|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Black- nie chce Cię martwić ale jest duże prawdopodobieństwo,że się zarazi ale im mniejsze dziecko tym lepiej, tzn lżej przechodzi
![]() poza tym to chyba wszystkie dzieci przechodzą Fewcia-wow, też bym była dumna no i nie cierpi na przerost migdałków o których Kija wspominala |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Fewciu
![]() ![]() Szklanko ja się 3mam zaleceń. Też niemal pełną flaszke wywaliłam, ale na szczęscie Bobotic wypuścili w tej wersji http://www.doz. pl/apteka/p66874-Bobotic_kapsulki_twist-off_50_szt i szczerze polecam - mamy i nie muszę się martwić że za dwa miesiące do kosza ![]() ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-02-12 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieso surowe mielilas...? Black, oby Oliwce nic nie bylo! szklanko, ja tez sie trzymalam zalecen, ale wtedy Kubus malenki byl. Jak przekroczsz tydzien czy dwa to pewnie nic sie nie stanie, ale wiecej bym nie ryzykowala. Bylismy dzis u logopedy (wizyta kontrolna zlecona przez osrodek, w ktorym sie rehabilitujemy). Mowilam o tym naszym niejedzeniu grudek. Okazalo sie, ze to oczywiscie wina obnizonego napiecia (nie pamietam fachowego okreslenia, cos nie tak z osią jakąś tam). Efektem tego sa wlasnie trudnosci w żuciu. Jest kilka produktow, ktore Kubus chetnie żuje (np. banan, rodzynki, chleb, kiwi, wafelki) i na tym mamy bazowac. Podawac jak najczesciej, zeby cwiczył żucie i czekac cierpliwie az zacznie radzic sobie z innymi. Stwierdzila, ze jest na tyle rozumny, ze umie dokonywac wyboru - samodzielnie je to, co mu podpasuje i wtedy zdobywa sie na wysilek i potrafi to pogryzc. Przy innych produktach odpuszcza, bo gryzienie zwyczajnie go meczy (dlatego tez nie jest zainteresowany jedzeniem z naszych talerzy). Przejdzie mu to jak sie troszke wzmocni fizycznie. yellow, a jak u Was z grudkami? Cos sie poprawilo? Pytam, bo logopeda zwrocila uwage, ze trudnosci z grudkami maja czesto dzieci, ktore maja rowniez problemy z rozwojem ruchowym. Poza tym me dziecko to straszny zdrajca!! Ja go probuje od pol roku nauczyc robic "papa" z zerowym skutkiem, a ten bezczel maly odmachał pierwszej lepszej babce w pociagu!! ![]() Takze pstryczku rozumiem Twoj bol ![]() Dzis zalapal tez picie z niekapka ![]() Wczesniej probowalam z 2-3 razy (gryzl go i nie ogarnial picia ewentualnie krecil glowka "nienienie") i rzucilam go w kat. Dzis po paru miesiacach wyciagnęłam i jak hapsnął to wypił 180ml (najwiecej w swoim życiu ![]() A teraz spi w lozeczku, o!! ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Black kciuki za Oliwkę, mam nadzieję, że się nie zarazi! A jeśli tak to oby jak najłagodniej minęło. U Gochy mają to już za sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ona sobie tam mieszka na co dzień?? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta-
![]() ![]() Aż z wrażenia idem spać ![]() Mąż się do mnie przylepił(autentycznie),u pociło to się jak szczur jakiś i jestem od niego w tylnej części (czyt. Pół dupy,pół pleców i kawałek nogi ![]() ![]() Ku.wa jeszcze bezczelnie mi chrapie do ucha,nooo ubije zaraz ![]() Good Night laski ![]() Ps. Zaraz wparuje Lady i napisze; "Laski zrobiłam TYLKO 20km,jeszcze zbałamuce M. pod prysznicem i dzień uważam za zamknięty" ![]() Ciao ![]()
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
mala jaka odmieniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tak po łebkach bom troche jednak zmeczona, jeszcze tylko: Gratulacje dla Ewulki za zdaną ostatnią studyjną sesyje ![]() ![]() ![]() BLACK moze tak jak pisze Marsi, faktycznie byłoby lepiej gdyby Oliwcia przeszła ospę jak najwczesniej? Ja miałam w wieku 6 lat i była masakra, obsypana byłam niemiłosiernie, drapałam sie jak szalona a teoretycznie nie powinnam bo przeceiz szesciolatek rozumie ze nie mozna.. Do tej pory mam kilka bliznowatych kropek po ospie.... DELI cudowna Amelusia ![]() ![]() ![]() NANCY, przykro mi z powodu babci ![]() FEWCIU nie dziwie Ci sie, ze jestes dumna z siostry ![]() ![]() ![]() aha, tu mała podpowiedz w ramach walentynek http://demotywatory.pl/4288547/Jesli...-na-walentynki tymczasem baju baj , bo jednak przed kolejnym dniem z moim dzieciem trzeba odpocząc ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Moja bratanica Agata ma 16 lat. No i byłam u gina. Pco pięknie sie panoszy wiec leczenie mam gwarantowane ale najpierw musze definitywnie odstawić Krzysia gdyż u mnie nie zadziała leczenie. Daliśmy sobie na to około 2 miesiące. Do tej pory oczywiście jazda bez zabezpieczenia, mam przepisane globulki na lepszy poślizg no i mam łykać kwas foliowy. Byliśmy dziś w zoo !!! ! było bardzo fajnie. Oczywiście dokumentacja jest. Dodam kilka fotek jutro bo mi się nie chce zrzucić na kompa. Kija rozwaliłaś mnie wyznaniami kulinarnymi ;-) Lady śmieszne przeżycie. No i nie pamiętam co jeszcze ?! Black oby Oliwka była zdrowa. Neti super Antonio! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Moja Mama przyjechała, byłyśmy na zakupach i Hania cały czas tylko za rączke chciała chodzić bo oczywiście babcia prowadzała. ciekawe czy moje dziecko będzie jeszcze w wózku chciało jeździć
![]() a i kupiłam nocnik w Ikei jutro pierwsze podjeście ![]() nie mówiłam, ale Hania się w końcu nauczyła kosi kosi i brawo bić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i obejrzałam film naprawdę jest piękna i te włosy ![]() Cytat:
![]() sasasasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3223 |
Zadomowienie
|
Bo ja jestem dochodzeniowiec
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A jakby rozpuścić jakąś czekoladę z bakaliami? To by nie trzeba było nic dodawać bo dodatki same by się zrobiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przepraszam,że tak wpadam i wypadam ale kurde jakoś tak się rozkleiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że przejdzie łagodnie - w sumie nie boję się samej choroby, bo wiem, że to nie jest groźne, ale boję się tego, że będzie się chciała drapać i będzie płakała, że ją to bardzo swędzi, już mi serducho pęka, jak o tym pomyślę. ![]() Cytat:
Na razie krostek brak, ale to niby nawet do tygodnia po kontakcie może wyjść, także do przyszłego wtorku nie mogę być spokojna... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
miałam isc spac a pochłoneły mnie demoty
![]() http://demotywatory.pl/4288389/Dla-wielu-Polakow ![]() JAKAJAKA trzymam kciuki za dwie kreseczki ![]() NANCY tulam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zadomowienie
|
Nancy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko poszukaj gdzieś w sklepie internetowym, bo ja z wysyłką za niego wtedy zapłaciłam 308 zł. Kupowałam w elektro.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem cały czas, tylko czytam, nic nie piszę bo jakos tam ciezko mi teraz. I jeszcze kiedy bylam fajna dziewczyna i "do tanca i do rozanca" no ogólnie jakby to napisac miałam jaja a teraz jakby mnie ktoś wykastrował ide ryczec dalej, bo tylko to ostatnio mi dosyc dobrze wychodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z nowych umiejętności mamy wkładanie wszystkiego we wszystko (pozdrawiam butelkę znaleziona w szufladzie ze skarpetkami), karmienie nas, układanie klocków, powtarza dużo słów, no ale i tak się martwię... Miałam pocytowane i zamknęłam aplikację :/ i nie pamiętam... Idę spać, jestem do tyłu z robota, znów będę musiała noce zarywać, nie wyrabiam się ostatnio a jeszcze "tż" twierdzi ze nic nie robię. Dobranocki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
Nawijka tak surowe mięso mielilam. Moim zdaniem lepiej to wyszło niż jak mi w mięsnym miela
![]() Ja go polecam. A z tymi resztkami co zostają można sobie poradzić ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Czytalam Wam po nocy i tylko zapamietalam, ze nancy i sarah nie dolujcie ![]() black nawet jezeli Oliwka zachoruje, to ze wzgledu na wiek prawdopodobnie bedzie lagodniejszy przebieg choroby a co za tym idzie mniej bedzie swedzialo. silver zadbego specjalnego filmiku nie nakrecilismy ostatnio, ale Yae przyszla z pomoca http://www.youtube.com/watch?v=pret4woZwjo Psota z dzis rana. Zawsze spie i telefon mam w poblizu poduszki, dzis Yae go znalazla... Zadzownila do mojej kolezanki, ale uwaga mam telefon z ekranem dotykowym, ale numer w koncu wybrala nie przez ekran a glosowo. Jak to zrobila, nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas Tż stwierdził że może pizze zrobi na walentynki ![]() Cytat:
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
black jak tam Oliwka? nawijko kurczę, my też mamy problem z grudkami, np w zupie grudek nie zje, ale np jak mu daję gotowane warzywko to pomemla pomemla i jakoś zje ale to też nie wszystko zje, chrupki wielbi miłością absolutną i kupuję mu takie w Kauflandzie, one są bez soli i są długie, wtedy Mały sobie odgryza i zjada. Ale mięsko w kawałku/pokrojone nie zje, a w zupie czasem uda mi się przemycić 3 łyżeczki... i wielkie ![]() ![]() sarah tulę mocno ![]() ![]() jaka kciuki, na pewno się uda ![]() fewcia kurczę nie wiem ale Ty mi się wydajesz sto razy ładniejsza niż Twoja siostra... misia kciuki za nocnikowanie ![]() ![]() ![]() mała pięknota z Ciebie ![]() Lady ![]() tyle pamiętam z tego, co wczoraj poczytałam. Ah nie mówiłam Wam ale nie idę na pogrzeb :/ ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- meneq jaka ona sprytna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki miałam dobry humor rano, co prawda ze 4 pobudki z płaczem były ale szybko usypiała z powrotem. W drodze do pracy wywiązała sie dyskusja na temat poruszania sie na rondzie i tak mnie Tż wku*wił że hej, i teraz mam humor do dopy. Dzisiaj na lunch w pracy kabab ![]()
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nancy-dziękuje ![]() Black-jak Oliwa? Jestem dziś nie do życia. Mały wstał o 6 ale noc do łatwych nie należała. Próbowałam go uspać ale tylko straciłam przy tym energię i czas. Upociłam się jak kret a ten ani myśli spać. W końcu posadziłam na podłodze i się bawi. Cholera tak mi się spać chce że tylko czekam aż mały wandal uśnie to i ja odeśpię.
#3239 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka!!!!
mlody od ladnych kilku dni zasypia rowno o 20.30, normalnie takie to dziwne ze az dziwne ![]() ![]() wczoraj (juz kilka razy tak sie zdarzylo) ze zasnal mi na kolanach. mlozy zjadl kaszke, wyslalam tatusia po kanapke dla mlodego co by go dopachac ale stary nie zdazyl, mlody zasnal ![]() wstalismy o 7.30 ![]() i na bank ida jakies zeby bo mlody znow uskutecznia gryzienia mamy w ramie i pcha paluchy do buzi ![]() Cytat:
niestety nie wszystkie, czasem dopiero w doroslosci sie przechodzi, to dopiero jest hardkor! Cytat:
![]() brawa dla Kubulka! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wow, to juz chyba najwyzsza liga taki faszjon łik, co? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie mlody tego sie nauczyl jak juz porzadnie zapitalam na noziach ![]() ![]() no faktycznie zapomnialam o tym przeciaganiu palcami ![]() co do hasla to tak myslalam ale wolalam sie upewnic, tylko kurde ja tam nie widze miejsca zeby sie zalogowac ![]() odswiezanie wczoraj znalazlam sama ![]() odwazylam sie wczoraj i troche pokombinowalam ale koniec koncow maialm problem zeby polaczyc sie z serwerem ![]() ![]() nie wiem czy sie przerzuce na tableta... a jak z niego odpowiadac? przez wielocytuj? ![]() ![]() ![]() ![]() umre w butach przeciez! ale za to z tabletem w reku! ![]() Cytat:
a moze jakies krotkie przedstawienie dla calej szkoly w wykonaniu twojej klasy? ![]() ![]() scenariuszy na ten temat jest pierdyliard w necie proponuje cos na wesolo co by towarzystwo nie posnelo... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.