Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 16:56   #1021
olakola
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Na pęknięty kącik polecam pocierać przekrojoną cebulą, żeby sok puszczała na rankę. A na wzdęcia można espumisan
dzięki za radę, zaraz tak zrobię (a nie brokułem )
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:57   #1022
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
maggie czytam od początku bo jak wy kupowałyście wyprawki to ja nie miałam do tego głowy, a ja zabieram się do tego dopiero teraz i nie chcę wam głowy zawracać pytaniami- a jakie wkładki, a jakie butelki itd. Wiem, że o tym było, bo czytałam pobieżnie. Teraz czytam uważniej =)
No co Ty - pytaj smialo, na pewno znajdzie sie ktos kto Ci odpowie, szkoda czasu na stare watki

Wyprasowalam 10 pieluch i przypalilam zelazko - wyciekla woda na deske i chcialam ja przygrzac i sloneczko z deski przylepilo sie do zelazka
Stary 2014-02-12, 16:58   #1023
olakola
Zadomowienie

Pola sto lat,spełnienia marzeń i łatwego porodu życzę
Stary 2014-02-12, 17:02   #1024
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No co Ty - pytaj smialo, na pewno znajdzie sie ktos kto Ci odpowie, szkoda czasu na stare watki

Wyprasowalam 10 pieluch i przypalilam zelazko - wyciekla woda na deske i chcialam ja przygrzac i sloneczko z deski przylepilo sie do zelazka
Dawaj teraz tym słoneczkiem na każdą pieluchą, będziesz miała zaznaczone, że Twoje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:04   #1025
olakola
Zadomowienie

Cytat:
czytam od początku bo jak wy kupowałyście wyprawki to ja nie miałam do tego głowy, a ja zabieram się do tego dopiero teraz i nie chcę wam głowy zawracać pytaniami- a jakie wkładki, a jakie butelki itd. Wiem, że o tym było, bo czytałam pobieżnie. Teraz czytam uważniej =)
ja sobie opinie o wkladkach sprawdziłam na bangla.babyonline.pl
butelek nie polecam kupować dużo jednego rodzaju, bo np. mój syn nie lubił TT (i mam w szafie 3 takie cholerne butelki, tylko nowe smoczki bym musiała dokupić), ale dla niuńki zamówiłam na allego z aventu
Stary 2014-02-12, 17:04   #1026
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
To przyjedźcie do mnie, trzeba rozładować zmywarkę, nastawić i rozwiesić pranie, zrobić obiad i wyjść z psem - w chełmie nie ma nudy!
No aż tak to mi się nie nudzi

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
mi też się nudzi strasznie ;/ wyjęłam teraz wszystkie ciuski z szafek i będę segregować
bo stwierdzam, że zły system obrała ale też mi się średnio chce to robić lenia mam po całości.
Lubicie zalewajkę? u mnie dziś na obiad
Ooo widzę że u ciebie też ta nazwa funkcjonuje, bo w wielu regionach Polski chyba nie wiedzą co to zalewajka. A ja też bardzo lubię, zwłaszcza z kiełbaską w plastrach i z pieczarkami...

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Ewunia i Zu są słooodkie i przeurocze .
Kocham takie maleńkie dziewczynki, zacałowałabym obie takie minikobietki

A tymczasem w moim brzuchu rośnie calkowite przeciwieństwo minikobietki
"Maleństwo" waży 2300!!! Gigant jakiś.
Wiek ciąży to 31 skończonych tygodni + 3 dni (mmhym czy mogłabyć wpisać? )
postanowił przebić Wikinga
Już nawet się zastanawiam czy imię Mikołajek nie brzmi zbyt filigranowo, może lepiej dać mu Ursus, albo Herkules
Zapowiada się cesarka na ok. tydzien przed terminem, ooch może by się udało zaplanować na 4.04

Co się dowiedzialam w sprawie skurczy w dole brzucha podobnych do silnych bóli miesiączkowych: zawsze trzeba sprawdzić u gina czy nie skracają szyjki. Moja na szczęście jest nadal długa i zamknięta, ale już miękka. Mam brać nospę kiedy tak boli

Każdy jest inny, ale np.moja babcia jednego dnia urodziła pierwsze dziecko - w domu, z akuszerką a drugiego dnia już poszła rwać wiśnie (po drabinie) a do piatego porodu pojechała sama na rowerze
Ale babcia to egzemplarz przedwojenny, wtedy wszystko robili solidne i niezniszczalne
Ja miałam cc w czwartek a w sobotę wyszłam do domu w calkiem znośnej kondycji (na szczęście mnie wypuścili tak wcześnie z powodu przeladowania w szpitalu). Wprawdzie na spacery nie chodziłam bo była brzydka zimna jesień, ale po schodach na pięterko od razu śmigałam bez problemu to i na minispacerek z wózkiem dałabym radę się wybrać.
Gratuluję wagi! O, takich opisów pocesarkowych doświadczeń mi trzeba
Stary 2014-02-12, 17:06   #1027
asialll
Raczkowanie

ag9 bo ja też z łódzkiego jak Ty

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 17:08   #1028
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam wizyte u ina, maly w 32 tyodniu wazy ok 2100g jest juz ułozony łówką w dół i podobno wyglada na 34 tydzien.
za piękną wagę i kciuki za nie najgorsze cukry

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:10   #1029
olakola
Zadomowienie

kupiłam w biedronce dzisiaj te dady na promocji, TŻ mnie zrypie jak wróci, że czemu nie pampki,
za taką cenę, to szkoda nie kupić
do tego Kuba mi uciekł na cukierki jak byłam przy kasie. zapłaciłam, zanioslam zakupy do auta i po niego wróciłam. darł się w niebogłosy (chciał cukierki), ale ja nie znoszę terroryzmu i nie kupiłam, wszyscy się na mnie gapili.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

co to ta zalewajka ??
jakaś zupka, tak? poproszę przepis
Stary 2014-02-12, 17:14   #1030
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
kupiłam w biedronce dzisiaj te dady na promocji, TŻ mnie zrypie jak wróci, że czemu nie pampki,
za taką cenę, to szkoda nie kupić
do tego Kuba mi uciekł na cukierki jak byłam przy kasie. zapłaciłam, zanioslam zakupy do auta i po niego wróciłam. darł się w niebogłosy (chciał cukierki), ale ja nie znoszę terroryzmu i nie kupiłam, wszyscy się na mnie gapili.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

co to ta zalewajka ??

toż Ci synek uparciuch i łakomczuch ja w piątek zakupie te Dady bo jeszcze ich nie mam a rzeczywiście szkoda okazji nie wykorzystać
a zalewajka i przepis hmm ja osobiście nie umiem robić, robi moja babcia bardzo prosta i smaczna jak aga Ci nie da przepisu to weź wygoogluj sobie

Stary 2014-02-12, 17:16   #1031
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
pisałam już, że jest nas w rodzinie mamuś 2014 cztery, jedna już urodziła, choć była pod specjalnym "nadzorem" po wcześniejszym poronieniu, druga ledwo co się dowiedziała, że w ciąży, też miała ją zagrożoną (rodzi w marcu), teraz się dowiedziałam, że szwagierka ma zagrożoną ciążę (wspominała o skracającej się szyjce, a teraz mąż dzwonił, że do niego dzwoniła zaaferowana teściowa)
i w środku tego ja, chwilowo czuję się winna, że z moim Młodym wszystko ok (przynajmniej ja nie wiem nic na temat tego, żeby było inaczej), bo ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały ciąże bez przebojów

normalnie płakać mi się chce, że wszyscy dookoła nie mogą sobie pozwolić na spokój związany z dzieciaczkami
Nie możesz czuć sie winna, bo to nie ma nic wspólnego z Twoją ciążą. Trzymamy kciuki za każdą szwagierkę, kuzynkę, koleżankę, ale głowa do góry

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mnie etz mdłości dopadły juz 3dzien sie mecze. Wytłumaczono mi, ze brzuch wysoko i ucisk na zoladek mam. Nosz cholera, ale po zjedzeniu polowy bulki albo kromki chleba
Mój żołądek chyba jest owinięty jelitem grubym, bo dzisiaj byłam w wc a nawet nie zdążyłam sobie zrobić śniadania
Cytat:
butelek nie polecam kupować dużo jednego rodzaju, bo np. mój syn nie lubił TT (i mam w szafie 3 takie cholerne butelki, tylko nowe smoczki bym musiała dokupić), ale dla niuńki zamówiłam na allego z aventu
Tak mi własnie wpadło do głowy.... a skąd dziecko wie, z jakiej firmy jest butelka... nie można kupić smoczków z różnych firm i dopasowywać?

Cytat:

co to ta zalewajka ??
Zupa. Ja nie lubię, więc nie dam przepisu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 17:16   #1032
asialll
Raczkowanie

a w ogóle dziewczyny co kupujecie Tżtom na Walentynki? ja nie mam pomysłu

Stary 2014-02-12, 17:18   #1033
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pomyłam okna i nic
Cierpliwości w nocy Cię może złapać

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dawaj teraz tym słoneczkiem na każdą pieluchą, będziesz miała zaznaczone, że Twoje
będą mocno oryginalne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:23   #1034
ag9
Zadomowienie

Cytat:

co to ta zalewajka ??
Zalewajka to taki barszcz w sumie, na kiełbasce, właściwie najprostsza zupa.
Do wody dodajesz ziele angielskie, listek laurowy no i cienką kiełbasę, gotujesz tak jak wywar, dodajesz ziemniaki w kostkę, na koniec zalewasz barszczem takim z butelki, doprawiasz solą, pieprzem, majerankiem i gotowe.
A ja osobiście wolą inną wersją, tzn. przesmażasz kiełbasę w plasterkach/kostkach na patelni, osobno próżysz pieczarki w plastrach/słupkach, wrzucasz to do wody, dodajesz ziemniaki pokrojone w kostkę/słupki, gotujesz aż ziemniaki będą miękkie, zalewasz barszczem z butelki, doprawiasz i gotowe.
Stary 2014-02-12, 17:25   #1035
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz zacznę nadrabiać, ale póki co muszę chyba powiedzieć coś głupiego, ale takie po prostu mam wrażenie..

pisałam już, że jest nas w rodzinie mamuś 2014 cztery, jedna już urodziła, choć była pod specjalnym "nadzorem" po wcześniejszym poronieniu, druga ledwo co się dowiedziała, że w ciąży, też miała ją zagrożoną (rodzi w marcu), teraz się dowiedziałam, że szwagierka ma zagrożoną ciążę (wspominała o skracającej się szyjce, a teraz mąż dzwonił, że do niego dzwoniła zaaferowana teściowa)
i w środku tego ja, chwilowo czuję się winna, że z moim Młodym wszystko ok (przynajmniej ja nie wiem nic na temat tego, żeby było inaczej), bo ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały ciąże bez przebojów

normalnie płakać mi się chce, że wszyscy dookoła nie mogą sobie pozwolić na spokój związany z dzieciaczkami
ty nie jesteś niczemu winna, ciesz się, że omijają cię kłopoty zdrowotne. Życzysz im jak najlepiej a to b.ważne, zobaczysz, że wszystko z nimi też będzie ok, tylko muszą trochę bardziej na siebie uważać

Cytat:
Hej dziewczyny.
Gratuluje dziewczymon które maja swoje maluszki przy sobie, bardzo wam zazdrszcze.
Wczoraj mialam wizyte u ina, maly w 32 tyodniu wazy ok 2100g jest juz ułozony łówką w dół i podobno wyglada na 34 tydzien.
Mam cukrzyce i na ostatniej wizycie u diabetologa dostałam ostrzeżenie ze mam bardzo wysokie cukry, mam tydzien na zniewlowanie tego. Jesli sie nie uda to insulina, ja twierdze ze nie mam tych cukrów wysokiech, troche ponad 120.
Zobaczymy
trochę ponad 120 to po posiłkach? jesli tak to nie jest źle, czytałam o gorszych cukrach na przełomie 31-33 tc także może to dlatego.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 17:33   #1036
olakola
Zadomowienie

Cytat:
.... a skąd dziecko wie, z jakiej firmy jest butelka... nie można kupić smoczków z różnych firm i dopasowywać?
smoczki są z różnej gumy i różnych kształtów i np TT są takie 'wielkie' a te z aventu o mniejszej średnicy i chyba cieńsze; no raczej każda firma chce zarobić i pasują tylko ich smoczki, więc nie dopasujesz.
no są jeszcze te butelki 'standardowe' i tu faktycznie można 'mieszać'

Cytat:
ja mojemu
nic, bo jest niedobry,
wczoraj go pytałam czy mu buty kupić(ma braki w butach), a on, że bez mierzenia nie chce, to mu mówię pojedźmy do sklepu, a on, że mu się nie chce (to kij ci w .upe)
wiem,że buty malo romantyczne, ale ja bym nie narzekała jakby mi ładne buty sprawił...

wyguglałam zalewajke - barszcz biały z warzywami, ziemniakami, kiełbaską i jajkiem; lubię
Stary 2014-02-12, 17:34   #1037
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Tez dzis odebralam wyniki GBS i mam dodatni troszke mnie to martwi mam nadzieje ze pojade do szpitala ze skurczami zanim wody odejda i ze bedzie dobrze,na pewno bedzie dobrze ale mimo to czlowiek sie stresuje
Ja sie zastanawiam czy przy pozytywnym GBS nie można wczesniej podac tego czegoś czego nie wiem co podają;p a nie czekać na poród. Ja dopiero to bede miec badane 27 lutego ale zapytam go o taka możliwość. Chyba, że wy wiecie, że nie można i dlaczego.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:35   #1038
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja osobiście wolą inną wersją, tzn. przesmażasz kiełbasę w plasterkach/kostkach na patelni, osobno próżysz pieczarki w plastrach/słupkach, wrzucasz to do wody, dodajesz ziemniaki pokrojone w kostkę/słupki, gotujesz aż ziemniaki będą miękkie, zalewasz barszczem z butelki, doprawiasz i gotowe.
jutro 'zalewam'
Stary 2014-02-12, 17:37   #1039
teQiba
Moderator

Cytat:

No popatrz - a ja nie potrafilam znalezc plusow tej sytuacji

Cytat:
Mój żołądek chyba jest owinięty jelitem grubym, bo dzisiaj byłam w wc a nawet nie zdążyłam sobie zrobić śniadania
To widze ze maluch sie dobrze bawi Twoimi narzadami

Cytat:
Czekolade jakas pewnie My na Walentynki tak symbolicznie cos sobie dajemy.
Stary 2014-02-12, 17:38   #1040
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

Chciałam Was zawiadomić, że w sobotę 08.02 o godz. 8:15 na świat niespodziewanie przyszedł mój mały cesarz Ksawery. 53 cm 3170 g urodzony w 36t3d.

chyba nie będę Wam opisywała porodu, na razie są to dla mnie straszne wspomnienia, znieczulenie miejscowe nie zadziało, nie zdążyli tego sprawdzić, nie powiedzieli że zaczynają, a musieli się spieszyć więc chyba domyślicie się jak się skapowali od razu dostałam narkozę ogólną.

napiszę tylko tyle, że obserwujcie swoje ciała i jak Was coś niepokoi od razu na IP. w nocy dostałam silne skurcze, aż mnie wszystko kłuło, nie mogłam chodzić, oddychać, było coraz więcej krwi. od razu pojechaliśmy na ip, lekarz mnie zbadał, 3 cm rozwarcia, zdiagnozował przedwczesne odklejenie się łożyska, szybka decyzja o cesarce, od razu znalazłam się na sali operacyjnej, wszystko działo się bardzo szybko, w ostatniej chwili uratowali małego. na szczęście jest wszystko dobrze, mały jest zdrowy i świetnie sobie radzi. Kocham go miłością bezgraniczną, jest cudowny nie ma co wracać do tego co było tylko cieszyć się z takiej malutkiej kruszyny

wszyscy byli w szoku że tak sobie świetnie radzi, ale mówili że to zasługa tego że jak na wcześniaka był bardzo duży

GRATULACJE duży chłopak, świetnie sobie radzi

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
W ogóle w tej biedronce spotkałam matkę mojego kolegi. I ona do mnie: Ojej, chyba będą bliźniaki bo taka gruba jesteś.
Nie straciłam zimnej krwi i powiedziałam:
Nie, jedno, ale będzie ważyło 7 kilo.
Zatkało ją i sobie poszła jak zmyta.
Głupie babsko
bardzo dobrze co za babsko ładnie jej przygadałaś

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
To przyjedźcie do mnie, trzeba rozładować zmywarkę, nastawić i rozwiesić pranie, zrobić obiad i wyjść z psem - w chełmie nie ma nudy!
nie ma nie ma, to fakt
Stary 2014-02-12, 17:38   #1041
teQiba
Moderator

Cytat:
ale ja bym nie narzekała jakby mi ładne buty sprawił...
Ja tez nie
Stary 2014-02-12, 17:44   #1042
Tequillla
Zadomowienie

nadrabiam powoli...

Nadzwyczajna nie pękaj Widzisz, opinie w internecie wystawia określony typ ludzi, ja np. nie wystawiłam - ale wystawię specjalnie dla Ciebie. Leżalam 2 razy w CZMP w klinice medycyny matczyno-płodowej. Na oddziale patologii ciąży opiekę oceniam na 9 w skali 0-10. Potem na oddziale poporodowym było już gorzej (dałabym 6) , ale tam tylko 3 dni więc dało się wytrzymać
Dużo zależy od pacjentek, niestety są takie młode mamy, które traktują personel szpitala jak służbę a one są pępkiem świata bo właśnie dziecko urodziły. Niestety taka jest prawda. Szpital wielki, pacjentek mnóstwo, nie ma czasu by każdą się zaopiekować i dopieścić. Ale jeśli poprosisz, to nawet na 3 noce dzieckiem się zajmą byś mogła pospać - tak jak dziewczynie, która leżała na mojej sali. Ja wolałam mieć córeczkę obok, wolałam też sama spokojnie po swojemu próbowac przystawiać do piersi, bo wolę uczyć się na swoich błędach. Bo ja jestem taka matka-kwoka, nie pozwoliłabym dotknąć, np przewijać mojego dziecka nawet jeśli ja to robię gorzej . Może dlatego nie narzekam i idę tam rodzić po raz drugi, mimo że to ok 60 km od mojego domu. I też będę tam sama, bo mąż musi się Basią zajmować kiedy mnie nie będzie. Dla mnie jest ważne że tam pracują fachowcy, niejedno widzieli i sprzęt mają najlepszy, są przygotowani na każdą sytuację, nie to co w moim powiatowym szpitalu gdzie tylko bezproblemowe ciąże i porody przebiegają ... bezproblemowo Mój poprzedni poród miał dramatyczny przebieg, myślę że w innym szpitalu niż CZMP moje dziecko mogłoby nie przeżyć.

Hola a gdzie są moje cytaty? Wizaż strajkuje???

Pamiętam jeszcze że miałam napisać, ze dołaczam do grona amatorek zalewajki
Naprawdę poza naszym regionem jej nie znają? Przykre ale może ma inną nazwę

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:50
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:44   #1043
(t)asia
Zadomowienie

thidien ale chyba najważniejsze jest to, że z twoją ciążą ok. Nie ma powodów, żebyś ty czuła się w jakikolwiek sposób gorzej z tego powodu. Za dziewczyny z twojej rodziny trzymamy kciuki!
teqiba ja właśnie idę prasować. Uwielbiam to
olakola dzięki za stronkę, na pewno poczytam.
estera85 za wizytę
Cytat:
Ooo widzę że u ciebie też ta nazwa funkcjonuje, bo w wielu regionach Polski chyba nie wiedzą co to zalewajka. A ja też bardzo lubię, zwłaszcza z kiełbaską w plastrach i z pieczarkami...
Ja co prawda kiedyś słyszałam taką nazwę ale u mnie się tego na pewno nie robi. Mieszkam na pomorzu
Cytat:
Ja chciałam kupić wspólny prezent- statyw do aparatu, żebyśmy mogli sobie sesję z brzuszkiem i dzieciątkiem później zrobić. Taki praktyczny prezent.
Jak mąż dowiedział się o ciąży to kupił mi pandorę z 2 zawieszkami- wózeczkiem i serduszkową kulkę. Mówił, że na każdą następną okazję będzie mi coś dokupował. Na obietnicy się skończyło Może sobie zażyczę jakąś zawieszkę z okazji urodzenia pierworodnego

Piszecie o pieluchach. Mąż kupił mi parę paczek w Norwegii. 1 pampersa 26 szt wychodzą ok 3,5zł (1 szt 0,13zł)
3- 86szt po ok 32zł (1 szt 0,37zł) . 2 nie pamiętam. Modlę się, żeby mały nie był na nie uczulony bo mąż zgromadził już zapasy

Wcześniej miałam ogromne problemy z zaparciami, a teraz wręcz odwrotnie. Od paru dni chodzę do łazienki z 3 razy dziennie. jak tak dalej pójdzie to do porodu będę przygotowana bez lewatywy =)

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:50
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:54   #1044
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ty nie jesteś niczemu winna, ciesz się, że omijają cię kłopoty zdrowotne. Życzysz im jak najlepiej a to b.ważne, zobaczysz, że wszystko z nimi też będzie ok, tylko muszą trochę bardziej na siebie uważać
macie rację i niby ja to wszystko wiem... ale jakoś tak... jest mi przykro, że biedne przeżywają chwile niepewności o maluchy - a wiecie... to się udziela rodzinie i jest nerwówka..

jutro wizyta u ginka i chyba nie wyjdę, dopóki mi nie zrobi usg - i nie powie, że może potwierdzić, że to Młody we mnie się pluska :P
ostatnio zasiał we mnie duuuużo niepewności w tym względzie :P:P:P
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:59
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:54   #1045
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
U mnie może być impreza

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy przy pozytywnym GBS nie można wczesniej podac tego czegoś czego nie wiem co podają;p a nie czekać na poród. Ja dopiero to bede miec badane 27 lutego ale zapytam go o taka możliwość. Chyba, że wy wiecie, że nie można i dlaczego.
Bo jak masz dodatniego, to nie tylko w jednej dziurce, tylko w przewodzie pokarmowym też. I jedna dawką wybijesz przed porodem to, co jest na zewnątrz- bo to wystarcza, a do porodu bakterie HOP SIUP i Ci skolonizują drogi rodne z powrotem.
Dlatego podaje sie leki w czasie, bo zdążą wtedy zadziałać.

Cytat:
thidien ale chyba najważniejsze jest to, że z twoją ciążą ok. Nie ma powodów, żebyś ty czuła się w jakikolwiek sposób gorzej z tego powodu. Za dziewczyny z twojej rodziny trzymamy kciuki!

Ja co prawda kiedyś słyszałam taką nazwę ale u mnie się tego na pewno nie robi. Mieszkam na pomorzu

Piszecie o pieluchach. Mąż kupił mi parę paczek w Norwegii. 1 pampersa 26 szt wychodzą ok 3,5zł (1 szt 0,13zł)
3- 86szt po ok 32zł (1 szt 0,37zł) . 2 nie pamiętam. Modlę się, żeby mały nie był na nie uczulony bo mąż zgromadził już zapasy

Wcześniej miałam ogromne problemy z zaparciami, a teraz wręcz odwrotnie. Od paru dni chodzę do łazienki z 3 razy dziennie. jak tak dalej pójdzie to do porodu będę przygotowana bez lewatywy =)
Thidien- nie wkręcaj sobie poczucia winy Ciesz się, że z dzieciem jest wszystko dobrze

Ja wyczaiłam na niemieckim ebayu duże paki papmersów dużo taniej niż w sklepie, ale opłaca się dopiero od 108 sztuk bodajże i najpierw muszę sprawdzić co małej pasuje.
Stary 2014-02-12, 18:00   #1046
asialll
Raczkowanie

Trisdom jak się postaacie to fajny prezent będzie w walentynki

pierwszy raz zobaczylam u siebie jakieś napuchnięcia, mianowicie obrączki nie mogę ściągnąć ;/ zobaczymy czy rano będzie lepiej. Piłam pokrzywę ale przedwczoraj mi się skończyła jutro muszę dokupić bo nie chce puchnąć. I bardzo mi się chce pić i co najciekawsze wody takiej zwykłej mineralnej zimnej;/ dziwne...

Stary 2014-02-12, 18:00   #1047
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Gratuluje dziewczymon które maja swoje maluszki przy sobie, bardzo wam zazdrszcze.
Mam cukrzyce i na ostatniej wizycie u diabetologa dostałam ostrzeżenie ze mam bardzo wysokie cukry, mam tydzien na zniewlowanie tego. Jesli sie nie uda to insulina, ja twierdze ze nie mam tych cukrów wysokiech, troche ponad 120.
Zobaczymy
za wizytę.
Współczuję cukrzycy, ja mam jej serdecznie dość! I dzięki niej nie znoszę ciąży

Cytat:

wyguglałam zalewajke - barszcz biały z warzywami, ziemniakami, kiełbaską i jajkiem; lubię
Dzięki za info, nie chciało mi się szukać co to

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział, że podaje się dożylnie tylko przy porodzie, że on wie, że na forumach piszą różnie, ale podaje się tylko raz

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:01   #1048
tygrysek83
Zadomowienie

Witam się "wieczorową" porą

Dziś pół dnia poza domem bo byłam na wizycie u gina a potem zanieść zwolnienie do pracy. U lekarza wszystko w porządku, wyniki krwi się poprawiły - nareszcie!!!! Szyjka długa i zamknięta, więc moje skurcze nie robią na niej żadnego wrażenia Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
W pracy bardzo fajnie, wszyscy chcieli ze mną pogadać, nawet dyrektor znalazł 5 minut Trochę tęsknię za chodzeniem do pracy, a szczególnie za ludźmi stamtąd. Ale po kilku rozmowach z koleżankami uznałam, że atmosfera nadal bywa toksyczna i na pewno nie byłabym zrelaksowana siedząc tam

Próbowałam was nadrobić po powrocie, ale jakoś tyle piszecie, że się pogubiłam i tylko kilka rzeczy wyłapałam... no i wycięło mi część

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
a propos pepowiny, mowie do meza wczoraj, ze jakbym w razie rodzila sn to czy bedzie przecinal pepowine, a ten sie nastroszyl, ze on nie wie czy w ogole do konca wytrzyma a ja mu o pepowinie on sie troche boi igiel, krwi i takich tam
Mój na razie trzyma się wersji, że do końca nie wytrzyma A ja wolę, żeby wyszedł niż żeby mieli go z podłogi zbierać

Cytat:
Raaany dziewczyny tak mi się nudzi od wczoraj, że już nie wiem co mam robić. Leżę w wyrze i wstać mi się nie chce, książek już przeczytałam tyle, że też mi się nie chce. Siedzę jak durna przy kompie i nic nie robię bo nie wiem co mam robić
Cytat:
No co Ty mówisz?
Ja część już wywołałam i jak dziecko się cieszę
Nawet zrobiliśmy sobie ścianę w zdjęciach

Ja siedzę i jak teQiba przeglądam zdjęcia. Zrobiłam już jedną fotoksiążkę z wycieczki po Holandii i Belgi, album ze zwiedzania Rzymu i teraz zabieram się za wypady wakacyjne. Stwierdziłam, że jak teraz tego nie zrobię to już nigdy czasu nie znajdę, a jestem z tych co wolą zdjęcia na papierze Zresztą mam kupon zniżkowy na fotoksiążki i trzeba to wykorzystać.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
No ja miałam jutro, ale chyba nie dam rady. Część rzeczy mam w nowym mieszkaniu w pudłach a do piątku jeszcze jesteśmy w starym więc nie dam rady Więc muszę na jakiś kolejny termin się wpisać
To może jakiś termin za 2 tygodnie dla tych z terminami z początku kwietnia?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Jestem zla na siebie, wczoraj mialam wizytę i zapomniałam zapytać o biegunkę :/ dzisiaj znowu mialam ehh jeszcze caly czas mnie boli jak na @ i w krzyżu łamie masakra, ale wg gina jest wszystko ok to ja już nic nie rozumiem :/
Myślę, że się nie przejmuj. Ja też mam a na poród się nie zanosi wg gina na razie. Może któreś z leków, które bierzesz trochę Cię rozstroiły.

Cytat:
Nie przejmuj się, przecież nie masz na to wpływu. Ciesz się, że u Ciebie wszystko ok a za innych trzymaj kciuki

Cytat:
Ja mam w planach przygotowanie kolacji składającej się z pizzy z rukolą i szynką parmeńską a na deser czekoladowa tarta kajmakowa....
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:04   #1049
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupiłam czerwone obcisłe bokserki cornette z zakochanymi pieskami Nie mogłam się powstrzymać. Bielizny nigdy za wiele a mój TŻ lubi bieliznę z tej firmy i dobrze mu się w nich jajka nosi
My tak tylko symbolicznie z prezentami. Raczej pójdziemy do kina w sobotę na jakiś romantikos. Prawdopodobnie ostatnie takie wyjście.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
nadrabiam powoli...

Nadzwyczajna nie pękaj Widzisz, opinie w internecie wystawia określony typ ludzi, ja np. nie wystawiłam - ale wystawię specjalnie dla Ciebie. Leżalam 2 razy w CZMP w klinice medycyny matczyno-płodowej. Na oddziale patologii ciąży opiekę oceniam na 9 w skali 0-10. Potem na oddziale poporodowym było już gorzej (dałabym 6) , ale tam tylko 3 dni więc dało się wytrzymać
Dużo zależy od pacjentek, niestety są takie młode mamy, które traktują personel szpitala jak służbę a one są pępkiem świata bo właśnie dziecko urodziły. Niestety taka jest prawda. Szpital wielki, pacjentek mnóstwo, nie ma czasu by każdą się zaopiekować i dopieścić. Ale jeśli poprosisz, to nawet na 3 noce dzieckiem się zajmą byś mogła pospać - tak jak dziewczynie, która leżała na mojej sali. Ja wolałam mieć córeczkę obok, wolałam też sama spokojnie po swojemu próbowac przystawiać do piersi, bo wolę uczyć się na swoich błędach. Bo ja jestem taka matka-kwoka, nie pozwoliłabym dotknąć, np przewijać mojego dziecka nawet jeśli ja to robię gorzej . Może dlatego nie narzekam i idę tam rodzić po raz drugi, mimo że to ok 60 km od mojego domu. I też będę tam sama, bo mąż musi się Basią zajmować kiedy mnie nie będzie. Dla mnie jest ważne że tam pracują fachowcy, niejedno widzieli i sprzęt mają najlepszy, są przygotowani na każdą sytuację, nie to co w moim powiatowym szpitalu gdzie tylko bezproblemowe ciąże i porody przebiegają ... bezproblemowo Mój poprzedni poród miał dramatyczny przebieg, myślę że w innym szpitalu niż CZMP moje dziecko mogłoby nie przeżyć.
Dziękuję ci za tą wypowiedź
Troszkę mnie uspokoiłaś. Po prostu trzeba być uprzejmym i wtedy może ktoś też będzie uprzejmy.
Wiesz, to moje pierwsze dziecko i ja sobie myślę, że ja nawet go wziąć na ręce nie będę umiała o przebraniu nie mówiąc.
Ja jestem z natury perfekcjonistka i brak kontroli nad wydarzeniami wokół mnie i nieumiejętność czegoś mnie po prostu morduje, więc wyobrażasz sobie jak będę przeżywać to wszystko.

Boję się, że nie będę umiała a jak poproszę o pomoc to nikt mi nie pomoże.
Poza tym mam zaufanie do swojego lekarza i wszystkich pozostałych też znam, położne to częściowo moje klientki z pracy wiec też jakoś przyjaźniej a w Matce Polce niestety nie będę znać nikogo. Będę czuć się zagubiona.

Nie wiem dlaczego tak mnie to przygnębiło

W ogóle nie czuję się najlepiej. Mam ciągle twardy brzuch. Wzięłam nospę forte i się położyłam. Mięknie na trochę i twardnieje znowu. Ale nic mnie nie boli. Mały nie wierci sie jakoś szczególnie. Mam podejrzenia że się przekręcił główą do góry ( oby nie...).

I tęsknię za moim TŻtem, bo dziś środa a ja w środy najbardziej za nim tęsknię.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:10   #1050
ag9
Zadomowienie

My w Walentynki w domu, może pójdziemy na jakieś dobre jedzonko ale to w weekend, bo nie znoszę tych tłumów i kolejek w walentynki w każdej restauracji.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości