![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Niezręczne sytuacje, niewygodne pytania, wpadki - jak wybrnąć wśród ludzi?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od razu wszyscy katolicy milkną i nie ciągną tematu. proste odpowiedzi są zawsze najlepsze Ostatnio prowadziłam zastępstwo na lekcji z uczniem bodajże głuchoniemym (w kazdym razie ze schorzeniem które sprawia trudności w kontaktach międzyludzkich). Klasa bardzo niegrzeczna, a ja stoję i trzeci raz powtarzam pytanie, on nie odpowiada. W końcu mówią "psze pani psze pani ale pszemek cośtam jest chory" i ja nie wiedziałam czy żartują i się z niego naśmiewają, czy poważnie chłopiec ma problemy. No to powiedziałam że przepraszam jestem tutaj pierwszy raz, nie zostałam przez nikogo uprzedzona ani przygotowana do tej sytuacji, Przemek niech się zastanowi i może napisać w zeszycie odpowiedź na ćwiczenie ale jeśli tego nie zrobi to nic się nie stanie a my idziemy dalej. No i dopiero potem nauczyciela oświeciło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dot.: Niezręczne sytuacje, niewygodne pytania, wpadki - jak wybrnąć wśród ludzi?
Na większość: To jest moją (prywatna) sprawa.
I ogólnie unikanie osób o ile to możliwe które wpychają nos tam gdzie nie trzeba. Jak będe chciała powiedzieć to powiem, nie trzeba mnie pytać. ![]()
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Właśnie już jej to mówiłam, czasami właśnie starałam się puścić jakąś wbitę w stylu "faceci narzekali, że o rady pytasz?", ale niestety to jest taki typ osoby, która na wszystko ma wy☠☠☠***. No trudno. Chyba po prostu zacznę ją ignorować, bo innego wyjścia nie widzę :/
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a co ja szmata jakaś jestem żeby każdemu opowiadać o takich rzeczach? zamknęła się na wieki choć może było nieco ostro. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo że wolisz w ucho ![]() Albo udaj że nie słyszałaś. Albo ostentacyjnie powiedz słucham, chociaż wątpię żeby taka osobą się domyśliła. Chwast niezła petarda ![]()
“The church is close, but the road is icey. The bar is far, but I will walk carefully.” Blog Edytowane przez blanche_ Czas edycji: 2014-02-12 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepszy tekst mojego życia; -Czemu nie byłaś na naszym ślubie? - Bo mnie nie zaprosiliście!
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- też nie rozumiem, co w tym Radomiu zabawnego.
![]() |
![]() |
#41 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
zuy mod
|
Co do pytań o pieniądze - mówię szczerze, nie rozumiem co w tym temacie takiego wstydliwego
![]() Co do tematu seksu... ups, też lubię ten temat, nie tak ostro, ale z (bliskimi, żeby nie było) przyjaciółmi zdarza mi się rozmawiać i mniej, i bardziej poważnie. Hm. U mnie strasznie niewygodnym pytaniem jest "jak remont?" - w momencie, w którym średnio jest możliwość żeby go robić, a stan ten trwa już rok i dopiero niedługo się za niego bierzemy ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedys slyszalam, ze jak nie chce sie odpowiadac, to wystarczy odpowiedziec: a do czego Ci taka informacja? Nie mialam okazji tak odpowiedziec. O, upierdliwym pytaniem jest matura/magisterka. Dopoki temat mnie nie dotyczyl, to nie widzialam nic zlego w tym pytaniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to chyba nie chodziło o upierdliwe pytania tylko kłopotliwe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Buc
|
Cytat:
![]() co do namolnych/nie na miejscu tekstów. ogólnie mam gdzieś co kto o mnie pomyśli więc najczęściej odpowiadam zgodnie z prawdą albo krótko i na temat że to nie czyjś biznes.
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś szczególnie pytania nie drażnią, nawet o ślub i dzieci, choć faktycznie dość rzadko padają.
O finanse zawsze odpowiadam - nie widzę w tym nic okropnie tajnego. Inna sprawa, że nikt mi nie wierzy ![]() Jednak zdarzają się wybitnie namolne jednostki, która drążą temat z uporem maniaka, wtedy zadaję pytanie, czy dana osoba rocznik statystyczny prowadzi, albo dla jakiej firmy zbiera ankiety. Zazwyczaj się wtedy zamykają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój kolega w sytuacji pytania o zarobki wykręcał się tym, że podpisał lojalkę w pracy, że nie będzie udzielał takich informacji. Na ogół zbijało to ludzi z tropu i dawali spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogolnie samo pytanie o mature jest upierdliwe, ale dla osoby, ktora tej matury nie zdala i zle sie z tym czuje, pytanie staje sie klopotliwe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
"Ile chciałaby pani zarabiać?"
![]() I to zdziwienie, gdy podaję większą sumę, niż im się wydaje. Głupie pytanie, głupia odpowiedź - ile bym chciała nie zawsze oznacza ile zarobię faktycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4512743 7]"Ile chciałaby pani zarabiać?"
![]() I to zdziwienie, gdy podaję większą sumę, niż im się wydaje. Głupie pytanie, głupia odpowiedź - ile bym chciała nie zawsze oznacza ile zarobię faktycznie ![]() To nie jest glupie pytanie ![]() Pytanie brzmi: "jak wycenia Pani swoje prace i doswiadczenie", a nie: ile kasy Pani sie marzy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Mnie teściowa do szału doprowadzała pytaniem kiedy będzie babcią. Rozumiem że chciała zostać babcią ale kurde bez przesady to nie jej sprawa kiedy planowaliśmy dziecko. Ja jej na złość odpowiadałam że ma jeszcze 2 synów i niech ich się zapyta. I jej tekst "aa bo koleżanki z pracy są już babciami i tylko ja nie"
![]() Dla mnie to było takie troche niezręczne pytanie bo jestem osobą która nie chętnie opowiada o takich sprawach i cenię sobie prywatność. Tym bardziej że nie każdemu udaje się zajść w ciąże ot tak, pstryk i już więc takie pytania są bardzo nie taktowne czasem. Edytowane przez Harakiri Czas edycji: 2014-02-13 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że głupie. Są to niezręczne pytania, na które chyba nie ma dobrej odpowiedzi. Powiesz za dużo, popukają się w czoło. Powiesz za mało i już świadczy to o Twojej samoocenie i wierze w swoje umiejętności. Wiadomo przecież, że jako pracownik posiadający dajmy na to 2 letnie doświadczenie w zawodzie mogę spodziewać się większej "oczekiwanej" sumy niż nowicjusz i to zauważyłam, że nieco dziwi rekruterów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4512769 1]Nigdzie nie napisałam, że głupie.
Są to niezręczne pytania, na które chyba nie ma dobrej odpowiedzi. Powiesz za dużo, popukają się w czoło. Powiesz za mało i już świadczy to o Twojej samoocenie i wierze w swoje umiejętności. Wiadomo przecież, że jako pracownik posiadający dajmy na to 2 letnie doświadczenie w zawodzie mogę spodziewać się większej "oczekiwanej" sumy niż nowicjusz i to zauważyłam, że nieco dziwi rekruterów ![]() Napisalas: glupie pytanie - glupia odpowiedz. Nie uwazam, ze to niezreczne pytanie. Ale moze dlatego, ze jestem na tyle swiadoma, ze w zawodzie, w ktorym pracuje, wiem, ile chcialabym zarabiac. Gdybym zmienila branze, moglabym miec problem. Dobry rekruter widzi roznice. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
zuy mod
|
A dla mnie glupie - generalnie nie lubie negocjowac, a dokladniej - zaczynac negocjacji.
Pracodawca zwykle ma mniej lub bardziej wycenione dane stanowisko, wiec to on (imho) powinien wyjsc z propozycja. No ale wielu liczy na oszczednosc, bo szczegolnie nowicjusze na rynku beda zanizac swoje oczekiwania, zeby prace dostac. Zreszta - widelki placowe powinny byc w ogloszeniu, a nie bzdurne "ile chce pani zarabiac". wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
to moze mi ktos doradzi,co moge odpowiedziec na pytanie,kiedy wracam do Polski?
zyc mi znajomi i rodzina nie daja,mam tu wlasne mieszkanie,dobra prace i przez najblizsze kilka lat nie wracam,o ile w ogole,bo mi tu zwyczajnie dobrze. Jestem juz w UK 6 lat i jakby mi bylo zle,to bym dawno wrocila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Nam napisałaś, to im nie możesz tego samego powiedzieć? Dobrze mi tu, mam prace, mieszkanie, jak będę chciała wracać to wam powiem sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Jak czytam wizażanki to się zastanawiam w jakim ja świecie zyje. Dla mnie niezręczne pytanie to typu (sytuacja: rodzina przy stole, niedzielny obiad z mamą i ciociami)
-i co tam Kasiu, po numerku z mężem trzymasz nogi w górze czy nie? bo czytałam że powinnaś -masz regularne miesiączki? -ostatnio mam problemy z regularnymi wypróżnieniami, podobno miałaś to samo -słyszałam że leczyłaś sie na gazy u tego znanego lekarza dasz mi jego numer? itp. pytanie "kiedy wracasz do polski" jeśli to jest niezręczne, to ja odpadam, sorry. niedługo trzeba będzie rozmawiać o pogodzie, ale nie daj boże ktos powie że jest duża wilgoć i uznacie to za niezręczne ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A niewygodne pytania to typu -czy zgłosiłaś do urzędu skarboego swoich lokatorów? -ile zarabiasz? -dlaczego firma jest przepisana na twoją kuzynkę a ty jesteś zatrudniona jako pracownik etcetra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45127167]Zarabiasz tak dużo, czy tak mało?
![]() Mój kolega w sytuacji pytania o zarobki wykręcał się tym, że podpisał lojalkę w pracy, że nie będzie udzielał takich informacji. Na ogół zbijało to ludzi z tropu i dawali spokój.[/QUOTE] Zarabiam mało, ale jestem w zawodzie "prestyżowym..." i wszystkim sie wydaje, że sram kasą, mam willę z basenem i ferrari w garażu (no... garaż też podobno mam). Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"a czemu wy nie weźmiecie kredytu?" i jak tu teraz wyjasnić że to zlecenia podpisywane z miesiąca na miesiąc xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.