![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wyprasowalam 10 pieluch i przypalilam zelazko - wyciekla woda na deske i chcialam ja przygrzac i sloneczko z deski przylepilo sie do zelazka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Pola sto lat,spełnienia marzeń i łatwego porodu życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
butelek nie polecam kupować dużo jednego rodzaju, bo np. mój syn nie lubił TT (i mam w szafie 3 takie cholerne butelki, tylko nowe smoczki bym musiała dokupić), ale dla niuńki zamówiłam na allego z aventu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
ag9 bo ja też z łódzkiego jak Ty
![]()
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
kupiłam w biedronce dzisiaj te dady na promocji, TŻ mnie zrypie jak wróci, że czemu nie pampki,
za taką cenę, to szkoda nie kupić do tego Kuba mi uciekł na cukierki jak byłam przy kasie. zapłaciłam, zanioslam zakupy do auta i po niego wróciłam. darł się w niebogłosy (chciał cukierki), ale ja nie znoszę terroryzmu i nie kupiłam, wszyscy się na mnie gapili. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- co to ta zalewajka ?? jakaś zupka, tak? poproszę przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
toż Ci synek uparciuch i łakomczuch ![]() ![]() a zalewajka i przepis hmm ja osobiście nie umiem robić, robi moja babcia bardzo prosta i smaczna jak aga Ci nie da przepisu to weź wygoogluj sobie ![]()
![]() |
#1031 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zupa. Ja nie lubię, więc nie dam przepisu ![]()
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
a w ogóle dziewczyny co kupujecie Tżtom na Walentynki? ja nie mam pomysłu
#1033 | ||
Zadomowienie
|
Cierpliwości
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
Zalewajka to taki barszcz w sumie, na kiełbasce, właściwie najprostsza zupa.
Do wody dodajesz ziele angielskie, listek laurowy no i cienką kiełbasę, gotujesz tak jak wywar, dodajesz ziemniaki w kostkę, na koniec zalewasz barszczem takim z butelki, doprawiasz solą, pieprzem, majerankiem i gotowe. A ja osobiście wolą inną wersją, tzn. przesmażasz kiełbasę w plasterkach/kostkach na patelni, osobno próżysz pieczarki w plastrach/słupkach, wrzucasz to do wody, dodajesz ziemniaki pokrojone w kostkę/słupki, gotujesz aż ziemniaki będą miękkie, zalewasz barszczem z butelki, doprawiasz i gotowe.
#1035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no są jeszcze te butelki 'standardowe' i tu faktycznie można 'mieszać' Cytat:
![]() nic, bo jest niedobry, wczoraj go pytałam czy mu buty kupić(ma braki w butach), a on, że bez mierzenia nie chce, to mu mówię pojedźmy do sklepu, a on, że mu się nie chce (to kij ci w .upe) wiem,że buty malo romantyczne, ale ja bym nie narzekała jakby mi ładne buty sprawił... wyguglałam zalewajke - barszcz biały z warzywami, ziemniakami, kiełbaską i jajkiem; lubię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam czy przy pozytywnym GBS nie można wczesniej podac tego czegoś czego nie wiem co podają;p a nie czekać na poród. Ja dopiero to bede miec badane 27 lutego ale zapytam go o taka możliwość. Chyba, że wy wiecie, że nie można i dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() No popatrz - a ja nie potrafilam znalezc plusow tej sytuacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1041 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
nadrabiam powoli...
![]() Nadzwyczajna nie pękaj ![]() ![]() Dużo zależy od pacjentek, niestety są takie młode mamy, które traktują personel szpitala jak służbę a one są pępkiem świata bo właśnie dziecko urodziły. Niestety taka jest prawda. Szpital wielki, pacjentek mnóstwo, nie ma czasu by każdą się zaopiekować i dopieścić. Ale jeśli poprosisz, to nawet na 3 noce dzieckiem się zajmą byś mogła pospać - tak jak dziewczynie, która leżała na mojej sali. Ja wolałam mieć córeczkę obok, wolałam też sama spokojnie po swojemu próbowac przystawiać do piersi, bo wolę uczyć się na swoich błędach. Bo ja jestem taka matka-kwoka, nie pozwoliłabym dotknąć, np przewijać mojego dziecka nawet jeśli ja to robię gorzej ![]() ![]() Hola a gdzie są moje cytaty? Wizaż strajkuje??? Pamiętam jeszcze że miałam napisać, ze dołaczam do grona amatorek zalewajki ![]() Naprawdę poza naszym regionem jej nie znają? Przykre ![]() ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-12 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zadomowienie
|
thidien ale chyba najważniejsze jest to, że z twoją ciążą ok. Nie ma powodów, żebyś ty czuła się w jakikolwiek sposób gorzej z tego powodu. Za dziewczyny z twojej rodziny trzymamy kciuki!
teqiba ![]() ![]() olakola dzięki za stronkę, na pewno poczytam. estera85 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mąż dowiedział się o ciąży to kupił mi pandorę z 2 zawieszkami- wózeczkiem i serduszkową kulkę. Mówił, że na każdą następną okazję będzie mi coś dokupował. Na obietnicy się skończyło ![]() ![]() Piszecie o pieluchach. Mąż kupił mi parę paczek w Norwegii. 1 pampersa 26 szt wychodzą ok 3,5zł (1 szt 0,13zł) 3- 86szt po ok 32zł (1 szt 0,37zł) . 2 nie pamiętam. Modlę się, żeby mały nie był na nie uczulony bo mąż zgromadził już zapasy ![]() Wcześniej miałam ogromne problemy z zaparciami, a teraz wręcz odwrotnie. Od paru dni chodzę do łazienki z 3 razy dziennie. jak tak dalej pójdzie to do porodu będę przygotowana bez lewatywy =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-02-12 o 17:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro wizyta u ginka ![]() ostatnio zasiał we mnie duuuużo niepewności w tym względzie :P:P:P
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-02-12 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dlatego podaje sie leki w czasie, bo zdążą wtedy zadziałać. Cytat:
![]() ![]() Ja wyczaiłam na niemieckim ebayu duże paki papmersów dużo taniej niż w sklepie, ale opłaca się dopiero od 108 sztuk bodajże i najpierw muszę sprawdzić co małej pasuje.
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Trisdom jak się postaacie to fajny prezent będzie w walentynki
![]() pierwszy raz zobaczylam u siebie jakieś napuchnięcia, mianowicie obrączki nie mogę ściągnąć ;/ zobaczymy czy rano będzie lepiej. Piłam pokrzywę ale przedwczoraj mi się skończyła jutro muszę dokupić bo nie chce puchnąć. I bardzo mi się chce pić i co najciekawsze wody takiej zwykłej mineralnej zimnej;/ dziwne...
#1047 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję cukrzycy, ja mam jej serdecznie dość! I dzięki niej nie znoszę ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1048 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się "wieczorową" porą
![]() Dziś pół dnia poza domem bo byłam na wizycie u gina a potem zanieść zwolnienie do pracy. U lekarza wszystko w porządku, wyniki krwi się poprawiły - nareszcie!!!! ![]() ![]() W pracy bardzo fajnie, wszyscy chcieli ze mną pogadać, nawet dyrektor znalazł 5 minut ![]() ![]() Próbowałam was nadrobić po powrocie, ale jakoś tyle piszecie, że się pogubiłam i tylko kilka rzeczy wyłapałam... no i wycięło mi część ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam w planach przygotowanie kolacji składającej się z pizzy z rukolą i szynką parmeńską a na deser czekoladowa tarta kajmakowa.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My tak tylko symbolicznie z prezentami. Raczej pójdziemy do kina w sobotę na jakiś romantikos. Prawdopodobnie ostatnie takie wyjście. Cytat:
![]() Troszkę mnie uspokoiłaś. Po prostu trzeba być uprzejmym i wtedy może ktoś też będzie uprzejmy. Wiesz, to moje pierwsze dziecko i ja sobie myślę, że ja nawet go wziąć na ręce nie będę umiała o przebraniu nie mówiąc. Ja jestem z natury perfekcjonistka i brak kontroli nad wydarzeniami wokół mnie i nieumiejętność czegoś mnie po prostu morduje, więc wyobrażasz sobie jak będę przeżywać to wszystko. Boję się, że nie będę umiała a jak poproszę o pomoc to nikt mi nie pomoże. Poza tym mam zaufanie do swojego lekarza i wszystkich pozostałych też znam, położne to częściowo moje klientki z pracy wiec też jakoś przyjaźniej a w Matce Polce niestety nie będę znać nikogo. Będę czuć się zagubiona. Nie wiem dlaczego tak mnie to przygnębiło ![]() W ogóle nie czuję się najlepiej. Mam ciągle twardy brzuch. Wzięłam nospę forte i się położyłam. Mięknie na trochę i twardnieje znowu. Ale nic mnie nie boli. Mały nie wierci sie jakoś szczególnie. Mam podejrzenia że się przekręcił główą do góry ( oby nie...). I tęsknię za moim TŻtem, bo dziś środa a ja w środy najbardziej za nim tęsknię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
My w Walentynki w domu, może pójdziemy na jakieś dobre jedzonko ale to w weekend, bo nie znoszę tych tłumów i kolejek w walentynki w każdej restauracji.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.