![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
W ogóle w tej biedronce spotkałam matkę mojego kolegi. I ona do mnie: Ojej, chyba będą bliźniaki bo taka gruba jesteś.
Nie straciłam zimnej krwi i powiedziałam: Nie, jedno, ale będzie ważyło 7 kilo. Zatkało ją i sobie poszła jak zmyta. Głupie babsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dużo zdrówka dla maluszka ![]() Agunia4ever popraw proszę na pierwszej stronie mój wiek. Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi a przecież od listopada jestem rok starsza (popraw proszę na 29). Żeby nie było że ja się jako jedyna nie starzeje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-12 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#904 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A filmiki z Ewcią świetne ![]() ![]() Przez te filmy i zdjęcia takiej małej ślicznotki coraz bardziej utwierdzam się w nadaniu mojej imienia Ewa ![]() Cytat:
![]() co więcej, Ewa na studiach przyjedzie na weekend do domu, a tam podsłuch jej rozmów telefonicznych, bilingi i zatrudniony detektyw, gdzie była co robiła i z kim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A toś nas zaskoczyła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Martyna fajna huśtawka, cena jeszcze ujdzie jeśli porównasz z nówką. Sama się czaję na coś takiego, ale obawiam się, że dopiero gdy sprzedam kołyskę (której jeszcze nie kupiłam ![]() ![]() ![]() A u mnie dziś spanie do 10.30, kawka i śniadanko w postaci 2 kolorowych pączków. Mąz się postarał, pewnie w ramach rekompensaty za wczoraj ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
marima ogromne GRATULACJE
![]() współczuje stresu i strachu oraz przeżyć, ale najważniejsze, że Synek zdrowy i silny ![]() ![]() kolba będzie dobrze! Trzymam za Ciebie i Maleństwo kciuki. Oby jak najdłużej w dwupaku! Musisz być teraz dzielna, ale dasz radę i wszystko dobrze się skończy! Dziewczyny odnośnie tych częstych wizyt w wc- wczoraj na SR mowili, że to właśnie oznaka zbliżającego się porodu. Organizm matki się oczyszcza i przygotowuje na ogromny wysiłek. Wczoraj na SR było dużo o profilaktyce zdrowia i zęba u maluchów. Pierwsza wizyta u dentysty dziecięcego powinna być ok 15m-ca zycia, jak jest już 8-10 zębów. Koniecznie trzeba zęby dzieciom leczyć, bo próchnica może doprowadzić do różnych grożnych infekcji. Już noworodkowi przecieramy dziąsła- 1 dziennie gazikiem z przegotowaną wodą. Niemowlakom takimi nakladkami na paluch, szczotko-gryzakami itp. Radzili, żeby między 4-6 mc wprowadzać dziecku codziennie kropelkę jakiegoś smaku np. kropelkę miodu, kropelkę soku z kapusty, ziarnko soli. W tym okresie rozwijają się kubki smakowe i warto je pobudzać, żeby potem dzieci chciały jeść urozmaicone pokarmy. Nie całować dziecka w rączki i twarz (szczególnie babcie tak lubią)- bo przenosi się najwiecej zarazków. Lepiej w brzuszek, stópki, główkę. Nie oblizywać smoczkow, łyżeczek itp.
#906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kate chyba tak sie do nas przywiązała i podświadomie powstrzymuje poród, bo się boi że nie będzie mieć czasu na wizaż ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() maggie i margo - piękne macie te córy ![]()
![]() |
#908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fantastyczna ![]() Cytat:
gratuluję!!! ![]()
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewki są fantastyczne, takie z charakterkiem ![]() ![]() w te wakacje zrobiliśmy sobie rajd po Polsce, co kilka dni w innej części, od Dolnego Śląska po morze i z powrotem. tu macie filmik, jak moje dziecko dzielnie, bez ani jednej chwili maruda, zainteresowane wszystkim dookoła przeszło trudną jak dla niej trasę na Szczeliniec, mijając po drodze inne, znudzone, zmęczone, wyjące dzieciaki: http://www.youtube.com/watch?v=cWsjZ...ature=youtu.be |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
ok lecę na kawkę a potem w miasto. Dziś mam kilka spraw do załatwienia, a popołudniu znów SR. Na dodatek od rana coś mnie pobolewa brzuch, bardzo lekko ale jak na @ i czasem coś zakłuje
![]() Oby się Hanka nie rozpędziła, bo ją spakuje do kartonu ![]()
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Trisdom - dołączam się do życzeń powodzenia
![]() Nadzwyczajna - dobrze jej przygadałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
aha czy jutro jest dzień pakowania torby do szpitala?
bo ja oczywiście jeszcze w proszku, co by losu i Hanki nie kusić ![]() ![]() Która się pisze na jutrzejsze pakowanie?
#914 |
Zakorzenienie
|
może niech pakują te, co mają termin na początek marca?
ja jeszcze nie, nie będę małża stresować. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ciezko mi strasznie was nadrobic ![]() Dzis humor mam do d. Od rana brzuch ciagnie dolem jak na @ i boli w krzyzu mam nadzieje ze zacznie sie cos ruszac bo chyba chce juz rodzic.Dzis konczymy 37tc. Nocki sa ciezkie co 1h na siku a na dodatek tak zeby bylo smiesznie to jak spie na lewym boku to boli prawy a jak spie na prawym to boli lewy ![]() Kate kciuki za ktg,oby wyszly juz pierwsze skurczybyki ![]() Trisdom musimy sie jakos nawzajem nakrecic na ten porod ![]() Marima gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Maggie ,Margo sliczne sa wasze coreczki ![]() Ag9 my chyba na tym samym etaie ciazy jestesmy (tp.5.03) a teraz ktory masz st.dojrzalosci lozyska ja na ost wizycie juz III ale przeplywy ok i dr nie kazala sie martwic. Kolba duze kciuki dobrze bedzie jestes pod dobra opieka a to najwazniejsze ![]() Gratki dla wszystkich mamus za udane wizyty ! Dzis mam miec wyniki posiewu i w sumie moge juz rodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kazał mi zrobić listę co trzeba zabrać a czego narazie nie spakuję do torby (kosmetyki itp.) bo on potem nie będzie wiedział. Żarty żartami, ale umieram ze strachu żebyśmy nie musieli "na sygnale" jechać do szpitala i żeby junior wysiedział do tego 5 marca. Bo do szpitala ok 20 km, w korkach to ok 40 min. jazdy ![]()
![]() |
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Moznaby sie doszukiwać ze wczoraj się wiercil jak opętany a dzisiaj nic
![]() mmhym - hbs nie mam zleconego powtórnie. Mnie kazala zrobic odczyn coombsa, a to tez jedno z droższych badan ![]() No właśnie nie na dziewczynke ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja czekam do 21.02 na wizyte jak na szpilkach ![]() ![]() Trzymamy! I ![]() Koziemleko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie TP 5.03. bo to planowana cesarka, ale wg OM miałam termin na 15.03. więc masz trochę "starszą" ciążę niż moja ![]()
![]() |
#919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tż też już w stanie gotowości, bo mu powiedziałam, że mam mdłości ![]() Ale już prawie przeszły i idę sobie zrobić kawę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ponoć przed porodem dziecko robi się mniej aktywne Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Czekamy niecierpliwie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu cc?jesli moge zapytac? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Trisdom od tygodnia chodze bez szyjki z rozwarciem 2cm wiec musimy jakos chyba same zaczac dzialac bo cos nie chce sie to ruszyc do przodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
nadzwyczajna niemożliwa jestes! ale bardzo dobrze na poczekaniu, że Ci przyszło takie coś do głowy
![]() marima super,duży dzieciaczek to sobie świetnie poradzi! Trisdom oj to zaraz się zacznie doping dla Ciebie ![]() ![]() bebe no weź tu zabroń babci całować wnusia obraza majestatu by była ![]() margo80 córa miód malina ![]() ![]() ![]() trochę się pożalę,nie musicie odpowiadać,ale chce to z siebie wyrzucić. Wczoraj po SR odbierałam mamę od jej siostry i jej męża mają po 42 lata oboje, weszłam na chwilę padło pytanie czego się dziś nauczyłam a ja na to że dziś kąpałam, przewijałam ogólnie pielęgnacja po kąpieli na to wujo mówi Ty to taka będziesz wyszkolona i samodzielna że nie dasz dotknąć tego swojego dziecka, ja się popłakałam bo ogólnie taka jestem bardzo wrażliwa i mówię, że przecież ja się kłócić nie będę kto będzie kąpał itp jak będzie tyle chętnych to proszę bardzo kąpcie sobie ja w tym czasie będę oglądać tv a mąż mój nie wiem co chyba będzie pił piwo i mi towarzyszył(dodam że nie może się doczekać i specjalnie bierze miesiąc urlopu żeby móc się nacieszyć bo jak z pracy wraca późno to wiadomo że mało co zrobi). Ogólnie mieszkam y z babcią i mamą i to chyba był najgorszy wybór w życiu mam nadzieję, że nie będę tego aż tak bardzo żałować jak się mały urodzi i nie będzie aż tak źle jak sobie myślę. A i moja mama na te teksty wuja wtrąciła swoje 5 gr "no tak a mi to nawet nie da go wziąć na ręce pewnie". ja na to wrzasnęłam "dobra ok, wytrzymajcie sobie te 3 tygodnie i juz wam się usunę, urodzę i wam go oddam!" no kur** tak się wkur* że nie wyobrażacie sobie. Ja wiem, że to będzie chwilowa fascynacja dzieckiem ok jakoś wytrzymam i tak im się znudzi i będę musiała wszystko robić sama, choc wolałabym żeby np opiekowali się nim tak bardzo jak będzie miał 3lata a nie jak będzie taki malusi i bezbronny. eh ![]()
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CC z wyboru, że tak powiem. Chociaż w 31 tc był ułożony miednicowo, ciekawe czy się teraz przekręcił, bo mam wrażenie że każdego dnia ustawiony jest inaczej ![]()
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
ja się jutro pakuję, ja!!
![]() ![]() a dziś wzięłam się za pakowanie córci... i powiem szczerze, że największy problem mam z wyborem... ubranek ![]() ![]() ![]()
#926 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z całowaniem to mam zamiar wprowadzić, że w buzię tylko mama i tata - ja nie wiem, ale moi znajomi to lubią tak swoje dzieci namawiać "daj cioci buzi".. A przecież zarazki, ewentualna próchnica bardzo łatwo tak się przenoszą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to może Ciebie też mamy już brokułować? ![]() U mnie Tż uspokojony po wczorajszej wizycie - choć on ogólnie jeszcze chyba tego czasu nie czuje, bo nieraz pół dnia w robocie telefonu ode mnie nie odbiera. Muszę coś z tym przedsięwziąć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Margo śliczna ta Twoja córcia
![]() Marima GRATULACJE !!! Trisdom gratki za wizytę ![]() Przepraszam że odpisuje po lebkach ale jade tramwajem i mi nie wygodnie. Po ktg nic nie wyszlo zadnych skurczy dobry zapis tetna o tyle. Jak do przyszłej środy nie urodzę to mam sie stawić w szpitalu. Coś czuję ze będę miała wywoływany poród ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maggie jutro dzień pakowania! Przypominam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Kate - i tradycyjnie ![]() ![]() Cytat:
Chociaż może zacznę z Wami, a ciuszki dopakuję później ![]() Cytat:
A w ogóle mój szpital na stronie ma info że do porodu muszę wziąć między innymi - 3 sztuki body lub koszulki - 3 pary śpioszków A ja nie mam ani jednych śpiochów i mieć nie zamierzam - i co mi zrobią? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.