|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Cytat:
znalazłam w lokalnej prasie artykuł Trzydzieści lat temu praca była obowiązkiem. Nie pracowali tylko osobnicy nazywani „niebieskimi ptakami”. Dzisiaj praca jest przywilejem, skarbem i dobrem największym. Ogłoszenia praca cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Wielu bezrobotnych codziennie je studiuje oraz interesuje się nimi dzień w dzień. Praca jest tym, co nadaje sens życiu, pozwala ponosić opłaty za czynsz, prąd, gaz, wodę oraz godnie żyć. Bez pracy nie ma kołaczy – głosi przysłowie i jest to prawda. Praca jest ważna, a bez niej człowiek nie ma dachu nad głową, jedzenia i traci poczucie własnej wartości. Paradoksalnie w Polsce wiele osób pracuje ciężko, jak na dwóch etatach, a ponad 12 procent dorosłych Polaków rozpaczliwie szuka zatrudnienia. Podsumowując, praca jest przywilejem, ale najbardziej pożądanym. Bez pracy nie możemy marzyć o domu, rodzinie, wychowaniu własnych dzieci. Praca warunkuje wszystko: szczęście, zadowolenie, radość. Bez niej nie będziemy mieli emerytury i nie utrzymamy się na stare lata. Nie można liczyć na dzieci ani na opiekuńczość polskiego państwa, darowizny, wygrane w lotto czy inne gry losowe – trzeba liczyć wyłącznie na siebie i pracę własnego umysłu, czasem także rąk. Praca jest wielkim dobrem, szczęściem oraz zadowoleniem. Bez pracy jest ciężko, trudno, źle. Bez pracy w życiu nikt nie jest szczęśliwy – może z wyjątkiem osób, które lubią żyć z dnia na dzień, żon bogatych mężów oraz osób, które wygrały w dużego lotka. W pracy również poznajemy osoby, które są naszymi znajomymi i przyjaciółmi, są dla nas ważne i budują jakość naszego życia. Przyjazne otoczenie w pracy jest bardzo ważne i należy o nie dbać. Bez niego jest trudno, gdy mamy wrogów w okolicy to praca staje się katorgą. Dlatego życzymy wszystkim pracy interesującej, dającej przyzwoite dochody i umożliwiającej utrzymanie się na bardzo dobrym poziomie. Praca jest dobrem i należy o nią dbać – nie zmieniać jej co chwilę, lecz trzymać się własnego miejsca pracy i mieć z niej jak największe korzyści. Zmieniło się podejście Polaków do pracy – szanują własne miejsce zatrudnienia i starają się mieć jak najlepsze dochody oraz nie zmieniają pracy co pięć minut, jak to miało miejsce jeszcze dwadzieścia lat temu. Kapitalizm i bezrobocie wymusiły takie podejście do pracy. Gdy ktoś ma dobrą, stałą pracę to obecnie jest bardzo szczęśliwym człowiekiem.
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Również trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości
![]() U mnie posucha z telefonami, posucha z wysyłaniem CV. W ogóle mam wrażenie, że jak szukałam pracy przez pierwsze 3 miesiące, to jakiś odzew był większy. Od dwóch miesięcy lipa . Nie wiem czy to wina rosnącej luki w CV czy jakiś gorszy okres . Liczyłam, że po nowym roku będzie lepiej a nie gorzej.
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z dobrymi wieściami. Miałam chwilę załamania, ale jutro idę na wazne dla mnie spotkanie, gdzie mam nadzieję otrzymać robotę. Muszę dać z siebie wszystko! Boże, trzymajcie kciuki!
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj rozmowę też się denerwuję, boję się, że za bardzo chcę tej pracy. :/ |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to gratulacje i powodzenia!! Będę trzymać kciuki!!
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
u mnie zero ofert, nic,
|
|
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
U mnie totalna lipa Miałam iść na te godziny próbne do pizzerii, ale sie pochorowałam, i ![]() Ogólnie codziennie wysyłam CV i zero odzewu |
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że u części z Was coś ruszyło, więc trzymam kciuki
![]() Osobiście solidaryzuję się z pozostałymi, nie wiem kiedy u mnie coś ruszy
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś wysłałam dwa CV, gdzie spełniałam wszystkie wymagania i już zerkam na telefon jak głupia
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiecie, to nie zawsze jest tak, że oddzwaniają od razu. U mnie babka mówiła że jakby się nie odezwali przez miesiąc to lipa, chociaż..
Ja tak jakoś czuję, że jak się nie odezwą w ciągu dwóch, trzech dni, to lipa - nie mam co czekać. Chyba że jest to jakaś rekrutacja, gdzie musza się trzymać ram, chociaż jak im się spodobałabym to też by dali od razu znać. Ja się teraz stresuję i szukam wszelkich info na temat tego, czym się ewentualnie miałabym zajmować. Żeby mnie nie zaskoczyli żadnym pytaniem.
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Na razie z mojego doświadczenia mogę powiedzieć tak, że ogłoszenia z gumtree czy tablicy mają szybki odzew, a takie z pracuj.pl itp. troszkę dłużej.
|
|
|
|
#2833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no tak naprawdę, to chciaabym żebyście poszły sobie z tego wątku w pieruny, no a ja razem z Wami ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Ja wczoraj znalazłam ogłoszenie na pomoc biurową do agencji pracy tymczasowej, trzeba było zanieść osobiście, więc na chwile zamknęłam sklep i podjechała(to ta sama ulica tylko numer inny). Taaaaakie malusie biuro, no ale co tam. Co prawda umowa zlecenie, no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Pani, a w zasadzie dziewczyna powiedziała mi że jak będą w stanie mi coś zaproponować to do mnie zadzwonią. No więc czekam... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2835 |
|
BAN stały
|
BioIVo nie mam jestem samotna. Do tego jedynaczka. Nie mam wokół siebie nikogo z kim mogłabym porozmawiać, do kogo pójść. Całe dnie spędzam sama u siebie w pokoiku.
Ty też już 30 lat masz ? Mi za kilka miesięcy 31 stuknie.
|
|
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja policzyłam, że od 20 stycznia wysłałam niecałe 60 CV. Mam wrażenie, że 99% poszło w eter...
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie się boję tej rozmowy! A najgorsze jest to, że miałam nikomu nie mówić jak będę na jakąś szła, żeby potem nie musieć zażenowana mówić, że się nie udało. Ale oczywiscie w euforii rozgadałam wszystkim naokoło
i teraz się boję, że znowu będę musiała pokazać jaka jestem beznadziejna.
|
|
|
|
#2838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ten ból. W tym wieku albo robi się karierę albo zajmuje się dziećmi, a najczęściej dzieci prowadzi się do przedszkola i idzie do pracy. Taki typ jak my nie mieści się nikomu w głowie.
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Ej, ej, wypraszam sobie.. Jakie stare baby znowu, co? Toć my w kwiecie wieku
Ja 29 w tym roku kończę. I mnie martwi mnie mój wiek, bo czuję się młodziej.. Gorzej z brakiem stabilizacji przez tą cholerną robotęKdjdfn jeśli mnie pamięć nie myli, czy to Ty robiłaś jakieś testy kompetencji? Czy właśnie z tej oferty się do Ciebie odezwali? Jeśli się jednak pomyliłam, to i tak zdradź co to za robota
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już nie mam siły, nadziei... zero rozmów, zero szans...
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja robiłam, ale coś Ty nie z tej. Praca biurowa, czyli tak jak chciałam na razie więcej nic nie wiem. :P
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Taka ładna dzisiaj pogoda, a mi się tylko płakać chce. Poszłam na spacer do parku. Wszysstko byłoby świetnie, gdyby nie to, że była 12:00 a ja jak dzidziuś spacerowałam po parku. Dookoła tylko emeryci, czasami jakiś żul, ktoś kto uciekł ze szkoły. Czułam się zaiście elitarnie w tym gronie.
Z tego co czytam, to bez sensu jechać do dużego miasta jak się nie ma konkretnego fachu w ręku. Tam jest praca, ale dla specjalistów, a takich jak my są tysiące. Tysiące osób może wykonywać pracę,którą wykonywałybyśmy my, w tym pełno osób z polecenia. Dla nas naprawde nie ma ratunku
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a tak szczerze- co sądzicie widząc np. o 12 jakąś dalszą znajomą czy znajomego bez pracy? Ja się złapałam dzisiaj na tym (po tym jak widziałam dziewczynę kolegi, swoją drogą bardzo głupią pannę, której nie lubię), że spojrzałam na nią z krytyką. Fakt, ona nie zdała matury, nie uczyła się, totalny obibok. Ale po chwili pomyślałam sobie "Ale, że co? Lepsza się czujesz? Jedziecie na tym samym wózku. Obie nie macie pracy. A to, że ja mam studia a ona matury nie ma niczego nie zmienia"/
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Wysłałam właśnie 17 CV tak do firm, wyszukałam w internecie, no i przez zwykły kontakt, że nawet jak teraz nie szukają no to może niedługo :P
Ale pewnie bez żadnego odzewu będzie. Z miesiąc temu wysłałam takie coś do 70-kilku kancelarii- komorników, adwokackich i nawet jedna osoba mi nie odpisała, już nie mówię tylko o pozytywnej odpowiedzi, ale chociaż negatywną. Druga sprawa, że pewnie większość maili odczytują sekretarki, które nie będą sobie konkurencji ściągać
|
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

. Liczyłam, że po nowym roku będzie lepiej a nie gorzej.
おはよう! 

Miałam iść na te godziny próbne do pizzerii, ale sie pochorowałam, i