|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Hejka
Wczoraj Karola wstala mi o 5 jak za starych "dobrych" czasow Dziewczyny ktore chodza do pracy, jak dajecie rade? Ja szukam pracy (chociaz ogloszen brak) i juz sama nie wiem co robic. Z jednej strony z jedenj wyplaty ciezko, a z drugiej gdzie ja pojde do pracy. Jeszcze zebym zarobila na opoekunje i mi cos zostalo na zycie (zlobkow tu nie ma). I jakos sobie nie wyobrazam rozstania z moja mala ![]() Serio mozna isc do dietetyka na nfz? Bo jak tak to ide. Myslalam o prywatnym ale 100 za wizyte to dla mnie stanowczo za duzo. Jak u was pogoda? Bo tutaj po paru dniach pieknej wiosny dzis jest szaro, buro i ponuro. |
|
|
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Brawo dla Wojtusia Marchewka
![]() Zdrówka dla Ignasia Hump - biedactwo ![]() Długo będą Was trzymać w szpitalu? Cytat:
![]() Ja wczoraj podobnie się poczułam bo przycięłam Lenie paluszek drzwiami od szafy przesuwnej - nie przygniotłam tylko rozcięłam kawałeczek bo krew się polała A byłam pewna, że nie ma tam tej ręki bo przecież byłam przy niej EhhhCytat:
![]() Cytat:
I fajnie, że Ty spokojnie masz miejsce z przodu Kupiliście lusterko żeby widzieć Bartusia I czy podoba mu się bardziej jak jest wyżej niż jak jeździł w nosidełku?Tylko coś nie za dużego bo kuzynka przylatuje samolotem Więc meble odpadają
|
|||
|
|
|
#573 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dino super jest, Kubi go uwielbia ![]() Cytat:
to weź nerkę szpiatlną, zwymiotuj i poiedz,ze to Mały,zeby Was dłuzej potrzymali to odpoczniesz Cytat:
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super. Zdrowia dla Sofijki ![]() Daro dzis knczy 8 miesiecy ![]() Nie wiem jakim cudem ten czas tak szybko leci a w ogole jak patrze na Daro to jestem zaskoczona jak to mozliwe ze z takiego malego, plqczacego i spiacego glownie berbecia urosl juz taaaki chlopak. Kurcze no przeciez z dnia na dzien on coraz wiecej kuma, jeszcze troche i zrozumie wszystko nawet jak nie bedzie mowil. Ja chce drugie dziecko, dalej jajniki i owulacja do dziela!!!A tak odnosnie 100pierwszych slow. Mamy ta ksiazeczke, Daro chyba jakos tak srednio. Spory jest na niej chaos tzn.iles slow na jednej stronie. Wole chyba ksiazeczke dzwiekow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogoda taka że szaro, buro i pada na zewnątrz. Cytat:
no jeszcze nie wiem. dziś na obchodzie wieczornym może zadecydują, ale wyniki badań kału będą dopiero jutro (sprawdzenie rota) lub pojutrze (posiew), więc przypuszczam że nie wcześniej niż w czwartek.
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś może powiem co innego kupiliśmy lusterko choć ja miałam wątpliwości u nas syyypie |
|
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Hump uff dobrze, ze Ignacy nasz bryka,to bardzo dobry objaw. Oby zechcial jeszcze uzyczyc materialu do badania i nic zlego tam nie, a bedzie juz super
![]() A dla Was troche slonca ![]() ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lidlu kupilam troche deserkow i juz zaluje ze nie kupilam wiecej. W ogole to poszlam po spodnie dresowe dla Karoli ale te ciuchy bylu strasznie kiepskie gatunkowo.
Diabli pomysl z Miss w ogole mi sie nie podoba |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze Sofinka regenerujaca sily na swiezym powietrzu
![]() ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze chcialam wam powiedziec ze od jakiegos czasu Daro zaczal aie wstydzic obcych. Jak ktos do niego gada to odwraca glowe i sie idzie do mnie tulic
jak jest pelno ludzi ale nikt do niego nie gada to jest ok, ale jak zagada to sie tuli. Z tym ze jest tez meeega ciekawski wiec obraca glowe ale sie usmiecha pod nosem i za chwile zaczepia i znow sie chowaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypoczęta zapewne dlatego że masz ten komfort psychiczny że macie opiekę 24h. A z takimi sprawami nie ma żartów. Paskudztwo :/ Cytat:
U nas też brzydko, pada, szaro buro i ponuro ![]() Nie idę na spacer bo boję się żeby Bart się nie zaziębił znowu. Cytat:
Ikeofan ![]() No nie mogę hahahahDobreeee ![]() Cytat:
Zaraz oblukam tegk dino ![]() TŻ już trochę siwy to jeszcze mu siwków dołożę ![]() Cytat:
Brawo za 8mcy ![]() Kurczę powiem Ci że mam takie same myśli odnośnie dziecia - wczoraj jak tak już sobie spał to uświadomiłam sobie że już niedługo będzie biegał... A tak bardzo mi się chce takiego maluszka okruszka... Nie jestem gotowa żeby nie jadł cyca, żeby spał w łóżeczku... Wogóle na nic nie jestem gotowa, jakaś szajba mnie dotknęła. To nie tak, ja bardzo się cieszę że on tak pięknie się rozwija... Ale mam świadomość że coś się kończy... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też mamy lusterko i ja jestem zadowolona. Przynajmniej jak jadę to mam podgląd co się tam dzieje ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie u nas pada śnieg
![]() Może w końcu te sanki wyprobuję? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
raz że opieka, a dwa że I. spał spokojnie i budził się mniej razy niż zwykle. nie budził się mimo że się wiercił i przewracał to na brzuch, to na plecy.
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a maclaren jak śłicznie się rezentuje
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla Ignasia
Czy ktoras uzywa tych pieluch wielorazowych? Ktoras pytala o spanie na spacerze. Karola przestala spac w pazdzierniku ![]() Ada pocieraj oko zlota obraczka. Mi to bardziej pomaga niz masci czy rumianki. Megusia co to kupilas w te grochy wielkie? Jesli jeszcze raz przeczytam o szczurku i ikei to normalnie w sobote wsiadam w samochod i jedziemy do krk do ikei Vil u nas terazna topie jest zyrafka z fb z kuleczkami, klejka mula z ikeii (Karola juz fajnie przeklada te klocki ale tylko na niebieskim precie) i puszczenie ciuchci czy pilki do mamy. Oczywiscie kwiatkow, ladowarek, lamp wymieniac nie bede ![]() dla Dareczka za 8 m-cyAshy zabralas ze soba slonce ![]() I znow gole stopki |
|
|
|
#590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pan z inpostu też mi przyniósł tą zupkę z bobovity tzn.zestaw nr 3
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemu miałaś wątpliwości? Wydaje mi się, że fajny jest taki podgląd na dziecko szczególnie, że oboje jeździcie z przodu ![]() Współczuję śniegu. U nas rano było ładne słonko a teraz pada deszcze brrrrrr Cytat:
Cytat:
![]() A wczoraj na naszą kuzynkę co nie widziała ponad miesiąc
|
|||||
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#592 |
|
siedzę i myślę
|
Ale zazdroszczę tego słońca Ash
Sofijka pełen chillout mnie też kusi ten Maclaren to ten techno xlr ?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:42 |
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam od przypadku do przypadku, zwłaszcza jak I. mocno odparzy sobie pupkę to robimy przeskok na wielorazówki po domu. ale odkąd stał się żarłokiem po rozszerzeniu diety i robi ok. 4 kup dziennie to wróciłam do pampów. poczekajcie z tym przyjazdem do krk
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
a u nas wiosna mały dał nam dziś pospać rano do 9 małż zaspał do pracy ![]() teraz znowu śpi i śmigamy na spacer - standardowo na huśtawki Ash ahh jak Wam fajnie tam no i maclaren ładnie się prezentuje i chyba się przekonałam do kupna ale używkę bo na nowy mnie nie stać jaki masz model?
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobie Wam foto porownanie maclarena techno xt i xlr bo mam wlasniw oba pod reka. A Sofia wskoczyla do basenu
![]() ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrodna matka Właśnie Barti ma na pupie Cytat:
wtedy będzie miał super widoki przez tylną szybę no a co do lusterka to ponoć obniża bezpieczeństwo
|
||
|
|
|
#597 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Sofijka zazdroszczę też bym się popluskała, mogę co najwyżej w kałużach i błocie
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
buuuu zima przyszla
wali śniegiem może od godziny i już jest bialo...info nr 2, polala się pierwsza krew Nela przywalila sobie pudlem na zabawki prosto w nos. rozciela kawalek skorki i już jest strupek. dobrze, ze nie zlamala kichawki zupełnie niczego ja to nie nauczylo, wspina się na wszystko, probuje wstawac, choć wygina nia na wszystkie strony. nie wiem skad jej się to wzielo, ale baaardzo popisuje się! wymachuje jedna reka w powietrzu, rozdaje uśmiechy na prawo i lewo, ba! kleczy przy stoliku i nagle jak gdyby nigdy nic puszcza go - chyba chce zebym dostala zawalu ![]() poza tym zaserwowałam jej dzisiaj 4 sniadania...i wszystkie 4 zjadłam na pol z chomikiem platki owsiane - nie. chlebek z masełkiem tez nie. nasza codzienna "planowa" kaszka - buzi nie otworzy, jajecznica (wczoraj sprobowala ode mnie i myslalam, ze smakowalo!). zdesperowana dalam jej kawalek jabłka...i bingo. co z tego skoro:-rozpacza, bo jej go dalam -rozpacza, bo zabralam -rozpacza, bo wsadzila caly kawalek do buzi -rozpacza, bo go wygrzebałam (prawie zassalam )-rozpacza, bo wsadziłam jabłko do siatki ![]() w końcu opamietala się i zaczela jesc - DWADZIESCIA MINUT obgryzania, ssania, zasysania, muldania, przezuwania. ufff ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
fajnie, ze w końcu się odwazylas "wyjść do ludzi" widzisz jaki Twój syn jest swiatowy? nic tylko wozic go po marketach hehe. swietny wozek.
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli moze Ty jej forum na glos czytasz albo na zlocie u Agnes lizazowe dzieciaki jej przemowily do rozumu, zeby sie opamietala I dala wreszcie matce popalic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

jak się dziecku jedna miska znudzi to zaraz pod ręką jest następna 

, M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy
I czy podoba mu się bardziej jak jest wyżej niż jak jeździł w nosidełku?
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

wyrodna matka
wali śniegiem może od godziny i już jest bialo...