Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 19:01   #4351
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

haha, czytam mamy październikowe przyszłe i co 2 marzy o bliźniakach. Też marzyłam, odechciało mi się po 3 tygodniach, gdy Ulka oprócz spania i jedzenia zaczęła mieć kolki
Stary 2014-02-11, 19:48   #4352
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Witam,
nieśmiało zapytam czy można się jeszcze do Was przyłączyć? Przyznam się, że podczytuje Was od samego początku Jestem mamą Zuzi urodzonej 18 listopada.
o witamy Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochanaZdjęcie-0634.jpg
Stary 2014-02-11, 19:48   #4353
anulka2205
Wtajemniczenie

No jsk sobie wyobraze ze dwojka moglaby jednoczesnie miec kolke to az mi slabo

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:49   #4354
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hej!

Też dziś o tym myślałam

Patrysia witaj!

Dziewczyny wklejam Wam mojego Skarbka z niedzieli i jeszcze Kamisiek na deser. Jak dostanę zdjęcia z sesji to też się pochwalę
Super masz chłopaki

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A my właśnie ustaliliśmy, że dziś przeniesiemy łóżeczko Helenki do jej pokoju, mam nadzieję że to nie zaburzy jej snu

Hehe, u nas monitor do niczego się nie przydał ( ) oprócz rozbudzania rano TŻ jeśli Helenka budzi się pierwsza i to ja do niej wstaje, bo notorycznie zapominam wyłączyć no ale spokój w nocy jak wiem, że ją chroni - bezcenny
Wy będziecie pewnie bardziej przejęci niż ona
U nas też monitor chodzi mimo, że mała śpi w naszej sypialni - dzięki temu śpię spokojnie.

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
haha, czytam mamy październikowe przyszłe i co 2 marzy o bliźniakach. Też marzyłam, odechciało mi się po 3 tygodniach, gdy Ulka oprócz spania i jedzenia zaczęła mieć kolki
he he - one nie wiedzą co czynią
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:06   #4355
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
o witamy Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochanaZałącznik 5579934
slicznosci
Cytat:
Stary 2014-02-11, 20:19   #4356
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
o witamy Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochanaZałącznik 5579934
ile teraz waży i mierzy? nie wygląda na bardzo drobną

Moje dziecko usneło w 30 sekund po położeniu do łóżka, a tatuś twierdził ze przez godzinę bedzie się jeszcze bawić

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
my też miałyśmy różne marzenia w ciązy, po porodzie zweryfikowałyśmy wiekszość, wiec one mają prawo
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

patrysia, witaj

Odebrałyśmy w końcu wyniki posiewu z moczu - na szczęście nic nie wyhodowali
Ale przy okazji się zważyłyśmy u lekarki i niestety Iga za mało przybiera. Na razie lekarka zaleciła karmić ją dodatkowo jeden raz w nocy
za wyniki, dobrze ze jest ok, spokojnie przybierze i bedziesz mieć małego klocusia
Stary 2014-02-11, 20:19   #4357
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, ja tez jak bylam jeszcze w ciazy to kolezanka mojej mamy mowi do mnie tak : co, cieszysz sie ? No ja ba to ze tak. A ona do mnie : ciesz sie ciesz, nie wiesz co cie czeka no i miala kobita racje a oba 4 dzieci wychowala

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:29   #4358
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hehe, ja tez jak bylam jeszcze w ciazy to kolezanka mojej mamy mowi do mnie tak : co, cieszysz sie ? No ja ba to ze tak. A ona do mnie : ciesz sie ciesz, nie wiesz co cie czeka no i miala kobita racje a oba 4 dzieci wychowala

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
dziewczyny które czekałay na 2 i kolejne dzieci też mówiły jak będzie i co? pierworódki wysłuchały, wiedzą że bedzie ciężko a po porodzie było jeszcze cieżej
Stary 2014-02-11, 20:55   #4359
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
hehe też miałam takie pomysły, przeszły mi bardzo szybko Teraz to nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bym poradziła sobie z dwójką maluchów. A tak chciałam, żeby Zuzia miała rodzeństwo w podobnym wieku.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Podczytując wątek śledziłam też Waszą historie i trzymałam kciuki za małą Anie. Dzielna i twarda z niej dziewczyna. Zresztą obie byłyście dzielne. Cieszę się, że wszystko tak dobrze się skończyło i możecie się sobą cieszyć już w domu.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:11   #4360
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam...nadrabiam od 15 mała dziś mało śpi i wymaga ciągłej zabawy i atrakcji
Dziś bez spaceru, bo śniegiem sypało prawie cały dzień...

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Zosieńka jest wspaniała. Świetnie się rozumiemy, ale jest małą gadułką i jak nie śpi to muszę cały czas z nią rozmawiać, bo inaczej włącza się marudek.Z tego względu mam bardzo mało czasu dla siebie.

I dla wszystkich cioteczek moja Zosia.
Śliczna Zosieńka

Cytat:
Witam kochane, oficjalnie ogłaszam,że Ania po miesiącu na oiomie i po 25 dniach na oddziale noworodkowym wypisana do domku! Wreszcie mogę się nią cieszyć! dokarmiana sondą nadal ale moja radośc nie ma końca. Postaram się częściej do was zaglądać, skoro mam już małą przy sobie
Ale cudowne wieści cieszę się bardzo razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość

To moja Laurusia za 8 dni kończy 2 miesiące
Ale słodka niuńka

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla każdej drożdzówka
wyglądają smakowicie
podziwiam Cię, że przy dwójce szkrabów masz jeszcze czas na wypieki

Cytat:
Witam,
nieśmiało zapytam czy można się jeszcze do Was przyłączyć? Przyznam się, że podczytuje Was od samego początku Jestem mamą Zuzi urodzonej 18 listopada.
Witaj

Cytat:
Odebrałyśmy w końcu wyniki posiewu z moczu - na szczęście nic nie wyhodowali
Ale przy okazji się zważyłyśmy u lekarki i niestety Iga za mało przybiera. Na razie lekarka zaleciła karmić ją dodatkowo jeden raz w nocy
To świetnie

za ładne przybieranie

Cytat:
Śliczna kruszynka
Ile teraz waży??
Stary 2014-02-11, 21:12   #4361
ktosiula
Wtajemniczenie

Moja wojna o spanie dzisiaj mocno oszukana - 2 razy bujałam na podusi (po próbach uspania w łóżeczku), raz Miki szybko zasnął przy laktatorze i pospał jak przestałam doić, a raz przy odkurzaczu ale jak wyłączałam to się wybudzał....

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Neluśka siedzi w bujaczku i bluzke sobie ściąga z brzuszka i podciąga do góry i ją je
To musi fajnie wyglądać

Cytat:
Zostaw chwilkę , ale powiem Ci że u mnie było tak że jak brałam na ręce to był jeszcze większy ryk i w końcu przestałam brać tylko nachylałam się w łóżeczku do niego i śpiewałam do ucha i się uspokajał. Wiesz każde dziecko jest inne, musisz popróbować co lepiej się u Was sprawdzi. Aha i jak się już uspokoi jak go będziesz miała na rękach to poczekaj aż Miki będzie miał taki "spokojny oddech" wtedy jest dobry moment Ale ja generalnie wypróbowałam wszystko żeby uspokoić bez wyciągania choć wiadomo nie zawsze się da
Dziękuję Ci

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość

Pytanie nie do mnie, ale jeśli nie masz nic przeciwko to odpowiem jak ja uczyłam Małej zasypiania w łóżeczku. Kiedy przychodzi moment drzemki tzn. kiedy Mała marudzi i nie pasują rączki, leżaczek i mata to kładę ją w łóżeczku, zawijam w kocyk, daję smoka i czekam aż oczka zaczynają opadać w dół. Wtedy dopiero odchodzę, a Mała zasypia bez problemu. Według mnie gdy dziecko zacznie marudzić należy zareagować i je utulić lub pogłaskać, bo zacznie bardziej płakać i się rozbudzi. Ale musisz spróbować różnych metod, bo każde dziecko jest inne i inaczej będzie reagować na sposoby zasypiania.

Ja też karmię piersią i chciałabym podać Zosi jakąś wodę albo rozcieńczony rumianek, ale ona nie chce złapać butli, wypycha języczkiem i nie ma mowy żeby chociaż łyczka wzięła. Dlatego na razie nic nie podaję, może później załapie butlę to będę dawać wodę.
Tylko mój smoka nie wieźmie... o obudził się... idę...

Może spróbuj łyżeczką tą wodę dawać jak chcesz nauczyć pić wodę. Mój pięknie z łyżeczki kropelki spija.

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Dlatego to zawsze od dziecka zależy. Moje od początku spały same bez problemów żadnych w koszu mojżesza / łóżeczku. Teraz jak tylko widzę, że Pola zmęczona to wkładam ją do kosza, daję smoka i zasypia. Wieczorem jak odkładam to też nie siedzę przy niej tylko wychodzę. I cisza jest - śpi zaraz.

Odnośnie przybierania i karmienia to chyba jednak zacznę karmiś obiema piersiami przy każdym karmieniu, bo zważyłam małą i znacznie spowolniła przybieranie. Z jakiś 150 g na tydzień w pierwszych 2,5 miesiącach do 80 g teraz. Mogła jakoś dać znać a ona się domaga tylko 2,5-3h. Choć przez ten śluz mam wrażenie, że z powodów alergicznych gorzej przybiera. A już myślałam, że bez problemu będzie. Pierwszy mi od początku kiepsko przybierał - walczyliśmy o gramy (choć całe noce przesypiał i jadł tez co 2,5-3h). Chyba jakieś kiepskie mleko robię.
Z tego co wiem to z czasem tempo przybierania na wadze się zmniejsza, to może jest wszystko ok. Nie wiem w sumie kiedy się to zmienia. Wydaje mi się, że mój teraz też wolniej przybiera - ma 2 miesiące.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

co do usypiania- poki mala nie lubi smoka to nawet nie probujemy zasypiania w lozeczku:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój też niesmokowy i jest ciężko, codziennie tutaj narzekam ale próbuję.

Cytat:

Dziewczyny wklejam Wam mojego Skarbka z niedzieli i jeszcze Kamisiek na deser. Jak dostanę zdjęcia z sesji to też się pochwalę
Fajne chłopaczki

Widzę, że mi nie pocytowało wszystkiego.

Witaj Patrycjo! Mój Mikołaj też miał takiego krwiaka po próżnociągu - mówili, że się wchłonie. Był taki miękki w dotyku na początku a później skostniał i została taka gulka już, czyli się nie wchłonął. Na szczęscie był mały i myślę, że nie będzie to widoczne pod warunkiem, że Mikołaj nie zechce być łysym blokersem

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:14   #4362
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Karmię ją tylko piersią, butelki ani smoczka nie toleruje, a czasem by się przydało.
Jeśli chodzi o spacery to też musimy być w ciągłym ruchu, bo inaczej od razu zaczyna się wiercić i marudzić. No i ostatnio przestała spać na spacerach, potrafi się wpatrywać przez godzinę w tą swoją budkę (nie wiem co ona tam widzi ciekawego, może się wsłuchuje w odgłosy z ulicy ), ale o ile jesteśmy w ruchu to jest spokojna.
Moja niunia też tak robi, wczoraj było cieplo to jej otworzyłam, żeby niebo widziała

Opiszesz w skrócie jakie cwiczenia macie na asymetrie? bo my dopiero 25 idziemy z małym a do tego czasu mogłabym cos poćwiczyć.

Cytat:
Ja nie marzyłam, a przed wejściem do gabinetu, powiedziałam mężowi "a co jak bedzie dwoje" i wykrakałam

Cytat:
Jak patrzy ślepkami

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
No jsk sobie wyobraze ze dwojka moglaby jednoczesnie miec kolke to az mi slabo

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app
E nie jest tak źle, fajne stereo wychodzi a tak serio to aż serce ściska, jak nie można pomóc, żeby przeszło.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:15   #4363
Olenka_24
Zadomowienie

Ktosiula a probowalas smoka w Mleku wytaplac ? Nie wiem czy podziala ale moze zassie wtedy

Stary 2014-02-11, 21:18   #4364
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi, mój mały lubi spać na jednej stronie, tzn klaść główkę , staramy się go obracać, ale czasami w nocy nie zauważę no i kilka godzin leży na tej która lubi i dzisiaj zauważyliśmy nie równości na główce, takie górki, dołki, zniknie to? martwie się, że tak szybko mu się odkształca
Stary 2014-02-11, 21:41   #4365
Olenka_24
Zadomowienie

Basia nam lekarka mowila zeby recznik rolowac i podkladac pod plecki jak juz dziecko mocno spi, tak zeby wymusic spanie na drugiej stronie

Stary 2014-02-11, 21:44   #4366
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, mój mały lubi spać na jednej stronie, tzn klaść główkę , staramy się go obracać, ale czasami w nocy nie zauważę no i kilka godzin leży na tej która lubi i dzisiaj zauważyliśmy nie równości na główce, takie górki, dołki, zniknie to? martwie się, że tak szybko mu się odkształca
A u nas Zuza śpi tylko,TYLKO na prawym boku inaczej nie ma szans, ale na całe szczęście nic się nie dzieje z główką,a w dzień kręci w obie strony i jak leży na brzuchu i na plecach.
Ale może faktycznie podkladajcie zrolowany ręcznik

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:47   #4367
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moja wojna o spanie dzisiaj mocno oszukana - 2 razy bujałam na podusi (po próbach uspania w łóżeczku), raz Miki szybko zasnął przy laktatorze i pospał jak przestałam doić, a raz przy odkurzaczu ale jak wyłączałam to się wybudzał....

To musi fajnie wyglądać

Dziękuję Ci

Tylko mój smoka nie wieźmie... o obudził się... idę...

Może spróbuj łyżeczką tą wodę dawać jak chcesz nauczyć pić wodę. Mój pięknie z łyżeczki kropelki spija.

Z tego co wiem to z czasem tempo przybierania na wadze się zmniejsza, to może jest wszystko ok. Nie wiem w sumie kiedy się to zmienia. Wydaje mi się, że mój teraz też wolniej przybiera - ma 2 miesiące.

Mój też niesmokowy i jest ciężko, codziennie tutaj narzekam ale próbuję.

Fajne chłopaczki

Widzę, że mi nie pocytowało wszystkiego.

Witaj Patrycjo! Mój Mikołaj też miał takiego krwiaka po próżnociągu - mówili, że się wchłonie. Był taki miękki w dotyku na początku a później skostniał i została taka gulka już, czyli się nie wchłonął. Na szczęscie był mały i myślę, że nie będzie to widoczne pod warunkiem, że Mikołaj nie zechce być łysym blokersem

wiem i trzymam kciuki

moze i na nas przyjdzie kiedys czas takiej nauki
Cytat:
Ktosiula a probowalas smoka w Mleku wytaplac ? Nie wiem czy podziala ale moze zassie wtedy

u mnie nie podzialalo

M.uspil mala
ale robila kupe przez sen to dlugo nie pospi:p
spi w lozeczku

Jutro M. ma wolne,bo idzie na pogrzeb...
a po poludniu bioderka
pewnie bedziemy miec zalecone pieluchowanie...poki co zlalismy to zalecenie przy wypisie ze szpitala.
ale jak lekarz zaleci to trzeba bedzie...

Stary 2014-02-11, 21:53   #4368
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Spróbuję

Cytat:
Synek koleżanki ma asymetryczną głowke przez to. Spróbuj pieluszką zwinięta podkładać i w dzień pilnuj żeby na drugiej stronie leżał. Lepiej zapobiegać.

Anusia !!!!!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:03   #4369
kyte
Wtajemniczenie

Witam wieczornie
Dzisiejszy dzień był STRASZNY!mała spać nie chciała, tzn. chciała ale nie mogła jakoś zasnąć. Najpierw próbowałam zasypiania w łóżeczku-ale to chyba narazie nie dla nas, już na rękach próbowałam i nic Nic nie pasowało, leżaczek, mata, rączki...NIC Dobrze że dzisiejszy dzień się skończył. Natalia po karmieniu ładnie zasnęła sama w łóżeczku, tylko wieczorami to się jakoś udajeA do tego najadłam się Kociak
Czy Wasze dzieci też tak wsadzają rączki do buzi? Wkurza mnie to, bo wsadzając rączki wypluwa smoczka i zaraz jest ryk[/QUOTE]
Najlepiej jak pr,óbuje wcisnąć jednocześnie cyca i piąstkę
maomami
Mamy identyczny cykl dnia
Taszanta

No mój też porysował nowiutki stół do jadalni suwmiarką
Cytat:
da się przyzwyczaić:d ale tż baardzo mi pomaga, w sumie na zmiane ją zabawiamy aktualnie siedzi od 20 minut w bujaczku, kopie, rzuca się na żyrafkę i dyskutuje z nią. Ale to dyskusja na pograniczu płaczu, chyba ją ta żyrafa zwyzywała

Ja wczoraj taką niemoc miałam i jakiś dół mnie złapał ogólnie...
Uważam że bardzo dobra i cierpliwa z Ciebie mamusia hehe rozbroiło mnie to zdanie
Cytat:
Witam,
wiitaj
Doczytałam o krwiaku dobrze że się wchłonął, a można wiedzieć z jakiego jesteś województwa?
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Brawo za mocz a co dokładnie mówiła o tym przybieraniu?

Kurcze nawet nie wiem w którym centylu jest moja Helenka, to znaczy jest w tym w którym się urodziła i tyle wiem, muszę dokładnie podrążyć przy następnym spotkaniu z położną

Anoula, my na dniach przenosimy Helenkę do jej pokoju, ale ja bez niani i monitora oddechu to bym chyba spokojnego snu nie zaznała a nie da się naprawić waszej?

Kurcze kupiłam w Lidlu patelnie Tefal w promocji i jest za duża na naszą kuchenkę chyba będę ją oddawać, ale może któraś ma doświadczenie z za dużymi garnkami na indukcję, można używać czy nie zadziała ?
Ja też się nie znam na tych centylach pediatrzy mówią że dobrze waży to im wierzę
Tak powinna działać indukcja u mnie działa bez problemu.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
czyli aktywna dziewuszka i się trafiła pewnie po mamusi

A my miałyśmy isc dziś do lekarza ale idziemy jutro rano. Liwka nie chce jeść, zjadła o 10, i przed 16, 30 ml;/ dobrze ze pije.

Skoczyłam rano na miastowi zakupiłam farbę do włosów jeszcze kuzynkę poprosić muszę o zabiegi pielęgnacyjno-doprowadzająco do wyglądu i bedę wyglądać jak człowiek( bo odrosty mam straszne, ale w swoim kolorze to chociaż tak nie widać). Kiedy wiosna przyjdzie? już czekam z niecierpliwością
Oby Liwcia była zdrowa
Też czekam i czeka też mój płaszczyk który kupiłam już w zaawansowanej ciąży specjalnie na wiosnę
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Na wątku mam październikowych 2014 będą prawdopodobnie trojaczki bliźnięta + jedno

A dopiero my zachodziłyśmy w ciążę
No to ma potrójne szczęście, a mąż to będzie miał potrójne pępkowe

Cytat:
Hej!

Też dziś o tym myślałam

Patrysia witaj!

Ale cudowne chłopaki
Stary 2014-02-11, 22:12   #4370
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
anulka, nie z butli. Na razie normalnie moim mlekiem - ale że w nocy bardziej tłuste jest to zaleciła raz więcej ją karmić. Tylko nie wiem, czy ona tak na śpiocha koło tej 23-24 będzie chciała jeść.

Dziewczyny, Igula waży obecnie 4415 gr.
Ale ostatni raz była ważona 20 dni temu u lekarki i wtedy miała 4180 gr (fakt, że była warzona wtedy od razu po jedzeniu, bo musiałam ją nakarmić przez wejściem do gabinetu). Więc nawet licząc ok.300 gr no to jednak mało jak na 20 dni. W pierwszym miesiącu ładniej przybierała. No cóż... Trzeba tuczyć!

Ja mam kryzys. Iga właśnie zasnęła po ponad godzinnej walce kurcze ja już nie wiem, czy ona kiedyś będzie zasypiać bez tej walki. A może ja ją za wcześnie kładę... No, ale zazwyczaj ją kładę jak ziewnie ze 2-3 razy. Bo później to ona już jest taka zmęczona tym płaczem i zawodzeniem, że zasnąć nie może. I w ogóle zauważyłam, że jak ją usypiam tak w łóżeczku, to jak ją wyciągam i biorę tak na ręce do uspokojenie to ryczy jeszcze bardziej. Załamka.
Też dziś miałam załamkę z tego powodu, jest już nas dwie
Cytat:
Od początku nie chciałam bliźniaków i choć nie ma u mnie ani w rodzinie TŻta tej tendencji to i tak się modliłam aby los nie sprawił nam psikusa
Cytat:
jest CUDOWNA!
Stary 2014-02-11, 22:19   #4371
anulka2205
Wtajemniczenie

Dizi chłopaki są extra

Ania śliczna i duża

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:23   #4372
lusesita23
Zakorzenienie

korzystajac z okazji ide spac

ciekawe ile pospi z ta kupa w pieluszce:p

Stary 2014-02-11, 22:55   #4373
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Basia nam lekarka mowila zeby recznik rolowac i podkladac pod plecki jak juz dziecko mocno spi, tak zeby wymusic spanie na drugiej stronie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A u nas Zuza śpi tylko,TYLKO na prawym boku inaczej nie ma szans, ale na całe szczęście nic się nie dzieje z główką,a w dzień kręci w obie strony i jak leży na brzuchu i na plecach.
Ale może faktycznie podkladajcie zrolowany ręcznik

Ręcznik juz dawno jest, ale on tak fika w łóżeczku, że potem leży w całkiem innym miejscu.

Rybko- napisalam Ci wiadomość na fb, ale nie wiem, czy odebrałaś?

Dziewczyny widzialyście te filmiki z joga dziecięcą? masakra, w życiu nie wykonałabym ani jednego takiego ruchu na moich maleństwach...

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-02-11 o 22:56
Stary 2014-02-11, 23:49   #4374
nemosek
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Sie tu ruch zrobił ostatnio
Ponarzekalam że pouciekalyście i chyba ktoś jeszcze jak dobrze kojarzę jeszcze płakał i znowu ruch jak w ulu

Lecę poczytac trochę,ale szczerze nie chciało mi sie nawet na wizaż ostatnio wchodzić.Czasu mam pod dostatkiem ale teraz wciagnęłam się w wir serialowy.

U nas wszystko ok,no może poza wysypką ale ja ciągle grzeszę.Ostatnio rzuciłam sie na trufle i zjadłam chyba z 10 i wypiałam jedną kawę z mlekiem.nie mogalm sie opanować ze slodyczami,ale coś mi sie wydaje żę to przed nastepnym okresem mnie tak wzięło
Amba na słodycze już postanowione.i będe obsewować skóre a mi to dobrze zrobi dla figurki
Nie wiem juz co o tym sądzić ale małego te zmiany nie swędzą a cały czas się utrzymują

A i jakby ktos był zainteresowany nosidlo BOBA w dobrej cenie:

http://www.kangurkowo.pl/nosidlo-erg...i-boba-g3.html

A i zapomniałam o

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Z tego co zapamiętałam...

Zdrówka dla wszystkich chorowitków tych małych i dużych

Zosia ,Pola,Laura,Adaś i Kamilek,Ania

Witajcie z powrotem Beatka ,Miss Triss

Ania czNie wiem czy u nas jest azs bo niepotwierdzone, ale piorę w Loveli płyn do prania i płukam 2 razy ubranka.

Kyte 3 miesiące

AgnieszkaTo mała wszystkim pokazala kto tutaj rządzi

Maomami Nie przejmuj sie Tymek też często uśnie na rękach zwłaszcza w dzień i potem odkładam albo do koszyka albo do łóżeczka do Uwielbiam to tulenie i nie ograniczam tego.Na to przyjdzie czas.A po tym jak bezproblemowo nauczył się zasypiać na noc z łóżeczku jestem pełna optymizmu.
Patrysia Hej

Miss A czemu chcesz dopajać Zosię?Jak karmisz piersią to nie musisz,ale pewnie masz jakis inny powód.Chcesz przyzwyczajać małą do picia wody?

Powodzenia dla wszystkich mamuś uczących zasypiać dzieciaki w łóżeczkach!!!

Przeczytałam mój przedostatni post,ale zamotałam .Wybaczcie późną godziną jedynie mogę się usprawiedliwić

I mam pytanie:
Czy jest tutaj może przypadek dzieciaków które nie mają jeszcze wykształconych jąder kostnienia w bioderkach?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2014-02-11 o 23:56
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:03   #4375
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nemosek co za seriale oglądasz??
Przeganiam tą wstrętną wysypkę....a kysz od Tymusia

Też mam czasem takie dni, że mi się nie chce wizażować i jak się trafi przerwa to potem mi głupio, że Was zaniedbuję...jakieś takie poczucie obowiązku czy co

Zmywam się chyba, bo oczy się kleją

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-12 o 00:04
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:08   #4376
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Ula jak zwykle jest zmęczona, ale spać nie, bo po co:rolleyes;

Ale muszę pochwalić, że dzisiaj jakieś bezbolesne bąki ma... może mija
Stary 2014-02-12, 00:11   #4377
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Nemosek co za seriale oglądasz??
Przeganiam tą wstrętną wysypkę....a kysz od Tymusia

Też mam czasem takie dni, że mi się nie chce wizażować i jak się trafi przerwa to potem mi głupio, że Was zaniedbuję...jakieś takie poczucie obowiązku czy co

Zmywam się chyba, bo oczy się kleją
Obecnie "Czas honoru"-mam neta podłączonego go TV i nic tylko siedzieć wybierać i oglądać .Nieraz po parę odcinkówpod rząd oglądam a robota domowa się pasie

Ja mimo że nie wizażuję nieraz fizycznie to myslę sobie co tam piszecie i tak prędzej czy później wchodzę tutaj Taka mania i przynależnośc do grupy
No co będę dużo pisać,po prostu lubię Was i już!

dobranoc

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:

A miałam pytać bo doczytalam coś że Ulka w łóżeczku nie śpi tak?Czyli co na klacie i w wozku jedynie w czasie nocy?
Corko Ty to chyba sie na drugie dziecko szybko nie zdecydujesz co?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:23   #4378
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Magiczny 3 miesiąc się zbliża to może i mija

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Obecnie "Czas honoru"-mam neta podłączonego go TV i nic tylko siedzieć wybierać i oglądać .Nieraz po parę odcinkówpod rząd oglądam a robota domowa się pasie

Ja mimo że nie wizażuję nieraz fizycznie to myslę sobie co tam piszecie i tak prędzej czy później wchodzę tutaj Taka mania i przynależnośc do grupy

dobranoc
Też mam ale jakoś z tego nie korzystam...ostatnio jednak włączam małej piosenki z youtuba i śpiewamy, tańczymy

Mam tak samo! Myślę co tu słychać i ciągnie mnie sprawdzić Zżyłam się z Wami i nawet te ostatnie perypetie nie są w stanie mnie stąd wygonić! Cieszę się, że wątek żyje

Dobra...tablet się rozładowuje to znak, żeby spadać

Dobranoc
Stary 2014-02-12, 00:50   #4379
Trele_Morele
Zakorzenienie

Widze ze watek odzywa na nowo!
Ja za to ledwo zyje, dziecko mi szaleje ..
Po za tym wszystko gra, wczoraj się ważyłysmy I mamy 7.02kg spadlysmy z 91 na 75 centyl ale chyba nie powinnam sie tym martwić ?
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
I właśnie!My dziś kończymy 3 miesiące!

Cytat:
Witam kochane, oficjalnie ogłaszam,że Ania po miesiącu na oiomie i po 25 dniach na oddziale noworodkowym wypisana do domku! Wreszcie mogę się nią cieszyć! dokarmiana sondą nadal ale moja radośc nie ma końca. Postaram się częściej do was zaglądać, skoro mam już małą przy sobie
No wiedzialam kiedy zajrzec!! Wspaniałe wiesci!!

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
juhu nareszcie! super wiadomość!!! cieszę się, że Ania w końcu w domu uściskaj ją

dzień dobry

dostałam @ 38 dniowy cykl miałam :/

Hania wczoraj normalnie się darła. uspokoiła się jak jej nogi przytrzymałam przy brzuszku. dopiero po kilku chwilach. potem znowu ryk...
brzuszek ją bolał, próbowała kupe zrobić a w pieluszce tylko troche pobrudzone.
nic nowego nie jadłam. ba nawet bym powiedziała, ze za mało zjadłam i wypiłam

ubieram te moje księżniczki i jedziemy do Ikei
Karmisz piersia nadal I masz juz @ ?
Tylko ja nie mam? Czy ktos jeszcze?
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
W dzień zazwyczaj śpi po dwóch godzinach aktywności, robi się wtedy maruda i szybko zasypia. Śpi najczęściej 40 minut, czasem zdarzy się że godzinę. Tak dziennie to wychodzi że ma ok 3-4 drzemki. Ale ona śpi wieczorem już o 21 najpóźniej więc widocznie o 7 już jest wystarczająco wyspana

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Macie taki tryb jak my.
Mao wszystkie drzemki Zuzy sa w okolicach 40 min? Czy macie jakies dluzsze np 2-3h ?

Kurde, burczy mi w brzuchu przez te Wasze drozdzowki

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

Cytat:
Witam,

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 01:38   #4380
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

dobranoc

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

A miałam pytać bo doczytalam coś że Ulka w łóżeczku nie śpi tak?Czyli co na klacie i w wozku jedynie w czasie nocy?
Corko Ty to chyba sie na drugie dziecko szybko nie zdecydujesz co?
Na klacie nie :/ Zasypia przy jedzeniu, ewentualnie spacer... W dzień to jakieś pieciominutowki, a w nocy Zasypia na dłużej... Aktualnie spi ale tak., że zaraz się obudzi.. Chciałam 3 dzieci i to w małym odstępie teraz nie chce więcej. Może później. Ostatnio z Tz o tym rozmawialiśmy. I dosłownie poczułam ulgę gdy ustaliliśmy ze na jednym pozostaniemy

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Właśnie kładę plastry na nos i nie wiedziałam że to takie skuteczne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości