|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() jej córcia też nosi bodziaki, miękkie spodenki (bo geterki, albo dresówki), skarpety. i jest modna. i nie za ogromne pieniądze i nie -w szarościach (li i jedynie) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz racje, modnie mozna ubrac rowniez za niewielkie pieniadze )haha... no kask bylby idealny!
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę coś się zabrać za niego
Czasu brak A jeszcze odnośnie zabawy, to Hania długo potrafi tez się bawić moim laptopem albo gra w coś na tablecie, są takie aplikacje Fisher Price albo takie z odgłosami zwierząt, dotykasz zdjęcie zwierzątka i jest rzeczywisty dźwięk jaki wydaje. Na początek dobra też biedronka (jak się ją dotknie, przelatuje w inne miejsce). Tablet nazywam szefem wszystkich zabawek, to jest boss, jak żadne inne bajery nie skutkują, to Hania dostaje tablecik Lubi też piosenki puszczane z youtoube - hitem są Kaczuszki i Jagódki.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-12 o 17:05 |
|
|
|
#1234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i za śpiew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam teraz do książek
|
|
#1235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak zobaczyłam, ile tam jest w pasie, to ja bez ciąży mam sporo więcej ![]() Podpinam się do tych pięknych życzeń, DZIEWCZYNKI, ROŚNIJCIE DUŻE, PIĘKNE I ZDROWE!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Kasy nie mam ![]() Tiaaa.... w nocy obudził mnie mega krwotok z nosa, spędziłam jakiś czas w łazience charcząc krwią Potem bałam się zasnąć, że znów będzie... Ale do teraz spokój. Nie wiem kurde, dlaczego tak nagle i tyle tej krwi, obstawiam pogodę.Witam się po maratonie miejskim ![]() Najpierw poczta po przesyłkę (kupiłam DOBRE spodnie ciążowe, udało się przez neta! ), potem przychodnia, Tesco, apteka i Rossmann... Byłam z K. i z Mamą.Co do przychodni - poszłam, żeby porozmawiać o rozszerzaniu diety K., mm, nabiale w ogóle, jajkach itp. Najpierw zważony - całe 100 gr od listopada Ale nie martwić się, w tym wieku może być taki przyrost. No to się nie martwię ![]() Plama na karczku zaczęła ostatnio schodzić, więc i tak nie było dużo do pokazania, w każdym razie nic groźnego ![]() I meritum - jako, że chcę rezygnować z kp i ewent. wprowadzać inne mleko, mam zacząć od jogurtów. Po troszku jogurt i obserwować. Dawać kaszkę bezmleczną (zaproponowała Sinlac, ale od razu powiedziałam, że z cukrem nie chcę, no to HIPP; w końcu kupiłam Nestle "zdrowy brzuszek" - wydaje mi się, że ona jest ok w składzie???). Starać się nie karmić przed samym snem (hahahaha będzie walka ).Jajko spróbować, ale gdyby nadal chorował, to bez jajka może być. Mięsko lub rybka codziennie. I co mnie zdziwiło najbardziej - możemy się obejść bez mm ( ). Kaszki (bezmleczne!) zapewnią wszystkie składniki, do tego jogurty... Do picia woda. Ja jestem zaskoczona, myślałam, że w tym wieku to jeszcze niezbędne, ale pediatra powiedziała, że niekoniecznie.Czyli czeka nas czas eksperymentów
|
|
#1236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli tez jesteś w gronie często wstających ... i to na zabawe ? ehhhh Ale ale co ja słysze - pierwsze kroki !!!! za zabek ! tak podpytam o.... fotke jakąs -gdzies...?. jestem bardzo ciekawa jak się zmieniła -ile urosła ? a jak Oliwka ? po tym wszystkim? jak się czuje ? i dzięki za napisanie niewidzialnego(niestety niewidzialnego .....) bo to forum dla mamus 2013 a nie dla zarabiających od -do . Cytat:
![]() ![]() .ja pisałam ze jakościowo dla mnie sieciówki (hm,kappahl) kiepsko wypadają przy innych firmach . dlatego wole mieć cos innego ale mniej. ja tez ubieram wygodnie ,staram się fajnie ubierać . a co do mody nic o tym nie pisałam ale - no nie wiem co masz na myśli -w garnitur go nie wbijam.a modnie nie znaczy drogo ! a teraz spodnie dresowe sa bardzo hot pamiętaj tez ze każdy ma swoją perspektywę zycia. dla jednych hm -będzie na nie dla innych nawet basic z hm to szczyt marzeń . Cytat:
![]() 2.Niestety upadki się zdarzają - coraz częściej .... 3.tak - dzieci inaczej reagują na dzieci . mysle ze wiedzą kto jest kim -tak jak my -widzą ![]() 4. za spiewanie -nagraj ,nagraj 5.istnieje tez podzial nocników co do płci Cytat:
z reszty -leze z reszta to nie sztuka walic kasą przed innym jak się ma (albo nie ma). trzeba rozsądnie wybierac . nie lubie kupować-wywalać kasy z zasady .... bo firmowe bo drogie bo wow. mam diory ,ale myje się w jeleniu - bo najlepszy , mam dużo takich ulubionych tanioch bo bardzo dobre jakościowo. (a tak w ogole to markowe nie markowe drogie nie drogie to rzecz wzgledna .ale mam znajoma - która twierdziła ze na głowe upadłam bo kupuje dzieciom takie buty (czyt drogie ) . ona kupiła w deichmanie sanadałki . dziecku po tygodniu już się cos tam zdarło , przetarło .po miesiącu pękły . reklamowała .uznali -ale na czas reklamacji musiała przecież kupic drugie buty . buty pod koniec lata nadawały się do wywalenia... rozdeptane ,rozciagniete ,przetarte . Kuby buty (kupuje zawsze trochę większe)były w bdb stanie- nosił także drugiego lata . gdyby nie wyrósł z nich to nosił by pewnie jeszcze 3 rok... także czasem drogie bywa opłacalne) ![]() kończe .i już więcej się nie wypowiadam na temat ciuszków, zabawek ,wózków -glowa mnie boli od poczucia ze powinnam mieć poczucie winy ...a nie mam.
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
żeby chociaż fajne były .... ![]() Cytat:
.z tym krwotokiem to nie fajnie ..... a z tym odstawieniem od piersi i zastąpieniem jog.i innymi mlecznymi to trzymam kciuki mocno aby się udało i było wszystko ok. ale żeby tak zrezygnować z mleka w ogole bez mm ??? wiem ze są takie "szkoły" ale nie wiem jak to w praktyce jest . ja jak odstawiłam starszaki od piersi (Kuba do 1 roku ninka dp 2 r.z )to dawałam do prawie 4 roku mm (bebilon). bo podobno lepsze od zwykłego .jadły tez jogurty natural. ,serki ... Kuba strzelił w ostaniej minucie gola!
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami nie pomysle, a napisze lecac po bandzie ![]() pojawilo sie tu na forum slowo plebs, wiec jakos mi sie tak skojarzylo - i jest ikonka co oznacza "niepowaznie".Odnioslam sie do czesci, ze body i dresy kupujesz Roszkowi do szurania po domu, dlatego tak a nie inaczej skomentowalam. nikomu do kieszeni nie zagladam, mnie nigdy nie ruszaly kwoty zakupow - i mnie tez sie zdarza kupowac drogie rzeczy, i tanie - cenie sobie bardzo jakosc, ale czesto o wyborze decyduje cena ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#1239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z h&m kupiłam Z jedną jedyną rzecz - buciki, które miała na chrzest... no jakoś mi nigdy nic nie odpowiadało, w sumie dawno nie byłam - ale od razu mieliśmy z TŻtem swoje ulubione sposoby ubierania Z, tak żeby było i nam i jej najwygodniej - i tak np. nie kupowaliśmy pajacy na zamek, ani zapinanych "na jedną nogę" bo nam to nie pasowało, a tam głównie takie.... i ta ich bawełna jakaś niemal przezroczysta parę postów dalej pisałaś o kappahlu razem z h&m - wg mnie jakość ciuszków jednych i drugich to przepaść... ale tak samo bym powiedziała że jest przepaść między kappahlem i nextem czy cartersem Cytat:
ja mam książeczki te co Z może bezpiecznie brać sobie sama na 2 półkach na dole półek na cd i dvd, resztę w koszu na podłodze. Kosz to też niezła zabawka jak wywali wszystkie... Kosze mam ze sznurka papierowego z Pepco, więc też przyjazne małym łapom Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
w 100% się z tym zgadzam
|
#1241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kciukuję za dietę Krzysia. Cytat:
No i łażę w tym samym przez min. 3 sezony. jakbym o sobie czytała. Cytat:
![]()
|
|
|
#1242 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co Mu dawać..? Muszę pomyśleć I tak Go nie odstawię tak z dnia na dzień.Cytat:
![]() Witaminy biorę Lekarka w ogóle zdziwiła się, że ja już w 4 mc jestem i jeszcze daję radę karmić
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodzę na wyprzedaże, w ogóle centra handlowe zwiedzam jak jest tam pustawo i w sumie w jakimś jestem może 1x/mc albo nawet rzadziej, zakupy traktuję zadaniowo, może dlatego TŻ chodzi ze mną bez żadnych oporów
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Podpinam się. Michalinko i Jasminko rośnijcie w zdrowiu, radości i miłości... Wpadłam na chwilkę, specjalnie dla Was. Nasze pierwsze Roczniaczki ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() jesteś Wielka
|
|
#1245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/interaktywna-kostk...949553375.html A ostatnio wstawiliśmy mu do pokoju taki namiocik w postaci samochodu i siedzi tam pół dnia i zagląda przez okno, dach, drzwi i robi "a kuku"Nasza Księga Dźwięków jest chyba w 50 kawałkach. Co druga kartka przygryziona. |
||||
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
175 zł stało na metce (nie powiem jej, nawet ja mam serce...)a jaki namiocik? u moich rodziców miejsce jest
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na basenie jak jesteśmy przed czasem i maluchy bawią się w brodziku tylko zerka szybko na dzieci i zaraz głowa w górę i "podrywa" matki, tu dopiero uśmiechy i zaczepki lecą wejście do jakiegoś sklepu to samo, ostatnio w aparcie coś tam oglądaliśmy, patrzę katem oka na J. a on taki uradowany, uśmiech na buzi, psotne spojrzenie, odwracam się a sprzedawczynie w rządku i się uśmiechają do niego. generalnie moje dziecko gustuje w kobietach 20+ Co z niego wyrośnie... ![]() Cytat:
![]() mam taki poradnik żywienia dziecka http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf zerknij sobie, porównaj z radami pediatry. w kaszkach też są jakieś witaminy, ale jednak mleko to mleko.. a mówiła coś pediatra jak rozplanować dziecku posiłki, bo przecież nie może jeść ciągle kasz. powiedzmy obiad, deser jakiś mleczny np ten jogurt, kasza na wodzie i co jeszcze? |
||
|
|
|
#1248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Krzyś śpi (dziś na razie nakarmiony piersią, nie odważyłam się inaczej
), spróbuję Was nadrobić ![]() Cytat:
Ryż na zimną wodę - tak, jak robię risotto - ale to w ogóle inny sposób (najpierw przesmażam, potem dolewam zimnej wody )Za laptop ![]() Buziak! Cytat:
Ostatnio siatka ze spinaczami do bielizny ![]() A ta kostka znów mnie kusi... A kysz!
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyczaiłaś mnie ![]() (a z tego co pamiętam, to kreska na oku zawsze była.....-więc co mi tu Jarząbek ściemnia od paru dni próbuje , na razie tak po parę kroczków.... Cytat:
Urosnąć chyba urosła, tak patrząc po ciuchach- bo nie ważyłam ani nie mierzyłam jej ostatnio ( powinnam?)- w przychodni ostatnio w listopadzie bylam i jakos mi tam nie po drodze....Coś wrzucę Oliwka różnie....ale to jakis czas ta bedzie Nestelle - nie trzeba uważać na słowa, absolutnie nie. Realia w naszym kraju są takie a nie inne i pewnie nigdy się nie zdarzy, że będzie dużo lepiej. Tak jest i już. Pewnych rzeczy nie kupie i trudno, świat się na tym nie skończy przecież. A Zarę też lubię-ale poprzecenianą, wtedy cena dla mnie jest do przyjęcia,hmwskie bodziaki lubię i spodenki też (te cieńsze dresiki),za to smykowe mi nie podchodzą....Kappa znam z wersji dla starszej
|
|
#1250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wszyscy mnie dzis próbują wkurzyć tylko moja mama nie wzięła udziału w tych zawodach az dziwne bo zawsze jest w czołowce. ide sie myc i spac, przynajmniej sprobuje...
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin
dla jaśki i miśki!!! Dużo zdrówka, uśmiechu, zabawy moc!!!! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- dziewczyny' przyjmujemy trolla do fotoklubu? do mnie trafiło zapytanie ale jak wiadomo decydujemy razem także napiszcie (chyba że wcześniej na forum zdecydowałyście)
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Także wpadłam na chwilkę aby życzyć dzisiejszym Solenizantkom uśmiechu na codzień, zdrowia i radości ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powinnam sobie zablokować to Allegro Cytat:
![]() Krzyś upada często, zawsze stara się sam zamortyzować ten upadek, ale czasem walnie o podłogę. No chyba to nieuniknione... Dziś w przychodni Krzyś machał do innego chłopca (2-3 lata), śmiał się do niego Nawet, jak w TV widzi inne dzieci, to się do nich cieszy - wie, że to dzieciaki ![]() Nie ma wyjścia, musi znieść ![]() Cytat:
|
|
#1255 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o hm - to mowie ogólnikowo .ale na pewno znajda się tam rzeczy które sa dobre . ja się przejechałam i może dlatego mam takie zdanie. poza tym fasony mi nie odpowiadają - za szerokie najczęściej .ale tez firma ta ma fajne gadżety ,dodatki i bieliznę dla dzieci . jestem na nie szczególnie dla odzieży dorosłej- miałam dużo ciuchow w ciąży z hm -dla ciężarnych ale nie tylko -masakra , nawet dżinsy pękały ... Jednak rozumiem ze ktoś może mieć inne zdanie ![]() Cytat:
http://allegro.pl/laptop-dla-dziecka...963187752.html . 2.dla mnie kapphal gorszy od hm. kupiłam Rochowi pare ciuchow z serii ecco - seria niby taka lepsza i drozsza - a się dziurki porobiły .jakim cudem ? nie wiem . z serii newbie tez miałam -bodziaki ,spodenki - także albo dziurki albo takie zmiętolone się zrobiły ,spodnie zmechacone jakos. to samo z ciuszkami dla mojej bratanicy . także jestem na nie. ale np. Ninka ma z tej firmy dżinsy i leginsy i ok. bielizna tez . zare lubie za fasony - raczej szczuplejsze a dłuższe i za styl . podoba mi się bardziej - więcej stonowanych kolorków ,mniej misiów-pysiów . owszem ciuszki sa droższe ale nie trzeba mieć 10 swetrow . wszystkie dzieci w bodziakach i dresach sa modne tak na prawde to dyskusja o niczym bo dzieci maja to w pompie byle wygodnie ![]() no ja właśnie nauczona powiedzenia " nie stać mnie na tanie rzeczy.." Cytat:
to wymysł naszych czasów -jednorazowych . teraz nikomu się nie opłaca robic trwałe-dobre rzeczy . to się ma od ciuchow po telefony i miksery ..... kiedyś za czasów naszych mam było tak ze płaszcz kupowało się za pół albo więcej wypłaty a i tak kolejki -zapisy na niego były .i się chodziło w takiej zdobyczy ,chodziło i chodziło latami . a teraz ludzie mówia ze wszystko drogie .... Drogie bo jednorazowe . ja wole jedna dobra bluzke na pare lat niż kilka na chwile . to swego rodzaju inwestycja . mam ciuchy ,buty,torebki które mam na lata . tylko jest haczyk - styl klasyczny musi być . i opcja dla mnie wazna - nie epatowanie markami .nie musze mieć na czole napisane jak i co .ważne ze ja wiem ze ta czarna zwykła bluzka dla mnie jest niezwykła. jeśli się da to no logo . Cytat:
Cytat:
łooo boshe (ja nie mam serca -powiedziałabym )
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nic ![]() rewelacja! ![]() ![]() klask i:nie pójdzie wszak od razu na Kopiec ![]() Cytat:
![]() chłop mi mówi, że jednak na promocji kupiła i 119 zł zapłaciła. heh. realia miasta 20tysięcznego i braku konkurencji
|
|
|
#1257 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam. Zasmakowała mi w szpitalu. Jestem uzależniona od Anatola waniliowego Zwykła kawa mi już nie smakuje ![]() Cytat:
dla śpiewakaCytat:
![]() kl aski: dla Kuby Cytat:
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj, najlepszego dla naszych roczniaków czyli Miśki i Jaśki
|
|
|
|
#1259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam
Cytat:
![]() Cytat:
Panie Pogodynki najfajniejsze ![]() Poradnik znam, dzięki No nie mówiła konkretnie. Ja sobie tak wykoncypowałam: - rano kaszka (Holle albo jaglana) z owocami; - drugie śniadanie to jogurt/serek - coś nabiałowego; - obiadek mięsko/rybka; - owocek na deserek; - kolacja kaszka typu Nestle czy jakaś Hipp. I gdzieś tu bym jeszcze nabiał wtryniła... Może owocki by były z serkiem? Na razie tylko tak sobie kombinuję, powiedzcie, czy dobrze..? Oczywiście jest opcja np. mm 2 x dobę (rano i wieczór). I czy wtedy dawać to mm i wszystko to, co wyżej napisałam? Nie będzie za dużo? Jeju, jak ja nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() A Cathlyn już jest?
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no nie powinnas .ja tez nie mierze ,nie waze . tak tylko jestem ciekawa jak Emi się wyciagneła . jak wygląda w ogole teraz . co do Oliwki to -zmartwiłas mnie .... ( jakiś czas ? )mysle jednak ze trzeba uwazac na słowa - taki mamy klimat .... ![]() ja tez pewnych rzeczy nie kupie . nie spie na kasie . mam inne zmartwienia .... Cytat:
a nie ma jej tam??? i dopiero teraz przyjmujemy?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

i nie -w szarościach (li i jedynie) 
(jak myslicie, chyba duzo taka glowka zniesie, co?
)

jakos szczesliwie sie sturlal, ale nic sie nie stalo - no ale zaliczylismy i my 

Ale nie martwić się, w tym wieku może być taki przyrost. No to się nie martwię 

klask i: super!!!! dawno?