|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Przepraszam ze to napisze ale juz kilka razy o niej pisałas i odniosłam takie wrazenie ze ona chyba zazdrosna..[/COLOR][/COLOR].. |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, raczej się nie mylisz, jeśli Seba pije z butli bez problemu to nie powinno być żadnego problemu z odstawieniem
![]() Mam dość nie jest dla mnie problemem już, ze Hania zaczyna dzień o 6. ok,przywykłam, 7 byłaby ideałem no ale trudno. ale ona się budzi i jęczy, skrzeczy, marudzi. jako tako się uspakaja na rękach ale też bez rewelacji, a nosić ją cały czas nie ma nikt siły. do tego budzi Marysię wygląda to nieco jak zęby, bo wszystko gryzie z taką wściekłością i złością, gryzie moje ręce, palce, no i swoje też ![]() do tego poszłam spać koło 24 a w środku było jeszcze karmienie
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a u nas moje dziecko spało od 20 do 7:50 a ja głupia zamiast robić to samo to pół nocy nie spałam bo jak nie ma P. to jakoś każdy stuk-puk mnie budzi Cytat:
Natala mój też ze złością wszystko gryzie, trochę marudzi, chce na rączki, ale póki co nic tam nie stuka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:04 |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4777 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry
Cytat:
Cytat:
No i przez ta pobudke o 6 nie mam w ogole humoru Wszystko mnie wkurza, wszystko na mojej glowie, tz ostatnio tak mi pomaga ze popoludniu po pol godzinie zabawy stwierdza ze on nie wiem co ma z nia robic i mi ja oddaje. Wieczorem jak juz ja usypiam to po prostu mam dosc. Potrzebuje jakiejsc odskoczni bo zwariuje.A jeszcze jak mala zasnela to zamiast zjesc spokonie sniadanie to jeszcze walczylam z piecem bo tz tak rozpalil ze bylo ciemno... ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A jeszcze jak slysze o Mariuszu T. to mnie szlak trafia. Jeszcze pewnie kupe kasy poszlo na to zeby on bezpiecznie mogl z wiezienia wyjsc... no paranoja jakas.
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-02-12 o 08:15 |
||
|
|
|
#4778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby o co przeciez on ma zawsze gorzej:rotfl:Cytat:
![]() jejku sebuś też cześciej woła o rączki w ciągu dnia ...w zasadzie w dzień usypia teraz tylko na raczkach ja raz narzekam a innym razme po prostu mnie to cieszy bo sie boje że on mi tak szybko rośnie i tez mam nadzieje że te wszystkie nocne rewelacje to ząblki ale póki co to nic nie widze
|
||
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis nocka zadnym karmieniem nie przerwana tfu tfu 12,5 h z czego ja spalam 7 heh. Za to Blanka obudzila sie po 6 na szczescie zajęła sie puzzlami w swoim pokoju i pozwolila mi dospac.No a za godzine ortopeda ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:23 |
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej.
Tak jak przewidywałam, 3 pobudki w nocy. Moje biedactwo ![]() Idę nadrabiać.
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ojej- ząbki?
|
#4782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej.
Cytat:
![]() Gdzie ogladasz 7 sezon? W tv? Cytat:
Fajnie masz, że już na pierwszym roku możecie pisać ![]() Cytat:
Ale mzk mają za dziwaków ![]() Cytat:
![]() Lece na śniadanie.. |
||||
|
|
|
#4783 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Pożalę sie i ja
Od 23 do 2 Miłek ze mną w łóżku kręcił się i wiercił, chwile spał i się wybudzał, złościł, od 2 do 5 w swoim łóżeczku, ale w tym czasie 5 razy wstawałam podac smoka, a od 5 do 6.30 znów w naszym łóżku wiercenie i popłakiwanie. Jak tylko go o tej 6.30 przewinęlam i wzięlam na ręce to buzia roześmiana i zaczął gadać Chyba się już przyzwyczaiłam, bo nie czuję się zmęczona i nawet humor mam ok, poza tym że teściowa dziś bierze Dawida na pare godzin do siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłek też ma takie kółko wytarte i boczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będziesz dalej próbowała mm podawać? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w urzędzie marnie płacą. Ja mam bardzo dobre wejście do urzędu,ale raczej nie chcę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my miewamy tylko ciche minuty, nie umiemy się długo złościć.
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas tez poplakiwania w nocy. Dziasla napuchniete ale wiem, ze do wybicia zabkow moze uplynac i 2 miesiace ![]() A teraz pytanie Pisałam Wam kiedyś, że Miłosz odrzucił smoka pewnego pięknego dnia. Próbowałam później jeszcze dać ale nie chciał. Ostatnio w akcie desperacji sięgnęłam po tego smoka i zassał od razu ale jak wyjał go sobie z buzi to nie umial trafic i się wnerwiał i trzeba było podawać, więc zabrałam . Złamać się i dawać tego smoka czy lepiej nie?
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pobudki o 2, 5 i potem co chwilę. Teraz śpi Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno ograniczanie słodyczy/soków wiele da Poza tym jeszcze się nie przebiły nawet
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodhina,jak nauczylas butli?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak.nie stukają,ale widać,jak podchodzą:/ Dwa...
|
#4790 | |||
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() bardzo Wam wspolzuje nieprzespanych nocek ![]() u nas byly tylko 3 poudki, wiec nie bylo tak zle. wazne, ze mam lozeczko i malego na wyciagniecie reki, wiec nie musze wstawac, zeby mu podac smoka ![]() Cytat:
Dziekuje Natala za wyjasnienie dlaczego trzeba zaczac bujac malucha ![]() Cytat:
Natomiast u mojej siostry jak dostal synek butelke to ju zpiersi nie chcial. Cytat:
![]() My dzisiaj idziemy do szpitala na pobieranie krwi u Jakuba ![]() i to nie bedzie z paluszka, bo beda badac zelazo, wiec musi byc z zylki ![]() mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo plakal ![]() A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o macie do raczkowania co jest w lidlu? Taka narzutka, kołderka.
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jak wracaliśmy z Hanią od moich rodziców, to strasznie marudziła, wyciągnęłam smoka bardziej żeby ją czymś zająć niż żeby zassała, a ona zaciągnęła! jak nigdy, i to z 5 minut go miała ale w domu już tego nie powtórzyła, w biorąc pod uwagę jej nastrój w ostatnich dniach, to i jej i mnie by to dobrze zrobiło
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wolę,żeby się szybko przebiły, bo mi dziecko cierpi ![]() a skoro to dziedziczne to tym bardziej musimy uważać na słodkie.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-12 o 09:13 |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oczy ma jak dziewczynka |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie to kiepskie jest, bo za miękkie, za śliskie, przy pełzaniu/raczkowaniu będzie sie rolować...
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
no on na dole ma takie 2 białe paski, więc to może zęby- zobaczymy za kilka dni czy coś się tam wykluje
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małż się wzbrania, ja bym dała. Wczoraj Miłek płakał przed snem. Chciałam dać smoka, a Tż powiedział, że go położy sam spać. Ponosił aż przestał zawodzić i odlożył do łóżeczka, po 5 min spał. W nocy wystaczy mu cycuś bo zjada i od razu zasypia. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
i myślę, że na dniach u nas to nie nastąpi |
||
|
|
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 |
|
BAN stały
|
Moje dziecko zostanie wokalista kapeli metalowej.Wczoraj caly wieczor growla cwiczyl, sam Nergal by sie takiego ryku nie powstydzil
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
anutka śliczny synuś
fajna, kupiłabym ją, ale mam już matę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

lepiej spałam niż jak mały przesypia po 4godziny bo już sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy
ale właśnie się dowiedziałam od mojej sis że wydziwiam że butli nie daje ...i że ludzie to przy pierwszym dziecku wariują a ja przy drugim
że ona by juz odstawiała od piersi bo później będę mieć problem bo seba juz jest bardzo cyckowy itp....zepsuła mi humor na dzień dobry

bo jak nie ma P. to jakoś każdy stuk-puk mnie budzi

Wszystko mnie wkurza, wszystko na mojej glowie, tz ostatnio tak mi pomaga ze popoludniu po pol godzinie zabawy stwierdza ze on nie wiem co ma z nia robic i mi ja oddaje. Wieczorem jak juz ja usypiam to po prostu mam dosc. Potrzebuje jakiejsc odskoczni bo zwariuje.

niby o co przeciez on ma zawsze gorzej:rotfl:
i tez mam nadzieje że te wszystkie nocne rewelacje to ząblki ale póki co to nic nie widze