|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Sunrise28 też fakt, ale mam nadzieję że nikt inny nie wpadnie na granatowy krawat :P a co do butów to moje będą granatowe, tak jak szarfa na sukience
![]() Ja właśnie siedzę w pracy i szukam zaproszeń
|
|
|
|
#4382 |
|
BAN stały
|
Ooo "moja" kokardka, też mam taką
![]() Nie, bo wyszła taka glupia sytuacja, że zmieniam druhnę, bo panna zazdrosna rodzi w kwietniu i poprosiłam wczoraj jedną koleżankę, a ona z takim tekstem, że "oo to muszę zapytać twojej świadkowej o panieński, bo będzie jakiś panieński tak?", a ja, że ponoć wszystkie już wiedzą i potwierdziły. A ta "no do mnie nikt nie dzwonił...." i mega kwas z tym wyszedł:/ Jutro jadę na Mazury, moja świadkowa też z Warszawy tam pojedzie, więc zapytam ją wprost. W ogóle połowy postów, ktore wzięłam do cytowania nie zacytowała się ![]() Któraś pytała o figurkę na tort, my bedziemy mieli coś takiego tylko w fiolecie: |
|
|
|
#4383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
koniecznie z kamizelką w tym samym kolorze, K. wygląda w niej obłędnie (już jeden garnitur z kamizelką ma).![]() On upiera się przy czarnym, ale ostatnio oglądaliśmy w biegu garnitury i najlepiej podobał mu się właśnie ciemnoszary w taką delikatną kraciastą fakturę - coś takiego mam na myśli, nie jest to jednolity kolor, a jednocześnie nie jest to taki mocny wzór. ![]() Koszula do tego będzie biała (sukienkę też mam po prostu białą), a krawat - nie wiem. Myślałam o jakimś neutralnym, na przykład szarym bez wzorów albo w bardzo delikatny deseń. Chociaż znając jego gust, pewnie skończy się na niebieskim w paski, bo tylko takie mu się podobają
|
|
#4384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale stara się. Teraz zaproszenia ogarnia ![]() Ja właśnie tam wyżej pisałam, że chciałabym aby Tż miał krawat pod kolor moich butów - czyli turkus. Ale obawiam się, że będzie wyglądał jak gość weselny:P. Chociaż może moje obawy są bezpodstawne ![]() Najwyżej będzie miał coś w butonierce turkusowego
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-02-13 o 11:33 |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mozna w ogole sie obrazic za zaproszenie gosci "przy okazji" jakiegos rodzinnego wydarzenia? Gdzie tu jest nietakt? NIe dosc, ze jeszcze osobiscie to jeszcze foch. Kurde, czy ci goscie to jest za przeproszeniem royal family czy jak? W koncu to Mlodzi prosza gosci na wesele, a nie odwrotnie i jeszcze wymagaja specjalnego traktowania? Jak para pracuje w ciagu tygodnia to kazdy weekend jest na wage zlota, a takie podejscie mnie po prostu smieszy. Jak mozna byc tak roszczeniowym? Wybaczcie za ten ton, ale wydaje mi sie ze niektorym to sie du.pach poprzewracalo od dobrobytu i mysla, ze sa krolowa angielska. Szkoda, ze tego zaproszenia na zlotej tacy nie dostaja. Sa zaproszeni na wesele (nie na swoj koszt) i takie wymagania. No sorry.
|
|
|
|
|
#4386 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie widzę w nim efektu choinki Cytat:
![]()
|
|
|
#4387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja będę prosić przy okazji świąt Wielkanocnych, bo i tak jedziemy do rodziny i tak. Dwie pieczenie na jednym ogniu ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
o fajnie ![]() Cytat:
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale "kiedyś" tak było że trzeba było na herbatkę do każdego osobiście iść bo inaczej obraza była. Nie wiem dlaczego, nie wiem skąd ale takie mieli podejście. Masz rację że teraz czasy są inne inaczej czas jest rozłożony i w sumie para jeśli pracują ludzie to ma dla siebie tylko weekend. Dwa dni żeby spędzić razem czas coś pozałatwiać ogarnąć sobie w domu coś i jeszcze po gościach latać co tydzień? w sumie jak ma się 40 par do zaproszenia a 2 dni w tygodniu i do każdego na kawkę i to do innych miejscowości niż swoje to masz 5 miesięcy zapraszania tak licząc (8 zaproszeń na miesiąc) nie wykonalne moim zdaniem... a jeszcze trzeba się z tymi gośćmi skoordynować żeby im też odwiedziny pasowały...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-02-13 o 11:46 |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego bardzo sie ciesze, ze my wysylamy poczta bo mieszkamy za granica
![]() A nawet jak bysmy byli w PL to moja rodzina jest w kazdym zakatku Polski, i jak tu jezdzic? To chyba rok wczesniej chyba trzeba byloby sie umawiac. |
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Mamy złoto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Justyna jest nieziemska!!!!!!!!!!!!
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Aż się wzruszyłam , jak widziałam jak ona płacze. Jest mega mocna
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
ale mam końcówkę tygodnia
![]() siedze nad magisterką od kilku dni i czuje że dzisiejszej nocy nie pojde spać a mielismy takie plany związane z walentynkami, ktore chcielismy obchodzić dzisaj w związku z tym ze jutro wracamy do domu rodzinnego... zawsze pod górkę.... ![]() mielismy tez jutro pojechac rozejrzeć się za garniturem dla Tż i dupa.... chociaż jedna rzecz będzie załawtiona - w sobote zamawiam sukienke wracam do pisania
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas garniak też miał byc czarny, ale przymiarki wszystko zweryfikowaly TŻ wyglądał jakby szedl na wlasny pogrzeb a przeciez to bedzie... NAJSZCZESLIWSZY DZIEN JEGO ZYCIA :PCytat:
![]() Opiumalfa Dobrze mowisz! Zaprosić osobiscie nawet jak mieszka 500 km dalej, zalatwic transport nocleg sniadanie i moze jeszcze ubrac i poperfumowac? Kurde a co to ma byc w koncu wesele czy likend all inclusive? Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba to jest standard do czerwonych butów?
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
coffee lover zgadzam się z dziewczynami-w drugiej wyglądasz
Wczoraj kupiłam mojemu Tż muchę-kolor ni to beż ni to jasne zółte złoto?mam identyczne kokardki przy butach-kolor ecru a kokardki złote z satyny-może ton ciemniejsze...zresztą to nieistotne-ogólnie ładnie to to wygląda,po północy moje kochanie i tak pewnie zmieni koszulę i założy krawat(ten akurat dostaliśmy w gratisie przy zakupie garnituru i ma kolor ciemno granatowy) Co do czytań to jeszcze nad tym nie myślałam mimo tego , że u nas musi być list do Koryntian bo jak dla mnie jest idealny-zastanawiam się raczej nad drugim czytaniem... Ogólnie u mnie wsio ok.tylko jestem niewyspana,gadam głupoty i o wszystkim dzisiaj zapominam-dodatkowo wieczorem mam gości,a o 7 rano musze być u pacjentki...musze dać rade-oby do jutra
|
|
|
|
#4397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piątka!!!! aż mam lepszy humor z tego powodu! ![]() Cytat:
świetna ta kokarda na torcie
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kościele czy gdzieś poza nim też ![]() Cytat:
Ciekawi mnie różnica cen pomiędzy Apartem, a złotnikami.A garnitur kupowaliście w Białym? ![]() My jutro w ramach walentynek jedziemy zamówić obrączki |
||
|
|
|
#4399 |
|
Raczkowanie
|
My obrączki robiliśmy z własnego złota ale wcześniej rozeznaliśmy się w cenach i bez własnego złota różnica w cenie-jubiler-Apart wynosiła ok.550 zł na komplecie-szerokość 4 i 5 mm
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przegapilam Justyne w TV. Z facebooka sie dowiedzialam, damn it
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się rozbeczałam jak zobaczyłam jej łzy jak schodziła z trasy. Niesamowita dziewczyna!
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie, garnitur u nas w rodzinnym mieście, ale w Vistuli
|
|
|
#4403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym szła w jasny krawat lub w taki w kolorze garnituru, jeśli w ogóle krawat.Cytat:
Cytat:
![]() Nooo...! U mnie humor przeciętny, ale matko... jak patrzę na cyferkę 7 to to wygląda już na bardzo niedługo! Za miesiąc idziemy do USC i składamy papiery, rezerwujemy godzinę... ach! |
|||
|
|
|
#4404 |
|
BAN stały
|
mojakaren, jutro wszystko się wyjaśni mam nadzieję
Wiem co mi się jeszcze nie zacytowało, któraś z was pisała, że boi się, że TZ ją podepcze, nasz instruktor tańca zakleja nam czubki butów taśmą malarską! Tą papierową!!! Buty TŻ i zbliżenie na skórzaną podeszwę, mam nadzieję, że nie będzie padał deszcz!
|
|
|
|
#4405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() POlecam też kubek termiczny FN, używam codziennie od 1,5 roku i jest rewelacyjny! A termos kupiłam TŻ na mikołajki chyba, trzyma świetnie, mamy 0,7l i TŻ nosi go codziennie do pracy. Czasem nie wypije całej herbaty w pracy i jest ciepła na drugi dzień rano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja to szczerze mówiąc mam gdzies takich gości i robię po swojemu a jak ktoś ma marudzić to niech w ogóle nie przychodzi. Kilka lat temu kuzyn rozdawał zaproszenia osobiście, no i okazało się że na wesele nie przyjdzie jeden z wujków. Zapytany o powód odpowiedział że nie dostał zaproszenia. No jak nie, przecież dostał. Okazało się że kuzyn z narzeczoną dali zaproszenie cioci a wujka akurat nie było w domu więc on uznał że "nie dostał zaproszenia" ![]() Później reszta kuzynostwa dawała wujkowi do rąk własnych ![]() Enzunio te buty są super!!!
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-02-13 o 12:35 |
|||
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
A to nie zostawia kleju na butach, jak odklejacie?:wow:
|
#4407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie coraz bardziej zaczynam się wkręcać w poszukiwania kolejnych inspiracji. W najbliższym czasie też muszę rozejrzeć się za suknią. Czas leci szybko, jutro mamy rocznicę zaręczyn Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
) Krawat czarny i biała koszula
|
||
|
|
|
#4409 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja dzisiaj lecę na przymiarke, mam nadzieję że zdążę do pracy potem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
antonina_bielska zdjęcia, zdjęcia!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

wymieniam je na mniejsze, mam nadzieję, że będę dobre 

ale takie mieli podejście. Masz rację że teraz czasy są inne inaczej czas jest rozłożony i w sumie para jeśli pracują ludzie to ma dla siebie tylko weekend. Dwa dni żeby spędzić razem czas coś pozałatwiać ogarnąć sobie w domu coś i jeszcze po gościach latać co tydzień? w sumie jak ma się 40 par do zaproszenia a 2 dni w tygodniu i do każdego na kawkę i to do innych miejscowości niż swoje to masz 5 miesięcy zapraszania tak licząc (8 zaproszeń na miesiąc)
nie wykonalne moim zdaniem... a jeszcze trzeba się z tymi gośćmi skoordynować żeby im też odwiedziny pasowały...

W kościele czy gdzieś poza nim też 
) Krawat czarny i biała koszula