|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
ale fakt przy dwójce to może być większy kłopot![]() ale widzę, że już rozwiązana sprawa
|
|
|
#542 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cześć dziewczyny, mam takie tyły, że głowa mała Hump- jak Ignaś? ![]() Mysia- Piotruś już zdrowy? jutro będę luźniejsza to conieco pocytuję, dobrej nocy dla Was i maleństw
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Ada - ja ostatnio też sciągnęłam niebieskawo-zielone mleko.. Ale wydaje mi się ze to może duza ilość tego mleka pierwszego - tego do popitki?? Ono może być wlasnie takie niebieskawo-fluorescencyjne..
A i propo jęczmienia na oku.. Kiedyś moja kumpela, jeszcze w liceum.. Robil jej się wlasnie jęczmien i pytala się co zrobić zeby jej to przeszlo.. No i każdy dawał jakies poganskie rady- typu potrzeć zlotem, albo obwiązać czarną nitką palec wskazujący po tej stronie gdzie jeczmien.. i jakies tam inne.. I dziewczyna się opierala ze ona chce jakie sensowne rady, coś co ma potwierdzenie w nauce, jakies leki czy co.. No i jakimiś kroplami to leczyla i nic, w koncu sie ugiela zawiązala nitkę, potarla zlotem i przeszlo jak ręką odjąc.. czary... Diabli- Po pierwsze masz ode mnie packi za tego camemberta.. Wspomnialas i teraz jem non stop.. jak malpa kit.. Nie mozna mi takich rzeczy mowic...Po drugie co do ochraniacza napisze Ci na fb, A po trzecie co do spania to Wojtek nie odgina glowy.. Justi- co do amarantusa- to dla mnie to on też na początku smakowal jakos do dupy, wlasnie nie wiedzialam czym.. no jakby splesnialy.. ale teraz juz jakby nie czuje.. chyba się przyzwyczalam.. Ale zeby nie bylo Wojtek tez dostaje codziennie.. Ash- ten Dubaj... och i jak Wy na tych wakacjach cudnie wyglądacie.. Promieniecie.. No to chyba to slonce wam taką aure nadaje... Deb- a jak w koncu z tym fotelikiem?? Kto zamontowal?? |
|
|
|
#546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela bardzo ja lubi. jeszcze nie do końca zalapala, ze musi wrzucać kulki, ale wielki czerwony przycisk naciska milion razy dziennie i im większy huk kulek tym lepiej :P odkryla tez, ze za drzwiczkami sa malpki, wiec teraz namiętnie je oglada ale nie daje gwarancji, ze Przemusiowi spodoba się rownie mocno jak jej :P mamy jeszcze dzungle little people http://allegro.pl/zoo-fisher-price-l...947066583.html i tu tez furore robi malpka trzeba walic (w Neli rozumieniu z calych sil) w fioletowa dzwignie, a wtedy ona skacze i robi u-u-u ps. za 25zl to może kupisz same kulki sensoryczne ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Marchewka - gratulacje dla Wojtusia za samodzielne stanie i dla Ciebie za docenienie meza zdolny tatuś! chyba musisz częściej wychodzić ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() camembercik tez wcinamy dość często, bo w tesco jest od dłuższego czasu fajna promocja na president, dwa a 5zl :P |
|||
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
A tak apropo zabawek, na jakim etapie są wasze dzieci?
Początkowo, jak pewnie pamiętacie, miałam szał zakupów więc Daro ma pełno zabawek z Lamaze do ciągnięcia, oglądania, piszczenia etc. Ma stolik edukacyjny i pchacz, który póki co jest raczej ustawiony do zabawy a nie do pchania ( jakoś mam wrażenie, że nie jest stabilny), mamy sortery ( chyba nieco za wcześnie na taką zabawę), klocki drewniane ( te również posłużą pewnie za jakiś czas). Oczywiście najbardziej atrakcyjne są książeczki z kolorowymi obrazkami i zwiedzanie domku...no ale co jakiś czas wolałabym uzupełniać co nieco by później nie mieć mega zaległości zabawkowych, więc jakie zabawki obecnie podrzucacie swoim maluchom?
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli, dzieki za info, to chyba odkupie
Dzis z mama ogladalysmy zabawki na stronie smyka, z czystej ciekawosci. Od 12 miesiecy wzwyz. Znalazlam cale dwie rzeczy ponizej 100 zl ktore chcialabym dla Przemka wszystko inne to jakies grajace, swiecace, nierozwojowe.... ale na roczek Mlody dostanie kregle takie fajne sa, trzeba powkladac we wlasciwe otworki a potem mozna je zbijac, mysle ze Przemek je pokocha bo im wiecej halasu i BAM tym lepiej a tu jeszcze sie nauczy ksztalty rozrozniac i celowac ;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że obyło się bez płaczu, u nas noł łej ![]() mam nadzieję, że tak będzie już zawsze ![]() Cytat:
![]() brawa dla Wojtusia Cytat:
Chwalę się jeszcze tutaj ![]() Kupiliśmy dziś fotel dla Bartka ![]() Babeczka nam go zamontowała (masakra, umęczyła się okropnie , M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy ![]() Myślałam, że będę musiała siedzieć z przodu jak jakaś sardynka w puszce a okazało się, że mam jeszcze więcej miejsca niż miałam
|
|||
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bart bawi się szczeniaczkiem - obgryza mu ucho ![]() Kupiłam traktor-farmer który na przyczepie ma zwierzątka i Bart je naciska a one wydają odgłosy. Super jest. O każdym zwierzątku jest rymowanka i odgłos jaki wydaje. Traktor tez jeździ. U nas hicior. http://allegro.pl/discovery-traktor-...948918209.html Mój Bart kocha pluszaki i głownie nimi się bawi - królik pozytywka, szczurek z ikei i jakiś kot gryzak chicco.Hula kula tak sobie ale muszę przyznać że z dnia na dzień coraz bardziej go interesuje. Stolik też mamy ale jeszcze go nie uzywaliśmy, to samo sorter. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#551 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj poki co uwielbia ucieczki do kabli i trzaskanie szuflada, i naj naj bawic sie pilka takze czesto toczymy ja do siebie M. Wtedy uradowany a i jeszcze lubi latac za sterowwnym autem aaa i rozbraja mate piankowa a bokami wali w misia ![]() Cytat:
Cytat:
brawo super ze sie udalo ![]() Cytat:
ooo a tz pewnie dumnyy super Cytat:
zdrowka ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#552 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wieża -a dokładniej jej rozwalanie z ikei dinek z fishera http://allegro.pl/fisher-price-dino-...929083437.html lew z fisher http://allegro.pl/fisher-price-inter...934429858.html stolik http://allegro.pl/fisher-price-stoli...943258385.html i ksiąążżeczki , do samodzielnego oglądania to ta 100 pierwszycg słów, Kuba ja uwielbia ![]() http://allegro.pl/100-pierwszych-slo...933128400.html Cytat:
fajnei,ze macie to za sobą ![]() W c&A darmowa dostawa do 16.02. jaaakby cooo ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() a traktor jest na mojej liście zakupowej
26.09.09 Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną27.05.2013 Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2014-02-12 o 00:19 |
||||
|
|
|
#553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj spi tylko w domu bo mi tak wyvodniej ![]() Cytat:
Mysia moj je tak od kilku mc 150 mm i to nie raz co 4h a w nocy raz wiec Piotrus ladnie je widocznie starcza mu to i sie najada no i kromala je a chleb syty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, co do zabawek to my zaczynamy z duplo. Wszystkie trzy dziewczynki sa zafascynowane tymk klockami a elementy nie sa za male dla dla Sofii wiec to zabawki na lata. Mamy zamiar kupic sorter duplo po powrocie.
Marchewka brawo dla Wojtusia! Sofia robi to samo i jestem mega dumna ![]() Za nami nocka koszmar. Sofia miala goraczke w nocy... Nie wiem jak wysoka bo nie budzilam siostry TZ po termometr ale byla rozpalona. Zaaplikowalam czopka i po pol h juz byla normalna. Ale katar ma zielony, boje sie, ze to infekcja bakteryjna ale Kaylin ktora sprzedala Sofii bakcyla tez miala etap zielonego kataru i przeszlo. Nie wiem czy brac ja do lekarza czy wstrzymac sie i ewentualnie pojsc w pt po powrocie do domu...Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Achhh slonce, trawka, widoki , temperatura achh zazdraszczem ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po poludniu ide na lezak przy basenie zamiast zwiedzac sie wyleguje. No ale moglo byc gorzej ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny Cytat:
spał pięknie do 6 odkąd zasnął z małymi przerwami pt. jak zrobił mega wodnistą kupę aż pielucha nie wytrzymała, no i 3 razy na jedzenie. ale humorek ma, więc luz ![]() Cytat:
Cytat:
przyszedł dzień wcześniej do szpitala, też wymioty+biegunka, i zrobili badania kału i rota wykluczyli. wcześniej jego starszy brat przechodził łagodniejszą formę 'tego-czegoś' po tym jak przyniósł to z przedszkolaCytat:
Cytat:
|
|
#559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipp oprócz saszetki herbaty przysłał mi mały słoiczek, łyżeczkę i kupony do rossa Cytat:
o tej porze to już spał, i ja też się do spania zabierałam nieświadoma jakie niespodzianki noc przyniesie. było fajnie, i nawet się wyspałam ![]() Cytat:
Cytat:
mało że nie zaraziłaś, to jeszcze dałaś przeciwciała ![]() Cytat:
i dziękujemy ![]() Cytat:
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki, po kroplówkach wczoraj odżył i generalnie znacznie lepiej niż było. jeszcze nie je dużych porcji (tylko ok. 120-150 ml na raz) ale apetyt ma (bo ja na śniadanko dostał więcej to zjadł z przyjemnością, a potem zwymiotował :/).
Cytat:
zresztą ja mogę podrzucać zabawki, on i tak woli zwykłe przedmioty, i to najlepiej takie do których ma ograniczony dostęp Cytat:
i za wybór fotelika ![]() Cytat:
zdrówka ponieważ przez kilka godzin wczoraj moje dziecię było półżywe, i dopiero odżyło po kroplówkach to w chwili gdy nie mogło rozwijać motoryki i spało słodko, to postawiło na rozwój mowy. no i pod koniec ostatniej kroplówki wczoraj do brykania dołączyła mówienie bababa, ama mama amam, beebe.
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie odłożyłam te którymi się P. w ogóle nie bawi od dawna (grzechotki itp) i zostało nam:
- kubeczki z ikei, klocki-sorter FP - uwielbia, tak samo piramidka FP - wyciąga wszystko co się da - stolik edukacyjny - autko z Biedry za 19 zł w którym są piłeczki - wyciąga piłeczki i się cieszy ![]() - podobają mu się klocki interaktywne od Helenki więc nie wiem czy mu nie kupię bo mam bon do Smyka na 30 zł więc niedużo dołożę a są w promocji z FP - wszystko co głośne i brzęczy ![]() - lubi gąsieniczkę z FP ale jakoś mało się bawi tymi interaktywnymi więc teraz myślę o jakimś kołowrotku, bączku itp - uwielbia książeczki, zwłaszcza 100 pierwszych słów, woli je od mojego telefonu którym też kocha się bawić ![]() ja chcę kupić taką kostkę (używaną): http://www.babyklik.pl/zabawki/61-mu...i-malucha.html |
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo to będzie od dzisiaj jego działka ![]() Cytat:
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie byliśmy nią na dwóch spacerach, niedalekich, ale jest ok, kupiłam bo koleżanka ma taką i prowadziłam ją wcześniej więc sprawdzona, opinie w necie też ma niezłe. tylko to typowa parasolka, wszystko na rzepy, ale między innymi o to nam chodziło, żeby się szybko i łatwo składała i była lekka.
|
|
|
|
#565 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje pięknie wszystkim za rady odnośnie mojego oka
pocieram złotem...tylko teraz zastanawiam się czy to jeczmień jest czy jednak coś innego?? od wewnętrznej strony oka ..przy ujsciu kanalika łzowego od wewnętrznej strony..boli jakbym szpilkę wbitą tam miała i jest lekko podpuchnięte to miejsce ....hmmmmm ash niech maleńka wraca szybko do zdrowia Ignaś zdrowiej nie mam dziewczyny na razie czasu by z Wami pisac... marchewka....dzięki o odp na to niebieskawe mleko już myślałam ze to tylko Ja ...i ze jakies zwidy mam.....ale oczywiście moze sie to zdarzyc ze nasze jedzenie barwi lekko mleko...np.buraki na lekko rózowo... |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy właśnie zlecić zakup kuzynce dlatego pytałam jaki to jest
![]() Cytat:
![]() Spóźnione gratulacje dla Ziutki
|
|
|
|
|
#567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super ta kostka
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Za dokaldnie czytasz kochana hehe
Cytat:
ooo to moze ja tez cos bym mogla zechciec hehe Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tiaa, kolor to mój ulubiony. Kupiłam sobie nawet zimową kurtkę w tym kolorze i pewnie wyglądam jak szajbus jak sobie tak chodzę ale co mi tam Cytat:
Traktor Ci polecam w 100%, ja sama nieraz sobie go naciskam ![]() A te Twoje zabawki są super. Nie wiem czy TŻ to zniesie ale ten dino jest rewelka ![]() Cytat:
Hmm kupony też miałam ale TŻ wyrzucił :/ a słoika nie było ![]() Cytat:
To dobrze że I czuje się lepiej. Obyście w czwartek domdomku wyszli. W sumie dobrze że Was położyli bo to nie żarty z odwodnieniem. Ale i tak współczuję szpitala, umęczycie się na pewno. Zdrówka ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
banieczka poliglotka chciała nam tu arabskim poszpanować
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
zabawne jest to że jestem bardziej wypoczęta niż zwykle i spokojniejsza że jak znowu zacznie się coś dziać to zareagują szybko, a ja nie muszę myśleć czy iść do lekarza czy jeszcze obserwować
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

zasnął w łóżeczku, siedziałam przy nim i gdy się próbowałam przekręcać kładłam na plecy. Zasypianie trwało 30 min, ale było warto
Był grzeczny, ale oczywiście jak zobaczył, że jemy to zaczął marudzić, więc dałam mu końcówkę kawałka pizzy- same ciasto i był zadowolony 

07.07.2012 

, M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)