| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-08, 10:16 | #2131 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Pomoc przy rozszyfrowaniu zapachu pilnie potrzebna :).

__________________ Wymiana perfumy i inne Edytowane przez ragutka Czas edycji: 2014-02-08 o 10:24 | 
|     |   | 
|  2014-02-08, 10:19 | #2132 | |
| Spod wody..... Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Cytat: 
 http://pl.wikipedia.org/wiki/Johann_Maria_Farina   
				__________________ "Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie" | |
|     |   | 
|  2014-02-08, 10:38 | #2133 | ||
| Lux Mundi Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Kyoto ;D 
				 | 

Cytat: Cytat: Dziękuję Wam bardzo   . Z powyższymi informacjami zapoznałam się już jakiś czas temu - mało co mi to dało  . Nie wiem ani jaka to pojemność, ani jak sprawdzić ich oryginalność [niby prezent od kanadyjskiej Ciotki, ale jednak wolałabym być pewna  ]. Hm... cena trochę mnie przeraziła  . 
				__________________ "Nie ma czasu na całowanie niewłaściwych chłopców"... | ||
|     |   | 
|  2014-02-08, 23:35 | #2134 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

No chyba nie liczyłaś, że ktoś na podst. zdjęcia Ci powie jaka to pojemność   , odciągnij płyn strzykawką to się dowiesz ile zostało a jak będzie pusta buteleczka to też możesz spradzić ile się w niej mieści. Raczej wątpliwe, żeby były podrabiane (bo podrabiane sa tylko zapachy popularne) także masz oryginał. | 
|     |   | 
|  2014-02-09, 13:15 | #2135 | |
| Lux Mundi Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Kyoto ;D 
				 | 

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Cytat: 
 Aż taką fantastką nie jestem  . Przyjrzałam się raz jeszcze buteleczce i na dnie jest hm... wytłoczone, iż mieści 20ccm. Plus pocieszyłaś mnie w kwestii oryginalność, więc spokojnie mogę się ich pozbyć  i myśleć, jak się zrewanżować  . Dziękuję za odpowiedź    . 
				__________________ "Nie ma czasu na całowanie niewłaściwych chłopców"... | |
|     |   | 
|  2014-02-13, 13:35 | #2136 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Witajcie, męczy mnie jeden męski zapach   Poczułam go na koledze i kiedyś nawet padła jego nazwa i to chyba one milion, ale czy to możliwe żeby ten zapach pachniał zimno, lodowo, jak śnieg zmieszany z wódką? To pierwsze skojarzenia  Napewno zapach miał dużą projekcje i trwałość. Pomożecie? | 
|     |   | 
|  2014-02-13, 13:41 | #2137 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  To na pewno coś innego   | |
|     |   | 
|  2014-02-13, 13:58 | #2138 | 
				 | 

Zapytaj się lepiej kolegi co pił      | 
|     |   | 
|  2014-02-13, 13:59 | #2139 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2014-02-13, 14:25 | #2140 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Hehehe, napił się zmrożonej wódki, spał pijany w śniegu a ja rozkminiam zapach    | 
|     |   | 
|  2014-02-19, 16:42 | #2141 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2014-02-24, 19:58 | #2142 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Hej dziewczyny, mam problem   Dwa tygodnie temu poczułam zapach, pod wpływem którego z wrażenia ugięły mi się kolana i... nie mam pojęcia co to za zapach  Poczułam go w pracy na klientce i zapytałam ją czym pachnie, jednak ona... nie miała pojęcia  Nie była w stanie podać ani nazwy, ani marki, bo perfumy należą do jej siostry i nie zwróciła na to uwagi. Dowiedziałam się tylko, że flakon jest niebieski (a może wpada w granatowy?), płaski kwadratowy (?) i ma jakąś kokardkę czy coś podobnego przy korku. Czyli jak widzicie, szukać można chyba w nieskończoność, zwłaszcza, że nie wiadomo z jakiej półki cenowej pochodzą perfumy  Nie mam wielkich nadziei na to, że odnajdę ten zapach, ale co mi szkodzi - jeżeli któraś z Was ma jakiekolwiek skojarzenia, to napiszcie proszę  Dodam, że zapach nie jest lekki, nie potrafię go dokładnie opisać, ale miał w sobie jakąś taką cięższą, zmysłową nutę, nie były jednak duszące. Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczna - jeśli dowiem się, co to za perfumy, to chyba umrę ze szczęścia!   
				__________________ "Pozytywnie...nie wyłączaj mi tego. W tym, że jest dobrze chyba nie ma nic złego." L.U.C. "Happy end"  | 
|     |   | 
|  2014-02-24, 20:06 | #2143 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 możesz wyszukiwać flakony po kolorach. Nie chce mi się klikać po wszystkich niebieskich więc sama musisz to zrobić może znajdziesz coś kwadratowego z kokardką  O ile oczywiście nie są to perfumy w typie Bi-Es albo coś takiego. Ale może się wypowie ktoś, kto wie co to. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2014-02-24, 20:07 | #2144 | 
| Perfume Lover Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Strzelam: płaskie, co prawda nie kwadratowe, granatowa buteleczka, wstążeczka przy korku - niezbyt duszące, ale jest cięższa, zmysłowa nuta...: Oriflame Midnight Pearl...

__________________ [B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka  WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 | 
|     |   | 
|  2014-02-26, 21:32 | #2145 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Przeszukam fragnaticę, a nuż mi się poszczęści  szkoda tylko, że nie można (chyba) wyszukiwać po kolorze, ale tylko damskich zapachów - tych męskich niebieskich jest o wiele więcej. Hmmm Oriflame? Nuty zapachowe mogłyby wskazywać na to, że jestem dość bliska rozwiązania zagadki  żałuję, że nie mam w tym przypadku możliwości przetestowania zapachu "stacjonarnie", a tak w ciemno kupować flakonik, to trochę lipa, zwłaszcza, że opinie ma dość mocno zróżnicowane. Nie znam się niestety na zapachach Ori. i Avonu, 90% mojej kolekcji to perfumy dostępne w Douglasie/Sephorze, gdzie zapach najpierw mogę sprawdzić, zapoznać się z nim... Tak czy siak - dziękuję za sugestie, pójdę tym tropem     
				__________________ "Pozytywnie...nie wyłączaj mi tego. W tym, że jest dobrze chyba nie ma nic złego." L.U.C. "Happy end"  | ||
|     |   | 
|  2014-02-26, 21:56 | #2147 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

A może to Tresor Midnight Rose:  http://www.fragrantica.com/perfume/L...ose-11721.html | 
|     |   | 
|  2014-02-26, 21:58 | #2148 | 
				 | 

Właśnie myślałam o tym (Moshino), bo idealnie pasuje opis flakonu, ale zapach z opisu wydaje mi się zbyt lekki   muszę przetestować  Tresor znam i to nie to  ale zapach piękny! 
				__________________ "Pozytywnie...nie wyłączaj mi tego. W tym, że jest dobrze chyba nie ma nic złego." L.U.C. "Happy end"  Edytowane przez sucharek Czas edycji: 2014-02-26 o 22:00 | 
|     |   | 
|  2014-03-02, 12:56 | #2149 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Dzisiaj wyczulam cos pieknego na jednej dziewczynie w kinie i teraz mnie to caly czas meczy, ze nie zapytalam co to   Taki kobiecy, elegancki zapach, zadna nuta sie nie wybijala, zrownowazony. Jakby drzewny, moze jakies biale kwiaty, minimialnie mydlany..Troche w klimacie Lacoste pour femme ale to na pewno nie one, zastanawiam sie nad Boss Nuit pour Femme, tak mi sie skojarzyly, bo testowalam je kiedys na nadgarstku ale to bylo dawno i moge dokladnie nie pamietac....co to moze byc innego?przychodzi wam cos do glowy?   | 
|     |   | 
|  2014-03-02, 13:33 | #2150 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Herrera 212? 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2014-03-02, 14:06 | #2151 | 
				 | 

Nie Herrera   Herrera jest bardziej mydlana. Mysle ze to moze byc cos z nowosci (cos co wyszlo w przeciagu ostatniego roku?) Nie mialam czasu na testowanie i mam zalegosci dlatego prosze Was o podawanie jakichs typow...  (one byly kobiece, ale w ogole nie slodkie, dosc subtelne ale ze swietna projekcja, bo dziewczyna siedziala 2 rzedy dalej a ja caly zcas to czulam). Dodam jeszcze ze byly dosc pudrowe  nikt nic??   Edytowane przez LilyLauraIsabelle Czas edycji: 2014-03-02 o 15:49 | 
|     |   | 
|  2014-03-02, 16:12 | #2152 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Z miasteczka nad bugiem 
				 | 

Mi się skojarzyły Femme avonu- bardzo popularne ostatnio.   
				__________________ Moja wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1231541 | 
|     |   | 
|  2014-03-02, 16:35 | #2153 | 
				 | 

Sprawdze na pewno  Sluchajcie, a czy to moglyby byc np Sensuous EL??? Nigdy ich nie testowalam, ale tak sie teraz zastanawiam po opiniach... Edytowane przez LilyLauraIsabelle Czas edycji: 2014-03-02 o 22:20 | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-03-03, 14:02 | #2154 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2014-03-03, 15:14 | #2155 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2014-04-02, 03:03 | #2156 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Irlandia 
				 | 

hej.mam wielka prosbe otoz przypomialy mi sie pewne perfumy i moze wy mi pozecie je zidentyfikowac  otorz dokladnej nazwy nie pamietam bylo to albo TIRAMISU albo Tsunami czy cos w tym stylu,flakon byl jakby lekko fikusny,ze szronionego szkla ,a nakretka przypominala ksztaltem lze w kolorze zieleni,plyn mial kolor lekko brazowy pamietam tez ze perfumy nie byly jakos strasznie drogie,bylo to jakies 15 lat lemu,do tej pory pamietam zapach ,byl slodki,mocny,kwiatowy i ciagnal sie niezywklym ogonem.Jesli ktoras z was kojarzy ,dajcie mi znac ,szukam nazwy zeby znalezc drozszy odpowiednik  a w necie googluje i nic mi na ten temat nie wyskakuje  z gory dziekuje m | 
|     |   | 
|  2014-04-02, 07:20 | #2157 | 
				 | 

Ja miałam kiesyś zielone Tiramisu ale z jasnym płynem a kształt butelki przypominał mi liścia Kenzo i myślałam, że to jego podróba ale brązowych nie pamietam    | 
|     |   | 
|  2014-04-02, 09:32 | #2158 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Irlandia 
				 | 

to jednak to byl Tiramisu ,tak mi sie wydaje ze mojeperfumy byly wiekowe dlatego zbrazowialy hihihihihi,taki obrazek pamietam z tamtych lat   I tez nie wiesz czego to odpowiednik??czy pachnial podobnie do tego kenzo ,bo nie znam zapachu   Edytowane przez magsch Czas edycji: 2014-04-02 o 09:50 | 
|     |   | 
|  2014-04-02, 12:47 | #2159 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Kolor płynu tez kojarzę jako jasny. Edit: doczytałam ze płyn mógł zbrązowieć z powodu "wieku". 
				__________________ ... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2014-04-02 o 12:48 | |
|     |   | 
|  2014-04-02, 21:41 | #2160 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
 Ja stawiam na Tresor http://www.fragrantica.com/perfume/L...ose-11721.html | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

.
. .
.