|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
No co
serio tak wygladal, nawet mial dziubek na wylewanie siuskow A wiesz ze chyba mam gonu rodzicow ... Mamie sie udalo "wyrwac" z rak wujka jak szlo wsio "stare" na smietnik. Musze sie mamy zapytac ;-) Cytat:
...!!!Cytat:
zrobiem se po wyplacie - bede mjala co jesc przez 4dni WTF z kolderka ...!!!?? - ja tylko malusie pokykam ze skorka ;-) scarlett Bob i boczek = niezle wzdecia ...!! - aaa no i ja tyz obieram pieczarki, no chyba ze sa malusie ( to mi sie nie chce pitolic ) Wracam z kursu, dzis mieslimy pytanie o droge i takie tam - zostalam pochwalona ze ladnie wytlumaczylam droge z punktu a do b - nie powiem ze 10min sie nad nim glowilam w nagrode u "ruska" w sklepie kupilam se HIT'y orzeczowe i kokosowe ![]() Wracam do domku na nalesniki ...!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mój "ulubiony "tekst ....
ale pochwale mojego tzta ze odróznia szynki ba,nawet zakupy zrobi .Cytat:
i dla Tomka i Pawełka Cytat:
, dla Rocha . W tym pierwszym tez pokrowiec wyprałam na samym początku . i tyle . ![]() Co do pieczarek -czytałam tekst "najbardziej niepotrzebne rzeczy które robimy w kuchni ..." (czy cos takiego) i tam właśnie jest tekst o obieraniu pieczarek .... .ale i tak moim zdaniem się obiera Niespotkałam się z przepisem aby ryz wrzucać do zimnej wody .... a laptopa jakiego masz? ten dla młodszych czy starszych? Cytat:
ja tez nieekonomiczna .w sumie w niczym .... ![]() Cytat:
Roszek potrafi się bawic długo wszystkim w sumie -najbardziej zabawkami starszaków ..... dla mnie jakość h&m jest jednorazowa . nie stać mnie i tyle . ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sadzamy już od kiedy kupiony przy zmianie pampka i co jakiś czas sika u dziadków 3 razy dziś też już raz nasiurał zdarzyło się dwa razy że wyleciało. raz bo źle posadziłam a drugi bo Florek przestawił sobie sisiora ![]() Cytat:
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
CR u nas najdluzej zajmuje stolik z FP, piramida interaktywna z FP, garnuszek na klocuszek i ksiazeczki z odglosami zwierzat z przyciskami - no i odkrywanie nowych rzeczy np. pociaganie za pasek do zaluzji zewnetrznych, firanka, drzwiczki od szafek, odkurzacz
![]() ale preferencje caly czas sie zmieniaja
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
No ja wtedy sobie w kuchni robię kawę i owsiankę ....
Cytat:
U nas Hania najdlużej teraz bawi się sama stoliczkiem z FP i pudłem z książkami, wyciąga sobie po jednej, ogląda, wyrzuca i bierze kolejną.....
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem bardzo zadowolona z H&M, w sumie to wszystkie ubranka na teraz mam wlasnie tej marki - smykowych nie kupie nigdy wiecej, bo wszystko zmienia sie strasznie po praniu, szybko mechaci, rozciaga.
A ciuszki h&m noszone moge spokojnie dac kolejnemu dziecku - jedyna wada, to niektore maja plamy od jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
bede musiala nabyc jakies fajne niskie pudlo
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Też poszukuję zabawki, którą L., by się dłużej zajęłą. Mam wrażenie, że ją zabawki przestały interesować. Wszystkie zabawki. Teraz "chodzi" po pokoju, kuchni, do łazienki, wspina się na wszystko, otwiera szuflady, cały dzień w sumie chodzę za nią albo bawię się w "akuku", łaskotki, czy podrygujemy do muzyki. Teraz chce z nią wyjść na spacer i wyciągnęłam MT i mi go zabrała i się nim bawi - przekręca z jednej strony na drugą
Skoro się czymś zajęła to poczekam i spokojnie dopiję kawę (Inka - a fu)Pani trzymam kciuki za rozmowę z szefową i decyzję. Mnie najbardziej denerwuje takie zawieszenie - że nie mam wszystkiego ustalonego, przyklepanego, podania złożonego. Już mam zarys co do powrotu, ale i tak się okaże po rozmowie z kadrową jak to będzie wyglądało w praktyce, bo musi poprzeliczać urlop itd. Nie lubię takiego zawieszenia. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- U nas książeczki odpadają - wszystkie je. Księga dźwięków najbadziej w kawałkach, rogi poobśliniane. I dwa nadgryzione Dlatego wszystkie ksiązeczki sa na półce, a w jej koszu z zabawkami leżą tylko materiałowe. Dziecko mi się MT cały czas bawi. No kurcze, kawałek materiału i pasy a tyle radości.
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my po lekarzu: stópki ok mamy się pojawić po 2 miesiącach od początku samodzielnego chodzenia ![]() za oknem armageddon, dobrze ze zdazyłam bo bym cała zmokła
|
|
#1209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie standard ! a na koniec słyszę : "zawsze trzeba na ciebie czekać"
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() a bób - w przeciwieństwie do pieczarek tylko bez skórki ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
za wizyte i dobre wieści
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he,he,he . Pieczarki obieram, ale bób jem ze skórką i mi smakuje.... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- ![]() Jasce Miśce ![]() - Wszystkiego Najlepszego!
|
|
#1211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() z kolendrą ![]() ![]() Cytat:
po twoim zdjęciu widzę że piramida ma główkę mamy pożyczkę bez ![]() no i stolik Chicco. Cytat:
T. się drze przy dużych formatach (skrzynka za ciasna) a tak to pełna samoobsługa.Cytat:
![]() noooo, dziś na spacer nie idę... ciekawe czy mi jutro nocnik przyjmą ![]() a gdzie byłaś ze stópkami? Cytat:
|
|
|
#1212 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() biedna Lila dobrze że nic się nie stało, ja tez zawsze drżę o ząbki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() naleśniki ![]() Cytat:
![]() a z zakupami mój sie wyrobił odkąd zaczął do lidla jeździc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() inkę uwielbiam (a zaczęłam pic dopiero po porodzie )
|
||||||
|
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Dragusia88;45113180 3 razy dziś też już raz nasiurał
[/QUOTE] ![]() to tez racja . Roch zaczął grac na bębnie ..a wcześniej w ogole go nie interesował . Cytat:
CR.dla mnie ciuchy które się mechacą , drą,rozciagaja sa nie do przyjecia . dlatego w sieciówkach raczej nie kupuje . a co do ciuszków dla dzieci moim zdaniem jakość h&m tez pozostawia często wiele do zyczenia -ale przynajmniej lepsze niż dla dorosłych. chyba z sieciówek zara najlepsza.moim zdaniem. Cytat:
![]() Cytat:
(nie ze podpuszczam ... )Co tam stoliki ,fiszery i inne bajery ....Roch się pluska w kolackach lego a jaki zadowolony jak się wszyscy cieszą ze jest (odebrałam Kubę z ferii razem z kolegami ).... a ile plecaków do otwierania -grzebania szał !
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
na Prochową ale to stara historia bo mały po porodzie miał lekką asymetrię, i niewielkie napiecie mięśniowe, m.in. własnie wydrązone stópki
a z zbawek też klocki lego, kubeczki, ksiazeczki do obgryzania, bączek, piramidka i szał: gadająca lalka młodej tzn jak sie dotknie dłoni albo stóp i głowy to płacze albo sie smieje albo mowi mama. to jest ulubiona zabawka mojego syna. czy to już gender???
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-02-12 o 14:56 |
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
ale to chyba ok- T.głów chyba nie lubi
Kasia - pomyślałam ze sobie żartujesz z tą "kolendro-kolderka"
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie kupujesz ciuszki dla dzieci? ![]() starsze rodzenstwo jest fajne ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- tez sie wlasnie zastanawiam ![]() Cytat:
![]() a glowa sie nie przejmuj, wazne, ze przycisk dziala - to najlepszy punkt programu
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki jeśli chodzi o stacjonarne sklepy to głownie zara . czasem w catmini ,gocco i petit bateau ( czekam na przeceny najczęściej) . bardzo lubie internetowe sklepy (shwrm , groshki) . i takie tam inne (nie będę epatować markami )chodzi mi tylko o to ze nie jestem za iloscia - wole mieć 1 bluzke ,1 sweterek i 1 bluze - za to jakościowo niezniszczalne . z h&m jak kuba był mały ciuszki jakościowo lepsze były . teraz kupuje tylko basic do domu (spodnie i bodziak do pełzania-froterowania )
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Chyba zaczęło się od spodni dla dzieci (pisałam o kiepskiej jakości tych, które ostatnio kupiłam w hm) a skończyło na ciuchach dla dorosłych MT = mei tai
Coś takiego: http://allegro.pl/nosidlo-mei-tai-pa...965575051.html INKA może by była dobra z mlekiem, ja pije z wodą, bo mleka ostatnio nie używam. Więc taka hmm... mało smakowa mi się wydaje
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogólno-dzieciowych? nie zjada? tak. podoba mi się ![]() ![]() ![]() kurczeeee, 14 lat temu pisałałam pracę z gender i nikt nie robił z tego zagadnienia. a tu nagle takie halo ![]() ![]() jest szał ![]() przed południem bawił się zwykłą wieżą z główką główka też jest atrakcyjna bo się fajnie turla ![]() MT to chyba nosidełko
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a epatuj a tych co wymieniłaś nie znam zaraz luknę( Laski- to że piszecie o kosmicznych dla mnie cenach, nie znaczy że komuś żałuję czegokolwiek- bo nic mi do czyjegoś portfela. Kogoś stać super- nie znaczy to przecież że dzielę ludzi na lepszych gorszych-i wyjaśniam to żeby nie było niedomówień i jakiś kwasów czy podtekstów a widzę że już są) Nestelle- Emi rozrabia, daje czadu w nocy -nie ma nic lepszego jak zabawa i mimo tego pobudki są albo po 5 albo po 6. Dziecko wyspane. Gada po swojemu- nie wiem duzo czy mało- nawija... Puszcza się i stoi coraz częściej samodzielnie, pierwsze parę kroków za nami. Ośmy ząb się przebil, ale dalej dziąsla napuchniete i wściekle gryzie wszystko Panika- jaki masz ten nocnik, bo w sumie nie spotkałam się wcześniej z taką opinią ( jak Twojego Panika), i w większości te zwykle nocniki (- o takich mówię https://www.google.pl/search?q=nocni...ml%3B800%3B600) sa takie same, nie spotkalam wyższych czy niższych- w sensie dla chłopca dziewczynki
|
|
#1221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem że ze stópkami ok? Cytat:
inka bez mleka jest bleee ![]() Ja nie obieram ani bobu ani pieczarek, bo nie jadam
|
||
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ogolno dzieciowych . Kuba pilnuje aby nie zjadał .... jak to decyzja należy nie do Ciebie? to niby od Kogo zależy????????? (nie licząc T )a co do zagadnienia gender- teraz jest szał szczególnie wśród tych co go tak na prawde nierozumieją
|
|
#1223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ubieram dziecko w same basicowe dresy nawet jak gdzies wychodzimy - oprocz basicow mam raptem 2-3 swetry, polarek, kurtke i jedne jeansy ale chce go ubierac jak najwygodniej, na mode chyba jeszcze przyjdzie czas - no choc pozniej tez bedzie czas wytartych kolan i zabaw na trawie, w piasku, blocie wiec chyba tez szkoda mi bedzie zbyt wiele inwestowac w markowe ciuszki .---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() jak Ci sie MT nosi? zadowolona jestes? ![]() kaw ainka tylko z mlekiem, bez mleka bym nie wypila
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam do dentysty na kontrolę i zmianę opatrunku w zębie
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dolacze dzisiaj do wypadkowych-matek - M. spadl mi z lozka
jakos szczesliwie sie sturlal, ale nic sie nie stalo - no ale zaliczylismy i my ![]() I czy Wasze dzieci tez czesto upadaja? Na glowe, do tylu lub na bok? Ja daje sporo swobody dziecku, i w sumie jak sobie sam gdzies tam szuka rozrywek to jest ok, a najczescie upada jak ja jestem w poblizu, bo za bardzo wywinie glowke do tylu patrzac na mnie, bo matka zostawi odkurzacz na srodku pokoju i mlody sie zahaczy.. ![]() ahhh i jeszzce jedna kwestia - zauwazylyscie, ze dziecko rozpoznaje drugie dzeicko - tzn. mam na mysli, ze dziecko to dziecko ?wczoraj jak bylismy w poczekalni u lekarza byli sami dorosli i jedno dziecko - i tylko to dziecko bawiace sie w kaciku zainteresowalo Marcela, wypatrywal za nim, jak tamten chodzil tam i z powrotem, M. wyciagal az glowke by go dalej obserwowac - no niesamowite. Skad tak male dzieci to odrozniaja? hihi... i jeszcze sie pochwale, jak M. spiewa jak ja robie la la la, to on tez porusza albo niemo tak samo jezykiem, albo wydaje dzwieki la la la (tzn. takie mowione, bo melodyjne jezszce nie sa) slodki jest moze keidys uda mi sie to nagrac ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
gender Cytat:
ale to chyba niemozliwe, bo sprzedawane sa jako uniwersalne - tylko kolor ewentualnie jest do wyboru :kratzkratz: ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-12 o 16:13 |
||
|
|
|
#1226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: super!!!! dawno?a wyjaśnianie na biało to nie wyjaśnianie dla mnie "plebs" czy "patologia" to jest stan umysłu. i tyle. piszę to ja - Jarząbek co dziś na obiad parówki żarł i namiętnie kupuje w swojej sieciówce (czyt. 3 szmateksy pod jednym szyldem). a w kosmetyczne ma Diory-sriory i nic to nie daje, bo i tak malować się nie umie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dostałam - jako gratis do zakupów hehe do otoczenia. szeroko pojętego. ja się tu i teraz nie boję. boję się "potem" = szukania pracy. już kiedyś to przerabiałam i nie było to fajne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() :roll eyes: bez jaj. gdzieś ostatnio na wizażu czytałam, że teraz modne dziecko to dziecko ubrane na szaro. coś w tym jest. a jednak T. też szary, a jednak nie-modny... w tym sensie: modnie=drogo. Cytat:
![]() noooooo!T. mało co z wózka się nie katapultuje jak widzi dzieci. a już gromadkę przedszkolną w parku szałłłł. i ryk, że idziemy gdzieś indziej. Cytat:
no i współczuję upadku. T. na Marcelowym etapie cały czas upadał (wtedy byłam "matką-kwoką- 30 cm za dzieckiem"). teraz też się zdarza, ale dużo rzadziej.
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialas te dzieci? http://makoweczki.pl/ tu sie mamusia stara ![]() no wlasnie, skad te nasze maluszki odrozniaja dzieci od doroslych? ![]() cos czuje, ze zadaje glupie pytania, co? M. stabilny jest, ladnie raczkuje, siedzi.. wstaje - ale i tak codziennie przynajmniej raz rabnie glowa o podloge (jak myslicie, chyba duzo taka glowka zniesie, co? )
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc powoli rezygnuję z diorów sriorów Ha! Pochwalę się , że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, bo próbowała od jakiegoś czasu, ale albo gdzieś noga się podwinęła, albo nie było jak dobrze się chwycić...
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy nowy wpis na blogu?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

serio tak wygladal, nawet mial dziubek na wylewanie siuskow

...!!!
zrobiem se po wyplacie - bede mjala co jesc przez 4dni
w nagrode u "ruska" w sklepie kupilam se HIT'y orzeczowe i kokosowe 
ba,nawet zakupy zrobi .
i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....
, dla Rocha . 

noooo, dziś na spacer nie idę... ciekawe czy mi jutro nocnik przyjmą 

dobrze że nic się nie stało, ja tez zawsze drżę o ząbki 
no cały czas biję się z myślami 
klask i: super!!!! dawno?