|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI
Dziewczyny, a mogłybyście napisać dokładnie co ciekawego szykuje się od 5 katalogu? Już mnie te zmiany irytują, bo mam wrażenie, że Ci najniżej nie mają z tego interesu nic, a najwięcej zyskują te osoby, które są na co najmniej 15% :/
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Znikaja tez programy witamy i lojalnosciowy. Za to za 100pp raz uzyskanych wybiera sie nagrode w nast katalogu. Poziom brazowy. Jak zdobedziesz kolejne 100pp to masz poziom srebrny i kolejna nagrode. I poziom zloty i trzecia nagroda za lacznie 300 pp. No i znikaja progi 80 pp, wszystko bedzie sie krecic wokol setki jak kiedys.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-02-09 o 00:39 |
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
I mam już nerwa! oczywiście po tyłku dostanie większa część konsultantek!!! doskonale wiedzą jaka część osób ledwo dobija do 80pp to trzeba im jeszcze dowalić-tak ori troszczy się o swoich konsultantów,najpierw podnieśli opłatę za małe zamówienie,ale pewnie i tak słabo na tym zarabiali to ją teraz łaskawie zmniejszają za to dowalając większe progi ,a obniżenie zarobku o 3% to już naprawdę chamstwo z ich strony!!! samoluby,mam już dość ich polityki,i tym razem jednak naprawdę się pożegnamy,niech obiecują innym naiwnym złote góry.
|
|
|
|
#3514 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nie bo to jest duża motywacja a i dla nas szansa na dodatkowy zysk lub choćby zrobienie komuś upominku (Diamond Cellular będę trzymać dla mamy na urodziny).
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, dziewczyny! Znowu Ori miesza?
Eh, czyli dobrze, że zwinęłam żagle... Są naprawdę niepoważni. Pewnie jak zawsze będą gadać na szkoleniach, że zmiany są po to, żeby konsultantkom było lepiej, a w rzeczywistości wiadomo jak wyjdzie... Szkoda, bo mam mimo wszystko sentyment do tej firmy
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Na facebooku dziewczyny pisały, ze oferta na pierwszy tydzień katalogu ma pozostac, mam taka nadzieje
Chcę mieć coś swojego. Coś co będę kochać. Bo ja tak naprawdę najbardziej w życiu chcę kogoś kochać... <3 czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej ![]() |
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Też już mam dosyć tej firmy, słyszę tylko jaka to ona super i jakie fantastyczne zmiany... Szkoda tylko, że mówią to osoby, które walczą o dyrektora
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać najwyraźniej, że firma dąży do tego, żeby wyeliminować z rynku małe kk, które zamawiają na potrzeby swoje i swoich najbliższych
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ciesze sie, ze sama juz dawno sie wyeliminowalam
![]() nie wiem dlaczego Ori idzie w ta zla strone... ale ich sprawa - ja plakac nie bede
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Ajajaj, koleżanki... Może nie będzie tak źle
Trzymam kciuki za każdą z Was Ori ma różne pomysły, miejmy nadzieję że będą jednak jakieś profity, wszak oprócz orłów są także mrówki czyli konsultantki o małych zamówieniach.
Edytowane przez tekla45 Czas edycji: 2014-02-10 o 09:33 |
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
jestem konsultantka juz od paru dobrych lat (7?) i przeważnie kręciłąm się ok 100 pp, czasem wyżej. lecz do ok 2 lat miałam problem by zrobić 80 pp by za przesyłkę nie płacić
i wcale mnie nagrody za 100pp nie satysfakcjonują, bo nawet zakładając że zdobywam je bez problemu, to co mi po dodatkowym kosmetyku? potem ludzie wystawiają to na allegro albo na fb próbują sie pozbyć. nie lubie i nie umiem sprzedawać po ludziach takich nadprogramowych kosmetyków a sama juz od paru lat ochłonęłam i próbuje zmniejszyć te ilości, które mam w szafce.... dla siebie zazwyczaj kupuje tylko tusze do rzes i żele pod prysznic.... bo to schodzi na bieżąco. katalog przeglądam i stwierdzam zazwyczaj że wszystko mam nie kusi mnie nawet to, że co bym zamówiła, to w sumie bede miec za darmo.....
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę mieć coś swojego. Coś co będę kochać. Bo ja tak naprawdę najbardziej w życiu chcę kogoś kochać... <3 czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej ![]() |
|
|
|
|
#3524 |
|
Konto usunięte
|
u mnie to samo - prawie nic dla siebie nie zamawiam. Praktycznie wszystkie produkty pielęgnacyjne z Ori mnie teraz uczulają/podrażniają, kupię czasem jakąś szminkę czy gadżet dla dziecka i to wszystko. W sumie to zamawiam robiąc koleżankom przysługę ale nie wiem ile mi się jeszcze będzie chciało to ciągnąć.
|
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
No cóż, zmieniają progi ... super. Nie będę musiała na siłę dobijać do 80pkt by nie płacić za przesyłkę. zrobię jak koleżanka z Avonem - będę zamawiać 2-3 razy w roku... Ile zaoszczędzę ... bo mam tyle nadprogramowych kosmetyków ze i tak mi starczy na kolejny rok
![]() a tak serio... to ostatnio uczulają mnie kremy i balsamy z Oriflame. Musiałam przerzucić się na apteczne wiec i tak niewiele zamawiam dla siebie
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
A może sami przejechali się na ilości osób rekrutowanych???co druga osoba została konsultantką to kto ma zamawiać????????-wg.Ori pewnie trzeba wytępić najsłabszych-najważniejsze że oni mają za co wyjeżdżać na wspaniałe seminaria i wychwalać zalety Ori pod niebiosa
zobaczycie że dostaną za swoję jak wpływy zmajleją to docenią znowu szare konsultantki!Góra czyta nasze wpisy tu i na Fb na bieżąco.Oby dostali nauczkę!!! |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Pralinka a skad wiesz ze czytaja wizaz? Bo fb to sie nie dziwie....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
Czy zmienią się opłaty za odbiór w biurze? Obecnie to 7,90.
|
|
|
|
#3529 |
|
Przyczajenie
|
Jestem już w tym "biznesie" 12 lat. Bardzo lubiłam te kosmetyki i "starsze" Oriflame. Chyba wraz ze spadkiem sprzedaży firma postanowiła oszczędzić na szarych konsultantach, bo to właśnie oni są podstawą firmy, a nie ci, którzy magazynują kosmetyki w szafach i itp.
Pogorszenie klimatu nastąpiło wraz z nadejściem zarządzania nowego, polskiego prezesa. Nadchodzą bardzo niekorzystne zmiany, nad czym bardzo ubolewam. Wystarczy podać banalny przykład. Od 2 katalogów nie mam w co pakować kosmetyków, ponieważ brakuje podstawowych narzędzi sprzedaży (mam na myśli papierowe torebki), które dodatkowo reklamują moją działalność. Chyba będę zmuszona pakować je w gazety. Pojawiają się od niedawna braki, o których zdołałam już nieco zapomnieć. Znowu będę musiała SAMA rozwiązać ten przykry dylemat, tłumacząc się stałym kilentom, " że znowu zabrakło, chociaż zamawiam w pierwszym dniu obowiązywania katalogu, po 5.00 rano". Mimo tego, mam nadzieję, że Oriflame Poland przetrwa kolejny kryzys i ponownie przywróci satysfakcję szarym, a jednocześnie będących podporą firmy, konsultantom. Trzymajcie się. |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny polecacie żel bronzujący do twarzy Zone?
bo nie wiem czy się na niego skusić... |
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Mają być tańsze,z tego co pamiętam to na biuro 5,90
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
asia27100 - Czytałam kiedyś artykuł o tym , że każda firma ma w swoim składzie osoby,które mają na bieżąco śledzić wpisy w necie czyli na forach takich jak to, nk,czy fb
więc i tu na tysiąc procent nas czytają i wiedzą co piszemy,i dobrze niech nie myślą że są tacy wspaniali,ździeracze żeby nie napisać złodzieje
|
|
|
|
#3533 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Przyczajenie
|
Proszę konsultantki ORIFLAME o POMOC!
![]() Piszę pracę na temat sprzedaży bezpośredniej w firmie Oriflame. Będę wdzięczna konsultantkom tej firmy za wypełnienie ankiety ![]() http://www.ankietka KROPKA pl/ankieta/136223/ankieta-dotyczaca-sprzedazy-bezposredniej-na-przykladziefirmy-oriflame.html |
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajna ankieta
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Gazetka promocyjna ze spożywczaka: serek wiejski 200 g - 1,79 zł! (promocja w dniach 06.02.-13.02.)
Sklep otwierają o godz. 07:00. Dzień 06.02., około godz. 07:00. Czekam na autobus. Mam chwilę, więc idę kupić coś do jedzenia do pracy. Biorę m. in. dwa opakowania serka w promocyjnej cenie. Ten sam dzień, około godz. 12:00. Wracam po pracy. Jeden serek zjedzony z bułeczką na drugie śniadanie, drugi został na następny dzień. Myślę sobie: "kupię jeszcze kilka opakowań serka do domu; córy lubią, ja też - zawsze ktoś zje". A w chłodni... PUSTKA!!! Już wykupione!!! Do dziś nie uzupełnili! SKANDAL!!! ![]() Tak a propos braków. Nowe zmiany w Oriflame? Jeszcze nawet ich nie wprowadzili! Warto się tak denerwować na zapas?! Keep calm. |
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanie. Czy któraś z Was zamawiała kosmetyczkę ze stron wyprzedażowych z katalogu na str. 127? Chodzi o tą: Funkcjonalna kosmetyczka
Wymiary: 23 x 7,5 x 12 cm. 26401. To jest sama kosmetyczka? Ona nie zawiera tych pędzli, które są na obrazku, zgadza się? Pozdrawiam
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
||
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Tak, pamiętam i dlatego się pytam. Ale sprawdzałam i tamta kosmetyczka miała zupełnie inny kod więc przypuszczam, że ta będzie sama kosmetyczka, bez pędzli. Nawet w weryfikacji zamówienia nie dodają się te pędzle.
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.