje dziecko na przewijaku wilgotną myjką. Kiedy dzieciaczek obył się ze światem zaczęła kąpać w wanience i już nie było krzyku. |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
pytanie z innej beczki...potrzebuję przepisu na racuchy z drożdżami bo mam ślinotok na nie taki że mokro wkoło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zalamka 4tygodnie po porodzie a mi wyskoczyly rozstepy z tylu na udach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
#427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję - 3h to może łeb pęknąć. Ja nie jestem w stanie wytrzymać 3 minut płaczu Adasia a on własciwie nie płacze tylko marudzi przy przewijaniu i troche pokrzyczy - 3h to bym chyba osiwiała... a próbowałaś ciepłych okładów na brzuszek? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() a ordynator to chyba chciał być zabawny- tylko z deka mu nie wyszło ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
No a pierwszy uśmiech- super ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Gang Iren
|
Mam problem: Kacper z reguły pije co 3-4 godz i wtedy w piersiach mam dużo mleka,czasem nie opróżni nawet dwóch,a czasem jest tak,że on chce ciągle jeść,a w piersiach braki. Teraz właśnie tak mam,że dziecko mi się drze przy cycku,bo nie leci jak powinno. Nigdy tak nie miałam,ani z Wiki ani z Erykiem. Zastanawiam się czy nie powinnam go butlą wtedy dokarmiać? Tyle,że jeszcze nie próbowałam dawać butelki,ani nie odciągałam mleka. Chciałabym karmić tylko piersią tak jak Wiki i Eryka,ale nie chcę,żeby płakał z głodu. Nie wiem co robić.
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze ale czad ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45103399]Moje dziecko chyba nigdy nie polubi kąpieli ![]() Dzisiaj próbowałam metodą na nakarmioną i uspokojoną i gucio. Zaczęła się niepokoić jak ją rozbierałam, ale ją uspokoiłam, ale jak tylko włożyłam do wody to zaczął się dziki wrzask, taki sam jak ją wyciągnęli z brzucha. Aż się krztusiła od płaczu i zachrypła ![]() I w dodatku takie kąpiele to o kand dupy otłuc :/ Jak ją karmiłam to się rozluźniła i co? Szyja cała brudna, założę się że wszystkie zakamarki to samo, ale jak ona się napręża w kąpieli to nie jestem w stanie tam dotrzeć. Czyli cały ten stres niepotrzebny. #$#%@%$@%$ ![]() ![]() ![]() I zastanawiam się czy to taki urok Alicji czy to ja coś źle robię bo zaczynam się załamywać. Kąpiel była o 20 i do teraz nie możemy jej z mężem uspokoić :/ Nawet zawiązywanie Karpa nie pomaga. Jak widzę te wszystkie filmiki Zawitkowskiego z uśmiechniętymi dziećmi to mam ochotę komuś przywalić, bo albo moje dziecko jest inne, albo ja nie umiem sobie z nim poradzić. Do dupy to ![]() może woda za zioma, za gorąca albo może w łazience za zimno lub za gorąco ![]() Kurcze 3 tyg i dalej takie akcje... chyba juz powinny minąć, nie? Co jej może przeszkadzac?
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Czuję sie jak wielka klucha i cały czas boli mnie jak na okres.. Mam już serdecznie dość ![]() Ale żeby nie było - rodzić dalej nie chcę, bo się boję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
Co do kąpieli, to u nas też masakra...wczoraj i dziś ją wykąpaliśmy, żeby z tego całego brudu szpitalnego ją oczyścić, ale ryk niesamowity, a nam się serce kraje. Na pewno nie będziemy jej myć codziennie, tylko co kilka dni, a tak to tylko buźkę i rączki wacikiem.
![]() |
#433 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45103399]Moje dziecko chyba nigdy nie polubi kąpieli ![]() [/QUOTE] u nas pomogło duzo wody (duzo duzo) i gadanie do małej. a przy przewijaniu spiewanie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Coś mi się wydaję ,że fiołkami to nie pachnie
![]()
#435 |
Zadomowienie
|
Mam kryzys. Jestem 9 dzien w szpitalu z Miłoszem, nie ma tu odwiedzin, tęsknie za mężem i Alkiem. Jestem tu jakim pie.rdo.lonym wiezniem bo maly juz w zasadzie zdrowy ale musimy byc tu 10 pelnych dób bo inaczej NFZ nie zaplaci szpitalowi. Wyjdziemy dopiero w czwartek po poludniu. Wiem ze to juz niedlugo ale mam serdecznie dosc. W dodatku mały od dwoch dni mnie terroryzuje bo inaczej tego nie da sie nazwac. Uspokaja sie tylko na rekach. Jak go odkladam drze sie tak ze az sie zanosi. Nie mam jak nawet wyjsc do wc. Dzis jak juz musialam to caly pobyt w ubikacji slyszalam jak wrzeszczy. W zasadzie teraz nie spi od 14. Tzn przysypia u mnie na rekach a jak go odkladam to natychmiast jest krzyk. Teraz siedze i rycze razem z nim.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Agatka, Shizu, gratuluję maluszków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Na oddziale nie ma nawet odwiedzin ze względu na epidemie zachorowan wirusowych.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Gang Iren
|
Lidka
![]()
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
cześć mamuśki
![]() ![]() no to się wczoraj pochwaliłam ![]() ![]() i miałam! cały dzień jestem jak zombie..:/ dołączam się do wkurzonych nocą córka obudziła się o 1 w nocy (miała pełną pieluche i już ją zaczęło męczyć) mój mądry mąż zaczął się bawić podczas przebierania (nie lubi ![]() ![]() no i się zaczęło.. tak się wkurzyła... jak mamusia zresztą po wybudzeniu ![]() aż dałam pierś, bo miałam nadzieję że może się uspokoi (to była naprawdę desperacja). parę minut possała, ale ile było krzyku i wywijania sutkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to teraz wyobraźcie sobie mieszankę krople mleko i herbata plus jej wkurzenie...:/ bo szczerze mówiąc to najgorzej jest jak jest marudna , wkurzona i rozbudzona albo nie może usnąć z nadmiaru bodźców chyba, prężenia i wzdęcia to nic przy tym. bo nawet atak kolki jej można opanować a rozkojarzenia nie bardzo. a już najgorsze z najgorszych jest jak ją rozbudzi się przy przebieraniu, dlatego nieraz przebierałam ją na śpiocha pod kołdrą jak leżała na mnie! usnęła chyba cudem na pół godziny, zbudziła się z rkiem, dostała 40 ml i tak krzyczała i usypiała na max 30-40 minut i bujaliśmy się z uspokajaniem jej prawie do 5 rano!!! nie pomagało nic. w końcu padła i usnęła przy ssaniu (a ssała prawie 40 minut). łeb prawie pękał mi z krzyków i nerwów. byłam taka zła i słaba. rano musiałam być na czczo, bo jechałam na badania (apropo w labolatorium myślałam że padnę, nie wiedziałam co się dzieje). niewyspana, dałam pierś znowu o 7.30 i spowrotem zaczęły się krzyki i prężenie. usnęła na momenty i znowu o 9 ssanie,, 30 ml z butelki i pojechałam na badania zostsawiając męża samego z córką. padła już tak na serio o 11 po jedzeniu i w sumie była już mniej więcej spokojna cały dzień. teraz śpi od godziny 20.30 zobaczymy ile ![]() chociaż jak zaśnie tak na serio to się nie budzi i jest spokój. ufff to tak w skrócie a teraz nadrabiam i odp póki moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
a z niespodzianek to u nas była taka sytuacja: mały załadował pieluchę więc mąż przewinął. Wytarł chusteczkami, nasmarował i... młody sfajdał sie na przewijak. OK- bywa, mąż znów wytarł nasmarował, sięga po pieluchę i.. młody znów narobił na przewijak. Mój mąż powiedział tylko "synu widzę że ojca cierpliwość na próbę wystawiasz"
Mąż ponownie powycierał, nasmarował i... trzeci raz Adaś zesrał się na przewijak ![]()
#443 |
Rozeznanie
|
lidkaa- bardzo ci współczuję, ale pomyśle ,że już tylko 2 dni i będziesz w domu. Już bliżej niż dalej
![]() pilotka- oj nocki to ci współczuję, nawet sobie nie wyobrażam jak się mała namęczyła a wy razem z nią ![]() A pro po , czemu mąż zabawia córkę w nocy przy przewijaniu i ją rozbudza jeszcze bardziej ? magnusia- chętnie bym zobaczyła ta akcję i sikała po nogach ze śmiechu razem z tobą ![]() ![]() ![]()
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba lubi go przewijać ![]() Adaś jest bezbłędny. Mnie Marcel za to dziś w nocy osikał jak już zakładałam mu pieluszke, a wiadomo nożki miał w górze to i sik był jak fontanna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Raczkowanie
|
Justien moja Miśka tez płakała przy kąpieli bo woda była za ciepła albo uwaga za zimna. Jej kąpiel ma miec dokładnie temp. ciała wtedy spokojnie się odpręża w wanience i moge dolać cieplejszej wody po jakimś czasie, ale wystarczy ze woda ma parę stopni więcej ryk, wkładam nóżki do wanienki woda za zimna ryk, wiec może to to, bo tak jak pisały dziewczyny w sumie woda to zaskoczenie a jak jest temp. ciała to tak myślę że się mała nie obczaja
![]() ![]() Shizu jak tam u mamy? jak Gucio? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
3maj się dzielnie Lidka!! wiem że łatwo się mówi ale czwartek już tuż tuż a Twój mały to nie terrorysta tylko jemu widocznie tez się w szpitalu nie podoba i tylko u Ciebie w ramionach czuje się bezpiecznie, wytrzymaj kochana ![]() Królowa jak tam Twój fitness? ja też bym chciała już pójść ale nie mam jak wiec miałam plan zacząć ćwiczyć w domu ale znalazłam ten artykuł o połogu, który Wam wrzucałam i doszłam do wniosku że mogę poczekać, za porcję endorfin oddać wypadającą szyjkę albo nietrzymanie moczu to ja dziękuję, średnio opłacalna wymiana. Chociaż szczerze mówiąc to brakuje mi ruchu bardzo.. Magnusia syn mnie kiedyś obsikał 3 razy w trakcie jednego przebierania, dodam że za każdym razem zmieniałam bluzkę ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-11 o 22:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Muminku "zabawia" w przenośni
![]() bo on zamiast szybko raz dwa przebierać, to nie dość że przewija baaaardzo wolno i jeszcze bardzije dokładnie (np zapinając na każdy zatrzask, wygładzając pieluchę, ubranka , wycierając dokładnie chusteczką a mała tego nie cierpi bo np mokra chusteczka ją rozbudza) to jeszcze jak córka tylko kwiknie to on do niej mówi za głośno właśnie zabawia typu "ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiich hhuuuutkoooooo niooo ciooo się dzieje" zamiast w ogóle się nie odzywać albo mało i tym samym córka się wybudza bo ma zaburzony dzień z nocą przy takiej jego "pomocy" :/ Od początku uczestniczył we wszytskim i od początku mu nie odpuszczałam ani nie dawałam żadnej taryfy ulgowej ale on po prostu chyba nie widzi pewnych błędów i obawiam się, że na naprawę niektórych nawyków które zaszczepił u córki może być już za późno:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Oj pilotka wspolczuje, a mexa bym zatlukla!!! Tez mialam pytac po co zabawiac mala w nocy??
Ja w nocy nie pattze na borysa, nue glaszcze nie mowie... Jak mi sie chce spaaaaac. Wlasnie byla pobudka na jedzenie, kupka, jedzenie i odbijamy teraz. Lidka, biedactwa trzymajcie sie. Juz niedlugo. Wiecie co- zdziadzialam. Nie chce mi sie kolo siebie nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#448 |
Raczkowanie
|
Migotko przywołuję Cię do porządku!!!
![]() ![]() Moje dziecko dziś mnie mile zaskakuje ![]() ![]() ![]() a brat niestety zaziębiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze na dalekim wschodzi e u męża net szwankuje wiec nie mogę się wyżalić ![]() Pilotko a mąż wiedział że te leki małej nie pomagają a wręcz mogą szkodzić? przecież świadomie nie chciał jej krzywdy zrobić chyba? |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie, że 10 minut budziłam moje dziecko aby łaskawie zjadło
![]() ![]()
#450 |
Konto usunięte
|
Podejście x aby Ala usunęła. Walczymy od kąpieli czyli od 20. Zaraz mnie moje dziecko wykończy psychicznie
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.