Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 13:06   #1201
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
padłam ,dobry humor gwarantowany na cały dzień !
No co serio tak wygladal, nawet mial dziubek na wylewanie siuskow

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
super! babcia jeszcze ma? dla E.?
A wiesz ze chyba mam gonu rodzicow ... Mamie sie udalo "wyrwac" z rak wujka jak szlo wsio "stare" na smietnik. Musze sie mamy zapytac ;-)

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jeszcze nie nadrobiłam ale
dziś kończymy 11 miesięcy

i dla Tomusia za 11 i Pawełka za 10
Jeee ...!!!

Cytat:
hehe. dla mnie fenomen stanowi sałatka jarzynowa. robi się ją w każdym domu a jeszcze nigdy nie jadłam takiej samej

a bób jem w łupinach z kolendrą
Hahaha. No tez nie mogem tego rozkimnic - jedni z fasola, drudzy dodadza jablko inni kukurydze
zrobiem se po wyplacie - bede mjala co jesc przez 4dni

WTF z kolderka ...!!!?? - ja tylko malusie pokykam ze skorka ;-)

scarlett
Bob i boczek = niezle wzdecia ...!!

- aaa no i ja tyz obieram pieczarki, no chyba ze sa malusie ( to mi sie nie chce pitolic )

Wracam z kursu, dzis mieslimy pytanie o droge i takie tam - zostalam pochwalona ze ladnie wytlumaczylam droge z punktu a do b - nie powiem ze 10min sie nad nim glowilam w nagrode u "ruska" w sklepie kupilam se HIT'y orzeczowe i kokosowe

Wracam do domku na nalesniki ...!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:16   #1202
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
słyszę:"spakowani juz?" albo wychodzimy?"
mój "ulubiony "tekst ....
ale pochwale mojego tzta ze odróznia szynki ba,nawet zakupy zrobi .
Cytat:

jeszcze nie nadrobiłam ale
dziś kończymy 11 miesięcy

i dla Tomusia za 11 i Pawełka za 10
podłączam się : dla Florka
i dla Tomka
i Pawełka
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hihi widzę, że jest podział na obieraczy pieczarkowych i nieobieraczy... W sumie dziwne jak to samo się je w różnych domach. Nawet taka prosta rzecz jak bób - u mnie gotowało się go po prostu i każdy sobie obierał z tych łupin i zjadał, natomiast teściowa gotuje, a potem smaży z boczkiem i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....

A jak wcześniej pisałyście to w ogóle nie wiedziałam, że część ryżów można wrzucać do zimnej wody, myślałam, że tylko do gorącej. Fakt, że zawsze torebkowy gotuję, to nigdy na opakowaniu nie było inaczej.

Laptop FP rządzi, zwłaszcza ta pioseneczka do "nauki" angielskiego, no i ten wyświetlacz, hipnoza normalnie. Dziś znowu siedziała 40 minut sama i się wkurzała jak toś coś od niej chciał Biznesłumen kurka wodna
ale mi wstyd teraz - ja fotelik następny -pokrowiec wyprałam po Nince po kilku latach ... , dla Rocha .
W tym pierwszym tez pokrowiec wyprałam na samym początku . i tyle .

Co do pieczarek -czytałam tekst "najbardziej niepotrzebne rzeczy które robimy w kuchni ..." (czy cos takiego) i tam właśnie jest tekst o obieraniu pieczarek .... .ale i tak moim zdaniem się obiera Bób ze skórką -bleeee . dokładnie jak to napisałaś -jak jedzenie banana ze skórką .
Niespotkałam się z przepisem aby ryz wrzucać do zimnej wody ....

a laptopa jakiego masz? ten dla młodszych czy starszych?

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
.Nieekonomiczna jestem jeśli chodzi o jedzenie.

A dzisiaj polała się krew .
biedulka

ja tez nieekonomiczna .w sumie w niczym ....
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, od lat kupuję koszulki z serii basic dla siebie, zawsze były super i długo wytrzymywały. Kupiłam 2 miesiące temu i po jednym założeniu porobiły się dziurki. NA szczęście reklamację uznali bez problemu.

Możecie polecić jakąś zabawkę, którą dziecko zajmie się dłużej niż przez 3 minuty? (Scarlett, Ciebie nie pytam ) Kupiłam na razie to: http://allegro.pl/eichhorn-kostka-ed...966635365.html
W. teraz ma etap na wkładanie/wyjmowanie małych elementów do większych, może coś interaktywnego? Spotkałyście się z czymś takim?
ja w sumie mogę polecić ...wszystko Roszek potrafi się bawic długo wszystkim w sumie -najbardziej zabawkami starszaków .....

dla mnie jakość h&m jest jednorazowa . nie stać mnie i tyle .

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Wracam z kursu, dzis mieslimy pytanie o droge i takie tam - zostalam pochwalona ze ladnie wytlumaczylam droge z punktu a do b - nie powiem ze 10min sie nad nim glowilam w nagrode u "ruska" w sklepie kupilam se HIT'y orzeczowe i kokosowe
.
Stary 2014-02-12, 13:38   #1203
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A dzisiaj polała się krew Lila raczkowała w kuchni - raczkuje już naprawdę dłuugo, więc wprawiona, nigdy nic się nie działo, a dzisiaj siedziała w kuchni, ruszyła do mnie i jej się ręką jakoś dziwnie zawinęła i rąbnęła buzią na kafelki. Ryk, dotykała ręką buzi, jakby chciała sprawdzić, co się dzieje. Szybko na ręce, TŻ ją utulił, a ja pobiegłam po chusteczkę, żeby wytrzeć krew i zobaczyć czy zęby całe. Na szczęśćie tylko warga była przecięta od środka - musiał ząb ją uszkodzić. Ale strachu się najadłam, a ona się upłakała i nacierpiała.. Na szczęśćie po 5 minutach się uspokoiła i już się wyrywała z rąk na podłogę do zabawy. Ale dzisiaj matka panikara położyła się z nią do karmienia i usypiania - poprzytulałam ją i obydwie usnęłyśmy. Dopiero wstałam, L. się właśnie przebudza.
biedna dlatego ja się wkurzam na tż jak pozwala Florkowi na dole chodzić a tam kafelki są
Cytat:
a sadzałaś już? bez kałuży obok?
sadzamy już od kiedy kupiony przy zmianie pampka i co jakiś czas sika u dziadków 3 razy dziś też już raz nasiurał
zdarzyło się dwa razy że wyleciało. raz bo źle posadziłam a drugi bo
Florek przestawił sobie sisiora
Cytat:
.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:38   #1204
Moderna
Zakorzenienie

CR u nas najdluzej zajmuje stolik z FP, piramida interaktywna z FP, garnuszek na klocuszek i ksiazeczki z odglosami zwierzat z przyciskami - no i odkrywanie nowych rzeczy np. pociaganie za pasek do zaluzji zewnetrznych, firanka, drzwiczki od szafek, odkurzacz

ale preferencje caly czas sie zmieniaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1758891-l.jpg (26,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n_a083172_002.jpg (50,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i-fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-k0428.jpg (44,8 KB, 2 załadowań)
Stary 2014-02-12, 13:43   #1205
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie Ty mamuśka łazisz jak Hania nocnikuje? ileż gazetę może czytać
No ja wtedy sobie w kuchni robię kawę i owsiankę ....

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Coś w tym jest, od lat kupuję koszulki z serii basic dla siebie, zawsze były super i długo wytrzymywały. Kupiłam 2 miesiące temu i po jednym założeniu porobiły się dziurki. NA szczęście reklamację uznali bez problemu.

Możecie polecić jakąś zabawkę, którą dziecko zajmie się dłużej niż przez 3 minuty? (Scarlett, Ciebie nie pytam ) Kupiłam na razie to: http://allegro.pl/eichhorn-kostka-ed...966635365.html
W. teraz ma etap na wkładanie/wyjmowanie małych elementów do większych, może coś interaktywnego? Spotkałyście się z czymś takim?
Z tymi ciuchami z H&M to jest rożnie, ja tez nosze z basica koszulki bez rękawów i każdy kolor ma inną jakość, wkurza mnie to, ale też na każdej jest napisane, że jest gdzie indziej robiona, np made in turkey lub made in bangladesz...

U nas Hania najdlużej teraz bawi się sama stoliczkiem z FP i pudłem z książkami, wyciąga sobie po jednej, ogląda, wyrzuca i bierze kolejną.....

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:45   #1206
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dla mnie jakość h&m jest jednorazowa . nie stać mnie i tyle .
a ja jestem bardzo zadowolona z H&M, w sumie to wszystkie ubranka na teraz mam wlasnie tej marki - smykowych nie kupie nigdy wiecej, bo wszystko zmienia sie strasznie po praniu, szybko mechaci, rozciaga.
A ciuszki h&m noszone moge spokojnie dac kolejnemu dziecku - jedyna wada, to niektore maja plamy od jedzenia

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
U nas Hania najdlużej teraz bawi się sama stoliczkiem z FP i pudłem z książkami, wyciąga sobie po jednej, ogląda, wyrzuca i bierze kolejną.....
o dobry pomysl z tym pudlem, M. mi zawsze pokazuje paluszkiem na ksiazki w regale, a ja nie wiem, ktore chce bede musiala nabyc jakies fajne niskie pudlo
Stary 2014-02-12, 13:57   #1207
cathlyn
Rozeznanie

Też poszukuję zabawki, którą L., by się dłużej zajęłą. Mam wrażenie, że ją zabawki przestały interesować. Wszystkie zabawki. Teraz "chodzi" po pokoju, kuchni, do łazienki, wspina się na wszystko, otwiera szuflady, cały dzień w sumie chodzę za nią albo bawię się w "akuku", łaskotki, czy podrygujemy do muzyki. Teraz chce z nią wyjść na spacer i wyciągnęłam MT i mi go zabrała i się nim bawi - przekręca z jednej strony na drugą Skoro się czymś zajęła to poczekam i spokojnie dopiję kawę (Inka - a fu)

Pani trzymam kciuki za rozmowę z szefową i decyzję. Mnie najbardziej denerwuje takie zawieszenie - że nie mam wszystkiego ustalonego, przyklepanego, podania złożonego. Już mam zarys co do powrotu, ale i tak się okaże po rozmowie z kadrową jak to będzie wyglądało w praktyce, bo musi poprzeliczać urlop itd. Nie lubię takiego zawieszenia.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

U nas książeczki odpadają - wszystkie je. Księga dźwięków najbadziej w kawałkach, rogi poobśliniane. I dwa nadgryzione Dlatego wszystkie ksiązeczki sa na półce, a w jej koszu z zabawkami leżą tylko materiałowe.

Dziecko mi się MT cały czas bawi. No kurcze, kawałek materiału i pasy a tyle radości.
Stary 2014-02-12, 14:17   #1208
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Aaa Hania dzisiaj pierwszy raz spadła/zlazła z nocnika Nie wiem, co zrobiła, bo mnie nie było przy niej, wracam, a ona z gołym tyłkiem lezy na brzuchu i czymś sie bawi Dobrze, że kupą nie umazala wszystkiego
pikuś umazała, dobrze ze tej kupy nie zjadła

my po lekarzu: stópki ok mamy się pojawić po 2 miesiącach od początku samodzielnego chodzenia
za oknem armageddon, dobrze ze zdazyłam bo bym cała zmokła
Stary 2014-02-12, 14:23   #1209
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystkich i słyszę:"spakowani juz?" albo wychodzimy?
u mnie standard ! a na koniec słyszę : "zawsze trzeba na ciebie czekać"

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

Co do pieczarek -czytałam tekst "najbardziej niepotrzebne rzeczy które robimy w kuchni ..." (czy cos takiego) i tam właśnie jest tekst o obieraniu pieczarek .... .ale i tak moim zdaniem się obiera
a ja tam nie obieram - smakują mi takie a jak pomyślę ile to roboty z tym obieraniem...
a bób - w przeciwieństwie do pieczarek tylko bez skórki

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
pikuś umazała, dobrze ze tej kupy nie zjadła

my po lekarzu: stópki ok mamy się pojawić po 2 miesiącach od początku samodzielnego chodzenia
heheheheh umarłam ze śmiechu!

za wizyte i dobre wieści
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:34   #1210
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Hihi widzę, że jest podział na obieraczy pieczarkowych i nieobieraczy... W sumie dziwne jak to samo się je w różnych domach. Nawet taka prosta rzecz jak bób - u mnie gotowało się go po prostu i każdy sobie obierał z tych łupin i zjadał, natomiast teściowa gotuje, a potem smaży z boczkiem i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....

he,he,he .

Pieczarki obieram, ale bób jem ze skórką i mi smakuje....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Jasce
Miśce

- Wszystkiego Najlepszego!

despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:46   #1211
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
teraz aż noe wierzę że to takie maleństwo było (:

Cytat:
WTF z kolderka ...!!!??
z kolendrą

Cytat:
a drugi bo
Florek przestawił sobie sisiora

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
CR u nas najdluzej zajmuje stolik z FP, piramida interaktywna z FP, garnuszek na klocuszek
to u nas prawie identyczny zestaw po twoim zdjęciu widzę że piramida ma główkę mamy pożyczkę bez
no i stolik Chicco.

Cytat:
i pudłem z książkami, wyciąga sobie po jednej, ogląda, wyrzuca i bierze kolejną.....
o tak
T. się drze przy dużych formatach (skrzynka za ciasna) a tak to pełna samoobsługa.

Cytat:
Mnie najbardziej denerwuje takie zawieszenie - że nie mam wszystkiego ustalonego, przyklepanego, podania złożonego.
no mnie też. choć teraz to ja przede wszystkim mam w głowie zawieszenie

Cytat:
noooo, dziś na spacer nie idę... ciekawe czy mi jutro nocnik przyjmą
a gdzie byłaś ze stópkami?

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:49   #1212
alliw
Zadomowienie

Cytat:
2. Po raz pierwszy on robił a ja jadłam takie domowe hamburgery,,,,może to przez kp ale dwa (naprawdę w"wypasione") to za mało było....Nieekonomiczna jestem jeśli chodzi o jedzenie.
ja też jestem bardzo nieekonomiczna w kwestii jedzenia
biedna Lila dobrze że nic się nie stało, ja tez zawsze drżę o ząbki

Cytat:
nie wiem. w sobotę na wychodnym mam zamiar spotkać się z szefową. przygotuję się na wychowawczy, albo wybranie wszystkich zaległych urlopów, albo... no cały czas biję się z myślami
bo to są cholernie trudne decyzje. Obyś po rozmowie była już spokojniejsza

Cytat:

Wracam do domku na nalesniki ...!!!

naleśniki

Cytat:
mój "ulubiony "tekst ....
ale pochwale mojego tzta ze odróznia szynki ba,nawet zakupy zrobi .
no tez uwielbiam ten tekst
a z zakupami mój sie wyrobił odkąd zaczął do lidla jeździc

Cytat:
a ja jestem bardzo zadowolona z H&M, w sumie to wszystkie ubranka na teraz mam wlasnie tej marki - smykowych nie kupie nigdy wiecej, bo wszystko zmienia sie strasznie po praniu, szybko mechaci, rozciaga.
A ciuszki h&m noszone moge spokojnie dac kolejnemu dziecku - jedyna wada, to niektore maja plamy od jedzenia
smykowe są fatalne to prawda, ale kilka sztuk mi sie trafiło naprawdę porządnych

Cytat:
Teraz chce z nią wyjść na spacer i wyciągnęłam MT i mi go zabrała i się nim bawi - przekręca z jednej strony na drugą Skoro się czymś zajęła to poczekam i spokojnie dopiję kawę (Inka - a fu)
a co to MT
inkę uwielbiam (a zaczęłam pic dopiero po porodzie )
Stary 2014-02-12, 14:50   #1213
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=Dragusia88;45113180 3 razy dziś też już raz nasiurał
[/QUOTE]

Cytat:
ale preferencje caly czas sie zmieniaja
to tez racja . Roch zaczął grac na bębnie ..a wcześniej w ogole go nie interesował .
Cytat:
teraz miałam na myśli ciuchy dla dorosłych -bo o nich pisała
CR.dla mnie ciuchy które się mechacą , drą,rozciagaja sa nie do przyjecia . dlatego w sieciówkach raczej nie kupuje .
a co do ciuszków dla dzieci moim zdaniem jakość h&m tez pozostawia często wiele do zyczenia -ale przynajmniej lepsze niż dla dorosłych. chyba z sieciówek zara najlepsza.moim zdaniem.
Cytat:

Cytat:
o nie ..... przegięcie ! w łeb by dostał za taki tekst (nie ze podpuszczam ... )

Co tam stoliki ,fiszery i inne bajery ....Roch się pluska w kolackach lego a jaki zadowolony jak się wszyscy cieszą ze jest (odebrałam Kubę z ferii razem z kolegami ).... a ile plecaków do otwierania -grzebania szał !
Stary 2014-02-12, 14:51   #1214
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

a gdzie byłaś ze stópkami?

na Prochową ale to stara historia bo mały po porodzie miał lekką asymetrię, i niewielkie napiecie mięśniowe, m.in. własnie wydrązone stópki

a z zbawek też klocki lego, kubeczki, ksiazeczki do obgryzania, bączek, piramidka i szał: gadająca lalka młodej tzn jak sie dotknie dłoni albo stóp i głowy to płacze albo sie smieje albo mowi mama. to jest ulubiona zabawka mojego syna. czy to już gender???

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-02-12 o 14:56
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:55   #1215
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
piramida ma główkę mamy pożyczkę bez
ale to chyba ok- T.głów chyba nie lubi

Kasia - pomyślałam ze sobie żartujesz z tą "kolendro-kolderka"
Stary 2014-02-12, 15:13   #1216
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
teraz miałam na myśli ciuchy dla dorosłych -bo o nich pisała
CR.dla mnie ciuchy które się mechacą , drą,rozciagaja sa nie do przyjecia . dlatego w sieciówkach raczej nie kupuje .
a co do ciuszków dla dzieci moim zdaniem jakość h&m tez pozostawia często wiele do zyczenia -ale przynajmniej lepsze niż dla dorosłych. chyba z sieciówek zara najlepsza.moim zdaniem.

Co tam stoliki ,fiszery i inne bajery ....Roch się pluska w kolackach lego a jaki zadowolony jak się wszyscy cieszą ze jest (odebrałam Kubę z ferii razem z kolegami ).... a ile plecaków do otwierania -grzebania szał !
dla doroslych? bylam pewna, ze pisalyscie o spodnaich dresowych dla dzieci z h&m

a gdzie kupujesz ciuszki dla dzieci?

starsze rodzenstwo jest fajne

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

a co to MT
tez sie wlasnie zastanawiam
Cytat:
to u nas prawie identyczny zestaw po twoim zdjęciu widzę że piramida ma główkę mamy pożyczkę bez
no i stolik Chicco. :
hehe
a glowa sie nie przejmuj, wazne, ze przycisk dziala - to najlepszy punkt programu
Stary 2014-02-12, 15:16   #1217
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dla doroslych? bylam pewna, ze pisalyscie o spodnaich dresowych dla dzieci z h&m

a gdzie kupujesz ciuszki dla dzieci?

starsze rodzenstwo jest fajne
tak wcześniej pisałyśmy o ciuszkach dla dzieci . ale CR napisała o swoich z hm ze wadliwe .

ciuszki jeśli chodzi o stacjonarne sklepy to głownie zara . czasem w catmini ,gocco i petit bateau ( czekam na przeceny najczęściej) . bardzo lubie internetowe sklepy (shwrm , groshki) . i takie tam inne (nie będę epatować markami )
chodzi mi tylko o to ze nie jestem za iloscia - wole mieć 1 bluzke ,1 sweterek i 1 bluze - za to jakościowo niezniszczalne .
z h&m jak kuba był mały ciuszki jakościowo lepsze były . teraz kupuje tylko basic do domu (spodnie i bodziak do pełzania-froterowania )
Stary 2014-02-12, 15:22   #1218
cathlyn
Rozeznanie

Chyba zaczęło się od spodni dla dzieci (pisałam o kiepskiej jakości tych, które ostatnio kupiłam w hm) a skończyło na ciuchach dla dorosłych
Cytat:

a co to MT
inkę uwielbiam (a zaczęłam pic dopiero po porodzie )
MT = mei tai
Coś takiego:
http://allegro.pl/nosidlo-mei-tai-pa...965575051.html

INKA może by była dobra z mlekiem, ja pije z wodą, bo mleka ostatnio nie używam. Więc taka hmm... mało smakowa mi się wydaje
Stary 2014-02-12, 15:32   #1219
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo to są cholernie trudne decyzje. Obyś po rozmowie była już spokojniejsza
heh. mam wrażenie że ta decyzja nie należy do mnie...

Cytat:
Roch się pluska w kolackach lego
w ogólno-dzieciowych? nie zjada?

Cytat:
to jest ulubiona zabawka mojego syna. czy to już gender???
tak. podoba mi się

kurczeeee, 14 lat temu pisałałam pracę z gender i nikt nie robił z tego zagadnienia. a tu nagle takie halo

Cytat:
wazne, ze przycisk dziala - to najlepszy punkt programu
powiem taaaakkk, po Twoim poście poszłam po baterie i śrubokręt
jest szał

przed południem bawił się zwykłą wieżą z główką główka też jest atrakcyjna bo się fajnie turla

MT to chyba nosidełko

Stary 2014-02-12, 15:40   #1220
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
tak wcześniej pisałyśmy o ciuszkach dla dzieci . ale CR napisała o swoich z hm ze wadliwe .

ciuszki jeśli chodzi o stacjonarne sklepy to głownie zara . czasem w catmini ,gocco i petit bateau ( czekam na przeceny najczęściej) . bardzo lubie internetowe sklepy (shwrm , groshki) . i takie tam inne (nie będę epatować markami )
chodzi mi tylko o to ze nie jestem za iloscia - wole mieć 1 bluzke ,1 sweterek i 1 bluze - za to jakościowo niezniszczalne .
z h&m jak kuba był mały ciuszki jakościowo lepsze były . teraz kupuje tylko basic do domu (spodnie i bodziak do pełzania-froterowania )

a epatuj- w sklepach są przeceny a tych co wymieniłaś nie znam zaraz luknę

( Laski- to że piszecie o kosmicznych dla mnie cenach, nie znaczy że komuś żałuję czegokolwiek- bo nic mi do czyjegoś portfela. Kogoś stać super- nie znaczy to przecież że dzielę ludzi na lepszych gorszych-i wyjaśniam to żeby nie było niedomówień i jakiś kwasów czy podtekstów a widzę że już są)

Nestelle- Emi rozrabia, daje czadu w nocy -nie ma nic lepszego jak zabawa i mimo tego pobudki są albo po 5 albo po 6. Dziecko wyspane. Gada po swojemu- nie wiem duzo czy mało- nawija... Puszcza się i stoi coraz częściej samodzielnie, pierwsze parę kroków za nami.
Ośmy ząb się przebil, ale dalej dziąsla napuchniete i wściekle gryzie wszystko

Panika- jaki masz ten nocnik, bo w sumie nie spotkałam się wcześniej z taką opinią ( jak Twojego Panika), i w większości te zwykle nocniki (- o takich mówię https://www.google.pl/search?q=nocni...ml%3B800%3B600)
sa takie same, nie spotkalam wyższych czy niższych- w sensie dla chłopca dziewczynki
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:41   #1221
alliw
Zadomowienie

Cytat:

a z zbawek też klocki lego, kubeczki, ksiazeczki do obgryzania, bączek, piramidka i szał: gadająca lalka młodej tzn jak sie dotknie dłoni albo stóp i głowy to płacze albo sie smieje albo mowi mama. to jest ulubiona zabawka mojego syna. czy to już gender???

rozumiem że ze stópkami ok?

Cytat:
Chyba zaczęło się od spodni dla dzieci (pisałam o kiepskiej jakości tych, które ostatnio kupiłam w hm) a skończyło na ciuchach dla dorosłych
MT = mei tai
Coś takiego:
http://allegro.pl/nosidlo-mei-tai-pa...965575051.html

INKA może by była dobra z mlekiem, ja pije z wodą, bo mleka ostatnio nie używam. Więc taka hmm... mało smakowa mi się wydaje
aaaahaaa
inka bez mleka jest bleee

Ja nie obieram ani bobu ani pieczarek, bo nie jadam
Stary 2014-02-12, 15:41   #1222
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
heh. mam wrażenie że ta decyzja nie należy do mnie...

w ogólno-dzieciowych? nie zjada?

tak ogolno dzieciowych . Kuba pilnuje aby nie zjadał .... ale ja tez co jakiś czas lukam .

jak to decyzja należy nie do Ciebie? to niby od Kogo zależy????????? (nie licząc T )

a co do zagadnienia gender- teraz jest szał szczególnie wśród tych co go tak na prawde nierozumieją
Stary 2014-02-12, 15:48   #1223
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

hihi... to ja chyba dolacze do plebsu bo ubieram dziecko w same basicowe dresy nawet jak gdzies wychodzimy - oprocz basicow mam raptem 2-3 swetry, polarek, kurtke i jedne jeansy ale chce go ubierac jak najwygodniej, na mode chyba jeszcze przyjdzie czas - no choc pozniej tez bedzie czas wytartych kolan i zabaw na trawie, w piasku, blocie wiec chyba tez szkoda mi bedzie zbyt wiele inwestowac w markowe ciuszki .

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

jest szał

Cytat:
a o Mei Tai chodzi

jak Ci sie MT nosi? zadowolona jestes?

kaw ainka tylko z mlekiem, bez mleka bym nie wypila
Stary 2014-02-12, 15:49   #1224
anika_s
Wtajemniczenie

zmykam do dentysty na kontrolę i zmianę opatrunku w zębie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:06   #1225
Moderna
Zakorzenienie

Kurcze dolacze dzisiaj do wypadkowych-matek - M. spadl mi z lozka jakos szczesliwie sie sturlal, ale nic sie nie stalo - no ale zaliczylismy i my

I czy Wasze dzieci tez czesto upadaja? Na glowe, do tylu lub na bok?
Ja daje sporo swobody dziecku, i w sumie jak sobie sam gdzies tam szuka rozrywek to jest ok, a najczescie upada jak ja jestem w poblizu, bo za bardzo wywinie glowke do tylu patrzac na mnie, bo matka zostawi odkurzacz na srodku pokoju i mlody sie zahaczy..

ahhh i jeszzce jedna kwestia - zauwazylyscie, ze dziecko rozpoznaje drugie dzeicko - tzn. mam na mysli, ze dziecko to dziecko ?
wczoraj jak bylismy w poczekalni u lekarza byli sami dorosli i jedno dziecko - i tylko to dziecko bawiace sie w kaciku zainteresowalo Marcela, wypatrywal za nim, jak tamten chodzil tam i z powrotem, M. wyciagal az glowke by go dalej obserwowac - no niesamowite. Skad tak male dzieci to odrozniaja?

hihi... i jeszcze sie pochwale, jak M. spiewa jak ja robie la la la, to on tez porusza albo niemo tak samo jezykiem, albo wydaje dzwieki la la la (tzn. takie mowione, bo melodyjne jezszce nie sa) slodki jest moze keidys uda mi sie to nagrac

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
na Prochową ale to stara historia bo mały po porodzie miał lekką asymetrię, i niewielkie napiecie mięśniowe, m.in. własnie wydrązone stópki

o super!

Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Panika- jaki masz ten nocnik, bo w sumie nie spotkałam się wcześniej z taką opinią ( jak Twojego Panika), i w większości te zwykle nocniki (- o takich mówię https://www.google.pl/search?q=nocni...ml%3B800%3B600)
sa takie same, nie spotkalam wyższych czy niższych- w sensie dla chłopca dziewczynki
ale, ze jak - nocniki sa i dla chlopcow i dla dziewczynek?
ale to chyba niemozliwe, bo sprzedawane sa jako uniwersalne - tylko kolor ewentualnie jest do wyboru :kratzkratz:

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
zmykam do dentysty na kontrolę i zmianę opatrunku w zębie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-12 o 16:13
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:30   #1226
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze parę kroków za nami.
klask i: super!!!! dawno?

a wyjaśnianie na biało to nie wyjaśnianie

dla mnie "plebs" czy "patologia" to jest stan umysłu. i tyle. piszę to ja - Jarząbek co dziś na obiad parówki żarł i namiętnie kupuje w swojej sieciówce (czyt. 3 szmateksy pod jednym szyldem). a w kosmetyczne ma Diory-sriory i nic to nie daje, bo i tak malować się nie umie

Cytat:
Panika- jaki masz ten nocnik, bo w sumie nie spotkałam się wcześniej z taką opinią ( jak Twojego Panika), i w większości te zwykle nocniki (- o takich mówię
hmmm no widzisz. muszę mu pokazać Entliczkową ofertę. nie chce mi się tam iść po nic... bo mam taki sam model jak wstawiłaś...

Cytat:
tak ogolno dzieciowych . Kuba pilnuje aby nie zjadał .... ale ja tez co jakiś czas lukam .
to podziwiam samodyscyplinę Rocha i dyscyplinę Kuby
dostałam - jako gratis do zakupów - ludki Legusiowe. i nie pamiętałam, że to aż takie tycie....

Cytat:
jak to decyzja należy nie do Ciebie? to niby od Kogo zależy?
hehe do otoczenia. szeroko pojętego.
ja się tu i teraz nie boję. boję się "potem" = szukania pracy. już kiedyś to przerabiałam i nie było to fajne

Cytat:
a co do zagadnienia gender- teraz jest szał szczególnie wśród tych co go tak na prawde nierozumieją

Cytat:
ale chce go ubierac jak najwygodniej, na mode chyba jeszcze przyjdzie czas
na serio uważasz, że M. nie jest modny?!
:roll eyes:
bez jaj.

gdzieś ostatnio na wizażu czytałam, że teraz modne dziecko to dziecko ubrane na szaro. coś w tym jest.
a jednak T. też szary, a jednak nie-modny... w tym sensie: modnie=drogo.

Cytat:
M. wyciagal az glowke by go dalej obserwowac - no niesamowite. Skad tak male dzieci to odrozniaja?
noooooo!
T. mało co z wózka się nie katapultuje jak widzi dzieci. a już gromadkę przedszkolną w parku szałłłł. i ryk, że idziemy gdzieś indziej.

Cytat:
i jeszcze sie pochwale, jak M. spiewa jak ja robie la la la, to on tez porusza albo niemo tak samo jezykiem, albo wydaje dzwieki la la la (tzn. takie mowione, bo melodyjne jezszce nie sa) s
super!!!! nagrywaj, nagrywaj!!!!

no i współczuję upadku. T. na Marcelowym etapie cały czas upadał (wtedy byłam "matką-kwoką- 30 cm za dzieckiem"). teraz też się zdarza, ale dużo rzadziej.

Stary 2014-02-12, 16:36   #1227
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

na serio uważasz, że M. nie jest modny?!
:roll eyes:
bez jaj.

gdzieś ostatnio na wizażu czytałam, że teraz modne dziecko to dziecko ubrane na szaro. coś w tym jest.
a jednak T. też szary, a jednak nie-modny... w tym sensie: modnie=drogo.

noooooo!
T. mało co z wózka się nie katapultuje jak widzi dzieci. a już gromadkę przedszkolną w parku szałłłł. i ryk, że idziemy gdzieś indziej.

super!!!! nagrywaj, nagrywaj!!!!

no i współczuję upadku. T. na Marcelowym etapie cały czas upadał (wtedy byłam "matką-kwoką- 30 cm za dzieckiem"). teraz też się zdarza, ale dużo rzadziej.
haha.. no jakos moda mi sie kojarzy ze wszystkim ale nie z zestawem - body, spodnie dresowe i skarpetki

widzialas te dzieci?
http://makoweczki.pl/
tu sie mamusia stara

no wlasnie, skad te nasze maluszki odrozniaja dzieci od doroslych?
cos czuje, ze zadaje glupie pytania, co?

M. stabilny jest, ladnie raczkuje, siedzi.. wstaje - ale i tak codziennie przynajmniej raz rabnie glowa o podloge (jak myslicie, chyba duzo taka glowka zniesie, co? )
Stary 2014-02-12, 16:39   #1228
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
biedna dlatego ja się wkurzam na tż jak pozwala Florkowi na dole chodzić a tam kafelki są

u mnie poza małym pokojem najrzadziej odwiedzanym przez J. są wszędzie kafelki ale dajemy radę jak dotąd, w kuchni nawet 2 schodki i J/ do perfekcji opanowała wchodzenie na nie, zejść tyłem też potrafi ale jest przy tym bardzo ostrożna, cały czas jej się tłumaczy , że musi być ostrożna i powoli....ale prawdą jest, że nigdy nie jest sama jak baraszkuje tam jedynie gdy się kręci to nie klęczę cały czas przy niej tylko jestem w bliskim zasięgu
Stary 2014-02-12, 16:39   #1229
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie "plebs" czy "patologia" to jest stan umysłu. i tyle. piszę to ja - Jarząbek co dziś na obiad parówki żarł i namiętnie kupuje w swojej sieciówce (czyt. 3 szmateksy pod jednym szyldem). a w kosmetyczne ma Diory-sriory i nic to nie daje, bo i tak malować się nie umie
Haha czuję dokładnie to samo odnośnie makijażu więc powoli rezygnuję z diorów sriorów

Ha! Pochwalę się, że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, bo próbowała od jakiegoś czasu, ale albo gdzieś noga się podwinęła, albo nie było jak dobrze się chwycić...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:42   #1230
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Pochwalę się, że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, bo próbowała od jakiegoś czasu, ale albo gdzieś noga się podwinęła, albo nie było jak dobrze się chwycić...

kiedy nowy wpis na blogu?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości