Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 11:35   #511
Madzik14
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

W nocy myślałam, że zdechnę. Miałam ochotę po ścianach chodzić ;/. O 4 wzięłam ciepły prysznic, bóle trochę przeszły, ale trzymało do rana. Oczywiście teraz żadnego skurczyku ani widu, ani słychu .
W gaciach pełno brązowego, ohydnego śluzu.
Coś czuję, że tak jak Gosia będę rodzić cały wątek Z tym, że u mnie końcówka nie pójdzie tak super, bo to pierwsze dziecko..
Ja chceeee cesarkęeeee! Teraz! Zaraz! Natychmiast! (byle nie w nocy! Wtedy chce spać )
Kurcze, współczuję bóli... a jednocześnie zazdroszczę bo u mnie do jasnej cholery nie dzieje się absolutnie nic, poza tym że tak mnie nawala spojenie i pachwiny, że w nocy spać nie mogę kompletnie. Jestem już na ostatnich nogach i to zarówno fizycznie jak i psychicznie i straciłam nadzieję, że ja w ogóle naturalnie urodzę. A całą ciążę miałam "intuicyjne" przekonanie, że urodzę wcześniej... do d**y z taka intuicją....
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:46   #512
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Kurcze, współczuję bóli... a jednocześnie zazdroszczę bo u mnie do jasnej cholery nie dzieje się absolutnie nic, poza tym że tak mnie nawala spojenie i pachwiny, że w nocy spać nie mogę kompletnie. Jestem już na ostatnich nogach i to zarówno fizycznie jak i psychicznie i straciłam nadzieję, że ja w ogóle naturalnie urodzę. A całą ciążę miałam "intuicyjne" przekonanie, że urodzę wcześniej... do d**y z taka intuicją....
Ha! Ja wszystkim mówiłam, że urodzę pod koniec stycznia! Dzięki temu teraz mam 300 telefonów dziennie z zapytaniami 'jak tam mała?'
Madzik z tego co widzę na wątku to wiele dziewczyn miało tak jak Ty - nic się nie dzieje, nagle mega skurcze i po 2 godz. maluszek na świecie Tego Ci życzę
Stary 2014-02-12, 11:53   #513
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Ha! Ja wszystkim mówiłam, że urodzę pod koniec stycznia! Dzięki temu teraz mam 300 telefonów dziennie z zapytaniami 'jak tam mała?'
Madzik z tego co widzę na wątku to wiele dziewczyn miało tak jak Ty - nic się nie dzieje, nagle mega skurcze i po 2 godz. maluszek na świecie Tego Ci życzę
Dzięki wielkie, oby było tak jak mówisz... Ja mówiłam, że rodzę na początku lutego za chwilę minie połowa miesiąca i tak jak ty codziennie pełno telefonów, smsów czy to już. Na szczęście większość ludzi dzwoni do mojego męża bo do mnie się boją
Stary 2014-02-12, 11:53   #514
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
oj.. pepti nie jest lekarstwem na każdy płacz dziecka my byliśmy przez pewnien czas na pepti ze wskazań (mały miał uczulenie na białko mleka krowiego) a pepti to wysoce hydrolizowane białka, ogromny smród i obrzydliwy smak (teraz chyba refundowane ale kiedys drogie) i nie wszystkie dzieci po pepti staną się aniołkami
nie twierdze ze po pepti będą aniołkami ale małemu pomogło bo mm które miał od urodzenia(podawane w szpitalu) przestało mu służyć
teraz refundowane,smrodu nie ma ale smak specyficzny
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:17   #515
pilotka86
Rozeznanie

cześć dziewczyny
ja tylko na szybko, później nadrobię. zaraz spadam na spacer. mam nadzieję że się nie rozpada
Negrid gratulacje! widziałam że urodziłaś

chciałam Wam tylko napisać że pokarało mojego męża cały dzień dzisiaj rozsadzało mu upsko i bolał brzuch
i wiecie co ciesze się!!! dobrze mu tak!
nażarł się śledzi ze smalcem i jeszcze się dziwił
kazałam mu wziąć krople skoro takie "dobre" ale nie wziął. w końcu się nad nim zlitowałam i zrobiłam mu tej herbatki z kminku i kopru, ale takiej naprawdę mocnej i mu przeszło gorzej będzie w nocy jak mi sypialnie zapierdzi hehe
no i teraz idziemy na spacer taki krótki żeby się dotlenić.

do później
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:29   #516
niebieska2323
Raczkowanie

Witam się dziewczyny w nowym wątku po chwilowej nieobecności jako przeterminowana niestety nie było mnie trochę a to z racji pracowitego weekendu mieliśmy jeszcze mały remoncik no i odwiedziliśmy rodzinkę na zapas a z odwiedzin pożytek taki, że dostaliśmy torby pełne ciuchów dla małego. Wczoraj minął mój termin z OM miałam kontrolną wizytę u gina i na KTG tylko jeden skurcz zmniejszyła się ilość wód no i wiadomo łożysko już nie pierwszej świeżości, ale lekarz nakazał narazie cierpliwie czekać. W weekend wypróbowałam chyba wszystkich możliwych sposobów na wygonienie Kajtka jednak bez skutku widocznie dobrze mu tam Więc Madzik nie przejmój się nie jesteś sama też mam wrażenie że to się nigdy nie skończy

Gratulacje dla nowych mam
I banan dla potrzebujących między innymi dla siebie samej
Spadam Was ponadrabiać
niebieska2323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:37   #517
guapissima
Raczkowanie

Hej Dziewczynki,

my wlasnie wrocilismy do domu
Leon jest zdrowiutki i wyglada jak polaczenie zolwika z pieczarka
Ja sie mam troche gorzej, bo pojawily sie problemi ze szwami, ale damy rade
Nie wiem czy jest sens wstawiac opis porodu, skoro juz jest ich tyle...
Mam nadzieje, ze u kazdej z Was wszystko jest w porzadku, przepraszam, ale jeszcze nie nadrobilam watku, wiec nie wiem co sie dzieje..
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 12:40   #518
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki,

Mam nadzieje, ze u kazdej z Was wszystko jest w porzadku, przepraszam, ale jeszcze nie nadrobilam watku, wiec nie wiem co sie dzieje..
super ze jestescie w domku bo jednak to zawsze lepiej w domu.
Stary 2014-02-12, 12:40   #519
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
chciałam Wam tylko napisać że pokarało mojego męża cały dzień dzisiaj rozsadzało mu upsko i bolał brzuch
haha osz Ty wredoto!

Cytat:
Hej Dziewczynki,

No pewnie, że jest sens!
Stary 2014-02-12, 12:46   #520
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny w nowym wątku po chwilowej nieobecności jako przeterminowana niestety nie było mnie trochę a to z racji pracowitego weekendu mieliśmy jeszcze mały remoncik no i odwiedziliśmy rodzinkę na zapas a z odwiedzin pożytek taki, że dostaliśmy torby pełne ciuchów dla małego. Wczoraj minął mój termin z OM miałam kontrolną wizytę u gina i na KTG tylko jeden skurcz zmniejszyła się ilość wód no i wiadomo łożysko już nie pierwszej świeżości, ale lekarz nakazał narazie cierpliwie czekać. W weekend wypróbowałam chyba wszystkich możliwych sposobów na wygonienie Kajtka jednak bez skutku widocznie dobrze mu tam Więc Madzik nie przejmój się nie jesteś sama też mam wrażenie że to się nigdy nie skończy

Gratulacje dla nowych mam
I banan dla potrzebujących między innymi dla siebie samej
Spadam Was ponadrabiać
No nie powiem, trochę mi raźniej jak wiem że nie tylko moje dziecko to taki uparciuch :/ Mam nadzieję, że przynajmniej w nagrodę poród będzie nam lekki

Cytat:
Hej Dziewczynki,

Fajnie, że już w domu i oczywiście, że jest sens wstawić opis porodu!! Czekamy
Stary 2014-02-12, 12:52   #521
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
ja tylko na szybko, później nadrobię. zaraz spadam na spacer. mam nadzieję że się nie rozpada
Negrid gratulacje! widziałam że urodziłaś

kazałam mu wziąć krople skoro takie "dobre" ale nie wziął. w końcu się nad nim zlitowałam i zrobiłam mu tej herbatki z kminku i kopru, ale takiej naprawdę mocnej i mu przeszło gorzej będzie w nocy jak mi sypialnie zapierdzi hehe
no i teraz idziemy na spacer taki krótki żeby się dotlenić.

do później
ha ha ha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 12:52   #522
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczynki,

super ze już w domu

Mam pytanie z innej beczki, wybielala może ktoras z was zeby ? Jaka metoda i czy widać efekt i jak długo. W maju są moje ur i chciałabym sobie zrobić taki prezent. Nie mam bardzo żółtych ale mam bzika na punkcie zębów
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 12:52   #523
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Miał sobie po pracy nastawiać budzik i wstawać o 12:30 aby zajmować się małym ( w UK godzina do tyłu niż w PL) 4 raz budzik dzwoni a ten jełop nie raczy się podnieść.
Zje kanapeczki na obiadek
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:02   #524
mezaga
Zakorzenienie

Hej wszystkim. Ja na razie tylko na chwilkę z pytaniem. Znacie może jakiegoś dobrego neurologa dziecięcego z małopolski lub podkarpacia?
Wieczorem jak dzieciaki będą spały to napisze o u mnie i postaram się coś trochę doczytać co u Was
Stary 2014-02-12, 13:07   #525
Roane
Wtajemniczenie

Nattalli myślami jestem z Tobą Czy w Norwegii nie ma infolinii La Leche? Może tam spróbuj zadzwonić, jeśli masz aż do piątku czekać na położną?

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
Roane, wiem, że łatwo się gada, ale do terminu jeszcze trochę zostało, więc najprościej będzie zmienić nastawienie, bo się wykończysz psychicznie... Tym bardziej, że jeśli Mikołajowi u Ciebie dobrze, to może siedzieć w brzuchu jeszcze ze 3 tygodnie
(...)
Siedzieć może teoretycznie do 10 dni po terminie, czyli do 3 marca - taką radosną wieść mi sprzedali w szpitalu. Wcześniej nie wywołują bez wskazań, bo "gdzie dziecku lepiej jak u matki pod sercem". Jeśli w miedzyczasie mi to dziecko moje serce wykopie przez uszy, to juz nie takie istotne, na cholerę komu zdrowe organy wewnętrzne.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
(...)
Mój czasem długo jest aktywny,ale częściej przesypia prawie całe dnie. Zabawek jeszcze nie dałam,bo u nas nie widzę potrzeby jeszcze. Jedynie książeczkę z biało-czarnymi obrazkami pokazuję mu z dwa razy dziennie.
Właśnie wyczaiłam że moja biblioteka ma całe sterty takich czarno-białych i czarno-biało-kolorowych książeczek i wczoraj z dobry kwadrans nie mogłam się oderwać od oglądania ich Ale to w sumie dobrze, oszczędzę na zakupie, bo najtańsze to one nie są.

Cytat:
(...)
aaa.. no i ponoć mam idealną budowę do rodzenia Zobaczymy!
Ja niby też. Ale jakoś mi się nie widzi coby miało tak łatwo pójść
Pięknie utuczyłaś córeczkę

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Za dwie godziny powitam teściową.
I trzy tygodnie pod jednym dachem
Eh, to nie tylko mamę masz z gatunku tych z dowcipów, ale teściową też?

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z klasy z liceum urodziła trojaczki Dzielna kobieta
Noo
W poczekalni na IP gadałam z kobietką która była w ciąży z trojaczkami, 34 tydzień, jak siedziała to brzuch wystawał jej dalej niż kolana. No patrzyłam na nią i nie mogłam uwieżyć, że jest w stanie sama chodzić. Grawitacja się jej nie imała, a drobna dziewczyna była, nie że jakaś herod baba.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
mam OZM - wącham kupy swojego dziecka
A w jakimś celu to robisz czy po prostu indżojing aromacik?
Stary 2014-02-12, 13:10   #526
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane: ponoc jak ma bardzo kwasny-drożdżowy zapach to też nie za dobrze
Stary 2014-02-12, 13:12   #527
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
super ze już w domu

Mam pytanie z innej beczki, wybielala może ktoras z was zeby ? Jaka metoda i czy widać efekt i jak długo. W maju są moje ur i chciałabym sobie zrobić taki prezent. Nie mam bardzo żółtych ale mam bzika na punkcie zębów
Ja wybielałam paskami z blend-a-medu Efekt był całkiem fajny.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Pięknie utuczyłaś córeczkę
Ehh.. nic mi nie mów :P Od wczoraj mi smutno, że mam tyle ładnych ubranek na 56, a ona pewnie wcale ich nie założy
Stary 2014-02-12, 13:22   #528
em ma
Zadomowienie

Nasza pierwsza wprawe autobusem zaliczam do udanych Mała była bardzo grzeczna a deszcz uderzajacy o folie chyba dodatkowo ja uspokajał
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Facet. U mnie to samo. TŻ jest zaangażowany w opiekę, ale czasem jak zasadzi tekstem, to mam ochotę mu piep.rznąć. Z każdym rykiem słyszę "ona jest głodna!". W podtekście "ona jest głodna, a tylko ty możesz zaspokoić tą potrzebę, więc zrób coś, bo ja nie mogę" Nosz kurde! Nigdy jeszcze nie powiedział "ją coś boli"/"chce jej się spać"/"jest jej niewygodnie" itd. Albo ja próbuję ją uśpić, ona oczywiście koncert, trwa to już jakieś trzy godziny, ja na skraju wyczerpania, Mała wisi na cycku bez przerwy, wchodzi TŻ i ze stoickim spokojem "Kasiu, ona jest głodna" Wczoraj nie wytrzymałam i wykrzyczałam mu w twarz, że jeśli jeszcze raz usłyszę ten tekst wypowiedziany eksperckim tonem to nie ręczę za siebie Boże, znowu się wkurzyłam.
wyobraziłam sobie to i ciśnienie sie podnosi
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
A jak ubierasz doris do chusty? Ja miałam krótki rękaw, i śpiochy z cienkiego materiału. Załamałam się tą chustą bo to już któreś podejście... coś mu się nie podoba w tej chuście. Albo może znów ja byłam zbyt zdenerwoana już i to czuł. Sama nie wiem.
Ubieram i ja i siebie jak najlzej w domu. I najwazniejsze-bez zadnych guzików z przodu. Czasem ma tylko bodziaka z krótkim i skarpetki

Migotko widze ze mały bardzo testuje twoja matczyna miłość. trudno powiedziec czemu on tak ciagle płacze. Jesli to kolka to sytuacja moze sie poprawic dopiero po 4 miesiacu-na niektóre dzieci nic nie działa.
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A, zapomniałam Wam napisać - byłam wczoraj na zajęciach z tańca w chustach z dziećmi. Super było nic szczególnie męczącego, ale bardzo przyjemne - no i miło spotkać inne mamy z dziećmi
ale fajnie zazdroszcze
Cytat:
no to sie mąż doigrał
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Miał sobie po pracy nastawiać budzik i wstawać o 12:30 aby zajmować się małym ( w UK godzina do tyłu niż w PL) 4 raz budzik dzwoni a ten jełop nie raczy się podnieść.
Zje kanapeczki na obiadek
dobra kanapka nie jest zla
Stary 2014-02-12, 13:31   #529
Muminek1991
Rozeznanie

pilotka- wyobrażam sobie twój uśmiech na twarzy , jak męża męczyło hahaha też bym się śmiała

niebieska
- fajnie ,że dostaliście ciuszki dla małego i nie martw się, ja na pewno też się przeterminuję , bo nic na niebie i na ziemi nie wskazuje ,że coś się dzieje.

guapissima- super ,że juz w domku. Oczywiście chcemy opis porodu i nowe zdjęcia maleństwa

Shiloh- ja to bym nawet kanapek nie zrobiła. W końcu rączki ma, a i na pewno sam wie gdzie chleb, masło i nóż

Akkma- wiesz to ,że będzie mieć te 3900 nie znaczy ,że będzie mieć też 60 cm, może pochodzi w tych ciuszkach troszkę. Chociaż ja mam też takie myśli. Tyle fajnych małych ubranek , a mój ponoć też klocek 3800 , tak więc sama nie jesteś

em ma- fajnie ,że wyprawa autobusem udana, a deszcz z tego co wiem dzieci lubią jak stuka w folie na wózku. Moje siostrzenice w mig zasypiały w takie pogody na dworze.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 13:41   #530
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Muminku: ani mi się śni mu robić pfff
Stary 2014-02-12, 13:46   #531
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Wczoraj udało się w końcu uśpić Alicję po 2. W końcu wzięłam ją ze sobą do łóżka i tak spałyśmy do 7.

Już po wizycie u położnej i spacerze. Ala waży już prawie 3,800!! Przybiera bardzo ładnie. Położna zaleciła zmienić kompletnie godzinę kąpieli, i spróbować np.: rano. Zobaczymy czy da radę.

migotka, królowa nilu ma rację. Po pierwsze czas dla siebie jest bardzo ważny. Nie ograniczaj się do 2 minut prysznica. Ja też miałam na początku takie ciągoty, ale jak miałam dylemat czy uspokajanie dziecka czy rozsadzenie tyłka (już tak mi się do kibla chciało), że trudno, ja siedziałam na tronie a Ala płakała i przeżyłam. Także pozwól sobie na prysznic ciut dłuższy. Ja codziennie robię makijaż, zakładam legginsy i fajną bluzkę i układam włosy. Chcę ładnie wyglądać DLA SIEBIE - dokładnie tak jak pisała Królowa Nilu. Także małego do łóżeczka, marsz pod prysznic, ciepła fajna woda, depilacja, chwila spokoju i będzie lepiej. Po następnym karmieniu suszenie włosów i makijaż, chociażby na raty. A może jak Borys zobaczy że płacz nie powoduje natychmiastowego brania na ręce, to przestanie?

I tak jak pisała królowa, zobacz ile nas tu jest co mają podobne problemy . To nie znaczy że jesteśmy złymi matkami, po prostu nasze dzieci takie są, i pozostaje po prostu przeczekać.

Co do tekstów facetów to nie wiem co powiedzieć. Tu trzeba rozmawiać i jasno przekazywać komunikaty bo mężczyźni inaczej na to patrzą.

Negrid moje serdeczne GRATULACJE!!!

magnusia potrójne przewijanie cud! A stoicki mąż cudowny!

upadły_anioł ale super!! Rany, to mnie trzyma cały czas przy zmysłach, właśnie czekanie na moment kiedy Alicja zacznie nas słuchać i coś nam odpowiadać po swojemu

perfuzja te zajęcia tańca brzmią super

Akkma było nie kozaczyć z tym końcem stycznia :P Ale serio może bananek by się przydał?

pilotka uśmiałam się z tym męża pokaraniem Nie chciał kropelek

Gosia jak tam teściowa?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:57   #532
Roane
Wtajemniczenie

Muszę się Wam pochwalić, że nowe mieszkanie podziałało pozytywnie na mój sen. Codziennie się wysypiam jak królowa
Co jest o tyle dziwne, że tu mamy mniejsze łóżko - queen size, i to jakiś taki dziwnie mały. W poprzednim mieszkaniu było naprawdę ogromne łoże, większe niż king size.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki...potrzebuję przepisu na racuchy z drożdżami bo mam ślinotok na nie taki że mokro wkoło
Zrób sobie zupę owocową. To mój nowy smak ciążowy. Kocham zupę owocową. TŻ przypadkiem zrobił i teraz zażeram się codziennie od piątku

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mam kryzys. Jestem 9 dzien w szpitalu z Miłoszem, nie ma tu odwiedzin, tęsknie za mężem i Alkiem. Jestem tu jakim pie.rdo.lonym wiezniem bo maly juz w zasadzie zdrowy ale musimy byc tu 10 pelnych dób bo inaczej NFZ nie zaplaci szpitalowi. Wyjdziemy dopiero w czwartek po poludniu. Wiem ze to juz niedlugo ale mam serdecznie dosc. W dodatku mały od dwoch dni mnie terroryzuje bo inaczej tego nie da sie nazwac. Uspokaja sie tylko na rekach. Jak go odkladam drze sie tak ze az sie zanosi. Nie mam jak nawet wyjsc do wc. Dzis jak juz musialam to caly pobyt w ubikacji slyszalam jak wrzeszczy. W zasadzie teraz nie spi od 14. Tzn przysypia u mnie na rekach a jak go odkladam to natychmiast jest krzyk. Teraz siedze i rycze razem z nim.
Nie ma możliwości żebyś się z mężem wymieniła choćby na godzinę?

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Wczoraj 11 lutego, na swiat silami natury przyszła Łucja. 3550g g 55cm 10pkt
Gratulacje Witamy Łucję!

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
Swoją drogą mój Mąż też uraczył mnie dzisiaj tekstem "wytrzymaj jeszcze kilka dni" - nie rozumiem skąd u niego przekonanie, że gdy urodzę to zacznę się wysypiać
(...)
Też nie rozumiem tego pocieszania w stylu "po porodzie wszystko będzie dobrze". Za każdym razem jak mam jakieś bóle, mój mówi coś w stylu "jeszcze tylko kilka dni i będzie po wszystkim". Po jakim wszystkim, ja się pytam? Wtedy przecież zacznie się prawdziwa jazda. Może i z dzieckiem w brzuchu nie jest za wygodnie, ale przynajmniej jest cicho
Stary 2014-02-12, 14:12   #533
Akkma
Zadomowienie

Doszły mi jeszcze bóle w lędźwiach Ja pitole..
Idę się położyć.
Stary 2014-02-12, 14:15   #534
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Zrób sobie zupę owocową. To mój nowy smak ciążowy. Kocham zupę owocową. TŻ przypadkiem zrobił i teraz zażeram się codziennie od piątku

Też nie rozumiem tego pocieszania w stylu "po porodzie wszystko będzie dobrze". Za każdym razem jak mam jakieś bóle, mój mówi coś w stylu "jeszcze tylko kilka dni i będzie po wszystkim". Po jakim wszystkim, ja się pytam? Wtedy przecież zacznie się prawdziwa jazda. Może i z dzieckiem w brzuchu nie jest za wygodnie, ale przynajmniej jest cicho
racuchów nie odpuściłam...znalazłam jakis przepis w necie tylko jak na mój smak za mało słodkie wyszły a i jabłka jakieś takie nijakie kupiłam,ale córce smakowały,pochłonęła 4 i bryka po podwórku

co do pogrubionego to jest ulubiony tekst mojego męża,gdy przewracam sie z boku na bok stękając,jęcząc,sapiąc i dysząc przy okazji go budząc

siedząc dzisiaj(w końcu!!) u fryzjera tak mnie w krzyżu zabolało i zakłuło że aż stekłam i przy okazji brzuch mi cały stwardniał i chwilowo miałam takie oczy fryzjerka zresztą też ale pochodziłam i przeszło....kazałam jej skończyc strzyżenie bo przecież nie będę nowych trendów wyznaczac na porodówce
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:17   #535
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
(...)
a tak na marginesie - co u Pawmaj? dawno jej nie było[COLOR="Silver"]
(...)
Na fejsie się odzywa.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
(...)
A w ogole to jestem coraz blizsza pieprznac to karmienie piersia w cholere i przejsc ba mm. Moze on od kp ma te kolki juz sama nie wiem. Zjednej strony to mi troche szkoda, bo mam duzo pokarmu, Alek sie dobrze przysysa i bardzo ladnie przybiera,nie boli mnie nic, jest to wygoda i oszczednosc, no i poza tym i tak siedze w domu, wiec kp mi w niczym nie przeszkadza na razie, ale nie moge patrzec jak on sie tak meczy i moze to mm byloby lepsze dla niego, juz sama nie wiem co robic
A gadałaś z kimś o tym, jakimś lekarze ogarniętym, położną, itp?
Weź też pow uwagę statystyki dot. kolek - dzieci na mm mają je znacznie częściej

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Facet. U mnie to samo. TŻ jest zaangażowany w opiekę, ale czasem jak zasadzi tekstem, to mam ochotę mu piep.rznąć. Z każdym rykiem słyszę "ona jest głodna!". W podtekście "ona jest głodna, a tylko ty możesz zaspokoić tą potrzebę, więc zrób coś, bo ja nie mogę" Nosz kurde! Nigdy jeszcze nie powiedział "ją coś boli"/"chce jej się spać"/"jest jej niewygodnie" itd. Albo ja próbuję ją uśpić, ona oczywiście koncert, trwa to już jakieś trzy godziny, ja na skraju wyczerpania, Mała wisi na cycku bez przerwy, wchodzi TŻ i ze stoickim spokojem "Kasiu, ona jest głodna" Wczoraj nie wytrzymałam i wykrzyczałam mu w twarz, że jeśli jeszcze raz usłyszę ten tekst wypowiedziany eksperckim tonem to nie ręczę za siebie Boże, znowu się wkurzyłam.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
(...)
Idę przymierzyć stroj do biegania, obym jutro dostała zielone światło na pierwszą przebieżkę. Może sama przymiarka poprawi mi nastrój...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Koniec spania... poprzymierzane...

Jak usłyszycie, że młoda mama wyskoczyła przez balkon to ja....

wrzask
Trzymam kciuki za bieganie Też bym już chciała być na etapie kiedy można powoli spowrotem stawać się sobą

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A, zapomniałam Wam napisać - byłam wczoraj na zajęciach z tańca w chustach z dziećmi. Super było nic szczególnie męczącego, ale bardzo przyjemne - no i miło spotkać inne mamy z dziećmi
A jak Emilowi zajęcia podpasowały?

Cytat:
(...)
W nocy myślałam, że zdechnę. Miałam ochotę po ścianach chodzić ;/. O 4 wzięłam ciepły prysznic, bóle trochę przeszły, ale trzymało do rana. Oczywiście teraz żadnego skurczyku ani widu, ani słychu .
W gaciach pełno brązowego, ohydnego śluzu.
Coś czuję, że tak jak Gosia będę rodzić cały wątek Z tym, że u mnie końcówka nie pójdzie tak super, bo to pierwsze dziecko..
Ja chceeee cesarkęeeee! Teraz! Zaraz! Natychmiast! (byle nie w nocy! Wtedy chce spać )
Też mam problem z tym obleśnym śluzem. Jest go coraz więcej, kolor waha się w odcieniach żółci i brązu, czuję się jak cholerny ślimak
Stary 2014-02-12, 14:20   #536
Le La
Zadomowienie

pilotka smiem twierdzic, ze rzucilas na meza "srakakadabre"

emma super, ze wyprawa udana

akkma wspolczuje

Roane w sobote bede sie widziala z konkretnym pediatra, to moze sie w koncu dowiem jakis konkretow, bo juz mam dosc. Na razie odstawilam Alkowi wszystkie leki i bączki sa nadal, ale chyba mniej bolesne, bo nie placze tak strasznie. Zobaczymy wieczorem jak bedzie, mam nadzieje, ze lepiej

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2014-02-12 o 14:24
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:22   #537
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
pilotka smiem twierdzic, ze rzucilas na meza "srakakadabre"
Stary 2014-02-12, 14:26   #538
em ma
Zadomowienie

Cytat:
miem twierdzic, ze rzucilas na meza "srakakadabre"
Leże

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Doszły mi jeszcze bóle w lędźwiach Ja pitole..
Idę się położyć.
wyleguj sie ile mozesz
Stary 2014-02-12, 14:28   #539
isia4891
Zadomowienie

Chciałabym dołączyć do fejsika, do kogo mam pisać? Albo proszę o zaproszenie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:28   #540
em ma
Zadomowienie

Powiem Wam ze dobrze mi ta wyprawa zrobiła...fajnie sie tak wyrwac do ludzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości