Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 10:56   #4861
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
bol gatdla taki ze slowa nie noglam tztowi powiedziec.
kaszle mnie i nasakra
moje dziecko zaczyna mnie zloscic o poranku
jest udowny bo pomimo ze wstaje wczesnie (7) to potrafi sie soba zajac tylko czemu akurat spiewem i proba glosu?

policzanka mozd za duzo cytujesz i ci ucina. ja zawsze jak mam duzo do nadrobienia to na raty po 5-7cytowan max

w krk mozna by zrobic male spotkanie, ja, ja, papuga, ja ika, cotynato? mariasia, niebede hmmn chyba dobrze pamietam
jeszce ktos z nowego sacza jest ale mnie sie zawsze myli

jeeezuuuu jakie dzwieki
jak baba tz wczoraj go uczyl ze ma nie piszczec tylko robic jak wojownik A UU
ale widac ze nie przyswoil wiedzy i nadal jest aiiiiiiiiii uiiiiiiii ehhhheeee laijejeje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja to uwielbiam
Stary 2014-02-12, 10:58   #4862
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
niestety jak się zarejestrujesz to na tydzień jest 50 MB ale ja doładowuję albo smsem albo płacę z konta. Mam obecnie 15 GB. 7 sezon jest poprzeplatany odcinakami słabymi i dobrymi, z przewagą tych drugich

Obiad dwudaniowy zrobiony. Dziś teściowie wracają z tygodniowego wypadu z moim Kamilem. Byli na nartach i basenach w Białce, Bukowinie i w Oravicy na Słowacji. W Białce ich okradli Z portfela teścia zginęło 500 zł miał go w pokoju. Obok w pokoju mieszkają jakieś "bysioki" z Warszawy ale teściowie siedzieli ciocho, bo się bali
nienawidze takich sytuacji, co za palanty

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:00   #4863
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuch, a ja nie widziałam jak to zrobił.
gratulację dla maluszka ja nadal czekam na pierwszą przewrotkę
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
własnie się kapnęlam ż edzisiaj 12 i mój klusek skończył 5 miesięcy:pij emy:

a tak sie mały ubabrał crupką kukurydzianą wczoraj po zupce czy deserku jest o wiele czystrzy
rozkoszny widok brawa za skończone miesiącejuż nie mogę się doczekać kiedy swojemu pstryknę taką fotkę
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
rozwalił mnie komentarz pod spodem "kiedyś dzieci jeździły bez fotelików, na tylnym siedzeniu fiata 126 p"

Mój TŻ o mało co nie zginął w takim wypadku, miał 4 lata, jego tata zginął na miejscu, mamie nic się nie stało,a TŻ leżał 8 tygodni w szpitalu z nogą poskładaną i po operacji kręgosłupa, bo mu się szyba wbiła w odcinek lędźwiowy.
właśnie tak jeździło się i tak się kończyło dlatego po to wymyślono te foteliki żeby było bezpieczniej dzieciom i wygodniej

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:00   #4864
policzanka
Wtajemniczenie

ewcia-brawa za miesiące!Sebuś jest przeuroczy!

bajka-super ze wizyta udana!

misia-mnie tez zmiazdzył ten komentarz

ja wiem ze juz jakis czas minął od wizyt u okulisty ale powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki tez mają wade wzroku?Okulistka powiedziała ze do roku powinna się zredukować ale czy całkowicie to nie wiadomo(tak zrozumiałam).Lila ma +4 na oko lewe i prawe a jak jest u Waszych pociech?

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-02-12 o 11:02
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:00   #4865
agravka
Wtajemniczenie

A nasze przedszkole do 17.30

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:05   #4866
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Też uwielbiam to zaglądania do wózka przez kogokolwiek do wózka i robią dokładnie co t. i sz. Wystarczy, że oczy lekko przytworzy - ooo! nie śpi! Zawracam uwagę i zaczynam jeździć wózkiem i już nie podchodzą
O matko, to zwracanie uwagi jest strasznie upierdliwe, nienawidzę tego Zawsze staram się tak na luzie, ale one zawsze zachowują się wtedy jak zestrachane kwoki i jest jeszcze bardziej niezręcznie

Najlepszy jest ten pisk "Kto się obudziiiiiił?!"
A mały patrzy na nie super obojętnie. Zapewne się zastanawia co im odbiło i dlaczego do ciężkiej cholery nie może sobie pospać na spacerze

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no proszę Cię Słońce jesteś piękna i proszę takich głupot tu nie pisać!
Wiesz co, sporo zależy od fotografa. Jak ktoś wychodzi z założenia, że zależy mu przede wszystkim na tym żeby ludzie na nich wyglądali atrakcyjnie, to dla mnie jest rewelacja Taka osoba wybierze ujęcie gdzie obiekt prezentuje się najkorzystniej a nie gdzie jest super artystycznie
Ja np widzę, że akurat brzuch mi odstaje a jakby wybrać następną klatkę to już ujęcie jest ok

No ale moja przyjaciółka jest chyba jedna na milion. Dziś oglądałam jej zdjęcia z wypadu do Rzymu i kopary nie mogę pozbierać. Coś niesamowitego.

Jestem szczęściarą, że ją mam Tym bardziej, że umówiłyśmy się na sobotę i być może coś nam znowu cyknie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem,że męczę bułę z tym niespaniem mojego dziecka,ale próbuję dociec i znaleźć rozwiązanie.Czy to możliwe,że ona po prostu nie lubi spać w łóżeczku turystycznym,które jak ona się poruszy,to ono zaraz się buja i wtedy ona się od razu rozbudza?
Wiesz co, to wygląda tak, jakby ona miała lekki sen i każdy bodziec ją wybudzał - może tak samo byłoby jakby pojawił się jakiś dźwięk, dotknięcie?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Kupilismy dwa kartony pieluszek,mamy zapas 6 paczek rozm4
Dady?
Stary 2014-02-12, 11:09   #4867
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
U nas nocka w stylu Endzi i Ewaci,teraz dokladnie wiem co to znaczy ,kompletnie zarwana noc,nawet mie wiem ile razy karmilam tyle tego bylo,ale na szczescie nad ranem MIchas dal pospac i jestem w miare przytomna

Moze pelnia byla? Bo widze ze u wielu z was nocki podobne

Ja ,mam potworne uczulenie ma rekach,czerwone plamy,czasem robia sie mega suche i bardzo szorstkie,jutro ide do alergologa z tym,a jak nie pomoze to na 3marca mam dermatologa
Nie moge kompletnoe wyczaoc od czego tak mam
A u Ciebie jaka sytuacja?

Wspolczuje
To chociaz polez w lozku,zamknij oczy,wylacz wszystko dookola tv,komputer,komorke
Mi takie polezenie bardzo duzo daje,wystarczy mi 30min i czuje sie o niebo lepiej
W tym czasie potrafie pol zycia zaplanowac
hmm a może to i prawda? bo jako tą nockę miałam ok to poprzednią jak i Ty miałam okropna i też karmiłam milion razy!!

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
to może jeszcze chwilke poczekaj z kilka dni i zrob ponownie testmoże maluszek się jeszcze nie chce ujawnić

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
to może jeszcze chwilke poczekaj z kilka dni i zrob ponownie testmoże maluszek się jeszcze nie chce ujawnić
Stary 2014-02-12, 11:12   #4868
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia a nie zimno Ci w tylek?
mam 23stopnie
poza tym nie pomykam tak caly dzien

Cytat:
Dziewczyny wiem,że męczę bułę z tym niespaniem mojego dziecka,ale próbuję dociec i znaleźć rozwiązanie.Czy to możliwe,że ona po prostu nie lubi spać w łóżeczku turystycznym,które jak ona się poruszy,to ono zaraz się buja i wtedy ona się od razu rozbudza?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

no cos moze tak byc, ale niekoniecznie
moze mu za cieplo lub za zimno
moj maciek poczatkowo spal wyowijany jak mumia bo jak go okrylam tylko kocykiem czy tylko w spiworku to wybiudzal sie co dwie godziny
teraz juz spi normalnie
dodatkowo wilgotnoscpowietrza
jak jest suche to moze chciecmu sie bardziej pic
mozesz sprobowac w nocy dac wode albo herbatke zamiast cyca i zobaczyc
a jak zaczyna sie budzic i dasz smoczek to nie uspokaja sie?
a jakbys dala smoka i wlaczyla suszarke nie usnie znow?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ewacia pieknie Twoj Seba wyglada na 5miesiecy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:15   #4869
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

ja wiem ze juz jakis czas minął od wizyt u okulisty ale powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki tez mają wade wzroku?Okulistka powiedziała ze do roku powinna się zredukować ale czy całkowicie to nie wiadomo(tak zrozumiałam).Lila ma +4 na oko lewe i prawe a jak jest u Waszych pociech?
my nie bylysmy u okulisty, ale neurolog powiedziala ze mamy odbebnic ta wizyte wiec za jakis czas sie zbiore.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A nasze przedszkole do 17.30

nasz do 17
mialam cie pytac, czy Ada tez tak latwo zapamietuje wszelkie wierszyki i piosenki ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:16   #4870
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....

Nie mam jakoś mocy ostatnio odpisywać.

Motyl, tassia, joasiek cieszę sie, ze na wizytach ok, joaśku ćwiczenia i do przodu będzie dobrze !

Młody mi tak wojuje brzy butelce, że aż mi się płakać chce, wczoraj popłudniu to płakałam z nim.
przykro mi

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Macie moze takie ubranka co byly nowe, ale po kilku ubraniach sa do wywalenia?Bo ja jednego pajaca ubralam 3 -4 razy i juz ma dziury przy zapieciach
Stary 2014-02-12, 11:17   #4871
kaska87
Zakorzenienie

Maharet mój tak samo- buzia księżyc w pełni a reszta patyczak

dziewczyny są dady karton w promocji za 49zł ja co prawda tylko pampy, bo coś dady nie podeszły, ale daję znać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:33   #4872
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Maharet mój tak samo- buzia księżyc w pełni a reszta patyczak

dziewczyny są dady karton w promocji za 49zł ja co prawda tylko pampy, bo coś dady nie podeszły, ale daję znać
oj kaska nie czytasz watku Amelka juz wczoraj pisala i dzis powtorzyla
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:44   #4873
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj kaska nie czytasz watku Amelka juz wczoraj pisala i dzis powtorzyla

Stary 2014-02-12, 11:47   #4874
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej.

Tak jak przewidywałam, 3 pobudki w nocy. Moje biedactwo

Idę nadrabiać.
Ucałuj Tusiaczka

Cytat:

U nas tez poplakiwania w nocy. Dziasla napuchniete ale wiem, ze do wybicia zabkow moze uplynac i 2 miesiace

No właaaaśnie....
Ja też już się nie ekscytuje,bo tak jak napisałaś... może jeszcze upłynąć sporo czasu,zanim coś się przebije

anutka Piękne zdjęcie!

Cytat:
no on na dole ma takie 2 białe paski, więc to może zęby- zobaczymy za kilka dni czy coś się tam wykluje
Kasiula, moja Julka te 'paseczki' ma od urodzenia-zauwazyłam je już,jak pokazali mi ją po porodzie
Nadal czekamy na zębole i mimo,że mała wszystko je jak najęta,to ani widu ani słychu

Cytat:

A no możliwe,możliwe. Chyba musisz próbować wszystkiego...

Cytat:

a tak sie mały ubabrał crupką kukurydzianą wczoraj po zupce czy deserku jest o wiele czystrzy
Brawa za 5 miesiąc!!!

Cytat:
oby, oby bo nie zniese

a potrzebuje smoka? jesli daje sie uspokoic bez niego to bym nie dawala, ale jesli potrzebuje tego on czy ty to daj

Też bym tak zrobiła

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Mam okropne hemoroidy które okropnie mi krwawią

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:54   #4875
butterfly20
Zakorzenienie

Oglądam "czas na miłość". zapowiada się ciekawie Uwielbiam Rachel McAdams

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:56   #4876
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
my nie bylysmy u okulisty, ale neurolog powiedziala ze mamy odbebnic ta wizyte wiec za jakis czas sie zbiore.

nasz do 17
mialam cie pytac, czy Ada tez tak latwo zapamietuje wszelkie wierszyki i piosenki ?
Oj tak, non stop przynosi coś.nowego z przedszkola,aż w szoku jestem, Twoja B. Też?

Cytat:
Super film!

Stary 2014-02-12, 11:57   #4877
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
i jak mały przezył pobieranie?
śliczne zdjęcie jestem ciekawa całej reszty
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Szybko skończyłam spacer, bo diabeł mnie podkusił żeby przywitać się z teściową i szwagierką, które spotkałam po drodze
Mały otworzył ćwierć jednego oka i to dla nich był znak, że nie śpi więc można go otoczyć jak sępy i gdakać mu nad uchem Oczywiście się rozbudził i za 5 minut włączył się okropny płacz więc musiałam biec do domu.

Masakra, jak mnie wkurzają te durne baby.
brrr następny,m razem zawracaj i udawj że ich nie widzisz

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Ja to bym chciała pracować w urzędzie. Akurat byłam na stażach w us i krus-ie i tak na prawdę pracownice wychodziły sobie na zakupy w czasie pracy, plotki (nie mówię o wszystkich) i wyręczanie się w pracy stażystami
Najgorzej mają jednak te co siedzą przy okienku

to pradwa z tym okienkiem
ja pracowałam, w urzędzie przy okienku to harówka okropna. cały czas kolejka ludzi, czasem nawet śniadania nie miałam kiedy zjeść
ale poza tym praca miała swoje plusy, fajne godz. pracy do 15.30, blisko domu
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuch, a ja nie widziałam jak to zrobił.

Cytat:

wszytskiego naj naj dla Seby
ależ z niego cudny chłopczyk

Cytat:
o
dzieki za kciuki, u orto wszystko ok, ale sie maluszkow naogladalam, masakra juz zapomnialam ze noworodki sa takie malenkie nastepna kontrola jak zacznie sama chodzic.

Cytat:
Hej
Pochwale sie,Michas przespal cala noc
Zasnal o polnocy i spal do 8:p

.
oo Michaś się spiasał dziś

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:57   #4878
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a to film, czy serial?

poleć mi jakieś filmy bo dużo oglądasz najlepiej jakieś romantyczne, albo dramaty, thriller

Stary 2014-02-12, 11:58   #4879
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sama w domu
Zaraz bedzie cieplo i bedziecie dlugo na spacerach
Nie mogę się doczekać
Cytat:
Hej
Pochwale sie,Michas przespal cala noc
Zasnal o polnocy i spal do 8:p
Super
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:00   #4880
butterfly20
Zakorzenienie

U nas Dady podeszły, moja to w ogóle nigdy nie miała problemów z odparzeniami.Ale używamy Pampy, jakoś tak

Cytat:

brawo!!!
Pamiętam jak dziś ten dzień,kiedy się urodził.Leżałam w szpitalnym łóżku i czytałam książkę, Matal mi napisała

Pomyśleć,że starszy o 1 dzień od Tusi, a cięższy 2-3 kg?

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

badała już wzrok?Moja powiedziała,że za wcześnie na to i normalnie to sę bada jak dziecko skończy 2 latka, wcześniej nie ma sensu, bo wszystko może się zmienić.Chyba,żeby dziecko zezowało i były inne niepokojące rzeczy, to wcześniej trzeba przyjść na kontrolę.
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ucałuj Tusiaczka

No właaaaśnie....
Ja też już się nie ekscytuje,bo tak jak napisałaś... może jeszcze upłynąć sporo czasu,zanim coś się przebije

anutka Piękne zdjęcie!

Kasiula, moja Julka te 'paseczki' ma od urodzenia-zauwazyłam je już,jak pokazali mi ją po porodzie
Nadal czekamy na zębole i mimo,że mała wszystko je jak najęta,to ani widu ani słychu

A no możliwe,możliwe. Chyba musisz próbować wszystkiego...

Brawa za 5 miesiąc!!!

Też bym tak zrobiła

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Mam okropne hemoroidy które okropnie mi krwawią
ucałuję.

ojeju byłaś u lekarza?

Stary 2014-02-12, 12:01   #4881
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy na tym w kinie tuż przed narodzinami Jasia, nasza ostatania randka
film piekny

u nas dalej.... masakra
od rana jęki, stęki, pałcz. Dlatego szybko po karmieniu zabrałam małego na spacer. O ja głupia! postanowiłam po drodze zrobić zakupy w biedronce. Jak mały się rozpłakał. Darł się tak jakby go obdzirano ze skóry uspokoił się pod domem (15min. drogi) i śpi póki co.
idziemy dziś na 17.00 do pediatry niech sprawdzi czy coś mu nie dolega, bo naprawdę brak sił, coś ewidentnie mu jest.

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2014-02-12, 12:04   #4882
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Dady podeszły, moja to w ogóle nigdy nie miała problemów z odparzeniami.Ale używamy Pampy, jakoś tak
ja tak samo, nic się nie działo z pupką, ale czasem miał mokrą pupę a pielucha nie taka mocno zasiusiana- nigdy mi się to w pampach nie zdarzyło nawet po nocy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-12 o 12:06
Stary 2014-02-12, 12:08   #4883
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
eeeeeeeeeeee tammmmmmmm lepiej spałam niż jak mały przesypia po 4godziny bo już sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy ale właśnie się dowiedziałam od mojej sis że wydziwiam że butli nie daje ...i że ludzie to przy pierwszym dziecku wariują a ja przy drugim że ona by juz odstawiała od piersi bo później będę mieć problem bo seba juz jest bardzo cyckowy itp....zepsuła mi humor na dzień dobry ja uważam ż eproblemu nie powinno być skoro akceptuje butle jesli nie ma cyca....mylę się ...
jak ja uwielbiam takie "dobre" rady... u mnie jest odwrotnie kp cacy a mm zuo.. ja w niedzielę u rodziców podałam butlę z mm, moja matka i sis miały oczy jak 5 zł jak zobaczyły co zamierzam, ale w nosie to mam, dziecko głodne pomimo że wyssał z obu piersi i wciągnął jeszcze 60 ml z butli i zasnął...

Cytat:
hej
a u nas moje dziecko spało od 20 do 7:50 a ja głupia zamiast robić to samo to pół nocy nie spałam bo jak nie ma P. to jakoś każdy stuk-puk mnie budzi
ja spię jak zabita, nawet nie słyszę czasami jak tż wraca...

Cytat:

A teraz pytanie
Pisałam Wam kiedyś, że Miłosz odrzucił smoka pewnego pięknego dnia. Próbowałam później jeszcze dać ale nie chciał. Ostatnio w akcie desperacji sięgnęłam po tego smoka i zassał od razu ale jak wyjał go sobie z buzi to nie umial trafic i się wnerwiał i trzeba było podawać, więc zabrałam . Złamać się i dawać tego smoka czy lepiej nie?
ja daję smoka jeśli zachodzi taka potrzeba

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
świetny mały kawaler i te oczy

Cytat:
ja tak jak mówiłam, miałabym 2.000 na rękę to mogę siedzieć w urzędzie na spokojnie, bez stresów takich jak przy sprzedaży (bo tam na pewno też jest stres, ale nie taki ) od 7-15 co więcej to te panie się nie przepracowują a przesiedziałam miesiąc na praktykach w US także wiem jak to wygląda
w mam prowizję za sprzedaż skoro jadą po człowieku, że się wszystkiego odechciewa... a poza tym raz jest, a raz jej nie ma (jest rym )
tylko, że ja mieszkam w mały mieście więc też koszty utrzymania niższe, ktoś kto mieszka w Wawie jak Matal i na opiekunkę ma wydać 1600zł, a u nas nie słyszałam by któregoś dziecka nie przyjęli do żłóbka/przedszkola jeśli rodzice pracują-a to ok 400zł z tego co pamiętam jak koleżanka z pracy swoją córeczkę dawała, przedszkole chyba 270zł
Kaśka ja nie mam 2 tysi na rękę, trochę mi brakuje, ale w życiu nie wróciłabym do pracy do banku... tutaj 8-16 i wychodzę, nikt mi nie truje robię swoje...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Szybko skończyłam spacer, bo diabeł mnie podkusił żeby przywitać się z teściową i szwagierką, które spotkałam po drodze
Mały otworzył ćwierć jednego oka i to dla nich był znak, że nie śpi więc można go otoczyć jak sępy i gdakać mu nad uchem Oczywiście się rozbudził i za 5 minut włączył się okropny płacz więc musiałam biec do domu.

Masakra, jak mnie wkurzają te durne baby.

Cytat:
Przez ta ciaze urojona nie mam nawet pospasek ani tamponow, ostatnio zalozylam.Chyba wkladki laktacujne sobie wloze albo pieluche Janka.Maz kupi, ale dopiero wieczorem, a tescia tak glupio po cos takiego wysylac
a nie może teść zostać z małym, a Ty skoczysz do sklepu?

Cytat:
rozwalił mnie komentarz pod spodem "kiedyś dzieci jeździły bez fotelików, na tylnym siedzeniu fiata 126 p"

Mój TŻ o mało co nie zginął w takim wypadku, miał 4 lata, jego tata zginął na miejscu, mamie nic się nie stało,a TŻ leżał 8 tygodni w szpitalu z nogą poskładaną i po operacji kręgosłupa, bo mu się szyba wbiła w odcinek lędźwiowy.

my we trójkę tak jeździliśmy w fiaciku, ale teraz takie tłumaczenie jest bez sensu, kiedyś ludzie ostrożnie jeżdzili

Cytat:

ale słodziak i za 5 m-cy

Cytat:

dzieki za kciuki, u orto wszystko ok, ale sie maluszkow naogladalam, masakra juz zapomnialam ze noworodki sa takie malenkie nastepna kontrola jak zacznie sama chodzic.
super że wizyta udana...

Tassia jesteś mega z tymi stringami (nie zacytowało mi Twojego posta)
Stary 2014-02-12, 12:08   #4884
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a próbowałaś kłaść spać gdzieś indziej? na waszym łózku albo w wózku?

i myślisz, że on wtedy tak płakał z głodu?

no kiedyś było inaczej... mój tata miał żuka blaszaka, a my z tyłu siedziałyśmy na ławce zbitej z desek i się jechało

gratulacje
no na 8 kg to on nie wygląda
Tak,na łóżku i we wózku śpi

Stary 2014-02-12, 12:09   #4885
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
a to film, czy serial?

poleć mi jakieś filmy bo dużo oglądasz najlepiej jakieś romantyczne, albo dramaty, thriller
To film,podlaczam się do prośby o polecenie filmow

Stary 2014-02-12, 12:10   #4886
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a to film, czy serial?

film, podobno wyciskacz

w ciąży jeszcze oglądałam "bezpieczna przystań"-nie wiem czy już widziałaś, ale film super.

a thriller ostatnio "Labirynt"-super.

koleżanka polecała jeszcze starszy pt "fale jeziora".

no i teraz jest jeszcze jakiś "jesień w hrabstwie osage"?
no ale ja jeszcze tych dwóch ostatnich nie oglądałam.

Natka mi śpi, na zewnątrz zamieć, to nie mam co robić,a spać mi się odechciało

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-12 o 12:12
Stary 2014-02-12, 12:14   #4887
87czarna
Zakorzenienie

motylku Nie byłam,bo boję się zabiegu Koleżanka miała zakładane jakieś klipsy i powiedziała,że ból nie do zniesienia i na dodatek wszystkie jej nie odpadły
Trochę się obawiam,bo mam to od dłuższego czasu,a czasem krwi jest naprawdę dużo... tak jakbym @ miała

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

A właśnie. Trzymajcie kciuki za mojego Majulka,bo zanosimy ją dzisiaj na godzinę do przedszkola

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:16   #4888
rusałka_1
Zakorzenienie

aaa motylku miałam pyt. bo nie pamiętam. W końcu szczepiłaś Tusię druga dawką 6w1, pneumo i rota??
bo nas czeka jutro najprawdopodobniej (zalezy co mi powie pediatra dziś), przesunięta juz 2 tyg.

i drua prośba, jakie w koncu krzesełko kupiłaś? podzielisz się linkiem
pamietam że szukałaś takiego, które się składa i nie zajmie duzo miejsca, prawda?
moi rodzice chca Jasiowi kupić na chrzciny i musze coś wybrac.

właśnie nie wiem czy pisałam ale mamy chrzciny 23.02. i nie moge znaleźć stroju dla Jasia. Miałam upatrzony ten świetny zestaw z h&m (ten co Julek Endzi miał na chrzcie) i już go nie ma w sprzedazy

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
motylku Nie byłam,bo boję się zabiegu Koleżanka miała zakładane jakieś klipsy i powiedziała,że ból nie do zniesienia i na dodatek wszystkie jej nie odpadły
Trochę się obawiam,bo mam to od dłuższego czasu,a czasem krwi jest naprawdę dużo... tak jakbym @ miała

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

A właśnie. Trzymajcie kciuki za mojego Majulka,bo zanosimy ją dzisiaj na godzinę do przedszkola
wspołczuję

kciuki dla Mai są!

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2014-02-12, 12:17   #4889
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo, nic się nie działo z pupką, ale czasem miał mokrą pupę a pielucha nie taka mocno zasiusiana- nigdy mi się to w pampach nie zdarzyło nawet po nocy

ja z kolei zużyłam już z 5 pak rozm.3 z Pampów i już dużo razy było tak,że pielucha mało zasikana, ale z zewnątrz taka wilgotna, jakby trochę przeciekała...nie czaję tego,już to tu kiedyś pisałam a nigdy jeszcze Pampa nie przesikała.

Stary 2014-02-12, 12:17   #4890
Asiek84
Wtajemniczenie

jejku ale miałam wczoraj wieczór, wyłaczyłam kompa i czuję że mi mocniej głowę rozsadza, po ścianie doszłam do łazienki i maskara, za jakieś 15 minut wrócił tż i mówi że też nie bardzo się czuje... na kolację były chrupki kukurydziane hehe jakiś wirus u nas krąży...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości