|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Konwalia otóż to.. to Wam się ma podobać i Wy się macie w tej łazience dobrze czuć.. a w kuchni też zawsze możesz poszaleć z czerwienią.. chyba najwięcej można dodatków czerwonych znaleźć do kuchni, bo co do salonu to dla mnie zbyt agresywny kolor chyba..
Ja ubrania czerwone też lubie... a co do aut- to własnie nie cierpie czerwonych aut i srebrnych, a srebrne mamy a ta czerwona łazienka.. to jest taka pobudzająca.. bardzo się nadaje do gorących kąpieli z męzem
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Melduję sie w tan piękny poniedziałkowy ranek. Za godz, mam zębologa. A katar jak był tak jest. Zazdroszcze wam ,że możecie tak szaleć z wystrojem wnętrz, ja nie miałam takiego pola do manewru bo byłam tak ograniczona finansami,że kupowałam co mieściło sie w budżecie. Mam zielona łazienkę która wymaga dokończenia(brakuje listewek dekory np)ale nie w takiej zieleni jakbym chciała (marze o kolorze zielone wściekłe jabłuszko) , ale najważniejsze,że po 10 latach z teściami poszłam na swoje
, aby wnętrze sie ożywiło/ Meble mam ciemny orzech . a narożnik i fotele w kolorze bieli złamanej szarością. To tyle lece sie szykowac .pa
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Hehe albo z kochankiem
o salonie myślałam żeby zrobić na czarno biało a tylko kilka akcentów czerwonych np. Poduszka, wazon ... Ale wolę turkus. A kuchnię myślę zrobić właśnie na grafitowo zielono. Jak narazie zjeździlismy kilka salonów i albo nie ma tych płytek albo dużo droższe także chyba zostaniemy przy tym pierwszym . A i zjadłam 5cukierków czekoladowych na drugie sniadanie .
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiola wcześniej było tak z tym urządzaniem mieszkania, że albo sie miało kasę i kupowało np. płytki drogie i ładne albo się brało tanie i brzydkie, tak samo z meblami itp. Teraz znowu jest tak ( na szczęście) ze można urządzić mieszkanie naprawdę ślicznie i bez wielkich pieniędzy, są płytki piekne czerwone za 40 zł. za metr i są za 115 zł. za metr i wcale te droższe nie są ładniejsze. Albo oglądaliśmy kanapy do salonu czarne z eko skóry i znaleślismy jedną za 2 tysiące juz z pufkami i jedną za 6....bez pufek, foteli....a różnicy między nimi nie widziałam.... Jest po prostu więcej towaru na rynku i ceny bardziej zróżnicowane..... ale... naj prostszy przykład: kiedyś pamietam ile rodzice musieli oszczędzać na lodówkę czy pralkę czy jakiś mebel bo były bardzo drogie w porównaniu do utrzymania( jedzenie, rachunki) a teraz? Przez miesiąc za koszty rachunków i jedzenia można by było cały salon urządzić Tak mi sie wydaje przynajmniej.... My mamy o tyle dobrze ze mój mąż jest i tynkarzem, i murarzem, i glazurnikiem i stolarzem .....więc koszty robocizny całkowicie nam odchodzą, Na cały remont poszło nam 15.000 zł, a były i przebudowy pokoi i praktycznie zaczęliśmy od gołych murów i nawet posadzki trzeba było wylewać.... Ale niedługo chłopaki Ci wyfruną i bedziesz mogła i Ty brac sie za remonty ![]() Ja sie biorę za spóźniony obiad a później wstawię spóźniona tabelkę.
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
tu masz całkowitą racje.. teraz taki wybór i wcale te tańsze nie znaczą gorsze. Ja widziałam na zdjęciach łazienke takich znajomych. Kolekcja Zienia, wielka łazienka, płytki w zieleni. Dali kupe kasy za to, a efekt słabiutki. Nie chciałabym tej łazienki nawet jakby mi Zien dopłacał. A potencjał był duży, bo piękna przestrzenna łazienka. Także to tylko za firmę się płaci. A co do tych kanap to na allegro jest mnóstwo i też mam upatrzoną materiałową i własnie z eko skóry. Na razie faworytem jest własnie materiałowa, z za przesyłkę kurierską płaci się grosze. Mój brat ok 4 lata temu kupił taki komplet 3,2,1 i dał 8000 już po przecenie. No piękny.. tylko co z tego jak już jest wysiedziany, ta skóra taka nieładna sie zrobila. Więc ja wole sobie kupić tanszą i po kilku latach sobie wymienić.. a nie wydac mase kasy i co z tym teraz zrobić..
Wklejam linka tej co mi się podoba http://allegro.pl/kanapa-3-osob-fote...913511764.html
![]() Edytowane przez LocA83 Czas edycji: 2014-02-10 o 17:24 |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest doskonała w swej prostocie... ja szukam takiego kompletu żeby nie było foteli tylko kanapa i pufki takie które można dostawić do kanapy żeby powstał narożnik... i też się zastanawiam czy skóra czy tapicerka, chciałabym żeby była łatwa w utrzymaniu przy dzieciach . Więc najlepsza byłaby skóra, ale te wygniecenia.... no i kredka też może pokonać barierę do wnętrza kanapy...
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
moj dzien to istny czad normalnie dopiero sobie usiadlam od 8 rano. Jezdzilismy za reszta rzeczy do lazienki i po co pytam sie po co? szkoda naszego czasu i energii polowy tego co potrzebowalismy nie bylo w sklepie na stanie i co zrobilam weszlam na leroy merlin sklep online i wszystko kupilismy w godzine i taniej niz w sklepie staconarnym a przesylka 19 zl smiechu warte taniej niz paliwo i transport do domu. Maz mowil kupimy przez neta bedzie szybciej i taniej ale glupia baba moze promocja bedzie i g...o a nie promocja byla a co do sofy to tez kupilam na allegro i jestem mega zadowolona juz 2 lata nam sluzy my mamy obicie z tapicerki materialowej bo ta eko skora to szkoda kasy jak ktos duzo na niej siedzi to sie wyciera to jest dobre do salonu gdzie tylko gosci wpuszczasz od czasu do czasu my polowe rzeczy do domu przez neta kupujemy taniej i szybciej . A z dieta no to zaszalalam mam kare dzis bez kolacji bo sie wciagnelo na miecie hamburgera
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zjeździliśmy cały lublin za płytkami a i tak wróciliśmy do pierwszego salonu, także można było to załatwić już w sobotę i nie stracilibyśmy dzisiaj całego dnia ... jeszcze nam została umywalka z szafką i to zakupię właśnie przez internet ![]() Ja też się dzisiaj zatrzymałam przed budką z fast foodami ale poranne cukierki mi się odbiły i poszłam dalej.... i dziekuję bardzo za rady co do kanapy... jednak materiał to materiał
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
a ja dietowo nawet ok.. na kolacje teraz zjadlam serek wiejski, 2 ogórki kiszone i szklanka soku marchewkowo- jabłkowego. Dzisiaj wyciągnęłam sokowirówke i zamierzam codziennie pić świeże soki
Co do tej kanapy to tak.. znajomi mają z eko- skóry i nieststy po czasie gdzies tam popękała przy szwach.. ale była ekstramalnie użytkowana m.in dzieci ją porysowały inni mają materiałową, taką z meszkiem (jak materiał na poduchach na tym zdjęciu z kanapą) i strasznie do tego wszystko przywiera, każdy pyłek, włosek itd. Dlatego ja zamierzam kupić własnie z materiału takiego jak chyba ta kanapa jest (siedzisko, przynajmniej tak mi się wydaje bo zdjęcie niewyraźne) taki melanż .. A co dych sklepów to faktycznie tak jest, pojedziesz i nigdy nie ma tego, czego akurat ty potrzebujesz, ale na szczęście jest internet.. ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- nachodzi mnie żeby upiec jakiś chlebek, bo nie mam na jutro czarnego.. a mąkę razową mam, drożdze też, tylko jakiś przepis sensowny muszę znaleźć
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
ja mam sofe obita alkantara tak jakos sie ten material nazywa i on jest gladki nic sie nie czepia
dziewczyny cukier trzcinowy czy brazowy ktory lepszy i mniej kaloryczny no i czy jest roznica
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na kolację był tuńczyk z jajem, rzodkiewką i szczypiorkiem i jutro też będzie bo nawet smaczne ... Co do chlebka to też się przymierzałam żeby jakiś upiec ale najlepsze wychodzą na zakwasie a to już wyższa szkoła jazdy.... ale poszukaj w necie jakiegoś przepisu może akurat wyjdzie pyszniutki.... Weźcie mnie dziewczyny jakoś zmotywujcie do ćwiczeń! ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Oczytałam się o tym ostatnio ale i tak za bardzo nie wyczułam tematu, podobno trzcinowy nierafinowany czy jakoś tak jest najzdrowszy bo kaloriami to one wszystkie sie mało różnią....
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Hej. wróciłam ząbek zrobiony(nareszcie). Ja mam narożnik i fotele z eko-skóry, jest biała złamana szarym(ale prawie całkiem biała). Mamy je już od 2lat , myję je wodą z mydłem w płynie, nie uzywam zadnych specjalnych środków,.Używana jest intensywnie( nawet teraz Mąż leży na niej i ogląda TV).I nić się nie dzieje. Eko-skóra jest z 1 gatunku za całośc z przesyłką dałam na allegro 2400zł. Bałam się,że będzie kłopotliwa( moi panowie o prządek nie bardzo dbaja)ale jestem bardzo zadowolona. Przetrzymuje nawet smarowanie czekolada lub tym podobnymi substancjami( mamy 2 letnia siostrzenice która jest codziennym gościem). Jakość pokrycia chyba w tym wypadku zrobiła swoje.I tyle. Pomysł na wytapetowanie ściany w sypialni za zagłówkiem na pewno wykorzystam. Pa
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
Oczytałam się o tym ostatnio ale i tak za bardzo nie wyczułam tematu, podobno trzcinowy nierafinowany czy jakoś tak jest najzdrowszy bo kaloriami to one wszystkie sie mało różnią....[/QUOTE]
Wlasnie tez czytalam i doszlam do wniosku ze najlepiej nie slodzic kupilam trzcinowy nierafinowany bede dodawac do ciast a w piatek walentynki wiec moze oslodze nasze malzenstwo mam ochote na wz
|
|
|
|
|
#3704 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
kupilam trzcinowy nierafinowany bede dodawac do ciast a w piatek walentynki wiec moze oslodze nasze malzenstwo mam ochote na wz [/QUOTE]Też coś upiekę ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Tabelka
jak cos namotałam to dawać znać...
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:11 |
|
|
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
z tego co kiedys czytałam, to najzdrowszy jest cukier brzozowy, mogą go nawet cukrzycy jesc bo nie podnosi indeksu glikemicznego.. ale nieststy za☠☠☠... drogi
![]() Tu wklejam link do obrazów, szkoda że nie ma jakiegoś filtra żeby zaznaczyć kolor, który cię interesuje.. a tak, trzeba wertować te strony ![]() http://modne.artforma.eu/index.php?o...=Kwiaty&page=3
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
u mnie poranek kichajacy chyba sie choróbsko szykuje kurcze nie wyrabiam. Odnosnie obrazów sa super tylko wieszanie to wyzsza szkola jazdy u nas sciana naszpikowana pod obrazem gwozdziami zeby prosto wisial hahaha ale w efekcie udalo sie go poskladac i wisi milego dnia |
|
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
o widzisz bidulko.. wszędzie teraz te choroby.. Moją Ade katar jeszcze męczy, ale na szczęście nocki już są lepsze
![]() A z tymi obrazami to tak jest.. tak jak pisałam wczesniej u znajomych na kleju jest hehe.. ale czy obrazy muszą wisieć prosto ??
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i po co to z poziomicą latać Zmotywowana kuruj się, niestety teraz taka pogoda że o chorobę łatwo, my niby już zdrowe ale husteczki idą hurtowo i mam wrażenie że się nam ten katar nigdy nie skończy ....
|
|
|
#3711 |
|
Przyczajenie
|
wrociłam cały czas umirałam na bol zęba mało tego wchodze tu a tu widze tamaty o zebach jeszcze , żeby tego mało było w nocy śniły mi się zeby ze wypadły mi wszystkie tylnie jutro ide do dentysty na wyrwanie strasznie się boje ale ułamał mi się i jak złamie się jeszcze to zostanie korzeń i wtedy bedzie jeszcze bardziej zle ;/ coraz bliżej jutra a ja coraz bardziej sie boje
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja zdecydowanie wolę wyrywać niż leczyć Jak tam wam mija dzionek? Co robicie na obiad? Bo nie mam pomysłu :-( na deser to coś bym wykombinowała Latam dziś sprawdzam maila co godzina wrazie jakby babka zrobiła już projekt hehe doczekać się nie mogę a zarazem się boję, że jak go zobacze to mi się całkowicie nie spodoba ... Zamówiłam rurki . Znalazłam za 15 zł nieużywane, dziewczyna sprzedaje bo zamówiła 38 a okazały się większe , mam nadzieje że będą pasowały...
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:11 |
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro o 10 egzamin poprawkowy z francuskiego . Ja coraz więcej nad tym siedzę coraz mniej potrafię
Boję się strasznie tym bardziej ze to nie jakieś definicje po polsku które trzeba wykuć na blachę tylko język obcy . Znajomi planują mi przyjecie niespodziankę na piątek , tym bardziej że przyjaciółka planuję 'zemstę' na prezent bo ona odemnie dostała fotokalendarz formatu a4 w kartonie o wymiarach 100 cm na 70 cm owinięty 60 metrami folii spożywczej z memami usytuowanymi wszędzie żeby nie mogła tego dorazu zadrzeć nie mogę powiedzieć że się w połowie nie wkurzała Jeśli chodzi o remonty to pod czas ostatniego wymyśliłam że chce mieć tapetę na suficie . Kolor farby nie wyszedł taki jak bym chciała bo nie tak intensywny , ale może na wakacje będę odmalowywać pokój , to zrobię bardziej intensywne kolory. Ale mam też nadzieję ze w czerwcu uda mi się obronić i z przyjaciółka razem coś wynajmiemy gdzieś . Wynajęcie mieszkania to by była niesamowita ulga .
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
no mnie też czeka dentysta.. ale jak zawsze odwlekam ile się da.. Na obiad robiłam naleśniki, bo mi się chciało słodkiego, a Kamil ma kotleta z wczoraj to przynajmniej nie będzie jojdał że byle jaki obiad.. bo jak nie ma mięsa to dla niego nie obiad :/
Rurki super, na pewno będą pasowały.. koniecznie się pokaż jak przyjdą no i pochwal się projektem jak go już dostaniesz ![]() Maudy jak ty tą tapetę chcesz położyc na suficie?? i powodzenia na egzaminie
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia ja ćwicze juz drugi trening z Ewa i jestem super zadowolona..az sie lepiej czuje miesnie pracują..skalpel..cwiczen ia..ale sa ciezkie..daja wycisk
Tylko nie mam czasu na wrzucanie wam przepisików..ciagle jestem zalatana..dzis na przykład byłam za praca..zapisac dzieci do zerówki..na zakupach i dokupowałam rybki doa akwarium..potem obiad...nie mam czasu złapac zakrętu.
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i żebyś osiągnęła wymarzoną wagę . I wogole to spełnienia marzeń Ci życzę i 100 lat w szczęsciu i zdrowiu ( znając siebie, jutro zapomnę wiec życzenia składam dzisiaj )
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
za powodzenia nie dziękuje
![]() no ja już tą tapetę mam i to wygląda tak że idzie tapeta na jednej ścianie, potem wiesza się ją na sufit i kończy się na drugiej ścianie i tworzy taką bramę a wygląda to tak http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57...apety.html?i=4 ( trzeba kliknąć bo coś mam problem z obrazkami dzisiaj ;/ Konwalia57 dziekuje ślicznie za życzenia francuski chce poprostu mieć zaliczone na to głupie 3 i nie wracać do niego nigdy więcej.... Jeśli chodzi o wagę to od przeszłego tygodnia już codzienne treningi, nowy semestr się zacznie i ja się uporam z obniżonym nastrojem spowodowanym przez francuski i wszystko powróci do normy
Edytowane przez maudy Czas edycji: 2014-02-11 o 18:25 |
|
|
|
|
#3718 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Śmieje się z niego że sobie zupkę gotuje, bo to miesko aż pływa w tym smalcu fujj... a ja zrobiłam dziś Lence pierogi z jagodami i truskawkami![]() Loca kto jak kto ale ja nie wytrzymam żeby się nie pochwalić czy spodniami czy projektem, a projekt to zapewne szybciej zobaczycie niż Rafał ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
u nas doszło do tego że mieliśmy 24 rybki w 60l ale zrobiła się selekcja naturalna i zostało kilka najbardziej wytrwałych Ciesze się że Ci się spodobal ten skalpel . Możemy sobie ustalić 2 dni w tygodniu kiedy go ćwiczymy i bedziemy cwiczyc razem hehe może Loca się do nas dołączy Aguś co Ty na to? ![]() Bo mnie ochota na ćwiczenia aż rozpiera ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
. Ja bym sobie tapetę z drutem kolczastym przykleiła w połowie łózka
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Udało się !!! Jestem po 45min. treningu
był skalpel, ale nie do końca, i był program 300 przysiadów a na kolację serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem .... czuję sie wspaniale
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ale cicho! Maudy jak am egzamin? Mam prosbę do ciebie potrzebuje korepetytora z fizyki dla maturzysty materiał rozszerzony dział dynamika., Moze kogos mogłabys plecic w Legnicy. co prawda teraz ferie ale syn mógłby dojechać gdyby była tak potrzeba. Mieszkamy 40 km od Legnicy na co dzień jest w internacie. Dietowo ok, ćwiczenia tez były juz 2x , ale choróbsko nadal mnie trzyma
.Ucikam sprzątać pa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

a ta czerwona łazienka.. to jest taka pobudzająca.. bardzo się nadaje do gorących kąpieli z męzem 

francuski chce poprostu mieć zaliczone na to głupie 3 i nie wracać do niego nigdy więcej.... Jeśli chodzi o wagę to od przeszłego tygodnia już codzienne treningi, nowy semestr się zacznie i ja się uporam z obniżonym nastrojem spowodowanym przez francuski i wszystko powróci do normy 

.Ucikam sprzątać pa.