|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iga zasnęła. Nie wiem co to dzisiaj było, że ona tak często się budziła. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. Niby spałam te 7,5 godziny, ale taki przerywany sen to nie to samo
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to co przeszlas to należy Ci się bez dwóch zdań ![]() Cytat:
i wiem co czujesz ![]() Maryś od rana marudna- niewyspana ![]() ale matka sily mieć musi pociesza mnie,ze jutro od miesiąca! M. ma wolne
|
||
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie widze taki skok w zachowaniu Ulki odkąd sama robi kupki, wysypia się i nie ma bączurów... Interesuje się zabawkami, rozmawia ze sobą, śmieje się na głos, leży sama na macie i w łóżeczku długo, nie płacze
![]() I ogólnie mierzę Ulke swoim centymetrem i od czubka glowy do stópek ierzy już 64/5 cm ![]() A jeszcze mam pytanko, czy jak karmicie dzieciaczki to też tak się pocą? bo normalnie na karku Ulka ma mokro i moja ręka mokra:/ i nie wiem czy to za gorąco jej wtedy, czy tylko od stykania się skóry...
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co tu taki spokój
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Hejo Mamusie!
Witam się z Zosią przy piersi i kubkiem inki z mlekiem w ręce. ![]() Ale mam dzisiaj strasznego lenia, nawet obiadu nie chce mi się robić. Poczytam co tam napisałyście od wczoraj.
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu,ktos mi dziecko podmienil-ryk,zanoszeniesie,histeri a
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja długo karmiłam w nakładkach, bo do 6tyg. Później Zosia mimo moich płaskich sutków potrafiła się przyssać i ładnie ciągnęła dlatego zrezygnowałam z nich. A z TŻ proszę się dzisiaj pogodzić i nie kłócić się więcej. W walentynki trzeba się kochać i cały pozostały rok także. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Moja ma chyba 60cm, a Twoja to długa straszliwie. Ciuszki już pewnie na 68 zakładasz. ![]() Co do pocenia podczas karmienia to moja też się strasznie poci na karczku i główce, czasem nawet widać na czółku malutkie kropelki potu. Muszą się wysilić żeby wycycać mleko to i się pocą. A może jakiś skok macie albo coś ją boli lub jest zmęczona? Współczuje Ci bardzo! ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Tak zupełnie odbiegając od tematu to powiedzcie czy Wy świętujecie jakoś walentynki z Waszymi TŻtami czy to dla Was zupełnie normalny dzień i nie uznajecie tego. A może przygotowałyście\kupiłyśc ie coś specjalnego dla mężów. My jakoś nigdy hucznie nie świętowaliśmy walentynek, nie chodziliśmy na kolacje do zatłoczonych restauracji czy do kina na romans, ale staraliśmy sobie kupić jakiś drobiazg lub przygotować coś miłego w domu. Ciekawe jak będzie w tym roku.
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwagierka była, i moja mama...dzięki temu cos zjadłam ![]() no i wozek mi wniosły na gore i uspilam w nim teraz mala... a tak się zarzekałam,ze bujac nie będę! my na Walentynki kupowaliśmy cos sobie,czasem gdzies chodziliśmy ![]() dziś miałam wyjść i dokupić cos mezowi,a tak mam tylko bokserki. no i może pizze zamówimy,ale boje się już cokolwiek jesc |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy moja wie co o niej myślę... |
|
|
|
|
#4542 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mało się tu ostatnio dzieje, a ja i tak nie mam czasu poczytać :P Cytat:
jedną kupiłam a później dostałam dwie :P I tym oto sposobem jedną mam w domu, drugą u rodziców a trzecia czeka aż się bratu urodzi synek lub córeczka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj wręczyłam mężowi kartkę i 2 duże czekolady bo jest czekoladoholikiem. A że święto to jeszcze pizzę przygotowuję na kolację Ja jeszcze nie dostałam nic tylko buziaka :P Zobaczymy jak wróci z pracy.Chwalę się - od 3 dni Miki śpi w łóżeczku w ciągu dnia Nie zawsze sam zaśnie bez żadnych moich ingerencji, czasem się wycisza a później zaczyna popłakiwać to go pobujam lekko i zasypia, czasem przysypia jak odciągam mleko lub odkurzam. Drzemki są krótkie, do godzinki to max ale i tak jest super ![]() Poza tym Miki zauważył dziś swoje stopy. Zalożyłam mu kolorowe skarpety z grzechotkami i jak u mnie na kolankach leżał to mu dupkę do góry lekko uniosłam tak, żeby miał nogi w polu widzenia i próbował się łapać za kolanka i stópki - co prawda nieporadnie jeszcze ale zawsze coś Kocham tego mojego synusia nad życie
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za spanie w lozeczku!ja dziś w akcie desperacji usypialam w wozku ![]() ale M. wrocil z pracy i co? Maryś jest aniołkiem! echh... ![]() przyszly ciuszki z C&A - super jakość zlozylam jeszcze zam. z 5-10-15 |
|
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie troszke Was podczytałam ale reszte nadrobie jutro strasznie śpiąca dziś jestem..dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mu zrobilam kopiec kreta bonjuz dawno chcial ![]() Cytat:
i na 10 min lezenia najbardziej sie Neli podobalo lusterko i wyciagala reke do niego tak jakby chciala poglaskac swoje odbicie ![]() Z tanczacego brokula zrobilas krem? ![]() Hejo! Wiecie co? Uwielbiam aerobic dzisiaj mi TZ tak wygial noge ze prawie zrobilam szpagat lezac na lozku widze kolosalna roznice w tym co bylo wczesniej a co jest teraz jestem rozciagnieta fajnie, tylek i brzuch nie trzesa sie tylko sa fajne twarde <3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nie było mnie chwilę, bo mieliśmy awarię prądu z powodu huraganu W innych miastach jeszcze gorzej, bo i rzeki powylewały, wody po pas nawet, drzewa poprzewracane, dachy pozrywane...tragedia Ze strat to jeszcze nam się antena przestawiła i tv nie mam, ale to mały pikuś teraz...jutro mąż spróbuje poprawić i miejmy nadzieję, że mu się uda bo fachowiec może być dopiero w środę ![]() Rano dostałam piękny bukiet kwiatów od mężula Świętować walentynki będziemy jutro, bo szybciej wróci z pracy ![]() Dziś ogarniałam ten bajzel i padam na pyszczek...jutro może uda mi się nadrobić ![]() Dobrej nocy Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-15 o 00:25 |
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Fajnie ze jutro nie bede miala duzo czytania bo nie poszalalyscie z pisaniem :p Dostalam dzisiaj 3 roze na walentynki tak pro forma bo nie obchodzimy tego dnia.Ale gest byl przyjemny. Ja od 2 dni zlapalam mega lenia,brak energii i sily.Eh.... ![]() MAOMAMI sto latek dla Zuzki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka
za jedrny tyłeczek kurde mój się trzęsie a wakacje tuż, tuż ...Paulinaizabela nie zazdroszczę przygody. Dobrze ze kryzys zażegnany, oby nigdy więcej. Dzielna byłaś ![]() Język przyniósł piękne fioletowe ciulipany tulipany znaczy się.Nakarmilam glodomora zatem dobranoc moje panie
|
#4549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także trzeba było się pogodzić My też jakoś specjalnie nie swietowalismy walentynek, zawsze raczej tak symbolicznie ![]() Cytat:
Bartek już nie potrafi złapać sutka bez nich, też mnie strasznie wkurzaja ale cóż zrobić, lepiej tak niż wcale i to ja jeszcze karmię w tych małych bo jak kupiłam rozmiar normalny z aventa to młody się krztusił bo miały większe dziurki, a pytam bo ostatnio zaczęły mi się problemy tzn sutki chyba zabardzo w tym namiekaja i strasznie mnie bolą i zaczynają się robić ranki Paulinaizabela współczuję, napewno musiało być wam ciężko na samą myśl robi mi się zimno bo ja zmarzluch jestem i Bartek też od urodzenia ciepełko uwielbia. I witam się z pierwszego karmienia, eh ten mój syn to nie da się wyspać. |
||
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Lusesita, a co zamawiałaś w c&a? Jakieś wyprze?
Ktosiula, brawa dla Mikołaja za spanie w łóżeczku. Widzisz jsak ładnie poszło? Oby tak dalej ![]() Paulina, współczuję sytuacji z prądem. Niby fajnie tak przy kominku-romantico ale z malutkim dzieckiem to problem... Lineczka, gratulacje tyłka! Ja pewnie do wakacji się nie wyrobię ze zrzuceniem zbędnych kg. Musiałabym biegać częściej a na razie to tylko weekendy bo w tyg zanim mąż z pracy wróci to już ciemno jest a po ciemku się boję My u rodziców więc przez weekend będę tyle co w nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moglam sie powstrzymac ![]() Paulina wspolczuje! Lineczka gratki za jedrnosc ![]() u nas wlasnie 3 pobudka,mala spi,ale juz nic nie zapeszam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
dla Ulci
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj skończyliśmy 3 miesiące
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Słodziak ![]() Hej! u nas dziś ładna pogoda więc zaraz wybywamy na spacerek ![]() Coś tak cicho u nas na forum ostatnio ![]() Paulina współczuję awarii prądu, wiem co czułaś - my też mieliśmy podobną sytuację raz.
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas dziś okropna pogoda, zimno, deszcz siąpi, aż się nie chce wychodzić... My awarię prądu mieliśmy jak mały miał kilkanaście dni nie wspominam tego dobrze ![]() U nas ewidentnie zaczął się skok - jest marudzenie dosyć długie, wołanie o "rączki", sporo snu na szczęście i większe zapotrzebowanie na mleko
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę ze miałam duże szczęście że udało mi się odstawić. Trzymam kciuki za Was może jeszcze się uda. jest słodki!Dziewczyny jak macie pomysły na nowy tytuł wątku to piszcie!
Ryba wróci to zrobi sondę.
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jakiś pomysł , bo w kolejnym wątku - czy to na początku czy na końcu - każda mama będzie chyba rozszerzała dietę ??Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! albo Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz!
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nigdy nic nie potrafie wymyslic ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Ale słodki
Cytat:
Paulina współczuję tej awarii, dobrze, że jakoś sobie poradziliście. A mnie rozkłada jakieś choróbsko muszę się pilnować, żeby nie zarazić chłopaków.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

wstawiałam chyba stronę albo dwie wstecz 
Wczoraj spała od 17-9 rnao z dwoma pobudkami - 21 i 4, a dzisiaj 19,30-9 z pobudką o 5 na szamkę

nigdy tak nie było. Fakt że pierwsze karmienie to przed 24 no to ja ją wzięlam i pech chciał że się rozbudzila. Ale później co 2 godz pobudka. Dobrze że dziś mąż wcześniej z pracy wraca i jedziemy do rodziców to się w aucie godzinę prześpię.

za spanie w lozeczku!
muszę się pilnować, żeby nie zarazić chłopaków.