|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
obiecałam coś z Ewcią: 1. 8 miesięcy: http://www.youtube.com/watch?v=DCxlZ...ature=youtu.be (na mnie nie zwracajcie uwagi, byłam wtedy strasznie wychudzona) 2. 20-22 miesiące http://www.youtube.com/watch?v=TEZE4qDl6Gc a na dokładkę - fota po urodzeniu i aktualna
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko chowa się supe, jest zaprawione i nic mu nigdy nie dolega W sumie jak patrzę jak super się te dzieci chowają razem ze sobą, szybciej robią się samodzielne to zazdroszczę. No ale tam akurat pieniądze nie grają roli więc mogła sobie pozwolić na przerwę kilkuletnią i pracę w domu. Mnie bardziej zastanawia to ubieranie dziecka o którym tu była mowa co zaożyć na nie...skoro jedziemy autem to chyba nie potrzeby ubierać tego dziecka jak na Syberię Ja zamierzam założyć tylko body, skarpety, półśiochy i kombinezonik a nie mam ortalionowego tylko taki welurkowy i po prostu okryć kocykiem. Przeciez to kilka sekund przejścia ze szpitala do auta. Poza tym dziecko w foteliku nie powinno mieć za dużo warstw lepiej je okrywać kocem, wogóle producenci piszą że nie powinno się nawet kurtki dziecku dawać do fotelika bo w razie wypadku może się zsunąć i fotelik nie będzie działał tak jak powinien.
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-12 o 10:12 |
|
|
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczescie
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Kolba - trzymaj się i myśl pozytywnie!
[wiem, jak boli takie rozstanie, przerabiałam to we wrześniu 2012, kiedy poroniłam. płakałam codziennie z tęsknoty za Ewcią bardziej niż z powodu straty dzidka... ale nie ma rady, trzeba przetrwać] |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może jednak poczekają z zamknięciem, albo miło Cię zaskoczą i wszystko będzie ok w tym drugim szpitalu. ![]() Cytat:
:kcuki: za ktg ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my nie planujemy takiego zakupu.side85 no to ![]() Cytat:
!Ja witam się z łóżka, czekam na Tżta niech robi śniadanie i wyruszam załatwić pare spraw i robie porządek w garderobie bo już patrzeć nie mogę a sama sobie tam skladzik na ubranka Zosi urządziłam ![]()
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
kolba nie martw się, przecież jestes pod dobrą opieką, sterydy dzidzia dostała to na pewno już jest bezpieczniejsza. Daj znać jak jutrzejsza wizyta!
margo80 wszystko super side85 ja będę ubierać dokładnie tak jak Ty. Przecież w samochodzie grzałki też będą to nie zmarzniemy a kocykiem zawsze można dogrzać maluszka czy zwiększyć grzanie
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolba Będzie dobrze. Czas szybko zleci i przywitasz się z Olą i dzidzią
i moc brokułów przesyłam Cytat:
Takie piękności mnie tylko rozczulają i sprawiają, że jestem bardziej niecierpliwa!!Ewcia słodka, najlepszy był uśmiech po spróbowaniu palucha ![]() I jak ona pięknie pływa Cytat:
Mi się wydaje, że ja przy pierwszym dziecku jestem jakaś olewaczka ![]() Ani nie mam ochoty ciepło dziecka ubierać, wychodzić bez werandowania, nie kąpać, nie balsamować ![]() No a z tym szpitalem to już w ogóle, ze szpitala, tak jak piszesz, to jest kilka sekund i jest się w samochodzie, więc dużo nie potrzeba.
|
|
#880 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I to chyba na tyle mam do powiedzenia od rana
|
|||
|
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten filmik jak miała 8mcy normalnie rozwalił mnie na łopatki
|
|
|
#882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
To może 34? Wg mnie jest 35 a wg gina 33 to niech będzie kompromis. Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
Dziękuję . To jeszcze nie wszystkie ubranka, idą jeszcze 2 paczki z USA dla mojej królewny .Cytat:
Mnie też to oburza, że nie pomagają w szpitalu młodym mamom .A te niedowłady to chyba mogą się zdarzać. Cytat:
![]() ![]() : przytul: :przytul :Na pewno wszystko będzie dobrze! Byłam w przychodni, zostawiłam ten wymaz, zapłaciłam 35zł więc chyba jeszcze nie najgorzej ale wyniki będą dopiero we wtorek/środę. Byłam też u ogólnego, poprosiłam doktorkę o skierowanie na pozostałe badania (morfologię, mocz), żeby nie płacić i te skierowanie na konsultację do ortopedy. Dzwoniłam już do szpitala, zarejestrowałam się na przyszły piątek (wcześniej oczywiście nie chcieli ), nie na żadną konkretną godzinę, trzeba tam być już o 7 a lekarz przyjmuje do 13 i tak się zastanawiam - czekać ten tydzień czy iść prywatnie? Doradźcie proszę. Niby to jeszcze troszkę ponad miesiąc do terminu ale...A i chciałam jeszcze powiedzieć że dziś chyba po raz pierwszy rozpięłam kurtkę i wywaliłam brzuch bo inaczej nie dopchałabym się ani do laboratorium ani do lekarza.
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Chciałam Was zawiadomić, że w sobotę 08.02 o godz. 8:15 na świat niespodziewanie przyszedł mój mały cesarz Ksawery. 53 cm 3170 g urodzony w 36t3d. chyba nie będę Wam opisywała porodu, na razie są to dla mnie straszne wspomnienia, znieczulenie miejscowe nie zadziało, nie zdążyli tego sprawdzić, nie powiedzieli że zaczynają, a musieli się spieszyć więc chyba domyślicie się jak się skapowali napiszę tylko tyle, że obserwujcie swoje ciała i jak Was coś niepokoi od razu na IP. w nocy dostałam silne skurcze, aż mnie wszystko kłuło, nie mogłam chodzić, oddychać, było coraz więcej krwi. od razu pojechaliśmy na ip, lekarz mnie zbadał, 3 cm rozwarcia, zdiagnozował przedwczesne odklejenie się łożyska, szybka decyzja o cesarce, od razu znalazłam się na sali operacyjnej, wszystko działo się bardzo szybko, w ostatniej chwili uratowali małego. na szczęście jest wszystko dobrze, mały jest zdrowy i świetnie sobie radzi. Kocham go miłością bezgraniczną, jest cudowny ![]() wszyscy byli w szoku że tak sobie świetnie radzi, ale mówili że to zasługa tego że jak na wcześniaka był bardzo duży
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeś się nagadała
Virginia Ja bym poczekała ten tydzień. za wywalony brzuch ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście GRATULACJE Na szczęśćie wszystko jest w porządku Trzymajcie się cieplutko
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
KOLBA trzymaj się
margo śliczna córa Cytat:
pierwsze słyszę, który producent tak pisze ??? to jak zimą pojedziesz gdzieś z dzieckiem, zostawisz auto na parkingu, auto wymarznie i potem wrócisz to dziecku kurtkę zdejmiesz ?! chyba jakaś pomyłka pół nocy nie spałam, a rano mnie starszy syn obudził, masakra, a wie, że ma mnie rano nie budzić |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Marima - wielkie gratulacje!!!!
dziękuję za wszystkie miłe słowa o Ewuli
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I DLA MAMUSI faktycznie duży jak na 36t3d, dobrze, że wszystko się udało i że mały zdrowy Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-12 o 10:47 |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Marima gratuluję!!!!
A maluszek wcale nie taki malutki, mimo że pospieszył się na ten świat. Najważniejsze, że zdrowy i że wszystko skończyło się szczęśliwie!---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Margo córcia super!
|
#889 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Współczuję też przeżyć Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy ![]() He, he - coś weny dzisiaj nie mam
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Wcale nie jest taki malutki |
|
|
|
|
#891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, Ksawery to nie taki maluszek ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Ja z tego wszystkiego od rana już kursowałam po mieście. Zdążyłam załatwić urzędową sprawę i zrobić zakupy. Teraz piję kawę Inkę i zajadam się serkiem Almette z Jagodą i Maliną Byłam w biedronce i okazało się, że u nas już dziś obowiązuje promocja i zakupiłam pakę Dady 2. Przytargałam to do domu i jestem mega zadowolona. Ręka trochę mnie boli, ale mogę już zginać palce. Zaczyna mnie to wszystko przerażać. Boję się, żeby wszystko skończyło się u mnie dobrze, żeby mój maluszek był zdrowy. Jak widzę, żaden z porodów nie przebiegł bez komplikacji, niespodziewanych cesarek itd. Przerasta mnie to |
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Pisze szybko- szyjki juz nie mam, rozwarcie na 1 cm. Skurcze w ktg sie nie pisaly.
Mala ma 2950g w 37t4d Lekarz zyczyl powodzenia ![]() Ide na spacer po miescie, bo moge zaczac rodzic na dniach i potem okazji nie bedzie. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Marima- gratulacje
|
#893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
I dobrze, ze tak szybko zareagowalas :klaski: bohaterka Marima
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marima Gratuluje! Faktycznie się pospieszył, odpoczywaj dużo a jak będziesz miała siłe to napisz nam co u was słychać. Dobrze że nic złego się nie stało ![]() No i zaczęły się porody
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:07 |
|
|
|
|
#896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, ze wszystko w porzadku Margo cora na medal
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się chowa jak najlepiej! Cytat:
![]() http://fotelik.info/pl/news/jak_prze..._zima,270.html http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Zl...230b&_ticrsn=3 http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...a-w-parze.html Daltego do mnie przemawiają te kocyki specjalne do fotelików które można przełożyć pasami. Jeszcze ni ekupiłam, bo ciągle skąpię Oczywiście nie ma co wpadać w paranoję ale prawda jest taka że wydaliśmy z mężem bardzo dużo pieniędzy na to żeby mały miał jak najbezpieczniejszy fotelik to teraz trudno obniżać jego parametry tym że dziecko będzie źle dopięte
|
||
|
|
|
#898 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja dzisiaj zdołowana ilością kasy wydanej na badania i antybiotyk a tu takie wieści! ![]() Nie, normalnie negatywny wynik Powtórzyłam już dzisiaj - pocieszam sie, że to już ostatnie badania, bo wydałam 107 złotych Cytat:
Strasznie współczuję rozstania z Olą - nie może odwiedzić Cię chociaż raz? Jaka ślicznota... Matko, Wy macie takie piękne dzieci Cytat:
Ogromne gratulacje dla Ciebie i brawa dla Ksawerego, że tak znakomicie sobie radzi! Współczuję jedynie stresu i cięzkich przejść... Mam nadzieję, że już powoli o nich zapominasz
|
||
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystaj puki możesz bo faktycznie w każdej chwili możesz przytulać Malutką Drobniutka będzie Emilka
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

Dziecko chowa się supe, jest zaprawione i nic mu nigdy nie dolega
Ja zamierzam założyć tylko body, skarpety, półśiochy i kombinezonik a nie mam ortalionowego tylko taki welurkowy i po prostu okryć kocykiem. Przeciez to kilka sekund przejścia ze szpitala do auta. Poza tym dziecko w foteliku nie powinno mieć za dużo warstw lepiej je okrywać kocem, wogóle producenci piszą że nie powinno się nawet kurtki dziecku dawać do fotelika bo w razie wypadku może się zsunąć i fotelik nie będzie działał tak jak powinien.

Okrutnie się boję!
może jednak poczekają z zamknięciem, albo miło Cię zaskoczą i wszystko będzie ok w tym drugim szpitalu. 
Leżąc na plecach się duszę, a chcąc się odwrócić z boku na bok, muszę się obudzić i przejść całą procedurę łącznie z poprawianiem podkładu na łóżko, bo się przesuwa 

.
klask i: