|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Och mam dzień do kitu, ale Ash a właściwie słodka Sofcia od razu spowodowała że pojawił się uśmiech na mojej twarzy
![]() Helena tak się dzisiaj darła, zanosiła, normalnie szok, nie mam siły i ochoty na nic :/ ehhh nawet nie chce mi się nadrabiać, chyba posiedzę i pogapię się w sufit
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To w grochy to poduszki. Śliczne są <3 Ok, nie ma sprawy ja to jestem za bo mnie jeszcze na stok ciągnie ![]() Cytat:
Hmm nie słyszałam o obniżaniu bezpieczeństwa... A dlaczego? Dlatego że kierowca rozprasza uwagę na obserwację?? Cytat:
Taa, zawsze jak gdzieś jechaliśmy to była awantura, Bart się złościł i płakał. A teraz mu się odmieniło ![]() Z wózka jesteśmy bardzo zadowoleni i Bart też ![]() -------------------- Jedziemy do podologa na 13 trzymajcie kciuki żeby coś konkretnie nam zaradziła. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Nelcia, i jednocześnie dzielna bo się nie poddaje i trenuje dalej
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech ![]() A czemu Hela ma taki zły dzień? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne, tylko wczoraj skrzynia ja zaatakowala (bo probowala się po niej wspinac) i teraz już trochę mniej lubie te zabawe. ogolnie coraz mniej jest zabaw, gdzie wiem, ze mogę isc np. do łazienki, a ona się nie uszkodzi. same głupoty w tej malej glowce!Cytat:
a możemy poprosić fotki? i jakie macie autko. wybraliśmy nawilżacz, wiec teraz chyba czas na fotelik...
|
||
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nasza w sumie chyba też nie płacze bo nic nie widzi tylko bardziej z nudy czy zmęczenia, więc liczę, że jak będzie więcej widzieć bo będzie wyżej to u nuda minie ![]() Choć ostatnio odpukać i tak jest poprawa ale nie byliśmy dawno w dłuższej trasie to nie wiem co to będzie ![]() Z tym lusterkiem może być tak jak piszesz - to na pewno dekoncentruje rodzica ![]() A w ogóle ile ono kosztuje? To besafe macie? Cytat:
U nas pierwsza krew polała się wczoraj o czym już pisałam, ale przeze mnie Akrobatka z tej Twojej córy ![]() No i chyba faktycznie dzieci na spotkaniu łizażowym powiedziały jej jak ma się zachowywać bo zbyt grzeczna była Sofka w basenie
|
||
|
|
|
#608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
kochany maly urwis Cytat:
|
||||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś doskwiera Helence? no to ustalone
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miał czas żeby się skupic i sa efekty Nela najpierw klepala gaga, baba, az odkryla tata...i teraz ciagle tylko tata. czasem łała, ale do mamy chyba jej daleko ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
sto lat Daro!
|
||
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ignas trzasnij im tam fajnego stolca, coby laboratorium mialo zajecie!
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde za wcześnie stwierdziłam ze jest dobrze, znowu była mega wodnista kupa na pół bodziaka, więc znowu stwierdzili że podłączą kroplówę. także zabawa przewodem trwa, nowe umiejętności się ładują i czekamy na wyniki badań co dalej ![]() widziałyście szalonego brokuła
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
no i pięknie napierdziela mi śniegiem za oknem
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
A u nas właśnie przestało z cyklu 'weź sobie ten śnieg na Śląsk 'Kurczę to ładnie I chwyciło... ------------ Byliśmy u pani podolog. Wg mnie sto razy bardziej konkretna. Założyła Bartowi tamponadę z propolisem i nie kazała zalepiać klejem bo przez to skóra nie oddycha i tak nie za bardzo właśnie ta metoda. Założyła na paluszki takie opaski żeby opatrunek się trzymał. Ja w domu mam zakładać tampony z octenilinem przez 2tyg. Jeżeli nadal bedzie ropa, a po tych zabiegach nie powinno być, to wtedy deteomycynę bedzie trzeba. Jestem dobrej myśli ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli u nas mama jest tylko przy zawodzeniu/placzu. Wiec wiesz, jeszcze pewnie troche poczekasz na jakis kryzysik czy cus
![]() Megusia to trzymamy zeby juz sie ladnie zagoilo!Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec ja nie doradze ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Twoj sie wstydzi a moja zaczyna plakac
|
||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby szybciutko się wygoiło
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli, super, że mąż się tak dobrze zajmuje małą. Co was tak ostatnio wirusy żołądkowe pochwytały??
Julcia też śpi z wykrzywioną główką;/ Co do konkursu miss nie chciałabym czegoś takiego, bo nie chcę, zeby dziecko od małego rywalizowało i to jeszcze o wygląd?? No proszę Was... Magiusia wiesz, że ja też się zastanawiam nad dietetyką?? Justyna G może zgłoś reklamację dentystce?? Mysia Mysz, dobrze, że Piotruś wyzdrowiał i obeszło się bez szpitala cloche gratulacje dla Flo Już raczkuje i stajee!! A to, że nie mówi baba, mama etc. Julcia też, więc nie jest jedyny No i gratulacje z możliwości pracy!!Ashy, zdjęcia cuuudoooowne. I jesteś cudowną mamą!! Przecież nie chciałaś jej drapnąć. A ja nie mam szczurka Lidlowego. Karolina co do zasypiania dzieci: U nas Jula raczej w łóżeczku, tylko od soboty wymaga, żeby siedzieć koło niej aż zaśnie Brawa za kolejne miesiące maluszków<3 esskapada zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania...i Tobie vil też!! hump biedny I. Ale go musiało wymęczyć ![]() marchewka gratuluję stania bez trzymanki... kurcze, my to nawet nie pełzamy No i brawa dla TŻ za zaopiekowanie się malym i uśpienieMiałam więcej odpisać, ale Julcia wstała, więc uciekam, wpadnę potem
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cos w tym jest. odwiedzila nas moja mama. zadzwonil tel. Szymek. zdziwiona odbieram, bo przeciez jest w przedszkolu. a tam "rozmowa na twój koszt, czy wyrazasz zgode" "ciocia bo ja mam telefon w przedszkolu tylko mamie nie mow" ehh codziennie cos. teraz chyba w ramach pokuty babcia ja porwala na spacer, pewnie przez pol drogi będzie ja przepraszać hehe.---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
miałam odkurzac...ale w ramach relaksu poczytam wizaz ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() a brokuł ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Humb zima na całego az się wierzyc nie chce...luty i snieg - niemożliwe ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kup mu liczydło - my nie mamy, ale myślę,że dziecko się zainteresuje kulkami
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do śniegu-nie chciał spaść w grudniu, to niech spada teraz na biegun czy gdzieś
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie.martwię się, bo po każdym większym wypadku mala zaczyna plakac i na tej pierwszej "syrenie" wpada w bezdech. odliczam sekundy i wydaje mi się, ze to cala wieczność - zanim ona zdazy krzyczeć wypuszczając powietrze. brrr. nie nauczyla się plakac i teraz mam efekty
|
|
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Sharp Ty pytalas o pracę ? ja pracuje od tygodnia, jest Ok, mała za pierwszym razem przywitala mnie mega usmiechem a dzis jak odbieralam ja od teściowej to mnie zlała i byla zajeta zabawą.. tak jakby w ogole nie tęskniła myślę, że dobrze jej robi jak troszke czasu spęędza z babciami, z tata a nie ciagle mama i mamaHumb ucaluj Ignasia od zakochanej w nim cioci Agi Ash super zdjęcia Diabli, siostro, Nina też wczoraj zaliczyła atak na kichawkę no rąbla nosem o kafelki, po tym jak odbiła sie od mebli nogami, a że nadal nie pełza w przod, rece nie nadąrzyly i ofiarą padł nos u nas bez krwi, ale zaloze się o wszystko co chcesz, ze ryk mieliśmy większy lece, dzisiaj musze ogarniac temat fotelika do auta bo potrzebujemy dwa, Nina jeżdzi raz ze mna, raz z TZem, a taszczyc ją z fotelikiem na 2 pietro nie mam sil. Trzeba jakies zakupy zrobic bo w lodowce pusto
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes to basen barem "na wyposazeniu" dwoch apatramenowcow.w sumie dwa baseny, plac zabaw i sciana do wspinaczki. Do tego mieszkancy tych apartamenow maja je dwa razy w tygodniu sprzatane. Wszystko w cenie wynajmu, ktorego koszt pokrywa pracodawca. Mowie Wam, kosmos. Aaa i mieszkanie naszej rodzinki to bez mala 140m2.
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Paulinka też strachu nie zna, przed chwilą mi fiknęła od stolika, pierwszy raz sama chciała się wdrapać po coś na blacie, puściła rękę i co? poleciała. Chyba na nóżkach nie stała tylko klęczki, ale płaczu było dużo. 3. Z jedzeniem też mam czasami bunt, a czasami zjada wszystko. No i co? Mam tak cudować i otwierać wszystkie słoiki zanim w gust nie trafię? Ostatnio obiad trwał u nas do godziny, dzisiaj 10 minut i zeżarte ![]() Dziewczyny pytanie nr 1 zasypianie. Na drzemkę odkładam dziecko do łóżeczka, sama sobie zasypiała, ale ostatnio wspina się zamiast spać. No i pytanie czy mam ją zostawiać aż sama padnie czy przychodzić, zbierać ją z barierek i kłaść? Dodam, że nie płacze tylko bawi się albo patrzy na drzwi kiedy przyjdę ![]() Pytanie nr 2, pamiętacie te nagłaśniane afery żłobkowe? Przypadkiem tam nie było nic ze śląskiego, prawda? ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() BOSKO! Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

dla Dareczka za 8 m-cy

wyrodna matka
wtedy będzie miał super widoki przez tylną szybę

wali śniegiem może od godziny i już jest bialo...
, M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy 

I czy podoba mu się bardziej jak jest wyżej niż jak jeździł w nosidełku?
zeby juz sie ladnie zagoilo!
Już raczkuje i stajee!! A to, że nie mówi baba, mama etc. Julcia też, więc nie jest jedyny
"ciocia bo ja mam telefon w przedszkolu tylko mamie nie mow"