Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 21:15   #4471
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tyle sobie pozaznaczalam do cytowania i mi zniknelo wkurza mnie ta aplikacja ...

Ktosiula, ladnie Miki spal

Domii, Jasiowi dziaselka dokuczaja juz?

Komorowska, my szczepiamy 5w1 jestesmy juz po 2 dawkach

Ktoras pytala o to pod czym spia maluchy, u nas Nela spi pod kocykiem w dzien a w nocy z racji tego ze po nocy zawsze miala zimne rece przykrywam ja kocykiem i kolderke klade na wozek
I przykryeamy do polowy klatki piersiowej ewentualnie do paszek zeby sobie na buzie nie nasunela

Aaa puzzle piankowe... Ja kupilam takie ze zwierzatkami ale jeszcze nie przyzly, mysle ze jutro beda
Wiecej nie pamietam o czym mialam napisac :/

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Okropnie mu dokuczają, ma opuchnięte i do buzi wkłada dosłownie wszystko - czuję że gdzieś na czasie będą się pchały ząbki

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
A wlasnie - ja tez jeszcze nie miałam okresu.nie tęsknię
Bo nie ma za czym tęsknić

Cytat:
Melduje po wizycie bioderkowej,ze wszystko ok
nie musimy pieluchowac ani cwiczyc

kostnienie ma bardziej zaawansowane niż wskazuje metryka

także super co prawda mamy kontrolę, za 2 miesiące...ale nie wiem po co

Taszantaza nockę

jednak bylam na spacerze, mala już nie kaslala,kataru tez nie miała
ale jak cos to jutro pojde,zeby lekarz ją osluchal

mało dziś spala,wiec padla teraz
Super że z bioderkami wszystko ok

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zdolna akrobatka
A mnie dzisiaj coś trafi, Zuza tylko krzyczy i krzyczy!! Nigdzie jej się nie podoba

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Mam nadzieję że Zuzinka tylko dzisiaj taka marudna

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Zostawiłam Ulkę w łóżeczku, bo sprzątam kuchnię, skończyła się melodyjka w karuzelce jakiś czas temu, idę zobaczyć co ona tam robi, bo jakoś cicho, a ta przekręcona w inną stronę z nogą pomiędzy szczebelkami
Akrobatka mała dobrze że nic sobie nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja bym się nie martwiła, Majka kiedyś musi spowolnić wzrost

szybko nadrobi bedziesz jeszcze narzekać na ból pleców od noszenia klocusia

witaj 41 tygodni ciąży toś sie nachodziła w ciąży ale fajnie że dołączasz

ha! ja

dla JaSIA, JEJKU NIEDŁUGO JUŻ 6 MIESIĘCY BEDZIE MIAŁ

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Liwka chora. Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Antybiotyk w zastrzykach, przez 5 dni, 2 razy dziennie bedzie przyjeżdzać pielęgniarka i robić zastrzyki. Biedactwo moje. Teraz spi, odsypia chorobę, mało je, ale pije wiec się nie martwię.
No już niedługo 6 miesięcy stuknie... Boziu kiedy to zleciało

Biedna Liwia Zdróweczka dla niej

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz sobie poczytam.
Nocka przespana,Tymek spał do 9.a wstalismy o 10.00 o zgrozo
A teraz mi kima na leżaczku,oczy pijane jak zając

Dzisiaj wybywam na zakupy trzeba małemu coś wyhaczyć bo muszę mu już ubierać niektóre ubranka na 68
Idzie więc na służbę do babci,babcia zestresowana pewnie bo pierwszy raz zostanie z malym na dłużej czyli jakieś 2,5 godzinki.Potem przyjedzie oręż w postaci tatusia więc luz.
Cieszę się że wyjdę z domu,dobre i te 3 godzinki
i jak tam zakupy ? Udały się ? ;>
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:18   #4472
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
hehe z tym zasypianiem przez pierwszy miesiąc tylko mogłam narzekać moja mała śpi z nami (chce to zmienić), ale wczorajj np o 20 poszła spać i wstała o 7:30 oczywiscie z krotkimi przerwami (chyba 3 na jedzonko), a w inne dni jak zasnie o 22\23 to śpi nawet do 1o
Kobieto miej litość Życie bym oddała za jedną nockę gdzie Jaś przespałby od godziny 22/23 do 6 chociażby

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witaj
Wyczekałaś się na synka w takim razie. Jak ciążę zniosłaś? I poród? Napisz coś więcej

Moja też czasami się obudzi w nocy na karmienie i się cieszy do ściany/sufitu Ja nie wiem co ona tam widzi.

Dziewczyny, milion razy pewnie było - ale jak z tą ciemieniuchą się robi? Bo na czubku coś się Iguli pojawiło. Oliwka na 30 min przed kąpielą i później tylko umyć i wyczesać? A trzeba czapeczkę na to zakładać? Bo przecież to będzie afera na 102 jak będę chciała jej czapkę ubrać.

A! I pytanie do dziewczyn, których dzieci ze smokiem zasypiają - zabieracie jak zasną? Bo moja w ciągu dnia jak już łaskawie w tym łóżeczku zaśnie to cmoka tego smoczka i cmoka. Kilka razy jej zabrałam, ale zaraz później się budziła. W nocy oczywiście tego problemu nie ma. Pewnie powinnam jej zabierać, ale szkoda mi tego snu jej
Ja smoczka nie zabieram, Jaś go sam wypluwa a jak ma gorszy dzień to śpi ze smoczkiem i jak mu wypadnie przez sen to jest płacz
Stary 2014-02-12, 21:29   #4473
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to zazdraszczam tej kupy, bo u nas właśnie 3dzień bez, ale takiego smrodku już nie.
Cieszę się, że Ulcia taka grzeczniutka, oby już jej tak zostało.

A moja Zosia ewidentnie jest marudna i płaczliwa po szczepieniu. Nawet nie może się porządnie zdrzemnąć, bo po 5/10minutach się wybudza. Temperatura z 37,7 spadła do 37.2, ale chyba ją cały czas boli. Już nie wiem jak mogę jej pomóc.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Fajny ten śpiworek. Ja mam taki polarowy w dziurką na pas właśnie na wyjścia.
Wiem, że to nic złego, bo podobno przy karmieniu piersią jest to zupełnie naturalne, ale mimo wszystko się martwię. Zosia raczej nie ma problemu z wypchaniem, chociaż czasem jej pomagam i dociskam lekko nóżki do brzuszka.

Lecę kąpać Małą.
chociaż raz ktoś nam zazdraszcza kupy
Cytat:

10 razy, czyli 5 dni, rano i wieczór, zostało 8. Na razie śpi.

Martwiłam sie po południu bo od rana nie chciala mi w ogóle pić, dopiero koło 16 wypiła od razu 50 ml, i później ejszcze trochę, je też bardzo malutko. Ale nawadniać ją trzeba.
Biedulka

Domi, ściągasz aplikację na telefon, w ustawieniach wpisujesz numer tego drugiego telefonu, na który będzie dzwoniła aplikacja. Włączasz start i zostawiasz w pokoju Jasia a Ty idziesz w długa. Jak zakwili to od razu aplikacja do Ciebie zadzwoni

Ulka śpi dzisiaj chyba od 15.. Ciekawe o której się obudzi. Dwa razy na szamkę się budziła. Może problemy brzuszkowe mijają
Stary 2014-02-12, 21:30   #4474
domii29
Zakorzenienie

Ufff udało mi się nadrobić mam nadzieję że nic nie ominęłam
Przy okazji zauważyłam nową minkę

A jednak... wiedziałam że o czymś zapomniałam
WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE :roze: MIŁO ŻE CIĄGLE NAS PRZYBYWA

A teraz trochę o sobie/o nas.
Przerażają mnie te Jaśkowe dziąsełka, w niektórych momentach jest tak okropny płacz że aż ja mam ochotę siąść i płakać .
Dziękuję temu kto wymyślił bobodent chociaż na jakiś czas jest ukojenie...
Dziś cały dzień u nas w domu słychać kołysanki, moja głowa wygląda już jak globus, a spróbowałabym tylko wyłączyć i przestać śpiewać to jest krzyk

Byłam w biedronce i zakupiłam 2 pudła pampersów 4, jedne do nas do domu, drugie do domu moich rodziców .

Mamcia kupiła mi w lumpku nosidło i mam ochotę ją po stopach całować za ten zakup, dla mojego kręgosłupa i dla moich drętwiejących rąk to wybawienie jest
Mniej więcej coś takiego http://tablica.pl/oferta/nosidelko-b...8-ID3Rmor.html

Co więcej u nas...
Moja szwagierka zaczęła pożyczać od nas Jasiowe pieniądze z Chrzcin. Dziś stwierdziłam że tak być nie może, przeliczyłam - przedstawiłam mężowi co musimy kupić Jasiowi w najbliższym czasie, ile to wszystko kosztuje i stwierdziłam że czas najwyższy zacząć się rozglądać za jakimś wózkiem spacerowym i kupić to co najpotrzebniejsze i jakąś część pieniędzy musimy zostawić na dodatkowe wydatki bo jak tak zaczniemy pożyczać to pieniądze się rozejdą i Jaś zostanie bez wózka i bez reszty rzeczy
W oko wpadł mi taki: http://allegro.pl/polski-solidny-woz...941897642.html

Z racji tego że mija nam dzisiaj z mężem 5 lat i 2 miesiące dostałam prześliczną różyczkę
Poza tym nie chcę go chwalić ale coraz więcej i częściej zajmuje się Jasiem

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:54
Stary 2014-02-12, 21:40   #4475
domii29
Zakorzenienie

Jeszcze dorzucę Wam fotkę mojego Jaśka

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31
Stary 2014-02-12, 21:45   #4476
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
haha, Ulik strzeliła taką kupe w łóżeczku, że jak przechodziłam obok jej pokoju to się wróciłam, bo na korytarzu poczułam A dzisiaj jest taaka grzeczna, bawi się na macie na zmianę z łóżeczkiem i ze mną, ładnie je, śpi co 1,5h -2h i to nie snem takiej myszy pod miotłą tylko porządnym moje dziecko powoli wraca
i oby tak zostalo!

Mala szybko zasnela,ale co jakis czas,wybudza ja,kichanie
bidulka moja...mam nadzieje,ze bedzie ok i lekarz nic nie wynajdzie jutro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-12, 22:01   #4477
CorkaCzarownic
Zadomowienie

lusesita, kichanie to na oczyszczanie dróg oddechowych:x Maryś musi być zdrowa

Kurde, u nas wszyscy śpią, a mi się nie chce...

Ściągam audiobooki - będę słuchać na spacerach na pierwszy ogień Harry Potter po raz n-ty i jeżycjada Musierowicz

A Ulce wyszły jakieś czerwone krosteczki koło ustek... co to może być? potówki?.,.i czym je leczyć? wieem, że to było milion razy ale nie mam sily szukać;x

I na koniec zdjecie Ulkejsonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1625734_10201275712082736_698680418_n.jpg (51,1 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-02-12, 22:01   #4478
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Miss, moja pobiła rekord w nierobieniu kupy. Dzisiaj dopiero zrobiła po tygodniu od ostatniej! Ale jak już nie robi tak 4-5 dzień to z utęsknieniem na nią czekam. Ale dzisiaj za to zrobiła 3 wielkie kupska!

A my mamy problem wieczorem przed kąpielą z Igulą trochę. Nie wiem o co chodzi, bo jak mąż ją rozbiera i myje tam uszka itd to ta się cała aż wygina, oczy jak szalone - jakby normalnie się bała. Ale w kąpieli się uspokaja. I teraz nie wiem, czy to ekscytacja tym, że zaraz będzie kąpiel czy może jej zimno albo co....
Ja już w trzecim dniu wyczekuje kupsztalka jak zbawienia.A podajesz Iguni jakieś kropelki na te kupki albo czopki glicerynowe?
Co do pielęgnacji Malej może spróbujcie to zrobić po kąpieli. Wtedy Iga będzie odprężona i może nie będzie takiego szału.
Cytat:

10 razy, czyli 5 dni, rano i wieczór, zostało 8. Na razie śpi.

Martwiłam sie po południu bo od rana nie chciala mi w ogóle pić, dopiero koło 16 wypiła od razu 50 ml, i później ejszcze trochę, je też bardzo malutko. Ale nawadniać ją trzeba.
Z każdym dniem będzie coraz lepiej i już niedługo choroba odpuści.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przerażają mnie te Jaśkowe dziąsełka, w niektórych momentach jest tak okropny płacz że aż ja mam ochotę siąść i płakać .
Dziś cały dzień u nas w domu słychać kołysanki, moja głowa wygląda już jak globus, a spróbowałabym tylko wyłączyć i przestać śpiewać to jest krzyk

Byłam w biedronce i zakupiłam 2 pudła pampersów 4, jedne do nas do domu, drugie do domu moich rodziców .

Mamcia kupiła mi w lumpku nosidło i mam ochotę ją po stopach całować za ten zakup, dla mojego kręgosłupa i dla moich drętwiejących rąk to wybawienie jest

Co więcej u nas...
Moja szwagierka zaczęła pożyczać od nas Jasiowe pieniądze z Chrzcin. Dziś stwierdziłam że tak być nie może, przeliczyłam - przedstawiłam mężowi co musimy kupić Jasiowi w najbliższym czasie, ile to wszystko kosztuje i stwierdziłam że czas najwyższy zacząć się rozglądać za jakimś wózkiem spacerowym i kupić to co najpotrzebniejsze i jakąś część pieniędzy musimy zostawić na dodatkowe wydatki bo jak tak zaczniemy pożyczać to pieniądze się rozejdą i Jaś zostanie bez wózka i bez reszty rzeczy
Chyba Jasiowi ząbki idą i strasznie go boli.Po Twoich opowieściach aż się tego boję.
Brawo dla mamusi za świetny zakup, u mnie takich cudów nie ma. Chyba się rozejrze za jakimś tanim nosidełkiem, może się przyda.
TZowi należą się baciory za pożyczanie jasiowych pieniędzy bez konsultacji z Tobą. Żebyś mu przemówiła do rozumu.
Wozior fajny, się będzie Jasio wozić.
Cytat:
Przystojniak.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:14   #4479
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Ściągam audiobooki - będę słuchać na spacerach na pierwszy ogień Harry Potter po raz n-ty i jeżycjada Musierowicz

A Ulce wyszły jakieś czerwone krosteczki koło ustek... co to może być? potówki?.,.i czym je leczyć? wieem, że to było milion razy ale nie mam sily szukać;x

uwielbiam Jezycjade!!!

no ale oprocz kichania ma troche katarku i pokasluje...ale teraz spi...

dobranocki Mamusie!

Stary 2014-02-12, 22:18   #4480
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Ja zawsze zaczynam Jezycjade czytać od początku przez co zawsze zatrzymam się na okolicach 10 książki i nie wiem co tam dalej jest ;( ale teraz wysłucham!

Ulka tez ma katarek ale przezroczysty na szczęście

Stary 2014-02-12, 23:06   #4481
nemosek
Zakorzenienie

Helo z wieczora

Zakupy udane!Wór ciuchów nazbieralam mniejszych i sporo większychNie było mnie 4,5 godziny.Mały wytrzymał spokojnie bez jedzonka.

Cytat:
e tam dziewczyny Idzie się przyzwyczaić ja i tak uważam, że nie jest źle, bo to chodzi o kupy TYLKO :brydal: a ten problem kiedyś się skończy Ale będzie trudniej teraz, bo pracownica nam się dziś zwolniła(nie żebym narzekała, ale jak ktoś nas w konia robi to nara)i tż znów idzie do pracy, ale mamy drugą stażystkę to niedługo wróci

Nemosku co to za słownictwo bo Cię podkabluję

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

A Ulka zasnęła już 3 raz dzisiaj chyba mija jej powoli ta kolka, puszcza bąki, ale nie są śmierdzące, a nawet kupa mniej intensywnie pachnie chciałam wrócić do Bebiko po skończeniu ostatniej puszki, bo ten bebilon nic nie pomagał, bo i tak płakała przy bąkach. A teraz to nie wiem...
Nu nu nu spróbowałabyś

Cytat:
ja bym się nie martwiła, Majka kiedyś musi spowolnić wzrost

szybko nadrobi bedziesz jeszcze narzekać na ból pleców od noszenia klocusia

witaj 41 tygodni ciąży toś sie nachodziła w ciąży ale fajnie że dołączasz

ha! ja

dla JaSIA, JEJKU NIEDŁUGO JUŻ 6 MIESIĘCY BEDZIE MIAŁ

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Liwka chora. Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Antybiotyk w zastrzykach, przez 5 dni, 2 razy dziennie bedzie przyjeżdzać pielęgniarka i robić zastrzyki. Biedactwo moje. Teraz spi, odsypia chorobę, mało je, ale pije wiec się nie martwię.
O kurcze to zdrówka dla małej.Zastrzyki szybko podziałają.
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Anoula i co teraz z tymi pneumo ? Będą w innym terminie szczepić czy jak ?

Kociak, Leon w nocy wypluwa smoka, a w wózku na spacerze cały czas w buzi ma

A co spania to Leon śpi pod kocykiem, ale nie ma szans żeby się nim nakrył bo kładę tak skośnie kocyk w łóżeczku, na nim synuś i zawijam boki kocyka pod plecki. Mam nadzieję że wiadomo o co kaman W każdym razie nie ma szans żeby się nim nakrył
A nie budzi sie w poprzek łóżeczka?Mój wiercipiętek pewnie by się wykręcił z tego kokoniku
Cytat:
Hejo!

My dzisiaj byliśmy w przychodni na kontroli - Mała waży równe 5kg w 10tyg (karmiona piersią)-. Przy okazji zaszczepiliśmy ją pierwszą dawką na pneumokoki. Troszkę płaczu było, ale ogólnie dzielnie zniosła badanie i szczepienie. Mała chwilowo drzemie sobie to postaram się troszkę nadrobić.
za wagę,zuch dziewczyna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 23:08   #4482
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
O jacie! To będą ieli potrójne szczęście! Ja to bym nie ogarnęła trojaczków.

Szkoda, że już nie zdążyłam zobaczyć.

Kurcze to faktycznie troszkę mało przybiera, ale jak teraz zaczniesz ją podkarmiać to wszystko pięknie nadrobi.

Ja także marzyłam o bliźniakach, ale życie zweryfikowało moje mrzenia i teraz cieszę się, że mam jedną Zosię. A o braciszka lub siostrzyczkę będziemy się starać za jakiś czas.

Ale ona jest śliczna i ma takie pełne policzki. Życzę dużo zdrówka dla Was! Tulcie się ile tylko możecie!

Dobrze, że nie powiedziałaś "a co jak będzie czworo". Żartuję oczywiście, ale ja także mówiłam, "jak my sobie poradzimy jak będą bliźniaki".

Wydaje mi się, że wszysto pięknie zniknie, ale powinnaś go jak najczęściej kłaść na drugiej stronie. Nawet w dzień jak siedzi w bujaczku to ustaw go tak aby widział Ciebie po tej drugiej stronie (tak aby musiał kłaść główkę na drugą stronę). A w nocy możesz podłożyć z tej strony na którą przechyla główkę zwinięty kocyk, tak żeby nie mógł jej przechylić.

Oby ta wysypka szybko minęła. A kysz!
Wiem, że nie muszę jej dopajać, ale mamy bardzo duży problem z kupkami (jedna kupka średnio co 3-5 dni) i pediatra stwierdziła, że mogłabym podawać jej troszkę rumianku to może by te kupki były częściej, ale Mała za nic w świecie nie chce złapać butli.
Nie tylko Ty tutaj masz problem z butlą.Na pewno Trele miała i Babku.Ostatecznie Majka Treli chwyciła Nuka.
A jaką masz butlę,a raczej smoczek?

A i Tymek u babci był b.grzeczny.Myślałam że będzie spał,ale co tam tylko drzemkę sobie uciął 15 minutowa i wykorzystał babcię na maksa
Stwierdziła że mały może spokojnie zostawać(bała sie wcześniej że sobie nie da rady) ale widzę że nabrała wigoru
Cytat:
Melduje po wizycie bioderkowej,ze wszystko ok
nie musimy pieluchowac ani cwiczyc

kostnienie ma bardziej zaawansowane niż wskazuje metryka

także super co prawda mamy kontrolę, za 2 miesiące...ale nie wiem po co

Taszantaza nockę

jednak bylam na spacerze, mala już nie kaslala,kataru tez nie miała
ale jak cos to jutro pojde,zeby lekarz ją osluchal

mało dziś spala,wiec padla teraz
no własnie Maryś należy do tych dzieciaków którym szybciej bioderka kostnieją.Mam nadzieje że na następnej wizycie też usłyszę w końcu taką super wiadomość.
Cytat:
Mi się w Lidlu udało wszystko dostać,co chciałam
tzn mame poprosiłam,zeby pokupowala z rana, bo potem pewnie by nic nie było
większość na 62/68,ale jak przykladalam spodnie to jeszcze sporo za duże, a Maryś nosi 62
akurat na wiosne będą
A ciuszki jak jakościowo,ok?Nie wiem czy jest jeszcze sens się wybierać.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-12, 23:18   #4483
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Okropnie mu dokuczają, ma opuchnięte i do buzi wkłada dosłownie wszystko - czuję że gdzieś na czasie będą się pchały ząbki

Bo nie ma za czym tęsknić

Super że z bioderkami wszystko ok

Mam nadzieję że Zuzinka tylko dzisiaj taka marudna

Akrobatka mała dobrze że nic sobie nie zrobiła

No już niedługo 6 miesięcy stuknie... Boziu kiedy to zleciało

Biedna Liwia Zdróweczka dla niej

i jak tam zakupy ? Udały się ? ;>
A tak udały się
Cytat:

Co więcej u nas...

Z racji tego że mija nam dzisiaj z mężem 5 lat i 2 miesiące dostałam prześliczną różyczkę
Też polubiłam brokuła świetny jest.
Ups zęby pewnie niedługo będą iść strach mnie trochę obleciał.
Ty miałaś tylko głęboki Peg perego?

Cytat:
No pięknie rośnie!

Cytat:

Pewnie od ślinki albo ulewania.
U nas też często się takie robią

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-13, 03:29   #4484
Kociak85
Zadomowienie

Miss, nic Iguli nie daję na kupy. Stwierdziłam że jak tydzień nie zrobi to etedy kawałek czopka. A tak to masuję brzuszek. Alebto nic nie daje

Stary 2014-02-13, 04:53   #4485
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko Ty tutaj masz problem z butlą.Na pewno Trele miała i Babku.Ostatecznie Majka Treli chwyciła Nuka.

A i Tymek u babci był b.grzeczny.Myślałam że będzie spał,ale co tam tylko drzemkę sobie uciął 15 minutowa i wykorzystał babcię na maksa
Stwierdziła że mały może spokojnie zostawać(bała sie wcześniej że sobie nie da rady) ale widzę że nabrała wigoru

no własnie Maryś należy do tych dzieciaków którym szybciej bioderka kostnieją.Mam nadzieje że na następnej wizycie też usłyszę w końcu taką super wiadomość.

A ciuszki jak jakościowo,ok?Nie wiem czy jest jeszcze sens się wybierać.
wow,tyle godzin bez jedzenia!
u mnie to nierealne

jakosciowo ok, zreszta ja lubie te lidlowskie ciuszki

Corko u Mani tez ten katar przezroczysty...ale martwi mnie pokaslywanie.byc moze to od jedzenia,ale wole sprawdzic.Moj M. jest przeziebiony

witam na pierwszym karmieniu

Stary 2014-02-13, 08:09   #4486
maomami
Wtajemniczenie

dzień dobry my nawet wyspane i mam nadzieje że dzisiaj będzie lepszy dzień niż wczoraj.
Zuzulka dzisiaj skończyła 4 msc

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:33   #4487
Kociak85
Zadomowienie

lusesita, to dzisiaj poszalałaś :P dopiero o 5 pierwsze karmienie? Marysia dała pospać

maomami, brawa dla Zuzi za 4 miesiące
Kurde jak tak piszecie o tych 4 miesiącach, domi o 6 miesiącach prawie - to ja tak czuję, że moja Igula taka malutka i nasze dzieci niby blisko urodzone, ale jednak przepaść rozwojowa między nimi. I jak tak czasami czytam, co Wasze dzieci potrafią to się przerażam, że moja jeszcze nie potrafi. Dopiero później się orientuję, że przecież ona raczej z tych młodszych na forum
Stary 2014-02-13, 08:38   #4488
Madzik 89
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynyCzy moge do was dołączyć?Mój synek Dominik urodził się 30.12.13 w 41 tc ciąży.
Witamy, witamy ale ostatnio mamusiek dołączyło do nas - super!
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:43   #4489
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry my nawet wyspane i mam nadzieje że dzisiaj będzie lepszy dzień niż wczoraj.

brawa za 4

Cytat:
lusesita, to dzisiaj poszalałaś :P dopiero o 5 pierwsze karmienie? Marysia dała pospać

maomami, brawa dla Zuzi za 4 miesiące
Kurde jak tak piszecie o tych 4 miesiącach, domi o 6 miesiącach prawie - to ja tak czuję, że moja Igula taka malutka i nasze dzieci niby blisko urodzone, ale jednak przepaść rozwojowa między nimi. I jak tak czasami czytam, co Wasze dzieci potrafią to się przerażam, że moja jeszcze nie potrafi. Dopiero później się orientuję, że przecież ona raczej z tych młodszych na forum
tak
ale krecila sie w nocy, troche kichala.no a od 5 to juz co godzina pobudka

zarejestrowalam nas na wizyte na 12:10. mala tylko ten katarek ma,jakies pokaslywanie,ale niewiele- to chyba moge isc wozkiem?
u nas 0 stopni i slonce,bez wiatru.

Stary 2014-02-13, 08:45   #4490
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Co więcej u nas...

Tez mam nosidlo i jest dla mnie zbawieniem! Wczoraj nawet przysiady probowalam robic z Mala na klacie w tym nosidle ale za bardzo kolana mnie bola po aerobiku :P

Cytat:

Jak Ulka wklada raczki do buzi to od tego sa pewnie krostki

Cytat:
Ja już w trzecim dniu wyczekuje kupsztalka jak zbawienia.A podajesz Iguni jakieś kropelki na te kupki albo czopki glicerynowe?
Co do pielęgnacji Malej może spróbujcie to zrobić po kąpieli. Wtedy Iga będzie odprężona i może nie będzie takiego szału.

Z każdym dniem będzie coraz lepiej i już niedługo choroba odpuści.

Chyba Jasiowi ząbki idą i strasznie go boli.Po Twoich opowieściach aż się tego boję.
Brawo dla mamusi za świetny zakup, u mnie takich cudów nie ma. Chyba się rozejrze za jakimś tanim nosidełkiem, może się przyda.
TZowi należą się baciory za pożyczanie jasiowych pieniędzy bez konsultacji z Tobą. Żebyś mu przemówiła do rozumu.
Wozior fajny, się będzie Jasio wozić.

Przystojniak.

Poszukaj nosidla na tablicy ja kupilam z Womar za 30 zl plus 20 wysylka w stanie idealnym uzyty ze 2 razy a babka mi napisala ze corka urzadzila sobie z tego nosidla skoczek

Cytat:

za 4 miesiace!

Witajcie!
My jeszcze w lozku Nelka spi
Dzisiaj spodziewam sie 2 kurierow z zabawkami dla Malej
W ogole to mamy problem z ubieraniem i zmiana pampersa bo Nela sie tak wierci tak przekreca na boki ciagle ze ubranie czy zmiana pampersa graniczy z cudem
I jest leniuch :P dalam jej wczoraj wody bo miala czkawke a ta zamiast pic to lizal smoczek a woda jej ciurkiem kapala na ubranie no i trzeba bylo zmienic bluzke i body

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:09   #4491
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez mam nosidlo i jest dla mnie zbawieniem! Wczoraj nawet przysiady probowalam robic z Mala na klacie w tym nosidle ale za bardzo kolana mnie bola po aerobiku :P

Jak Ulka wklada raczki do buzi to od tego sa pewnie krostki

Poszukaj nosidla na tablicy ja kupilam z Womar za 30 zl plus 20 wysylka w stanie idealnym uzyty ze 2 razy a babka mi napisala ze corka urzadzila sobie z tego nosidla skoczek

za 4 miesiace!

Witajcie!
W ogole to mamy problem z ubieraniem i zmiana pampersa bo Nela sie tak wierci tak przekreca na boki ciagle ze ubranie czy zmiana pampersa graniczy z cudem
I jest leniuch :P dalam jej wczoraj wody bo miala czkawke a ta zamiast pic to lizal smoczek a woda jej ciurkiem kapala na ubranie no i trzeba bylo zmienic bluzke i body

Leniuszek :P
U nas też przebieranie to jest hardkore bo się mała tak wierci.

kurcze siedzę i myślę sobie że przecież 4 msc temu byłam na porodówce i o tej godzinie zaczęły mnie łamać mocne skurcze. Jejciu jak ten czas leci

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:23   #4492
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry!

Nocka pięknie przespana z jedną pobudką o 4.15 na szamkę. Teraz Mała drzemie a ja mam chwilkę na kawę i wizaż.

Cytat:

Ja kiedyś też słuchałam książek, ale nie przypadło mi to do gustu. Jakoś nie potrafiłam się na tym skupić i nic nie pamiętałam, więc dałam sobie spokój. Wolę te kartkowe wersje, albo ewentualnie komputerowe.
Co do krostek nie pomogę, bo nie wiem od czego może być, ale możesz delikatnie Sudocremem posmarować. Może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.
Ulunia - piękny śmieszek, urocze ma dołeczki!
Cytat:
u
no ale oprocz kichania ma troche katarku i pokasluje...ale teraz spi...
Moja także kicha i czasem pokasłuje, ale pediatra powiedziała, że jest wszystko dobrze - kichanie oczyszcza nosek, a kaszleć może od ślinki ściekającej do gardła. U nas jest katarek przezroczysto-biały.
Cytat:
Zakupy udane!Wór ciuchów nazbieralam mniejszych i sporo większychNie było mnie 4,5 godziny.Mały wytrzymał spokojnie bez jedzonka.
Cytat:

Pewnie zadowolona jesteś z takich udanych zakupów. Mi też by się przydało tak wyrwać gdzieś, ale moja Mała tyle nie wytrzyma bez jedzonka. dla Tymusia, że dał mamie troszkę wolnego i dla babci, że ogarnęła małego skarbka.
Mam dwie butelki - Avent Natural ze smokiem takim najzwyklejszym i Nuk ze smokiem first choise i ani jedna nie pasuje. Oba smoki są silikonowe. Może podpasowałby jej jakiś lateksowy.
Cytat:
Miss, nic Iguli nie daję na kupy. Stwierdziłam że jak tydzień nie zrobi to etedy kawałek czopka. A tak to masuję brzuszek. Alebto nic nie daje
Ja też nic nie daję i nawet jeszcze czopka nie używałam. Kurczę martwią mnie te jej kupy, ale chyba aż za bardzo się tym przejmuje, muszę troszkę odpuścić, bo widzę, że nie tylko ja mam ten problem.
Cytat:
za miesięcznicę, Już duża dziewczynka jest!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:

Witajcie!
Tak właśnie zrobię, na nowe nosidełko nie niestety nie stać, a może być tak, że Małej wcale nie podpasuje i będzie ryk. To Twoje nosidełko z Womaru jest fajne? Nelcia dobrze się w nim czuje?
Ładnie to się tak wylegiwać w wyrku?! Wstawać! Wstawać!
Twoja córcia to bardzo charakterna się robi i jeszcze leniuszek.

Cytat:
kurcze siedzę i myślę sobie że przecież 4 msc temu byłam na porodówce i o tej godzinie zaczęły mnie łamać mocne skurcze. Jejciu jak ten czas leci
Ale Ci się wzięło na wspominki. Ale nie ma co czas leci jak szalony.

Stary 2014-02-13, 09:39   #4493
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Nocka pięknie przespana z jedną pobudką o 4.15 na szamkę. Teraz Mała drzemie a ja mam chwilkę na kawę i wizaż.

Ja kiedyś też słuchałam książek, ale nie przypadło mi to do gustu. Jakoś nie potrafiłam się na tym skupić i nic nie pamiętałam, więc dałam sobie spokój. Wolę te kartkowe wersje, albo ewentualnie komputerowe.
Co do krostek nie pomogę, bo nie wiem od czego może być, ale możesz delikatnie Sudocremem posmarować. Może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.
Ulunia - piękny śmieszek, urocze ma dołeczki!

Moja także kicha i czasem pokasłuje, ale pediatra powiedziała, że jest wszystko dobrze - kichanie oczyszcza nosek, a kaszleć może od ślinki ściekającej do gardła. U nas jest katarek przezroczysto-biały.

Pewnie zadowolona jesteś z takich udanych zakupów. Mi też by się przydało tak wyrwać gdzieś, ale moja Mała tyle nie wytrzyma bez jedzonka. dla Tymusia, że dał mamie troszkę wolnego i dla babci, że ogarnęła małego skarbka.
Mam dwie butelki - Avent Natural ze smokiem takim najzwyklejszym i Nuk ze smokiem first choise i ani jedna nie pasuje. Oba smoki są silikonowe. Może podpasowałby jej jakiś lateksowy.

Ja też nic nie daję i nawet jeszcze czopka nie używałam. Kurczę martwią mnie te jej kupy, ale chyba aż za bardzo się tym przejmuje, muszę troszkę odpuścić, bo widzę, że nie tylko ja mam ten problem.

za miesięcznicę, Już duża dziewczynka jest!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Tak właśnie zrobię, na nowe nosidełko nie niestety nie stać, a może być tak, że Małej wcale nie podpasuje i będzie ryk. To Twoje nosidełko z Womaru jest fajne? Nelcia dobrze się w nim czuje?
Ładnie to się tak wylegiwać w wyrku?! Wstawać! Wstawać!
Twoja córcia to bardzo charakterna się robi i jeszcze leniuszek.

Ale Ci się wzięło na wspominki. Ale nie ma co czas leci jak szalony.
tez mam nadzieje,ze lekarz powie,ze wszystko ok

my tez jeszcze lezymy:p
mala drzemie,a ja chyba juz wstane

Stary 2014-02-13, 09:47   #4494
patrysia333
Zadomowienie

Hej,
Zuzia ucina sobie pierwsza drzemkę, więc czas na śniadanie przed komputerem Nocka jak zwykle z dwoma karmieniami i pobudką o 7.

Domii, CorkaCzarownic piękne te Wasze dzieciaczki, a Ula jaka uśmiechnięta

Moja mała od paru dni zawzięcie ssie kciuk, już nie piąstkę ani inne paluszki tylko kciuk właśnie. Jak zabiorę to ryk, a smoka nie chce Dziś rano to był aż pomarszczony. Nie wiem co robić, zabierać czy pozwalać?

Jeśli chodzi o katar to Zuzce wiecznie coś zalega w nosie i charczy, ale na zewnątrz nic nie widać. Osłuchowo jest w porządku, więc sie narazie nie przejmuje tylko dwa razy dziennie używam roztworu soli morskiej do nosa.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:58   #4495
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
U nas Zuzia śpi pod kołderką

U nas właśnie też Zuza kaszle ale widzę że to od śliny

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Mój Alex też śpi pod kołderką i też jest kaszel od ślinki

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Dzien dobry
Obiecuje ze nadrobie Was pozniej.
Wczoraj byla u mnie kolezanka od rana do 21, pozniej jezdzilismy i szukalismy jakiejs apteki dyzurujacej bo maly ma opuchniete dziaselka i wczoraj caly dzien byl krzyk - kupilismy bobodent i u nas dziala cuda

I od wczoraj Jas przekreca sie z pleckow na boczek i na brzuszek

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
Brawa dla Jasia

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

Bidulka niech szybciutko wraca do zdrówka
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:03   #4496
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Witajcie!
nie chce nic mówić, ale potem może być jeszcze gorzej. potem będzie gonitwa za uciekającym gołym tyłeczkiem

My do dzisiaj czasem gonimy Malwisię by się ubrała

Dzień dobry
My dzisiaj pospały we trzy do 9. no z pobudką o 6. Hania trochę stękała, darła się przy cycku, dostała kropelki smoczek, poleżała w łózeczku i kupa poszła. po przewinięciu jeszcze sobie pojadła i odpadła. no ale płaczem obudziła Malwinę, która wylądowała u mnie w łóżku i oglądała bajki aż padła :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:10   #4497
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nie chce nic mówić, ale potem może być jeszcze gorzej. potem będzie gonitwa za uciekającym gołym tyłeczkiem

My do dzisiaj czasem gonimy Malwisię by się ubrała

Dzień dobry
My dzisiaj pospały we trzy do 9. no z pobudką o 6. Hania trochę stękała, darła się przy cycku, dostała kropelki smoczek, poleżała w łózeczku i kupa poszła. po przewinięciu jeszcze sobie pojadła i odpadła. no ale płaczem obudziła Malwinę, która wylądowała u mnie w łóżku i oglądała bajki aż padła :P
Taka gonitwa za raczkującym maluchem z gołym tyłeczkiem musi fajnie wyglądać. Wydaje mi się to takie słodkie.
Jakie kropelki podałaś Małej?

Stary 2014-02-13, 10:17   #4498
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Taka gonitwa za raczkującym maluchem z gołym tyłeczkiem musi fajnie wyglądać. Wydaje mi się to takie słodkie.
Jakie kropelki podałaś Małej?
Bobotic

fajnie wygląda gonitwa, ale najczęściej ona jest gdy się śpieszysz :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:35   #4499
Kociak85
Zadomowienie

lusesita, no to od tej 5 nadrabiała po prostu idź śmiało wózkiem do tego lekarza

CorkaCzarownic, skąd audiobooki ściągasz? Może ja też spróbuję tak sobie na spacerach puszczać bo mi zawsze nudno.
Czekam na koleżankę, która w końcu w 13 dniu po terminie urodziła. Muszę do niej właśnie zadzwonić i zapytać czy już weranduje i kiedy na spacer razem idziemy

Miss Triss
, nie denerwuj się tą kupą. To podobno normalne jest przy kp. Tylko człowiek się nasłucha wszędzie, że niemowlak to robi 8 kup dziennie i później się dziwi, że robi jedną na 5 dni. To znaczy, że dobrze przyswaja Twój pokarm
Stary 2014-02-13, 10:43   #4500
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Bobotic

fajnie wygląda gonitwa, ale najczęściej ona jest gdy się śpieszysz :P
To wtedy musi wyglądać jeszcze fajniej, oczywiście patrząc z perspaktywy trzeciej osoby, bo pewnie goniącej mamusi nie jest za bardzo do śmiechu.
Cytat:
Czekam na koleżankę, która w końcu w 13 dniu po terminie urodziła. Muszę do niej właśnie zadzwonić i zapytać czy już weranduje i kiedy na spacer razem idziemy

Miss Triss
, nie denerwuj się tą kupą. To podobno normalne jest przy kp. Tylko człowiek się nasłucha wszędzie, że niemowlak to robi 8 kup dziennie i później się dziwi, że robi jedną na 5 dni. To znaczy, że dobrze przyswaja Twój pokarm
To się Twoja koleżanka wyczekała na swojego dzidziusia.
No ja się właśnie za dużo nasłuchałam, muszę odpuścić. Dziękuję!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości