Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 15:15   #1651
sylweczka90ck
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ja sama na swoim slubie mialam suknie firmy Agora. Piekna. Kupowalam w salonie Paryzanka - nigdy wiecej bym tam nic nie kupila. Nie dosc ze zdzierstwo bo w innych miastach suknia byla tansza, to to co zrobili z suknia.... masakra. Nie chce tu opisywac calej sytuacji ale sprawa zakonczyla sie moimi telefonami do Wroclawia do glownej siedziby Agory, a sama Agora zajela sie ta sprawa z salonem Paryzanka. Wiec jesli moglabym Ci radzic....nie kupuj w Paryzance.
O dzieki za przestroge chyba sie zdecuduje na ta Warszawe, bo zadzwonilam do jednego z salonow w Krk co ma kilka modeli Agory niestety tej mojej nie maja i powiedzieli ze oprocz nich zaden salon w Krk nie proadzi Agory.
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:29   #1652
Beti0506
Raczkowanie

Kurcze tak to z tymi cenami też... tu drożej, ale jak podliczyć wszystkie wycieczki do innego miasta to nie wiem czy nie wychodzi na to samo ;/ ale jak mają spaprać.

Odpisali mi z Karczówki, kurs na koniec kwietnia jest
Stary 2014-02-10, 18:36   #1653
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
Kurcze tak to z tymi cenami też... tu drożej, ale jak podliczyć wszystkie wycieczki do innego miasta to nie wiem czy nie wychodzi na to samo ;/ ale jak mają spaprać.

Mi osobiscie nie chcialo by sie jezdzic do innego miasta na przymiarki itd. Szkoda czasu i pieniedzy na paliwo. Nawet jesli dana suknia byla by 500zl tansza to by mi wyszlo na jedno z takimi dojazdami, no i ten czas na dojazd.
Ale niestety ja na Paryzance sie bardzo zawiodlam, choc zawsze marzylam aby tam wlasnie kupic suknie. Panie bardzo mile przy kupnie, a pozniej... Dobrze ze nie wplacalam calej kwoty na poczatku tylko małą zaliczkę, i na odbior sukni umowilam sie a 2 tygodnie przed slubem (sklamalam przy mowieniu kiedy mam slub, i dobrze bo tak to Panie musialy sie spiac aby naprawic to co zepsuly). Gdymym odbierala przed slubem np. w czwartek to byla by katastrofa.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:40   #1654
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 19:07   #1655
sylweczka90ck
Raczkowanie

Znalazałam salony w Staszowie i Busku ktore prowadza Agore jutro tam zadzonie i zapytam sie czy maja ten konkretny model i jaka cea ewentualnie.Mam nadzieje ze bedzie
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 20:22   #1656
barbara100
Raczkowanie

Cytat:
Ja sama na swoim slubie mialam suknie firmy Agora. Piekna. Kupowalam w salonie Paryzanka - nigdy wiecej bym tam nic nie kupila. Nie dosc ze zdzierstwo bo w innych miastach suknia byla tansza, to to co zrobili z suknia.... masakra. Nie chce tu opisywac calej sytuacji ale sprawa zakonczyla sie moimi telefonami do Wroclawia do glownej siedziby Agory, a sama Agora zajela sie ta sprawa z salonem Paryzanka. Wiec jesli moglabym Ci radzic....nie kupuj w Paryzance.
Potwierdzam,jak już opisywałam kiedyś...panie w salone miłe do czasu podpisania umowy.Przy odbiorze i złych wymiarach, które zrobiły potrafią nieżle wmawiać itp. salon Paryżanka-odradzam.
barbara100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:31   #1657
_Ciastko_
Rozeznanie

Dodam tak juz dla ciekawostki.... ze Panie z Paryzanki podczas pierwszej przymiarki sukni w moich slubnych butach, ciely suknie aby dopasowac do mojego wzrostu.

Szkoda tylko, ze dopiero w domu zobaczylam ze buty....zostaly zniszczone. Kupione specjalnie na ta okazje w UK, piekne, smietankowa satyna idelanie pasowaly do sukni. Musialam na szybko kupowac inne w Kielcach. A co dokladnie sie stalo ? Pani podczas podcinania sukni wielkimi krawieckimi nozycami przejechala ostrzem po wierzchu buta, wiec na satynie zostal wstretny szary-brudny pas od ostrza, z głęboką szramą. Załamałam sie jak to zobaczyłam. But nie do uratowania.

A sama suknia....nie była tą która zamawiałam. Okazalo sie ze moje wymiary ktore byly podane na umowie (wzrost, biust, talia) pokazujace na rozmiar 34, nie zostaly wziete wogole pod uwage. Suknia ktora ostatecznie przymierzałam byla w rozmiarze 38/40. Wielka jak na mnie. Pani wrecz mi wmawiala ze bardzo schudlam (a fakt byl taki ze przed samym slubem przytylam z 2-3 kg). Kroj dekoltu ktory byl najwiekszym atutem sukni Pani chciala ZLIKWIDOWAC aby w tym miejscu suknie zwezic na biuscie ! Nie zgodzilam sie i powiedzialam ze wymiary byly podane wczesniej i tak maja zrobic aby ten dekolt nadal byl taki jaki ma byc. Pani upierala sie ze w takim razie suknie bedzie spadac i konieczne sa ramiaczka.....gdzie ja absolutnie nie zgadzalam sie na ramiaczka bo mi sie nie podobaja (i do tej sukni nie pasowaly). Powiedzialam ze maja tak scisnac na biodrach i wszedzie gdzie sie da aby suknia byla idealna - suknia jednoczesciowa na suwak (nie chcialam zadnych gorsetow czy tasm do wiazania). O to zrobilam afere w Agorze...czy to napewno MOJA zamowiona suknia (Agora sie bardzo zdenerwowala na Paryzanke, interweniowali telefonicznie itd). Okazalo sie ze tak, niestety panie z Paryzanki podaly calkiem inne wymiary - jak potem stwierdzily, one zawsze tak robia aby suknia przyszla do nich DWA rozmiary za duza aby mialy z czesgo zwezac albo zostawic gdyby Panna Mloda utyla !!!!!
Niestety halka, ktora kupilam okazala sie byc porwana ! Ja juz nie mialam nerwow. Pani krawcowa miala przy mnie mase roboty, ale w koncu to wszystko wina Paryzanki. Wiedzialam juz wczesniej przed zakupem mojej sukni, ze te baby robia rozne numery i trzeba uwazac ale nie sadzilam ze do tego stopnia. A suknia byla jak dla mnie bardzo droga. Reszte kwoty zaplacilam dopiero jak suknia wygladala dopiero tak jak ja chcialam. Ciesze sie ze nie placilam calej kwoty na poczatku tylko zaliczke, bo pewnie mialy by nie kompletnie w d....

Stary 2014-02-10, 22:24   #1658
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
juz edytowałam
gratuluję

Ciastko

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 06:40   #1659
izasalamon
Wtajemniczenie

Ja kupowałam sukienkę w Paryżance i nie miałam żadnych zastrzeżeń.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:09   #1660
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:23   #1661
AisaK231
Raczkowanie

Jejku Ciastko!!! Jakiś szokk, że w tych czasach się różnych rzeczy można spodziewać. Ja też źle wspominam salon Paryżanka i teraz to już wiem, że dobrze zrobiła,, że tam mojej sukienki nie zamówiłam.
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:32   #1662
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość

Mi też wybieram się w marcu

Masakra, i te baby jeszcze tam pracują ?! Przecież takie negatywne opinie szybko idą w świat i działają na niekorzyść..zresztą po takiej akcji to należy im się żeby jak najmniej osób tam kupowało, może to ich czegoś nauczy Ja teraz żałuję, że nie powiedziałam, że mam tydz wcześniej ślub, tak na wszelki wypadek.
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:54   #1663
natalliaz
Raczkowanie

A czy Ty Ciastko nie kupowałaś sukienki, kiedy Paryżanka była na Małej czy tam Dużej? Bo teraz jak Paryżanka jest na Plantach to tam pracuje taka blondynka, która pracowała w Cymbeline i może się trochę zmieniło??

http://www.suwaczek.pl/cache/7a7ed9f1a9.png
natalliaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:09   #1664
_Biedronka
Raczkowanie

Pewnie tak jak w każdym sklepie, są osoby obsłużone dobrze i są te które mają złe wspomnienie o zakupach. Ja należę do tej pierwszej grupy. Bardzo miła współpraca, szczególnie z panią Ewą bo to ona mnie obsługiwała. Doradzała i cierpliwie znosiła wszystkie moje pomysły. Tak więc złego słowa powiedzieć nie mogę.
Stary 2014-02-11, 13:40   #1665
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalliaz Pokaż wiadomość
A czy Ty Ciastko nie kupowałaś sukienki, kiedy Paryżanka była na Małej czy tam Dużej? Bo teraz jak Paryżanka jest na Plantach to tam pracuje taka blondynka, która pracowała w Cymbeline i może się trochę zmieniło??
Tak, ja kupowałam jeszcze jak byla na Małej.
Ogólnie właścicielem Cymbeline i Paryżanki jest ta sama osoba. Chyba że w ostatnim czasie się coś zmieniło.

Stary 2014-02-11, 14:26   #1666
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Ja kupowałam sukienkę w Paryżance i nie miałam żadnych zastrzeżeń.
Potwierdzam-u mnie było również bez najmniejszych problemów.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:35   #1667
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja kupowałam jeszcze jak byla na Małej.
Ogólnie właścicielem Cymbeline i Paryżanki jest ta sama osoba. Chyba że w ostatnim czasie się coś zmieniło.
Salonu Cymbeline jako tako juz nie ma w Kielcach, w ich miejscu jest Dexa i projekty Magdy Basąg, a Paryżanka zdaje się ze jej nie byla z tego co pamietam.
Sukienki marki Cymbeline sa dostepne w salonie Pronuptia
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:54   #1668
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Salonu Cymbeline jako tako juz nie ma w Kielcach, w ich miejscu jest Dexa i projekty Magdy Basąg, a Paryżanka zdaje się ze jej nie byla z tego co pamietam.
Sukienki marki Cymbeline sa dostepne w salonie Pronuptia
Magda Basąg była chyba córka właścicieli.

Stary 2014-02-11, 21:55   #1669
mikonada
Zakorzenienie

Tego to juz nie wiem
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:32   #1670
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Biedronka Pokaż wiadomość
Pewnie tak jak w każdym sklepie, są osoby obsłużone dobrze i są te które mają złe wspomnienie o zakupach. Ja należę do tej pierwszej grupy. Bardzo miła współpraca, szczególnie z panią Ewą bo to ona mnie obsługiwała. Doradzała i cierpliwie znosiła wszystkie moje pomysły. Tak więc złego słowa powiedzieć nie mogę.
U mnie znowu było tak, że nie byłam pewna mojej sukni... ale wiecie, jak ktoś umie sprzedać to to zrobi. Pani tak chwaliła, mówiła, że zdecydowałam się na suknię pod warunkiem, że kiedy przyjadę w styczniu chcę zobaczyć całą nową kolekcję i wtedy dopiero zdecyduję się na 100%. Zapłaciłam zaliczkę 900 zł. Kiedy w styczniu przyjechałam okazało się że Pani z którą miałam cichą umowę juz nie pracuje w tym salonie tylko została przeniesiona do Dexa. Włos mi się zjerzył, ale powiedziałam Paniom o co chodzi, pokazałam umowę, a Panie popatrzyły, ale pozwoliły mi przymierzyć kolekcję. W końcu zdecydowałam się że suknia zostaje, ale Panie powiedziały, że suknia teraz jest droższa niż mam na umowie. Ja mówię trudno, dostałam rabat i na umowie mam taką cenę więc mam teraz płacić więcej?/ co więcej, nie miały żadnych danych w sklepie że kupiłam suknię, dobrze, że wzięłam umowę, bo tamta Pani wszystko zabrała. Dopiero zebrały miarę itp. Pani pytała, czy nie mogę dopłacić więcej, bo 900 to trochę mało, ale mówię że nie byłam na to przygotowana i nie i chyba dobrze zrobiłam.
Stary 2014-02-12, 13:31   #1671
pastelka_12
Przyczajenie

kochane do mojego Wielkiego Dnia jeszcze nieco ponad 7 miesięcy i postanowiłam poszukać fryzjera zarówno moja koleżanka jak i któraś z Was polecała Tomka z Estilo mogłaby któraś z Was coś więcej o nim napisać??? Czy wykonuje on również makijaże?? Bardzo proszę o opinie
pastelka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:35   #1672
nikaaa_87
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja jestem mega szczęśliwa - dostałam wczoraj na urodziny od narzeczonego komplecik biżuterii. Założę go albo na ślub, albo na poprawiny. Na ślub nie przewidywałam biżuterii - nie chcę przesadzić, suknia i tak jest dość "szalona".
I w dodatku przez przypadek kupiłam bieliznę ślubną Jestem nią zachwycona, leży idealnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2884.jpg (92,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2886.jpg (121,1 KB, 76 załadowań)
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:59   #1673
portmonetka
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!

Czytuję fora Kieleckich panien młodych mniej więcej od 9 części - Wasze porady wiele mi pomogły

Zostałam narzeczoną w styczniu 2012, ślub zaplanowaliśmy na sierpień 2014. Zaczęliśmy zaklepywać różne rzeczy już dwa lata przed ślubem.

Mamy już salę - Szafranowy Dwór w Strawczynku. Bardzo chciałabym mieć okrągłe stoły na sali - akurat właścicielka lokalu już takie ma, z tym że na określona liczbę osób. Z tego, co pamiętam, to na mniej niż 120 osób. Mam zamiar zaprosić ok. 110 osób, więc chyba się uda Już od jakiegoś czasu rysuję kombinacje osób przy stolikach, trochę zachodu z tym jest, trzeba to przyznać.

Będzie grał nam dj Mirek Piróg. Nie chcieliśmy orkiestry, po prostu nie podoba nam się tego typu grajkowanie, to udawanie śpiewania piosenek obcojęzycznych itd. Ciekawostka: jedynego dja jakiego znaliśmy był pan Janusz Wsół - byliśmy na imprezach z jego udziałem, więc wiedzieliśmy z pierwszej ręki, jak wygląda zabawa. Dzwoniliśmy do niego 2 lata przed naszym terminem. Wyobraźcie sobie, że miał już wtedy coś zaplanowane Szaleństwo. Polecił nam dja Mirka, poczytaliśmy trochę opinii na jego temat. Zadzwoniliśmy do niego, on z kolei był zdziwiony że tak wcześnie chcemy zaklepać termin, poprosił nas byśmy chociaż poczekali do stycznia 2013 Udało się.

Fotorgraf - Wiktor Taszłow. Polecono nam go, podczas spotkania zrobił na mnie przyzwoite wrażenie.

Filmowcy z zakochanego kina. Chcemy mieć fajny film, oni robią fajne rzeczy, niestety cena jest hmmm... surowa

Obrączki już są, robione przez złotnika.

Fryzjer: Anna Świeboda - znam i ufam, po prostu.

Nie mam jeszcze makijażysty... Ale to nie spędza mi tak snu z powiek, jak SUKNIA... Chodzę od początku roku i nie mogę nic znaleźć, a czas umyka. Byłam już w Warszawie, mam zamiar jechać jeszcze do Krakowa lub/i Łodzi. Marzy mi się rybka, dobrze sie czuję w tym fasonie. Nie chcę eksponować za bardzo biustu, bo u mnie o wulgarny wygląd nietrudno.

Chciałabym Was zapytać o opinię: znalazłam suknie, która by mi nawet odpowiadała: http://www.jenniferbridal.com/sincer...0-p-58677.html
w salonie w Warszawie, jednak cena w stolicy przewyższa tę na tej stronie o ponad 100%. Co sądzicie na temat sprowadzenia tej sukni z USA? Jakie widzicie szanse i zagrożenia? Obecnie piszę z obsługą salonu, mają mi opisać jak wygląda cała procedura itd.

I może jeszcze jedno : nie chcę podczas wesela urządzać tańca ze zbieraniem na wózek. Wiem jednak, że część gości będzie na to czekać i będzie przygotowana finansowo. Poza tym będzie to okazja, by każdy, komu na tym zależy, miał okazję by zatańczyć z panem młodym czy panną młodą. Z drugiej strony nie podoba mi się pomysł takiego dodatkowego wyciągania kasy od gości. Pamiętam, jak ja się czułam głupio jako gość, kiedy po prostu nie byłam przygotowana na tę zabawę; widziałam też, jak przykro było państwu młodym, gdy większość gości opuszczała salę, kiedy wodzirej ogłaszał początek zabawy.
portmonetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:40   #1674
pastelka_12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja jestem mega szczęśliwa - dostałam wczoraj na urodziny od narzeczonego komplecik biżuterii. Założę go albo na ślub, albo na poprawiny. Na ślub nie przewidywałam biżuterii - nie chcę przesadzić, suknia i tak jest dość "szalona".
I w dodatku przez przypadek kupiłam bieliznę ślubną Jestem nią zachwycona, leży idealnie
ha ha ha nie uwierzysz, ale również wczoraj miałam urodziny i również dostałam biżuterię od mojego przyszłego męża a więc Wszystkiego Najlepszego!!!!
pastelka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:49   #1675
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez portmonetka Pokaż wiadomość
Chciałabym Was zapytać o opinię: znalazłam suknie, która by mi nawet odpowiadała: http://www.jenniferbridal.com/sincer...0-p-58677.html
suknia piękna! jednak po 1 trzeba mieć idealną figurę, jestem oczywiście pewna że taką masz po 2 obawiałabym się że podczas zabawy za bardzo krępowałaby ruchy, no ale pewnie to dlatego że mi muzyka w tańcu nie przeszkadza i uwielbiam się wygłupiać i szaleć na maksa

Cytat:
I może jeszcze jedno : nie chcę podczas wesela urządzać tańca ze zbieraniem na wózek. Wiem jednak, że część gości będzie na to czekać i będzie przygotowana finansowo. Poza tym będzie to okazja, by każdy, komu na tym zależy, miał okazję by zatańczyć z panem młodym czy panną młodą. Z drugiej strony nie podoba mi się pomysł takiego dodatkowego wyciągania kasy od gości. Pamiętam, jak ja się czułam głupio jako gość, kiedy po prostu nie byłam przygotowana na tę zabawę; widziałam też, jak przykro było państwu młodym, gdy większość gości opuszczała salę, kiedy wodzirej ogłaszał początek zabawy.
moja przyjaciółka miała zorganizowane zbieranie na wózek na poprawinach, które mieli na świeżym powietrzu;] bo zespół był niechętny do jakiejkolwiek współpracy z gośćmi i parą młodą, a goście jednak na to czekali. Przecież to nie jest przymus żeby dawać dużo pieniędzy, tylko symboliczna zabawa, która jednak dla niektórych jest tradycją

Poruszałyście wcześniej temat majowego ślubu, popieram w zupełności! Maj to piękny miesiąc, matury :P , kasztanowce, kwitnące drzewka, ciepło ale nie ZA ciepło, jak dla mnie idealnie więc od siebie się chwalę, że dziś zarezerwowaliśmy termin na 9 maja 2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:58   #1676
mogg
Zakorzenienie

mahoniowa ja mam 23 maja i to samo uważam że to piękny miesiąc licze po cichutku że może już piwonie będą
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:12   #1677
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:14
Stary 2014-02-12, 22:53   #1678
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Poruszałyście wcześniej temat majowego ślubu, popieram w zupełności! Maj to piękny miesiąc, matury :P , kasztanowce, kwitnące drzewka, ciepło ale nie ZA ciepło, jak dla mnie idealnie więc od siebie się chwalę, że dziś zarezerwowaliśmy termin na 9 maja 2015
za termin

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45121674]Treść usunięta[/QUOTE]

za obrączki.

Ja też miałam tort zdobiony kwiatami - pod kolor przewodni - margerytkami - białymi z zielonym środkiem. Do tego zielona wstązka w okół (ale bez kokardy).

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 23:56   #1679
mogg
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie wiem co z tortem bo mam wliczony w cenę z dobrej cukierni ale jak będziemy w ten weekend podpisywać umowę to dowiem się szczegółów mnie się podoba ten ostatni tort bardzo ładnie wygląda
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:08   #1680
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pastelka_12 Pokaż wiadomość
ha ha ha nie uwierzysz, ale również wczoraj miałam urodziny i również dostałam biżuterię od mojego przyszłego męża a więc Wszystkiego Najlepszego!!!!
Dzięki i wzajemnie
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości