|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
#1232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, ze wyniki w normie, a kontrola nie zaszkodzi jakby (tfu, odpukać) coś zaczęło się dziać później. Cytat:
Rano zjadłam siemię lniane- a teraz patrzę, że ono mi już przez jelita przeleciało ![]() Cytat:
![]() Idz prywatnie- szkoda więcej nerwów.
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja juz dzis:
1zrobilam porzadek w szafie 2posprzatalam kuchnie 3pomylam plytki na scianach w lazience i znow kabine prysznicowa 4zrobilam reczne pranie 5pomylam lustra i drzwi miedzy pokojami Kurde nawet malego skurczu przy tym nie bylo:/ Jeszcze kurze powycieram, odkurze i ide robic nalesniki ![]() Lutien wykorzystanie tz daje lepsze efekty niz sprzatanie, u mnie po wykorzystaniu wczoraj od razu skurcze sie pojawily szkoda ze ucichly:/ moze dzis znow go zbalamuce Czbasia dzialaj kochana ![]() Ag9 tylko 20dni brawo i kciukinza szybki postep akcji! Vivien39 ale fajny maluszek, ladnie wazy, najwazniejsze ze wszystko dobrze i ze zdrowo rosnie ![]() Mmhym masz racje ta koncowka sie ciagnie w nieskonczonosc jakby czas stanal w miejscu:/ Asialll mnie tez tak suszy bardzo ostatnio a w nocy to juz w ogole wypijam butle wody! I jak cala ciaze pilam niegazowana tak teraz mnie tak ciagnie na gaz ze podpijam sobie z gazem. Wewillrockyou , Monkaa321 , Agunia4ever dziekuje ale u mnie znow cisza i badz tu madry no, a jak dzisiejsze porzadki nie zadzialaja to ja od jutra juz naprawde nie mam co robic w tym domu:/ Virginia oby sie ruszylo dzisiaj w nocy.Dobra dziewczyny ide dalej dzialac buziaki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Jaka straszna noc. Spałam 1,5h. Usnęłam koło 6
Kupiłam TZ prezent na walentynki, których nie obchodzimy bo trzeba kupic zeby mogl byc ze mna podczas porodu. No i teraz biedny bedzie musial mi cos kupic Ale se to wymyslilam. Ide spac bo padam
|
#1235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.My wiecznie zapracowani tylko w weekendy doprowadzaliśmy mieszkanie do stanu używalności. Teraz to już nawet chyba z nudów to robię ![]() Cytat:
- rozpakowałam zakupy z Tesco i naszykowałam rzeczy na obiad - posprzątałam sypialnię - wyczyściłam kuchnię na błysk plus porządek za lodówką ![]() - pozmywałam naczynia i wyszorowałam psa miski - zrobiłam pranie - umyłam na kolanach podłogę w międzyczasie walnełam herbatkę z liści malin teraz zwijam tyłek i idę na spacer
|
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wgl - to kosmetyków w szpitalu nie dają? Słyszałam, że dają nawet na wyjście jakieś próbki itp.
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wrzucę swoją torbę, z tym że muszę dopakować całą kosmetyczkę (muszę małe pojemniczki kupić a dzisiaj w rossie nie było
) szlafrok piżama ręczniki 2szt kapcie stanik do karmienia skarpetki żel do mycia pasta szczoteczka płyn micelarny żel do mycia twarzy płatki kosmetyczne krem do twarzy krem pod oczy balsam na rozstępy żel do higieny intymnej szampon odżywka do włosów szczotka do włosów frotki kosmetyki kolorowe? Pomadka antyperspirant majtki siatkowe pieluchy Bella wkładki laktacyjne bephanten na sutki woda do picia ze smoczkiem czekolada lub inne dokumenty pieniądze aparat fotograficzny ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- oj dziewczyny widać że się nie oszczędzacie ![]() virginia to idź prywatnie. Czasem warto sobie pozwolić na trochę luksusu |
|
|
|
#1238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna jeszcze dziś napisała, że porodu nie przewidział nawet gin na wizycie, powiedział jej nawet-pani szybko nie urodzi, nic na to nie wskazuje, a wieczorem dostała skurczy i po kilku godzinach urodziła córeczkę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a na lepsze cukry na czczo polecam posiłek tuż przed snem-np. kanapeczka z serem żółtym zjedzona nawet o 22.Nie napisałam posta na pierwszej stronie, więc nie da rady, ale poprośmy naszą prowadzącą, aby dołożyła do pierwszego posta |
||||
|
|
|
#1239 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapytam jak wróci z pracy ile mam jeszcze na nie czekać |
||
|
|
|
#1240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My pierworódki jeszcze się nudzimy, więc wszystko błyszczy ![]() Czekaj jak porodzimy. Ja dzisiaj umyłam kibel i nic więcej mi się nie chce ![]() Cytat:
Rozkręćcie sie dziewuchy, bo nudno na wątku ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1241 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() To ja: - wstałam - umyłam paszczę - ubrałam się - poleżałam - zjadłam śniadanie - poleżałam - posiedziałam (i wciąż siedzę) przed kompem ![]() ![]() ![]() Skąd Wy czerpiecie te chęci do pracy?
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
następną wizyte mam 5 marca, i gin powiedziała, że jak Mały będzie wazył do porodu 4 kg to mi zrobi cc.
Sama nie wiem co lepsze cc czy psn. Poprzednio 4 kg syncia urodziłam w 1,5 godz. a teraz się boje porodu. ![]() Powiedziała, że jak zaczne rodzić (przed 5 marca) to mam zadzwonić do niej, i jeśli nie będzie na dyżurze to da znać na porodówkę, że jej pacjentka rodzi. Psychicznie jakoś mi lżej po jej słowach. Nie rozumie czemu się nakręcam-ja w sumie tez nie....
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę to niż bóle przepowiadające. Jedno jest pewne kiedyś urodzimy![]() Żeby nie było, że tu same pracusie, a ja obibok to rzeczywiście wzięłam się za te płytki w łazience. Nawet szczoteczką fugi szorowałam! Została mi tylko kabina prysznicowa, ale to sobie zostawię na jutro. Trzeba sobie robotę dozować Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-13 o 15:06 |
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam w sumie to samo co Ty tylko umyłam kibelek, który zajął mi jakieś 15 minut, ale ja więcej siedzę niż leżę ![]() Cytat:
![]() Ja podłogi zostawiam na jutro
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak co dzień ![]() Cytat:
ja też i łazienkę też, no i jakiś fajniejszy obiad tez |
||
|
|
|
#1246 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale zaraz muszę się wziąć za kolejną partię prasowania - wcale mi się to nie podoba Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Jak to mówią "co masz zrobić jutro... zrób pojutrze - będziesz mieć 2 dni wolnego"
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-13 o 15:21 |
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
naprawde, a ja myslalam, ze im pozniej sie je, tym sa gorsze ![]() dziekuje za rade Dziewczyny za spakowane torbyNie dobijajcie mnie, ja dzis nie kiwnelam nawet malym palcem no ale w koncu pol dnia mnie nie bylo a teraz zamiast ruszyc dupe to siedze i nadrabiam po lebkach ale musze troche poruszac rekami i ukulac jakis obiad
|
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - posprzątałam w sypialni - pomyłam naczynia - wstawiłam ciasto czekoladowe do piekarnika ![]() - poprasowałam i powiesiłam firanki i zasłonki - dwa pokoje ![]() - przyniosłam chomika z łazienki do pokoju |
|||
|
|
|
#1249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo, ze ja na bezrobociu to - posprzatalam w tej szafie, poprasowalam nasz ciuchy i troche wywalilam. teraz je wystawiam na tablicy.pl a po Krzysia babcia poszla a no i zrobilam pranie, niestety zazlokniety rozek i recznik po Krzysiu sie nie odpraly... moze je namocze na noc w vanishu?? A jutro umowilam sie z kolezanka na maraton po sklepach z wozkami )
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
A jutro powiemy to samo
Cytat:
Ja zawsze sprzątałam przed przyjściem tżta, żeby nie było, że nic nie robię, a teraz jak robi do 18 to już w ogóle więcej czasu mam na zebranie się ![]() Cytat:
hardcore ja to co Ty w jeden dzień to ja przez całą ciążę nie zrobiłam
|
|
#1251 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na reszcie już nie, no ale na tym drugim jakby je zobaczyć we trzy to normalnie trojaczki ![]() super córciaCytat:
![]() też był u mnie dzisiaj listonosz i przyniósł zamówione tetry, flanele, podkłady z ceratką itp jednak myślałam że flanel i flanel z ceratką zamówiłam inne wzory, ale jednak chyba sie pomyliłam i sa takie same mózg ciążowy rządzi.Cytat:
dzisiaj podczas układania w szafie jak zobaczyłam ile mam juz ubranek na 62 i 68 stwierdzilam sama ze jestem nienormalnaCytat:
![]() widze, że mamy dzisiaj wszystkie dzień porządków ja też:- sprzątnełam szafe - poukładałam w pudle większe ubranka Zosi - wysprzątałam kuchnie - zrobiłam pranie (Tż brudzi sie gorzej niz niemowle, na prawde )- umyłam podłoge w kuchni - odkurzyłam i teraz nie chce mi sie ruszyć dupska do biedry a pasowałoby nawet jakiejś czekolady kawałek Tżtowi kupić na Walentego.. mamy jutro jechać na weekend do Wawy do rodzinki Tżta jeśli się uda, znacie jakieś fajne sklepy z wózkami, fotelikami i dzieciowymi sprawunkami dziewczyny ze stolicy czy okolic? Będę wdzięczna za jakieś namiary
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam nawet blisko tp nie jesteś, cierpliwości
![]() Słodkie mamy tak właśnie radzą, na mnie to działa. Spróbuj mam nadzieję, że u ciebie tez zadziała |
|
|
|
#1253 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
O to ja podobnie. Z tym, że jeszcze z Amelką zadania matematyczne robiłam i z psami poszłam do sklepu. Ale teraz idę wziąć się za ziemniaki, bo Amelka obiadu się domaga.
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra to żeby nie było, że nic nie zrobiłam to:
-umyłam się -zjadłam śniadanie - zjadłam kawałek miodownika i kawałek makowca -zjadłam bogracz - pogadałam z teściową która mnie odwiedziła o uwaga: - przejrzałam ciuszki które przywiozła a że duzo ich jest to trochę się zmęczyłam i do końca dnia nic nie zrobię;p No może bogracz tż podgrzeje ;p Taki leń ze mnie;p |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam a tu takie wiesci!
Marima gratulacje! Współczuję porodu, wyobrażam sobie co przeżyłas brrrr. No to teraz nie można przegapić żadnej strony skoro tak się sypiecie ![]() Cytat:
![]() Margo świetne filmiki, mój Misiek w 8 miesiącu to dopiero w miarę stabilnie siedział a Twoja już stawała. Maggie niezmiennie Jestem zdumiona jak Zuzia dużo rozumie i mówi zdolniacha.wysłane z fona
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
witam się po wizycie
no i był tylko wymaz na paciora (jak dotarliśmy do laboratorium - nie tego co chodzę normalnie, musiałam gdzie indziej - to już było pół godziny po zamknięciu, czyli 11:30 :/ muszę wystartować jutro rano, a to kawałek, a ja jestem leń :/) kolejna wizyta 4.03 (może mnie nasza Dobra Duszyczka dopisać) myślicie, że zrobi mi jeszcze to usg? :P bosz... toż to będzie 2-3 tygodnie przed TP... masakra, jak to szybko leci... a niestety, jesteśmy na etapie zupełnego braku podłogi w pokoju (wyrzuciliśmy deski, bo trzeba było ocenić czy wilgoć i pleśń nie zadomowiła się pod podłogą; piachu między legarami mieliśmy nie wybierać, ale... no trzeba, bo skoro skuwamy ściany do cegły, żeby się tej wilgoci i pleśni pozbyć, to trzeba to wywieźć, a nie kisić w tym piachu) narożnik miał być 2 tygodnie temu - nie ma :/ pan przekłada terminy, albo odpowiada, że będzie wiedział, kiedy wyśle, ale następnego dnia dopiero żyjemy na kartonach, śpimy na pojedynczym łóżku - zostało się tylko modlić, żeby dziecię grzecznie poczekało na zakończenie tego remonciska
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz odwiedzić sklep na Puławskiej Eurobaby, ja dostałam tam niezły rabat na wózek i akcesoria: https://maps.google.pl/maps?oe=utf-8...d=0CI8BEPwSMAo
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poniżej ja w 34t 2 d (+11kg) Sorki za bałagan zdjęcie robione w pomieszczeniu przerabianym na garderobę/graciarnie. Ale tylko tam duże lustro mamy;p Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-02-13 o 16:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac
tylko miec umiar i to obserwowac

właśnie tam zrobiłam porządki, a więc zobaczymy czy to taka ściema czy rzeczywiście działa
.
, zwłaszcza, że chodzi o konsultacje do porodu i ew.znieczulenia. Ale jestem zła 

) 

no ale w koncu pol dnia mnie nie bylo a teraz zamiast ruszyc dupe to siedze i nadrabiam po lebkach 
hardcore 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013