|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Hejka dziewczynki!
Wpadlam się z wami przywitać bo się stęskniłam Podczytalam co tam u was i widzę że się działo, Rybka zablokowana a nie można się dowiedzieć kto ją zgłosił? Chociaż pewno każda z nas się domyśla, bynajmniej tak mi się wydaje. Ja się nie udzielam chociaż was podczytuje na bieżąco bo jakoś brak humoru ![]() Co do kupek to u nas są 2-4 dziennie przeważnie ładne ale zdarzy się też zielona. A co do kladzenia na brzuszku to my rzadko kładziemy ponieważ Bartek przez ten gips nie umie za bardzo leżeć bo leci na ta stronę bez gipsu i się złości Ogólnie to jestem jakaś niezorganizowana ![]() A i witam nowe mamy! |
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyszło u mnie piękne słoneczko więc lecę na spacerek z Małą i Psińcem.
|
|
|
#4504 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Podczytywałam w nocy i już mi z glowy wyleciało co komu miałam odpisać :P Nocka u nas ok - 2 pobudki były, chociaż wieczorem musiałam ululać do snu bo nie chciał Miki sam zasnąć. Teraz jesteśmy po 2 drzemce, młody szamie cysia a później zbieramy się bo muszę do optyka skoczyć. Także będzie wyprawa bo to w moim rodzinnym mieście a nie tu gdzie teraz mieszkam. Jeszcze się chcę pochwalić, ze Mikołaj wyciągnął dziś łapki do zabawek przy leżaczku - zuch chłopak! Kociak ja też czasem zapominam, że nasze dzieciaczki to najmłodsze. Ale jesteśmy na obrej pozycji bo dużo wiemy później od dziewczyn ze starszymi pociechami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co naklepiłam na ścianę nad łóżeczkiem taką dekorację - misia i chyba źle zrobiłam, bo jak przewijam Mikiego to chce sobie kark zwichnąć żeby tylko na to patrzeć. A wczoraj takiego zeza zrobił, że masakra... chyba to zdejmę... U was nie ma takiego problemu????? Ach i witam nową mamę - Izę o ile dobrze pamiętam
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Nadrobiłam jednym okiem bo ciężka noc i poranek za mną. Około 21 mąż musiał z moją mamą do szpitala jechać bo miała silne bóle w klatce piersiowej i dreszcze. Ja w domu z młodym zostałam i czekałam w nerwach aż wrócą, mąż wrócił o 24 do domu a mama została w szpitalu. Zanim zasnęłam to było grubo po 1 w nocy, a Leon zapomniał coś o swoim 9 godzinnym śnie i wstał o 3.45. Zanim nakarmiłam syna i znów zasnęłam to było ok 5 rano a o 6 pobudka bo dziś mieliśmy okulistę. Na szczęście z oczami młodego wszystko ok po tej fototerapii, ale płakał biedaczek jak mu oczy zakraplali - 3 razy miał zakraplane. Mama też już na szczęście wróciła do domu, niewiadomo do końca co to było bo jeszcze w szpitalu doszła wysoka gorączka. Miss - co do ćwiczeń, to łapiesz nóżki za uda i podciągasz do brzuszka kolanka i powtarzasz to kilka razy np. 10. Póżniej łapiesz prawą nóżkę za udo, zginasz i dociągasz do lewej strony ciała - tak jakbyś chciała Zosię na boczek przewrócić - to samo z lewą nóżką, i też powtarzasz. Móżesz też podnosić nóżki (tak żeby pupa się uniosła) i opierać na swojej klatce piersiowej , tak żeby mała się odpychała. Dużo leżenia na brzuszku. Masaż brzuszka - zaczynasz pod żebrami , półkoliste ruchy i rozmasowujesz na boki i schodzisz do dołu brzuszka. To są rzeczy które mi fizjoterapeutka pokazała. Mam nadzieję że w miarę to opisałam. Ale nie przejmuj się mocno tą kupą , bo taka konsystencja to nie zaparcie ja też się przejmowałam, ale przestałam - nie płacze, nie pręży się więc chyba tak źle nie jest.Nemosku - jak już Leon zaśnie to śpi całą noc w jednej pozycji więc się nie rozkopuje ![]() Dziewczyny wybaczcie że więcej się nie odnoszę ale mój umysł dziś nie ogarnia
|
#4506 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
za 4 msc ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() A tak dla odmiany dziś u mnie rano padał śnieg, ale teraz już jest piękne słoneczko, aż się micha cieszy na taką pogodę ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Ulcia i Jasiu
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-13 o 14:56 |
|||
|
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie po domu ale jak bedzie cieplej to sie wybierzemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Psa mam dużego, więc trochę niewygodnie pchać wózek gdy pies ciągnie w przeciwną stronę ![]() Ja mam taki model womara https://www.google.pl/search?q=nosid...%3B1200%3B1177
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-13 o 15:14 |
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.google.pl/search?safe=of...66.oQJqUXKmD1Q ja mam takie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Zosia bardzo sobie upodobała wiszący na ścianie kalendarz biało-czerwony i cały czas na niego zerka. Na szczęście nie musi zezować w tył.Może przewieś tego misia na inną ścianę żeby Mikuś sobie karku nie skręcił. ![]() Cytat:
Bardzo dziękuję, za opis ćwiczeń. Zobaczymy czy coś pomogą na kupę, a nawet jeślie nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą.
|
|
|
#4511 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to jest problem z tym że Bartek długo je z cyca i jak nie śpi to sam poleży może z 5 min, potrzebuje dużo uwagi, szybko się nudzi, a w domu to jak po huraganie ![]() Super że Mikus już wyciąga rączki po zabawki, mam nadzieję że Bartek niedługo też zacznie. Mój młody zaczął się strasznie ślinic, aż babelki robi. My dziś po dwu godzinnym spacerku. |
||
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Oho, wszystkie chyba na spacerku, a tu takie nuuudy
synek śpi od prawie 3 godzin, a mnie nudno
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Hania śpi, a Malwina poszła na huśtawkę z tatą.
nie chce mi się nic robić :P w ogóle to Malwina mi jeszcze dzisiaj nie spała ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- oho wracają. |
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
MissTris, Iza
Mao dla Zuzi za kolejny miesiąc.Domi, Córkoczarownic dzieciaczki śliczności, do schrupania ![]()
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Helenka tak "zerka" na telewizor, czasem to prawie mostek chce zrobić U nas strasznie lało od rana, myślałam że nici ze spaceru a tu niespodzianka- przestało po południu i przeszłyśmy się ![]() No i zbliża się wieczór, a będę sama bez TŻ, mam nadzieję, że Helenka da żyć
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() Cytat:
my tez mamy za przewijakiem naklejki,ale mala na nie nie patrzy- cieszy sie do sufitu zazwyczaj ![]() moze przewies tego misia? i brawa dla Mika ![]() nasza,jeszcze nie chwyta...oho,juz zaczynam porownywac:p Cytat:
U lekarza ok- osluchowo czysto ![]() mam podawac wit.C i sola morska pryskac. mala pospala na spacerze i teraz drzemie przy cycu ![]() M.pojechal cos nam kupic na Walentynki i do tesciowej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy za przewijakiem tapete z sowkami i tez ciagle glowke bierze do tylu znaczy teraz to sie na bok przekreca ale glowke ten dalej bierze w tyl
![]() Przyszlo zamowienie ze Smyka wszystko fajne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4518 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosia też tak zerka do tyłu na telewizor i już sama nie wiem jak ją układać żeby go nie widziała. A dzień bez spaceru to dzień stracony. I Mała jest bardziej marudna i ja jakaś taka przybita jak nie wyjdziemy na spacer. Teraz nawet nie możesz spuścić z niej oka jak jest na przewijaku, bo wystarczy sekunda a Nelka może się przekręcić na bok i fiknąć na ziemię. Aż się boję co to będzie jak Zośka zacznie takie akrobacje wyczyniać.
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak zamowilam Mate edukacyjna TZ nie bardzo byl chetny ale powiedzialam ze zaplace ze swojej skarbonki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co ciekawego zamawialas ? Pochwal sie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Dobry wieczor ![]() Nienawidze nadrabiac z telefonu :/ Bylam dzis u rodzicow - ogarnelam im moje zdjecia z dziecinstwa bo mieli strasznie pomieszane. Ale milo sobie tak powspominac Moja mamcia byla dzis z tesciowa w pracy i tesciowa wyznala jej ze wie ze za nia nie przepadam i ze byc moze mam racje i ze ona mnie bardzo lubi i ze chcialaby dla mnie jak najlepiej i moze tez przez to mnie wkurza . I delikatnie napomknelam jej ze mam ochote na fileta z kurczaka w jej wykonaniu i powiedziala mi ze zrobi w niedziele ![]() Jas w dalszym ciagu marudny... Chwilowo spi ale ja jeszcze do snu sie nie ukladam bo znajac mojego syna to zaraz sie obudzi i bedzie sie chcial bawic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Mao brawa dla Was!
Domi z Twoich opisów to ewidentnie wynika, że Jaśko z grzeczniejszych Córka tez zawsze słuchałam audiobooków jak z Anią śmigałam na spacery, teraz jakoś mi do głowy nie przeszło, bo często i Ania razem idzie, ale chyba coś ściągnę i będę słuchac jak będziemy same szły |
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
M.uspil mala
padla juz o 20![]() obudzila sie, i znow ja uspil,wiec moglam poprasowac:p spi ladnie w lozeczku ![]() nie chce zapeszac,ale chyba problemy " kupowe" juz za nami ![]() Bobotic podajemy juz co kilka dni, a teraz kupe walnela nawet sie nie poruszajac ![]() co prawda wieczorami bywa marudna,ale to chyba ze zmeczenia... ide spac,poki moge ![]() dobranocki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
A my się witamy na pierwszym karmieniu :/
Wczoraj położyłam małego wcześniej spać no to mam pobudkę, ostatnio miał dwie noce takie że spał 6 h bez pobudki na jedzenie i już się cieszylam że trochę pospie ale niestety zdarzyło się to dwa razy i znowu max 4h i się budzi
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
KOCIAK - u nas nocki bez zmian wlasnie dzis probuje zrobic ja w balona, I nakarmiłam ja wlasnie na spaniu, bo inaczej za godzine obudziłaby sie sama. No zobaczymy.. Ciesze sie ze u Was lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz nie bede sie chwalic...
pisalam,ze nocka ok? wlasnie Marys od 1 w nocy obudzila sie drugi raz pisalam,ze z kupami lepiej? wlasnie podalam bobotic bo nie otwierajac oczu Marys prezyla sie z 10 minut i wyginala,w dziwne strony,az,ja.to obudzilo ![]() nie wiem,ale chyba mam mega wrazliwe dziecko na pokarm. zjadlam,deser waniliowy i parowke na,kolacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Lusesita jeśli to Cię pocieszy to my się właśnie 4 raz karmimy
nigdy tak nie było. Fakt że pierwsze karmienie to przed 24 no to ja ją wzięlam i pech chciał że się rozbudzila. Ale później co 2 godz pobudka. Dobrze że dziś mąż wcześniej z pracy wraca i jedziemy do rodziców to się w aucie godzinę prześpię.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby z nastepną nocką było lepiejA ja mam pytanko czy jest jeszcze mama która karmi w nakładkach? Pamiętam że Domi karmiłaś ale nie wiem czy nadal karmisz i chyba Ktosiula ale już chyba nie. Dzień dobry, ale dziś ponury dzień a do tego pokłócona jestem z Tż, ostatnio straszenie się kłócimy
|
||
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
ale nadrabiasz...
wstawiałam chyba stronę albo dwie wstecz
|
|
|
#4530 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja porównuję ciagle:P Cytat:
![]() Haha, donoszę,że minęły u nas problemy brzuszkowe! Od 4 dni nie ma płaczu, Ula śpi całe noce z jedną pobudką Wczoraj spała od 17-9 rnao z dwoma pobudkami - 21 i 4, a dzisiaj 19,30-9 z pobudką o 5 na szamkę Po jedzeniu odkładam ją do wózka i sama zasypia. Plus dwie kupy samodzielnie wypchnięte <3 żyć nie umierać Aktualnie leży obok mnie na kocu i opowiada mi bajki:P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

a nie można się dowiedzieć kto ją zgłosił? Chociaż pewno każda z nas się domyśla, bynajmniej tak mi się wydaje. 

Dziękuję 
za 4 msc 

synek śpi od prawie 3 godzin, a mnie nudno