|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Wszystkiego Naj!!!! dla "naszych" rocznych pociech
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
![]()
|
#1174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwazam iz kogos stac czy sie stac - mnie nie stac do tej pory na dziecko - a jakos jest i baaa nawet ma sie dobrze. Wiadomo inni maja taka sytuacje inni inna - zycie to zycie, jest pelne niespodzianek Cytat:
ja tez nje wiedzialam - dzieki za uswiadomnie ;-)Cytat:
Btw - bo mialam dawno to zrobic - dla spokojnej Zosi na zakupach i za 1wsze czworakowanie A ja pamietam swoj Pomaranczowy ( w domu ) a u babci mialam taki wiecie lata chyba 40-50 bo wygladal jak duzy garnuszek na herbate z plastiku Cytat:
hahahaIde czytac dalej cosie tam pisaly - wszak jeszcze min 30min do centrum, jesli nie bedzie korkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mnie zaskoczyłaś a właściwie to Twój tż
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1178 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Nie lubię WOT, Tż nic innego by nie robił tylko siedział grał. Szlag mnie czasami trafia Cytat:
I za podjęcie decyzji o wniosku na wychowawczy.Cytat:
Takie piękne kolorowe życzenia, że się podpinamy razem z Mikołajkiem Wszystkiego naj naj naj lepszego
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze zyczenia urodzinowe dla naszych pierwszych kruszynek - Jasminki i Michalinki
|
#1180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla tzta za obiad ! i dla teściowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ja tez jestem tego zdania co do ciuszków .jeszcze kilka lat temu robili lepsze gatunkowo . po Kubie mam i Nince i ok. h&m i kapahl szczególnie robia jednorazówki . przerzuciłam się tylko i wyłącznie na zare i netowe sklepy. Cytat:
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-12 o 09:06 |
||||
|
|
|
#1181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jaśmince i Michalince gromkie STO LAT!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to jest jakiś uniwersalny druk? podeślesz ![]() Cytat:
![]() i działa to w dwie strony ![]() Cytat:
![]() ![]() a hamburgery własnej roboty to - według mnie - super fajny obiad Cytat:
wczoraj jeszcze poszłam i były takie trzymaki na szafki i szuflady - i to jest bezśrubkowe. super! babcia jeszcze ma? dla E.?
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Jaśminki i Michalinki
![]() ![]() Ale ten czas minął szybko, Agnieszka, Liwka? Robicie duże pzyjęcia? Czekamy na zdjęcia ![]() Zastanawiam się nad kupnem konia na biegunach bo jak byliśmy u znajomych to strasznie się F. spodobało bujanie. Zawsze widziałam je po ok 100zł a teraz pojawiła się aukcja po 50zł i nie wiem czy go kupić czy może szukać coś lepszego... strasznie dużo ludzi kupiło. allegro.pl/rewelacyjny-konik-na-biegunach-rzy-parska-kon-k01-i3888285191.html |
|
|
|
#1183 |
|
MBZ♥
|
Kochane Dziewczynki, życzymy Wam żeby każdy kolejny rok upływał pod znakiem uśmiechu, zabawy, miłości i szczęścia
![]() |
|
|
|
#1184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas tez średnio rozgarnięty, ja prawie wszystko robię, a najbardziej zagotowałam kilka razy jak wychodziliśmy on siedział ja ogarniałam wszystkich i słyszę:"spakowani juz?" albo wychodzimy?" kiedy on siedzi przed kompem albo tv, teraz kaze mu dzieci ubierać co nie zawsze jest łatwe ![]() a dziś poszłam sobie rano po bułki bo miałam resztkę chleba i mi je wyrzucił bo mysłał ze to stare się wk....mój zaradny jak coś trzeba naprawić ale tak to nie odróżnia szynki wieprzowej od drobiowej ![]() Cytat:
moze dlatego małemu sie nie podoba , w unnym nocniku miałam takie cos do wsadzenia z przodu (domyslam sie ze to była mozliwosc zrobienia meskiego) az se wygoogluje ![]() p.s. pieczarki zawsze obieram Dla JAśminki i Michalinki najlepsze życzenia! STO LAT dziewczynki!
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. bał się tego rżenia. a z konika najbardziej interesowała go metka nad tylnym kopytem. ku mojej radości
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantek Misi i Jasi!
![]() ![]() Cytat:
Aż mi się łezka puściła... I widzę, że akurat my byliśmy po usg genetycznym i wychodziło,że Hania malutka,że jest do tyłu i się martwiliśmy...a teraz taki baciar duży i piękny mi tu broi koło nóg ( Alliw, kupiłam xt, pisałam juz ci to wczesniej, ale musiałas przeoczyć )Aaa Hania dzisiaj pierwszy raz spadła/zlazła z nocnika Nie wiem, co zrobiła, bo mnie nie było przy niej, wracam, a ona z gołym tyłkiem lezy na brzuchu i czymś sie bawi Dobrze, że kupą nie umazala wszystkiego
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-12 o 09:59 |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za życzenia
![]() Impreza będzie w sobotę (: Aj... rok temu od tej porze w szpitalu byłam. Wystraszona jak choroba (; ale szybko zlecialo... Teraz się roczki posypia (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1188 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze nie nadrobiłam ale dziś kończymy 11 miesięcy a dla Jaśki i Miśki najlepsze życzenia z okazji ROCZKU! STO LAT !!! polejmy koli! i dla Tomusia za 11 i Pawełka za 10
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ![]()
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Najlepsze Życzenia dla Jaski i Misi! Bądźcie zdrowe i szczęśliwe! a pewnie ![]() hamburgery własnej roboty ![]() Cytat:
![]() są uniwersalne. ja nieco zmodyfikowałam podeślę ale po południu bo teraz J jest dosyć zajmujący ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi widzę, że jest podział na obieraczy pieczarkowych i nieobieraczy... W sumie dziwne jak to samo się je w różnych domach. Nawet taka prosta rzecz jak bób - u mnie gotowało się go po prostu i każdy sobie obierał z tych łupin i zjadał, natomiast teściowa gotuje, a potem smaży z boczkiem i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....A jak wcześniej pisałyście to w ogóle nie wiedziałam, że część ryżów można wrzucać do zimnej wody, myślałam, że tylko do gorącej. Fakt, że zawsze torebkowy gotuję, to nigdy na opakowaniu nie było inaczej. Laptop FP rządzi, zwłaszcza ta pioseneczka do "nauki" angielskiego, no i ten wyświetlacz, hipnoza normalnie. Dziś znowu siedziała 40 minut sama i się wkurzała jak toś coś od niej chciał Biznesłumen kurka wodna ![]() Wszystkiego naj dla roczniaków!
|
|
#1192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty mamuśka łazisz jak Hania nocnikuje? ileż gazetę może czytać ![]() Cytat:
![]() i miałam fotę Jaśminki na pulpicie i sobie patrzyłam, patrzyłam, patrzyłam Cytat:
![]() ![]() a bób jem w łupinach z kolendrą ![]() Cytat:
|
|
|
#1193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
laptop opłacało się za taką cene Cytat:
Cytat:
co czego to doszło ciekawe jaki ja kupiłam ![]() nadrobiłam
|
|
#1194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Po raz pierwszy on robił a ja jadłam takie domowe hamburgery,,,,może to przez kp ale dwa (naprawdę w"wypasione") to za mało było....Nieekonomiczna jestem jeśli chodzi o jedzenie. Cytat:
Ślinka mi pociekła aż. I zazdroszczę, że Twoja Z. się sama sobą potrafi zająć. U mnie jeśli się sama zajmuje sobą, tzn że broi - np. wyjmuje mi gazety z szuflady i je rwie, tłucze ręką w lustro, wyrywa kotu sierść itd. ![]() A dzisiaj polała się krew Ryk, dotykała ręką buzi, jakby chciała sprawdzić, co się dzieje. Szybko na ręce, TŻ ją utulił, a ja pobiegłam po chusteczkę, żeby wytrzeć krew i zobaczyć czy zęby całe. Na szczęśćie tylko warga była przecięta od środka - musiał ząb ją uszkodzić. Ale strachu się najadłam, a ona się upłakała i nacierpiała.. Na szczęśćie po 5 minutach się uspokoiła i już się wyrywała z rąk na podłogę do zabawy. Ale dzisiaj matka panikara położyła się z nią do karmienia i usypiania - poprzytulałam ją i obydwie usnęłyśmy. Dopiero wstałam, L. się właśnie przebudza.
|
|
|
#1195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Hmm szczerze ten hamulec ręczny mnie kusi (mimo że sporadycznie używam hamulca w ogóle), ale różnica 300 zł nie przemawia za gt ![]() Cytat:
Cytat:
Łał, tyle to ja ledwo z laktatorem wyciągnęłam z obu. Możecie polecić jakąś zabawkę, którą dziecko zajmie się dłużej niż przez 3 minuty? (Scarlett, Ciebie nie pytam ) Kupiłam na razie to: http://allegro.pl/eichhorn-kostka-ed...966635365.htmlW. teraz ma etap na wkładanie/wyjmowanie małych elementów do większych, może coś interaktywnego? Spotkałyście się z czymś takim?
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2014-02-12 o 12:34 |
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
a sadzałaś już? bez kałuży obok?
nie wiem. w sobotę na wychodnym mam zamiar spotkać się z szefową. przygotuję się na wychowawczy, albo wybranie wszystkich zaległych urlopów, albo... no cały czas biję się z myślami ![]() domowe hamb. są yammiiii ![]() no i krew - ![]() Córko, ja już nie wierzę, że taka zabawka istnieje. Choć dziś się trochę dłużej sorterami bawił i taką wieżą z kółek.
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak patrzę na jej zdjęcia zaraz po porodzie o na nią teraz aż noe wierzę że to takie maleństwo było (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak podejrzewam. Jednak wciąż mam nadzieję.
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Najlepsze życzenia dla Misi i Jaśki - rośnijcie zdrowo!
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że tak wam się sprawdza laptop, u nas to ostateczność jak na J. nic nie działa, ale nie bawi się nim długo, może jeszcze się przekona. póki co przełącza sobie tryby: polski, angielski, muzyka i wciska ciągle 2-3 te same klawisze i myszką się bawi. _______ Najlepszego dla Misi i Jaśminki!!! |
|
|
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

nie wyobrażam sobie tego w praktyce

nie wiedziałam, że w nocnikach też kwestia gender by się zdała 

wszak jeszcze min 30min do centrum, jesli nie bedzie korkow 
to mnie zaskoczyłaś a właściwie to Twój tż

kiedy to zleciało....

liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie
i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....