Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 19:05   #3181
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Melduję, że Was solidnie nadrabiam

Blanka już śpi.

Jutro mamy dyskotekę walentynkową, a co za tym idzie, mała jutro w żłobku od 8 do 18

Moja siostra chodzi po wybiegach na New York Fashion Week, jestem z Niej strasznie dumna!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kija, uśmiałam się szczerze

Witam się z kawką.
Dziś pobudki 2.
Ale tylko na jedzenie. Żadnego kręcenia się, popłakiwania i stękania nad ranem (zazwyczaj od 4-5 się już wybudzała co chwile), mozna żyć!
Piękna noc! Oby tak już zostało!

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Tak mi się ciężko wychodziło dziś do pracy, bo Młoda płakała. Potem jak mnie zobaczyła przez okno (zawsze robi papa), to widziałam, że znów płacze Dodatkowo rozdrażniona jest od rana, niech te czwórki już wyjdą wreszcie. Wczoraj jak smarowałam dziąsła, to czułam dwie opuchnięte górki.
biedactwo

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja właśnie teraz stresa mam przed @ i raz myślę, że fajnie by było już być znowu w ciąży a potem stwierdzam, że chyba jeszcze nie jesteśmy gotowi:/
Myślałam że tyko ja mam takie przemyślenia.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej Gwiazdy! Jestem dość na bieżąco ale ciężko mi było się wziąć i napisać.
Ja już po egzaminach, 3 dniach urodzin małej więc będę częściej pisać

Właśnie co do mleka, ja długo miałam jakieś minimalne ilości a nie odciągam już przecież 9 miesięcy Marsi pisała kiedyś, że laktacja 2 lata wygasa. Za to linię nigra czy jak tam na brzuchu mam do tej pory i nie wygląda jakby miała zniknąć
wracaj szybko do nas!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hmm... mój ojciec wczoraj do mnie przygadywał, czy by nie pojechać na weekend do Zakopanego. Po czym stwierdził, że to chyba bez sensu bedzie, że TZ mój pracuje, znajomi chcieli jechać itp.
Ale ja sobie pospałam z tym i się zastanawiam czy na weekend nie kopnąć TŻta w doopę i nie jechać z nimi i z Dadolinkiem...
Samolub jestem?
jedź!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziecię dalej w łóżeczku zmalowałam twarz wyprostowałam włosy
leje u nas drugi dzień a ja drugi dzień na miasto muszę wyjść :/

Hope, no u nas nie ma szans wypija te 210 czasem nawet jeszcze chce to wtedy już dobijamy wodą bo bez przesady..... Tylko jak dzisiaj chciałam dać wody/herbatki/jednej miarki to nie było szans, histeria ;/
Kochana strasznie dużo Maly pije w nocy! A jesteś pewna, że potrzebuje jeść? Czy się przyzwyczaił?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Co do dziecka, to . Ja się zdecyduję na drugie chyba za 15 lat.
Tyle będziesz studiować ? joke

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Akcja z dzis: Yae opanowala otwieranie zamrazalnika. Otworzyla i grzebala i grzebala. Pewnie az znajdzie cos znajomego... Napatoczyl sie kawalek chleba. Wyciagnela, zamknela szuflade zamrazalnika, odpakowala chleb i przystapila do konsumpcji... A tu zdziwko!! Lodowaty i nie smaczny, jeszcze kilka razy z roznych stron probowala, by w koncu bez protestow oddac mi kromke
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:10   #3182
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Moja siostra chodzi po wybiegach na New York Fashion Week, jestem z Niej strasznie dumna!

Supersko!!!!!!!!

Amelka już usnęła. A ja siedze sama jak ten palec;(

ostatnio Wam wrzucam duzo zdj Amelki, ale dziś zrobiłam jej zdjęcie tuż po przebudzeniu, wygląda jak mały chłopczyk, jestem zakochana w tym zdjęciu;p jakość taka se, ale kocham to zdjecie;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1653247_748940235119043_132982735_n.jpg (77,6 KB, 46 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-02-12 o 19:12
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:10   #3183
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Neti, taki: http://allegro.pl/blender-mikser-bra...952333789.html

Opinie w necie ma dobre. Nadaje sie do tarcia warzyw, krojenia w slupki, plastry, ubijania piany, mielenia orzechow, robienie past, itp..

jestem prawie na niego zdecydowana
Troche mi zal, ze bede miec 2 blendery (jeden taki zwyklak)... I tylko to mnie powstrzymuje w sumie.
My chyba mamy taki.
Generalnie jestem zadowolona ALE :p w tym dużym pojemniku między pokrywka a ostrzem jest za duża przestrzeń. I dajmy np. wrzucam ogórki/cebulę to fakt ładnie kroi ale właśnie w tej przestrzeni tego dużo zostaje, całe kawałki.

Nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam :p

A może w każdym tak jest. Nie wiem. Ten to moj pierwszy.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:18   #3184
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ślepam..ja a u nas już dziś...już kupiłam bo akurat koniec u nas.
Ty... ale TŻ też właśnie przywiózł.. Oni sobie w .uja lecą?! Ja normalnie planowałam nalot jutro wg gazetki a Ci już dzisiaj sprzedają, a ja się później dziwię że w dniu promocji nic nie ma

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki zapytam Jak spędzacie walentynki?

Mój syn jest niemożliwy
nie spędzam

ładny avek

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
my na Walentynki jedziemy do teściów, tylko nie wiem jeszcze dokładnie kiedy, bo dziś się dowiedzieliśmy, że babcia tż zmarła i nie wiemy kiedy pogrzeb
przykro mi

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

tylko sie cieszyc!

Pstryk aj lawju na forewer

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Supersko!!!!!!!!

ostatnio Wam wrzucam duzo zdj Amelki, ale dziś zrobiłam jej zdjęcie tuż po przebudzeniu, wygląda jak mały chłopczyk, jestem zakochana w tym zdjęciu;p jakość taka se, ale kocham to zdjecie;p

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Silver w tym pierwszym w 2008 byłą przez dwa miesiące moja siostra. łazienki i pokoje - masakra.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:23   #3185
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a z tym trzymaniemto też jak jesteśmy obok siebie z tż to mała najpierw u mnie na rękach chce do niego jest u niego chce do mnie
Blanka identycznie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
może na wątku była jakaś nieletnia mama i osiągnela już pelnoletność

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Marsi wczoraj znalazłam takie coś: pół budyniu śmietankowego zrobić na 1/4 litra mleka, jeszcze gorący nałożyć na babeczki tak żeby nie wystawał nad powierzchnię. W mikro roztopić tabliczkę czekolady zwykłej i białej w dwóch miseczkach, do każdej dodać łyżeczkę masła. Wylać na babeczki, udekorować orzeszkiem, migdałem czy dekoracją cukrową. Sama nie wiem, brzmi prosto ale czy to by było jadalne?
Ja proponuję 300ml śmietany kremówki ubić mikserem na sztywno, rozpuścić czekoladę na parze i połączyć. Pyszny krem

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale się cieszę, w czerwcu jedziemy do mojej Sis do UK
następna będzie funty wydawać To z zazdrości
Stary 2014-02-12, 19:23   #3186
Ewik86
Zakorzenienie

Hejka Witam się wieczornie. Domcia śpi. Miała dziś tylko jedną 45 min drzemkę A mimo to nauczyła się przed kąpielą samodzielnie wstawać z przysiadów Jeszcze ze dwa miesiące i może zacznie chodzić

Cytat:
neti od jutra mam w gazetce
U mnie też od dziś były - TŻ kupił 6 kartonów

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej, widzę,że nie tylo ja nie mam humoru ani siły na nic...
Dopadła mnie grypa, całe szczęście, że Tż wczoraj był popołudniu w domu, zajął się Pauliną, obiad zrobił... Ja jak padłam o 15 tak dopiero dziś dałam rade z łóżka wstać...Choć strasznie kręci mi się w głowie, więc mykam zaraz do łóżka dopóki mała śpi....

Mamy skierowanie do Intytutu gruźlicy i chorób płuc do Rabki.... Może ma któraś jakieś namiary na jakiś nocleg tam??? Czeka się albo 2 miesiące na oddział Pulmunologii albo 6 na alergologię... W zależności gdzie nas zakwalifikują, myślę, że raczej na pulmunologię, bo obserwowana jest w kierunku astmy wczesnodziecięcej...

więcej nie dam rady napisać, bo wszystko mi wiruje w głowie... Mam wrażenie, że zaraz zasłabne.... Masakra już dawno się tak nie czułam, najdziwniejsze, że nie mam gorączki....
Zdrówka

Cytat:
My nijak. Mąż wróci pewnie ok 22 do domu. Może zrobię jakąś sałatkę i kuleczki bunty do podjedzenia.

Cytat:
my na Walentynki jedziemy do teściów, tylko nie wiem jeszcze dokładnie kiedy, bo dziś się dowiedzieliśmy, że babcia tż zmarła i nie wiemy kiedy pogrzeb
Przykro mi bardzo

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:32   #3187
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
czeeeeeść pamięta mnie ktoo ?

Przyznaję bez bicia, że nadrobiłam tylko dwie ostatnie strony
Blanka jest łobuz, chyba ma bunt roczniaka , ja jestem w trakcie szukania pracy, a poza tym internet dał dooopy . W telefonie mam fejsa, a na wizaż coś ciężko się zalogować. także wybaczcie, mam nadzieję że niedługo net się naprawi( teraz korzystam bo akurat ma dobry humor).

hah u nas identycznie ! nawet sie zastanawiałam czy to już mozliwe

Jak cos chce a jej się nie daje to masakra no tak zaczyna płakac.... nie wiem czy to normalne

Cytat:

wow! gratulacje a u jakich projektantów? masz jakiegos linka ze zdjęciami??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 19:42   #3188
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ty... ale TŻ też właśnie przywiózł.. Oni sobie w .uja lecą?! Ja normalnie planowałam nalot jutro wg gazetki a Ci już dzisiaj sprzedają, a ja się później dziwię że w dniu promocji nic nie ma

To wszystko zależy od Biedronki.
W jednej wystawia dzień wcześniej i sprzedają.
W innej wystawiają w dniu promocji , a w jeszcze innej wystawiaja dzień wcześniej ale nie można kupić.
Stary 2014-02-12, 19:43   #3189
Delicjanka
Zakorzenienie

w ogóle, dziś wchodze na mojego tzta @ grupowego z uczelni i jakiś koleś napisał do wykładowcy wiadomość o treści: Witam tu ............ czy mogła by pani napisać mi wynikkolokfium z wykładów od pana........ bo w indeksie nic nie mam. : cojest:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-12, 19:47   #3190
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
nie wiem

Piękny av

Cytat:
wyrazy współczuia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj dziewczyny

wie któraś z Was jak się nazywam?

podczytuję, ale nie umiem się wbić bo co poczytam kilka stron to już następne zaległości :/ obiecuję poprawę
hmmm. wiem

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
czeeeeeść pamięta mnie ktoo ?

Przyznaję bez bicia, że nadrobiłam tylko dwie ostatnie strony
Blanka jest łobuz, chyba ma bunt roczniaka , ja jestem w trakcie szukania pracy, a poza tym internet dał dooopy . W telefonie mam fejsa, a na wizaż coś ciężko się zalogować. także wybaczcie, mam nadzieję że niedługo net się naprawi( teraz korzystam bo akurat ma dobry humor).

Napiszę co u nas po krótce. A więc moja mama rozkokosiła Blankę czym bardzo mnie wkurzyła, bo nauczyła ją chodzić za palec i ciągle ją prowadza. I teraz Blana się tak rozleniwiła że ciągle łapie kogoś za palec a jak się jej nie poda to wyje jak syrena, ale my z tż twardo nie ustępujemy bo kto to widział żeby dziecko umiejące chodzić szło za palec pół metra po cos.
No i chyba kolejne zęby ida bo ogólnie maurda jest mocna.
Nadal nie usłyszałam "mama"...
Blanka umie nakładać kółka, próbuje układać duże puzzle tzn takie trzy częściowe,uczymy się samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Ja z mężem szukamy pracy. Tutaj w naszym małym wy.pi.zdowie bardzo o to ciężko, jak gdzieś idę zanieść cv to patrza na mnie czasem jak na wariata.
Oby cokolwiek udało nam się znależć bo będzie bida większa niż jest....

Jeśli chodzi o sprawę o której pisałam w K. to postanowiłam odpuścić i się nie mieszać. Świata nie zbawie niestety. Olałam i jest mi trochę lepiej mimo wszystko.

Wczoraj była u mnie przyjacióla, zrobiłyśmy sobie total luz reset. Wypiłyśmy takiego drinka z lidla i się nabzdryngoliłam jak dzik, ale mam słabą głowę po ciąży .dzisiaj umieram z bólu głowy. Nie dla mnie już takie imprezy , o nie.

Chciałabym złożyć spóźnione, ale szczere życzenia dla wszystkich Roczniaków !!!! Zdrówka kochani
hi: wracaj do nas

Cytat:
wow! gratulacje a u jakich projektantów? masz jakiegos linka ze zdjęciami??
http://fbshare.rightster.com/v/01z0e...facebook_share
(4.20; 13.04; 19.50) długie rude włosy
a jutro chyba otwiera pokaz Maseratti
Stary 2014-02-12, 19:48   #3191
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga, uwaga, uwaga!
pstryczek zaczyna akcje o kryptonimie TABLET

nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie sciagnac ta aplikacje do wizazingu
i teraz nie wiem co dalej...
HELP!!!
znalazlam na tablecie nasz watek ale u mnie to wyglada tak ze pol ekranu to lista watkow a drugie pol to nasz watek..
co mam zrobic zeby:
-watek byl na calym ekranie?
Spróbuj zrobić tzw kraba lub nożyce, rozciągnąć wątek, generalnie jak trochę popracujesz palcami (), to pewnie Ci się uda to dać na cały ekran.
-nie mam funkcji ODP/CYTUJ itd. chyba trza sie zalogowac. jak, gdzie, jakim haslem?
No heloł. Twoim nickiem i Twoim hasłem się logujesz, jak na necie.
-czy jest taka mozliwosc zebym sobie zapisala ten nasz watek? tak jak w zakladkach na kompie co bym nie musiala za kazdym razem przewijac tej listy i nas szukac....
Jak się zalogujesz na swoje konto, to będziesz miała wszystkie wątki zapisane, które subskrybujesz. Konto tam działa tak samo, jak konto tutaj.
-jak odswiezyc strone?
Większość androidów (bo masz pewnie Androida?) ma opcję odświeżania w wysuwanym menu albo pociągasz górę ekranu w dół i wtedy samo się odświeża.
boje sie cokolwiek nacisnac

tabletowy ćwierćmozg bedzie wdzieczny za kazda pomoc!!!!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 19:52   #3192
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
w ogóle, dziś wchodze na mojego tzta @ grupowego z uczelni i jakiś koleś napisał do wykładowcy wiadomość o treści: Witam tu ............ czy mogła by pani napisać mi wynikkolokfium z wykładów od pana........ bo w indeksie nic nie mam. : cojest:
W sumie to smutne

Dziewczynki brakuje mi Was stasznie na bieżąco.
Uciekam spać, jestem dzisiaj strasznie rozjechana. Powiem Wam jednak, że mimo wszystko cieszę się że zmieniłam pracę. Dało mi to takiego kopa w tyłek że szok.

Macie może pomysł na jakąś fajną lekcję dotyczącą zdrowia? Mam kilka pomysłów, ale Wy jesteście takie mądre, że na pewno na coś wpadniecie. Chciałabym zaaranżować swoją klasę (I gimnazjum), chciałabym aby im się podobało, aby się włączyli i nie reagowali "jezu, co ten belfer od nas chce"
Jesli coś Wam przyjdzie do głowy to napiszecie?
Stary 2014-02-12, 19:58   #3193
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Mój syn jest niemożliwy
pizzeria + piwo oryginalnie

Cytat:
Mascarpone jest raczej taki bezsmakowy nie da sie porównać do niczego...
no co ty, śmietankowy taki

Cytat:
Wyrodna matka, jak tak mozesz?
Dzis u nas tez bylo nieprzyjemnie, ale o dziwo znalazla sie poza mna jedna odwazna mama, ktora pozwolila sobie na zabawy na dworze

szalone!

U nas śniego z deszczem, wiatr, PASKUDNIE!

Cytat:

jak to jedna z kolezanek po fachu powiedziala - jutro czeka nas rada nie podsumowujaca a opier.dalajaca

Cytat:
marsi, jako laik kulinarny moge miec do Ciebie (i do innych ogarniajacych kuchnie mam ) pytanie?

Jaki masz sprzet w kuchni?
Tzn czego uzywasz np do wyrabiania ciasta, siekania warzyw, mielenia.

Pytam, bo chce zaopatrzyc w jakis porzadny sprzet.
jak widze w przepisie "ser utrzec z cukrem" albo "jajka utrzec z cukrem" to wpadam w panike, bo nie wiem jak to ogarnac.

Do tej pory ciasto drozdzowe robilam recznie, warzywa scieralam na tarce, a chyba mozna sobie ulatwic sprawe...

Chcialabym jeden sprzet, ktorym moglabym zrobic ciasto, zetrzec warzywa, zmielic orzechy, ale chyba ciezko taki znalezc w rozsadnej cenie.

Wybaczcie offtop

ja wsio robię jednym najzwyklejszym blenderem

Cytat:
to chyba jakiś robot kuchenny? niestety nie wiem, zbyt dobrze co teraz jest dobre.

matko a le mam wyjca, w pewnym momencie aż się we mnie gotowało z bezradności, jeść nie, pić nie, na ziemi nie, na rękach nie. Wyc odgłosem syreny pędzącej przez miasto taaaak!

masakra.

na dodatek czajnik się zepsuł ;(
znamy, znamy! po czajnik to P.

Cytat:

o ja też byłam w sanatorium, 3 razy! raz w Rymanowie Zdroju w Bieszczadach o matko, jak tam było przecudownie 2 msc wakacji!!!!!!!! później w Kołobrzegu w sanatorium słoneczko masakra!! łózka jak w szpitalu i no nie bardzo mi sie tam podobało.. no i w Kudowie Zdrój w Sudetach byłam tam na odchudzaniu, było megaśnie!!!!!!!!!

tyyyyy?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj dziewczyny

wie któraś z Was jak się nazywam?

podczytuję, ale nie umiem się wbić bo co poczytam kilka stron to już następne zaległości :/ obiecuję poprawę

jakbyś o mnie pisała
kompletnie czasu nie mam
w niedzielę ikea do wieczora
w pon. brw do wieczora (po pracy)
wczoraj matkę na zakupy brałam do wieczora
dzisiaj wariatkowo -po pracy odebrać Dorkę od teściowej, lecieć na rehabilitację (zaczęłam na nfz, facet super, ale ryk i tak był), potem ją do domu odstawić do mojej mamy i lecieć po Agatkę do przedszkola, a to wszystko przy koszmarnej pogodzie, do tego zakupy... w domu mam totalny syf, bo bałagani się natychmiast a nie mam kiedy ogarnąć, wieczorem padnięta jestem

Cytat:

łoooo brawo!

Cytat:
Supersko!!!!!!!!

świetna

-----------------------
Rehabilitant mnie ustrzelił dzisiaj, najpierw uśmieszek niedowierzania na hasło "opóźniony rozwój ruchowy" no ale potem sam stwierdził, że faktycznie wszystko 3mce później robi. Ale na dzień dzisiejszy mówi, że w nogach obniżone napięcie! a wzmożone na bank było...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:59   #3194
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
jak to wygląda??? strasznie jestem ciekawa tych nożyków

wygląda przyzwoicie, najważniejsze że ma noże, miezak do ciasta, tarke, powinnas byc zadowolona
Wlasnie tego mieszaka sie boje czy mi na pewno ciasto wyrobi...

Szklanka chyba pisze o takich nozykach: http://www.frito.pl/obrazki/produkty...chego,2361.jpg
tzn ja mam taki i on jest wlasnie do ciasta kruchego.
jeszcze nie uzywalam, bo boje sie, ze nie podolam

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My chyba mamy taki.
Generalnie jestem zadowolona ALE :p w tym dużym pojemniku między pokrywka a ostrzem jest za duża przestrzeń. I dajmy np. wrzucam ogórki/cebulę to fakt ładnie kroi ale właśnie w tej przestrzeni tego dużo zostaje, całe kawałki.

Nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam :p

A może w każdym tak jest. Nie wiem. Ten to moj pierwszy.

Zrozumiale - tez sie tego obawiam
korzystasz na codzien z niego czy raczej od wielkiego dzwonu?
Ciasto da sie w nim faktycznie wyrobic?

Mi w sumie zalezy na nim przez ten maly pojemnik. Do orzechow, do past, itp... Moglabym kupic tanszy model (tylko z tym malym pojemnikiem), ale stwierdzilam, ze doplace 100zl i bede miec z wiekszym pojemnikiem+te koncowki do tarcia.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:00   #3195
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli. Ale wyobraźcie sobie, że na naszym facebooku kierunkowym jakiś czas temu padło pytanie "Czy są już wyniki z architektóry?" - Oczywiście ludzie zaczęli robić podśmiechujki, a kolega mnie zabił tekstem "Szkoła óczy".

Dziewczyny, moja siostrzenica ma ospę. Moja siostra nic nie wiedziała, dopiero dzisiaj zauważyła z rana krostki, a Zosia była u nas wczoraj. Sister podchodzi do tego na luzie "A tam, leki na gorączkę i Octenistept" - tak, ale weź wytłumacz 1latce, ze ma się nie drapać? Już mi się chce płakać, jak o tym pomyślę.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-12 o 20:02
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 20:03   #3196
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45121377]
tyyyyy?

[/QUOTE]

Jak miałam ok 12 lat chyba, przez pewien czas nie rosłam;> a tyłam. No i stałam się boulinką. W wieku 12 lat miałam dłon 9latki ;p nadal mam dziecięce dłonie, chcieli mi podać nawet hormon wzrostu ale jak pojechałam, zmieniłam klimat, to zaczęłam rosnąć, ot tak;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-12, 20:08   #3197
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Blanka identycznie

Ja proponuję 300ml śmietany kremówki ubić mikserem na sztywno, rozpuścić czekoladę na parze i połączyć. Pyszny krem

następna będzie funty wydawać To z zazdrości
Fewciu ale to nie jest przepis dla debilków kulinarnych. Muszę wiedzieć dokładnie ile czekolady, jakiej (mlecznej? gorzkiej?) Łączy się to z zimną czekoladą? Jak ona ostygnie to się nie zrobi znowu twarda? Bo ciepła to chyba zaszkodzi tej śmietanie? Śmietanę z czekoladą się miesza łyżką czy miksuje? Do śmietany już nie trzeba cukru? Śmietana kremówka to taka co ma 30%? Ile tego mniej więcej wychodzi w przeliczeniu na babeczki, 10? 20 sztuk? Czym to można ozdobić? No i najważniejsze - czy to na pewno takie proste bo jak mam zmarnować całą tabliczkę czekolady to wolę ją zjeść samą
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:08   #3198
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, melduję że żyję Jeszcze. Młody mnie nie oszczędza, biega po całym mieszkaniu, ale jak obok niego nie jestem, albo zajmuję się czymś innym niż jego osoba jest ryk i histeria. Nie wiem jak ja to przeżyję Po takim dniu padam na twarz. Nie mam sił nawet prysznica wziąć. Wybaczcie że się nie odnoszę, nie mogę się ogarnąć. Wrócę do Was na pewno, czasem coś skrobnę. Nie bądźcie złe że mało mnie że tak zarymuję. Tęsknie za Wami
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:13   #3199
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Zrozumiale - tez sie tego obawiam
korzystasz na codzien z niego czy raczej od wielkiego dzwonu?
Ciasto da sie w nim faktycznie wyrobic?

Mi w sumie zalezy na nim przez ten maly pojemnik. Do orzechow, do past, itp... Moglabym kupic tanszy model (tylko z tym malym pojemnikiem), ale stwierdzilam, ze doplace 100zl i bede miec z wiekszym pojemnikiem+te koncowki do tarcia.

Z samego blendera często, ale z tych różnych pierdółek to rzadziej.
Orzechy mieliłam, mięso też tylko w tym małym pojemniku mozna ale to szybko idzie.
Ciasta mieszałam i dla mnie ok było. Wiadomo niektóre musiałam wyciągnąć i zagnieść ręką, ale początkowa faza zawsze w blenderze.

Cytat:

Dziewczyny, moja siostrzenica ma ospę. Moja siostra nic nie wiedziała, dopiero dzisiaj zauważyła z rana krostki, a Zosia była u nas wczoraj. Sister podchodzi do tego na luzie "A tam, leki na gorączkę i Octenistept" - tak, ale weź wytłumacz 1latce, ze ma się nie drapać? Już mi się chce płakać, jak o tym pomyślę.
Trzymam kciuki by Oliwka się nie zaraziła
Stary 2014-02-12, 20:20   #3200
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej, witam sie, chociaz nie wiem, czy jutro znów to nastąpi bo jeszcze troche takich dni jak dzisiejszy to oddział zamknięty mam murowany nocka zjaebiaszcza bo jedno jedzenie, jedno picie i zmiana pampera- wszystko na spiocha, dla równowagi pobudka o 6, a nie- przepraszam o 6.02 no i jazda sie zaczeła wczorajszy dziec przy dzisiejszym byl niemalze aniołem do tego dzis pogoda z doooopy, lało, ciemno, a juz niejednokrotnie zauwazyłam jak to na małego wpływa dodatkowym bonusem był brak prądu do 16 wiec siedzielismy w sumie od rana w takim pólmroku jak te Ćwieczki

nadrabiam, ciekawa jestem czy Wy dzieci macie w ogóle jak tu tyle stron
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:29   #3201
Kija80
Zadomowienie

Fewciu i jeszcze czy to po przygotowaniu jest już gotowe do jedzenia czy też trzeba odczekać i jak tak to ile?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:32   #3202
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Deli. Ale wyobraźcie sobie, że na naszym facebooku kierunkowym jakiś czas temu padło pytanie "Czy są już wyniki z architektóry?" - Oczywiście ludzie zaczęli robić podśmiechujki, a kolega mnie zabił tekstem "Szkoła óczy".

Kurde kicha z tą ospą :/ Może Oliwke ominie

Hope,Fewcia- dziękuje,nie zawstydzajcie mnie :P
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:34   #3203
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
jak to wygląda??? strasznie jestem ciekawa tych nożyków
Takie coś jak Nawijka pokazała kupione za grosze w Tchibo przy okazji darmowej dostawy i dnia bez vat czy coś takiego

Cytat:

Pięknie!

Lenova, E_vel

Dziewczyny jak na Boboticu pisze, że zużyć w ciągu iluś tam miesięcy od otwarcia to się tego trzymacie? Bo ja to może dałam Ewie ze 3 razy, flaszka prawie pełna i powinnam już wyrzucić i kupić nowe na wszelki wypadek?

Aaaaa i dziękujemy z Ewą za wszystkie miłe komentarze w klubie
Lady byłam blond jak byłam w wieku naszych brzdąców

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2014-02-12 o 20:36
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:39   #3204
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Jestem na bieżąco. Ale jakoś nie mam weny ostatnio. Za miesiąc wracam do pracy,.zmienili mi stanowisko, ale nie mam chęci by o tym pisać.
Męża przenieśli i znowu chodzi na zmiany. Najgorzej jak dla mnie jest gdy wraca z nocki, bo musi odespac a ja z Zuzia siedzę w jednym pokoju. Jak wrócę do pracy to nie wiem jak to rozwiążemy

I w ogóle to stwierdzam, ze jestem do niczego

przytulam mocno, zeby sie dobrze porobiło i baty za głupie gadanie

Cytat:

Wiecie..dziś pierwszy raz zobaczyłam u Amelki..zazdrość.
Mama moja była, eksperymentalnie tak zaczęła mnie głaskać i mnie przytuliła, patrząc na reakcję Amelci. A ta nagle zrywa się, podchodzi, odpycha rączką babcię ode mnie, ładuje mi się na kolana, obejmuje rączkami, przytula głowę
Chyba zazdrosna była o babcię, cholerka mała. Ale urocze to było - takie "mama jest moja:
śmieszne są te nasze dzieci
mamusina córunia

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia
Nie ma mnie bo obmyślam intensywnie co podać w sobotę żeby się nie narobić i żeby było proste bo ze mnie jest blondynka kulinarna...
kocham Cie Kija miłoscią wieczną, absolutną i niezmierzoną o losie, dobrze, ze dziec twardo spi bo chichocze jak głupia
Cytat:
Dziś pobudki 2.
Ale tylko na jedzenie. Żadnego kręcenia się, popłakiwania i stękania nad ranem (zazwyczaj od 4-5 się już wybudzała co chwile), mozna żyć!
brawo to od tego żelaza?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hello

dolaczam dzisiaj do paskudnych nocek, masakra, dziecie wypilo 4x210mm, koszmar, nie wiem juz co z tym robic, ani ograniczanie proszku, ani herbatka, ani kaszka na kolacje ani woda NIC nie dziala musi byc mlesio i koniec. Moze on nadrabia brak mleka w ciagu dnia???

O 5.30 oddalam mloedgo Michalowi a ten co? Posiedzial z bablem 5minut odlozyl do lozeczka poszedl do wc na posiedzenie i dziecie samo zasnelo a przy mnie dzikie histerie. No i dziecie dalej grzecznie lezy w lozeczku i sie bawi, wstal 20min temu.

Debrah, brawa za nocke!

Bokeh, wspolczuje skazy, a probowalas kapac w oilatum??? Pietraszkowi sie zrobily jakis czas temu takie krostki na raczkach nozkach i polikach kupilam co prawda jakis oillan bo oilatum drogie cholernie ale juz jest duzo lepiej nie ma tej skory jak tarki.
I gratuluje kroczkow przy pchaczyku!!!

Aha mialam Ci napisac, wczoraj robilismy zdjecia do dowodu sobie i Pietraszkowi i poszlam do takiego fajnie wygladajacego studia foto, kochana, te 'zdjecia' z 'sesji' ktore tam byly powywieszane to..... wiesz, ja kocham piekne zdjecia moze na technice sie nie znam bo wiadomo, ale kurcze, tamte zdjecia to byla taka amatorszczyzna ze olosie..... Takze kochana, wydaje mi sie, ze powinnas spiac dupke w troki i zaczac konkretnie dzialac jako profesjonalny fotograf bo kurcze, osoba chocby z minimalnym poczuciem estetyki wybierze Twoje zdjecia a nie pojdzie do takiego 'studia' na 'sesje' :p

zrobilam wczoraj 8km.

Dziewczyny jestem tak pieronsko zabiegana ze nie mam na nic czasu, jak sie ogarne to wroce na dobre obiecuje

aha w k.zostawilam wywod
ale masz grzecznego chłopczyka, sam sie bawi w łózeczku, aj to moge zapomniec o czyms takim co do Bokeh, tez mam takie zdanie, niech spina poslady i sie bierze do roboty za grubą kase noi nam tez oilan pomógl w swoim czasie takze polecam

Cytat:
Hej ho

nancy
, sylwia, kochane jestescie, ze pytacie o mnie
czytam czytam na biezaco, ale jakos nie moge ogarnac sie z pisaniem. Kuba wlazi wszedzie tam, gdzie nie powinien. A ze mamy metraż jaki mamy to wlasciwie kazdy kat jest dla niego zakazany

TZ ma na rano, jak wroci to czas leci w tempie ekspresowym, a potem to on okupuje kompa (ja wciaz nie mam laptopa :/).

Zanim nadrobie dzisiejszy poranek to napisze tylko, ze moja idolka, ktora kocham na wieki jest Kija

pstryczku, pytalas czy Kuba miesci sie w siatce.
Znow spadl z 6 na 3 centyl... Takze juz niewiele brakuje, by zrobil papa
Jedyna opcja, jaka wydaje mi sie realna to odziedziczenie predysypozycji po TZ.
On tez byl szczuplak, na dodatek niejadek (zasypial z jedzeniem w buzi, nie chcial polykac )...

Z przyjemniejszych informacji - Kubus poszedl wczoraj spac co prawda przed 23 (ja padlam razem z nim), ale obudzil sie dopiero o 7:30 (swoja droga znow znalazlam go przy moich lydkach).
Ale i tak jakas klapnieta wstalam - za duzo snu chyba

Wczoraj w nocy jedna pobudka (patrz nizej), takze CHYBA to juz koniec nocy pt. wierzganie, nieodkladalnosc i pobudki co 1,5h.

Aaaa nie mowilam Wam co mielismy poprzedniej nocy.
Wszyscy spimy slodko pieknie, nagle o 2:30 slysze domofon. Mysle sobie - pewnie pomylka, zaraz ktos sie zorientuje i przestanie dzwonic.
D*pa, nic z tego. Budze TZ (kamienny sen ma), poszedl odebrac, a tu: policja, prosze otworzyc.
Okazalo sie, ze ktos zglosil, ze zaklocamy cisze nocna. I to kilkukrotnie!
Rozumiem gdyby Kuba urzadzal nocne histerie, ale nic takiego nie ma miejsca.
Szkoda, ze nie widzieliscie min policjantow, kiedy drzwi otworzyl im zaspany TZ, a ja stalam za nim z Kuba na rekach. Chyba nie tego sie spodziewali Autentycznie bylo im glupio, ale spisac TZ musieli.
Albo ktos zrobil sobie glupi zart, albo wybitnie nas nie lubi
o matko, artujesz sobie z tą policją????? co za debile musieli zadzwonic.....
Cytat:
Akcja z dzis: Yae opanowala otwieranie zamrazalnika. Otworzyla i grzebala i grzebala. Pewnie az znajdzie cos znajomego... Napatoczyl sie kawalek chleba. Wyciagnela, zamknela szuflade zamrazalnika, odpakowala chleb i przystapila do konsumpcji... A tu zdziwko!! Lodowaty i nie smaczny, jeszcze kilka razy z roznych stron probowala, by w koncu bez protestow oddac mi kromke
agentka
Cytat:

Gary pomyte,2 pranie nastawione,podłoga umyta,burdel ogarnięty idę na all w celach relaksacyjnych
Perfekcyjna Pani Domu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:44   #3205
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Takie coś jak Nawijka pokazała kupione za grosze w Tchibo przy okazji darmowej dostawy i dnia bez vat czy coś takiego

Pięknie!

Lenova, E_vel

Dziewczyny jak na Boboticu pisze, że zużyć w ciągu iluś tam miesięcy od otwarcia to się tego trzymacie? Bo ja to może dałam Ewie ze 3 razy, flaszka prawie pełna i powinnam już wyrzucić i kupić nowe na wszelki wypadek?

Jeśli o leki chodzi to ściśle trzymam się zaleceń. Nie ryzykuje dla paru złotych zdrowiem dziecka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:48   #3206
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Pięknie!

Lenova, E_vel

Trzymam się tego co na leku jest napisane.

Stary 2014-02-12, 20:49   #3207
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli o leki chodzi to ściśle trzymam się zaleceń. Nie ryzykuje dla paru złotych zdrowiem dziecka
To dobrze, bo już się bałam, że jestem dziwna

Swoją drogą mogliby to pakować w takie porcje jak są niektóre krople do oczu, otworzysz i masz buteleczkę na 3-4 aplikacje, a nie wszystko w takiej wielkiej flaszce.
Stary 2014-02-12, 20:51   #3208
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Wow!

Cytat:
Supersko!!!!!!!!

Amelka i te usteczka

Cytat:

Kciuki, by Oliwka się nie zaraziła!

Idę spać. Dobrej nocy, dziewczęta
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:53   #3209
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, bo już się bałam, że jestem dziwna

Swoją drogą mogliby to pakować w takie porcje jak są niektóre krople do oczu, otworzysz i masz buteleczkę na 3-4 aplikacje, a nie wszystko w takiej wielkiej flaszce.
no nie wiem, bo za czasów jak Amelka miala 2 msc taka buteleczka starczała mi na 2 tyg.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-12, 20:55   #3210
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
no nie wiem, bo za czasów jak Amelka miala 2 msc taka buteleczka starczała mi na 2 tyg.
No, ale te krople do oczu też kupujesz w paczce, kuracja np. na dwa tygodnie z tym, że masz to poporcjowane w osobnych buteleczkach. Nie, że tylko takie małe i co dwa dni do apteki latasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości