Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 12:00   #601
deb
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Och mam dzień do kitu, ale Ash a właściwie słodka Sofcia od razu spowodowała że pojawił się uśmiech na mojej twarzy

Helena tak się dzisiaj darła, zanosiła, normalnie szok, nie mam siły i ochoty na nic :/ ehhh nawet nie chce mi się nadrabiać, chyba posiedzę i pogapię się w sufit
Stary 2014-02-12, 12:03   #602
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A tak apropo zabawek, na jakim etapie są wasze dzieci?
Początkowo, jak pewnie pamiętacie, miałam szał zakupów więc Daro ma pełno zabawek z Lamaze do ciągnięcia, oglądania, piszczenia etc. Ma stolik edukacyjny i pchacz, który póki co jest raczej ustawiony do zabawy a nie do pchania ( jakoś mam wrażenie, że nie jest stabilny), mamy sortery ( chyba nieco za wcześnie na taką zabawę), klocki drewniane ( te również posłużą pewnie za jakiś czas).
Oczywiście najbardziej atrakcyjne są książeczki z kolorowymi obrazkami i zwiedzanie domku...no ale co jakiś czas wolałabym uzupełniać co nieco by później nie mieć mega zaległości zabawkowych, więc jakie zabawki obecnie podrzucacie swoim maluchom?
u nas obecnym hitem jest miara krawiecka, ksiazeczka-macanka i stolik edukacyjny. Neli bardzo szybko zmienia sie gust
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:04   #603
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Ignasia

Czy ktoras uzywa tych pieluch wielorazowych?

Ktoras pytala o spanie na spacerze. Karola przestala spac w pazdzierniku

Ada pocieraj oko zlota obraczka. Mi to bardziej pomaga niz masci czy rumianki.

Megusia co to kupilas w te grochy wielkie?

Jesli jeszcze raz przeczytam o szczurku i ikei to normalnie w sobote wsiadam w samochod i jedziemy do krk do ikei

Vil u nas terazna topie jest zyrafka z fb z kuleczkami, klejka mula z ikeii (Karola juz fajnie przeklada te klocki ale tylko na niebieskim precie) i puszczenie ciuchci czy pilki do mamy. Oczywiscie kwiatkow, ladowarek, lamp wymieniac nie bede

dla Dareczka za 8 m-cy

Ashy zabralas ze soba slonce

I znow gole stopki

To w grochy to poduszki. Śliczne są <3

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to zatrzymajcie sobie ten śnieg na śląsku, i próbujcie sanki do woli

Ok, nie ma sprawy ja to jestem za bo mnie jeszcze na stok ciągnie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mnie to jakoś nigdy nie interesowało wyrodna matka

Właśnie Barti ma na pupie ale i tak częściej pampy.

Myślę, że będzie ok. On się nigdy nie awanturował tylko dlatego, że nic nie widzi. Zajmuje się ładnie sam sobą, płacze kiedy jest zmęczony, zły lub głodny. Musimy rozpracować zagłowek fotela na którym jest fotelik, żeby go zdemontować, choć nie wiem czy się da wtedy będzie miał super widoki przez tylną szybę

no a co do lusterka to ponoć obniża bezpieczeństwo

Hmm nie słyszałam o obniżaniu bezpieczeństwa...
A dlaczego? Dlatego że kierowca rozprasza uwagę na obserwację??

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
buuuu zima przyszla wali śniegiem może od godziny i już jest bialo...

info nr 2, polala się pierwsza krew Nela przywalila sobie pudlem na zabawki prosto w nos. rozciela kawalek skorki i już jest strupek. dobrze, ze nie zlamala kichawki zupełnie niczego ja to nie nauczylo, wspina się na wszystko, probuje wstawac, choć wygina nia na wszystkie strony. nie wiem skad jej się to wzielo, ale baaardzo popisuje się! wymachuje jedna reka w powietrzu, rozdaje uśmiechy na prawo i lewo, ba! kleczy przy stoliku i nagle jak gdyby nigdy nic puszcza go - chyba chce zebym dostala zawalu
poza tym zaserwowałam jej dzisiaj 4 sniadania...i wszystkie 4 zjadłam na pol z chomikiem platki owsiane - nie. chlebek z masełkiem tez nie. nasza codzienna "planowa" kaszka - buzi nie otworzy, jajecznica (wczoraj sprobowala ode mnie i myslalam, ze smakowalo!). zdesperowana dalam jej kawalek jabłka...i bingo. co z tego skoro:
-rozpacza, bo jej go dalam
-rozpacza, bo zabralam
-rozpacza, bo wsadzila caly kawalek do buzi
-rozpacza, bo go wygrzebałam (prawie zassalam )
-rozpacza, bo wsadziłam jabłko do siatki

w końcu opamietala się i zaczela jesc - DWADZIESCIA MINUT obgryzania, ssania, zasysania, muldania, przezuwania. ufff

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

przegapilam wczoraj
fajnie, ze w końcu się odwazylas "wyjść do ludzi" widzisz jaki Twój syn jest swiatowy? nic tylko wozic go po marketach hehe. swietny wozek.

Taa, zawsze jak gdzieś jechaliśmy to była awantura, Bart się złościł i płakał. A teraz mu się odmieniło
Z wózka jesteśmy bardzo zadowoleni i Bart też

--------------------

Jedziemy do podologa na 13 trzymajcie kciuki żeby coś konkretnie nam zaradziła.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-12, 12:05   #604
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

info nr 2, polala się pierwsza krew Nela przywalila sobie pudlem na zabawki prosto w nos. rozciela kawalek skorki i już jest strupek. dobrze, ze nie zlamala kichawki
bry, absolutnie nie cieszą mnie informacje o śniegu
biedna Nelcia, i jednocześnie dzielna bo się nie poddaje i trenuje dalej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:07   #605
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Och mam dzień do kitu, ale Ash a właściwie słodka Sofcia od razu spowodowała że pojawił się uśmiech na mojej twarzy

Helena tak się dzisiaj darła, zanosiła, normalnie szok, nie mam siły i ochoty na nic :/ ehhh nawet nie chce mi się nadrabiać, chyba posiedzę i pogapię się w sufit

Ech
A czemu Hela ma taki zły dzień?

Stary 2014-02-12, 12:07   #606
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
U nas klocki, kubeczki, czasem zabawi się organkami, lubi też po prostu wywalać zabawki ze skrzyni
o tak, wyrzuca, ja zbieram i tak w kolko fajne, tylko wczoraj skrzynia ja zaatakowala (bo probowala się po niej wspinac) i teraz już trochę mniej lubie te zabawe. ogolnie coraz mniej jest zabaw, gdzie wiem, ze mogę isc np. do łazienki, a ona się nie uszkodzi. same głupoty w tej malej glowce!

Cytat:
Chwalę się jeszcze tutaj
Kupiliśmy dziś fotel dla Bartka , miał być BeSafe iZi Kid, stanęło na Combi
Babeczka nam go zamontowała (masakra, umęczyła się okropnie , M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy
Myślałam, że będę musiała siedzieć z przodu jak jakaś sardynka w puszce a okazało się, że mam jeszcze więcej miejsca niż miałam tak, że możemy wozić dwójkę dzieci w takich fotelach w naszym samochodzie
a możemy poprosić fotki? i jakie macie autko. wybraliśmy nawilżacz, wiec teraz chyba czas na fotelik...
Stary 2014-02-12, 12:09   #607
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że będzie ok. On się nigdy nie awanturował tylko dlatego, że nic nie widzi. Zajmuje się ładnie sam sobą, płacze kiedy jest zmęczony, zły lub głodny. Musimy rozpracować zagłowek fotela na którym jest fotelik, żeby go zdemontować, choć nie wiem czy się da wtedy będzie miał super widoki przez tylną szybę

no a co do lusterka to ponoć obniża bezpieczeństwo
My też będziemy demontować tylny zagłówek żeby sobie Lenka mogła więcej świata podziwiać
No nasza w sumie chyba też nie płacze bo nic nie widzi tylko bardziej z nudy czy zmęczenia, więc liczę, że jak będzie więcej widzieć bo będzie wyżej to u nuda minie
Choć ostatnio odpukać i tak jest poprawa ale nie byliśmy dawno w dłuższej trasie to nie wiem co to będzie

Z tym lusterkiem może być tak jak piszesz - to na pewno dekoncentruje rodzica
A w ogóle ile ono kosztuje? To besafe macie?

Cytat:
info nr 2, polala się pierwsza krew Nela przywalila sobie pudlem na zabawki prosto w nos. rozciela kawalek skorki i już jest strupek. dobrze, ze nie zlamala kichawki zupełnie niczego ja to nie nauczylo, wspina się na wszystko, probuje wstawac, choć wygina nia na wszystkie strony. nie wiem skad jej się to wzielo, ale baaardzo popisuje się! wymachuje jedna reka w powietrzu, rozdaje uśmiechy na prawo i lewo, ba! kleczy przy stoliku i nagle jak gdyby nigdy nic puszcza go - chyba chce zebym dostala zawalu
poza tym zaserwowałam jej dzisiaj 4 sniadania...i wszystkie 4 zjadłam na pol z chomikiem platki owsiane - nie. chlebek z masełkiem tez nie. nasza codzienna "planowa" kaszka - buzi nie otworzy, jajecznica (wczoraj sprobowala ode mnie i myslalam, ze smakowalo!). zdesperowana dalam jej kawalek jabłka...i bingo. co z tego skoro:
-rozpacza, bo zabralam

w końcu opamietala się i zaczela jesc - DWADZIESCIA MINUT obgryzania, ssania, zasysania, muldania, przezuwania. ufff
Biedna Nela U nas pierwsza krew polała się wczoraj o czym już pisałam, ale przeze mnie
Akrobatka z tej Twojej córy
No i chyba faktycznie dzieci na spotkaniu łizażowym powiedziały jej jak ma się zachowywać bo zbyt grzeczna była

Sofka w basenie Ash co zdjęcie to lepsze! Coraz bardziej zazdroszczę

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:15   #608
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej, co do zabawek to my zaczynamy z duplo. Wszystkie trzy dziewczynki sa zafascynowane tymk klockami a elementy nie sa za male dla dla Sofii wiec to zabawki na lata. Mamy zamiar kupic sorter duplo po powrocie.
Marchewka brawo dla Wojtusia! Sofia robi to samo i jestem mega dumna
my bardzo lubimy nasze duplo. zwierzątka robia furore, autko tez. klocki jeszcze średnio, ale masz racje - to klocki na lata, a nawet gdybym chciała je kiedyś wymienić na zwykle lego to sa zawsze w cenie

Cytat:
Za nami nocka koszmar. Sofia miala goraczke w nocy... Nie wiem jak wysoka bo nie budzilam siostry TZ po termometr ale byla rozpalona. Zaaplikowalam czopka i po pol h juz byla normalna. Ale katar ma zielony, boje sie, ze to infekcja bakteryjna ale Kaylin ktora sprzedala Sofii bakcyla tez miala etap zielonego kataru i przeszlo. Nie wiem czy brac ja do lekarza czy wstrzymac sie i ewentualnie pojsc w pt po powrocie do domu...
jeśli mala się nie ma duszącego kaszlu i uda Ci się zapanować nad goraczka to chyba olalabym lekarza. na pewno wirus sprzedala jej kuzynka i skoro u niej przeszlo, to i u Sofii tak będzie

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
no badania będą jak I. zacznie współpracować na razie trwa zabawa w zbieranie moczu po nocy. dali nam tylko pojemniczek, mąż przyniósł woreczek i czeka aż się trochę zapełni a I. najchętniej by leżał na brzuchu/raczkował/wstawał
czyli nawet podczas choroby trzyma forme kochany maly urwis

Cytat:
a widzisz ja myślałam o tobie i dubaju, bo w szpitalu mamy ciepło i I. urzęduje w bodziakach z krótkim rękawem i gołymi stópkami. prawie jak Sofcia w Dubaju
hehehe polski dubaj
Stary 2014-02-12, 12:17   #609
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

oj coś doskwiera Helence?

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Ok, nie ma sprawy ja to jestem za bo mnie jeszcze na stok ciągnie
no to ustalone
Stary 2014-02-12, 12:29   #610
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ponieważ przez kilka godzin wczoraj moje dziecię było półżywe, i dopiero odżyło po kroplówkach to w chwili gdy nie mogło rozwijać motoryki i spało słodko, to postawiło na rozwój mowy. no i pod koniec ostatniej kroplówki wczoraj do brykania dołączyła mówienie bababa, ama mama amam, beebe.
miał czas żeby się skupic i sa efekty Nela najpierw klepala gaga, baba, az odkryla tata...i teraz ciagle tylko tata. czasem łała, ale do mamy chyba jej daleko

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Ale Ci zazdroszcze tego basenu super. Zdrowia dla Sofijki

Daro dzis knczy 8 miesiecy Nie wiem jakim cudem ten czas tak szybko leci a w ogole jak patrze na Daro to jestem zaskoczona jak to mozliwe ze z takiego malego, plqczacego i spiacego glownie berbecia urosl juz taaaki chlopak. Kurcze no przeciez z dnia na dzien on coraz wiecej kuma, jeszcze troche i zrozumie wszystko nawet jak nie bedzie mowil. Ja chce drugie dziecko, dalej jajniki i owulacja do dziela!!!

A tak odnosnie 100pierwszych slow. Mamy ta ksiazeczke, Daro chyba jakos tak srednio. Spory jest na niej chaos tzn.iles slow na jednej stronie. Wole chyba ksiazeczke dzwiekow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sto lat Daro!
Stary 2014-02-12, 12:40   #611
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz ja myślałam o tobie i dubaju, bo w szpitalu mamy ciepło i I. urzęduje w bodziakach z krótkim rękawem i gołymi stópkami. prawie jak Sofcia w Dubaju
hmm... wolalabym jednak Dubaj
Ignas trzasnij im tam fajnego stolca, coby laboratorium mialo zajecie!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:45   #612
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
miał czas żeby się skupic i sa efekty Nela najpierw klepala gaga, baba, az odkryla tata...i teraz ciagle tylko tata. czasem łała, ale do mamy chyba jej daleko
u nas nie było gaga jeszcze, więc tata musi poczekać jeszcze no i mam nadzieję że ten przesąd się sprawdzi i następna będzie córcia

kurde za wcześnie stwierdziłam ze jest dobrze, znowu była mega wodnista kupa na pół bodziaka, więc znowu stwierdzili że podłączą kroplówę. także zabawa przewodem trwa, nowe umiejętności się ładują i czekamy na wyniki badań co dalej

widziałyście szalonego brokuła ?
Stary 2014-02-12, 13:20   #613
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Brawo dla Wojtusia Marchewka

Zdrówka dla Ignasia Hump - biedactwo
Długo będą Was trzymać w szpitalu?

Biedna Sofcia, ale na pewno szybko się zagoi!
Ja wczoraj podobnie się poczułam bo przycięłam Lenie paluszek drzwiami od szafy przesuwnej - nie przygniotłam tylko rozcięłam kawałeczek bo krew się polała A byłam pewna, że nie ma tam tej ręki bo przecież byłam przy niej Ehhh

Wow rośnie mały Ikeofan

Super
I fajnie, że Ty spokojnie masz miejsce z przodu Kupiliście lusterko żeby widzieć Bartusia I czy podoba mu się bardziej jak jest wyżej niż jak jeździł w nosidełku?

Tylko coś nie za dużego bo kuzynka przylatuje samolotem Więc meble odpadają
Haha a wlasnie chcialam mebloscianke zamowic hehe zarcik

Cytat:
Ale Ci zazdroszcze tego basenu super. Zdrowia dla Sofijki

Daro dzis knczy 8 miesiecy Nie wiem jakim cudem ten czas tak szybko leci a w ogole jak patrze na Daro to jestem zaskoczona jak to mozliwe ze z takiego malego, plqczacego i spiacego glownie berbecia urosl juz taaaki chlopak. Kurcze no przeciez z dnia na dzien on coraz wiecej kuma, jeszcze troche i zrozumie wszystko nawet jak nie bedzie mowil. Ja chce drugie dziecko, dalej jajniki i owulacja do dziela!!!

A tak odnosnie 100pierwszych slow. Mamy ta ksiazeczke, Daro chyba jakos tak srednio. Spory jest na niej chaos tzn.iles slow na jednej stronie. Wole chyba ksiazeczke dzwiekow.

Braeo dla D. Za 8 mc

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:44   #614
humpback
Zakorzenienie

no i pięknie napierdziela mi śniegiem za oknem
Stary 2014-02-12, 14:44   #615
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

A u nas właśnie przestało z cyklu 'weź sobie ten śnieg na Śląsk '
Kurczę to ładnie I chwyciło...

------------
Byliśmy u pani podolog. Wg mnie sto razy bardziej konkretna.
Założyła Bartowi tamponadę z propolisem i nie kazała zalepiać klejem bo przez to skóra nie oddycha i tak nie za bardzo właśnie ta metoda. Założyła na paluszki takie opaski żeby opatrunek się trzymał.
Ja w domu mam zakładać tampony z octenilinem przez 2tyg. Jeżeli nadal bedzie ropa, a po tych zabiegach nie powinno być, to wtedy deteomycynę bedzie trzeba.

Jestem dobrej myśli

Stary 2014-02-12, 14:48   #616
Ashyshqa
Zakorzenienie

Diabli u nas mama jest tylko przy zawodzeniu/placzu. Wiec wiesz, jeszcze pewnie troche poczekasz na jakis kryzysik czy cus

Megusia to trzymamy zeby juz sie ladnie zagoilo!

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:10   #617
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
A tak apropo zabawek, na jakim etapie są wasze dzieci?
Początkowo, jak pewnie pamiętacie, miałam szał zakupów więc Daro ma pełno zabawek z Lamaze do ciągnięcia, oglądania, piszczenia etc. Ma stolik edukacyjny i pchacz, który póki co jest raczej ustawiony do zabawy a nie do pchania ( jakoś mam wrażenie, że nie jest stabilny), mamy sortery ( chyba nieco za wcześnie na taką zabawę), klocki drewniane ( te również posłużą pewnie za jakiś czas).
Oczywiście najbardziej atrakcyjne są książeczki z kolorowymi obrazkami i zwiedzanie domku...no ale co jakiś czas wolałabym uzupełniać co nieco by później nie mieć mega zaległości zabawkowych, więc jakie zabawki obecnie podrzucacie swoim maluchom?
moja nie ma w ogole zabawek jakis edukacyjnych ona ona wszystko i tak lize, gryzie, wiec bez sensu kupowac takie zabawki, jak bedzie wieksza wtedy cos bede kupowala wiec ja nie doradze

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
A jeszcze chcialam wam powiedziec ze od jakiegos czasu Daro zaczal aie wstydzic obcych. Jak ktos do niego gada to odwraca glowe i sie idzie do mnie tulic jak jest pelno ludzi ale nikt do niego nie gada to jest ok, ale jak zagada to sie tuli. Z tym ze jest tez meeega ciekawski wiec obraca glowe ale sie usmiecha pod nosem i za chwile zaczepia i znow sie chowa

ooo Twoj sie wstydzi a moja zaczyna plakac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:15   #618
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Założyła Bartowi tamponadę z propolisem i nie kazała zalepiać klejem bo przez to skóra nie oddycha i tak nie za bardzo właśnie ta metoda. Założyła na paluszki takie opaski żeby opatrunek się trzymał.
Ja w domu mam zakładać tampony z octenilinem przez 2tyg. Jeżeli nadal bedzie ropa, a po tych zabiegach nie powinno być, to wtedy deteomycynę bedzie trzeba.

Jestem dobrej myśli
no to fajnie żeby szybciutko się wygoiło
Stary 2014-02-12, 15:17   #619
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Hump uff dobrze, ze Ignacy nasz bryka,to bardzo dobry objaw. Oby zechcial jeszcze uzyczyc materialu do badania i nic zlego tam nie, a bedzie juz super

A dla Was troche slonca

Ash - nie wytrzymam! taaaakie fotki - slonce! a u nas snieg
Stary 2014-02-12, 15:18   #620
nuna2
Zakorzenienie

Diabli, super, że mąż się tak dobrze zajmuje małą. Co was tak ostatnio wirusy żołądkowe pochwytały??
Julcia też śpi z wykrzywioną główką;/
Co do konkursu miss nie chciałabym czegoś takiego, bo nie chcę, zeby dziecko od małego rywalizowało i to jeszcze o wygląd?? No proszę Was...
Magiusia wiesz, że ja też się zastanawiam nad dietetyką??

Justyna G może zgłoś reklamację dentystce??

Mysia Mysz, dobrze, że Piotruś wyzdrowiał i obeszło się bez szpitala

cloche gratulacje dla Flo Już raczkuje i stajee!! A to, że nie mówi baba, mama etc. Julcia też, więc nie jest jedyny No i gratulacje z możliwości pracy!!

Ashy, zdjęcia cuuudoooowne. I jesteś cudowną mamą!! Przecież nie chciałaś jej drapnąć.

A ja nie mam szczurka Lidlowego.

Karolina co do zasypiania dzieci: U nas Jula raczej w łóżeczku, tylko od soboty wymaga, żeby siedzieć koło niej aż zaśnie

Brawa za kolejne miesiące maluszków<3

esskapada zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania...i Tobie vil też!!

hump biedny I. Ale go musiało wymęczyć

marchewka gratuluję stania bez trzymanki... kurcze, my to nawet nie pełzamy No i brawa dla TŻ za zaopiekowanie się malym i uśpienie

Miałam więcej odpisać, ale Julcia wstała, więc uciekam, wpadnę potem
Stary 2014-02-12, 15:19   #621
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja w lidlu kupilam troche deserkow i juz zaluje ze nie kupilam wiecej. W ogole to poszlam po spodnie dresowe dla Karoli ale te ciuchy bylu strasznie kiepskie gatunkowo.
a jakie spodnie chcialas? bo akurat z dresowych to ja jestem bardzo zadowolona
Stary 2014-02-12, 15:20   #622
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Diabli moze Ty jej forum na glos czytasz albo na zlocie u Agnes lizazowe dzieciaki jej przemowily do rozumu, zeby sie opamietala I dala wreszcie matce popalic choc I tak dozuje Ci te bunciki w dawkach lekkostrawnych

zgadzam sie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:32   #623
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli moze Ty jej forum na glos czytasz albo na zlocie u Agnes lizazowe dzieciaki jej przemowily do rozumu, zeby sie opamietala I dala wreszcie matce popalic choc I tak dozuje Ci te bunciki w dawkach lekkostrawnych .
cos w tym jest. odwiedzila nas moja mama. zadzwonil tel. Szymek. zdziwiona odbieram, bo przeciez jest w przedszkolu. a tam "rozmowa na twój koszt, czy wyrazasz zgode" "ciocia bo ja mam telefon w przedszkolu tylko mamie nie mow" babcia się rozkojarzyła i Nelcia uderzyla glowa w polke ehh codziennie cos. teraz chyba w ramach pokuty babcia ja porwala na spacer, pewnie przez pol drogi będzie ja przepraszać hehe.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
posiedzimy razem...tez mam już dość. siedze z mloda sama i nic jej się nie dzieje, przychodzi babcia, albo jak wczoraj wraca tatuś i od razu nieszczęście miałam odkurzac...ale w ramach relaksu poczytam wizaz

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
u nas nie było gaga jeszcze, więc tata musi poczekać jeszcze no i mam nadzieję że ten przesąd się sprawdzi i następna będzie córcia

kurde za wcześnie stwierdziłam ze jest dobrze, znowu była mega wodnista kupa na pół bodziaka, więc znowu stwierdzili że podłączą kroplówę. także zabawa przewodem trwa, nowe umiejętności się ładują i czekamy na wyniki badań co dalej

biedny Ignas
a brokuł tak musimy tanczyc kiedy dzieciaki nie chcą buzi otworzyć! Nela znow wypiela się na zupe...za to zjadla pol słoika owocow z twarożkiem. dobrze, ze je cokolwiek

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Humb zima na całego az się wierzyc nie chce...luty i snieg - niemożliwe

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:

Jestem dobrej myśli
mam nadzieje, ze tym razem będzie ok i w końcu paznokcie przestana dokuczać,
Stary 2014-02-12, 15:34   #624
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

UUuu ciekawe co mu tak szkodzi! Oby wydobrzał!

Cytat:
No i jeszcze Sofinka regenerujaca sily na swiezym powietrzu

Aaaa widzę u Sofci jeden mały wałeczek

Cytat:
A jeszcze chcialam wam powiedziec ze od jakiegos czasu Daro zaczal aie wstydzic obcych. Jak ktos do niego gada to odwraca glowe i sie idzie do mnie tulic jak jest pelno ludzi ale nikt do niego nie gada to jest ok, ale jak zagada to sie tuli. Z tym ze jest tez meeega ciekawski wiec obraca glowe ale sie usmiecha pod nosem i za chwile zaczepia i znow sie chowa

Ziuta też tak ma, a nie daj Bóg jak ją ktoś chce na ręce wziąć to ryk - a wcześniej jak cygańskie dziecko

Kup mu liczydło - my nie mamy, ale myślę,że dziecko się zainteresuje kulkami

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:36   #625
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
biedny Ignas
a brokuł tak musimy tanczyc kiedy dzieciaki nie chcą buzi otworzyć! Nela znow wypiela się na zupe...za to zjadla pol słoika owocow z twarożkiem. dobrze, ze je cokolwiek [COLOR="Silver"]

Humb zima na całego az się wierzyc nie chce...luty i snieg - niemożliwe
ja odtańczę brokułowy taniec jak w końcu opuścimy nasz lokalny dubaj
a co do śniegu-nie chciał spaść w grudniu, to niech spada teraz na biegun czy gdzieś
Stary 2014-02-12, 15:36   #626
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli u nas mama jest tylko przy zawodzeniu/placzu. Wiec wiesz, jeszcze pewnie troche poczekasz na jakis kryzysik czy cus
oby nie.
martwię się, bo po każdym większym wypadku mala zaczyna plakac i na tej pierwszej "syrenie" wpada w bezdech. odliczam sekundy i wydaje mi się, ze to cala wieczność - zanim ona zdazy krzyczeć wypuszczając powietrze. brrr. nie nauczyla się plakac i teraz mam efekty
Stary 2014-02-12, 15:41   #627
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej

Sharp Ty pytalas o pracę ? ja pracuje od tygodnia, jest Ok, mała za pierwszym razem przywitala mnie mega usmiechem a dzis jak odbieralam ja od teściowej to mnie zlała i byla zajeta zabawą.. tak jakby w ogole nie tęskniła myślę, że dobrze jej robi jak troszke czasu spęędza z babciami, z tata a nie ciagle mama i mama

Humb ucaluj Ignasia od zakochanej w nim cioci Agi trzymajcie się dzielnie! idzie zima, wymrozi zarazę

Ash super zdjęcia co to za basen, prywatny jakiś, publiczny ? mi się baseny kojarza tylko z hotelami. Zdrówka dla Sofci

Diabli, siostro, Nina też wczoraj zaliczyła atak na kichawkę no rąbla nosem o kafelki, po tym jak odbiła sie od mebli nogami, a że nadal nie pełza w przod, rece nie nadąrzyly i ofiarą padł nos u nas bez krwi, ale zaloze się o wszystko co chcesz, ze ryk mieliśmy większy

lece, dzisiaj musze ogarniac temat fotelika do auta bo potrzebujemy dwa, Nina jeżdzi raz ze mna, raz z TZem, a taszczyc ją z fotelikiem na 2 pietro nie mam sil. Trzeba jakies zakupy zrobic bo w lodowce pusto
Stary 2014-02-12, 15:48   #628
Ashyshqa
Zakorzenienie

Agnes to basen barem "na wyposazeniu" dwoch apatramenowcow.w sumie dwa baseny, plac zabaw i sciana do wspinaczki. Do tego mieszkancy tych apartamenow maja je dwa razy w tygodniu sprzatane. Wszystko w cenie wynajmu, ktorego koszt pokrywa pracodawca. Mowie Wam, kosmos. Aaa i mieszkanie naszej rodzinki to bez mala 140m2.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:55   #629
xal
Zakorzenienie

Cytat:

-rozpacza, bo zabralam

1. zima to zło
2. Paulinka też strachu nie zna, przed chwilą mi fiknęła od stolika, pierwszy raz sama chciała się wdrapać po coś na blacie, puściła rękę i co? poleciała. Chyba na nóżkach nie stała tylko klęczki, ale płaczu było dużo.
3. Z jedzeniem też mam czasami bunt, a czasami zjada wszystko. No i co? Mam tak cudować i otwierać wszystkie słoiki zanim w gust nie trafię? Ostatnio obiad trwał u nas do godziny, dzisiaj 10 minut i zeżarte

Dziewczyny pytanie nr 1 zasypianie. Na drzemkę odkładam dziecko do łóżeczka, sama sobie zasypiała, ale ostatnio wspina się zamiast spać. No i pytanie czy mam ją zostawiać aż sama padnie czy przychodzić, zbierać ją z barierek i kłaść? Dodam, że nie płacze tylko bawi się albo patrzy na drzwi kiedy przyjdę

Pytanie nr 2, pamiętacie te nagłaśniane afery żłobkowe? Przypadkiem tam nie było nic ze śląskiego, prawda?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Agnes to basen barem "na wyposazeniu" dwoch apatramenowcow.w sumie dwa baseny, plac zabaw i sciana do wspinaczki. Do tego mieszkancy tych apartamenow maja je dwa razy w tygodniu sprzatane. Wszystko w cenie wynajmu, ktorego koszt pokrywa pracodawca. Mowie Wam, kosmos. Aaa i mieszkanie naszej rodzinki to bez mala 140m2.

Oni są zwykłymi pracownikami czy jakieś stanowisko wysokie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:59   #630
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

łooo wiedziałam, żeby sobie jakiegoś szejka znaleźć
BOSKO!

Cytat:
oby nie.
martwię się, bo po każdym większym wypadku mala zaczyna plakac i na tej pierwszej "syrenie" wpada w bezdech. odliczam sekundy i wydaje mi się, ze to cala wieczność - zanim ona zdazy krzyczeć wypuszczając powietrze. brrr. nie nauczyla się plakac i teraz mam efekty
eee ziuta tez łapie bezdechy, codziennie zaliczamy jakieś 4-5 syren bo się przewraca, bo uderzy etc, to raczej nie tego, że się nie nauczyła a bardziej strachu, że coś sobie zrobiła, u nas lekiem są chrupki bueahahaha

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości