|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca
To bylby za☠☠☠isty kosmos. Troche w to nie wierze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
To wszystko już zakrawa o paranoję. Media same nakręcają spiralę tej całej psychozy. Piszą,że matka wysłała mu 5 tyś. złotych, a to pewnie to, co zebrało mu się z tzw. żelaznej kasy. Jak siedział tyle lat, nie miał potrąceń komorniczych, to się suma niezła uzbierała. A ubranie, które mu dają należy się każdemu, kto nie ma w czym wyjść. Faktem jest, że to chore, aby państwo nic nie zrobiło przez długi czas z całą tą sprawą. Sami otworzyli mu bramy tego więzienia, a teraz winnych nie ma. Prasa natomiast pisze tyle bzdur, że porażka
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że to ściema. Autor rysunku chyba sprawdził jakie świadczenia można dostać z pomocy społecznej i napisał, że on tyle dostanie. Ale nie sprawdził żadnych warunków, podstaw prawnych itp.
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to o tych zasiłkach to wzięło się z artykułu zamieszczonego w Fakcie. Fakt i Se prześcigają się w sensacjach na jego temat.
Edytowane przez nikita343 Czas edycji: 2014-02-13 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
![]() tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ale łatwo sprawdzić, że np. zasiłek dla bezrobotnych mu się nie należy. A o inne musiał by wystąpić i spełnić warunki. Tak samo jak każda osoba, która zgłasza się do mopsu.
To nie jest tak, że teraz ktoś mu będzie co miesiąc wpłacał te 1200zł na konto, ot tak. |
|
|
|
|
#247 |
|
Wredny kotecek
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4513815 7]zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
![]() tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]Pewnie tak samo nudne jak ci którzy śledzą wątki o nich
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4513815 7]zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
![]() tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]To co robisz na tym wątku?
|
|
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
Wiezniowie ktorzy dostaja jakies pieniadze np z pracy albo z odszkodowan czy od rodziny nie dostaja ich do reki tylko polowa trafia na zelazna kase a druga polowa na wypiske. Na zelaznej kasie zbiera sie az do jakiejs kwoty a jak sie ja osiagnie to reszta trafia na wypiske. Z wypiski mozna robic zakupy w kantynie w wiezieniu albo komus ja wyslac np rodzinie albo znajomym zeby wyslali paczke. Zelazna kasa jest nieruszana az do wyjscia i wtedy wyplaca sie te pieniadze "na zagospodarowanie"
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4513815 7]zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury ![]() tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]Mnie ta sprawa interesuje głównie z jednego powodu: w sposób ogromny obnaża bezradność i brak profesjonalizmu w naszym państwie. Jak przeczytałam o tej akcji z rzekomymi treściami pedfilskimi znalezionymi w celi to się uśmiałam szczerze. Zresztą wszędzie były komentarze, że to ściema i zaraz się szybciutko z tego wycofali. Przeraża mnie to, jakie pieniądze idą na tego człowieka. Bardzo podoba mi się system w USA gdzie o wyjściu takiego przestępcy informują w lokalnych mediach: jego aktualne zdjęcie, jak się nazywa, gdzie mieszka. Ludzie w okolicy wiedzą, żeby dzieci samych nie wypuszczać nigdzie. A że mu ktoś dokucza czy go pobije? Niech składa zawiadomienia na policję, ma takie prawo. Ale u nas będą go wozić konwojem na sygnałach po całej Polsce, kilkunastu policjantów będzie go pilnować, mieszkanie mu zapewnią, zmienią tożsamość (może mu jeszcze operację plastyczną zafundują, nic już mnie nie zdziwi). Po prostu jedna wielka porażka ministerstwa sprawiedliwości i służb. |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Te artykuły super expressu to już sięgają zupełnie dna...
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...l?photo=269054 i ten podpis "Bestia marzy o twoim dziecku" żenada..
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Takich to ja na klatę przyjmuję.
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
wypluj te słowa bo jeszcze faktycznie zaczną je publikować, tak jak swego czasu robili sesje tej co w Sosnowcu dziecko zabiła i dzień w dzień dawali o niej artykuł z informacjami co ona robi.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że WOŚP wystawił jego rysunki na licytację, ale jak się zorientowali to wycofali. Waśniewska i ta sesja na koniu chyba niżej już nie mogli upaść.
|
|
#257 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
http://natemat.pl/91995,trynkiewicz2...je-na-tragedii |
|
|
|
|
|
#258 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli te jego 1200 to prawda i miał odprowadzane składki, to jest w lepszej sytuacji niż ja- obywatel, który nikogo nie skrzywdził. Nie mogę znaleźć roboty, składek nie odprowadzam, pewnie na starość skończę pod mostem. Czyżby państwo zachęcało do powtórzenia "kariery" Trynkiewicza? 25 lat w osobnym "pokoiku" z wyżywieniem, składki odprowadzone, teraz emeryturka i do tego ochrona! Mieszkanie też dostał?:/
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...jach-wosp.html oraz http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...aign=nextclick
te zdjęcie mogli sobie darmować i te zbliżenie. Wygląda jak osoba bez emocji. Trynkiewicz manipulował biegłymi, próbował im wmówić, że terapia w rzeszowskim zakładzie przyniosła efekty. Deklarowanie przez niego chęci uczestniczenia w terapii po opuszczeniu zakładu karnego jest zabiegiem czysto manipulacyjnym. Neguje swoje aktualne potrzeby seksualne, tłumacząc to wiekiem. Neguje możliwości pojawienia się jakichkolwiek zachowań, które wymknęłyby się w przyszłości jego kontroli - cytuje tvn24.pl dokumenty biegłych. Z dokumentu wynika, że Trynkiewicz tłumaczył pojawienie się zachowań dewiacyjnych frustracją w związku z powołaniem go do służby wojskowej. Brak słów, mój ojciec jest w podobny do niego wieku i też był w wojsku ale 2 lata lekko nie miał, ale jak to usłyszał to sie zdenerwował. Trynkiewicz tłumaczy sie jak alkoholik pije bo mnie wkurzają ludzie, zabijałem bo mnie wojsko zdenerwowało.
Edytowane przez nikita343 Czas edycji: 2014-02-14 o 11:28 |
|
|
|
|
#263 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
zawsze mam racje
|
![]() tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]no ale żeby dowiedzieć się o innych to trzeba by poszukać, a tutaj wystarczy włączyć tvn24 i rozrywka gotowa Ostatnio w poczekalni prawie na kolanach prosiłam, żeby zmienili kanał bo jak słyszałam T. to T.tamto to mną rzucało. A tak poza tym- można używać jego całego nazwiska zdjęć? Czy tylko pierwsza litera i jak zdjęcie to oczy zasłonięte? Tak, wiem że i tak wiadomo o kogo chodzi, ale z ciekawości pytam.
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#266 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Art.13 ust. 2 i 3 "2. Nie wolno publikować w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, jak również danych osobowych i wizerunku świadków, pokrzywdzonych i poszkodowanych, chyba że osoby te wyrażą na to zgodę. 3.1) Ograniczenie, o którym mowa w ust. 2, nie narusza przepisów innych ustaw. Właściwy prokurator lub sąd może zezwolić, ze względu na ważny interes spo-łeczny, na ujawnienie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym to-czy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe." |
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawy wywiad z Piotrem Pytlakowskim , dziennikarzem śledczym, który niejednokrotnie miał styczność z Mariuszem T. jest również autorem książki "Czekając na kata" ukazującej zapis rozmów ze skazanymi na śmierć m.in właśnie z Mariuszem T. ale też np. z :
- Eugeniuszem Mazurem, który 9 stycznia 1991 roku zamordował czteroosobową rodzinę (w tym trzyletnie dziecko). Miał wówczas 42 lata. - Tomaszem Ciepielewskim, który w 1994 roku zgwałcił i zamordował jedenastoletnią dziewczynkę. Miał wówczas 23 lata - Grzegorz Płociniak, który 5 stycznia 1992 roku razem ze wspólnikiem dokonał zabójstwa małżonków Teresy i Andrzeja H. Miał wtedy 41 lat. - Zenon Gliwa, który we wrześniu 1991 roku zgwałcił i zamordował szesnastoletnią Agnieszkę P., a w czerwcu 1992 zgwałcił i zamordował jedenastoletnią Wiolettę P. W chwili popełnienia pierwszego czynu miał 24 lata. - Janusz Kulmatycki, który 7 marca 1993 roku zastrzelił policjanta Jacka Engla. Miał wtedy 32 lata. Oto wywiad : http://wiadomosci.wp.pl/kat,138314,t...wiadomosc.html
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
A z drugiej strony jakbym go widziała na ulicy to bym nie zwróciła uwagi. taki odludek, samotnik. Groźnie nie wyglądał, natomiast nie wiadomo jak teraz wygląda nie licząc zdjęcia z Faktu
Czytałam o innych mordercach ,którzy niedługo wyjdą najbardziej mnie Pękalski przeraża-głeboko zaburzony ciekawe jak w jego przypadku Państwo zareaguje.
|
|
#269 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Cytat:
nazwisk i twarzy nie można pokazywać jak toczy się postępowanie..i ktoś jest oskarżony..żeby nie utrwalać wizerunku w razie gdyby okazał się jednak niewinny.. Cytat:
Mazur też (chyba ze już zmarł w więzieniu bo chodziły takie słuchy) |
|||
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.