|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Gabi mi sie rozchorowala i mam dwa jeczydla jeczydlowate w domu
![]() ![]() bokeh brawa dla Hani ![]() Sylwietta nożnowisizm - haslo roku jak dla mnie ![]() ![]()
#3092 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś się orientuje, czy jest możliwość przełożenia wizyty w PUP???
![]() edit. siostra przyjedzie do małego, uf Laski, o co chodzi w tym tytule wątku? ![]() Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-02-12 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam to samo ![]() a z tym trzymaniemto też jak jesteśmy obok siebie z tż to mała najpierw u mnie na rękach chce do niego jest u niego chce do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle zastanawiam sie czy ich nie ściąc... tylko wiem że wtedy będe płakać że ich nie mogę spiąc, ale takie długie mam wrażenie że mi nie pasują ![]() Cytat:
![]() Kija, nie mogłabym byc Twoją żona :P to Ty gotujesz np dwa obaidy?? czy mąż tez taki wybredny?? Ja z tych co raczej wszystko jedzą i nie umiem się nigdy dogadać z wybrzydzającymi :P ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() a zabawki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3094 | |
Zakorzenienie
|
Nic z tych rzeczy.
Mieszkamy tu ponad rok, a wlasciwie ich nie znamy, z kilkoma 2 zdania zamienilam i tyle ![]() Lady, serio sniezyca??? U mnie piekne slonce ![]() A co do pyt - nie pomoge niestety ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja najbardziej wybrzydzalam jak zamawialysmy pizze z djerba i nomen ![]() ![]() ja tez uwazam, ze jak najszybciej powinnas sie ogarnac z tym studiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() meneq Yae jest swietna ![]()
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze studia to ja pewnie nie bede miec bo to dużo kasy potrzeba... nie wiem jeszcze jak to ogarne, musiałabym kiedyś siąść i pomyśleć, czego chce właściwie
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, szczerze powiedziawszy to akurat bym miała jego widzimisie w zadzie
![]() ![]() BTW kazał mi jechać. Ale nie pojadę, bo sprawdzaliśmy że pogoda ma być do ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() U nas nocka ok. Od 2 tygodni daję jej raz w nocy mleczko -160ml. Jak się budzi drugi raz to daję jej trochę herbatki. Wydaje mi się że lepiej śpi jak dostaje mleczko tylko raz. ![]() ![]() Cytat:
![]() i jak tam film? ![]() Cytat:
![]() Ja mam też coraz większego doła... powrót do pracy się zbliża i to mnie dobija ![]() Ciebie też przenoszą ?? Ja dalej nie wiem co z moją pracą ![]() ![]() Ile bym dała żebym nie musiała do pracy wracać... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() napisz co gin powiedział. Trzymam kciuki za wizyę Cytat:
![]() Daria od jakiegoś czasu ma tak że jak tż mnie całuje albo przytula to ona od razu do nas "biegnie" żeby też się przytulić albo dać buziaka ![]() ![]() słodkie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do pogrubionego...jak też nienawidzę tortów. Ładnie to wygląda ale nie lubię ![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() moje dziecko jest śpiące od 8 30, 3 próby usypiania po 40 minut minimum każda i do? NIC! płacze, jęczy, ale spać nie chce... a ja dalej w pidżamie łażę, nawet kawy jeszcze nie piłam bo się nie da poprostu../ aaaaaaaaaaa zwariuję!!!!!!! ![]()
![]() |
#3101 |
Zadomowienie
|
E tam, zaraz głodzę, a nadprogramowe kilogramy to mi się niby z powietrza biorą...
![]() Ja wcale nie jestem wybredna, mogę długo żyć o chlebie z herbatką z sokiem malinowym na przykład. Byle był świeżutki. Z wędlin jadam szynki z tym że takie od 35 zeta w górę bo inne mają żyłki i tłuszczyk. I kiełbaskę wiejską i kabanosy z sokołowa. I jeszcze parówki z szynki ostatnio pokochałam ![]() ![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-02-12 o 10:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hope-jeśli naprawdę masz go w nosie to jedź. Może akurat to Wam dobrze zrobi. U mnie cwelowa pogoda: szaroburo i nawet mi się nie chce na spacer iść ale trzeba dziecko wywietrzyć.... Kupiliśmy spacerówkę-Chicco multiway evo. Powiem Wam, że wcale nie tak łatwo coś wybrać ![]() Czasem lepiej coś dostać i tyle. Wiecie co u mnie na roczku zrobiło furorę? Kupiłam korpusiki babeczek kruchych powkładałam tam owoce leśne ze słoików, świeże borówki i zalałam galaretką w tym smaku. Bardzo łatwe i ładnie wyglądało. A muffinki zrobiłam z budyniem w środku posypałam grubo c. pudrem i ozdobiłam też borówkami-pyszne, łatwe i najważniejsze śliczne (miałam kolorowe papierki do tego). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko mnie gryzie i szczypie jak siadam przed komputerem ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-12 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zadomowienie
|
Marsi wczoraj znalazłam takie coś: pół budyniu śmietankowego zrobić na 1/4 litra mleka, jeszcze gorący nałożyć na babeczki tak żeby nie wystawał nad powierzchnię. W mikro roztopić tabliczkę czekolady zwykłej i białej w dwóch miseczkach, do każdej dodać łyżeczkę masła. Wylać na babeczki, udekorować orzeszkiem, migdałem czy dekoracją cukrową. Sama nie wiem, brzmi prosto ale czy to by było jadalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Hejjjjjj!!!!!!! Wpadam tylko na chwile- odbić kartę
![]() Podczytam Was troszkę i lecę przyprawić karkówkę i boczek...bo sie podjęłam zrobienia sama pieczystych wędlin na roczek...a tu patrzecie co fajnego znalazłam...jeśli o Blog chodzi http://mamusiutojestpyszne.pl/ no i o dekoracje.... BOKEhhhhhh http://anula-handmade.blogspot.com/2...na-roczek.html http://www.socute.pl/2013/04/wykaacz...rynarskim.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-12 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja flaczki zjem ale tylko jak są dobre, serduszka w rosołku czemu nie :P no i wątróbke też lubię, z patelni taką ![]() Cytat:
nooo takie mięciutkie z dziurami są pycha! Cytat:
![]() pochwal się jak tam te Twoje dekorejszyn, kiedy robicie roczek? teraz w weekend czy za tydzien?
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez kombinuje menu roczkowe. Musze zrobic: - 2 salatki, - 2 ciasta, - moze muffinki. TZ robi danie na cieplo, tesciowa upiecze mieso i jakas rybe zrobi i wsio bez cudowania ![]() Tesc oczywiscie rosol, bo przeciez to niedziela bedzie ![]() Wlasnie, znacie jakis przepis na takie "mokre" muffinki, ktore bylyby dobre na II dzien po upieczeniu? Kiedys robilam, ale na drugi dzien byly suche, a rodzina TZ takich nie ruszy... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Kija...padłam...a ja myslę ile to człowiek w życiu swoim rzeczy różńych smakowitych nie zdąży spróbować..a Ty ledwo co jadasz....
Spróbuj sałatkiz przepisów w k. ...kilka z nas podawało, jest tam też moja z tortellini i któraś z Was ją robiła-smakowało. Może spróbuj tych naszych sprawdzonych... a ja właśnie na roczek próbuję dwa nowe pomysły na przekąski: 1. śliwka suszona zrulowana w boczku wędzonym (zapiekane w piekarniku)-ale to potem na zimno 2. pomidorek zawinięty w plasterek cukinii (obsmażonej w panierce na patelni) z sosem czosnkowym... aha no i będę robiła śledzie w oleju z suszonymi pomidorkami i grzybkami w occie..zobaczymy czy się to przyjmie....
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
Ifwka no taka sałatka też mogłaby być, właśnie o czymś podobnym myślałam.
Nancy byłam w k i widziałam Twoje sałatki, tej z makaronem się boję bo jak to tak suchy makaron? Gyrosowa ok ale moja mama zrobi coś z ananasem, kukurydzą, selerem i chyba serem bo moja szwagierka od mięsa podobno dostaje migreny więc jej pasuje zrobić coś bezmięsnego, niech ma ![]() Meduzka mnie natchnęła galaretką do babeczek ale chyba nie mam fajnych owocków |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://cupcakefactory.pl/krem-mascarpone/ mascarpone b.dobre jest w lidlu śmietanka 30 % też jest do tego możesz dorzucić orzeszki,potarkowaną czekoladę, ja dodaję odrobinkę likierow smakowych albo potarkowaną skorkę pomarańczy wwtedy masz krem pomarańczowy, albo od limonki wtedhy limonkowy itp można cudować a naprawdę proste i nic nie trzeba gotować ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
jak bezmieśna to najprościej Caprese: ładne pomidory, plastry mozarelli, listki bazyli olwia z oliwek zawsze zachwyca http://www.domowe-gotowanie.pl/przep...alatka-caprese |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
BOKEH...a więc przy robieniu kul0popomponów z serwetek-fajna i tania sprawa-ale długo i ostrożnie trzeba to robić-a to nie na moje nerwy..bo wciąż gdzieś coś się drze-choć cenowo wychodzi taniutko...
zrobiłam na razie dwa pompony z tiulu...jeden większy jeden mniejszy-większy wyszedł rzadszy-ale wcale źle nie wygląda...dziś dojdą jeszcze 4 rolki...więc dokończe te pompony..będzie też baner..ale jeszcze zostały mi literki do przyklejenia..więc nie mam czym się pochwalić...ale foty wstawię Wam tu napewno... ![]() no i bedzie na jednej ścianie baner z napisem..a podspodem kolorowy sznurek a na nim porozwieszane jak pranie duże zdjęcia Antonia... pompony powiesze nad stołem na żyłce...no i gdzieś po domu trochę balonów... no i jeszcze jak zdąże to wykałaczki robię z napisami... a menu: tort sernik 3bit beza i może jeszcze babeczki za alkoholowym wkłądem...są mniammmmmmmm pólmisek wędlin (jak mi wyjdzie karkówa i boczek) 3 sałatki (jarzynowa, z ananasem i kurczakiem, z selerem konserwowym) pomidorki z czosnkiemi śledzie cukinia zawijana śliwka zawijana pólmisek z owocami i UWAGA...fajny pomysł!!! galaretka w pomarańczy... a na ciepło jakiś gulasz..do chlebka.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | ||||
Wtajemniczenie
|
ale się cieszę, w czerwcu jedziemy do mojej Sis do UK
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wiecie że dziś w Biedrze były te MEGA PAKI DADY po 50 zł???? NIe wiedziałam że będą...i u nas są,a le na stronie Biedronki nie mogę znaleźć info że miały być...
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Misia tylko ja ie lubię czerwonego wina...a jak to za bardzo przejdzie????
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia Bokeh są CUDNE!! Milion razy ładniejsze od tych które tam widziałam. A to niby super fotograf..pfff Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blogerka jakiś czas temu pisała że będzie wpadać tylko w weekendy ale jakoś wogóle jej nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-12 o 11:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah może tam sie spotkamy ;\d chociaz ja na początku czerwca raczej lece na zbuntowanego ![]()
![]() |
#3117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
marsi Ty mój kulinarny guru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hope ja bym na Twoim miejscu pojechała, odpoczniesz od tż, odsapniesz od tego wszystkiego, zdystansujesz... no chyba, że pogoda tak jak piszesz ma być kiepska :/ silver przytulam mocno ![]() ![]() ewulka jak tam pisanie idzie? Kija co prawda mój tż mówi, że ja jestem wybredna, bo odkrawam tłuszcz z wędliny i w ogóle wędlina sklepowa mnie przeraża i jej nie jem, chyba, że faktycznie mnie smak podleci, za kapuchą też nie przepadam odkąd moja babcia uraczyła mnie w liceum kapustą z kiełbasą i ziemniakami i wmusiła we mnie, a potem się pożygałam i to drugie też :/ za to mięsa nie lubię jakoś bardzo, jem głównie drób i schab jak mój tż zrobi pod beszamelem albo roladki. Muszę mu zatem pokazać Twój wpis, żeby nie myślał, że to tylko ja pański piesek jestem ![]() ah no ja też nie lubię podrobów, jedynie flaki gotowane przez moją mamę ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koło 19, północy a potem to loteria ![]() Już mnie to męczy, nie wyspana jestem . Silver to ze pójdę na inny sklep to wiedziałam ( chyba ci nawet kiedyś pisałam moją sytuację), ale zmienili mi stanowisko i mnie to trochę zdolowalo. Ważne ze praca jest. Zuzka dziś jęczy ![]() A z tym tytułem wątku to hmm kiedyś było " dzieci z łóżek spadają, kurator nam grozi/nawiedzi " , coś w ten deseń. Dlatego teraz jest jakby na odwrót. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
no widzisz bokeh, ale moja cierpliwość miękkiej dupy się wyczerpała
![]() neti od jutra mam w gazetce ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- http://gazetki.biedronka.pl/g253,eks...ja%20okazji!/0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.