Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 16:46   #1231
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
haha.. no jakos moda mi sie kojarzy ze wszystkim ale nie z zestawem - body, spodnie dresowe i skarpetki
mam znajomą stylistkę. laska z naprawdę dużą kasą. i bez zadęcia
jej córcia też nosi bodziaki, miękkie spodenki (bo geterki, albo dresówki), skarpety. i jest modna. i nie za ogromne pieniądze i nie -w szarościach (li i jedynie)

Cytat:
widzialas te dzieci?
http://makoweczki.pl/
tu sie mamusia stara
no własnie odnośnie tej mamy było to stwierdzenie o szarości

Cytat:
ale i tak codziennie przynajmniej raz rabnie glowa o podloge (jak myslicie, chyba duzo taka glowka zniesie, co? )
w pracy u Tż stwierdzili jednogłośnie, że powinien T. kask kupić. jakiś kolega miał dla synka na ten okres

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:55   #1232
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jej córcia też nosi bodziaki, miękkie spodenki (bo geterki, albo dresówki), skarpety. i jest modna. i nie za ogromne pieniądze i nie -w szarościach (li i jedynie)

no własnie odnośnie tej mamy było to stwierdzenie o szarości

w pracy u Tż stwierdzili jednogłośnie, że powinien T. kask kupić. jakiś kolega miał dla synka na ten okres

masz racje, modnie mozna ubrac rowniez za niewielkie pieniadze (choc moze modnie to za duzo powiedziane - z klasa, ladnie, czy z fantazja )

haha... no kask bylby idealny!
Stary 2014-02-12, 16:58   #1233
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

kiedy nowy wpis na blogu?
Nie mogę coś się zabrać za niego Czasu brak

A jeszcze odnośnie zabawy, to Hania długo potrafi tez się bawić moim laptopem albo gra w coś na tablecie, są takie aplikacje Fisher Price albo takie z odgłosami zwierząt, dotykasz zdjęcie zwierzątka i jest rzeczywisty dźwięk jaki wydaje. Na początek dobra też biedronka (jak się ją dotknie, przelatuje w inne miejsce). Tablet nazywam szefem wszystkich zabawek, to jest boss, jak żadne inne bajery nie skutkują, to Hania dostaje tablecik Lubi też piosenki puszczane z youtoube - hitem są Kaczuszki i Jagódki.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:05
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:05   #1234
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
my po lekarzu: stópki ok mamy się pojawić po 2 miesiącach od początku samodzielnego chodzenia

Cytat:
Kurcze dolacze dzisiaj do wypadkowych-matek - M. spadl mi z lozka jakos szczesliwie sie sturlal, ale nic sie nie stalo - no ale zaliczylismy i my

hihi... i jeszcze sie pochwale, jak M. spiewa jak ja robie la la la, to on tez porusza albo niemo tak samo jezykiem, albo wydaje dzwieki la la la (tzn. takie mowione, bo melodyjne jezszce nie sa) slodki jest moze keidys uda mi sie to nagrac
biedny
i za śpiew

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Puszcza się i stoi coraz częściej samodzielnie, pierwsze parę kroków za nami.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ha! Pochwalę się, że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, bo próbowała od jakiegoś czasu, ale albo gdzieś noga się podwinęła, albo nie było jak dobrze się chwycić...

nadrobiłam teraz do książek

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:06   #1235
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jak to się zmienia wszystko ... strippi na + a scarlett na - ...
kto by pomyślał .
Chyba odwrotnie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...961456009.html

hmm... patrzę, że tu czarna ma jakieś przeszycie bod biustem, moja nie miała i inne też nie mają, więc może to tylko zdjęcie z innej aukcji

i nie polecam białej, bo prześwitująca.nadawałaby się jedynie pod coś. zamówilam czarną s.m i białą l/xl bo myślałam, że "dorosnę" ale do końca była za duża, za to czarna- nadal jedna z moich najulubieńszych bluzek, mimo tego, że najzwyklejsza na świecie
Ooo, dzięki! Ale ona się rozciąga, co? Bo jak zobaczyłam, ile tam jest w pasie, to ja bez ciąży mam sporo więcej

Cytat:
Wszystkiego NAJ.NAJ,NAJ dla

Miśki i Jaśki

Podpinam się do tych pięknych życzeń, DZIEWCZYNKI, ROŚNIJCIE DUŻE, PIĘKNE I ZDROWE!!!!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Nie lubię WOT, Tż nic innego by nie robił tylko siedział grał. Szlag mnie czasami trafia
Może się okaże, że razem grają Ale nie dziwię Ci się, że szlag może trafić, ja się przyzwyczaiłam

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się nad kupnem konia na biegunach bo jak byliśmy u znajomych to strasznie się F. spodobało bujanie.
Zawsze widziałam je po ok 100zł a teraz pojawiła się aukcja po 50zł i nie wiem czy go kupić czy może szukać coś lepszego... strasznie dużo ludzi kupiło.

allegro.pl/rewelacyjny-konik-na-biegunach-rzy-parska-kon-k01-i3888285191.html
Nie denerwuj mnie Kasy nie mam

Cytat:
odpoczęłaś?
Tiaaa.... w nocy obudził mnie mega krwotok z nosa, spędziłam jakiś czas w łazience charcząc krwią Potem bałam się zasnąć, że znów będzie... Ale do teraz spokój. Nie wiem kurde, dlaczego tak nagle i tyle tej krwi, obstawiam pogodę.

Witam się po maratonie miejskim
Najpierw poczta po przesyłkę (kupiłam DOBRE spodnie ciążowe, udało się przez neta! ), potem przychodnia, Tesco, apteka i Rossmann... Byłam z K. i z Mamą.
Co do przychodni - poszłam, żeby porozmawiać o rozszerzaniu diety K., mm, nabiale w ogóle, jajkach itp. Najpierw zważony - całe 100 gr od listopada Ale nie martwić się, w tym wieku może być taki przyrost. No to się nie martwię
Plama na karczku zaczęła ostatnio schodzić, więc i tak nie było dużo do pokazania, w każdym razie nic groźnego
I meritum - jako, że chcę rezygnować z kp i ewent. wprowadzać inne mleko, mam zacząć od jogurtów. Po troszku jogurt i obserwować. Dawać kaszkę bezmleczną (zaproponowała Sinlac, ale od razu powiedziałam, że z cukrem nie chcę, no to HIPP; w końcu kupiłam Nestle "zdrowy brzuszek" - wydaje mi się, że ona jest ok w składzie???). Starać się nie karmić przed samym snem (hahahaha ), w nocy dawać wodę ( tiaaaa, już to widzę będzie walka ).
Jajko spróbować, ale gdyby nadal chorował, to bez jajka może być. Mięsko lub rybka codziennie.
I co mnie zdziwiło najbardziej - możemy się obejść bez mm (). Kaszki (bezmleczne!) zapewnią wszystkie składniki, do tego jogurty... Do picia woda. Ja jestem zaskoczona, myślałam, że w tym wieku to jeszcze niezbędne, ale pediatra powiedziała, że niekoniecznie.
Czyli czeka nas czas eksperymentów
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:42   #1236
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

( Laski- to że piszecie o kosmicznych dla mnie cenach, nie znaczy że komuś żałuję czegokolwiek- bo nic mi do czyjegoś portfela. Kogoś stać super- nie znaczy to przecież że dzielę ludzi na lepszych gorszych-i wyjaśniam to żeby nie było niedomówień i jakiś kwasów czy podtekstów a widzę że już są)

Nestelle- Emi rozrabia, daje czadu w nocy -nie ma nic lepszego jak zabawa i mimo tego pobudki są albo po 5 albo po 6. Dziecko wyspane. Gada po swojemu- nie wiem duzo czy mało- nawija... Puszcza się i stoi coraz częściej samodzielnie, pierwsze parę kroków za nami.
Ośmy ząb się przebil, ale dalej dziąsla napuchniete i wściekle gryzie wszystko
No wreszcie cos o Emi !!!!
Czyli tez jesteś w gronie często wstających ... i to na zabawe ? ehhhh
Ale ale co ja słysze - pierwsze kroki !!!!
za zabek !
tak podpytam o.... fotke jakąs -gdzies...?. jestem bardzo ciekawa jak się zmieniła -ile urosła ?
a jak Oliwka ? po tym wszystkim? jak się czuje ?

i dzięki za napisanie niewidzialnego(niestety niewidzialnego .....) . już czasem czuje ze trzeba uwazac na słowa ...a tak nie powinno być ... ani w jedna str.ani w drugą ... bo to forum dla mamus 2013 a nie dla zarabiających od -do .

Cytat:
hihi... to ja chyba dolacze do plebsu bo ubieram dziecko w same basicowe dresy nawet jak gdzies wychodzimy - oprocz basicow mam raptem 2-3 swetry, polarek, kurtke i jedne jeansy ale chce go ubierac jak najwygodniej, na mode chyba jeszcze przyjdzie czas - no choc pozniej tez bedzie czas wytartych kolan i zabaw na trawie, w piasku, blocie wiec chyba tez szkoda mi bedzie zbyt wiele inwestowac w markowe ciuszki .
wiedziałam ze tak będzie .
ja pisałam ze jakościowo dla mnie sieciówki (hm,kappahl) kiepsko wypadają przy innych firmach . dlatego wole mieć cos innego ale mniej. ja tez ubieram wygodnie ,staram się fajnie ubierać . a co do mody nic o tym nie pisałam ale - no nie wiem co masz na myśli -w garnitur go nie wbijam.a modnie nie znaczy drogo ! a teraz spodnie dresowe sa bardzo hot .
pamiętaj tez ze każdy ma swoją perspektywę zycia. dla jednych hm -będzie na nie dla innych nawet basic z hm to szczyt marzeń .
Cytat:
Kurcze dolacze dzisiaj do wypadkowych-matek - M. spadl mi z lozka jakos szczesliwie sie sturlal, ale nic sie nie stalo - no ale zaliczylismy i my

I czy Wasze dzieci tez czesto upadaja? Na glowe, do tylu lub na bok?
Ja daje sporo swobody dziecku, i w sumie jak sobie sam gdzies tam szuka rozrywek to jest ok, a najczescie upada jak ja jestem w poblizu, bo za bardzo wywinie glowke do tylu patrzac na mnie, bo matka zostawi odkurzacz na srodku pokoju i mlody sie zahaczy..

ahhh i jeszzce jedna kwestia - zauwazylyscie, ze dziecko rozpoznaje drugie dzeicko - tzn. mam na mysli, ze dziecko to dziecko ?
wczoraj jak bylismy w poczekalni u lekarza byli sami dorosli i jedno dziecko - i tylko to dziecko bawiace sie w kaciku zainteresowalo Marcela, wypatrywal za nim, jak tamten chodzil tam i z powrotem, M. wyciagal az glowke by go dalej obserwowac - no niesamowite. Skad tak male dzieci to odrozniaja?

hihi... i jeszcze sie pochwale, jak M. spiewa jak ja robie la la la, to on tez porusza albo niemo tak samo jezykiem, albo wydaje dzwieki la la la (tzn. takie mowione, bo melodyjne jezszce nie sa) slodki jest moze keidys uda mi sie to nagrac

ale, ze jak - nocniki sa i dla chlopcow i dla dziewczynek?
ale to chyba niemozliwe, bo sprzedawane sa jako uniwersalne - tylko kolor ewentualnie jest do wyboru :kratzkratz:
1.dobrze ze M.nic się nie stało .u nas to jeszcze przed nami
2.Niestety upadki się zdarzają - coraz częściej ....
3.tak - dzieci inaczej reagują na dzieci . mysle ze wiedzą kto jest kim -tak jak my -widzą
4. za spiewanie -nagraj ,nagraj
5.istnieje tez podzial nocników co do płci - to niby umowne .ale dla chłopcow przód będzie wyższy a dla dziewczynek nizszy.nie jest to podpisane dlatego nie wszyscy widzą .czasami nawet w sklepach nie ma 2 rodzajów i nikt nic nie wie .
Cytat:

dla mnie "plebs" czy "patologia" to jest stan umysłu. i tyle. piszę to ja - Jarząbek co dziś na obiad parówki żarł i namiętnie kupuje w swojej sieciówce (czyt. 3 szmateksy pod jednym szyldem). a w kosmetyczne ma Diory-sriory i nic to nie daje, bo i tak malować się nie umie .
pogrubione -dzięki Ci dobra kobieto za dzielenie się Twą mądroscią.wpełni się zgadzam
z reszty -leze jesteś nie do wy☠☠☠ania Jarząbku
z reszta to nie sztuka walic kasą przed innym jak się ma (albo nie ma). trzeba rozsądnie wybierac . nie lubie kupować-wywalać kasy z zasady .... bo firmowe bo drogie bo wow. mam diory ,ale myje się w jeleniu - bo najlepszy , mam dużo takich ulubionych tanioch bo bardzo dobre jakościowo.
(a tak w ogole to markowe nie markowe drogie nie drogie to rzecz wzgledna .ale mam znajoma - która twierdziła ze na głowe upadłam bo kupuje dzieciom takie buty (czyt drogie ) . ona kupiła w deichmanie sanadałki . dziecku po tygodniu już się cos tam zdarło , przetarło .po miesiącu pękły . reklamowała .uznali -ale na czas reklamacji musiała
przecież kupic drugie buty . buty pod koniec lata nadawały się do wywalenia... rozdeptane ,rozciagniete ,przetarte . Kuby buty (kupuje zawsze trochę większe)były w bdb stanie- nosił także drugiego lata . gdyby nie wyrósł z nich to nosił by pewnie jeszcze 3 rok... także czasem drogie bywa opłacalne)

Cytat:
Ha! Pochwalę się, że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, ...

kończe .i już więcej się nie wypowiadam na temat ciuszków, zabawek ,wózków -glowa mnie boli od poczucia ze powinnam mieć poczucie winy ...a nie mam.
Stary 2014-02-12, 17:58   #1237
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nadrobiłam teraz do książek

żeby chociaż fajne były ....
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Chyba odwrotnie

Tiaaa.... w nocy obudził mnie mega krwotok z nosa, spędziłam jakiś czas w łazience charcząc krwią Potem bałam się zasnąć, że znów będzie... Ale do teraz spokój. Nie wiem kurde, dlaczego tak nagle i tyle tej krwi, obstawiam pogodę.
z tym + i - chodziło mi o czas przeszły .

z tym krwotokiem to nie fajnie ..... .mam nadzieje ze się nie powtorzy .

a z tym odstawieniem od piersi i zastąpieniem jog.i innymi mlecznymi to trzymam kciuki mocno aby się udało i było wszystko ok.
ale żeby tak zrezygnować z mleka w ogole bez mm ??? wiem ze są takie "szkoły" ale nie wiem jak to w praktyce jest . ja jak odstawiłam starszaki od piersi (Kuba do 1 roku ninka dp 2 r.z )to dawałam do prawie 4 roku mm (bebilon). bo podobno lepsze od zwykłego .jadły tez jogurty natural. ,serki ...

Kuba strzelił w ostaniej minucie gola! (jestem na treningu )
Stary 2014-02-12, 18:08   #1238
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisałam ze jakościowo dla mnie sieciówki (hm,kappahl) kiepsko wypadają przy innych firmach . dlatego wole mieć cos innego ale mniej. ja tez ubieram wygodnie ,staram się fajnie ubierać . a co do mody nic o tym nie pisałam ale - no nie wiem co masz na myśli -w garnitur go nie wbijam.a modnie nie znaczy drogo ! a teraz spodnie dresowe sa bardzo hot .
pamiętaj tez ze każdy ma swoją perspektywę zycia. dla jednych hm -będzie na nie dla innych nawet basic z hm to szczyt marzeń .
hehe..
czasami nie pomysle, a napisze lecac po bandzie

pojawilo sie tu na forum slowo plebs, wiec jakos mi sie tak skojarzylo - i jest ikonka co oznacza "niepowaznie".
Odnioslam sie do czesci, ze body i dresy kupujesz Roszkowi do szurania po domu, dlatego tak a nie inaczej skomentowalam. nikomu do kieszeni nie zagladam, mnie nigdy nie ruszaly kwoty zakupow - i mnie tez sie zdarza kupowac drogie rzeczy, i tanie - cenie sobie bardzo jakosc, ale czesto o wyborze decyduje cena

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
I co mnie zdziwiło najbardziej - możemy się obejść bez mm (). Kaszki (bezmleczne!) zapewnią wszystkie składniki, do tego jogurty... Do picia woda. Ja jestem zaskoczona, myślałam, że w tym wieku to jeszcze niezbędne, ale pediatra powiedziała, że niekoniecznie.
podobno mozna - ale czy Krzys je wystarczajaco duzo i roznorodnie by obejsc sie juz teraz bez MM? W koncu to mleko kryje zapotrzebowanie na wszytskie witaminy
Stary 2014-02-12, 18:26   #1239
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
a laptopa jakiego masz? ten dla młodszych czy starszych?

dla mnie jakość h&m jest jednorazowa . nie stać mnie i tyle .
a są 2? nie wiem jakiego 6-36 m-cy na opakowaniu....

ja z h&m kupiłam Z jedną jedyną rzecz - buciki, które miała na chrzest... no jakoś mi nigdy nic nie odpowiadało, w sumie dawno nie byłam - ale od razu mieliśmy z TŻtem swoje ulubione sposoby ubierania Z, tak żeby było i nam i jej najwygodniej - i tak np. nie kupowaliśmy pajacy na zamek, ani zapinanych "na jedną nogę" bo nam to nie pasowało, a tam głównie takie.... i ta ich bawełna jakaś niemal przezroczysta

parę postów dalej pisałaś o kappahlu razem z h&m - wg mnie jakość ciuszków jednych i drugich to przepaść... ale tak samo bym powiedziała że jest przepaść między kappahlem i nextem czy cartersem

Cytat:
smykowych nie kupie nigdy wiecej, bo wszystko zmienia sie strasznie po praniu, szybko mechaci, rozciaga.

o dobry pomysl z tym pudlem, M. mi zawsze pokazuje paluszkiem na ksiazki w regale, a ja nie wiem, ktore chce bede musiala nabyc jakies fajne niskie pudlo
serio? ja jestem ze smykowych bardzo zadowolona, nie zmechaciło i nie rozciągnęło mi się nic, może odrobinę kolory blakną. piorę w jelpie w 40 stopniach i tylko rzeczy Z

ja mam książeczki te co Z może bezpiecznie brać sobie sama na 2 półkach na dole półek na cd i dvd, resztę w koszu na podłodze. Kosz to też niezła zabawka jak wywali wszystkie... Kosze mam ze sznurka papierowego z Pepco, więc też przyjazne małym łapom

Cytat:
tak wcześniej pisałyśmy o ciuszkach dla dzieci . ale CR napisała o swoich z hm ze wadliwe .

ciuszki jeśli chodzi o stacjonarne sklepy to głownie zara . czasem w catmini ,gocco i petit bateau ( czekam na przeceny najczęściej) . bardzo lubie internetowe sklepy (shwrm , groshki) . i takie tam inne (nie będę epatować markami )
chodzi mi tylko o to ze nie jestem za iloscia - wole mieć 1 bluzke ,1 sweterek i 1 bluze - za to jakościowo niezniszczalne .
z h&m jak kuba był mały ciuszki jakościowo lepsze były . teraz kupuje tylko basic do domu (spodnie i bodziak do pełzania-froterowania )
Do Zary czasem wchodzę, ale w sumie szkoda mi kasy na ciuch z którego tak szybko wyrasta, bo jednak drogo. Poza tym na tak szybką zmianę rozmiarówki to te ciuchy nie muszą być takie niezniszczalne. Nie znam tych firm o których pisałaś, zalookam.

Cytat:
nie mam pojęcia na co ulewanie jest trendy... jakieś fasony? kolory? myślę że w bodziakach i dresikach lata 99,99% niemowlaków, wszystkie są modne???

Cytat:
(a tak w ogole to markowe nie markowe drogie nie drogie to rzecz wzgledna .ale mam znajoma - która twierdziła ze na głowe upadłam bo kupuje dzieciom takie buty (czyt drogie ) . ona kupiła w deichmanie sanadałki . dziecku po tygodniu już się cos tam zdarło , przetarło .po miesiącu pękły . reklamowała .uznali -ale na czas reklamacji musiała
przecież kupic drugie buty . buty pod koniec lata nadawały się do wywalenia... rozdeptane ,rozciagniete ,przetarte . Kuby buty (kupuje zawsze trochę większe)były w bdb stanie- nosił także drugiego lata . gdyby nie wyrósł z nich to nosił by pewnie jeszcze 3 rok... także czasem drogie bywa opłacalne)

Moja Babcia mawia, że biednych ludzi nie stać na tanie zakupy

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:49   #1240
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
w 100% się z tym zgadzam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:01   #1241
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w nocy obudził mnie mega krwotok z nosa, spędziłam jakiś czas w łazience charcząc krwią
bierzesz już jakieś witaminy? jednak kp, ciąża, Twój organizm jest herosem
no i kciukuję za dietę Krzysia.

Cytat:
(a tak w ogole to markowe nie markowe drogie nie drogie to rzecz także czasem drogie bywa opłacalne
to jest dokładnie moja sytuacja. zawsze zazdrościłam koleżankom z pracy kilku par butów zimowych. i w końcu sama kupiłam takie. były fajne do pierwszej brei (nie mam auta, jeżdżę komunikacją miejska - dużo chodzę, stoję na przystankach). zaniosłam do szewca a ten mnie wyśmiał - "Jak mam pani naprawić tekturę?".
No i łażę w tym samym przez min. 3 sezony.

Cytat:
cenie sobie bardzo jakosc, ale czesto o wyborze decyduje cena
jakbym o sobie czytała.

Cytat:
Do Zary czasem wchodzę, ale w sumie szkoda mi kasy na ciuch z którego tak szybko wyrasta, bo jednak drogo.
dlatego ja zawsze wchodzę ale nie zawsze kupuję (obserwuję, podglądam, czekam, poluję ). zakupy zrobiłam na ostatecznej wyprzedaży. Bluzy za 15,90 zł nie są aż tak drogie

Stary 2014-02-12, 19:16   #1242
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ale żeby tak zrezygnować z mleka w ogole bez mm ??? wiem ze są takie "szkoły" ale nie wiem jak to w praktyce jest . ja jak odstawiłam starszaki od piersi (Kuba do 1 roku ninka dp 2 r.z )to dawałam do prawie 4 roku mm (bebilon). bo podobno lepsze od zwykłego .jadły tez jogurty natural. ,serki ...
Cytat:
podobno mozna - ale czy Krzys je wystarczajaco duzo i roznorodnie by obejsc sie juz teraz bez MM? W koncu to mleko kryje zapotrzebowanie na wszytskie witaminy
No właśnie... A tych witamin nie ma np. w kaszkach
Co Mu dawać..? Muszę pomyśleć I tak Go nie odstawię tak z dnia na dzień.

Cytat:
bierzesz już jakieś witaminy? jednak kp, ciąża, Twój organizm jest herosem
no i kciukuję za dietę Krzysia.
oj tam oj tam
Witaminy biorę
Lekarka w ogóle zdziwiła się, że ja już w 4 mc jestem i jeszcze daję radę karmić
Ania
Stary 2014-02-12, 19:22   #1243
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja zawsze wchodzę ale nie zawsze kupuję (obserwuję, podglądam, czekam, poluję ). zakupy zrobiłam na ostatecznej wyprzedaży. Bluzy za 15,90 zł nie są aż tak drogie
nie chodzę na wyprzedaże, w ogóle centra handlowe zwiedzam jak jest tam pustawo i w sumie w jakimś jestem może 1x/mc albo nawet rzadziej, zakupy traktuję zadaniowo, może dlatego TŻ chodzi ze mną bez żadnych oporów

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:48   #1244
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
Wszystkiego NAJ.NAJ,NAJ dla

Miśki i Jaśki

Podpinam się.
Michalinko i Jasminko rośnijcie w zdrowiu, radości i miłości...

Wpadłam na chwilkę, specjalnie dla Was. Nasze pierwsze Roczniaczki

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
oj tam oj tam
Witaminy biorę
Lekarka w ogóle zdziwiła się, że ja już w 4 mc jestem i jeszcze daję radę karmić
jesteś Wielka

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:48   #1245
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
oooo raju. teraz mam dylemat. powiedzieć t. jak bardzo przepłaciła czy nie
T. bał się tego rżenia. a z konika najbardziej interesowała go metka nad tylnym kopytem.
ku mojej radości
Dużo przepłaciła t.?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jeszcze nie nadrobiłam ale
dziś kończymy 11 miesięcy

Cytat:
Hihi widzę, że jest podział na obieraczy pieczarkowych i nieobieraczy... W sumie dziwne jak to samo się je w różnych domach. Nawet taka prosta rzecz jak bób - u mnie gotowało się go po prostu i każdy sobie obierał z tych łupin i zjadał, natomiast teściowa gotuje, a potem smaży z boczkiem i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....
Nie wyobrażam sobie zjedzenia bobu ze skórką

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A dzisiaj polała się krew Lila raczkowała w kuchni - raczkuje już naprawdę dłuugo, więc wprawiona, nigdy nic się nie działo, a dzisiaj siedziała w kuchni, ruszyła do mnie i jej się ręką jakoś dziwnie zawinęła i rąbnęła buzią na kafelki. Ryk, dotykała ręką buzi, jakby chciała sprawdzić, co się dzieje. Szybko na ręce, TŻ ją utulił, a ja pobiegłam po chusteczkę, żeby wytrzeć krew i zobaczyć czy zęby całe. Na szczęśćie tylko warga była przecięta od środka - musiał ząb ją uszkodzić. Ale strachu się najadłam, a ona się upłakała i nacierpiała.. Na szczęśćie po 5 minutach się uspokoiła i już się wyrywała z rąk na podłogę do zabawy. Ale dzisiaj matka panikara położyła się z nią do karmienia i usypiania - poprzytulałam ją i obydwie usnęłyśmy. Dopiero wstałam, L. się właśnie przebudza.
Biedna L. Dobrze, że "tylko" warga rozcięta.

Cytat:
CR u nas najdluzej zajmuje stolik z FP, piramida interaktywna z FP, garnuszek na klocuszek i ksiazeczki z odglosami zwierzat z przyciskami - no i odkrywanie nowych rzeczy np. pociaganie za pasek do zaluzji zewnetrznych, firanka, drzwiczki od szafek, odkurzacz
F. bardzo długo bawi się taką kostką interaktywną.
http://allegro.pl/interaktywna-kostk...949553375.html
A ostatnio wstawiliśmy mu do pokoju taki namiocik w postaci samochodu i siedzi tam pół dnia i zagląda przez okno, dach, drzwi i robi "a kuku"

Cytat:

U nas książeczki odpadają - wszystkie je. Księga dźwięków najbadziej w kawałkach, rogi poobśliniane. I dwa nadgryzione Dlatego wszystkie ksiązeczki sa na półce, a w jej koszu z zabawkami leżą tylko materiałowe.
Nasza Księga Dźwięków jest chyba w 50 kawałkach. Co druga kartka przygryziona.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:57   #1246
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no bo jestes hero

Cytat:
Dużo przepłaciła t.?
175 zł stało na metce (nie powiem jej, nawet ja mam serce...)

a jaki namiocik? u moich rodziców miejsce jest

Stary 2014-02-12, 20:42   #1247
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ahhh i jeszzce jedna kwestia - zauwazylyscie, ze dziecko rozpoznaje drugie dzeicko - tzn. mam na mysli, ze dziecko to dziecko ?
wczoraj jak bylismy w poczekalni u lekarza byli sami dorosli i jedno dziecko - i tylko to dziecko bawiace sie w kaciku zainteresowalo Marcela, wypatrywal za nim, jak tamten chodzil tam i z powrotem, M. wyciagal az glowke by go dalej obserwowac - no niesamowite. Skad tak male dzieci to odrozniaja?
Jakub czasem patrzy za dziećmi, piszczy do nich, ale jednak woli matki i ogólnie kobiety na basenie jak jesteśmy przed czasem i maluchy bawią się w brodziku tylko zerka szybko na dzieci i zaraz głowa w górę i "podrywa" matki, tu dopiero uśmiechy i zaczepki lecą wejście do jakiegoś sklepu to samo, ostatnio w aparcie coś tam oglądaliśmy, patrzę katem oka na J. a on taki uradowany, uśmiech na buzi, psotne spojrzenie, odwracam się a sprzedawczynie w rządku i się uśmiechają do niego. generalnie moje dziecko gustuje w kobietach 20+ Co z niego wyrośnie...

Cytat:
trochę mnie dziwi to, że można się obejść bez mleka

mam taki poradnik żywienia dziecka http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf zerknij sobie, porównaj z radami pediatry.

w kaszkach też są jakieś witaminy, ale jednak mleko to mleko.. a mówiła coś pediatra jak rozplanować dziecku posiłki, bo przecież nie może jeść ciągle kasz. powiedzmy obiad, deser jakiś mleczny np ten jogurt, kasza na wodzie i co jeszcze?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:01   #1248
Tasia34
Wtajemniczenie

Krzyś śpi (dziś na razie nakarmiony piersią, nie odważyłam się inaczej ), spróbuję Was nadrobić

Cytat:
Nawet taka prosta rzecz jak bób - u mnie gotowało się go po prostu i każdy sobie obierał z tych łupin i zjadał, natomiast teściowa gotuje, a potem smaży z boczkiem i wszyscy wcinają w tych łupinach i z boczkiem. Raz spróbowałam, mało, że wcale mi to nie smakowało, to myślałam, że zejdę z bólu brzucha. Dla mnie to tak jakbym miała zjeść banana ze skórą....

A jak wcześniej pisałyście to w ogóle nie wiedziałam, że część ryżów można wrzucać do zimnej wody, myślałam, że tylko do gorącej. Fakt, że zawsze torebkowy gotuję, to nigdy na opakowaniu nie było inaczej.

Laptop FP rządzi, zwłaszcza ta pioseneczka do "nauki" angielskiego, no i ten wyświetlacz, hipnoza normalnie. Dziś znowu siedziała 40 minut sama i się wkurzała jak toś coś od niej chciał Biznesłumen kurka wodna
O w życiu!, bób z łupinką
Ryż na zimną wodę - tak, jak robię risotto - ale to w ogóle inny sposób (najpierw przesmażam, potem dolewam zimnej wody )
Za laptop

Cytat:
A dzisiaj polała się krew
Buziak!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Możecie polecić jakąś zabawkę, którą dziecko zajmie się dłużej niż przez 3 minuty? (Scarlett, Ciebie nie pytam ) Kupiłam na razie to: http://allegro.pl/eichhorn-kostka-ed...966635365.html
W. teraz ma etap na wkładanie/wyjmowanie małych elementów do większych, może coś interaktywnego? Spotkałyście się z czymś takim?
U nas taką funkcję spełniają różne rzeczy, ale ciągle inne Ostatnio siatka ze spinaczami do bielizny
A ta kostka znów mnie kusi... A kysz!
Ania
Stary 2014-02-12, 21:20   #1249
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
klask i: super!!!! dawno?

a wyjaśnianie na biało to nie wyjaśnianie

dla mnie "plebs" czy "patologia" to jest stan umysłu. i tyle. piszę to ja - Jarząbek co dziś na obiad parówki żarł i namiętnie kupuje w swojej sieciówce (czyt. 3 szmateksy pod jednym szyldem). a w kosmetyczne ma Diory-sriory i nic to nie daje, bo i tak malować się nie umie

hmmm no widzisz. muszę mu pokazać Entliczkową ofertę. nie chce mi się tam iść po nic... bo mam taki sam model jak wstawiłaś...

hehe do otoczenia. szeroko pojętego.
ja się tu i teraz nie boję. boję się "potem" = szukania pracy. już kiedyś to przerabiałam i nie było to fajne

.

wyczaiłaś mnie

(a z tego co pamiętam, to kreska na oku zawsze była.....-więc co mi tu Jarząbek ściemnia)
od paru dni próbuje , na razie tak po parę kroczków....

Cytat:
No wreszcie cos o Emi !!!!
Czyli tez jesteś w gronie często wstających ... i to na zabawe ? ehhhh
Ale ale co ja słysze - pierwsze kroki !!!!
za zabek !
tak podpytam o.... fotke jakąs -gdzies...?. jestem bardzo ciekawa jak się zmieniła -ile urosła ?
a jak Oliwka ? po tym wszystkim? jak się czuje ?

i dzięki za napisanie niewidzialnego(niestety niewidzialnego .....) . już czasem czuje ze trzeba uwazac na słowa ...a tak nie powinno być ... ani w jedna str.ani w drugą ... bo to forum dla mamus 2013 a nie dla zarabiających od -do .

pogrubione -dzięki Ci dobra kobieto za dzielenie się Twą mądroscią.wpełni się zgadzam
z reszty -leze jesteś nie do wy☠☠☠ania Jarząbku
z reszta to nie sztuka walic kasą przed innym jak się ma (albo nie ma). trzeba rozsądnie wybierac . nie lubie kupować-wywalać kasy z zasady .... bo firmowe bo drogie bo wow. mam diory ,ale myje się w jeleniu - bo najlepszy , mam dużo takich ulubionych tanioch bo bardzo dobre jakościowo.

kończe .i już więcej się nie wypowiadam na temat ciuszków, zabawek ,wózków -glowa mnie boli od poczucia ze powinnam mieć poczucie winy ...a nie mam.
No jak sie obudzi i jej nie spacyfikuje szybko to zabawa na całego, rzucanie smoczkiem, śpiewanie, gadulec się włącza i tak z godzinę, dwie....

Urosnąć chyba urosła, tak patrząc po ciuchach- bo nie ważyłam ani nie mierzyłam jej ostatnio ( powinnam?)- w przychodni ostatnio w listopadzie bylam i jakos mi tam nie po drodze....Coś wrzucę

Oliwka różnie....ale to jakis czas ta bedzie

Nestelle - nie trzeba uważać na słowa, absolutnie nie. Realia w naszym kraju są takie a nie inne i pewnie nigdy się nie zdarzy, że będzie dużo lepiej. Tak jest i już.

Pewnych rzeczy nie kupie i trudno, świat się na tym nie skończy przecież.

A Zarę też lubię-ale poprzecenianą, wtedy cena dla mnie jest do przyjęcia,hmwskie bodziaki lubię i spodenki też (te cieńsze dresiki),za to smykowe mi nie podchodzą....Kappa znam z wersji dla starszej
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:41   #1250
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

rozumiem że ze stópkami ok?

aaaahaaa
inka bez mleka jest bleee

Ja nie obieram ani bobu ani pieczarek, bo nie jadam
stópki ok, inka ble z mlekiem wielkie ble, bób i pieczarki mniam
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub czasem patrzy za dziećmi, piszczy do nich, ale jednak woli matki i ogólnie kobiety na basenie jak jesteśmy przed czasem i maluchy bawią się w brodziku tylko zerka szybko na dzieci i zaraz głowa w górę i "podrywa" matki, tu dopiero uśmiechy i zaczepki lecą wejście do jakiegoś sklepu to samo, ostatnio w aparcie coś tam oglądaliśmy, patrzę katem oka na J. a on taki uradowany, uśmiech na buzi, psotne spojrzenie, odwracam się a sprzedawczynie w rządku i się uśmiechają do niego. generalnie moje dziecko gustuje w kobietach 20+ Co z niego wyrośnie...
u nas dzieci fajne ale panie tez dobre, tylko muszą mieć dłuzsze włosy okalajace twarz, takie juz dawno na usmiechy podrywa

wszyscy mnie dzis próbują wkurzyć tylko moja mama nie wzięła udziału w tych zawodach az dziwne bo zawsze jest w czołowce. ide sie myc i spac, przynajmniej sprobuje...
Stary 2014-02-12, 21:49   #1251
jolanT
Zadomowienie

wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin
dla jaśki i miśki!!! Dużo zdrówka, uśmiechu, zabawy moc!!!!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

dziewczyny'
przyjmujemy trolla do fotoklubu?
do mnie trafiło zapytanie ale jak wiadomo decydujemy razem
także napiszcie (chyba że wcześniej na forum zdecydowałyście)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:09   #1252
bmma
Zadomowienie

Cytat:

A ostatnio wstawiliśmy mu do pokoju taki namiocik w postaci samochodu i siedzi tam pół dnia i zagląda przez okno, dach, drzwi i robi "a kuku"
pewnie słodko to wygląda

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:12   #1253
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Także wpadłam na chwilkę aby życzyć dzisiejszym Solenizantkom uśmiechu na codzień, zdrowia i radości

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

Peeewnie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:15   #1254
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Powinnam sobie zablokować to Allegro

Cytat:

I czy Wasze dzieci tez czesto upadaja? Na glowe, do tylu lub na bok?

Ojojoj, biedny Marcel; wystraszył się?
Krzyś upada często, zawsze stara się sam zamortyzować ten upadek, ale czasem walnie o podłogę. No chyba to nieuniknione...
Dziś w przychodni Krzyś machał do innego chłopca (2-3 lata), śmiał się do niego Nawet, jak w TV widzi inne dzieci, to się do nich cieszy - wie, że to dzieciaki

Cytat:
(jak myslicie, chyba duzo taka glowka zniesie, co? )
Nie ma wyjścia, musi znieść

Cytat:
Ha! Pochwalę się, że dzisiaj Hania w końcu sama wstała w łóżeczku, bo próbowała od jakiegoś czasu, ale albo gdzieś noga się podwinęła, albo nie było jak dobrze się chwycić...
Ania
Stary 2014-02-12, 22:18   #1255
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
hehe..
czasami nie pomysle, a napisze lecac po bandzie

pojawilo sie tu na forum slowo plebs, wiec jakos mi sie tak skojarzylo - i jest ikonka co oznacza "niepowaznie".
Odnioslam sie do czesci, ze body i dresy kupujesz Roszkowi do szurania po domu, dlatego tak a nie inaczej skomentowalam. nikomu do kieszeni nie zagladam, mnie nigdy nie ruszaly kwoty zakupow - i mnie tez sie zdarza kupowac drogie rzeczy, i tanie - cenie sobie bardzo jakosc, ale czesto o wyborze decyduje cena
musze mieć rzeczy osobne do szurania po domu ponieważ mam w domu psy - w tym jednego chorego co gubi siersc cały rok w niezliczonej ilości.jest to nie do przeskoczenia ...obojętnie ile sprzątam -wszędzie kłaki . także potrzebne sa rzeczy "po domu" i "na zewnątrz" .
jeśli chodzi o hm - to mowie ogólnikowo .ale na pewno znajda się tam rzeczy które sa dobre . ja się przejechałam i może dlatego mam takie zdanie. poza tym fasony mi nie odpowiadają - za szerokie najczęściej .ale tez firma ta ma fajne gadżety ,dodatki i bieliznę dla dzieci .
jestem na nie szczególnie dla odzieży dorosłej- miałam dużo ciuchow w ciąży z hm -dla ciężarnych ale nie tylko -masakra , nawet dżinsy pękały ...
Jednak rozumiem ze ktoś może mieć inne zdanie
Cytat:
a są 2? nie wiem jakiego 6-36 m-cy na opakowaniu....

parę postów dalej pisałaś o kappahlu razem z h&m - wg mnie jakość ciuszków jednych i drugich to przepaść... ale tak samo bym powiedziała że jest przepaść między kappahlem i nextem czy cartersem

Do Zary czasem wchodzę, ale w sumie szkoda mi kasy na ciuch z którego tak szybko wyrasta, bo jednak drogo. Poza tym na tak szybką zmianę rozmiarówki to te ciuchy nie muszą być takie niezniszczalne. Nie znam tych firm o których pisałaś, zalookam.

nie mam pojęcia na co ulewanie jest trendy... jakieś fasony? kolory? myślę że w bodziakach i dresikach lata 99,99% niemowlaków, wszystkie są modne???

1. jest taki dla maluszkow http://allegro.pl/fisher-price-v7000...957026126.html i taki dla starszaków
http://allegro.pl/laptop-dla-dziecka...963187752.html .

2.dla mnie kapphal gorszy od hm. kupiłam Rochowi pare ciuchow z serii ecco - seria niby taka lepsza i drozsza - a się dziurki porobiły .jakim cudem ? nie wiem . z serii newbie tez miałam -bodziaki ,spodenki - także albo dziurki albo takie zmiętolone się zrobiły ,spodnie zmechacone jakos. to samo z ciuszkami dla mojej bratanicy . także jestem na nie. ale np. Ninka ma z tej firmy dżinsy i leginsy i ok. bielizna tez .

zare lubie za fasony - raczej szczuplejsze a dłuższe i za styl . podoba mi się bardziej - więcej stonowanych kolorków ,mniej misiów-pysiów .
owszem ciuszki sa droższe ale nie trzeba mieć 10 swetrow .

wszystkie dzieci w bodziakach i dresach sa modne
tak na prawde to dyskusja o niczym bo dzieci maja to w pompie byle wygodnie

no ja właśnie nauczona powiedzenia " nie stać mnie na tanie rzeczy.."
Cytat:
to jest dokładnie moja sytuacja. zawsze zazdrościłam koleżankom z pracy kilku par butów zimowych. i w końcu sama kupiłam takie. były fajne do pierwszej brei (nie mam auta, jeżdżę komunikacją miejska - dużo chodzę, stoję na przystankach). zaniosłam do szewca a ten mnie wyśmiał - "Jak mam pani naprawić tekturę?".
No i łażę w tym samym przez min. 3 sezony.
ale tak powinno być ...
to wymysł naszych czasów -jednorazowych . teraz nikomu się nie opłaca robic trwałe-dobre rzeczy . to się ma od ciuchow po telefony i miksery ..... kiedyś za czasów naszych mam było tak ze płaszcz kupowało się za pół albo więcej wypłaty a i tak kolejki -zapisy na niego były .i się chodziło w takiej zdobyczy ,chodziło i chodziło latami . a teraz ludzie mówia ze wszystko drogie ....
Drogie bo jednorazowe .
ja wole jedna dobra bluzke na pare lat niż kilka na chwile .
to swego rodzaju inwestycja . mam ciuchy ,buty,torebki które mam na lata . tylko jest haczyk - styl klasyczny musi być . i opcja dla mnie wazna - nie epatowanie markami .nie musze mieć na czole napisane jak i co .ważne ze ja wiem ze ta czarna zwykła bluzka dla mnie jest niezwykła. jeśli się da to no logo .
Cytat:
ze Ty w ogole dajesz rade - wszystkie podziwiamy
Cytat:
.

Cytat:
175 zł stało na metce (nie powiem jej, nawet ja mam serce...)
łooo boshe (ja nie mam serca -powiedziałabym )
Stary 2014-02-12, 22:31   #1256
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a z tego co pamiętam, to kreska na oku zawsze była.....-więc co mi tu Jarząbek ściemnia
nie kumam ale to nic

Cytat:
od paru dni próbuje , na razie tak po parę kroczków....
rewelacja! klask i:nie pójdzie wszak od razu na Kopiec

Cytat:
tylko moja mama nie wzięła udziału w tych zawodach az dziwne bo zawsze jest w czołowce.

Cytat:
, ale z wpisowym zdjęciem

Cytat:
chłop mi mówi, że jednak na promocji kupiła i 119 zł zapłaciła. heh. realia miasta 20tysięcznego i braku konkurencji

Stary 2014-02-12, 22:37   #1257
achna79
Rozeznanie

Cytat:

my po lekarzu: stópki ok mamy się pojawić po 2 miesiącach od początku samodzielnego chodzenia

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
inkę uwielbiam (a zaczęłam pic dopiero po porodzie )
Ja też uwielbiam. Zasmakowała mi w szpitalu. Jestem uzależniona od Anatola waniliowego Zwykła kawa mi już nie smakuje

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
zmykam do dentysty na kontrolę i zmianę opatrunku w zębie

Cytat:

-
dla śpiewaka

Cytat:
kl aski:

Cytat:

Kuba strzelił w ostaniej minucie gola! (jestem na treningu )
dla Kuby

Cytat:

dziewczyny'

ja na tak

Cytat:
Paskuda jesteś
Stary 2014-02-12, 22:37   #1258
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Wszystkiego naj, najlepszego dla naszych roczniaków czyli Miśki i Jaśki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg puchatekbr9.jpg (18,5 KB, 1 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:39   #1259
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
jesteś Wielka
Oj tam

Cytat:
F. bardzo długo bawi się taką kostką interaktywną.
http://allegro.pl/interaktywna-kostk...949553375.html
Ja zabraniam dawać takie linki!

Cytat:
no bo jestes hero

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

trochę mnie dziwi to, że można się obejść bez mleka

mam taki poradnik żywienia dziecka http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf zerknij sobie, porównaj z radami pediatry.

w kaszkach też są jakieś witaminy, ale jednak mleko to mleko.. a mówiła coś pediatra jak rozplanować dziecku posiłki, bo przecież nie może jeść ciągle kasz. powiedzmy obiad, deser jakiś mleczny np ten jogurt, kasza na wodzie i co jeszcze?
Krzyś też babeczki bardzo lubi Panie Pogodynki najfajniejsze
Poradnik znam, dzięki Ale tam jest o żywieniu dzieci pow. 1 roku, już mogę to odnieść do mojego 9 miesięczniaka..? Poczytam.
No nie mówiła konkretnie. Ja sobie tak wykoncypowałam:
- rano kaszka (Holle albo jaglana) z owocami;
- drugie śniadanie to jogurt/serek - coś nabiałowego;
- obiadek mięsko/rybka;
- owocek na deserek;
- kolacja kaszka typu Nestle czy jakaś Hipp.

I gdzieś tu bym jeszcze nabiał wtryniła... Może owocki by były z serkiem?
Na razie tylko tak sobie kombinuję, powiedzcie, czy dobrze..?

Oczywiście jest opcja np. mm 2 x dobę (rano i wieczór). I czy wtedy dawać to mm i wszystko to, co wyżej napisałam? Nie będzie za dużo? Jeju, jak ja nic nie wiem

Cytat:
dziewczyny'

A pewnie
A Cathlyn już jest?
Ania
Stary 2014-02-12, 22:42   #1260
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
No jak sie obudzi i jej nie spacyfikuje szybko to zabawa na całego, rzucanie smoczkiem, śpiewanie, gadulec się włącza i tak z godzinę, dwie....

Urosnąć chyba urosła, tak patrząc po ciuchach- bo nie ważyłam ani nie mierzyłam jej ostatnio ( powinnam?)- w przychodni ostatnio w listopadzie bylam i jakos mi tam nie po drodze....Coś wrzucę

Oliwka różnie....ale to jakis czas ta bedzie

Nestelle - nie trzeba uważać na słowa, absolutnie nie. Realia w naszym kraju są takie a nie inne i pewnie nigdy się nie zdarzy, że będzie dużo lepiej. Tak jest i już.

Pewnych rzeczy nie kupie i trudno, świat się na tym nie skończy przecież.

A Zarę też lubię-ale poprzecenianą, wtedy cena dla mnie jest do przyjęcia,hmwskie bodziaki lubię i spodenki też (te cieńsze dresiki),za to smykowe mi nie podchodzą....Kappa znam z wersji dla starszej
2 godziny w nocy gada? spiewa ? skąd siły ja się pytam ? odsypia to w dzień długo ?

nie no nie powinnas .ja tez nie mierze ,nie waze . tak tylko jestem ciekawa jak Emi się wyciagneła . jak wygląda w ogole teraz .

co do Oliwki to -zmartwiłas mnie .... ( jakiś czas ? )

mysle jednak ze trzeba uwazac na słowa - taki mamy klimat ....

ja tez pewnych rzeczy nie kupie . nie spie na kasie .
mam inne zmartwienia ....
Cytat:

wszyscy mnie dzis próbują wkurzyć tylko moja mama nie wzięła udziału w tych zawodach az dziwne bo zawsze jest w czołowce. ide sie myc i spac, przynajmniej sprobuje...

Cytat:
dziewczyny'
a nie ma jej tam???
i dopiero teraz przyjmujemy?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości