Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 23:17   #601
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Aaa pogodziliśmy się z TŻtem chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało
oooo no oby

teacherka
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 00:08   #602
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale Julka ma 4 miesiace i tydzien a jeszcze sie wogole nie przekreca nawet nie probuje, wogole nawet na boki sie nie przekreca i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....
mój Pchełek kończy 4 miesiące w sobotę i też jeszcze się nie przekręca na boki (czasem jakby próbował na lewy, ale możliwe, że tylko tak sobie wierzgoli). a co do zainteresowania nóżkami to lubi trzymać rączki na kolanach, jak prezes jakiś czy cuś
teacherka kciuki mocno zaciśnięte!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 00:08   #603
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale Julka ma 4 miesiace i tydzien a jeszcze sie wogole nie przekreca nawet nie probuje, wogole nawet na boki sie nie przekreca i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....
Zuzia za parę dni skończy 5 miesięcy. Na boki przekręca się od niedawna, stópkami się nie bawi jeszcze, narazie do kolan odkryła Kupiłam jej nawet skarpetki z grzechotkami, patrzy na nie, ale jakoś żeby bardzo jej się podobały to chyba nie

Tylko u nas wynika to ze słabszego napięcia mięśniowego w brzuszku. Rehabilitantka kazała nam Zuzię na brzuszku dużo kłaść i jeszcze trzymać w ten sposób, że na kolanach u Ciebie dziecko leży buzią do Ciebie, a nóżki ma oparte na Twojej klatce piersiowej. Nie pozwalać jej się odpychać nogami od nas, tylko dawać jej blisko jej buzi. Mam nadzieję że dobrze napisała, jak nie to napisz, wstawię zdjęcie
Narazie tylko w ten sposób widzi że ma stopy
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 00:09   #604
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa pogodziliśmy się z TŻtem chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało
Bo to dobrze,oby na dłużej

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-14, 03:32   #605
MsLullaby
Zakorzenienie

Nena co do niani to bez wątpienia to bąki TŻta. Ja zawsze na to zwalam jak próbuje się oszukać że Bartek nie narobił w pampersa. Nawet jak TŻ w pracy

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Dodi śpisz? [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post

Helenka budź matkę! Niee no dobra wracam spać piszczałka już odleciała

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 04:28   #606
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nena co do niani to bez wątpienia to bąki TŻta. Ja zawsze na to zwalam jak próbuje się oszukać że Bartek nie narobił w pampersa. Nawet jak TŻ w pracy

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Dodi śpisz? [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post

Helenka budź matkę! Niee no dobra wracam spać piszczałka już odleciała
Nie śpię,mówisz i masz:p A tak naprawdę to się poddaję.Dostała na wieczór 130ml mojego mleka,po trzech godz 140mm i co,dalej to samo.Nie śpi.Idę się zastrzelić,bo mam już dość,to dziecko mnie wykańcza

Stary 2014-02-14, 06:07   #607
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
no to ja teraz też już będę spokojniejsza,że nie tylko moja do tyłu jest ze wszystkim hehe.Też już na to czekam,a z drugiej strony nie śpieszy mi się,bo wtedy jej na sekundę samej nie będę mogła zostawić

Moja też się nie przekręca, ale za to już na brzuszku dłużej poleży, nie 5 min, a np 10 i dopiero wtedy marudzi stópkami się interesuje, już niewiele jej brakuje do tego, żeby je wsadzić do buźki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Ach no i u nas pierwsze karmienie dziś było o 5:20, wcześniej po 12 dałam smoka i spała ale musiałam się przebierać, bo miałam wszystko zalane i cyce mi chciały eksplodować

Stary 2014-02-14, 07:35   #608
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Angel- tak się zastanawiam, Ty już dajesz pełną porcję kaszy manny, a to sam gluten, nie boisz się? bo ja wczoraj dostałam zalecenie aby przez 3 miesiące podawać o 1 małej łyżeczce glutenu do posiłku (mleka/obiadku)
Gdzieś napisałam, że daję pełną porcję? Na opakowaniu jest napisane, że porcja to 5 łyżek. Ja zaczęłam od łyżeczki i przez miesiąc podawania doszłam do 3 łyżek.

Ja czytałam, że ekspozycja ma potrwać do dwóch miesięcy.

Nienawidzę nocy

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Taśka, a ile Maciuś ma tygodni? Nie wszedł w ten najdłuższy skok? Dziewczyny tu pisały, że miały najgorsze jazdy w tym temacie właśnie wtedy. Ja też.
No ale już Ci podsuwałam ten pomysł.

Tak też myślę, że z dziećmi nic nie jest dane raz na zawsze To nie są małe roboty, zaprogramowane raz na zawsze. Cośtam może im się okresowo zmieniać pod każdym względem.
Szkoda, że mojemu nie chce się tak zmienić żeby spał

Dziewczyny, macie jakieś fajne pomysły/patenty na ujęcia na fotkach "dzieciowych"? Mam jutro na pokładzie moją kochaną przyjaciółkę ze sprzętem fotograficznym i dumamy, dumamy...
Największy dylemat mam jaką fryzurę zrobić Julkowi!

To jest super, ale mój mały nie śpi na tyle mocno
http://deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0
Stary 2014-02-14, 07:44   #609
tassia
Zakorzenienie

dzien dobry
ja ika zazdroszcze tej zalanej pizamy bo ja po nocy mam puste cycki.
moj organizm chyba nie do.konca jest przystosowany do karmienia a ja walcze z wiatrakami

co do spania w nocy to pomyslalam ze przeczekam tak jak dawniej przeczekiwalam i Maciek usnie i moze od.nowa naucze go przesypiania calej nocy, ale niestety nie udalo sie bo wlaczyl syrene
ALE stwierdzilam ze nie dam cyca tylko go oszukam. wiec przytulilam go do cycka dalam smoka i zasnal.
niestety ja tez zasnelam wiec jestem cala polamana bo nie znosze spac z dzieckiem w lozku

wniosek: dziecko moje nie budzi sie z glodu tylko sie tak uwarunkowalo. teraz musze wymyslec jak to zmienic

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

endzi widzialam ta strone i mnie sie troche to nie podoba. strasznie przedmiotowe podejscie do dziecka.

nie mam pomyslow wiecej niz te zdjecia z mojej sesjii bo nie mialam wiecej rekwizytow a to jest najwazniejsze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 07:49   #610
your Angel
czyli Endżi

Przedmiotowe? W życiu bym w ten sposób nie pomyślała. Dla mnie to bajkowe i z poczuciem humory. Maluszek wygląda jak baśniowy bohater

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

No właśnie, ale jakie rekwizyty, hm.
Stary 2014-02-14, 07:52   #611
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Moja też się nie przekręca, ale za to już na brzuszku dłużej poleży, nie 5 min, a np 10 i dopiero wtedy marudzi stópkami się interesuje, już niewiele jej brakuje do tego, żeby je wsadzić do buźki

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Ach no i u nas pierwsze karmienie dziś było o 5:20, wcześniej po 12 dałam smoka i spała ale musiałam się przebierać, bo miałam wszystko zalane i cyce mi chciały eksplodować

Super,cieszę się,że u Was się unormowalo.Moje dziecię należymy chyba do grona nielicznych,które nie śpią porządnie w nicy.U nas brzuszek nadal jest bojkotowany.Stópkami też się interesuje,bo sama już podciąga i patrzy na nie,ale do buzia jeszcze nie wędrują

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-14 o 07:55
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:02   #612
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
madziuchna hihu poltorej konika hihu

moje dziecko usypia odkladane po prostu do lozeczka
zostawiam go w pokoju
czasem.usypia w 3 sekundy a casem.jak wchodze po 20minutach to.jeszcze nie spi
ale przeciez na sile nie zmusze do snu

mam zakwasy na nogach, zapomnialam dzis butow na silownie i lecialam na orbiku na bosaka, na basen weszly mi laski na aqua aerobik i mhsialam cekaz az skoncza
a na koniec nie ma mleka w cycach.
jak bym jutro musiala dokarmiac to mam takie mleko co jest otwarte miesiac i jeden dzien, czyli 4 tygodnie i 4 dni a na opakowaniu napisane ze zuzyc do 4tyg po otwarciu.
wiec jak bedzie kryzys to.nie podawac nie?

mam kuzwa dosc tej laktacji. rece mi z bezsilnosci opadaja. to juz nie kwestia kryzysow. tylko to jest 5 raz kiedy nie ma.mleka. po prostu nagle nie ma

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
też raz dałam mleko które było długo otwarte ale na szczęście nic się nie stało...reszte opakowania wywaliłam

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

Tak więc długoterminowe kciuki mile widziane, ale kryzys na razie zażegnany!

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
kciuki za zuzinkę są cały czas:kciu ki: niech nam rośnie zdrowo pannica jak to dziewczyny napisały ...nie oddamy jej ....
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U nas kolejny postęp! Julia chodziła zawsze spac po mleku i przeważnie usypiala mi na rękach kiedy czekałam na odbicie. Dzisiaj wypila mleko, ale nie przusnęła, wiec polożyłam ją do łóżeczka-pokręciła się i usnęła.

Cytat:
czyli wjeżdżanie na ambicje skutkuje

kurcze adi spał u mojej mamy na dole ....sebe karmiłam za 10 szósta i miałam iośc budzić adriana o 6;30 i zasnęłam efektem czego wstałam z paniką o 7 ....a o7;20 adi jeździ ze szwagrem do przedszkola....więc na dzieńdobry b ył ryk ż e takie wszystko szybko szybko ....zapakowaliśmy serduszka dla dziewczynek i lizaki dla bojsów żeby nie bylo smutno a niech mi rośnie dżentelmen co będzie dbal o kobiety i bez okazji bedzie dawał porenty

a co tz na to że dzisiaj walętynki.... właśnie sie obudził i zdziwiony że już prawie 8 a ja go nie obudziłam a ja mówię no...jak paniki narobiłam o 7 to ty sie z boku na bok przekręciłes i mówię mu ż enawet nie zauważyłeś mojej walentyki dloa ciebie na łóżku / mikroskopijne seduszko z czekolady terravita / a on mi .....przecież nie leżałas obok mnie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
dzien dobry
ja ika zazdroszcze tej zalanej pizamy bo ja po nocy mam puste cycki.
moj organizm chyba nie do.konca jest przystosowany do karmienia a ja walcze z wiatrakami

co do spania w nocy to pomyslalam ze przeczekam tak jak dawniej przeczekiwalam i Maciek usnie i moze od.nowa naucze go przesypiania calej nocy, ale niestety nie udalo sie bo wlaczyl syrene
ALE stwierdzilam ze nie dam cyca tylko go oszukam. wiec przytulilam go do cycka dalam smoka i zasnal.
niestety ja tez zasnelam wiec jestem cala polamana bo nie znosze spac z dzieckiem w lozku

wniosek: dziecko moje nie budzi sie z glodu tylko sie tak uwarunkowalo. teraz musze wymyslec jak to zmienic

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

endzi widzialam ta strone i mnie sie troche to nie podoba. strasznie przedmiotowe podejscie do dziecka.

nie mam pomyslow wiecej niz te zdjecia z mojej sesjii bo nie mialam wiecej rekwizytow a to jest najwazniejsze

też zazdraszczam zalania jejku ty juz tyle razy rozkręcałas laktacje że już ekspertem powinnas być na pewni sie uda kolejny raz ....coć to wkurzające już jest...ja tez musze coś pomyśleć bo wydaje mi sie ż eteż mam jakby mniej
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:02   #613
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Super,cieszę się,że u Was się unormowalo.Moje dziecię należymy chyba do grona nielicznych,które nie śpią porządnie w nicy.U nas brzuszek nadal jest bojkotowany.Stópkami też się interesuje,bo sama już podciąga i patrzy na nie,ale do buzia jeszcze nie wędrują

A jak to u Was aktualnie wygląda? Pobudki co 2 godziny?

Happy Valentine's Day !
Stary 2014-02-14, 08:03   #614
83monia
Zakorzenienie

nie zalapalamsie na 1 strone

moze troche nadrobie bo nie wiem co sie u was dzieje.

egoistyczni o nas: mieszamy po nowemu. ludzie mnie juz we wsi znaja natalka dalej fatalnie sie luszcy - dodam w k fotke. mam net artur w nowym przedszkolu. w domu dalej sajgon ale codziennie cos ogarniamu. mamu osa na podworku. sam sie przypaletal. musimy z nim do weta pojechac i wyrobic papiery. sniegu u nas nie ma i niebylo w tym roku i oby juz nie bylo...

nadrabiam..

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:03   #615
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
tak szczerze to mnie uspokoilo ze Twoja tez jeszcze nic z tych rzeczy nie robi bo tylko 3 dni roznicy miedzy nimi to oznacza ze widocznie jeszcze nasze dziewczyny mają czas i nadejdzie i na nich pora ale ja juz sie strasznie nie moge doczekac.....
Mojej koleżanki dziecko późno się obracało. Jak zaczęła, to wszystko na raz. Teraz ma prawie dwa latka i jest dobrze rozwinięta.; Siedziała jak miała 10 miesięcy.
Stary 2014-02-14, 08:11   #616
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

Tak więc długoterminowe kciuki mile widziane, ale kryzys na razie zażegnany!

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:13   #617
tassia
Zakorzenienie

ja generalnie mam w nosie walentynki ale oczekiwalam od tz ze z racji tego ze nabroil to sie wysili
i cos kombinowal rzrczywiscie ale wczoraj wieczorem uslyszalam:
"przenosimy walentynki na sobote bo zapomnialaem ze o 20mam trening"
no coz

[/RIGHT]
Stary 2014-02-14, 08:14   #618
czaszka_
Zakorzenienie

witam sie u nas noc byla dobra, Julka obudzila sie o 4 na jedzonko i o 7 juz pobudka i teraz harcuje

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:14   #619
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Gdzieś napisałam, że daję pełną porcję? Na opakowaniu jest napisane, że porcja to 5 łyżek. Ja zaczęłam od łyżeczki i przez miesiąc podawania doszłam do 3 łyżek.

Ja czytałam, że ekspozycja ma potrwać do dwóch miesięcy.
tyle że w ciągu tych dwóch miesięcy nie powinno się zwiększać dawki ekspozycyjnej, tylko ciągle podawać tą jedną łyżeczkę

Tassiu, nie obraź się, bo wiem że mimo że zależy Ci na kp to masz do tego zupełnie inne podejście niż ja... ale strasznie kombinujesz i analizujesz piszesz że znów masz kryzys a z drugiej strony kombinujesz jak nie karmić w nocy, a przecież nocne karmienia są bardzo ważne, zwłaszcza jak jest kryzys...
moim zdaniem za dużo o tym myślisz, nie lepiej po prostu karmić na żądanie i nie zastanawiać się czy maluch zjadł dużo czy mało, czy jadł godzinę temu czy 3 ?
a i jeszcze chyba kiedyś pisałaś, że masz bodajże 10 butelek i wszystkie Ci się przydaja... jeśli faktycznie tak jest, to wydaje mi się ze to jednak może mieć wpływ na laktację, bo ciągle jest czymś zaburzana....
to oczywiście tylko takie moje luźne spostrzeżenia

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-02-14 o 08:15
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:22   #620
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to u Was aktualnie wygląda? Pobudki co 2 godziny?

Happy Valentine's Day !
u nas co 2,5 h pobudki i mam dosc...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:24   #621
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tyle że w ciągu tych dwóch miesięcy nie powinno się zwiększać dawki ekspozycyjnej, tylko ciągle podawać tą jedną łyżeczkę
No to najwyraźniej nie robię książkowej ekspozycji
Mogłabym się jeszcze rozpisywać, tłumaczyć jaka to kaszka (bo nie czysty gluten), że przez miesiąc nic złego się nie działo itd ale to nie ma żadnego znaczenia.
Stary 2014-02-14, 08:29   #622
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Mam z głową. Pije już trzeciego energy drinka dzisiaj, już mnie coś boli pod pachą. Myślałam że jak w ciąży tyle czasu nie piłam to znów nie zacznę no ale nie wyszło, wygrał nałóg
Też uwielbiaaaaaaaaaaaaam
Pamiętam,że jak pracowałam w polskim sklepie, to wypijałam 2,3 takie super schłodzone

Cytat:
ok lece spac bo mialam tylko szybko nadrobic a juz prawie 3 godziny siedze dobranoc

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

dzieci jednak potrafią zadziwic
moja dzis tak samo usnela na porannej drzemce az w szoku bylam bo zawsze ją mocno musze telepac zeby zasnela:-)
U nas też był ten etap 'telepania'

Cytat:
No zwariowała nie martw się, ostatnio włączył mi się sam wentylator w łazience który uruchamia się tylko po włączeniu światła złośliwość rzeczy martwych, ale na takie boi d.upy to działa strasznie
A ja miałam schize pewnej nocy, bo nie wlaczałam ogrzewania na noc,a tu budze się w nocy,a kaloryfery gorrrrące Przysnęłam, budzę się po jakimś czasie,a tu zimne... zgłupiałam całkowicie i po kilku dniach okazało się,że jakiś program był ustawiony
Możecie sobie wyobrazić,co czułam

Cytat:
Dobrze,dobrze...
Oby sytuacja juz sie nie powtórzyła
Mój Tż to jednak jest kochany

Cytat:
Nie śpię,mówisz i masz:p A tak naprawdę to się poddaję.Dostała na wieczór 130ml mojego mleka,po trzech godz 140mm i co,dalej to samo.Nie śpi.Idę się zastrzelić,bo mam już dość,to dziecko mnie wykańcza

Mówiłam Ci juz,że jest mi Ciebie szkoda?
Kochana, głowa do góry. Tak sobie myślę,że mała Ci to wszystko wynagrodzi... zobaczysz

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Moja tez się nie przekręca, chociaż jak ją położe na boczku,to często próbuje przewrócić się na bruszek, a z brzuszka już kilka razy udało jej się na plecki,ale to chyba przypadek

Cytat:
ja generalnie mam w nosie walentynki ale oczekiwalam od tz ze z racji tego ze nabroil to sie wysili
no coz

Uuuuuu, nakopałabym mu do d...

Mój Tż chyba coś kombinuje,bo opórcz prezentu zobaczyłam dzisiaj w lodówce india food na wynos...tak poprzykrywał jogurtami i innymi produktami,że wcześniej się nie zorientowałam... Oczywiście udaję głupią

Cytat:
witam sie u nas noc byla dobra, Julka obudzila sie o 4 na jedzonko i o 7 juz pobudka i teraz harcuje
To chyba Julki się zmówiły,bo u nas pierwsze karmienie też było o 4

Witam z kawusią

misia i matal Jak dzisiaj Wasze samopoczucie?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-02-14 o 08:30
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:31   #623
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas co 2,5 h pobudki i mam dosc...

Wczoraj pani kioskarka pocieszyła mnie, że jej córka też tak miała, ale unormowało się ok 2 roku życia. Aż chce się żyć!

Nie chwytam logiki mojego dziecka. Po hugo jak zwykle trąbi o 6;30 koniec spania (a w środku nocy zrobił sobie jeszcze 2 godziny imprezy więc teoretycznie powinien to odespać) jak po półtorej godziny znowu zasypia
Stary 2014-02-14, 08:31   #624
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
No to najwyraźniej nie robię książkowej ekspozycji
Mogłabym się jeszcze rozpisywać, tłumaczyć jaka to kaszka (bo nie czysty gluten), że przez miesiąc nic złego się nie działo itd ale to nie ma żadnego znaczenia.
masz rację, nie ma
chciałam Ci tylko wyjaśnić, skąd wzięło się zaskoczenie Figuliny...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:37   #625
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
no coz

Męski "pragmatyzm"

U mnie chyba też kanał, bo robota do późna. No i dziś wypada wieczór siłowni więc bym się nie zdziwiła gdyby tam się wymknął
A zaznaczałam, że chciałabym jakąś niespodziankę, Ta, no to za tydzień byłby dobry termin

Upiekę se Banoffee, mama mnie odwiedzi, zabawi mi myszę i będę miała super dzień
Stary 2014-02-14, 08:42   #626
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
papuga mi dziś kurier z siódemki dostarczył paczkę- całą zamokniętą i uwaloną błotem niech się cieszy, że akurat karmiłam Szymka bo dostałby konkretną zje.kę
Ale bym się wkurzyla i by się oberwało temu kurierowi jakąś wiązanką. No chyba, że by przeprosił

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo
Zaraz będę nadrabiać, ale napisze wcześniej co u nas
Byliśmy dziś na rehabilitacji i rehabilitantka stwierdziła, że Filip nie wymaga terapi Z napięciem wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca na boki, i tak sobie podtrzymuje się na rękach to nie problem, stwierdziła, że to jest spowodowane jego... ciężarem. Ale oczywiście mamy dalej ćwiczyć, ważna jest codzienna pielęgnacja
Pierwszy raz byliśmy u niej 2 tygodnie temu, zastosowaliśmy się do jej porad a w Filipie widać wyraźne efekty
Tak za 3-4 tygodnie mamy znów się do niej wybrać i ona pokaże nam co mamy robić gdy będzie miał 6 i pół miesiąca
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.

super wieści

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Aaaa i powiedziała, żebyśmy broń boże nie pomyśleli o chodziku
Ale o tym wiedziałam

nam to samo mówił ortopeda

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z przychodni i dupka bo nic nie zalatwilismy

nasza pediatra jest tydzien na zwolnieniu i byla jedna lekarka na poradnie dzieci chorych i zdrowych. tak czy inaczej nie chcialam szczepic, ale chcialam zapytac o wyniki badan krwi. mialam isc do tej drugiej lekarki, ale byla cala poczekalnia chorych dzieciakowi nie czekalam z malym.
w poniedzialek skonsultuje wyniki, a szczepienie sila rzeczy przelozymy na za 3 tygodnie, poniewaz szczepienia sa we wtorki i czwartki, ale na dwa kolejne czwartki jestem zapisana na rehabilitacje z Jakubem, poniewaz nie bylismy juz 4 tygodnie. najpierw przez chorobe, a pozniej przez brak miejsc
a nie moge tez zaszczepic we wtorek, bo pozniej nie powinno sie cwiczyc przez 3-4 dni z dzieckiem.

przynajmniej zwazylismy sie i mamy 7600 g
myslalam ze bedzie wiecej, ale jednak nie

jedyne dobro to to, ze bylam z mama i moglam z nia zostawic Kubusia, a sama poszlam do biedry kupic pieluchy i do tesco po obiadki i deserki tylko niestety nie ma w naszym tesco chusteczek, wiec siostra mi musi kupic w lodzi...

od jutra bede wprowadzac marcheweczke
wiem ze byla juz o tym nie raz mowa, ale prosze powiedzcie, jakie smaki w kolejnosci wy wprowadzalyscie?

ide was nadrobic

brawo za wagę

Cytat:
bojatoja do tortilli najlepiej jakies miesko na goraco, pomidor, salata, ebula, kukurydza., ogorek i sos czosnkowy

albo przygotowac burrito z miesa mielonego czerwonej fasoli i pomidorow

albo wegetarianskie : warzywa duszone z serem zoltym

albo zapiec tortile na twardo i ja robie takie cos: pomidory z puszki, mieso mielone, cukinia , papryka, kukurydza i kasza quinoa
wszystko drobno pokrojone
uduszone
i takie lodeczki z tortiilii tym.wypelniam

slinotoku dostałam i zaraz język mu do tyłka ucieknie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyszłam się pożalić najpierw a później spróbuję coś poczytać, ale nie wiem ile się uda

Zuzia chyba ma jelitówkę wszystko na to wskazuje. Zaczęło się wczoraj po północy i tak do białego rana. Męczy się biedna i skarży na bolący brzuszek i podrażnione gardło. Jej pościel cała do prania, Małża też bo z nim spała. 3 zmiany piżam, ręczniki, zabawki z którymi śpi. Od rana chodzi non stop pralka. Do tego Miłosz marudzi dziś i ciągle chce być na rączkach. Tż wziął opiekę ale musiał teraz wyjść na 3-4h do innej pracy niestety.
Póki co oboje zasnęli a ja zasiadłam i nic nie robię bo muszę zebrać trochę sił. Jak Zuzi zarazi Miłosza to się pochlastam chyba Na razie każde siedzi w osobnych pokojach i nie pozwalam wychodzić. Wolałabym ja najpierw się zarazić to Miłosz dostawałby moje przeciwciała i może by go ominęło cholerstwo

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.

Oby Zuzi szybko przeszło i Was nie pozarażała

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Nadrobilam od 7 str na telefonue bawiqc sie z Filipem i moge isc zrobic cos pozytecznego

Tassia ja kocham cukinie. Cena 11 pln za kg a w lato 2 pln :/

ja też uwielbiam cukinie, ale jej cena zimą mnie zniechęca. Latem mamy swoją z działeczki - pycha!

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
super

biedna mała

Szymuś dziś pierwszy raz zjadł coś innego niż mleko. Podałam mu marchewkę i jestem mega pozytywnie zaskoczona, że od razu załapał łyżeczkę i wcinał aż mu się uszy trzęsły
No proszę super, że Szymusiowi tak smakowało

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:43   #627
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
masz rację, nie ma
chciałam Ci tylko wyjaśnić, skąd wzięło się zaskoczenie Figuliny...
Tak, tylko że ona pisała o pełnej porcji a ja pełnej nie daję. Na tym polegało zdziwienie.
No i na tym, że ekspozycja wdg jej pediatry to 3 miesiące a ja się akurat nigdy z tym nie spotkałam.

Natala, jakiś czas temu pisałaś, że rozumiesz moją motywację z próbami z kaszką (dla ścisłości to podaję i bezglutenową i glutenową), bo dziecko mi nie śpi i co 2 godziny woła o jedzenie.
Poza tym przelicznik jest inny, bo to nie jest czysta manna - jak Holle czy Kupiec.

Błagam, zejdźcie ze mnie, bo nie mam mocy na tłumaczenie się
Stary 2014-02-14, 08:44   #628
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Tassiu, nie obraź się, bo wiem że mimo że zależy Ci na kp to masz do tego zupełnie inne podejście niż ja... ale strasznie kombinujesz i analizujesz piszesz że znów masz kryzys a z drugiej strony kombinujesz jak nie karmić w nocy, a przecież nocne karmienia są bardzo ważne, zwłaszcza jak jest kryzys...
moim zdaniem za dużo o tym myślisz, nie lepiej po prostu karmić na żądanie i nie zastanawiać się czy maluch zjadł dużo czy mało, czy jadł godzinę temu czy 3 ?
a i jeszcze chyba kiedyś pisałaś, że masz bodajże 10 butelek i wszystkie Ci się przydaja... jeśli faktycznie tak jest, to wydaje mi się ze to jednak może mieć wpływ na laktację, bo ciągle jest czymś zaburzana....
to oczywiście tylko takie moje luźne spostrzeżenia
butelki przydaja mi sie bo mroze w.nich pokarm
nocne karmienie jest wazne dla laktacji ale napewno nie na etapie kiedy dziecko powinno przesypiac juz noc. i tak go karmie w nocy a jak nie to bede odciagac.
szcegolnie ze on idzie spac o 20 a ja o 23 odciagam zawsze
wiesz ja karmie na zadanie tylko dziecko jest glodne bo.nic tam nie ma. karmie co 30minut teraz rano. ale to chyba nie rozwiazanie?
wiec znow rozkrecam laktacje tak by.moje dziecko sie najadalo

[/RIGHT]
Stary 2014-02-14, 08:47   #629
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

jesteście szalone z tymi postami

Opiekunka Marcina zrezygnowała z pracy, chyba byłam dla niej niedobra..więc poszukiwań ciąg dalszy, znowu alpejskie kombinacje z tż żeby dziećmi się wymienić

ponadrabiam troszkę
Logoasia a co jej zrobilas. ? hehe

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ależ jestem podjarana jutrem.

Najpierw Tuśka zje coś nowego
Potem przychodzą stolarze montować szafę.
A o 16 zajęcia muzyczne.
Wow

no to idę nyny, dobranoc
Fajnie ! My byliśmy wczoraj pierwszy raz na basenie z malutka.
Super sprawa! Wszystkim mamusiom ktore sie wahają bardzo polecam !
Mała była przeszczesliwa ! Wieczorem padła Wymeczona ale potem czesto sie przebudzala cos chyba za dużo wrażeń

Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak nie cierpią jeździć samochodem ? No wrzask jest taki i histeria ze odechciewa sie gdziekolwiek z nia jechać .
Kaski 87 nie pytam bo Mikołaj pewnie uwielbia albo od razu zasypia :P

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:50   #630
tassia
Zakorzenienie

moj zasypia jeszcze w domu jak wsadzam w fotelik
ja bardzo duzo z nim.jezdze samochodem i czasem jak to za dlugo trwa to cos tam.kweka
ale generalnie spiiii

mojej kokezanki dziecko robilo histerie i zmienilo sie to dopiero jak zmienili fotelik na taki przodem.do.kierunku jazdy

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Macko teraz spi. co za dzieć!!!!!

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości