Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 17:36   #2971
nikita343
Zakorzenienie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II

Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z rozmowy. Miesiąc temu zaniosłam CV do kantoru, mieli ogłoszenie w witrynie. Jak zanosiłam pracownica mówiła , że odezwą się w ciągu tygodnia. Widziałam, że kartki na drzwiach już nie ma. A wczoraj telefon zapraszamy na rozmowę. Dziś poszłam, aż się wystraszyłam...panowie twarze kryminalistów, co prawda w modnych ciuchach ale dawno takich twarzy nie widziałam- przestępców. "Najlepsze" były pytania jakie otrzymałam po moim przedstawieniu dotychczasowych zajęć. Gdzie mieszkam, z kim mieszkam, czy mam dzieci, czy mam męża, z kim mam do czynienia, jakie to środowisko...i na koniec, że mogę im zadać różne pytania są otwarci na wszystko...Pierwszy raz z takim czymś się spotkałam. Jak wyszłam z stamtąd aż się bałam czy nikt mnie nie śledzi Jutro mają dać odpowiedź. Praca z gotówką nigdy nie była moim marzeniem,wręcz przekleństwem jak zastępowałam kasjerkę w banku. Ale chodzi mi o zajęcie i zarobek. Ale trochę mnie oni sami nastraszyli...
Ja pracowałam w zakładach bukmacherskich przychodzili też tacy kryminalisci, a pytanie o rodzine podejrzewam że praca po 12 godzin dlatego pytali ja pracowałam po 12 godzin. Co do pracy z pieniędzmi ja też tego nie lubie niestety to było moje przekleństwo. Jeszcze praca za najniższą plus 2 pracujące weekendy jeden plus umowa o pracę ale okres próbny. Jak sie dostaniesz to musisz załatwic zaświadczenie o niekaralnosci koszt 80 zł i tych pieniędzy nie zwracają.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:51   #2972
pegi sue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek_L Pokaż wiadomość
Gwiazdeczka gratulacje!! Zdaj jutro relacje, co i jak

pegi sue i Tobie gratuluję W sumie to dobry sposób, żeby tak maile wysyłać. A możesz mi zdradzić, czy pisałaś, że szukasz pracy biurowej, czy ogólnie pracy?

Jak tak dalej pójdzie, to zostanę w tym wątku sama

Pisałam tak: zwracam się do Państwa z zapytaniem, czy na dzień dzisiejszy nie poszukują Państwo pracownika o wymaganiach podobnych do posiadanych przeze mnie kwalifikacji. Będę wdzięczna za odpowiedź. W załączeniu moje CV.
pegi sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:49   #2973
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw się, na pewno tu będę, bo mnie nigdzie nie chcą

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Swoją drogą już mnie to w☠☠☠☠ia...

Ostatnio byłam na rozmowie w szkole językowej. No i zadzwonili do mnie, żebym przyszła we wtorek na xxx (nie pamiętam już) godzinę, i czy mogłabym prowadzić zajęcia we wtorki i czwartki (nadmienię, iż to nie było w moim mieście, ale zgodziłam się, bo chcę nabyć doświadczenia w swoim zawodzie, mimo iż wliczając dojazdy zarobek praktycznie żaden).
Jednakże poprosiłam panią, czy pierwsze zajęcia mogłyby w tym pierwszym tyg odbyć się w innej godzinie - bo akurat w tym dniu miałam wizytę w PUP (po karnym wyrejestrowaniu mnie na 3 miesiące i życiu bez ubezpieczenia zdrowotnego pilnuję już tego jak oka w głowie - bo u mnie nie przyjmują innych uzasadnień niestawiennictwa niż choroba - i to z zaświadczeniem lekarskim!).
Poza tym mimo iż utwierdzano mnie w przekonaniu, że będę już tam miała te zajęcia pewne, ja nigdy nie wierze zadnemu pseudopracodawcy do końca - zbyt wiele razy się na tym przejechałam, więc zamierzałam poinformować PUP o podjęciu zatrudnienia dopiero jak będzie to na 100 % pewne.
Więc Pani mi podziękowała i obiecała się odezwać. Oczywiście już tego nie zrobiła. Teraz wchodząc codziennie na lokalne ogłoszenia widzę jak dodają po minimum pięć razy dziennie ogłoszenia, że poszukują do pracy lektora.
No kurczę, może wymagam za dużo, ale bądźmy ludźmi, przecież mnie chodziło o przesunięcie tylko godziny jednego, jedynego spotkania, bo miałam powód a poza tym nie wyrobiłabym się przez te wizytę w PUP z dojazdem...

Kusi mnie, aby ponownie wysłać tam CV w odpowiedzi na te świeże ogłoszenia, ale nie wiem, czy jest sens, skoro mnie olali?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Dziewczyny, proszę o pomoc. Czy do akcji promocyjnej trwającej 4 dni agencja hostess przed podpisaniem umowy może życzyć sobie żeby wysłać im mailem 4 zdjęcia? Co robić, wysłać im te zdjęcia?

Edytowane przez Kitty230
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:14
Kitty230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:58   #2974
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
Ja jestem od ponad roku w związku. Wcześniej byłam sama hmmm... z 5 lat? Jak byłam sama zawsze mówiłam, że walentynki to głupie święto i ja nie obchodzę. Koleżanki się śmiały, że dlatego, że nie mam z kim. Trochę im pewnie głupio jak teraz też nie obchodzę - ani rok temu, ani w ten piątek
Też nie lubię walentynek czy byłam sama czy teraz w związku.

Cytat:
Napisane przez Kitty230 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, proszę o pomoc. Czy do akcji promocyjnej trwającej 4 dni agencja hostess przed podpisaniem umowy może życzyć sobie żeby wysłać im mailem 4 zdjęcia? Co robić, wysłać im te zdjęcia?
Ja pewnie wrócę w marcu.

Nie raz chciałam odpowiedzieć na ogłoszenie, gdzie poszukiwali hostess, ale to wysyłanie zdjęć mnie zniechęciło.

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:59   #2975
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
Też nie lubię walentynek czy byłam sama czy teraz w związku.

Ja pewnie wrócę w marcu.

Nie raz chciałam odpowiedzieć na ogłoszenie, gdzie poszukiwali hostess, ale to wysyłanie zdjęć mnie zniechęciło.
Pracowałam już jako hostessa i wcześniej nie wymagano zdjęć - ale żeby wymagali zdjęć do promocji sklepu z zabawkami dla dzieci... No nieźle.
Stary 2014-02-13, 19:00   #2976
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Swoją drogą już mnie to w☠☠☠☠ia...

Ostatnio byłam na rozmowie w szkole językowej. No i zadzwonili do mnie, żebym przyszła we wtorek na xxx (nie pamiętam już) godzinę, i czy mogłabym prowadzić zajęcia we wtorki i czwartki (nadmienię, iż to nie było w moim mieście, ale zgodziłam się, bo chcę nabyć doświadczenia w swoim zawodzie, mimo iż wliczając dojazdy zarobek praktycznie żaden).
Jednakże poprosiłam panią, czy pierwsze zajęcia mogłyby w tym pierwszym tyg odbyć się w innej godzinie - bo akurat w tym dniu miałam wizytę w PUP (po karnym wyrejestrowaniu mnie na 3 miesiące i życiu bez ubezpieczenia zdrowotnego pilnuję już tego jak oka w głowie - bo u mnie nie przyjmują innych uzasadnień niestawiennictwa niż choroba - i to z zaświadczeniem lekarskim!).
Poza tym mimo iż utwierdzano mnie w przekonaniu, że będę już tam miała te zajęcia pewne, ja nigdy nie wierze zadnemu pseudopracodawcy do końca - zbyt wiele razy się na tym przejechałam, więc zamierzałam poinformować PUP o podjęciu zatrudnienia dopiero jak będzie to na 100 % pewne.
Więc Pani mi podziękowała i obiecała się odezwać. Oczywiście już tego nie zrobiła. Teraz wchodząc codziennie na lokalne ogłoszenia widzę jak dodają po minimum pięć razy dziennie ogłoszenia, że poszukują do pracy lektora.
No kurczę, może wymagam za dużo, ale bądźmy ludźmi, przecież mnie chodziło o przesunięcie tylko godziny jednego, jedynego spotkania, bo miałam powód a poza tym nie wyrobiłabym się przez te wizytę w PUP z dojazdem...

Kusi mnie, aby ponownie wysłać tam CV w odpowiedzi na te świeże ogłoszenia, ale nie wiem, czy jest sens, skoro mnie olali?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

życzyć to sobie mogą wszystko
to jakas sprawdzona agencja?
może chcą wiedzieć jaki rozmiar uniformu będzie potrzebny.
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:03   #2977
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
życzyć to sobie mogą wszystko
to jakas sprawdzona agencja?
może chcą wiedzieć jaki rozmiar uniformu będzie potrzebny.
Ze zdjęcia rozmiaru raczej nie ściągną.

Stary 2014-02-13, 19:10   #2978
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
Ze zdjęcia rozmiaru raczej nie ściągną.
Dokładnie, gdyby chcieli znać rozmiar, to chyba by o to pytali, nieprawdaż?

Heh i wymóg-min 168cm. Ciekawe... Napisalam maila z pytaniem po co im aż 4 zdjęcia

Czy sprawdzona? Raczej nie, bo dla tej jeszcze nie pracowałam.
Stary 2014-02-13, 19:13   #2979
nikita343
Zakorzenienie

Moja koleżanka pracowała jako hostessa, a ma około 155 cm wzrostu.

Stary 2014-02-13, 19:15   #2980
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, gdyby chcieli znać rozmiar, to chyba by o to pytali, nieprawdaż?

Heh i wymóg-min 168cm. Ciekawe... Napisalam maila z pytaniem po co im aż 4 zdjęcia

Czy sprawdzona? Raczej nie, bo dla tej jeszcze nie pracowałam.
I to najlepiej na spotkaniu już, bo jakby w ogłoszeniu było podane wraz z CV proszę podać wymiary swojego ciała to też by to trochę dziwnie brzmiało. :P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Oczywiście napisz co Ci odpowiedzieli jeśli to zrobią.

Stary 2014-02-13, 19:19   #2981
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
I to najlepiej na spotkaniu już, bo jakby w ogłoszeniu było podane wraz z CV proszę podać wymiary swojego ciała to też by to trochę dziwnie brzmiało. :P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Oczywiście napisz co Ci odpowiedzieli jeśli to zrobią.
Dam znać jeśli w ogóle odpiszą Nie wiem, zdjęcie w CV nie wystarczy?

Nie napisali mi "zdjęcia calej sylwetki", ale 4 zdjęcia. I napisali to po wysłaniu CV. Że są zainteresowani moją aplikacją, przedstawili na czym praca ma polegać, napisali, że warunek to 168cm, ale mogą być niższe jesli się sprawdzą (wtf? ) i jeszcze napisali, żeby napisać w min 5 zdaniach o swoim doświadczeniu jako hostessa.
Stary 2014-02-13, 19:22   #2982
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:

Nie napisali mi "zdjęcia calej sylwetki", ale 4 zdjęcia. I napisali to po wysłaniu CV. Że są zainteresowani moją aplikacją, przedstawili na czym praca ma polegać, napisali, że warunek to 168cm, ale mogą być niższe jesli się sprawdzą (wtf? ) i jeszcze napisali, żeby napisać w min 5 zdaniach o swoim doświadczeniu jako hostessa.
no to nie mam pojęcia do czego 4 takie same legitymacyjne zdjęcia, jedno pewnie do identyfikatora, ale więcej?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:26   #2983
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:

Nie napisali, ale wiadomo, że o to im chodzi, a nie o zdjęcia legitymacyjne. :P Jak będziesz miała 160 cm a będziesz przepiękna to przymkną oko na brak tych 8 cm, proste.

Stary 2014-02-13, 19:35   #2984
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

4 zdjęcie jedno do akt Twoich zostaje na miejscu, 2 identyfikator, 3 legitymacja, 4 kadry (ja tak miałam w policji np. ale w niektórych firmach też tak robią).
Stary 2014-02-13, 19:41   #2985
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
4 zdjęcie jedno do akt Twoich zostaje na miejscu, 2 identyfikator, 3 legitymacja, 4 kadry (ja tak miałam w policji np. ale w niektórych firmach też tak robią).
Nie widziałam nigdy u hostessy identyfikatora.

Stary 2014-02-13, 19:55   #2986
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisali, ale wiadomo, że o to im chodzi, a nie o zdjęcia legitymacyjne. :P Jak będziesz miała 160 cm a będziesz przepiękna to przymkną oko na brak tych 8 cm, proste.
Właśnie, a zawsze są szpilki.

Stary 2014-02-13, 20:13   #2987
Keithlyn
Zadomowienie

Dziewczyny wysyłajcie CV nawet do tych miejsc co aktualnie nie potrzebują . Ja w ten sposób zrobiłam i teraz mam prace. Po prostu zwolniło sie nagle miejsce i na już potrzebowali. Nawet nie dawali ogłoszenia na stronie, nic. Może akurat sie poszczęści i Wam

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:18   #2988
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Cytat:

pegi sue i Tobie gratuluję W sumie to dobry sposób, żeby tak maile wysyłać. A możesz mi zdradzić, czy pisałaś, że szukasz pracy biurowej, czy ogólnie pracy?

Nie martw się, jeszcze ja będę jak to Cię pociesza

Cytat:
Napisane przez pegi sue Pokaż wiadomość
Hurra! Jutro mam rozmowę W firmie windykacyjnej, do której wczoraj wysłałam CV mimo, że nikogo nie szukali i wyszukałam ich w google Nie wiem co to za stanowisko nawet

Znowu się napalam jak głupia A skończy się jak zawsze
Trzymam kciuki i gratuluje!

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
No jednak pan od leasingu zadzwonił do mnie i jutro mam rozmowę, ciekawa jestem co z tego wyniknie.
Również trzymam kciuki i gratuluje!
Stary 2014-02-13, 20:44   #2989
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny wysyłajcie CV nawet do tych miejsc co aktualnie nie potrzebują . Ja w ten sposób zrobiłam i teraz mam prace. Po prostu zwolniło sie nagle miejsce i na już potrzebowali. Nawet nie dawali ogłoszenia na stronie, nic. Może akurat sie poszczęści i Wam
Wyszukiwałaś firmy, które cię interesowały i były zgodne z Twoim wykształceniem??

Stary 2014-02-13, 20:57   #2990
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikita343 Pokaż wiadomość
Wyszukiwałaś firmy, które cię interesowały i były zgodne z Twoim wykształceniem??

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:18   #2991
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dobry pomysł u mnie jest mało firm więcej sklepów, ale może znajdę i akurat.Zaoszczędzą na ogłoszeniu.

Stary 2014-02-13, 22:08   #2992
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Nigdy nie byłam hostessą głównie praca biurowa więc tak zgadywałam
Stary 2014-02-13, 22:36   #2993
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam hostessą głównie praca biurowa więc tak zgadywałam
Tak jak ja głównie tyłek grzałam na wygodnym krzesełku :p i człowiek wygodny się robi.
Byłam dziś w UP i oczywiście humor zepsuty przez cały dzień czekając na korytarzu przyuważyłam, że Panie kursowały z pokoju do pokoju i jakieś plotki uskuteczniały i niestety za cicho się nie zachowywały.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:35   #2994
gusia2011
Raczkowanie

Heej Dziewczyny!! Jaki piękny dzień , ale pewnie skończy się jak zwykle..

dostałam pracę! szczyt mojej kariery zawodowej mam ubaw z tego, ale idę
na hostesse do mediaexpert na 7dni/ stawka 9zł netto.

Patrząc, że rachunki same się nie zapłacą to idę

masakra....mam doła, bo to tylko tydz a dalej nie wiem co..może do Was się los uśmiechnie.
Stary 2014-02-14, 09:33   #2995
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
Heej Dziewczyny!! Jaki piękny dzień , ale pewnie skończy się jak zwykle..

dostałam pracę! szczyt mojej kariery zawodowej mam ubaw z tego, ale idę
na hostesse do mediaexpert na 7dni/ stawka 9zł netto.

Patrząc, że rachunki same się nie zapłacą to idę

masakra....mam doła, bo to tylko tydz a dalej nie wiem co..może do Was się los uśmiechnie.
hej
u mnie dziś szaro i ponuro
dodatkowo jeszcze mam okropny katar mam nadzieje że nie rozbierze mnie przeziębienie
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:38   #2996
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
hej
u mnie dziś szaro i ponuro
dodatkowo jeszcze mam okropny katar mam nadzieje że nie rozbierze mnie przeziębienie
Hej u mnie też pada, wieje i jest pochmurno. Ledwo wstałam z łozka.

Stary 2014-02-14, 09:41   #2997
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej u mnie też pada, wieje i jest pochmurno. Ledwo wstałam z łozka.
ja czuje się okropnie mi się leje z nosa a deszcz wisi w powietrzu
Stary 2014-02-14, 09:46   #2998
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
ja czuje się okropnie mi się leje z nosa a deszcz wisi w powietrzu
Kuruj się. Ja we wt przemarzłam i byłam pewna,że będę chora ale się wygrzałam i przeszło. Wahania temperatur są najgorsze. Dziś pt a u mnie bez zmian tracę nadzieję.

Stary 2014-02-14, 10:07   #2999
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Kuruj się. Ja we wt przemarzłam i byłam pewna,że będę chora ale się wygrzałam i przeszło. Wahania temperatur są najgorsze. Dziś pt a u mnie bez zmian tracę nadzieję.
kuruje się ja już nie pamiętam kiedy byłam chora
może to nie przeziębienie a katar alergiczny pogoda płata figle to może i mnie w tym roku alergia wcześniej odwiedziła
Stary 2014-02-14, 10:10   #3000
Pestka88
Zadomowienie

Hej, mam pytanie:

Czy któraś z Was wyjeżdżała kiedyś na pracę w wakacje za granice przy zbiorach czegokolwiek? Nie wiem, truskawek w Szwecji, Pomidorów w Holandii, jabłek w Niemczech? Chodzi mi, czy ktoś mógłby polecić jakieś konkretne miejsce, albo ewentualnie agencje, która jest wiarygodna?

A może któraś z Was dziewczyny chciałaby w wakacje pojechać zarobić? W kupie zawsze raźniej. A organizować to trzeba niestety wcześniej.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości