|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze tak to z tymi cenami też... tu drożej, ale jak podliczyć wszystkie wycieczki do innego miasta to nie wiem czy nie wychodzi na to samo ;/ ale jak mają spaprać.
Odpisali mi z Karczówki, kurs na koniec kwietnia jest
|
|
#1653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale niestety ja na Paryzance sie bardzo zawiodlam, choc zawsze marzylam aby tam wlasnie kupic suknie. Panie bardzo mile przy kupnie, a pozniej... Dobrze ze nie wplacalam calej kwoty na poczatku tylko małą zaliczkę, i na odbior sukni umowilam sie a 2 tygodnie przed slubem (sklamalam przy mowieniu kiedy mam slub, i dobrze bo tak to Panie musialy sie spiac aby naprawic to co zepsuly). Gdymym odbierala przed slubem np. w czwartek to byla by katastrofa.
|
|
#1654 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Znalazałam salony w Staszowie i Busku ktore prowadza Agore jutro tam zadzonie i zapytam sie czy maja ten konkretny model i jaka cea ewentualnie.Mam nadzieje ze bedzie
|
|
|
|
#1656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Dodam tak juz dla ciekawostki.... ze Panie z Paryzanki podczas pierwszej przymiarki sukni w moich slubnych butach, ciely suknie aby dopasowac do mojego wzrostu.
Szkoda tylko, ze dopiero w domu zobaczylam ze buty....zostaly zniszczone. Kupione specjalnie na ta okazje w UK, piekne, smietankowa satyna idelanie pasowaly do sukni. Musialam na szybko kupowac inne w Kielcach. A co dokladnie sie stalo ? Pani podczas podcinania sukni wielkimi krawieckimi nozycami przejechala ostrzem po wierzchu buta, wiec na satynie zostal wstretny szary-brudny pas od ostrza, z głęboką szramą. Załamałam sie jak to zobaczyłam. But nie do uratowania. A sama suknia....nie była tą która zamawiałam. Okazalo sie ze moje wymiary ktore byly podane na umowie (wzrost, biust, talia) pokazujace na rozmiar 34, nie zostaly wziete wogole pod uwage. Suknia ktora ostatecznie przymierzałam byla w rozmiarze 38/40. Wielka jak na mnie. Pani wrecz mi wmawiala ze bardzo schudlam (a fakt byl taki ze przed samym slubem przytylam z 2-3 kg). Kroj dekoltu ktory byl najwiekszym atutem sukni Pani chciala ZLIKWIDOWAC aby w tym miejscu suknie zwezic na biuscie ! Nie zgodzilam sie i powiedzialam ze wymiary byly podane wczesniej i tak maja zrobic aby ten dekolt nadal byl taki jaki ma byc. Pani upierala sie ze w takim razie suknie bedzie spadac i konieczne sa ramiaczka.....gdzie ja absolutnie nie zgadzalam sie na ramiaczka bo mi sie nie podobaja (i do tej sukni nie pasowaly). Powiedzialam ze maja tak scisnac na biodrach i wszedzie gdzie sie da aby suknia byla idealna - suknia jednoczesciowa na suwak (nie chcialam zadnych gorsetow czy tasm do wiazania). O to zrobilam afere w Agorze...czy to napewno MOJA zamowiona suknia (Agora sie bardzo zdenerwowala na Paryzanke, interweniowali telefonicznie itd). Okazalo sie ze tak, niestety panie z Paryzanki podaly calkiem inne wymiary - jak potem stwierdzily, one zawsze tak robia aby suknia przyszla do nich DWA rozmiary za duza aby mialy z czesgo zwezac albo zostawic gdyby Panna Mloda utyla !!!!! Niestety halka, ktora kupilam okazala sie byc porwana ! Ja juz nie mialam nerwow. Pani krawcowa miala przy mnie mase roboty, ale w koncu to wszystko wina Paryzanki. Wiedzialam juz wczesniej przed zakupem mojej sukni, ze te baby robia rozne numery i trzeba uwazac ale nie sadzilam ze do tego stopnia. A suknia byla jak dla mnie bardzo droga. Reszte kwoty zaplacilam dopiero jak suknia wygladala dopiero tak jak ja chcialam. Ciesze sie ze nie placilam calej kwoty na poczatku tylko zaliczke, bo pewnie mialy by nie kompletnie w d....
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupowałam sukienkę w Paryżance i nie miałam żadnych zastrzeżeń.
|
|
|
|
#1660 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
Jejku Ciastko!!! Jakiś szokk, że w tych czasach się różnych rzeczy można spodziewać. Ja też źle wspominam salon Paryżanka i teraz to już wiem, że dobrze zrobiła,, że tam mojej sukienki nie zamówiłam.
|
|
|
|
#1662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybieram się w marcu Masakra, i te baby jeszcze tam pracują ?! Przecież takie negatywne opinie szybko idą w świat i działają na niekorzyść..zresztą po takiej akcji to należy im się żeby jak najmniej osób tam kupowało, może to ich czegoś nauczy Ja teraz żałuję, że nie powiedziałam, że mam tydz wcześniej ślub, tak na wszelki wypadek.
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
A czy Ty Ciastko nie kupowałaś sukienki, kiedy Paryżanka była na Małej czy tam Dużej? Bo teraz jak Paryżanka jest na Plantach to tam pracuje taka blondynka, która pracowała w Cymbeline i może się trochę zmieniło??
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie tak jak w każdym sklepie, są osoby obsłużone dobrze i są te które mają złe wspomnienie o zakupach. Ja należę do tej pierwszej grupy. Bardzo miła współpraca, szczególnie z panią Ewą bo to ona mnie obsługiwała. Doradzała i cierpliwie znosiła wszystkie moje pomysły. Tak więc złego słowa powiedzieć nie mogę.
|
#1665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie właścicielem Cymbeline i Paryżanki jest ta sama osoba. Chyba że w ostatnim czasie się coś zmieniło.
|
|
#1666 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienki marki Cymbeline sa dostepne w salonie Pronuptia
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Magda Basąg była chyba córka właścicieli.
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Tego to juz nie wiem
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i chyba dobrze zrobiłam.
|
|
|
#1671 |
|
Przyczajenie
|
kochane do mojego Wielkiego Dnia jeszcze nieco ponad 7 miesięcy i postanowiłam poszukać fryzjera
zarówno moja koleżanka jak i któraś z Was polecała Tomka z Estilo mogłaby któraś z Was coś więcej o nim napisać??? Czy wykonuje on również makijaże?? Bardzo proszę o opinie
|
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja jestem mega szczęśliwa - dostałam wczoraj na urodziny od narzeczonego komplecik biżuterii. Założę go albo na ślub, albo na poprawiny. Na ślub nie przewidywałam biżuterii - nie chcę przesadzić, suknia i tak jest dość "szalona". I w dodatku przez przypadek kupiłam bieliznę ślubną Jestem nią zachwycona, leży idealnie
|
|
|
|
#1673 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Czytuję fora Kieleckich panien młodych mniej więcej od 9 części - Wasze porady wiele mi pomogły ![]() Zostałam narzeczoną w styczniu 2012, ślub zaplanowaliśmy na sierpień 2014. Zaczęliśmy zaklepywać różne rzeczy już dwa lata przed ślubem. Mamy już salę - Szafranowy Dwór w Strawczynku. Bardzo chciałabym mieć okrągłe stoły na sali - akurat właścicielka lokalu już takie ma, z tym że na określona liczbę osób. Z tego, co pamiętam, to na mniej niż 120 osób. Mam zamiar zaprosić ok. 110 osób, więc chyba się uda Już od jakiegoś czasu rysuję kombinacje osób przy stolikach, trochę zachodu z tym jest, trzeba to przyznać. Będzie grał nam dj Mirek Piróg. Nie chcieliśmy orkiestry, po prostu nie podoba nam się tego typu grajkowanie, to udawanie śpiewania piosenek obcojęzycznych itd. Ciekawostka: jedynego dja jakiego znaliśmy był pan Janusz Wsół - byliśmy na imprezach z jego udziałem, więc wiedzieliśmy z pierwszej ręki, jak wygląda zabawa. Dzwoniliśmy do niego 2 lata przed naszym terminem. Wyobraźcie sobie, że miał już wtedy coś zaplanowane Szaleństwo. Polecił nam dja Mirka, poczytaliśmy trochę opinii na jego temat. Zadzwoniliśmy do niego, on z kolei był zdziwiony że tak wcześnie chcemy zaklepać termin, poprosił nas byśmy chociaż poczekali do stycznia 2013 Udało się.Fotorgraf - Wiktor Taszłow. Polecono nam go, podczas spotkania zrobił na mnie przyzwoite wrażenie. Filmowcy z zakochanego kina. Chcemy mieć fajny film, oni robią fajne rzeczy, niestety cena jest hmmm... surowa ![]() Obrączki już są, robione przez złotnika. Fryzjer: Anna Świeboda - znam i ufam, po prostu. Nie mam jeszcze makijażysty... Ale to nie spędza mi tak snu z powiek, jak SUKNIA... Chodzę od początku roku i nie mogę nic znaleźć, a czas umyka. Byłam już w Warszawie, mam zamiar jechać jeszcze do Krakowa lub/i Łodzi. Marzy mi się rybka, dobrze sie czuję w tym fasonie. Nie chcę eksponować za bardzo biustu, bo u mnie o wulgarny wygląd nietrudno. Chciałabym Was zapytać o opinię: znalazłam suknie, która by mi nawet odpowiadała: http://www.jenniferbridal.com/sincer...0-p-58677.html w salonie w Warszawie, jednak cena w stolicy przewyższa tę na tej stronie o ponad 100%. Co sądzicie na temat sprowadzenia tej sukni z USA? Jakie widzicie szanse i zagrożenia? Obecnie piszę z obsługą salonu, mają mi opisać jak wygląda cała procedura itd. I może jeszcze jedno : nie chcę podczas wesela urządzać tańca ze zbieraniem na wózek. Wiem jednak, że część gości będzie na to czekać i będzie przygotowana finansowo. Poza tym będzie to okazja, by każdy, komu na tym zależy, miał okazję by zatańczyć z panem młodym czy panną młodą. Z drugiej strony nie podoba mi się pomysł takiego dodatkowego wyciągania kasy od gości. Pamiętam, jak ja się czułam głupio jako gość, kiedy po prostu nie byłam przygotowana na tę zabawę; widziałam też, jak przykro było państwu młodym, gdy większość gości opuszczała salę, kiedy wodzirej ogłaszał początek zabawy.
|
|
|
|
#1674 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie uwierzysz, ale również wczoraj miałam urodziny i również dostałam biżuterię od mojego przyszłego męża a więc Wszystkiego Najlepszego!!!!
|
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak po 1 trzeba mieć idealną figurę, jestem oczywiście pewna że taką masz po 2 obawiałabym się że podczas zabawy za bardzo krępowałaby ruchy, no ale pewnie to dlatego że mi muzyka w tańcu nie przeszkadza i uwielbiam się wygłupiać i szaleć na maksa ![]() Cytat:
![]() Poruszałyście wcześniej temat majowego ślubu, popieram w zupełności! Maj to piękny miesiąc, matury :P , kasztanowce, kwitnące drzewka, ciepło ale nie ZA ciepło, jak dla mnie idealnie więc od siebie się chwalę, że dziś zarezerwowaliśmy termin na 9 maja 2015 |
||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
mahoniowa ja mam 23 maja i to samo uważam że to piękny miesiąc licze po cichutku że może już piwonie będą
|
|
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f Czas edycji: 2014-02-12 o 21:14 |
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za termin[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45121674]Treść usunięta[/QUOTE] za obrączki. Ja też miałam tort zdobiony kwiatami - pod kolor przewodni - margerytkami - białymi z zielonym środkiem. Do tego zielona wstązka w okół (ale bez kokardy). |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem co z tortem bo mam wliczony w cenę z dobrej cukierni ale jak będziemy w ten weekend podpisywać umowę to dowiem się szczegółów mnie się podoba ten ostatni tort bardzo ładnie wygląda
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

gratuluję

Ja teraz żałuję, że nie powiedziałam, że mam tydz wcześniej ślub, tak na wszelki wypadek.
26.07.2014
Zaręczyny 11.10.2013
i chyba dobrze zrobiłam.
Jestem nią zachwycona, leży idealnie