Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 17:49   #241
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca

To bylby za☠☠☠isty kosmos. Troche w to nie wierze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 18:22   #242
Agoorka
Zadomowienie

To wszystko już zakrawa o paranoję. Media same nakręcają spiralę tej całej psychozy. Piszą,że matka wysłała mu 5 tyś. złotych, a to pewnie to, co zebrało mu się z tzw. żelaznej kasy. Jak siedział tyle lat, nie miał potrąceń komorniczych, to się suma niezła uzbierała. A ubranie, które mu dają należy się każdemu, kto nie ma w czym wyjść. Faktem jest, że to chore, aby państwo nic nie zrobiło przez długi czas z całą tą sprawą. Sami otworzyli mu bramy tego więzienia, a teraz winnych nie ma. Prasa natomiast pisze tyle bzdur, że porażka

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 19:02   #243
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Te informacje to jakas sciema jest. Zasilek dla bezrobotnych? Z jakiej paki?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Poza tym zasilki wcale ne sa wysokie
Też mi się wydaje, że to ściema. Autor rysunku chyba sprawdził jakie świadczenia można dostać z pomocy społecznej i napisał, że on tyle dostanie. Ale nie sprawdził żadnych warunków, podstaw prawnych itp.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:00   #244
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
To wszystko już zakrawa o paranoję. Media same nakręcają spiralę tej całej psychozy. Piszą,że matka wysłała mu 5 tyś. złotych, a to pewnie to, co zebrało mu się z tzw. żelaznej kasy. Jak siedział tyle lat, nie miał potrąceń komorniczych, to się suma niezła uzbierała. A ubranie, które mu dają należy się każdemu, kto nie ma w czym wyjść. Faktem jest, że to chore, aby państwo nic nie zrobiło przez długi czas z całą tą sprawą. Sami otworzyli mu bramy tego więzienia, a teraz winnych nie ma. Prasa natomiast pisze tyle bzdur, że porażka
Matka się wypowiedziała, że ona mu pieniędzy nie dała. A możesz wyjaśnić to co jest ta żelazna kasa ?
A to o tych zasiłkach to wzięło się z artykułu zamieszczonego w Fakcie. Fakt i Se prześcigają się w sensacjach na jego temat.

Edytowane przez nikita343
Czas edycji: 2014-02-13 o 20:02
nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:11   #245
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:13   #246
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ale łatwo sprawdzić, że np. zasiłek dla bezrobotnych mu się nie należy. A o inne musiał by wystąpić i spełnić warunki. Tak samo jak każda osoba, która zgłasza się do mopsu.
To nie jest tak, że teraz ktoś mu będzie co miesiąc wpłacał te 1200zł na konto, ot tak.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:13   #247
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4513815 7]zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]

Pewnie tak samo nudne jak ci którzy śledzą wątki o nich
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:20   #248
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4513815 7]zawsze dziwiło mnie jak nudne muszą mieć niektórzy życie, żeby z zapartym tchem śledzić takie bzdury
tak jakby mało tego typu przestępców chodziło po polskich ulicach, trzeba się przyczepić jednego [/QUOTE]
To co robisz na tym wątku?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:20   #249
Aaal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikita343 Pokaż wiadomość
Matka się wypowiedziała, że ona mu pieniędzy nie dała. A możesz wyjaśnić to co jest ta żelazna kasa ?
Wiezniowie ktorzy dostaja jakies pieniadze np z pracy albo z odszkodowan czy od rodziny nie dostaja ich do reki tylko polowa trafia na zelazna kase a druga polowa na wypiske. Na zelaznej kasie zbiera sie az do jakiejs kwoty a jak sie ja osiagnie to reszta trafia na wypiske. Z wypiski mozna robic zakupy w kantynie w wiezieniu albo komus ja wyslac np rodzinie albo znajomym zeby wyslali paczke. Zelazna kasa jest nieruszana az do wyjscia i wtedy wyplaca sie te pieniadze "na zagospodarowanie"
Aaal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 20:40   #250
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaal Pokaż wiadomość
Wiezniowie ktorzy dostaja jakies pieniadze np z pracy albo z odszkodowan czy od rodziny nie dostaja ich do reki tylko polowa trafia na zelazna kase a druga polowa na wypiske. Na zelaznej kasie zbiera sie az do jakiejs kwoty a jak sie ja osiagnie to reszta trafia na wypiske. Z wypiski mozna robic zakupy w kantynie w wiezieniu albo komus ja wyslac np rodzinie albo znajomym zeby wyslali paczke. Zelazna kasa jest nieruszana az do wyjscia i wtedy wyplaca sie te pieniadze "na zagospodarowanie"
Dzięki za wyjaśnienie. Nigdy się nie interesowałam tematyką wiezienną, ale chyba zacznę. To te 5 tysiecy to całkiem możliwe, że sobie uzbierał.

Stary 2014-02-13, 21:07   #251
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
a amnestia nie była działaniem prawa wstecz? Powinni byli wykonać wyrok.
To bodajże jest tak, że nie działa wstecz na niekorzyść danej osoby.

Mnie ta sprawa interesuje głównie z jednego powodu: w sposób ogromny obnaża bezradność i brak profesjonalizmu w naszym państwie. Jak przeczytałam o tej akcji z rzekomymi treściami pedfilskimi znalezionymi w celi to się uśmiałam szczerze. Zresztą wszędzie były komentarze, że to ściema i zaraz się szybciutko z tego wycofali.

Przeraża mnie to, jakie pieniądze idą na tego człowieka. Bardzo podoba mi się system w USA gdzie o wyjściu takiego przestępcy informują w lokalnych mediach: jego aktualne zdjęcie, jak się nazywa, gdzie mieszka. Ludzie w okolicy wiedzą, żeby dzieci samych nie wypuszczać nigdzie. A że mu ktoś dokucza czy go pobije? Niech składa zawiadomienia na policję, ma takie prawo.
Ale u nas będą go wozić konwojem na sygnałach po całej Polsce, kilkunastu policjantów będzie go pilnować, mieszkanie mu zapewnią, zmienią tożsamość (może mu jeszcze operację plastyczną zafundują, nic już mnie nie zdziwi). Po prostu jedna wielka porażka ministerstwa sprawiedliwości i służb.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 21:10   #252
Lubell
Raczkowanie

Te artykuły super expressu to już sięgają zupełnie dna...
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...l?photo=269054 i ten podpis "Bestia marzy o twoim dziecku" żenada..
Stary 2014-02-13, 21:13   #253
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubell Pokaż wiadomość
Te artykuły super expressu to już sięgają zupełnie dna...
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...l?photo=269054 i ten podpis "Bestia marzy o twoim dziecku" żenada..
Tak, a Fakt nie jest lepszy. Rywalizują miedzy sobą o największą żenadę. Niedługo dodadzą do numeru rysunki Trynkiewicza.

Stary 2014-02-13, 23:37   #254
ma_gik
Przyczajenie

Takich to ja na klatę przyjmuję.
ma_gik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 08:49   #255
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, a Fakt nie jest lepszy. Rywalizują miedzy sobą o największą żenadę. Niedługo dodadzą do numeru rysunki Trynkiewicza.
wypluj te słowa bo jeszcze faktycznie zaczną je publikować, tak jak swego czasu robili sesje tej co w Sosnowcu dziecko zabiła i dzień w dzień dawali o niej artykuł z informacjami co ona robi.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 09:49   #256
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
wypluj te słowa bo jeszcze faktycznie zaczną je publikować, tak jak swego czasu robili sesje tej co w Sosnowcu dziecko zabiła i dzień w dzień dawali o niej artykuł z informacjami co ona robi.
Zdaje się, że WOŚP wystawił jego rysunki na licytację, ale jak się zorientowali to wycofali. Waśniewska i ta sesja na koniu chyba niżej już nie mogli upaść.

Stary 2014-02-14, 09:58   #257
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
za późno
http://natemat.pl/91995,trynkiewicz2...je-na-tragedii
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:14   #258
rousse
BAN stały

Cytat:
Zdaje się, że WOŚP wystawił jego rysunki na licytację
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:15   #259
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Zelazna kasa nie wynosi 5000 zł, ale wysokosc sredniego wynagrodzenia, więc ok 3500 zł. Jesli sie myle, prosze mnie poprawic. W takiej sytuacji jednak, 1500 nie mogło zostac wliczone do zelaznej kasy, mógł natomiast nie wydac tego w wiezieniu.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:16   #260
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
To bodajże jest tak, że nie działa wstecz na niekorzyść danej osoby.
Ale może działać na niekorzyść całego społeczeństwa , porąbane to
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:22   #261
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Jeśli te jego 1200 to prawda i miał odprowadzane składki, to jest w lepszej sytuacji niż ja- obywatel, który nikogo nie skrzywdził. Nie mogę znaleźć roboty, składek nie odprowadzam, pewnie na starość skończę pod mostem. Czyżby państwo zachęcało do powtórzenia "kariery" Trynkiewicza? 25 lat w osobnym "pokoiku" z wyżywieniem, składki odprowadzone, teraz emeryturka i do tego ochrona! Mieszkanie też dostał?:/
Stary 2014-02-14, 11:21   #262
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...jach-wosp.html oraz http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...aign=nextclick
te zdjęcie mogli sobie darmować i te zbliżenie. Wygląda jak osoba bez emocji.
Trynkiewicz manipulował biegłymi, próbował im wmówić, że terapia w rzeszowskim zakładzie przyniosła efekty.
Deklarowanie przez niego chęci uczestniczenia w terapii po opuszczeniu zakładu karnego jest zabiegiem czysto manipulacyjnym. Neguje swoje aktualne potrzeby seksualne, tłumacząc to wiekiem. Neguje możliwości pojawienia się jakichkolwiek zachowań, które wymknęłyby się w przyszłości jego kontroli - cytuje tvn24.pl dokumenty biegłych.
Z dokumentu wynika, że Trynkiewicz tłumaczył pojawienie się zachowań dewiacyjnych frustracją w związku z powołaniem go do służby wojskowej.
Brak słów, mój ojciec jest w podobny do niego wieku i też był w wojsku ale 2 lata lekko nie miał, ale jak to usłyszał to sie zdenerwował. Trynkiewicz tłumaczy sie jak alkoholik pije bo mnie wkurzają ludzie, zabijałem bo mnie wojsko zdenerwowało.

Edytowane przez nikita343
Czas edycji: 2014-02-14 o 11:28
Stary 2014-02-14, 11:28   #263
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
[URL]
te zdjęcie mogli sobie darmować i te zbliżenie. Wygląda jak osoba bez emocji.
Jaki jest tak wygląda :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 11:55   #264
kobietasukcesu
zawsze mam racje

no ale żeby dowiedzieć się o innych to trzeba by poszukać, a tutaj wystarczy włączyć tvn24 i rozrywka gotowa
Ostatnio w poczekalni prawie na kolanach prosiłam, żeby zmienili kanał bo jak słyszałam T. to T.tamto to mną rzucało.

A tak poza tym- można używać jego całego nazwiska zdjęć? Czy tylko pierwsza litera i jak zdjęcie to oczy zasłonięte?
Tak, wiem że i tak wiadomo o kogo chodzi, ale z ciekawości pytam.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 12:29   #265
UltraViolet28
Raczkowanie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,138314,t...?ticaid=11233d

Ciekawie
jak gorzej być nie może, na pewno będzie lepiej...
UltraViolet28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 12:44   #266
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

A tak poza tym- można używać jego całego nazwiska zdjęć? Czy tylko pierwsza litera i jak zdjęcie to oczy zasłonięte?
Prawo prasowe
Art.13 ust. 2 i 3
"2. Nie wolno publikować w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, jak również danych osobowych i wizerunku świadków, pokrzywdzonych i poszkodowanych, chyba że osoby te wyrażą na to zgodę.
3.1) Ograniczenie, o którym mowa w ust. 2, nie narusza przepisów innych ustaw. Właściwy prokurator lub sąd może zezwolić, ze względu na ważny interes spo-łeczny, na ujawnienie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym to-czy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe."
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 12:57   #267
UltraViolet28
Raczkowanie

Ciekawy wywiad z Piotrem Pytlakowskim , dziennikarzem śledczym, który niejednokrotnie miał styczność z Mariuszem T. jest również autorem książki "Czekając na kata" ukazującej zapis rozmów ze skazanymi na śmierć m.in właśnie z Mariuszem T. ale też np. z :
- Eugeniuszem Mazurem, który 9 stycznia 1991 roku zamordował czteroosobową rodzinę (w tym trzyletnie dziecko). Miał wówczas 42 lata.
- Tomaszem Ciepielewskim, który w 1994 roku zgwałcił i zamordował jedenastoletnią dziewczynkę. Miał wówczas 23 lata
- Grzegorz Płociniak, który 5 stycznia 1992 roku razem ze wspólnikiem dokonał zabójstwa małżonków Teresy i Andrzeja H. Miał wtedy 41 lat.
- Zenon Gliwa, który we wrześniu 1991 roku zgwałcił i zamordował szesnastoletnią Agnieszkę P., a w czerwcu 1992 zgwałcił i zamordował jedenastoletnią Wiolettę P. W chwili popełnienia pierwszego czynu miał 24 lata.
- Janusz Kulmatycki, który 7 marca 1993 roku zastrzelił policjanta Jacka Engla. Miał wtedy 32 lata.

Oto wywiad :

http://wiadomosci.wp.pl/kat,138314,t...wiadomosc.html
jak gorzej być nie może, na pewno będzie lepiej...
UltraViolet28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 13:17   #268
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Jaki jest tak wygląda :P
A z drugiej strony jakbym go widziała na ulicy to bym nie zwróciła uwagi. taki odludek, samotnik. Groźnie nie wyglądał, natomiast nie wiadomo jak teraz wygląda nie licząc zdjęcia z Faktu
Czytałam o innych mordercach ,którzy niedługo wyjdą najbardziej mnie Pękalski przeraża-głeboko zaburzony ciekawe jak w jego przypadku Państwo zareaguje.

Stary 2014-02-14, 13:30   #269
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Aaal Pokaż wiadomość
Więźniowie niebezpieczni nie mają możliwości pracy w więzieniu.. więc ten na pewno nie pracował te 25 lat..

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
no ale żeby dowiedzieć się o innych to trzeba by poszukać, a tutaj wystarczy włączyć tvn24 i rozrywka gotowa
Ostatnio w poczekalni prawie na kolanach prosiłam, żeby zmienili kanał bo jak słyszałam T. to T.tamto to mną rzucało.

można czemu nie? to wolny człowiek.. toż to prawie celebryta już.. jak mówią, że np Natalia Siwiec odwiedziła Gdańsk to nie mówią Natalia S.. tylko pełnym nazwiskiem..
nazwisk i twarzy nie można pokazywać jak toczy się postępowanie..i ktoś jest oskarżony..żeby nie utrwalać wizerunku w razie gdyby okazał się jednak niewinny..

Cytat:
A z drugiej strony jakbym go widziała na ulicy to bym nie zwróciła uwagi. taki odludek, samotnik. Groźnie nie wyglądał, natomiast nie wiadomo jak teraz wygląda nie licząc zdjęcia z Faktu
Czytałam o innych mordercach ,którzy niedługo wyjdą najbardziej mnie Pękalski przeraża-głeboko zaburzony ciekawe jak w jego przypadku Państwo zareaguje.
Polecam pooglądać na tvn player programy Edwarda Miszczaka Cela nr.. tam jest wywiad min z Maurem i Pękalskim..ten ostatni mnie autentycznie przeraża.. to jak wygląda i co mówi ..szok.. czemu go nie zamknęli do czubków jest dla mnie nie zrozumiałe..i ma wyjść za 2 lata chyba..
Mazur też (chyba ze już zmarł w więzieniu bo chodziły takie słuchy)
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 13:40   #270
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
Polecam pooglądać na tvn player programy Edwarda Miszczaka Cela nr.. tam jest wywiad min z Maurem i Pękalskim..ten ostatni mnie autentycznie przeraża.. to jak wygląda i co mówi ..szok.. czemu go nie zamknęli do czubków jest dla mnie nie zrozumiałe..i ma wyjść za 2 lata chyba..
Mazur też (chyba ze już zmarł w więzieniu bo chodziły takie słuchy)
najgorsze jest to że Pękalski też za dwa lata wychodzi, kto wie czy on nawet nie jest gorszy od Trynkiewicza.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości