|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Majka jest z jednego jedynego bunga po # ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Karolinka-ja po dwóch # zrobiłam większośc zalecanych badań które wyszły ok, odczekaliśmy zalecane trzy miesiące i zaszłam od razu w ciążę, chociaz tak naprawdę chciałam więcej odczekac, ale zaskoczyłam od razu bo bardzo bałam się kolejnej ciąży...moim zdaniem super Ci się trafiło z tą lekarką i tymi badaniami bo dużo kasy zaoszczędzisz...a jesli chodzi o starania to jak uważasz, ja czekałabym do wyników badań i postawienia jakiejś diagnozy, a jak wyjdą ok to spokojnie się starała....a powiedz mi czy lekarka mówiła o dodatkowych lekach w kolejnej ciąży???
#1385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy..póki co czekam na okres, potem idę na badania..no i zobaczymy czy coś wyjdzie..ale prof. powiedziała, że pewnie coś wyjdzie w immunolgii..
Moje aniołki ** [*] 18.01.2014r. 9t4d [*] 17.07.2013r. 9t4d 25.08.2012 r. Nasz ślub 07.10.2011 r. zdany egzamin na prawko Edytowane przez karolinka85 Czas edycji: 2014-02-10 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mówią, że do 3 razy sztuka..więc napewno szczęśliwie donosisz ciążę i będziesz mogła już niedługo tulić swoje maleństwo ![]() ja też wierzę, że tym razem nam się uda.. bo w końcu trafiłam na dobrego, mądrego lekarza..który za wszelką cenę chcę znaleźć przyczynę naszych niepowodzeń..
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale najważniejsze żeby pomogła ![]()
![]() |
#1389 |
Konto usunięte
|
Chyba przyszedł też czas na mnie. O ciąży dowiedziałam się 11 stycznia... 17 miałam pierwsze USG - lekarz potwierdził pęcherzyk ciążowy i zaprosił na kolejną wizytę 31.01. Wówczas zobaczyłam na monitorze piękny zarodek i bijące serduszko mojego Maleństwa. Lekarz stwierdził jednak, że jak na ten tydzień ciąży to serduszko bije za wolno. Kazał brać luteinę dopochwowo i kolejna wizyta odbyła się dzisiaj.
Zobaczyłam na USG zarodek i nic więcej... Nie było już akcji serca... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Konto usunięte
|
Gryzelda zapraszam na aniołkowe mamy - przykro mi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi przykro... Niestety życie wymaga od nas niesamowitej siły, pokory i wiary, że będzie dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Konto usunięte
|
Byłam już u drugiego lekarza... Dał nam tydzień, żeby ostatecznie było wiadomo, czy Kruszynka sobie nie poradzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
Cześć
Pokrótce moja historia 13.12 (piątek) zrobiłam test pokazał II kreseczki po prawie 6 latach starania z mężem byliśmy wniebowzięci 14.12 miałam wizytę był zarodek 5 tc dostałam duphaston 3x1 Za dwa tygodnie kolejna wizyta 7 tc (wg usg 6t2d) serduszko bije miarowo wg lekarza wszystko wg normy Tuż przed wizytą zaczęłam krwawić lekarz stwierdził ze to prawdopodobnie ze stresu Krwawienie szybko ustało . Kolejna wizyta za 2 tygodnie dzidzia coraz większa serduszko bije termin OM z usg wyrównał się 9t3d kolejna wizyta za miesiąc 13.02 Z 5-6.o2 w nocy dziwnie sie czułam bolał mnie pęcherz krzyż zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać I diagnoza ciąża obumarła 9t2d a byłam w 9t3d na usg było ok Lekarz nie chcąc mnie straszyć podejrzewał wadę tzn obrzęk płodu Tylko nie wiem dlaczego kazał mi przyjść za miesiąc skoro wiedział że coś jest nie tak. Z mężem przepłakaliśmy całą noc i ranek na drugi dzień 07,02 stawiłam się na 8 do szpitala na zabieg . Dostałam skierowanie do poradni genetycznej na badania mimo że to było moje 1 poronienie . Terminy niestety są tak odległe ze zdecydowaliśmy pójść prywatnie. Wizytę mamy w piątek . Stad moje pytanie : *o jakie choroby w rodzinie pyta się genetyk ? Chciałabym móc odpowiadać tak lub nie a nie NIE WIEM * czy tego samego dnia będą pobierać nam krew na badanie kariotypu * czy ktoś robił te badania w poradni Genesis w Poznaniu *i jak długo trzeba czekać za wynikiem bo niestety nie zapytałam o to a nie chcę dzwonić tam 3 raz bo powiedzą że nienormalna baba im się trafiła * czy to badanie pomoże nam ustalić przyczynę poronienia lub tez problemu zajścia w ciążę Jakie badania powinnam zrobić przed kolejną próba starania się o dziecko ? i ile czasu po poronieniu powinnam zrobić jakieś badania ? Chciałabym przebadać się i zacząć jak najszybciej starania . Przepraszam ze się tak rozpisałam ale chciałam to jak najdokładniej opisać
#1394 |
Konto usunięte
|
Bardzo bardzo mi przykro... Ja od wczoraj zmagam się z informacją, że serduszko już nie bije... Jestem zdruzgotana, zrozpaczona, przerażona, załamana... Nie umiem opisać swoich uczuć...
Z drugiej strony staram się wierzyć, że tak po prostu miało być, bo tak jest mi łatwiej. I że niedługo znowu będę się cieszyć z ciąży. Niestety co do badań genetycznych Ci nie pomogę, nigdy nie robiłam, nie dostałam też skierowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Bardzo mi przykro dziewczyny..bo wiem co czujecie..
![]() co do badań genetycznych to nie pomogę..bo my dopiero je mamy 28 kwietnia.. ![]() a jakie badania po poronieniu?po 1 nie robiłam żadnych, bo nikt nie kazał i zazwyczaj się nie robi..bo jak to lekarze mówią, raz może przytrafić się każdemu.. ![]()
Moje aniołki ** [*] 18.01.2014r. 9t4d [*] 17.07.2013r. 9t4d 25.08.2012 r. Nasz ślub 07.10.2011 r. zdany egzamin na prawko Edytowane przez karolinka85 Czas edycji: 2014-02-12 o 16:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze po pierwszym poronieniu nie robi się nic . Z tego względu że gin podejrzewał już wcześniej wadę to dał skierowanie tym bardziej że mam niepłodność pierwotną . Ja jak dzwoniłam to termin koniec maja a dla nas to wieczność i zdecydowaliśmy się iść prywatnie tym bardziej ze dla dziecka oddałabym ostatnią złotówkę . ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45117384]Bardzo bardzo mi przykro... Ja od wczoraj zmagam się z informacją, że serduszko już nie bije... Jestem zdruzgotana, zrozpaczona, przerażona, załamana... Nie umiem opisać swoich uczuć... Z drugiej strony staram się wierzyć, że tak po prostu miało być, bo tak jest mi łatwiej. I że niedługo znowu będę się cieszyć z ciąży. Niestety co do badań genetycznych Ci nie pomogę, nigdy nie robiłam, nie dostałam też skierowania.[/QUOTE] Też staramy sobie mówić ze tak miało być choć naprawdę jest ciężko ja zabieg miałam w 12t5d i dla mnie to był szok bo przez 3 tygodnie nosiłam martwy płód . Na szczęście nie roniłam bo wtedy podejrzewam ze bym w psychiatryku wylądowała .
![]() |
#1397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
p/ciała p/CMV IgG IgM p/ciała p/toksoplazmozie P/ciała p/różyczce antykoagulant toczniowy Mi z tych nic nie wyszło więc dostałam następne, ale te poniżej i zapewne jeszcze jakieś inne zrobi mi już nowa gin-która weźnie mnie na oddział i będę je mieć za darmo..(a koszt ich ponad 800zł) za te pierwsze zapłaciłam ponad 400zł p/ciała p.beta2 glikoproteinie-1 IgG IgM antytrombina III homocysteina białko S wolne białko C, aktywność czynnik krzepnięcia II, aktywność czynnik krzepnięcia V, aktywność nadkrzepliwość wrodzona (czynnik V leiden+mutacja 20210 G-A genu protombiny)
![]() |
#1398 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
anafora12345 i Gryzelda88 bardzo mi przykro że dołączyłyście do Aniołkowatych mam. Życie podkłada nam świnie a my musimy to przejść. Życze wam dużo wiary i nadziei że w końcu się uda...musi się udać.
anafora12345 jeżeli chodzi o badanie kariotypów to nam pobrali krew od razu przy pierwszej konsultacji a później czekaliśmy jakieś 6 tygodni na wynik. Długo ale czego się nie robi. Uważam, ze jeżeli czegoś nie wiem to powinnaś dzwonić. Nie przejmuj się co inni o tym pomyślą. Miej ich wszystkich w d.... po to tam są. Badanie kariotypów raczej nie powie wam co było powodem poronienia. Wydaje mi się że na to pytanie może odpowiedzieć histopatologia jeżeli będziesz miała robioną.
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45118085]Ja jestem w 8t6d... Lekarz powiedział mi, że lepiej dla mnie byłoby poronić, bo wtedy mogę się szybciej zacząć starać o kolejną ciążę... Boję się tylko tego, co zobaczę, jak wszystko ze mnie wyleci...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mi najpierw podano tabletki ( tłumaczono mi, że lepiej najpierw podać tabletki, żeby szyjki nie roszerzać mechanicznie) i po tych tabletkach zaczął się" poród" - nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja miałam regularne mega bolesne skurcze. Mimo, że lekarze ostrzegali mnie, że coś ze mnie wyleci, najgorszy moment dla mnie był wlaśnie gdy wszystko ze mnie wyleciało w łazience. Dostałam silnego krwawienia, także i tak zrobili mi zabieg.
#1401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w przeciwieństwie do Ciebie ja już nie mam robić żadnych badań, nie wiem dlaczego? pytałam o to i gin powiedziała, żebym nic już nie robiła i zobaczy jeszcze co wyjdzie z tych genet. ale mówiła też, że mogę do tego czasu starać się o dziecko, tylko żeby teraz zrobić sobie miesiąc przerwy po poronieniu. nie wiem co mam teraz robić, czy wierzyć i czekać na genet. czy iść do innego lekarza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45118085]Ja jestem w 8t6d... Lekarz powiedział mi, że lepiej dla mnie byłoby poronić, bo wtedy mogę się szybciej zacząć starać o kolejną ciążę... Boję się tylko tego, co zobaczę, jak wszystko ze mnie wyleci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do innych badań to ja tylko na tych bym nie poprzestała..czasem w trombofilii coś wychodzi.. mnie gin pytała czy mam kłopoty z krążeniem, bądź czy krwawią mi dziąsła podczas szczotkowania-mi zawsze, więc coś musi być na rzeczy..a i pytała czy się ma żylaki bądź ktoś w rodzinie bo to też może coś być w tym.. muszę zrobić wszystko żeby coś wyszło, bo jak nie to co potem robić?leczyć zapobiegawczo? poczekamy zobaczymy.. ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Co do poronienia..to u mnie oba odbyły się w domu..nie zgodziłam się na szpital..tym bardziej na zabieg..bo potem się mogą robić zrosty w macicy..i może być ciężej zajść w ciążę.. Przy pierwszym nie miałam żadnych skurczy, ale chlusnęły ze mnie skrzepy...mnóstwo i były duże.. ![]() ![]() Przy drugim, było niewielkie krwawienie mniejsze niż okres.więc brałam na własną rękę oeparol i piłam czerwone wino(były niewielkie skurcze)-żeby samo się szybciej oczyściło..poszłam na usg i okazało się, że już po, że macica jest pusta....że wszystko samo się oczyściło..ale jakim cudem to nie wiem..poważnie..to był ten sam tydzień ciąży jak poprzednio
![]() |
#1405 |
Konto usunięte
|
Jezu Dziewczyny, to co piszecie to dla mnie jakiś kosmos... Jeszcze do mnie nie dociera, że zaraz czeka mnie to samo...
![]() Jestem w pracy, psychicznie myślę, że trzymam się dobrze, zresztą są klienci, mam co robić, więc się nie zastanawiam. Na razie nawet nie plamię, więc pod tym względem też na razie jest ok. Martwię się tylko, że kompletnie straciłam apetyt, od wczoraj praktycznie nie czuję głodu... Czy Wy też tak reagowałyście na stratę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Każdy przeżywa żałobę po swojemu... Bo to jest żałoba
Trudno to inaczej nazwać. Ja też nie krwawilam. Diagnozę lekarz postawił w poniedziałek, w piątek pojechałam do szpitala - tak się z lekarzem umówiłam, i dopiero w piątek nad ranem (przed zgłoszeniem się do szpitala) zaczęłam plamic, ale to pewnie ze stresu i podświadomie chciałam żeby się pojawiło. Krwawienie dopiero po tabletkach. I powiem szczerze że dużo mi dało to że nie poszłam do szpitala od razu. Miałam czas żeby się z tym oswoić i przygotować psychicznie przede wszystkim. To było w sylwestra i nowy rok, więc byłam w domu, a 3 stycznia poszłam do szpitala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- I jeszcze pomogło mi to, że poczytalam jak to będzie wyglądać, czego się spodziewać. Pisałam też z jedną z forumowiczek, która bardzo mi pomogła. Grunt to wiedzieć czego się spodziewać. Chociaż u Ciebie diagnoza nie jest jeszcze pewna, może coś się zmieni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-02-13 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^ Po jakim czasie od poronienia zaczęliście się strać ? Mi gin powiedział że 4 miesiące ale ja po 2 @ chciałabym zacząć wszystko zależy jak pojdę na wizytę kontrolną i co gin powie . Chce zacząć jak najszybciej bo boję się że będę miała znowu problem z zajściem a organizm tak szybko nie zapomniał o ciąży
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Lekarz postawił diagnozę i powiedział, że skoro nie krwawię to nie muszę jechać do szpitala od razu, szczególnie ze następnego dnia był sylwester, potem nowy rok. Zapytałam czy może być piątek, bo potem jest długi weekend i TŻ będzie ze mną w domu dłużej - powiedział że ok, o ile nic się nie będzie działo. Jak bym zaczeła krwawić to miałam jechac do szpitala.
Zabieg miałam wieczorem (w sumie doczyszczanie, bo większość zrobiło się samo), trwał ok 10 minut - pamiętam ze lekarz mówił ze godzina podania narkozy 21:00, a o 21:13 byłam już na sali. Pielęgniarka mnie obudziła, zadzwoniłam do tż, zasnęłam i obudziłam się w nocy ok 1 dopiero. TZ był ze mną prawie cały czas - od przyjęcia rano do ok 19, bo odwiedziny teoretycznie do 16, a nie było pewności czy zabieg będzie jeszcze tego dnia, a byłam w szpitalu w innym mieście. O 20 był obchód wieczorny i wtedy -po badaniu, zapadła decyzja o zabiegu Co do starań to lekarz kazał mi czekać co najmniej do pojawienia się pierwszej @ po #. A potem zielone światło. Ale ja sama z siebie chcę zaczekać kilka miesięcy. Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-02-13 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja udałam się do gina po 2 @ (wcześniej się nie udało bo miał urlop) i on mi powiedział żeby "działać" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.